Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

24 Pages « < 14 15 16 17 18 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Impresii despre Logan

ursamajor
post 5 Aug 2006, 15:11
Post #451

Membru pasager

Group: Members
From: Orașul lui Panait Istrati

Ce înțelegi tu prin finisaje? Nu neg că unele plastice arată mai bine decât în anii 80, dar calitativ sunt mult în urmă. Știu ce spun. Ideal ar fi să compari o mașină nouă de acum, cu una NOUĂ de atunci. Ai fi surprins. Faptul că sunt mai moderne finisajele unei mașini actuale, nu înseamnă , musai, că sunt mai de calitate. E părerea mea.
Cât despre Logan, are interiorul conform prețului. Nu m-a impresionat dramatic, de pildă, interiorul Kalosului. Ce să mai spun de Matiz/Spârk. Asta ca să comparăm "merele" între ele. Deja dacă sărim în altă plajă de prețuri...

Eu mă opresc cu argumentația, că n-are rost. Demonstrați voi cât de prost e Loganul, cât de mulți idioți care o cumpără există în România, cât de înapoiat e trenul de rulare că n-are țușpringher la farfuză etc. etc. Până atunci posesorii acestui automobil rudimentar (după spusele voastre) se vor bucura de condusul lui, de faptul că este destul de economic, destul de confortabil etc. wink.gif

--------------------
Dacia Logan 1.0 Eco-G - BR02UMa 2021 Comfort (+ 4 optiuni)
Somnul adanc ajuta la prevenirea imbatranirii, mai ales daca dormi la volan.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
cj98czh
post 7 Aug 2006, 00:01
Post #452

Membru de la Cluj ...

Group: Moderatori
From: Cluj-Napoca

QUOTE(razu @ 4 Aug 2006, 14:31)
Nu vreau sa fiu rau dar  blink.gif cumva esti tot inginer? eventual din promotiile ceausiste ph34r.gif
Iaca versiunile de motorizare Megane:
1.4, 16v - 100cp (Megane 2.1 98cp) - are mama motorul asta pe clio III
1.6, 16v - 110cp (Megane 2.1 115cp) -am eu
2.0, 16v - 135cp (Megane 2.1 136cp)
1.5 dci - 80cp
1.5 dci - 100cp (+20cp obtinuti din remapare + geometrie variabila la turbina)
1.9 dci 120cp

E foarte adevarat ca tine si de sofer si daca vrei un demo cand treci prin buc dam o liniuta, promit sa vin cu clio maicamii asa ca umilinta sa fie completa! radmasa.gif
Glumeam; parca aici se discutau impresii despre logan si nu logan versus megane!
si uite asa ne amaram noi romanii ca fraierii si irosind timp util pe certuri de mahala!
Bafta!
*

Daca citeai putin mai atent vedeai ca am spus de motorizarile de pe Logan nu de pe Megane.

In discutia era vorba si despre un Megane al lui Madriann dar ala este un Megane 1 Phase 1, asa ca te rog citeste ce s-a scris cu mai multa atentie inainte sa raspunzi ....

Si ca sa-ti raspund pana la capat...nu, nu sunt inginer de meserie si nicidecum din vremea lui Ceausescu.....daca te uitai la profilul meu vedeai asta.....sau poate nu sti sa te uiti.... wink.gif

This post has been edited by cj98czh: 7 Aug 2006, 00:05

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
Madriann
post 7 Aug 2006, 09:11
Post #453

Membru autentic

From: Tunisia

QUOTE(bh07xyk @ 28 Jul 2006, 10:36)
Loganul peste 120 este penalizat de formele gandite sa ofere spatiu interior in detrimentul aerodinamicii. O alta adaptare la piata locala, nu ca e ceva rau in asta.
*

Uite un excelent post on-topic. Cred ca toata lumea e de acord cu asta. smile.gif
QUOTE(razu @ 4 Aug 2006, 14:31)
Nu vreau sa fiu rau dar  blink.gif cumva esti tot inginer? eventual din promotiile ceausiste ph34r.gif
Iaca versiunile de motorizare Megane:
1.4, 16v - 100cp (Megane 2.1 98cp) - are mama motorul asta pe clio III
*

Mi-a luat-o cj98czh inainte, asa ca nu-mi ramane decat sa subscriu la ce ti-a spus: Citeste atent posturile inainte de a posta...e destul de jenant, zic eu, sa te trezesti vorbind aiurea... wink.gif
QUOTE(ursamajor @ 5 Aug 2006, 15:02)
Viteza maximă a Loganului (Ambition) e de 175 km/h. Când o apărea Logan2 cu motor de 1,6/16V o să poți testa și viteza aia.

Poate sa apara si Logan 3 cu 2.2/16v ...pana nu se schimba ceva la caroserie si la trenul de rulare, vorba amicului nostru smile.gif , viteza maxima e numai pe hartie.
La mine in talon scrie Vmax. 184km/h...si motorul poate e un pic mai slabut decat la Logan 1.6MPI (75cp vs.90cp)...cu toate astea, merg intins 160-180 (Ploiesti - Campina...wow cool.gif ). Masina se comporta excelent pe sosea la vitezele astea si, sincer...chiar daca am rula amandoi cu 150 km/h....in cateva minute m-as distanta de tine mai mult decat crezi (160 km/h - 4600 rpm....si mai e destul pana la 6000 tongue.gif ).
In fine...nu am nimic personal cu Loganul. Am ce am cu Renault, care a gasit o piata de desfacere excelenta cu costuri minime. Repet: Loganul trebuia sa apara acum 6-8 ani, pana acum trebuind deja sa aiba al treilea face-lift. Dpdv tehnologic, e inca in urma masinilor de acum 8 ani.
Cu scuze pentru off-topic, Logan trebuia sa iasa pe piata cand a aparut prima Felicia, prima Octavia, primul Cielo...si exemple ar mai fi.

--------------------
Renault Megane RT 1,6e 8v 1996
Peugeot 407 SV Executive 2.2l/163CP - 2007
+
AND
post 7 Aug 2006, 12:56
Post #454

Membru autentic

From: Bucuresti

Exagerezi Madriann. Loganul este aproximativ la fel din punct de vedere tehnologic ca si Clio II.

Sa spui ca ar fi trebuit sa apara odata cu Felicia sau Cielo este ridicol. In ciuda formelor sale agabaritice, Logan arata cat de cat modern si apartine anilor 2000.

--------------------
Dacia Logan 1.4 Laureate - B - xx - xxx
Audi's 5.9 TDI V12 - Worlds most powerful production diesel!
+
CGB
post 7 Aug 2006, 16:47
Post #455

CGB

From: behind

o fi loganu' cam la fel cu clio 2, numa' ca deja clio e la a 3-a generatie. pe cand loganu' nici nu s-a intzarcat. iar clio ala de-l asemeni tu cu loganu' (clio 2) se fabrica de ceva ani buni (fro 8 daca nu ma insel ), la ora actuala fiind depasit. asa ca logan este - vorba cuiva - cu minim 8 ani in urma.

This post has been edited by cristib: 7 Aug 2006, 16:49

--------------------
Renault Clio RS Line 2022
hebron
post 7 Aug 2006, 17:19
Post #456

Membru autentic

M-am logat pe daciaclub si am citit "Impresii despre logan-inclusiv diesel-" si "Sa-mi iau sau nu Logan"...In ambele vesnica poveste "Mergeam linistit cu 120 la ora cand din spate un Amition (sau ce naiba de variante mai are Loganul asta)...l-am facut pe la 170, ...ne-am provocat la stop...etc..." mad.gif mad.gif

Mai manca-v-ar tata, luati-va BMW si dati-va pe piste la curse legale ca de-aia mor oameni nevinovati...Cine spunea ca e caracteristic pentru cei cu Logan sa se creada in BMW a avut dreptate...frigiderul ucigas merge cu 170 la ora pe drumurile patriei..mai racoriti-va fratilor.

--------------------
clio symbol 2004 1.5 dci
Renault Clio Symbol 1.5 dci, Expression, iunie 2004
Opel Astra Classic II Caravan, 1.7 dtci, ianuarie 2006
ocazional Megane II
+
s_j_teo
post 7 Aug 2006, 17:32
Post #457

Membru autentic

Din pacate o mare parte din soferii de logan au trecut pe Logan dupa ce au avut o coaja de Dacia din 75-76 si acum cred ca sunt posesori de masini de curse.Am observat ca numai un pic la semafor te uiti la ei sunt gata imediat ce se face verde sa-ti arate de ce este in stare masina lor.Pe soselele patriei sunt tot timpul crispati si gata oricand sa se ia la intrecere pentru a demonstra ce masini au sunt niste complexati care au si probleme de inferioritate.
Cat despre masina ce sa spun am condus Logan foarte putin 15-20Km dar eu cred ca este O.K. calitate pret>
P.S. Pintre cei care conduc Logan sunt si oameni normali si civilizati deci nu sariti pe mine nu am generalizat!

--------------------
Skoda Octavia 3 2014
+
AND
post 7 Aug 2006, 18:54
Post #458

Membru autentic

From: Bucuresti

Nu sare nimeni pe tine, ai dreptate...un procentaj relativ mare de posesori Logan, au o mentalitate daunatoare si au reusit sa strice imaginea acestui model in ochii altora. E pacat...dar asta este!

--------------------
Dacia Logan 1.4 Laureate - B - xx - xxx
Audi's 5.9 TDI V12 - Worlds most powerful production diesel!
+
ursamajor
post 7 Aug 2006, 19:00
Post #459

Membru pasager

QUOTE(hebron @ 7 Aug 2006, 18:19)
Cine spunea ca e caracteristic pentru cei cu Logan sa se creada in BMW a avut dreptate...

"Argumentul" final al celor care urăsc visceral, neargumentat (săracii de ei!) Loganul, ăsta e! Evrika! Hai să facem o statistică să vedem ce oameni conduc Loganuri și ce oameni conduc "mașini adevărate". Deci, cum spuneam, statistic, Logan își ia românul obișnuit, care-și cunoaște lungul nasului, e liniștit, își vede de treabă. Nu neg, sunt și destui mârlani printre ei. Dar mârlanii au și Megane și Opel și Peugeot, de BMW, ce să mai spun. E nevoie să enumăr "VIP"-urile cu BMW? Așa că veniți cu ceva argumente tehnice, nu cu prostii de needucați. Am mai spus-o și mai sus: necioplitul de român mai are până să învețe să-l respecte și pe-ăla cu bani puțini și pe-ăla cu bani mulți și să-i respecte alegerile. O mașină nu se judecă după cei ce o conduc, că dacă ar fi așa... s-ar alege praful de mașinile scumpe și n-ar fi corect că ele-s bune, ce-i drept. O mulțime de escroci, șmenari și jigodii le au. Nici eu nu generalizez. Sunt și oameni care și le-au luat muncind cinstit. wink.gif
Scuzați tonul, dar haideți să ne concentrăm asupra topicului fiind ceva mai obiectivi.

P.S. Și mie mi s-a părut că văd mârlani care la stop aruncă priviri din Opelul, Peugeotul sau mai știu eu ce spunând parcă "stai că te fac eu cu ligheanul tău". Chestie de percepție, nu? Hai s-o lăsăm moartă cu de-astea. Prea-s copilării. icon_mrgreen.gif

This post has been edited by ursamajor: 7 Aug 2006, 20:37

--------------------
+
cristirenault
post 7 Aug 2006, 19:37
Post #460

Membru autentic

Group: Banned
From: pingo-pongo

Iulie 2006 - Vanzarile modelului Logan la nivel mondial s-au dublat in primul semestru
Vanzarile modelului Logan, comercializat la nivel mondial sub marca Dacia sau Renault, s-au dublat in primul semestru, ajungand la 124.000 unitati, potrivit unui comunicat al grupului Renault. In perioada analizata, vanzarile companiei Dacia au totalizat 103.604 unitati, in crestere cu 28,5 la suta fata de perioada similara a anului trecut. In Romania, vanzarile Dacia au scazut usor, cu 4,1 la suta, dar au fost compensate de succesul modelului Logan pe pietele externe.
Dacia a ajuns in Franta la o cota de piata de circa unu la suta, cu 11.385 de modele Logan vandute in primele sase luni. In Europa au fost vandute in prima jumatate a anului 26.595 modele Logan, iar in Turcia vanzarile au progresat cu 11 la suta. Cresteri importante au fost obtinute si pe pietele din afara Europei, in special in Maroc si Algeria.
Am citat de pe un site... sincer ma bucur ca e asa , patriot sunt dar tot nu imi place Loganul smile.gif ar trebui sa nu ne mai certam si sa-i lasam pe altii sa cumpere Logan si noi romanii sa cumparam Mercedes cu banii obtinuti din vanzarea Loganurilor....smile.gif)))))

--------------------
Renault Megane Coupe - RO 007 EUM 1998 2.0 16v
sa stie toata lumea,am40%warn si tind spre nu stiu cate catralioane la%.Am reusit sa imi cresc cota.
+
cj98czh
post 7 Aug 2006, 19:49
Post #461

Membru de la Cluj ...

Group: Moderatori
From: Cluj-Napoca

QUOTE(cristirenault @ 7 Aug 2006, 20:37)
Iulie 2006 - Vanzarile modelului Logan la nivel mondial s-au dublat in primul semestru
Vanzarile modelului Logan, comercializat la nivel mondial sub marca Dacia sau Renault, s-au dublat in primul semestru, ajungand la 124.000 unitati, potrivit unui comunicat al grupului Renault. In perioada analizata, vanzarile companiei Dacia au totalizat 103.604 unitati, in crestere cu 28,5 la suta fata de perioada similara a anului trecut. In Romania, vanzarile Dacia au scazut usor, cu 4,1 la suta, dar au fost compensate de succesul modelului Logan pe pietele externe.
Dacia a ajuns in Franta la o cota de piata de circa unu la suta, cu 11.385 de modele Logan vandute in primele sase luni. In Europa au fost vandute in prima jumatate a anului 26.595 modele Logan, iar in Turcia vanzarile au progresat cu 11 la suta. Cresteri importante au fost obtinute si pe pietele din afara Europei, in special in Maroc si Algeria.
  Am citat de pe un site... sincer ma bucur ca e asa , patriot sunt dar tot nu imi place Loganul smile.gif ar trebui sa nu ne mai certam si sa-i lasam pe altii sa cumpere Logan si noi romanii sa cumparam Mercedes cu banii obtinuti din vanzarea Loganurilor....smile.gif)))))
*

Cum s-a vandut Logan in UE??????? Acu cateva posturi ziceai ca nu....acuma te-ai razgandit.....deci este alba sau neagra????

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
ursamajor
post 7 Aug 2006, 19:51
Post #462

Membru pasager

QUOTE(hebron @ 7 Aug 2006, 20:41)
Sa inteleg ca ii cunosti pe majoritatea posesorilor????
Nu mai fi frustrat, am facut o observatia care avea substrat tehnic: Logan nu e masina de 170 la ora  smile.gif

Cat despre educatie, eu zic sa te abtii, ok? wink.gif

Tot cu substrat am spus-o și eu. wink.gif Tu-i cunoști pe toți posesorii de Logan? [...] Așa mă gândeam și eu.
Că nu e mașină de 170 km/h am tot spus-o noi, posesorii, dacă citeai. Însă, apropo de educație, chiar "l-ai făcut" pe ăla? Ce tupeu pe el, să se pună cu o așa valoare ca tine, nu? wink.gif Sper să înțelegi substratul...

QUOTE(cj98czh @ 7 Aug 2006, 20:49)
Cum s-a vandut Logan in UE?

Lasă-l măi, că ne-am păruit pe PM și se pare că a-nceput să se documenteze. icon_mrgreen.gif Cristi, faptul că ți se pare urât Loganul e chestie de gust. Asta nu înseamnă că dacă e urât e și ciuruc. Și, apropo, nu ne certăm, ne "duelăm" în opinii.

This post has been edited by semit: 16 Aug 2006, 21:54

--------------------
+
cristirenault
post 7 Aug 2006, 20:06
Post #463

Membru autentic

ursamajor , omul a zis si el o parere , nu trebuie sa se simta jigniti cei care sunt oameni normali si stiu ce masina si-au cumparat , eu ii respect pe toti , in primul rand oameni suntem toti si trebuie sa ne respectam , ceea ce nu ar fi rau sa facem chiar si noi aici pe forum...
Am intalnit f multi conducatori de Logan care te priveau de parca vroiau sa fie vazuti ... se citea pe fata lor sentimentul... erau batzosi de parca conduceau Bentley... si eu la acesti oameni ma refer nu la cei care sunt cu 'capul pe umeri'... unul intr-o zi mi-a zis pe strada : Da-te bah la o parte nu vezi ca am Logan.... in conditiile in care eram cu Megane-ul..... m-am uitat la el si m-a pufnit un ras de nu-mi venea a crede... avea su un puternic accent de marlan tipul... asta e , imi e rusine ca s-a intamplat asta in oras la mine dar e realitatea inconjuratoare... un zic cati merg cu ele ca si cu ouale si nu se dau de banda 3 in oras nici de-al draq parca zici ca e banda lu' tacsu... ce sa-i fac daca sunt multi si de astia, mandri ai naibii de masina lor...
Repet nu am nici o problema cu conducatorii "normali" de Logan si nu vreau sa se simta jigniti , mai sunt si conducatori auto de la alte marci care ii sfideaza pe cei din jur dar macar aia au oarecum cu ce smile.gif

--------------------
sa stie toata lumea,am40%warn si tind spre nu stiu cate catralioane la%.Am reusit sa imi cresc cota.
+
ursamajor
post 7 Aug 2006, 20:10
Post #464

Membru pasager

Măi, asta nu ține de Logan, ci de educație. Circul tot în România, nu în altă țară și am văzut mârlani în toate tipurile de mașini, îndeosebi în BMW-uri, dacă e posibil și d-alea "tunate" cu "bun gust", duduind de manele. Obiectiv fiind, n-am observat că preponderent logănarii se comportă așa, nu exagera. Ți s-a pus ție pata pe Logan, de-aia nu-i mai vezi și pe alții.

QUOTE(cristirenault @ 7 Aug 2006, 21:06)
mai sunt si conducatori auto de la alte marci care ii sfideaza pe cei din jur dar macar aia au oarecum cu ce smile.gif

A-ha, ăia au voie să fie mârlani că, deh!, au mașini adevărate. wink.gif Nț-nț-nț!

P.S. Și apropo, dacă vine un gușter d-ăla (cu maneaua-n creier) și-mi face cu farurile și claxonul, eu ce să fac, să mă dau la o parte... nici de-al dreaq! icon_mrgreen.gif

This post has been edited by ursamajor: 7 Aug 2006, 20:16

--------------------
+
cristirenault
post 7 Aug 2006, 20:21
Post #465

Membru autentic

ursamajor nu ma refeream la tine.... ce ai omule?.....da-i la kk pe toti care sunt tzarani , indiferent de ce masina au ........ cand am zis fraza aia nu ma refeream ca aia au tot dreptul sa te claxoneze sau sa fie ingamfati ci ma refeream ca au masini cat de cat.... iti mai spuneam ca nu am avut nici un accident si sa stii ca poate a fost asa si din cauza ca eu ii respect pe toti cei din trafic........indiferent de masina lor , Trabant sau altceva....

--------------------
+
ursamajor
post 7 Aug 2006, 20:28
Post #466

Membru pasager

Nici n-am crezut că te referi la mine. Am dat doar un exemplu. Nici eu n-am avut nici un accident și să ne ferească Sfântul de așa ceva. Și eu respect ceilalți participanți la trafic. Și mă feresc de psihopații șoselelor. wink.gif Hai că suntem off-topic tare!

This post has been edited by ursamajor: 7 Aug 2006, 20:32

--------------------
+
ursamajor
post 7 Aug 2006, 20:56
Post #467

Membru pasager

Unde dai și unde crapă! blink.gif "Nucule, ești bine, dragă?"

--------------------
+
hebron
post 7 Aug 2006, 20:56
Post #468

Membru autentic

@ursamajor ai si tu mare dreptate. Hai ca dau o bere la Braila cand vin in tara, ca facui liceul la Balcescu, am stat vreo 5 ani in orasul ala tongue.gif

Apropos, sunt multe Logan in Braila?

--------------------
clio symbol 2004 1.5 dci
Renault Clio Symbol 1.5 dci, Expression, iunie 2004
Opel Astra Classic II Caravan, 1.7 dtci, ianuarie 2006
ocazional Megane II
+
cristirenault
post 7 Aug 2006, 20:59
Post #469

Membru autentic

raspund eu din galati , sunt multe si sunt si preparate....... sunt on-topic ca si asta este o generalitate Logan... ca sunt preparate ma refer smile.gif glumetilor smile.gif

--------------------
+
ursamajor
post 7 Aug 2006, 21:03
Post #470

Membru pasager

QUOTE(hebron @ 7 Aug 2006, 21:56)
Hai ca dau o bere la Braila cand vin in tara, ca facui liceul la Balcescu, am stat vreo 5 ani in orasul ala

Serios? Și eu tot pe-ăla. L-ai prins director pe Dogăroiu sau ești mai tânăr? icon_mrgreen.gif
Loganuri sunt destule la Brăila că lumea e săracă, orașul mort, totul se leagă. Galațiul lui Cristi e ceva mai cosmopolit de când au venit alde Narendra Sen la ISPAT. wink.gif

--------------------
+
cristirenault
post 7 Aug 2006, 21:31
Post #471

Membru autentic

Vezi ca acum chiar esti de-a dreptul post-336-1110552475.gif , va bag pe amandoi pe un forum al Ministerului Invatamantului smile.gif
Ce sa zic.... da-i draq de indieni ca doar fura tot de aici si nu aduc nimic , nu au facut nici o investitie contra poluarii de cand au venit... post-336-1110552475.gif si eu, ma bag singur pe forumul Ministerului Industriilor smile.gif , macar asta are legatura si cu domeniul auto...
Ca sa fiu on-topic, asa face un pasager din Logan in caz de accident popa.gif worship.gif rugaciune.gif harhar.gif
P.S. este o gluma...

This post has been edited by cristirenault: 7 Aug 2006, 21:32

--------------------
+
Madriann
post 8 Aug 2006, 07:43
Post #472

Membru autentic

From: Tunisia

QUOTE(AND @ 7 Aug 2006, 13:56)
Sa spui ca ar fi trebuit sa apara odata cu Felicia sau Cielo este ridicol. In ciuda formelor sale agabaritice, Logan arata cat de cat modern si apartine anilor 2000.
*

Hai sa facem un poll smile.gif
Se zicem ca se da GRATIS una bucata Logan fab. 2006 - 0 km SAU una bucata Cielo fab. 2000 - 0 km (Presupunem ca a stat in garaj, fara a fi rulata).
Pe care ati alege-o? cool.gif
Ma intristeaza cumva faptul ca, in loc sa discutati despre masina, deviati de fiecare data spre discutii gen "frigiderul ucigas cu 170km/h" vs. "marlanii cu BMW/Audi sau Mercedes".
Na...ca am fost si eu off topic tongue.gif

Acum, nu ma pricep la motoare...dar presupun ca 1.4/16v e mai nou si mai performant decat 1.4 8v (papa si mai multa benzina, ce-i drept). Lucru valabil si pentru 1.6.
De ce nu au lansat oare Loganul cu motorizarile pe 16v? Pentru ca ar fi papat cam mult si nu mai era autoturismul economic de 5000 de Euro? Astept cu nerabdare topicurile gen Consum Logan 1.6/16v 111.gif mai discutam atunci.

Imi mentin parerea ca DA: Loganul trebuia lansat acum 6-8 ani. Ce e montat acum pe masina se monta si acum 8 ani: motor 1.6 MPI, CV, ambreiaj normal (nu cred ca e hidraulic-poate gresesc). Si sa vinzi in 2006 masini fara ABS - standard...inca o dovada a nepasarii Renault fata de siguranta pasagerilor. Cum spunea cineva...cainii latra, caravana trece....Renault vinde mai departe Logan.

Ma mai gandesc la un lucru....poate ca asta e, intradevar, masina pe care ne-o permitem in momentul de fata....si poate cand Romania va fi in UE si salariile vor fi intre 1000 si 4-5000 de Euro, Renault va fabrica la Pitesti Megane si Laguna....sau un model nou care sa rupa gura targului...cine stie....

This post has been edited by Madriann: 8 Aug 2006, 07:45

--------------------
Renault Megane RT 1,6e 8v 1996
Peugeot 407 SV Executive 2.2l/163CP - 2007
+
cristirenault
post 8 Aug 2006, 08:00
Post #473

Membru autentic

Acum, nu ma pricep la motoare...dar presupun ca 1.4/16v e mai nou si mai performant decat 1.4 8v (papa si mai multa benzina, ce-i drept). Lucru valabil si pentru 1.6.
De ce nu au lansat oare Loganul cu motorizarile pe 16v? Pentru ca ar fi papat cam mult si nu mai era autoturismul economic de 5000 de Euro? Astept cu nerabdare topicurile gen Consum Logan 1.6/16v , mai discutam atunci.

Imi mentin parerea ca DA: Loganul trebuia lansat acum 6-8 ani. Ce e montat acum pe masina se monta si acum 8 ani: motor 1.6 MPI, CV, ambreiaj normal (nu cred ca e hidraulic-poate gresesc). Si sa vinzi in 2006 masini fara ABS - standard...inca o dovada a nepasarii Renault fata de siguranta pasagerilor. Cum spunea cineva...cainii latra, caravana trece....Renault vinde mai departe Logan.

Acele motoare sunt chiar mai vechi de 8 ani , ma refer la cele cu 8 valve , nu s-au montat pe Logan cu 16v din cauza pretului, nu de altceva , nu e obligatoriu ca un motor 16v sa consume mai mult decat unul 8v...
Eu am pe megane ambreiaj normal cu cablu si am motorizare de 2.0 litri si ~ 150 de cai si vreau sa iti spun ca functioneaza impecabil si se apasa destul de usor , nu m-au impresionat cele cu ambreiaj hidraulic si consider ca asta nu e un minus pentru Logan ci un atu , ca are comanda cu cablu la ambreiaj... e mai ieftin si mult mai usor de schimbat sau reparat...( parca e cu cablu nu? ca nu m-am uitat niciodata:))))
Autoturismul de 5000 de euro din pacate nu s-a scos ca era bine sa existe smile.gif si sa fie si economic smile.gif
Cum am mai spus de tza ori , in vest Loganul costa cam la fel si are penuri Michelin , ABS etc. deci romanii sunt mai "......" ca platesc mai multi bani pentru mai putina masina... metaforic vorbind... nu vreau sa se simta nimeni jignit dar se pare ca asa ne considera francezii...
Ziceai ca ce e montat pe masina se monta si acum 8 ani , acum 8 ani deja renuntase toata lumea la maneta aia pentru recirculare a aerului de la climatizare , la pozitia dubioasa a butoanelor de comanda pentru geamuri si la multe altele, dar sa vedem si partea buna cu acel afisaj LCD din bord sau faptul ca are un mini computer de bord , insa astea sunt chestii cu care sa fure ochiul potentialului client , elementele de siguranta pasiva sau activa nu sunt la vedere din pacate si fac pariu ca nu prea sunt multi clienti de Logan care sa intrebe vanzatorul ce siguranta ofera aceasta masina ?.... recunosc , are si airbag parca smile.gif

--------------------
+
sqryn
post 8 Aug 2006, 08:02
Post #474

Clio rulezzz

From: München

Pai eu as lua cielo daca e cu ac si loganul daca e cu abs. trebuie, dupa mine, sa te uiti la raport pret/dotari.

--------------------
RENAULT Clio II Bicorp Phase1 1.4 8v - B-xx-xxx Alize/1999
Clio II Bicorp Phase1 Alize, 1.4 8V 75cp - sept.99
Opel Astra H 1.9 CDTI DPF 120cp - iun 2005
+
cristirenault
post 8 Aug 2006, 08:07
Post #475

Membru autentic

sa stii ca si Cielo sta prost pe drum si in caz de accident cred ca e sub Logan ca si comportament in ceea ce priveste "turtirea" tablei smile.gif eu as alege Logan dintre astea doua , cel putin are un aspect cat de cat mai modern chiar daca materialele de la interior sunt inferioare clar fata de Cielo ....

--------------------
+
sqryn
post 8 Aug 2006, 08:14
Post #476

Clio rulezzz

Depinde de dotari, loganul in varianta de echipare full (nu stiu cum se cheama) e clar peste cielo. La turtirea tablei nu cred ca sunt diferente foarte mari, intr-adevar poate un mic plus pentru logan (3* ncap). dar loganul are botul mai scurt fara de cielo. Ca tinuta de drum...am mers ca pasager in ambele asa ca nu pot sa ma pronunt.

--------------------
+
cristirenault
post 8 Aug 2006, 08:19
Post #477

Membru autentic

Macar pronunta-te ca si confort daca ai mers numai in dreapta... cred ca Cielo are un + fata de Logan nu?..... iar faptul ca botul la Logan e mai scurt nu inseamna ca ofera o protectie mai mica celor din masina... depinde cum e proiectata masina sa se deformeze si multe alte chestii care nu stau sa le descriu acum smile.gif

--------------------
+
sqryn
post 8 Aug 2006, 08:40
Post #478

Clio rulezzz

Logan are scaunele mai tari fata de cielo si la drum lung se simte diferenta. Stiam ca protectia nu tine neaparat de lungimea botului, dar ajuta un pic.

--------------------
+
ursamajor
post 8 Aug 2006, 08:45
Post #479

Membru pasager

QUOTE(Madriann @ 8 Aug 2006, 08:43)
De ce nu au lansat oare Loganul cu motorizarile pe 16v? Pentru ca ar fi papat cam mult si nu mai era autoturismul economic de 5000 de Euro? Astept cu nerabdare topicurile gen Consum Logan 1.6/16v  111.gif mai discutam atunci.

Prostii! De altfel și spui că nu te pricepi la motoare. Normal că cel cu 16 valve e mai bun. Și nu consumă, neapărat, mai mult. Însă, ce crezi chiar toate mașinile de pe piață au motoarele de-abia apărute? Să nu-mi spui că ce conduci tu are motor de-abia proiectat și construit/ieșit pe poarta fabricii odată cu mașina. Documentează-te. O să fii surprins ce motoare se folosesc la alte mărci, să le spunem, mai consacrate. Motoarele "mai vechi" au atuul că au trecut proba timpului și, implicit, a fiabilității. Și-apoi e firesc să se adopte la un proiect "low cost" cum a fost Loganul soluții ieftine și consacrate. Nu înseamnă că motoarele ce le echipează acum sunt proaste. Categoric că la apariția motorului de 1,6/16V pe Logan, prețul va crește amețitor. Ajutat și de un face-lift îndoielnic, după mine.
Cât despre comparația cu Cielo... mă faceți să râd. wink.gif

This post has been edited by ursamajor: 8 Aug 2006, 08:49

--------------------
+
Bliss
post 8 Aug 2006, 08:50
Post #480

-

QUOTE(cristirenault @ 8 Aug 2006, 10:00)
  Cum am mai spus de tza ori , in vest Loganul costa cam la fel si are penuri Michelin , ABS etc. deci romanii sunt mai "......" ca platesc mai multi bani  pentru mai putina masina... metaforic vorbind... nu vreau sa se simta nimeni jignit dar se pare ca asa ne considera francezii...

Aberezi ca si in alte multe mesaje de pe acest thread. Un Laureate cu aceleasi optiuni ca un Ambition (ei vad ca nu au aceasta varianta de echipare standard) ajunge la suma frumusica de 11.280 EUR iar in Ro pretul unui Ambition cu exact aceleasi dotari este de 9.055 EUR.

This post has been edited by Bliss: 8 Aug 2006, 08:56

--------------------
- - -
+
24 Pages « < 14 15 16 17 18 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

ETask
Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 14th August 2025 - 03:59
Dacia