Senzori de parcare
![]() ![]() ![]() |
Senzori de parcare
Manuel |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.116 Joined: 27 November 02 From: VASLUI ![]() |
|
||
--------------------
Opel
Astra J Sports Tourer Active
- VS15CMA
2013 / 2.0 CDTI / 165CP "Base e un bou betiv." (corbex)
|
|||
bashtalu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.051 Joined: 9 September 06 From: Bucuresti ![]() |
multumesc mult pt promptitudine
dar din ala de forum cum fac rost? tot off topic apoi, daca o ai in garantie, cum ai instalat senzorii? te-ai riscat sau ai mers la ceva autorizat? eu de exemplu am masina de la serus si doar la falcon trebuie sa ma adresez, sincer nu imi convine..... |
--------------------
Audi
A4
2005
|
|
Manuel |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.116 Joined: 27 November 02 From: VASLUI ![]() |
I-am montat la un service Renault cu factura si tot tacamul.
ps Daca nu gasesti in alta parte si vrei neaparat de astia, ti-i pot lua de aici si trimite prin posta. Patronul mi-e prieten, i-as face si lui vanzare, toata lumea ar fi multumita ![]() |
--------------------
Opel
- VS15CMA
|
|
bashtalu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.051 Joined: 9 September 06 From: Bucuresti ![]() |
ok, o sa mai stau putin timp si apoi voi lua o decizie
o sa te anunt pe privat daca apelez la tine eleronul de unde il ai si ce bani ai dat pe el si sticker cu forum.reno.ro de unde iau??? multumesc |
--------------------
Audi
A4
2005
|
|
Solon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.034 Joined: 16 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Nerabdator mai esti!
![]() Pentru stickere contacteaza-l pe Semit! El se ocupa cu contrabanda. ![]() |
--------------------
3 japoneze
2 nemtoaice
si cam atat
|
|
calinnov |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 629 Joined: 28 December 06 From: Alba Iulia ![]() |
manuel, chestia cu schimbatul distantei in oglinda se intimpla si la mine, dar cind detecteaza mai multe obstacole, iar cind stai 2 sec. detecteaza pe cel mai bine pozitionat obstacol.
![]() Iti multumesc pentru amabilitatea cu deflectoarele. Sunt deacord, dar cum facem cu plata si cum se monteaza? ![]() Eleronul pe portbagaj de unde il ai si cat a costat? |
--------------------
ex. Renault
Sedan 2.2, 1.6 16V, 82kw
2006 Exp. ex. Renault Sedan 2.2, 1.5 dci, 78kw, 2007 Exp
Renault Estade 2.2, 1.9 dci, 96kw, 2007 Priv ex. Renault Clio Symbol 1.4 8V 2003 55kw Exp |
|
Lex Luthor |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.112 Joined: 25 April 05 ![]() |
QUOTE(Manuel @ 11 Mar 2007, 23:59) A, si alta chestie... senzorii au o parte mai tesita. E vreo problema daca nu i-am montat cu tesitura orientata in aceeasi parte (sus sau jos, de ex) ? Vezi ca are mare importanta cum este pozitionata tesitura. trebuie sa fie in lateral. Uita-te si tu la pozele pe care le-am pus eu aici |
--------------------
----
----
---- ---
|
|
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
tesitura aia exista doar pentru a contracara eventuala neverticalitate a suprafetei de montaj.
Suprafata activa a senzorilor trebuie sa fie perfect sau cat mai aproape de verticala. Daca suprafata de montaj este inclinata, se roteste senzorul pana ajunge in plan vertical. La senzorii pe care ii am eu exista o sagetica ce trebuie indreptata in jos .. asta corespunde unei pozitii in cate marginea mai groasa este indreptata in sus ... Am sa pun niste poze ptr exemplificare. |
--------------------
.
.
. -= age is just a number =-
|
|
Manuel |
![]()
|
OffTopic
Pt eleron vedeti de aici in jos. Deflectoarele se pot trimite prin posta cu plata ramburs. la topic Liviu, Lex, merci! Exact asa m-am gandit si eu, i-am rasucit in asa fel incat sa bata cat mai vertical. De aia si sunt pusi diferit. |
--------------------
Opel
- VS15CMA
|
|
j.d |
![]()
|
![]() ...internationally known Group: Members Posts: 2.002 Joined: 11 April 06 From: Bucuresti ![]() |
Manuel, de unde i-ai luat tu, au si senzori fata-spate?
|
--------------------
powered
by
TFSI Ex-owner 2007 Megane Sedan...un pic mai altfel
|
|
D.R.G |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 34 Joined: 6 December 06 ![]() |
Senzori ce ia-ti cumparat voi au aceleasi dimensiuni in diametru ca cei din fabrica?
P.S Am bara cu gauri pt senzori parcare dar nu am instalatia si m-ar interesa daca pot folosi senzori model cum aveti voi ? |
--------------------
BMW
E39
2000 Megane 1.6 (sold)
BMW 520 I 150CP |
|
Manuel |
![]()
|
|
--------------------
Opel
- VS15CMA
|
|
collinro2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 457 Joined: 22 August 04 From: Iasi ![]() |
Cine si-a vopsit senzorii in culoarea bandoului? Cam cit costa vopsitul? Se merita?!
|
--------------------
renault
megane 2.2
- IS-05-GP?
2006 1,5dCi 80CP We are what we repeatedly do; al naibii de adevarat...
|
|
Mahsat |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 19 April 07 ![]() |
![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan Authentique
1.4,2007
|
|
Mahsat |
![]() ![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 19 April 07 ![]() |
![]() site-ul unde am gasit : http://www.logtuning.ro/products.php?lang=...ct=1&start_no=0 |
--------------------
Renault
Megane Sedan Authentique
1.4,2007
|
|
damiancicus |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 21 April 07 ![]() |
intreb si eu ceva : cum functioneaza senzorii astia ?...... se monteaza in bara din spate ....se conecteaza la unitatea centrala .....dupa care ? ........comunica cu indicatorul in habitaclu cum ? wriless ?
|
--------------------
renault
clio 3
2006
|
|
Fuzz |
![]()
|
![]() gHIdusul Group: Members Posts: 1.013 Joined: 21 October 06 From: RFG ![]() |
Teoretic, se poate si wireless, dar nu cred ca o sa gasesti. Senzorii comunica prin fire cu "unitatea centrala". Poti citi tot threadul pentru mai multe detalii.
|
--------------------
Renault
Megane Sedan Luxe Privilege 2.2 - 1.6 16v 110cp
- B-XX-FUZ
Decembrie 2006
|
|
uiflorin |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 12 Joined: 2 November 05 ![]() |
Gata, am comis-o! Mi-am instalat sistemul de asistenta la parcare la Megane sedan. L-am luat de la Carrefour cu 200 lei, 4 senzori (doar spate), afisaj in oglinda. Am facut probe prin casa, am examinat posibilitatea de a scoate montajul din oglinda si a-l pune intr-o cutie pe bord; in fine, am decis totusi sa-l montez asa cum a fost intentionat de producator. Singurul inconvenient ar fi lipsa oglinzii fumurii originale, dar functioneaza rabatarea si puteti scapa de luminile deranjante din spate. Impresia mea e ca oglinda e putin fumurie (si evident mai larga decat originala).
Nu am poze pentru ca am lucrat singur si nu mi-am permis luxul de a face poze in timpul montajului. A trebuit sa ma spal pe maini de vreo cateva ori ca sa nu murdaresc interiorul. ATENTIE: Nu este o operatiune pentru cei care nu stiu sa schimbe un bec de stop, sau cei care nu stiu ce au de facut fara acest post printat. Consider ca experienta mea poate scurta timpul de montaj celor ce nu au clar CUM, dar stiu CE sa faca. Nu ma injurati daca ramaneti cu capacele de plastic neprinse bine pentru ca le-ati rupt clemele. Toate kit-urile astea de asistenta la parcare recomanda montajul facut de un electrician, chiar daca face asta pentru prima data, macar nu se panicheaza ca a desfacut masina pe o parte. Personal estimez pretul deranjului la cel putin 50 RON, cei care au trecut prin asta stiu de ce. Procedura este cam asa: 1) Am examinat intai bara de plastic si am ajuns la concluzia ca bara de otel se afla pozitionata exact sub bandou. Ca sa fiu sigur, am pozitionat gaurile la vreo 1.5cm mai sus de marginea inferioara a bandoului, unde tangenta la curbura verticala a barii este perpendiculara pe sol, asa ca senzorii sint orientati orizontal fara probleme. 2) Gaurile pentru senzorii centrali le-am facut cit mai aproape de decupajul numarului. 3) Cele exterioare le-am pus la 5cm de coltul barii de plastic. 4) Am montat senzorii exteriori fest, fara inele de schimbare a orientarii, astfel ca sint orientati catre exterior datorita curburii barii. 5) Cei interiori i-am montat cu inele de orientare astfel incit sa fie perpendiculari pe numar. Am facut probe si am observat ca daca nu sint orientati perpendicular pe numar nu vor detecta exact pe centru un obstacol de marimea unui om in picioare (eu eram obstacolul). Se pare ca unghiul de sensibilitate al acestor senzori e de maxim 30 grade, iar campul de sensibilitate are forma unei elipse turtite. 6) Scoateti cu grija capacul de plastic ce merge de sub cheder (la marginea inferioara a capacului de portbagaj cind este inchis) catre podeaua portbagajului. Este tinut de doua rondele de plastic pe care se sprijina portbagajul si 4 cleme elastice in podeaua de tabla, sub podeaua rabatabila. Eu am rupt bolturile de plastic ale celor doua rondele, erau cam imbatranite, se pot lipi cu superglue. Capacul de plastic se tine sub cheder foarte bine. 7) Am prins cablurile de bara metalica de dedesubt cu panglici de plastic, cite una in dreptul fiecarui senzor. Cablurile le-am tras catre stinga si le-am introdus prin gaura cablului de alimentare a luminii numarului. Mai exista inca 3 (trei) gauri astupate cu dopuri, plasate simetric fata de centru la vreo 30cm. Am preferat intrarea cablului de alimetare lumina numar pentru ca are dop de cauciuc tip palnie, asigura etansare la apa mai buna. Pentru a putea introduce cablurile prin pilnia de cauciuc a trebuit sa scot conectorul de plastic al fiecarui cablu. Pentru cei neavizati: mufele au lamele elastice de retinere in conector, folositi un virf de cutit sau surubelnita mica pentru a apasa lamele elastice, nu fortati. Folositi o surubelnita subtire pentru a largi elastic pilnia de cauciuc si introduceti cablurie pe rand. 8) Odata introduse in portbagaj ati cam terminat treaba murdara. Unitatea centrala se poate aseza in partea stinga, sub capitonajul mocheta, pe interiorul aripii spate, sau in interstitiile tablei de sub acel capac de plastic de la punctul 6. 9) Puteti sa va spalati pe maini, urmeaza instalarea cablului afisajului. Acesta trebuie tras de la parbriz pina in portbagaj la unitatea centrala. Am inceput cu plasarea oglinzii peste oglinda originala. (Daca aveti un afisaj cu leduri poate ca vreti sa-l pozitionati pe bord, linga stalpul stanga-fata). Cablul se poate introduce lejer pe sub capitonaj, la marginea superioara a parbrizului, nu este prins cu ceva, sta pur si simplu datorita formei. Nu va sfiiti sa trageti usor de el, este elastic. Introduceti cablul cit mai adanc. 10) Scoateti chederul de la usa stinga fata de la podea pana la plafon. Se poate vedea usor ca se poate trece cablul de sub capitonajul plafonului pe sub capitonajul stalpului stinga-fata. Nu trageti tare, capitonajul stalpului este prins in surubul ce tine articulatia aparatorii de soare. Nu e nevoie sa desfaceti nimic, eu nu am desfacut nici un surub. Pe sub capitonajul stalpului trece cablul panglica ce alimenteaza plafoniera fata si inca o panglica de material textil; treceti cablul pe langa ele, va descurcati. 11) Ajunsi la bord, treceti cablul pe linga bord prin spatiul lasat de cheder. Deja se vede manunchiul de cabluri ce iese de sub bord si merge la blocul de lumini spate. 12) Scoateti acum capacele de plastic ce tin mocheta pe lateral pana la bancheta spate. Incepeti cu capacul de pe stalpul central. Toate capacele sint prinse cu cleme de plastic, elastice, dar nu fortati rau de tot, se pot rupe daca trageti brusc. Sint genul de cleme care se monteaza prin apasare si agatza, e bine sa folositi o surubelnita sa le ajutati sa cedeze fara sa se rupa. 13) Sub aceste capace se afla trase cablurile de alimentare bloc lumini spate. Mulati cablul pe linga, chiar se poate prinde de clemele de plastic special plasate pentru tinerea celorlalte cabluri. Ajunsi la bancheta spate trebuie sa scoateti sezutul din stanga si sa rabatati spatarul ca sa puteti umbla la capacul de plastic ce urca pana la stalpul stanga-spate. Asta e singurul capac ce are si clema metalica, trageti usor si vedeti cum se afla pozitionata clema. 14) Odata ajunsi aici deja va puteti uita in portbagaj pe sub capitonajul mocheta. Scoateti capitonajul din partea stanga de sub chederul portbagajului si din rondela de plastic (singura). Puteti trage cablul pe calea cea mai scurta pe care o vedeti cu ochiul liber intre capitonaj si caroserie, fara sa urmati traseul cablurilor blocului lumini spate, cred ca e cam complicat pe acolo. 15) Gata! Ati tras cablul afisajului pana la unitatea centrala. Scoateti blocul de lumini stanga si legati firele de alimentare ale unitatii centrale la becul de mers inapoi. Urmariti cu atentie traseele de tabla si legati unde credeti ca e mai usor. Traseul de minus este comun tuturor becurilor, cel de plus vine separat. 16) Montati la loc tot ce ati desfacut pana acum. Felicitari! 17) Faceti teste inainte sa trageti cablurile de la senzori in interior. Poate ca nimeriti un kit foarte performant si nu aveti nevoie de inele de orientare, e mai estetic fara aceste inele. Avand montajul in portbagaj puteti sa va jucati pe post de obstacol si sa urmariti afisajul de aproape. Senzorii pe care i-am montat au un punct alb pe spate si scrie "this side UP", respectati orientarea, am incercat si e o diferenta. Daca ati montat senzorii si observati ca nu prea aveti nevoie de inele, puteti sa le rupeti, dar de introdus nu prea mai merge fara sa o luati de la capat. Eu am lipit senzorii cu silicon alb (asta am avut...). Deoarece nu aveti acces sub bara, trebuie efectiv sa manjiti senzorii cu un strat de silicon, sa manjiti cu degetul (da, e mizerabil sa ai silicon pe degete...) in spatele barii prin gaura, astfel incat odata senzorul introdus in gaura, siliconul de pe el sa intre in contact cu cel manjit in spate. Ingenios, nu? E ca si cum ati monta senzorul si apoi dati cu silicon in spatele lui. Siliconul proaspat se ia cu carpa, uscat se taie frumos cu cutter-ul si se rupe sau dezlipeste. Nu va speriati daca manjiti si fata senzorului, se poate curata cand e uscat. Recomand sa plasati cablul pe tot traseul si apoi sa treceti la montatul capacelor. Vedeti mai intai daca ajunge pina unde trebuie la unitatea centrala. Voi pune si unele poze, dar nu va asteptati sa demontez toate capacele. Toata operatiunea mi-a luat 3 ore, dar jumatate din timp a fost munca de descoperire si optimizare. Estimez ca a doua oara imi va lua 1 ora. Succes deplin! Florin |
--------------------
Renault
Megane II
2005 Megane Sedan Influence, 1.6/16V, 2005
|
|
j.d |
![]()
|
![]() ...internationally known Group: Members Posts: 2.002 Joined: 11 April 06 From: Bucuresti ![]() |
Felicitari Florin! Pune si tu o poza cu senzorii instalati.
|
--------------------
powered
by
|
|
uiflorin |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 12 Joined: 2 November 05 ![]() |
Am facut si poze.
Stilpul stinga-fata cu chederul scos: PICT3096a.jpg Bordul. Scotind chederul ramine spatiu pentru introducerea cablului. PICT3097a.jpg Sub bord. Cablul se poate introduce prin clema dedicata. PICT3098a.jpg Podeaua cu capacul scos: PICT3099a.jpg In portbagaj, foto din portbagaj: Cablul de la oglinda nu a putut trece prin gaura din cauza mufei mai largi. Oricum totul este acoperit de capacul mare. PICT3092a.jpg Unitatea centrala se poate introduce in locasul disponibil: PICT3093a.jpg Legatura la blocul de lumini. Becul transparent din dreapta este cel de mers inapoi. PICT3095a.jpg Senzorul centru-stinga vazut de sus: PICT3090a.jpg Senzorii din dreapta: PICT3110a.jpg PICT3111a.jpg |
--------------------
Renault
Megane II
2005 Megane Sedan Influence, 1.6/16V, 2005
|
|
j.d |
![]()
|
Foarte tare. Da pune o poza si cu toata bara sa o vedem.
![]() |
--------------------
powered
by
|
|
daniels.1977 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 9 Joined: 28 March 07 ![]() |
Salut. Stie cineva de unde as putea cumpara si monta in Bucuresti senzori de parcare pe Magene astfel incit sa nu pierd garantia?
|
--------------------
Renault
Megane
1.4 Manager 2007
|
|
StDragos |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 45 Joined: 25 April 07 From: Galati ![]() |
Cat costa senzorii la reno si ce pret are montajul?
|
--------------------
renault
megane
sedan 2.2 expresion 1.6/16V/110CP
|
|
Cypher4laguna |
![]()
|
![]() Honda Driver Group: Members Posts: 931 Joined: 2 November 04 From: Bucuresti ![]() |
Au senzori Directed (de la Falcon)cu display la 450 de ron fara manopera (cica pentru Dacia, dar eu mi-am pus si pe Laguna) cam la toate reprezentantele la piese de schimb. Si nu pierzi garantia:D
|
--------------------
Honda
Civic & Jazz
ex-'06 Logan Laureate 1,5 dci
|
|
StDragos |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 45 Joined: 25 April 07 From: Galati ![]() |
Senzori de parcare, comunicare wireless intre display si unitatea centrala
http://www.be-loud.ro/brand_product.php?product_id=2237 http://www.be-loud.ro/produse/Tuning_si_ac...rcare/PLPSE9WL/ |
--------------------
renault
megane
sedan 2.2 expresion 1.6/16V/110CP
|
|
rombu |
![]()
|
![]() FOR SALE Group: Members Posts: 586 Joined: 20 August 04 From: Bucuresti ![]() |
mi-am montat si eu senzori. display-ul l-am pus deasupra oglinzii, unde se afla si difuzorasul pentru avertizarea vocala.
acum, problema mea este daca se pot vopsi sau nu. Cum aflu ce model se pot vopsi si care nu. Mentionez ca au fost montati in bandou, si trebuie sa ii aduc la culoarea acestuia. |
--------------------
Renault
Megane 2
2004 Confort Dynamique Megane II BICORP 1.6 16V Confort Dinamique
Gris Hologramme- 2004 Bucuresti |
|
Solon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.034 Joined: 16 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Rombule, cand reusesti sa-mi zici si mie!
|
--------------------
3 japoneze
2 nemtoaice
si cam atat
|
|
Cypher4laguna |
![]()
|
![]() Honda Driver Group: Members Posts: 931 Joined: 2 November 04 From: Bucuresti ![]() |
Teoretic ar trebui sa se poata vopsi fara a afecta performantele de detectare. Ai doua variante: 1. te uiti in carticica de utilizare/instalare a senzorilor pentru ca scrie sigur pe undeva daca se pot vopsi si 2. suni la importator si intrebi. Asa e cel mai bine. Cei de la Directed, pe care ii am pe ambele masini din semnatura stiu ca se pot vopsi, dar eu nu am facut-o, desi la Laguna bandoul e gri (Privillege), nu negru.
|
--------------------
Honda
Civic & Jazz
ex-'06 Logan Laureate 1,5 dci
|
|
rombu |
![]()
|
![]() FOR SALE Group: Members Posts: 586 Joined: 20 August 04 From: Bucuresti ![]() |
si eu am bandoul tot colorat.
am vorbit cu un tip care vinde vopsele auto si alte chestii ( lac,chit etc) si mi-a zis ca vopseaua de pe bandou la megane e mata, si ca atare trebuie pus intaritor in ea (ca altfel se spala). mi-a dat un schmirghel foarte fin ( de 800 dar a zis ca merge si 1000 ) cu care sa matuiesc senzorii.Apoi ii vopsesc.Daca vreau le mai dau si lac pentru rezistenta. Problema conceptuala pe care eu nu o am lamurita este: senzorul emite prin acea fanta circulara sau si prin discul interior? ca daca e vorba numai de fanta, e k de vopsit tot, cu mare grija sa nu intre vopsea in fanta. dar daca el emite ceva si prin centru..nu merge pentru ca acete vopseluri nu sunt transparente ba chiar au particule metalice care pot devia semnalul! am vorbit si la cei care importa senzorii si mi-au spus ca se pot vopsi fara probleme, daca am vopsea nemetalizata.. Acum.. de unde stiu eu daca aceasta Cremenne, de pe banoul de Dynamique este sau nu metalizata? |
--------------------
Renault
Megane 2
2004 Confort Dynamique Megane II BICORP 1.6 16V Confort Dinamique
Gris Hologramme- 2004 Bucuresti |
|
prise |
![]()
|
![]() Posesor de megane fericit Group: Members Posts: 234 Joined: 4 February 07 From: Birlad ![]() |
am si eu o curiozitate ... care e distanta minima la care te avetizeaza acesti senzori?
|
--------------------
RENAULT
MEGANE SEDANE
- VS-03-LCZ
1,5 DCi 80 CP 2006 100.000km fara probleme
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 13th August 2025 - 08:39 |