Senzori de parcare
![]() ![]() ![]() |
Senzori de parcare
MoshPuiu |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 63 Joined: 5 July 06 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane I Classic
1,6 16V
|
|||
Manuel |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.116 Joined: 27 November 02 From: VASLUI ![]() |
Mi-am montat si eu senzorii. Initial am avut ceva probleme, imi afisau haotic. Acum am reusit sa le dau cat de cat de cap... insa trebuie sa ma mai antrenez, inca nu sunt sigur pe ei 100%. Beleaua era ca senzorii sunt marcati in ordinea in care se monteaza in bara si anume L, M1, M si R. Ei bine, in schema de montaj era trecuta aceasta ordine pt prinderea in bara, in timp ce firele in UC erau trecute in ordinea M1, L, M, R. Evident, noi i-am legat initial cum scria in carte si mergeau ca naiba; acum am fost la masina si i-am legat si in UC in ordinea montarii in bara adica L, M1, M si R; se pare ca e OK asa.
O chestiune pe care n-am stiut-o cand i-am luat e ca senzorii sunt luminati. Multi probabil or sa zica ca sunt kitchosi... probabil asa e insa... asta e... chiar nu am stiut si nici nu scrie nicaieri (pe cutie sau in manual). Nu s-a demontat bara la montaj, firele s-au tras in portbagaj prin 2 gauri tehnologice care erau astupate cu dopuri de cauciuc. Senzorii au o parte tesita, nu i-am orientat pe toti in acelasi sens. Pe cei laterali i-am pus cu partea mai groasa spre exterior iar pe cei din mijloc cu partea mai groasa in jos. Aici nu stiu daca am procedat corect insa asa mi s-au parut ca se incadreaza cel mai bine. Si cateva poze: in repaus: IMG_1017_1_1.jpg marche-arrier-ul cuplat, distanta mare fata de obstacol (culoare albastra) IMG_1020_2_1.jpg IMG_1031_4_1.jpg ne apropiem de obstacol, culoarea incepe sa se schimbe in rosu IMG_1034_5_1.jpg sub 0,6 m deja sunt rosii IMG_1038_6_1.jpg displayul IMG_1045_7_1.jpgIMG_1053.jpg Astept opinii si reclamatii ![]() |
--------------------
Opel
Astra J Sports Tourer Active
- VS15CMA
2013 / 2.0 CDTI / 165CP "Base e un bou betiv." (corbex)
|
|
vick20 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 153 Joined: 13 January 07 ![]() |
QUOTE(Manuel @ 10 Feb 2007, 18:15) Mi-am montat si eu senzorii. Manuel....te rog sa-mi spui de unde ai cumparat acesti senzori (si ce marca sunt), ca imi place afisajul de la oglinda.......si spune-mi si daca ai schimbat tot "sistemul" de la oglinda, sau doar oglinda propriu-zisa... merci:) |
--------------------
Renault
Laguna II
1.9dCi vanduta
|
|
Manuel |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.116 Joined: 27 November 02 From: VASLUI ![]() |
I-am luat de la un magazin de tuning de la noi din oras. Sunt Golden Eye Y-2650. Afisajul este practic o oglinda suplimentara care se prinde peste cea originala si are avantajul ca e un pic mai mare si e fumurie.
|
--------------------
Opel
- VS15CMA
|
|
vick20 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 153 Joined: 13 January 07 ![]() |
am uitat sa intreb si cat ai dat pe ei:)
|
--------------------
Renault
Laguna II
1.9dCi vanduta
|
|
Manuel |
![]()
|
300 lei
![]() |
--------------------
Opel
- VS15CMA
|
|
A l e x |
![]()
|
![]() Showing the fangs of rage Group: Moderatori Posts: 5.413 Joined: 28 May 06 ![]() |
Mama, arata misto tare oglinda aia, si pretul mi se pare ok ! Singura problema dupa parerea mea e ca se fac albastri senzorii cand dai in spate (si apoi rosii), parca-i tuning din Vitan
![]() Oricum per total mi i-as cumpara sincer sa fiu, arata prea bine oglinda aia ![]() |
--------------------
.
.
. No remorse, no repent.
|
|
Manuel |
![]()
|
Asta e.. la urma urmei se coloreaza doar cat dai cu spatele. Sunt tare curios cum se vad noaptea
![]() |
--------------------
Opel
- VS15CMA
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Vedeti ca in Carrefour era kit de 4 senzori cu afisaj in oglinda identic cu cel al lui Manuel, dar fara senzori cu lumini, la 200RON si aveau 0.4m distanta la care scria STOP
![]() Marca e Type R, ceva chinezesc, ca toate celelalte dealtfel. In Carrefour CT sunt chiar montati pe un panou si se pot testa ![]() This post has been edited by Catalin Marinarul: 10 Feb 2007, 20:38 |
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
collinro2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 457 Joined: 22 August 04 From: Iasi ![]() |
Si unde sunt gaurile alea tehnologice prin care ai tras firele? Sau le-ai facut tu, ca nu inteleg?
|
--------------------
renault
megane 2.2
- IS-05-GP?
2006 1,5dCi 80CP We are what we repeatedly do; al naibii de adevarat...
|
|
Fuzz |
![]()
|
![]() gHIdusul Group: Members Posts: 1.013 Joined: 21 October 06 From: RFG ![]() |
Deci sunt foarte tari senzorii. Cel mai mult impresioneaza oglinda. Chiar merita luata in considerare solutia asta, arata foarte bine. Felicitari Manuel, ai bagat ceva bani in chestii suplimentare, dar merita cu varf si indesat.
|
--------------------
Renault
Megane Sedan Luxe Privilege 2.2 - 1.6 16v 110cp
- B-XX-FUZ
Decembrie 2006
|
|
Manuel |
![]()
|
collin, o sa fac azi niste poze. N-am stiut ca o gaura poate starni pasiuni ca o fotografiam de ieri
![]() fuzz, sarumana. |
--------------------
Opel
- VS15CMA
|
|
hellcat |
![]()
|
![]() FrontYard Motorsport Group: Moderatori Posts: 5.628 Joined: 25 April 04 From: Dieppe ![]() |
Si mie imi plac, cu un plus pentru oglinda.
![]() |
--------------------
Renault Clio
bicorp 1.4 16v
2002 expression Commencal Premier HD1
|
|
MoshPuiu |
![]()
|
@Manuel
Ai avut vre-o problema cu temperatura exterioara cu ei pina acum? Ti-au functionat corect si sub -0 grade? |
--------------------
Renault
Megane I Classic
1,6 16V
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Din cate am citit, de-abia i-a montat, si cu vremea de afara, de unde sub 0 grade...
"sub -0 grade" nu stiu daca e o valoare de temperatura ![]() This post has been edited by Catalin Marinarul: 11 Feb 2007, 15:24 |
--------------------
-
-
|
|
MoshPuiu |
![]()
|
QUOTE "sub -0 grade" nu stiu daca e o valoare de temperatura Asa este... mi-a venit in minte indicatia temperaturii afisate pe bord: -0 'C ....... ![]() Eu am ocazia sa-i verific pt ca plec la munca pe la 5,30 dimineata si atunci e mai frig... Daca patesti cumva acelasi lucru, te rog sa nu ma uiti si sa-mi dai si mie macar un mesaj! |
--------------------
Renault
Megane I Classic
1,6 16V
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Foarte frumos sensori, felicitari! Alte colori se gaseste?
This post has been edited by Markos: 11 Feb 2007, 23:24 |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
AlinD |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 86 Joined: 18 December 06 ![]() |
Credeti ca se monteaza la fel de usor si la Bicorp? Adica fara dat bara jos si gaurit prin portbagaj?
Comunicarea intre UC si oglinda e wireless? si cum se alimenteaza UC? |
--------------------
Megane
Bicorp 2.2
- 1.5 Dci (100cp) Confort Dinamique, 2006
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
UC se alimenteaza de la becul de marche-arierre.
UC si Oglinda sunt legate printr-un cablu cu mai multe fire electrice. De obicei portbagajul este prevazut cu cel putin o gaura din fabrica, astupata cu un dop de cauciuc. |
--------------------
-
-
|
|
Marius29 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 20 Joined: 27 October 06 ![]() |
intrebare ce fel de oglinda ai, a mea e cu senzor, crezi ca afecteaza??? thk |
--------------------
Renault
Megane Sedan
2006 Luxe Privilege
|
|
Manuel |
![]()
|
Evident, doar o acoperi cu astalalta.
|
--------------------
Opel
- VS15CMA
|
|
catamunt |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 34 Joined: 26 February 07 From: Vaslui ![]() |
Pt Manuel
Sunt buni senzorii???? Unde iai montat (cine)? Pe un alt forum ai scris ca nu esti multumit de ei "Ok, Y2650 is a piece of shit. Not the mirror that looks very good but the sensors. They have big delay, you must reverse very slowly. I don't recommend them. ps Welcome!" Multumesc. -------------------- Renault Megane Sedan 2.2. Confort Privilege, beige poivre, clima + mp3, iunie 2006 |
--------------------
renault megan sedan
1.5dci 85cp, mp3, senzori parcare
mai 2007
|
|
adrian1975 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 12 Joined: 7 March 07 From: Bucuresti ![]() |
Eu mi-am montat senzori de parcare pe megane estate de la Falcon. Sint foarte multumit de ei.
|
--------------------
Renault
Megane 2 Estate
- b xx xxx
2005 Renault Clio 3 2007
fost Renault Megane 2 Bicorp 2005 |
|
Manuel |
![]()
|
Intr-adevar, nu prea sunt multumit de ei. Acum nu stiu care o fi cauza: senzorii sau montajul. Pana una-alta, zic sa va orientati spre alta marca.
AlinD, exista si senzori wireless. |
--------------------
Opel
- VS15CMA
|
|
Cypher4laguna |
![]()
|
![]() Honda Driver Group: Members Posts: 931 Joined: 2 November 04 From: Bucuresti ![]() |
Si eu am de la Falcon pe Logan (i-am cerut gratis cu masina). Acum imi pun si pe Laguna ca a intrat unu in mine in spate si cu ocazia asta fac si investitia asta. Sunt foarte multumit de ei.
|
--------------------
Honda
Civic & Jazz
ex-'06 Logan Laureate 1,5 dci
|
|
calinnov |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 629 Joined: 28 December 06 From: Alba Iulia ![]() |
Manuel, si eu am senzori ca si ai tai si sunt foarte multumit de ei, sunt foarte exacti. I-am montat cind am luat masina in reprezentanta la SB.
Sa va spun ceva comic: cind am fost la revizia de 15000 km, la reprezentanta in AB, mecanicul care imi facea revizia , a vazut oglinda si a chemat colegii, se uitau ca la urs ![]() ![]() PS. De unde ai deflectoarele de aer de la geamurile laterale fata si cit costa? |
--------------------
ex. Renault
Sedan 2.2, 1.6 16V, 82kw
2006 Exp. ex. Renault Sedan 2.2, 1.5 dci, 78kw, 2007 Exp
Renault Estade 2.2, 1.9 dci, 96kw, 2007 Priv ex. Renault Clio Symbol 1.4 8V 2003 55kw Exp |
|
Manuel |
![]()
|
Hai sa-ti zic ce se intampla la mine: aproape de fiecare data cand bag in marche-arriere imi apare 0,6 m pe display, fara sa fie vreun obstacol. Pe masura ce dau inapoi, distanta afisata fluctueaza (0,6, 1,4, 0,5 etc). Daca opresc si astept vreo 2 secunde, se stabilizeaza si afiseaza corect. Chestia e ca nu fac tot timpul, de multe ori merg OK si asta-i naspa; nu stiu cand sa am incredere in ce-mi arata si cand nu. Suspectez si o problema de montaj; tipul care mi i-a pus nu mai montase asa ceva (a trebuit sa merg la reprezentanta, sa nu pierd garantia, deh...) iar schema de montaj avea si o neconcordanta: senzorii erau marcati cu L, M1, M, R (ordinea fireasca aka stanga, mijloc 1, mijloc si dreapta) in timp ce pe autocolantul de pe unitatea centrala ordinea e M1, L, M, R. Initial i-am pus asa insa afisau haotic, apoi am revenit si i-am conectat cum mi se parea mie normal si nu cum era trecut in schema. Situatia s-a mai imbunatatit insa tot am problemele enumerate mai sus.
A, si alta chestie... senzorii au o parte mai tesita. E vreo problema daca nu i-am montat cu tesitura orientata in aceeasi parte (sus sau jos, de ex) ? Deflectoarele le-am luat de la aceeasi firma de la care am luat si senzorii. Daca vrei, iti pot lua un set sa ti-l trimit prin posta, numai ca se adauga si taxele postale. Eu am dat 160 lei. |
--------------------
Opel
- VS15CMA
|
|
Zetu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 633 Joined: 18 December 04 ![]() |
Se monteaza cu partea tesita in jos din cate stiu eu ...
|
--------------------
NISSAN
QASHQAI 1.3 dct Tekna
2019
|
|
Manuel |
![]()
|
Merci, mai astept si alte opinii
![]() |
--------------------
Opel
- VS15CMA
|
|
bashtalu |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.051 Joined: 9 September 06 From: Bucuresti ![]() |
manuel?
am si eu o rugaminte: de unde ai achizitionat senzorii si la ce bani chiar arata super bine si mai ales cu oglinda apropo de oglinda, te deranjeaza cu ceva in trafic? adica se comporta ca cea normala? multumesc off topic: de unde fac rost de abtipild cu forum.reno.ro? ca sa intru si eu in tagma forumistilor |
--------------------
Audi
A4
2005
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 6th August 2025 - 05:02 |