Flanse amortizor
![]() ![]() ![]() |
Flanse amortizor
eugenTL |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.642 Joined: 16 September 08 From: Tulcea/Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane II
my edition (18+low+r26 look)
|
|||
skorpio_bog |
![]()
|
![]() Sports cars are difficult to justify, but easy to love Group: Members Posts: 4.369 Joined: 6 September 06 From: UK/RO ![]() |
Tot asa am gasit si eu de la KYB. Exact ce e in poza. insa vreau sa stiu daca e de ajuns sau daca mai trebuie si altceva. Sunt la fel pentru ambele roti fata? Pentru spate trebuie luat ceva?
|
--------------------
Renault
Megane 4 RS Trophy 300 EDC
2019 VW Tiguan R-Line 2023
Fiat 500 0.9 Twinair 2012 Renault Megane 2 1.5dci 2007 |
|
eugenTL |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.642 Joined: 16 September 08 From: Tulcea/Bucuresti ![]() |
eu am cerut 2 kituri flanse, probabil sunt identice
din cate stiu, cei care renunta la pdg tre sa schimbe amort, arc, bielete antirului asteptam poze ![]() |
--------------------
Renault
Megane II
|
|
calinnov |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 629 Joined: 28 December 06 From: Alba Iulia ![]() |
QUOTE skorpio_bog Postat Ieri, 14:01 Tot asa am gasit si eu de la KYB. Exact ce e in poza. insa vreau sa stiu daca e de ajuns sau daca mai trebuie si altceva. Sunt la fel pentru ambele roti fata? Pentru spate trebuie luat ceva? Salut, Pentru fata acela este tot kitul, nu mai trebuie nimic. Se schimba destul de repede si usor, daca ai presa de comprimare arc si un elevator ... ![]() Pe spate nu cred ca exista flanse amortizor, deoarece rotile nu sunt viratoare (directionale). NB |
--------------------
ex. Renault
Sedan 2.2, 1.6 16V, 82kw
2006 Exp. ex. Renault Sedan 2.2, 1.5 dci, 78kw, 2007 Exp
Renault Estade 2.2, 1.9 dci, 96kw, 2007 Priv ex. Renault Clio Symbol 1.4 8V 2003 55kw Exp |
|
skorpio_bog |
![]()
|
![]() Sports cars are difficult to justify, but easy to love Group: Members Posts: 4.369 Joined: 6 September 06 From: UK/RO ![]() |
Pe spate am vazut ca are niste chestii de plastic in partea de sus care seamana cu flansele de pe fata, pe care se prinde arcul, iar pe interiorul arcului vine alta piesa de plastic (piesa albastra din poza atasata), iar in partea de jos are alta piesa cu un fel de ciucure de cauciuc.
Presupun ca acestea nu se schimba? Pentru ca nu le-am gasit pe nici un site de comandat. spate.jpg ( Size: 113.15k ) Number of downloads: 1909 |
--------------------
Renault
|
nonic |
![]()
|
![]() Together we can do more Group: Members Posts: 3.964 Joined: 22 May 09 From: Ploiesti ![]() |
Nu se schimba.
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 1.5 dci
2004 Privilege Sedan
|
|
dumo79 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 114 Joined: 5 March 13 ![]() |
buna ziua!
am citit cu atentie acest post si identific aceleasi simptome si la masina mea-din semnatura: la trecerea peste denivelari mici sau piatra cubica, cu viteza mica, aud niste "clancanituri-troncaneli" in partea din fata a masinii. Acum vreo 2 saptamani am bagat-o in service pentru schimbarea fuliei+bascula fata dreapta(auzeam si inainte aceste batai) si am rugat mecanicul sa-i faca si o verificare-bielete, capete de bara. Masina, dupa spusele lui este ok si am fost asigurat ca acele batai nu se vor mai auzi odata ce am schimbat bascula cu problema. Doar ca...surpriza! se aud si din ce in ce mai pronuntat. Intentionez sa schimb-pe fata, dupa ce am citit postul: amortizoare- KYB-pe gaz rulment sarcina-KYB placute frana- Pe spate ar trebui sa schimb ceva!? Intrebarea mea este:daca schimb amortizoarele -trebuie sa schimb si flansele (sper sa nu zic o prostie). Ma gandesc ca cele noi ce urmeaza a fi achizitionate vin cu tot cu flanse! |
--------------------
Renault
Megane III
2014 facelift megane III, 2014 facelift, 110 CP
IASI, Romania |
|
alintosu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 420 Joined: 9 September 11 From: Cluj-Napoca ![]() |
Amortizoarele nu vin cu tot cu flanse...indicat ar fi sa schimbi si flansele daca nu le-ai mai schimbat...e foarte posibil sa fie duse.La masina mea am schimbat amortizoarele si flansele prima data la 200k...pe la 190k au inceput tot felul de batai, scartaituri si zgomote...Am schimbat amortizoare, flanse+rulmenti, bielete antiruliu si bucsele de la brate si masina e ca noua...
|
--------------------
Renault
Megane II Grandtour, 1.5 dCI, 74kW
2004 126cp, 260Nm
|
|
dumo79 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 114 Joined: 5 March 13 ![]() |
QUOTE(alintosu @ 1 Jul 2013, 13:49) Amortizoarele nu vin cu tot cu flanse...indicat ar fi sa schimbi si flansele daca nu le-ai mai schimbat...e foarte posibil sa fie duse.La masina mea am schimbat amortizoarele si flansele prima data la 200k...pe la 190k au inceput tot felul de batai, scartaituri si zgomote...Am schimbat amortizoare, flanse+rulmenti, bielete antiruliu si bucsele de la brate si masina e ca noua... marca flanselor trebuie sa fie ca cea a amortizoarelor? fiecare amortizor are 2 sau o singura flansa? multumesc de raspuns. This post has been edited by dumo79: 1 Jul 2013, 13:58 |
--------------------
Renault
Megane III
2014 facelift megane III, 2014 facelift, 110 CP
IASI, Romania |
|
alintosu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 420 Joined: 9 September 11 From: Cluj-Napoca ![]() |
Nu neaparat...Eu am pus amortizoare KYB Ex.-G gas si kit flanse+rulmenti tot KYB dar poti sa mai cauti pe forum, din ce am vazut unii se plangeau ca flansele de la KYB sunt prea "moi"...eu deocamdata nu am avut probleme dar nu zic ca nu e posibila si varianta in care sa fie mai buna alegerea unei alte marci de flanse.
Fiecare amortizor are o flansa si un rulment. This post has been edited by alintosu: 1 Jul 2013, 14:00 |
--------------------
Renault
2004 126cp, 260Nm
|
|
STALEX2004 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 651 Joined: 5 June 08 From: Bucuresti ![]() |
aveti idee ce contine un Set reparatie, rulment sarcina amortizor??pe site-ul respectiv nu scrie nimic la descriere...m-ar interesa daca are flansa+rulment sau e doar rulmentul.Banuiesc ca in general rulmentii se duc nu?Am atasat si poza cu pricina.
Attached thumbnail(s) untitled.PNG ( Size: 42.9k ) Number of downloads: 1932 |
--------------------
Renault
Clio 3 FL 1.5 DCI
2011 Renault Clio Symbol Fidji 1.5 DCI 2006
Renault Clio 3 FL 1.5 DCI 2011 |
|
alintosu |
![]()
|
"set reparatie"- exprimare defectuoasa cred eu...de fapt este un kit(set) de inlocuire a flansei si rulmentului(+suruburile).Flansa cand se duce(crapa cauciucul) e numai buna de aruncat, iar in ceea ce priveste rulmentii, am vazut ca unii i-au desfacut , i-au curatat si gresat foarte bine si i-au montat inapoi(probabil ca nu erau foarte uzati).Nu stiu ce sa zic...cat timp dureaza pana cand incep rulmentii sa faca din nou zgomote...
|
--------------------
Renault
2004 126cp, 260Nm
|
|
STALEX2004 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 651 Joined: 5 June 08 From: Bucuresti ![]() |
ms de info.ma duc in seara asta la un mecanic sa se uite la ea...aveti idee cum se poate verifica daca e dusa flansa?
This post has been edited by STALEX2004: 2 Jul 2013, 11:07 |
--------------------
Renault
Clio 3 FL 1.5 DCI
|
alintosu |
![]()
|
Scartaie la viraj maxim pe loc...rulmentii trosnesc...si in mers se aud tot felul de batai...Cel mai bine o verifici daca o demontezi...
|
--------------------
Renault
2004 126cp, 260Nm
|
|
STALEX2004 |
![]()
|
mie imi troncane la denivelari gen diferente de nivel intre dalele de beton de la tramvai, la gropi mici dar adanci....am schimbat la ea pivoti bari stabilizatoare, capete de bara cu bielete, verificat bucsa caseta de directie(ok), bucsi bara stabilizatoare(ok), tampoane (hidroelastic si cel de la cutie schimbate)singurele care ar ma fi cu semnul de intrebare sunt flansele...
|
--------------------
Renault
Clio 3 FL 1.5 DCI
|
alintosu |
![]()
|
Cum ziceam mai sus am schimbat amortizoare, flanse+rulmenti, bielete antiruliu si bucsele de la brate si s-a facut liniste totala...Schimba si amortizoarele daca sunt uzate si flansele+rulmentii, e foate posibil sa scapi de troncaneli...parerea mea.
This post has been edited by alintosu: 2 Jul 2013, 11:23 |
--------------------
Renault
2004 126cp, 260Nm
|
|
STALEX2004 |
![]()
|
deci nu pot sa cred ca in 5kkm a cedat un cap de bara TRW :| ocolesc toate gropile posibile si am grija sa nu dau tare in speedbumpere...si totusi a cedat inexplicabil...s-a uitat in rest la masina si a zis ca e beton...ramane sa schimb capul de bara si sa vedem dupa ce se mai aude.
|
--------------------
Renault
Clio 3 FL 1.5 DCI
|
M i h a i |
![]()
|
![]() _______________________ Group: Members Posts: 5.669 Joined: 12 September 06 ![]() |
Trw nu mai sunt ce au fost, plus că pe piață ai șanse să găsești o grămadă de piese contrafăcute.
|
--------------------
------
------
------
|
|
lucianian |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 106 Joined: 1 September 12 ![]() |
@ STALEX Troncanelile alea de la diferentele de nivel s-ar putea sa fie de la bucsile de la cadru motor.
|
--------------------
renault
megane
- b97hhh
2007
|
|
STALEX2004 |
![]()
|
pai si atunci ce ar fi mai ok sa cumpar?
@lucianian:sunt schimbate (oricum le-am schimbat de pomana ca cele de pe maisna erau bune) |
--------------------
Renault
Clio 3 FL 1.5 DCI
|
skorpio_bog |
![]()
|
QUOTE(eugenTL @ 30 Jun 2013, 01:00) eu am cerut 2 kituri flanse, probabil sunt identice din cate stiu, cei care renunta la pdg tre sa schimbe amort, arc, bielete antirului asteptam poze ![]() Here you go: IMG_0644.JPG ( Size: 1.88mb ) Number of downloads: 1719 IMG_0645.JPG ( Size: 1.99mb ) Number of downloads: 1599 IMG_0646.JPG ( Size: 1.86mb ) Number of downloads: 1517 IMG_0648.JPG ( Size: 2.06mb ) Number of downloads: 411 IMG_0651.JPG ( Size: 2.75mb ) Number of downloads: 429 IMAG1378.jpg ( Size: 1.29mb ) Number of downloads: 448 Bine ca nu am luat kitul de 45mm ca o coboram prea mult. Cel de 35mm a venit la perfectie. Daca cu PDG imi intra toata mana plus inca 2 degete intre cauciuc si aripa, acum abia intra 2 degete pe spate. Pe fata intra 3 degete. This post has been edited by skorpio_bog: 6 Jul 2013, 18:11 |
--------------------
Renault
|
eugenTL |
![]()
|
arata f bine, bv
![]() asa e si a mea la degete am fost weekendul trecut la e-sorin si la -45mm intra doar 1deget si jumatate |
--------------------
Renault
Megane II
|
|
Lord Hades |
![]()
|
![]() Memento Mori Group: Members Posts: 1.640 Joined: 28 July 07 From: Brasov ![]() |
Este recomandabil sa schim si flanse amortizor odata cu rulmentii?
|
--------------------
OOOO
A3
- BV03:-)
2010 / Vorsprung Durch Technik "Death smiles at us all. All a man can do is smile back."
|
|
bebe_b77 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 13 Joined: 29 November 11 ![]() |
referitor la batai peste liniile de tramvai, denivelari dintre dalele de beton, piatra cubica, eu am scapat de ele prin schimbarea bucsilor de la cadru motor. E ALTA MASINA.
se gasesc la BURSA, 350ron cu tot cu montaj, timp de lucru 30 min. |
--------------------
renault
megane 2 Hatchback 1.6 16v
2007
|
|
shyck |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 620 Joined: 24 August 05 ![]() |
salutare
dupa 16000 km au picat iar flansele, sunt crapate. erau snr, deci, parerea mea nu recomand are rost sa schimb si rulmentii? ii am si pe cei vechi proaspeti curatati care vor fi gresati. insa capsati mi se pare ca au un juc cam de 1mm, este normal jocul? ce recomandati? sa ii schimb si pe acestia sau sa schimb decat flansele? ce flanse recomandati? am gasit unele optimal destul de ieftine, 60 lei buc PS: o mica completare, ar diferi cele de PDG fata de cele nonPDG? (flansele) This post has been edited by shyck: 4 Aug 2014, 08:41 |
--------------------
Renault
Megane IV Estate
2018 GT 205 Ex: Renault Megane II Sedan 1,6 16V 2003 Privilege + Cruise
|
|
19vik |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.948 Joined: 23 October 07 From: Bucuresti ![]() |
Kit-ul original cred ca e KYB (amortizor Kayaba, flansa Kayaba, rulment SNR), pe flansa nu scrie nimic, pe rulment scrie SNR.
De noi rulmentii au acel joc. Flansele si rulmentii nu difera PDG-nonPDG, difera amortizoarele. Atentie la montajul suruburilor, filetele sunt foarte slabe (materialul moale). Daca nu se monteaza corect suruburile, sau se depaseste cuplul de strangere se strica filetele, atat la suruburi cat si la flanse. This post has been edited by 19vik: 4 Aug 2014, 09:24 |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
bigLau |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 32 Joined: 13 June 14 ![]() |
@19vik
La ce valori se strang flansele, ai idee? Zilele astea urmeaza sa imi montez si eu o suspensie sport si cred ca voi inlocui si flansele cu tot cu rulmenti. Nu scartaie dar la miscarea volanului stanga-dreapta se aude un zgomot ciudat, ca si o bataie infundata, nu stiu de la ce poate fi, caseta de directie e schimbata de aproximativ 3-4 saptamani(noua nu sh, a venit cu tot cu capete de bara), la fel si bucsaraie si suporti, nu mai pot fi decat flansele cu rulmentii sau coloana de directie, desi nu am joc deloc in volan, doar acel zgomot pe care l-am mentionat. |
--------------------
Renault
Megane 2.1
2005 Sport Way Să auzi tunetul nu înseamnă că ai auzul fin.
|
|
19vik |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.948 Joined: 23 October 07 From: Bucuresti ![]() |
Scrie pe aici prin topic, 21Nm.
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
bigLau |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 32 Joined: 13 June 14 ![]() |
Merci 19vik
|
--------------------
Renault
Megane 2.1
2005 Sport Way Să auzi tunetul nu înseamnă că ai auzul fin.
|
|
LCT |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 22 Joined: 14 July 14 ![]() |
Salutare,
De vreo saptamana am schimbat si eu discul de ambreiaj ( tot kit-ul ), iar de vreo 3 zile asa cand plec de pe loc doar cu treapta 1 si marsalier sau cand opresc masina se aude ca un fier pe fier la roata din stanga fata. Nu cred ca este suportul motor/ tampon pentru ca nu face daca iau piciorul de pe acceleratie sau o apas brusc cand sunt in restul treptelor si nici nu face la gropi sau denivelari. Am fost la cel care mi-a facut operatiunea crezand ca a uitat sau a facut ceva defectuos la manopera dar mi-a zis ca totul este ok directie ok, caseta directie ok, bieleta ok, planetara ok pusa in cutie, pivot ok si s-ar putea sa fie de la flanse dar nu e sigur ( cand misca roata se auzea un fier pe fier ) Intrebarea: se poate sa fie de la flansa+rulment+amortizor?? Multumesc |
--------------------
Renault
Megane 2
2007 / Manager
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th July 2025 - 09:42 |