Bec ars, pozitie, faza scurta, faza lunga
![]() ![]() ![]() |
Bec ars, pozitie, faza scurta, faza lunga
Duyu |
![]()
|
||
![]() Membru dependent de forum Group: Members Posts: 2.259 Joined: 10 March 06 From: B u c u r e ș t i ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Clio Symbol
1.5 dCi, 65 CP - with Vredestein Snowtrac 3 An Fabricație: 2006 Kilometraj: ~95.000 km |
|||
vallixx |
![]()
|
![]() Membru nesuferit Group: Members Posts: 4.565 Joined: 28 January 08 From: Bucuresti ![]() |
Tutorialul nu este rau , dar este vechi.
La Symbolul model mai nou, becul de pozitie ( cu tot cu soclu ) se trage, nu se roteste. Eventual mai misti stanga-dreapta ca sa-l destepenesti, dar nu ai de ce sa-l rotesti. Singura treaba e ca nu prea iti incape mana acolo si ajungi sa-l apuci doar cu 2 degete. E un pic mai anevoios, dar merge. La becul de faza scurta trebuie rotit ca sa iasa , iar cel de faza lunga are 2 cleme care-l tin fixat in soclu. Si la pozitie si la faza scurta becul se scote din far cu tot cu soclu, doar la becul de faza lunga trebuie scoasa mufa si dupa aia, separat, becul. Montarea e intotdeauna identica cu demontarea, doar pasii sunt in ordine inversa. Nu disperati, e mult mai usor decat pare. Intotdeauna prima data e greu, dar dupa aia merge ca uns. |
--------------------
Renault
Megane 4 Hatch TCe 140
- 2019 Ex. Renault Clio Symbol 1.4 16V - 2008 - 2022
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 8V - 2003 - 2008 |
|
TER |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 38 Joined: 18 January 08 ![]() |
azi mi-am facut curaj si-am scos becurile. erau arse. urmeaza sa cumpar alte 2 becuri. intrebarea mea: este chiar atat de nasol pentru bec daca in timpul manipularii il prinzi cu degetele de partea din sticla? pentru ca altfel nu prea vad cum as putea sa-l pun la loc
![]() |
--------------------
Renault
Symbol Dinamique 1.5 dCI 85 CP
2007 Mitocanul s-a născut jignit
|
|
cmandrei |
![]()
|
![]() NEWSMAN Group: Moderatori Posts: 10.439 Joined: 9 March 05 From: Bucuresti/Targu Mures ![]() |
Mai greu putin se poate si fara sa atingi sticla ... daca ai, poti folosi niste manusi de plastic (gen chirurgicale - dar cred ca e o mica exagerare - ideea din cate stiu eu, este sa nu pui/lasi grasime pe bec de pe mana/degete).
P.S. in mod normal, unele becuri, vin cu o protectie de polistiren, se fixeaza in mufa prima data si apoi la locul lui, sau depinde de modul de prindere daca se pune mai intai in far si apoi se prinde mufa. |
--------------------
ex. Renault
Clio Symbol
- RO
2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7) 33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013 Andrei |
|
Yochanna |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 265 Joined: 16 January 10 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(TER @ 18 Jan 2010, 09:25) azi mi-am facut curaj si-am scos becurile. erau arse. urmeaza sa cumpar alte 2 becuri. intrebarea mea: este chiar atat de nasol pentru bec daca in timpul manipularii il prinzi cu degetele de partea din sticla? pentru ca altfel nu prea vad cum as putea sa-l pun la loc ![]() incearca sa prinzi partea din sticla cu un servetel. In principiu, chiar si fara servetel, daca tii de baza becului, de jos, merge sa-l pui. This post has been edited by Yochanna: 18 Jan 2010, 21:20 |
--------------------
Reno
Clio symbol
2005 1.5dci
|
|
f_lorinel |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 47 Joined: 31 December 07 ![]() |
Se pot schimba becurile foarte usor si cu o pereche de manusi chirurgicale(6 perechi 2 lei la orice farmacie).
Faza scurta se scoate prin invartire, la faza lunga se scot clemele, si la pozitii trebuie sa tragi un pic de cabluri ca sa iasa soclul ala de plastic caci nu l-am putut apuca nicicum(pozitiile se scot doar dupa ce scoti becul de faza lunga). Spor la treaba |
--------------------
Renault
Symbol Fidji
- IS 06 ETR
2007 - 1.5 dci 70 cp
|
|
bdiac |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 85 Joined: 11 August 07 ![]() |
eu am fost la service autocobalcescu cu aceeasi problema, 20 min, 40 lei.
chiar merita by your self? |
--------------------
..........
...........
................ fidji, 1,5dci, 85cp, phase 4
|
|
Yochanna |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 265 Joined: 16 January 10 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(bdiac @ 18 Jan 2010, 21:26) Cam da... de exemplu, in decembrie, am zis sa il schimb la service, pentru ca era f frig. Am fost la unul in baneasa, s-a strambat nenea ala pe acolo cum ca s-a mai umblat la far si etc... dupa care zice ca trebuie sa scoata farul ca sa schimbe becul, altfel nu are cum. Ma tot intrebam de ce?... Apoi m-am uitat la mainile sale, clar nu incapeau "degetelele" lui prin spatiul ala. I-am motivat ca ma grabesc si revin a doua zi, ca am mai mult timp ...dusa am fost. Becul l-am schimbat a doua zi intr-o benzinarie pe dn1. Nu stiu cu cat, dar sigur ar fi umflat pretul final. |
--------------------
Reno
Clio symbol
2005 1.5dci
|
|
rtBK |
![]()
|
![]() Unique like everyone else Group: Members Posts: 3.955 Joined: 19 January 08 From: Bucuresti ![]() |
sfat... nu schimbati in parcare pe bezna in graba
![]() ![]() ![]() |
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|
blacklitmouse |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 249 Joined: 3 November 08 From: baia mare ![]() |
rtBK completez:numai cand e musai
![]() ![]() ![]() |
--------------------
renault
clio
- MM88LTI
2002 expression,1.5 dci
|
|
TER |
![]()
|
blacklitmouse...as veni la tine sa-mi pui becul din stanga (cum privesti de la volan) cu 10 lei. problema e ca m-ar costa inca vreo 120 de lei transportul. faza e ca m-am apucat sa le schimb. dupa vreo 15 minute la cel mai sus mentionat, am trecut la celalalt. pe asta am reusit sa-l pun in 10 minute. pe-orma am inceput din nou lucrul la cel din stanga. numai eu stiu cata carne le-am dat proiectantilor si intregii lor familii....ba chiar cred ca am zis ceva si de arborele genealogic. whatever...dupa vreun ceas am decis sa renunt. ca bonus, am spart si becul care-mi facea lumina ca mi s-a agatat cablul in bocanci....evident...alti Dumnezei (mai ales ca becul era uschit din hol, eu nefiind in stare sa am vreo 2 becuri de schimb prin casa ca orice om normal).
mai vedem maine. P.S. si-acum ma dor buricele celor 2 degete mai intens folosite: cel mare si aratatorul....csirtosii si dumnezeii cui a inventat farul la Clio P.S.2 defapt cred ca la aceasta masina intai a fost farul...pe urma s-au apucat sa construiasca in jurul lui |
--------------------
Renault
|
|
blacklitmouse |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 249 Joined: 3 November 08 From: baia mare ![]() |
da cel din partea soferului e mai greu de pus fiindca e mare aglomeratie pe acolo,stai linistit fiindca e destul de bine la unele masini desfaci farul sau poate si bara de protectie pentru a schimba un far ce pot eu sa iti zic e rabdare prietene,era mai usor daca in momentul cand ai scos becul ars sa fi vazut in ce parte ai invartit suportul unde intra becul sau, cel mai bine fa un 'antrenament fara bec doar cu suportul becului adica sa incerci sa invarti sa l montezi acolo far beculet de cateva ori ca sa iti dai seama ca in momentul in care pui becul nou sa sti in ce pozitie sa il ti,sa invarti pentru al monta fiindca se invarte doar foarte putin.
ps:pune o gagica sa il inlocuiasca ca are degetele mai subtiri ![]() |
--------------------
renault
clio
- MM88LTI
2002 expression,1.5 dci
|
|
vallixx |
![]()
|
![]() Membru nesuferit Group: Members Posts: 4.565 Joined: 28 January 08 From: Bucuresti ![]() |
Pt . descfacere rotesti invers acelor de ceas, pt. punere la loc rotesti in sensul acelor. Cursa este scurta, un sfert de tura maxim.
Daca te enervezi, in loc sa dureze 10 min va dura 30..... Cu calm si rabdare merge, mai ales ca daca a mers ala din drepata, cu siguranta il poti rezolva si pe cel din stanga. Acum stiu ca in terorie pe forum e simplu, dar repet: Rotesti soclul, il tragi afara, scoti becul ars, in infigi pe cel nou fara sa-l tii de sticla pana fac click clemele alea doua, dupa care in bagi in far ( te uiti din afara sa fie pe centrul farului), si-l rotesti invers de cum l-ai scos pana cand se blocheaza pe pozitie. Curaj, chiar nu e greu. Si eu am zis ca e imposibil prima data...acum merge din prima si nici macar pozitia nenaturala in care tre sa tii mana nu mi se mai pare atat de ciudata. Daca nu vrea si pace, desi n-are de ce, daca esti din Buc. te ajut eu. Orium , bucura-te ca nu ai Megane, acolo trebuie sa dai bara jos. Clar merita sa-l faceti voi, pt. ca un 20-30 de RON la service nu merita nici ca munca si e si mai scump decat becu'. Si rectific un pic ceva ce s-a scris mai sus: pt. a schimba becul de pozitie nu este necesar sa scoti becul de faza lunga...se poate pe langa el si nici nu ma freci mufele alea si nici nu risti sa misti pozitia becului ca dupa aia sa-ti lumineze in pomi. This post has been edited by vallixx: 18 Jan 2010, 22:48 |
--------------------
Renault
Megane 4 Hatch TCe 140
- 2019 Ex. Renault Clio Symbol 1.4 16V - 2008 - 2022
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 8V - 2003 - 2008 |
|
TER |
![]()
|
am rezolvat-o intr-un mod inedit. mi-am fu**t masina de-un copac
![]() ![]() |
--------------------
Renault
|
|
gospodina |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 49 Joined: 20 March 08 From: Bucuresti ![]() |
am schimbat si eu becul de faza scurta de pe dreapta astazi. se arsese de cateva zile si ma enerva la culme asta.
din pacate nu am reusit sa respect recomandarile colegului vallixx legate de pastrarea calmului si a durat chiar mai mult de 30 de minute ![]() ![]() ![]() This post has been edited by gospodina: 3 Feb 2010, 17:22 |
--------------------
Dacia
Logan MCV
2007/1,4/Benzina/ Think BIG!
|
|
bed |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 56 Joined: 30 June 09 ![]() |
Nu stiu cat e de complicat,dar si eu am schimbat un bec pe faza scurta pe partea stanga,si mi-a luat vre 15 min si l-am manevrat cu mare grija pentru ca dadusem pe el 150 lei (am xenon)si nu mi-ar fi convenit sa-l sparg.dar pt ca nu aveam destul spatiu din cauza acelui tablou cu relee,am desfacut cu o cheie de 10(cred)surubul care fixeaza farul de masca din fata a masinii(are acolo o urechiusa) si daca va uitati atent pe aripa farul are si acolo un sistem de prindere ca o clema(are si rol de ghidaj).Dupa ce am desfacut surubul,farul a cedat cam 5cm in exterior,suficient cat sa am loc. Cred ca daca nu as fi desfacut acel surub nu as fi reusit sa-l schimb. Sper ca sfatul meu sa va ajute pe viitor.
|
--------------------
renault
clio2
- cj-85-bed
2001/expresion
|
|
sagetator |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 759 Joined: 8 September 05 From: O R A D E A ![]() |
QUOTE(gospodina @ 3 Feb 2010, 17:20) am schimbat si eu becul de faza scurta de pe dreapta astazi. se arsese de cateva zile si ma enerva la culme asta. din pacate nu am reusit sa respect recomandarile colegului vallixx legate de pastrarea calmului si a durat chiar mai mult de 30 de minute ![]() ![]() ![]() Daca te-ai enervat la Clio, ce ai fi facut la Logan 1? Sa vedeti acolo fratilor belea! La Clio e parfum. Si acum on topic: am schimbat si eu recent (acum 3 zile) becurile de faza scurta, Philips Blue-Vision in Philips X-treme Power. Nici o diferenta evidenta de intensitate intre cele doua, desi pe cutia primelor era scris ca dau cu 20% mai multa lumina (confirm ca e asa fata de becurile Osram OEM), iar pe cutia becurilor X-treme Power ca dau cu 80% (optzeci !!!!!!!! la suta) ma multa lumina. Pai daca e asa, de ce nu e nici o diferenta intre ele ???? Compararea luminii date de faruri am facut-o dupa montajul primului bec X-treme Power. Iar noaptea pe sosea cu ambele schimbate nu vad nici o diferenta intre ce a fost si ce este. Si cand ma gandesc ca am dat o caruta de bani pe ele.... ca fraieru' ![]() Totul e marketing. Iar eu am muscat-o, necunoscand realitatea, exact acesta fiind lucru pe care ei se bazeaza. Sper ca voi sa invatati din patania mea. |
--------------------
Clio Symbol
Fidji dCi 82 CP gri
eclipse Megane IV Intens dCi 110cp manuala, gris titanium... o frumusețe.
|
|
gospodina |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 49 Joined: 20 March 08 From: Bucuresti ![]() |
Habar nu am ce as fi facut sagetator; probabil ca m-as fi enervat si mai tare
![]() |
--------------------
Dacia
Logan MCV
2007/1,4/Benzina/ Think BIG!
|
|
ReiMNs |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 322 Joined: 7 December 08 From: Bucuresti / Adjud ![]() |
bine ca ai zis, ca si eu vroiam sa le schimb, sa pun xtreme power, dar stau linistit.
This post has been edited by ReiMNs: 4 Feb 2010, 14:40 |
--------------------
Renault
Symbol
- VN--BWE
ian-2008 Music Edition 1.4 8V Priveste cerul!
dec 2007 - 5km 2013 - 125000 km |
|
eddie33 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 587 Joined: 25 April 05 From: Bucuresti ![]() |
Am mers la Mach 1 Sofitel sa schimb becul de la consola cu temperatura exterioara si ceasul si mi-a gasit si faza scurta pe stanga arsa.
Bec H7 original (cutie cu Renault) a costat 35 RON cu TVA si vreo 7 RON manopera. S-a cam chinuit tipul de acolo cu montatul,demontatul a fost mai usor....si avea si mana subtire si mai era si seful de la electricieni. Acum daca nici asta nu a montat becuri la Renault,sa-mi fie cu iertare... |
--------------------
Renault
Clio Extreme
2004-DCI 80C.P.
|
|
serban24 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 586 Joined: 30 September 09 From: BUCURESTI ![]() |
@eddie33 de curiozitate cat ti a luat manopera pt becul de la temperatura? eu acum am intrat in casa , am fost jos si l am schimbat singur ca mi s a ars si mie unul.
!nu mai e nevoie vad ca ai postat in topicul dedicat ![]() This post has been edited by serban24: 4 Feb 2010, 15:56 |
--------------------
toyota
yaris
2008
|
|
sagetator |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 759 Joined: 8 September 05 From: O R A D E A ![]() |
Eu nu pricep la care bec de la temperatura / ceas va referiti. Acel cadran la voi e iluminat (din exterior) de un bec? Nu pricep la ce anume (exact) va referiti.
|
--------------------
Clio Symbol
Fidji dCi 82 CP gri
eclipse Megane IV Intens dCi 110cp manuala, gris titanium... o frumusețe.
|
|
Relu11 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.079 Joined: 21 January 08 From: Bucuresti ![]() |
sagetator e vorba de afisajul de la RCD unde ai si ceasul si temperatura exterioara afisata. Acel afisaj este iluminat.
|
--------------------
.
.
.
|
|
tonyzg |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 187 Joined: 12 February 07 From: Bucuresti ![]() |
Am schimbat si eu becurile de pe faza scurta cu unele philips x-treme power si operatiunea nu a durat chiar asa de mult gen 20 de minute pentru ambele becuri . Am folosit pentru precautie o manusa de plastic , ajuta foarte mult pentru partea dreapta unde din cauza furtunelor de AC nu prea e loc sa bagi mana si am atins becu de manusa
![]() Mentionez ca e prima oara cand schimb becurile ![]() |
--------------------
Clio
Symbol
1.5 dci 85cp 2008 Dacia 1310 1997
|
|
eddie33 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 587 Joined: 25 April 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(sagetator @ 5 Feb 2010, 10:07) Eu nu pricep la care bec de la temperatura / ceas va referiti. Acel cadran la voi e iluminat (din exterior) de un bec? Nu pricep la ce anume (exact) va referiti. Oricum,e deschis un topic ,cum am rezolvat-o ! http://www.reno.ro/Becuri-arse-la-bord-t171157.html De asta e vorba ! This post has been edited by eddie33: 5 Feb 2010, 15:15 Attached thumbnail(s) Picture_004.jpg ( Size: 8.1k ) Number of downloads: 672 |
--------------------
Renault
Clio Extreme
2004-DCI 80C.P.
|
|
hflorin |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 43 Joined: 1 March 10 ![]() |
Salut,
Am si eu o intrebare legata de becul pt pozitie - w5w pentru Symbol. O mare nalamurire, am cautat pe la toate benzinariile becuri acest model cu protectie la UV insa nu am gasit. Intrebare este, fiind asa de slabe, trebuie sa aiba si aceasta protectie? Modelul de bec pus cu mana lui de un mecanic de la Serus - [URL=ring automotive]http://www.ringautomotive.co.uk/product_detail.asp?prod=528[/URL] Acum nu stiu ce sa fac, sa raman cu el sau sa caut si sa cumpar cu protectie la UV. Sticla farului la Symbol este din plastic. Multumesc! |
--------------------
Renault
Clio Symbol
Fidji 1.4 8V 2006
|
|
crisolro |
![]()
|
![]() Posts: 1.435.866 Group: Members Posts: 1.884 Joined: 9 November 07 From: Bucuresti ![]() |
lasa-l acolo ca e ok ... am din Carrefour (2 becuri/cca 2-3 ron) si nu are nimic
la faza scurta, faza lunga e problema daca nu-s cu protectie uv |
--------------------
Renault
Clio IV Life 2015, 1.2 16V/75 cp
- cu nr absolut normal
Ford Ecosport 2018, 1.0 125cp Daca vreodata ai impresia ca nu mai exista nimeni caruia sa-i pese daca mai traiesti, incearca sa nu platesti cateva rate la banca.
|
|
Zaherr |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 125 Joined: 22 August 08 From: Ploiesti ![]() |
sal.
am citit si eu tot topic'ul si nu m'am hotarat deocamdata...mi'a decedat becul de pe faza scurta stanga azi si as vrea sa le skimb pe amandoua. as vrea sa stiu ce marca sunt becurile din fabrica, sa stiu ce sa cumpar inainte sa le demontez pentru ca am fost foarte multumit de ele, si in plus nu vreau altele mai puternice ptr ca nu vreau sa deranjez pe altii caci numai eu stiu cata carne le daruiesc unora care si'au pus xenoane si alte minuni in spatele blocului fara sa se gandeasca si la ochii altora. deci esenta : ce marca sunt becurile de faza scurta originale si daca e necesar sa le skimb pe amandoua (eu asa banuiesc). nu imi e de bani ci doar ca nuj daca ma descurc cu spatiul ala strimt... va multumesc. |
--------------------
Renault
Symbol
2008 Fidji dCi Symbol Fidji 1,5 dCi 85 CP iulie 2008.gri eclipse
11-08-2008 11km 15-02-2009 15000km 15-06-2009 27000km 10-05-2010 60000km 20-03-2012 90000km |
|
Relu11 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.079 Joined: 21 January 08 From: Bucuresti ![]() |
Becurile de fabrica sunt OSRAM. Ideal ar fi sa le schimbi pe amandoua, in scurt timp probabil se va arde si celalalt + ca o sa fie o diferenta de intensitate.
|
--------------------
.
.
.
|
|
Zaherr |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 125 Joined: 22 August 08 From: Ploiesti ![]() |
mersi relu!
chiar aveam de gand sa le schimb pe amandoua din aceleasi motive pe care le'ai expus si tu, nu stiam marca... acum stiu...OSRAM it is H7 55W 12V cu protectie UV. acu sa vezi circ la schimbare, ma bate un gand sa ma duc la service, ori sa'mi invat femeia cum sa le schimbe ca mie nu'mi incap mainile p'acolo ![]() |
--------------------
Renault
Symbol
2008 Fidji dCi Symbol Fidji 1,5 dCi 85 CP iulie 2008.gri eclipse
11-08-2008 11km 15-02-2009 15000km 15-06-2009 27000km 10-05-2010 60000km 20-03-2012 90000km |
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 31st July 2025 - 09:43 |