Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

24 Pages « < 19 20 21 22 23 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Impresii despre Logan

Cristi39
post 26 Jan 2008, 19:13
Post #601

Membru autentic

Group: Members

da,dar"jucaria" asta i-a facut sa le cam tremure chilotii pe ei.se vinde bine pe piata auto de la ei si asta nu prea le convine....

--------------------
Renault Megane Sedan 2007 Privillege
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Christu
post 26 Jan 2008, 19:24
Post #602

Membru autentic

From: Bucuresti

Da, se vinde dar ptr care din masinile lor este un concurent serios? Poate doar ptr Polo, dar nici macar...

La francezi e insa alta treaba! smile.gif

--------------------
Alfa Romeo 159
ex: Renault Megane Sedan 2007
+
IRONICK
post 28 Jan 2008, 10:12
Post #603

-

From: Romania

Chiar nu imi dau seama de ce credeti voi ca Loganul nu poate sa mearga cu 180. Cazanele voastre credeti ca sunt mai breze la viteza aia?

--------------------
CUGIR Albalux 11 - B-11-LUX 1982
+
Bliss
post 28 Jan 2008, 10:55
Post #604

-

Macar ca cX... smile.gif

--------------------
- - -
+
IRONICK
post 28 Jan 2008, 10:58
Post #605

-

Si ce legatura are cx-ul cu tinuta de drum?

--------------------
+
Bliss
post 28 Jan 2008, 12:00
Post #606

-

Cand bate vantul sau cand treci pe langa un TIR pe autostrada la 180?

--------------------
- - -
+
IRONICK
post 28 Jan 2008, 12:03
Post #607

-

Ma faci sa repet. Ce legatura are asta cu cx-ul?

This post has been edited by IRONICK: 28 Jan 2008, 15:41

--------------------
+
Adila16
post 28 Jan 2008, 21:10
Post #608

mecanic aero (sau aerian?)

QUOTE(IRONICK @ 28 Jan 2008, 10:58)
Si ce legatura are cx-ul cu tinuta de drum?
*

Ironick, sunt de acord cu tine.
Cx-ul are de-a face, asa cum ii spune numele, numai cu rezistenta la inaintare.

In ceea ce priveste stabilitatea laterala, sectiunea longitudinala a caroseriei de Logan este destul de ampla. Apoi, masina are caroseria inalta, ceea ce duce la un centru de greutate ridicat si o reactiune elastica a elementelor mecanice de stabilizare. Aspectele astea doua, coroborate, duc la un comportament destul de ...frivol... la depasirea unor alte vehicule cu Cx de frigider ZIL, mai ales la viteze peste 100-110 km/h: TIR-uri, autobuze, autocare etc.

In niciun caz un comportament ca al Matiz-ului, dar nici ca al unei Laguna, sa zicem...E pe undeva pe la mijloc, dupa parerea mea...

<span class='edit'>28 Jan 2008, 21:29:</span>
QUOTE(Bliss @ 28 Jan 2008, 12:00)
Cand bate vantul sau cand treci pe langa un TIR pe autostrada la 180?
*

180?... blink.gif Reali (masurati cu un GPS) sau indicati de vitezometru?...

This post has been edited by Adila16: 28 Jan 2008, 21:29

--------------------
Renault Megane BiCorp 1.6 16v - / aka Kurulina Confort Dinamique / Beige Angora (TEA19) 2004
...The more I get to know people, the more I like my dog...
+
IRONICK
post 28 Jan 2008, 21:45
Post #609

-

Comportamentul este ok pentru clasa de masini din care face parte. Ei au mizat mai mult pe confort la drum lung, garda la sol marita. Este normal ca nu sa aiba o buna stabilitate laterala. Ma ales ca sunt modele care nu au nici macar bara de torsiune pe fata. Sa fim seriosi, comportamentul este incomparabil cu a unei Laguna.

This post has been edited by IRONICK: 28 Jan 2008, 21:45

--------------------
+
Adila16
post 28 Jan 2008, 22:13
Post #610

QUOTE(IRONICK @ 28 Jan 2008, 21:45)
Comportamentul este ok pentru clasa de masini din care face parte. Ei au mizat mai mult pe confort la drum lung, garda la sol marita. Este normal ca nu sa aiba o buna stabilitate laterala. Ma ales ca sunt modele care nu au nici macar bara de torsiune pe fata. Sa fim seriosi, comportamentul este incomparabil cu a unei Laguna.
*

Nimic de zis despre confortul si tinuta de drum a masinii. Din plin la banii ei!
Am ales ca repere de minim si maxim Matizul si Laguna, pentru a ilustra plasarea Loganului pe undeva pe la mijloc, din punct de vedere al stabiliatii laterale. Nu faceam comparatie directa cu Laguna. Nici nu se poate sa compar mere cu dude...

Insa, stii sigur de lipsa barei de torsiune?..Mi se pare chiar ciudat! Cum se stabilizeaza masina la momentele de ruliu din viraje / serpentine / slalom?... ohmy.gif

--------------------
Renault Megane BiCorp 1.6 16v - / aka Kurulina Confort Dinamique / Beige Angora (TEA19) 2004
+
IRONICK
post 28 Jan 2008, 22:25
Post #611

-

Versiunea Ambiance nu are asa ceva. Cum se stabilizeaza? Crezi tu ca isi da seama cineva ca are sau nu? Pana nu s-a scris pe forum ca nu are, nimeni nu si-a dat seama. Pe urma toata lumea s-a bagat sub masina si a inceput sa trambiteze vezi doamne, ca masina nu este stabila.

--------------------
+
Adila16
post 29 Jan 2008, 19:25
Post #612

Mda...Interesant!...Sper sa avem la pravalie vreun Ambiance, sa ma zgaiesc si io sa vaz minunea ... biggrin.gif

Insa, oricum ar fi, raman la parerea mea: masina e buna. Nu e buna atitudinea unora dintre posesorii de Logan, care isi inchipuie ca au cine stie sculaciune in patrimoniu.

--------------------
+
AR-18-MOS
post 29 Jan 2008, 21:35
Post #613

( -_・) ︻デ═一

From: Niedersachsen

De prin 2007, la versiune Ambiance s-a cam scos acea bara stabilizatoare. O sa mai verific la astea din 2008 daca au.

This post has been edited by AR-18-MOS: 29 Jan 2008, 21:37

--------------------
BMW 730Ld - AR - - '07 High Executive
M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic
+
IRONICK
post 29 Jan 2008, 21:48
Post #614

-

Discutia despre bara a fost inaintea lansarii si s-a pomenit pe forum de multe ori.

--------------------
+
Adila16
post 29 Jan 2008, 21:50
Post #615

N-am contestat. huh.gif
Am zis doar ca vreau sa vad si eu aceasta minune: suspensie pseudo-McPherson fara bara antiruliu... blink.gif

--------------------
+
IRONICK
post 29 Jan 2008, 21:57
Post #616

-

Ce a pierdut insa lumea din vedere. Suspensia Loganului este mai rezistenta la socuri laterale din cauza prinderii barii stabilizatoare de bascula inferioara fata de cele care au bara prinsa de amortizor sau cu brat intermediar. Poate prelua din socul lateral.

--------------------
+
Adila16
post 30 Jan 2008, 21:50
Post #617

Sa-nteleg ca, deci, tot exista bara antiruliu... smile.gif Prinsa de bascula sau de teaca amortizorului, n-are importanta...Exista si isi face treaba...

Chiar incepusem sa ma gandesc cam la ce solutie 'or fi ajuns constructorii, de masina asta fara stabilizator nu se rastoarna in viraje (nu ma refer la testul elanului facut de ADAC cu ceva timp in urma) sau pe denivelarile drumurilor euROpene... smile.gif

--------------------
+
AMDO
post 6 Feb 2008, 23:55
Post #618

Membru

Logan este cea mai buna masina pentru strabatut drumurile de tara de prin orasele noastre, ulitele romanesti ridicate la ranguri de E, DN, A, etc.
In Romania, in afara de Logan, numai Suv-urile si masinile de teren pot strabate tara fara probleme.
In alte tari, cred ca Loganul nu reperezinta decat o masina ieftina. Mai nou a castigat teren si in Germanica, unde break-urile sunt cele mai apreciate. In plus reteaua de serviceuri este extrem de bine pusa la punct, inclusiv in Germania unde exista unitati service si in orasele de marimea Otopeniului (ex: Erlangen in nordul Nurenbergului). Cred ca si asta este un avantaj, care face din Logan o achizitie nu tocmai rea.

--------------------
Dacia, Renault, VW Laureat , Scenic, Cross Touran 2004, 2005, 2008
+
bobby_mates
post 12 Jun 2008, 16:55
Post #619

Membru

From: Cluj-Napoca, Romania

parerea mea este ca loganul isi face banii, deoarece in romania drumurile sunt destul de rele, asa ca, fiind inalta si ieftin de intretinut, se merita...

--------------------
Renault Scenic RX4 1.9dCi 75kW - CJ-92-MAT 2002
+
megane012
post 12 Jun 2008, 21:17
Post #620

Membru incepator

Nu vreau sa ii critic pe cei care au logan dar parerea mea e ca e foarte scumpa pentru dotarile sale si calitatea materialelor.Eu detin un Megan Bicorp din 2004 spre 2005 iar un prieten de al meu are un Logan din 2007 ... e mai nou cu aprox 3 ani dar fara suparare nu se comara cu Meganul meu .... nu ca ma laud .... dar din punct de vedere al calitatii materialelor loganul sta foarte prost. De cat sa dau atatia bani pe un Logan mai bine imi iau un Megane la mana a doua intretinut dar aia stiu ca e masina nu gluma. Uitati-va si voi la Loganurile alea din 04 sa vedeti cum arata si uitati-va la un Meagane din 02,03 si faceti o comparatie.smile.gif Fara suparare dar in scaunele alea de Logan nu te prea simti prea bine la un drum lung ... iar calitatea bordului dupa parerea mea e ... bateti cu degetul in bord la logan sa vedeti cum suna blink.gif si bateti apoi la un Megan indiferent de dotari smile.gif Chiar si la Meganul cu cele mai putine dotari el este peste Logan din toate provintele (confort,calitate,aspect etc:) Nu va luati LOGAN ! excl.gif Luati-va MEGANE ! excl.gif

--------------------
Renault MeganeII,Renault 9 - CJ-70 - *M* Megane Bicorp - 2004
Renault Megane Bicorp 2004 - CJ-70-*M*
+
cj98czh
post 13 Jun 2008, 13:35
Post #621

Membru de la Cluj ...

Group: Moderatori
From: Cluj-Napoca

megane012 - nu compara mere cu pere...

Loganul nu este in aceeasi clasa cu Meganul...

Loganul s-a vrut o masina ieftina de la inceput...o masina care dupa parerea mea isi face toti banii care ii dai pe ea...

Nu se vrea o masina in care confortul stapaneste...se vrea o masina practica, maricica si usor de intretinut...pt. ca asta este...si isi face treaba foarte bine...

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
IRONICK
post 13 Jun 2008, 13:46
Post #622

-

Ce pretentie sa ai de la unu ca asta ...

QUOTE(megane012 @ 12 Jun 2008, 12:22)
Eu sunt extrem de multumit de masinuta mea .... e o placere sa conduc un DCI de 85 de cp ... cand calc un pic acceleratia pleaca de pe loc si nu se mai gandeste ... le fac cu manutza celor cu VW Golf TDI care dupa parerea mea e cam obosit
*
radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif

--------------------
+
ursamajor
post 13 Jun 2008, 13:46
Post #623

Membru pasager

From: Orașul lui Panait Istrati

QUOTE(megane012 @ 12 Jun 2008, 22:17)
...

Au început iar exaltații?
Eu zic să-i sfătuiești să ia direct Toyota. E best buy! wink.gif

--------------------
Dacia Logan 1.0 Eco-G - BR02UMa 2021 Comfort (+ 4 optiuni)
Somnul adanc ajuta la prevenirea imbatranirii, mai ales daca dormi la volan.
+
AR-18-MOS
post 16 Jun 2008, 11:53
Post #624

( -_・) ︻デ═一

QUOTE(megane012 @ 12 Jun 2008, 21:17)
Nu vreau sa ii critic pe cei care au logan dar parerea mea e ca e foarte scumpa pentru dotarile sale si calitatea materialelor.Eu detin un Megan Bicorp din 2004 spre 2005 iar un prieten de al meu are un Logan din 2007 ... e mai nou cu aprox 3 ani dar fara suparare nu se comara cu Meganul meu .... nu ca ma laud .... dar din punct de vedere al calitatii materialelor loganul sta foarte prost. De cat sa dau atatia bani pe un Logan mai bine imi iau un Megane la mana a doua intretinut dar aia stiu ca e masina nu gluma. Uitati-va si voi la Loganurile alea din 04 sa vedeti cum arata si uitati-va la un Meagane din 02,03 si faceti o comparatie.smile.gif Fara suparare dar in scaunele alea de Logan nu te prea simti prea bine la un drum lung ... iar calitatea bordului dupa parerea mea e ... bateti cu degetul in bord la logan sa vedeti cum suna  blink.gif si bateti apoi la un Megan indiferent de dotari smile.gif Chiar si la Meganul cu cele mai putine dotari el este peste Logan din toate provintele (confort,calitate,aspect etc:) Nu va luati LOGAN !  excl.gif  Luati-va MEGANE !  excl.gif
*

Frustrari ... ?

--------------------
+
koldun
post 19 Jun 2008, 21:33
Post #625

un om

From: CT

QUOTE(ursamajor @ 13 Jun 2008, 14:46)
.. să-i sfătuiești să ia direct Toyota. E best buy! wink.gif
*

Se mai intampla si la case d-astea mari chestii dubioase. Vezi aici.
Succese!

--------------------
Renault Captur TCe 0.9 2016
Oh, I’m in no condition to drive! Wait a minute... I don’t have to listen to myself, I’m drunk...!
Homer Simpson
+
Mircea Visan
post 1 Jul 2008, 19:20
Post #626

Membru incepator

Buna ziua la toti. Sunt nou pe forumul acesta. De aproximativ un an citesc ce se scrie. Dupa parerea mea, este gresit sa compari Loganu cu Meganul. Cand am vazut pentru prima data Loganul am ramas fara cuvinte. Era in rodaj si plina cu varza. Atunci aveam o solenza. Mai tarziu am avut ocazia sa merg cu un golan 1.5dci (65 cp) sau frigider cum ii spune/ti voi. Pur si simplu, mi-a placut. Acum am un golan diesel de 2 ani cu 40000 km si un megane II (manager - baza sau ce o fi, pe benzina, aproape 15 000 km, inca nu a facut anul). Si cred ca pot sa va spun pararea mea.

Nu se compara meganul cu golanul. Nici la interior si nici la exterior. Sunt facute pentru persoane diferite si idei diferite. In megane ai siguranta, comfort .... iar in golan, ai impresia ca esti intr/un camion mai vechi. DAR. pe unde mergi cu el, nu prea poti sa mergi cu meganul (chiar daca are pachet de drumuri grele). Mii de scuze. Am fost cu el pe aproape toate tipurile de "drumuri". La un moment dat am mers si cu meganul. Era sa raman spanzurat. Oricum pana imi termin doctoratul, pe teren merg numai cu loganul.

Atentie Romanul are prostul obicei de a caracteriza pe cineva, dupa felul cum se imbraca sau dupa masina, cu care merge. Este bine, dupa mine sa nu aruncam cu noroi unii in altii. Nu suntem in masura. Nu avem la noi in tara o clasificare sociala bine pusa la punct, si nici studiile necesare. Si nu se stie cum se invarte roata.

Cu alte cuvinte. Fiecare isi cumpara masina dupa nevoi, dupa cat se pricepe la masini, si mai ales dupa bani. Si sa incercam sa nu fim carcotasi, ca si meganul in tarile occidentale este "masina saracului" *vezi Suedia, Norvegia, Germania. etc.

Mii de scuze
Pentru cei ce au citit sau nu
Au fost doar ideile mele personale si numai ale mele

Cu respect
Mircea Visan

--------------------
Dacia Duster Laureat 4x4 1.5dci 2010
+
AR-18-MOS
post 1 Jul 2008, 23:31
Post #627

( -_・) ︻デ═一

Aoleu, dupa 5 ani de la lansare inca se posteaza impresii despre Logan in rodaj ...

--------------------
+
Mircea Visan
post 2 Jul 2008, 06:31
Post #628

Membru incepator

Citeste mai atent. Alta era ideea..

Cu respect
Mircea Visan

--------------------
Dacia Duster Laureat 4x4 1.5dci 2010
+
myx4ever
post 3 Jul 2008, 08:12
Post #629

Membru incepator

From: Timisoara

QUOTE(megane012 @ 12 Jun 2008, 21:17)
Nu vreau sa ii critic pe cei care au logan dar parerea mea e ca e foarte scumpa pentru dotarile sale si calitatea materialelor.Eu detin un Megan Bicorp din 2004 spre 2005 iar un prieten de al meu are un Logan din 2007 ... e mai nou cu aprox 3 ani dar fara suparare nu se comara cu Meganul meu .... nu ca ma laud .... dar din punct de vedere al calitatii materialelor loganul sta foarte prost.

Pai tu compari o masina nou nouta, cu garantie si tot tacamul cu un megane SH care nu-ti ofera nimic decat ceea ce cumperi. (what you buy is what you get ). Ambele la acelasi pret. Logan nou, megane SH. Asa ai putea sa-ti iei un logan de 1-2 ani care are 100 000km (e plin de ele in randu taximetristilor ) si nici unu nu ti-ar cere mai mult de 4-5000 EUR(f de dotari). Acum vei zice ca la banii aia iei de-afara Golf 3 care iar nu se compara sau?
Un lucru e cert. Nu-ti iei alta masina noua in banii de Logan (tinand cont de ce ofera fiecare pt banii aia). Daca vrei SH te duci si-ti iei ca si-asa au scos taxa de inmatric.
Daca ar fi sa vorbesc pe banii mei, pana in 8000 EUR as da pe un logan nou insa de aici in sus as prefera un SH de afara...
Zilele astea ma tenteaza f mult Sandero. Incepe sa-mi si placa gargarita aia cum arata. Numai bine.

--------------------
Renault Laguna 2003
Renault F1 Team ROCKS !!!
+
catalinCB
post 27 Aug 2008, 12:39
Post #630

Membru incepator

QUOTE(ursamajor @ 13 Jun 2008, 13:46)
Au început iar exaltații?
Eu zic să-i sfătuiești să ia direct Toyota. E best buy! wink.gif
*

Si cat costa o toyota?
Nu ti-ai pus problema?
La Yaris 1.3 benzina mai pui putin si iei Megane la cat de ,,ieftina'' e. radmasa.gif

--------------------
Renault Megan Sedan Manager 1.5 dci 85cp 2008
+
24 Pages « < 19 20 21 22 23 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

ETask
Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 31st July 2025 - 03:28
Dacia