Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

30 Pages « < 15 16 17 18 19 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Flanse amortizor

19vik
post 4 Aug 2008, 20:05
Post #481

Membru

Group: Members
From: Bucuresti

Bun venit pe forum smile.gif
Daca zici ca ai demontat aceste flanse, ai observat probabil, ca prin constructia lor, rulmentii pot produce zgomote inca de noi, au un oarecare joc in acele protectii (labirint) de plastic alb si negru. Ideea de a adauga oring-uri, probabil elimina si aceste zgomote.
Poti sa dai detalii cum ai reusit sa etansezi rulmentii, si de unde ai gasit o-ringuri cu diametre asa de mari?

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 2005/1.6 16v Expression
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Ryk
post 4 Aug 2008, 22:32
Post #482

Membru autentic

From: Bucuresti / Ploiesti

chiar si eu un sunt curios, ca mai am putin pana la revizie cand schimb flansele si as vrea sa le pun si eu protectia asta.

--------------------
Renault Megane III 2014 hatchback / 1.5 dCI 110CP EDC - N-am...
+
cip2k7
post 5 Aug 2008, 18:21
Post #483

Resistance Is Futile

From: Timisoara

Am schimbat si eu flansele amortizor dupa 15.700km, cele de pe fata (stanga + dreapta), pe garantie, la AutoEuropa Timisoara, pret 871 RON dar nu mai retin daca era cu sau fara TVA...

Sper sa va fie de folos.

--------------------
Renault Megane Sedane II.2 Privilege 1.5dci 85CP 2007
All-In-One Dedicated Multimedia Unit + Xenon + LLumar-Powered Lighting + Magnat-Powered Acoustics
+
M i h a i
post 5 Aug 2008, 18:35
Post #484

In ce hal ai mers de au picat la 15000 km? biggrin.gif Sa te pregatesti si de bielete cat de curand....Cam nasol la 15000 km...daca ai drumuri nasoale de facut...dupa garantie ai cam incurcato... Nu pot sa nu remarc pretul dublu de la renault...871...smile.gif))

This post has been edited by MHY: 5 Aug 2008, 18:35

--------------------
------ ------ ------
+
Ryk
post 5 Aug 2008, 19:37
Post #485

Membru autentic

mhy, eu as cam zice ca e triplu tinand cont ca kit-ul pe o parte este in jur de 150ron. Si eu cred ca trebuie sa le schimb, dar am 40.000km. Se manifesta prin pocnet si cand am pus mana pe arcul din stanga si am miscat putin de volan s-au simtit vibratii usoare

--------------------
+
radu83
post 5 Aug 2008, 21:40
Post #486

Membru

salut,

in ultima vreme au inceput sa se manifeste si la mine niste pocnete la plecarea de pe loc, dar numai cand am rotile bracate. se simt in pedalier si se aud ca si cum s-ar rupe ceva pe la suspensie. cand invart de volan pe loc nu se simte nimic ... sa fie flansele sau altceva ? masina nu trage stanga/dreapta, directia e ok
inca nu am avut timp sa merg in service ...

am uitat sa zic ... pe timp de ploaie nu face deloc ... fix in ziua cand am vrut sa ma duc in service, a plouat, si nici de-al dracu mai vroia sa faca smile.gif

tx

This post has been edited by radu83: 5 Aug 2008, 21:41

--------------------
Renault Megane 2.2 / Passat B6 --- 1.6 16v / 1.4 TSI
+
viorel31
post 6 Aug 2008, 07:02
Post #487

Membru incepator

Salut,
Revin si eu pe forum cu un mic comentariu...iata ca am deja 29 000 km si am o bataie suspecta la roata dreapta fata. Sa fie deja vestitele flanse de amortizor sau altceva.
Zgomotul apare doar pe drumuri proaste, parca scapa roata cu totul in denivelari si este cel putin ciudat.
Daca ar fi flansele de la amortizor - se schimba automat stanga dreapta? si inca o intrebare: se schimba inca pe garantie? dupa cum vedeti ma apropii vertiginos de revizia de 30 000km si masina "implineste" bday.gif un an si 3 luni.
Multumesc!

--------------------
Renault Megane Sedan Manager 2007, 1.6, 16v, 110 cp, RNA - DB-10-LVD
+
vioics45
post 6 Aug 2008, 17:30
Post #488

Membru incepator

Revin cu precizari pentru ryk si 19 vik: la o-ringul interior am incercat sa folosesc unul de la filtrul de motorina cu sectiune dreptunghiulara ,dar era mai inalt cu cca 0.4 mm asa ca am dat comanda de o-ring unui laborator de reparatii hidraulice dotat cu strung cu comanda numerica ,iar materialul folosit este un teflon de culoare verde ce se utilizeaza in aplicatii heavy-duty(cilindii hidraulici de excavatoare...etc)
La exterior am folosit o garnitura de la tevile de canalizare din pvc,garnitura ce are sectiune de forma unui C intors si este din cauciuc ,care sa mulat perfect pe canalul rulmentului.
Precizez ca inca nu am montat pe auto kiturile din cauza intirzierii creeate de lipsa oringului interior,insa,cum ma intorc din concediu le voi monta si am sa revin si cu poze si cu dimensiunile exacte ale pieselor folosite.

--------------------
renault megane2.1 estate 2005 EXPRESSION - B17KSS
+
Ryk
post 6 Aug 2008, 21:54
Post #489

Membru autentic

merci vioics45, asteptam sa te intorci din concediu biggrin.gif
Pana una alta eu cred ca o sa schimb flansele asa si la urmatoarea schimbare sa aplic metoda ta...

This post has been edited by Ryk: 6 Aug 2008, 21:55

--------------------
+
vioics45
post 7 Aug 2008, 00:05
Post #490

Membru incepator

Salut!
Inainte sa plec in santorini(nu de altceva dar cu avionul nu se stie,cu megane macar troncane dar vii acasa) ,stiu ca suna vulgar "o garnitura de la tevile de canalizare din pvc,"insa cred ca e mai bine sa astepti pana reusesc sa montez la mine flansele cu add-onsurile respective si sa tragem ceva concluzii,decat sa compromiti noii rulmenti cu nisip si apa. Sper sa revin. wink.gif

--------------------
renault megane2.1 estate 2005 EXPRESSION - B17KSS
+
Ryk
post 7 Aug 2008, 00:35
Post #491

Membru autentic

pai nici nu prea mai pot astepta ca m-a disperat pocnetul smile.gif. Eh cum sa nu revii, e unul dintre cele mai sigure variante de transport.

--------------------
+
geoman
post 7 Aug 2008, 09:37
Post #492

George

From: Iasi

QUOTE(tr_viorel @ 4 Aug 2008, 07:29)
Privitor la presele de arc, sunt cu surub si 2 agatatori, una filetata si una libera pe surub. Partea proasta e ca nu poti rasuci surubul, fiind in partea de sus a arcului-invers nu se poate monta datorita lungimii surubului care nu incape sub aripa, sub degajarea protectiei de plastic a aripei si trebuiesc stranse din prima cat mai mult, cu arcul comprimt de greutatea masinii.
*

Nu s-ar putea strange folosind 2 piulite stranse contra una catre cealalta montate pe partea mai lunga a surubului ?

--------------------
renault megane sedan 2 1.5dci 80 cp, 1.9 dci E4 FAP 2004, 2006
+
tr_viorel
post 8 Aug 2008, 07:31
Post #493

Membru autentic

From: Craiova, Dolj

Se poate, aplicam varianta asta daca nu reuseam sa le strang suficient. Se fileteaza agatatoarea cu filet pana la hexagonul surubului si cealalta e pe liber in partea de jos a surubului (practic invers de cum sunt pozitionate initial pe surub) si se strange piulita. Toata lucrarea se face cu roata scoasa si butucul pus pe un suport, ca greutatea masinii sa comprime arcul. Atentie la strangerea treptata si egala a presei ca sa nu se lase arcul intr-o parte. Recomand legarea carligului de jos de talerul arcului, cu o sarma trecuta prin gaurile talerului, pentru siguranta muncii.
Astept si eu pozele cu garnitura de conducta. Pentru asa ceva le mai scot o data.

--------------------
RENAULT Megane 2.1 dec. 2005-confort expression, 1,5dci, 101HP
+
tiberiu27
post 8 Aug 2008, 16:50
Post #494

membru

From: baia mare

dmc 19 Mar 2008, 17:52 Post #420

Membru autentic

M-am interesat eu de preturi:

La dealer Renault, kit flanse amortizor costa 562RON. Deci 2 bucati inseamna deja 1124RON. Manopera costa 130 RON. Deci totalul ar fi pe la 1254RON

Sau urmatoarele variante din afara retelei Renault:

1. rulment flansa 90RON/buc -> 180RON fara manopera
2. kit flanse amortizor Febi 230RON -> 460RON fara manopera

Preturile sunt cu TVA.

Este muuuult mai ieftin sa cumperi kit-ul sau doar rulmentul din alta parte decat de la Renault. Si asa o sa fac si eu.

Manopera nu stiu la cat ajunge in service non Renault dar o sa ma interesez

This post has been edited by dmc: 19 Mar 2008, 18:01 ,

spune-mi si mie cum faci sa-ti spuna pretul la rulment separat, le dai codul sau cum?
N-am gasit decat kit complet, dar mai intreb si la alte magazine de piese daca nu au cumva numai rulmentul-in fond el e cauza.

--------------------
renault sedan2 2004 1.5 dci
+
dmc
post 9 Aug 2008, 11:30
Post #495

Membru autentic

Eu am sunat la Alemar pentru preturile alea (magazin in Bucuresti): 0213131170
Intreaba doar de rulment. Multa bafta.

--------------------
Renault Megane II 2004 - 1.6 115
Megane 2 Sedan 1.6 115 Privilege
Iulie 2004
+
tiberiu27
post 9 Aug 2008, 20:35
Post #496

membru

merci pentru rapiditate si pt info
smile.gif

--------------------
+
msn2
post 10 Aug 2008, 17:14
Post #497

Membru

QUOTE(tr_viorel @ 8 Aug 2008, 08:31)
Se poate, aplicam varianta asta daca nu reuseam sa le strang suficient. Se fileteaza agatatoarea cu filet pana la hexagonul surubului si cealalta e pe liber in partea de jos a surubului (practic invers de cum sunt pozitionate initial pe surub) si se strange piulita. Toata lucrarea se face cu roata scoasa si butucul pus pe un suport, ca greutatea masinii sa comprime arcul. Atentie la strangerea treptata si egala a presei ca sa nu se lase arcul intr-o parte. Recomand legarea carligului de jos de talerul arcului, cu o sarma trecuta prin gaurile talerului, pentru siguranta muncii.
Astept si eu pozele cu garnitura de conducta. Pentru asa ceva le mai scot o data.
*

e o lucrare care necesita multa experienta si echipament adecvat.
nu e bine sa o faca nimeni "acasa" pt ca e pericol de accidentare

--------------------
SKODA/RENAULT OCTAVIA/MEGANE2.1 1.9TDI/1.6 16V - xx xx xx
+
tiberiu27
post 12 Aug 2008, 18:01
Post #498

membru

Am schimbat azi flansele la un service non reno. Costuri:
2 rulmenti Febi pt flansa 100 ron/buc
Manopera 100 ron.

Saptamana trecuta am schimbat bieletele de directie si am facut si geometria, mecanicii de azi mi-au zis ca nu e cazul de geometrie.

Imbunatatiri: dupa schimbarea bieletelor - rotile din fata nu se mai miscau la controlul cu mana (saptamana trecuta ziceai ca rotile nu sunt stranse din prezoane- a fost urgent de aceea nu am facut deodata cu flansele).
Dupa schimbarea rulmentului de la flansa nu se mai aud sunete atunci cand volanul trece prin prin pozitia cu rotile drepte.

Probleme: dupa schimbarea rulmentului, cu masina ridicata, la miscarea rotilor se aude sunetul acela de arc - cred ca arcul nu e sezat corect in scaunul flansei,
De asemenea se aude un pocnet la trecerea peste orice denivelare- zgomot ce se aude dinainte, de aprox 2 saptamani.

--------------------
+
tr_viorel
post 13 Aug 2008, 07:43
Post #499

Membru autentic

From: Craiova, Dolj

Daca iti iei un minimum de masuri de siguranta, nu are ce sa se intample (masina asigurata la ridicare, prese corect centrate pe arc, carlige fixate pe taler si arc). Am fost determinat la aceasta replica dupa rezultatele descrise in postul anterior, unde lucrarea a fost executata de un presupus "meserias". Asezarea corecta a arcului pe taler este esentiala la aceasta interventie. La Megane nu se poate regla decat unghiul de convergenta/divergenta, din totalitatea unghiurilor directiei, care nu se poate modifica decat prin schimbare bielete de directie sau accident. Celelate unghiuri sunt stabilite prin fabricatie. Deci daca vi se spune ca s-au reglat si alte unghiuri Va trage in piept.

--------------------
RENAULT Megane 2.1 dec. 2005-confort expression, 1,5dci, 101HP
+
cip2k7
post 14 Aug 2008, 15:02
Post #500

Resistance Is Futile

From: Timisoara

Nu stiu de ce au picat dupa "doar" 15.700km... nu stiu nici daca e bine sau rau ca au picat asa devreme, dar stiu ca am mers pe drumuri relativ dificile, insa eu sunt foarte atent cu masina - recent, am facut un drum (2000km in total) pana la Praga si inapoi, unde am mers cu 180km/h-190km/h pe autostrada si cu 50-70km/h in orase si localitati - poate am lovit cu ea pe-acolo in ceva... cert e ca, senzatia a fost ca atunci cand roteam de volan, in stanga sau in dreapta, cam atunci cand rortile erau orientate drept in fata se auzea un sunet mecanic in bord, in fata (catre roti), care a fost catalog de catre mecanicul de la service ca fiind problema cu flansele.

Desigur, la service m-au intrebat cati km am cu masina (probabil ca dupa 20.000km nu se mai repara pe garantie???)

--------------------
Renault Megane Sedane II.2 Privilege 1.5dci 85CP 2007
All-In-One Dedicated Multimedia Unit + Xenon + LLumar-Powered Lighting + Magnat-Powered Acoustics
+
Ryk
post 14 Aug 2008, 22:43
Post #501

Membru autentic

o intrebare scurta ca tot nu sunt lamurit, poate ma lamureste si pe mine cineva: cand ma duc la magazin sa cumpar flansele, tot kit-ul este alcatuit din rulment + garnitura aceea de cauciuc? mai trebuie si altceva pe langa asta?

--------------------
+
Hack
post 15 Aug 2008, 06:36
Post #502

Megan' ti-ai luat?!

From: The Moon

QUOTE(cip2k7 @ 14 Aug 2008, 16:02)
Desigur, la service m-au intrebat cati km am cu masina (probabil ca dupa 20.000km nu se mai repara pe garantie???)
*

Dupa ce ti se termina garantia nu se mai inlocuiesc laugh.gif sau dupa 50.000 Km, pentru ca atat este garantia in km la trenul de rulare wink.gif .

--------------------
Reno Megan' Sedan 2.2 2007 Expression 1.6l/16V/110CP
+
Ryk
post 15 Aug 2008, 12:36
Post #503

Membru autentic

pana la urma cand incep sa pocneasca este nevoie sa se schimbe doar rulmentul sau tot kit-ul?

--------------------
+
tiberiu27
post 15 Aug 2008, 15:29
Post #504

membru

Ryk : la postul de ieri: da, kitul e format din rulment + cauciuc -atat.
Cand incep sa pocneasca sunt de vina rulmentii- din ce am citit pe forum la concluzia asta am ajuns ; dar sincer, saptamana asta i-am schimbat si daca ar mai fi cazul inca o data as schimba cu totul - kit complet Febi 150 ron/original 127 euro. Toate astea din cauza ca sunt exasperat - bate ceva la roata la fiecare groapa- nu sunt in domeniu sunt convins ca poate fi altceva dar nu sunt impacat cu mine- puteam schimba kitul complet. Azi am facut o programare la alt service pentru diagnoza, dar nu sunt prea increzator ca o sa nimeresc peste un meserias care stie ceva meserie si o sa descopere problema.

tr_viorel : Problemele descrise nu au inceput dupa schimbarea flansei, banuiesc ca erau dinainte - Eu atat am simtit inainte de reparatie: la rotirea volanului, cu rotile drepte - sunetul acela caracteristic.
dupa schimbarea rulmentilor , la virarea rotilor masinii suspendate se aude un pocnet ciudat, cu masina jos sunetul la rotirea volanului disparuse. La apasarea arcurilor fata cu greutatea corpului se aude un pac, dar nu la amortizor , undeva pe la mijloc- bieletele , capetele de bara nu sunt cu probleme, au fost verificate
Eu am zis ca poate nu s-a asezat corect arcul in scaunul flansei, dar nu pot stii daca am dreptate, mai pot fi de vina amortizoarele sau caseta de directie, sau altceva.
Sper sa se rezolve cu diagnoza + test amortizoare.

--------------------
+
geoman
post 15 Aug 2008, 18:05
Post #505

George

M-am uitat si eu azi la rotile din fata. Sincer clanc-ul ala se aude mai degraba de la caseta decat de la arc, in special in dreapta. Sper sa fie vorba doar de bieleta. Am tinut mana si pe flanse si se simte ca are mizerii rulmentul fiindca nu este lina cursa parca da peste mici oprelisti, banuiesc asta este huruitul discret din volan.

--------------------
+
Ryk
post 15 Aug 2008, 23:12
Post #506

Membru autentic

eu am un pocnet care vine din ce am ascultat de undeva din aripa stanga de pe sus, undeva la nivelul ceasurilor din bord. Am asociat cu flansa pt. ca nu au fost schimbate deloc si am simti si vibratii la arcul stang. In rest nimic altceva, nu sare volanul din mana, nu trage stanga dreapta.

--------------------
+
geoman
post 16 Aug 2008, 19:43
Post #507

George

Am descoperit problema. Totusi s-a dovedit a fi flansa stanga. Penultima spira de la arc vibreaza destul de tare. Ori am dat intr-o groapa cu ea ori rulmentul e gripat si trebuie inlocuit. Acum problema este care sunt cele mai bune, care tin cel mai mult?

<span class='edit'>16 Aug 2008, 19:54:</span>
QUOTE(Ryk @ 15 Aug 2008, 12:36)
pana la urma cand incep sa pocneasca este nevoie sa se schimbe doar rulmentul sau tot kit-ul?
*

Ryk. Cred ca daca se aude cloncanit in mers la denivelari ai putea sa tragi concluzia ca acel cauciuc s-a tasat si face un joc. Nu sunt sigur, fiindca nu le-am vazut niciodata demontate. Eu am sa cumpar pentru inceput o flansa completa si am sa le compar.
LE: Asta pentru ca am observat parca pe cineva pe aici care a schimbat doar rulmentii dar cloncanitul tot a ramas. Problema poate fi totusi si alta(de ex. bieletele de dir), nu neaparat flansele.

This post has been edited by geoman: 16 Aug 2008, 20:00

--------------------
+
Ryk
post 16 Aug 2008, 22:37
Post #508

Membru autentic

geoman, la mine in urma cu aprox 3500km am facut o verificare tehnica si mecanicul mi-a spus ca bieletele nu au nimic. Dar pocnetul respectiv m-a scos din sarite. Mai bine spun se aude ca un tzac (scuza-ti limbajul de mIRC dar n-am stiu mai bine cum sa exprim zgomotul), la rotirea volanului sau trecerea peste unele denivelari sau prin unele denivelari si se aude doar pe partea stanga.
Poate totusi ma poate lamuri cineva daca este de la flanse sau nu... sad.gif

This post has been edited by Ryk: 16 Aug 2008, 22:37

--------------------
+
geoman
post 17 Aug 2008, 07:46
Post #509

George

Cam asa se manifesta la mine problema (sper sa mearga link-ul) :
http://www.2shared.com/file/3775991/2bef89...izor_uzata.html Se poate observa penultima spira de sus cum vibreaza la un moment dat (telefonul nu face cine stie ce inregistrari).

--------------------
+
Ryk
post 17 Aug 2008, 12:12
Post #510

Membru autentic

geoman, si la mine parca se aude la fel dar parca e mai ascutit zgomotul si nu mai este urmat de inca unul, decat o singura data a fost urmat de un zgomot mai putin infundat.

--------------------
+
30 Pages « < 15 16 17 18 19 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 4th May 2025 - 04:37
Dacia