Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

108 Pages « < 75 76 77 78 79 > »  
Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Masini electrice, barfe, pareri , experiente personale

clio4edc12
post 4 Oct 2022, 22:07
Post #2281

Membru autentic

Group: Members

Pai cand auzi cum ca un Sandero pe CVT se misca precum o electrica sau ca progresele acumulatorilor sunt insignifiante, desi densitatea lor a crescut de 10 ori in ultimii 15 ani, iar pretul a scazut de 10 ori, orice om rational poate ajunge la o singura concluzie: ca unii chiar prefera bezna obscurantinismului.

--------------------
Renault Clio 2014
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Laurentziu83
post 4 Oct 2022, 22:36
Post #2282

Membru autentic

Ma rog, poate Sandero CVT nu se misca fix ca o electrica, probabil nici o masina nu se misca la fel de bine ca o electrica dar, asta e, n-o sa mor din asta si cu atat mai putin nu voi accepta compromisul de a-mi planifica drumul functie de statiile de alimentare si, cu atat mai rau, functie de cat voi sta la coada la acele statii.

Nu inteleg de ce zice lumea ca prefer bezna obscurantismului cat timp viata mea e mai usoara cu fosila. Daca ar fi mai usoara cu electrica, v-as fi dat dreptate; dar se pare ca nu e, cat timp chiar si aici pe topic va laudati cu cat ati stat la statia de alimentare cutare si cu ce viteza ati mers ca sa nu ramaneti in pana. Eu uit de cum ies din benzinarie si imi amintesc doar cand rezervorul ajunge din nou la sfert. Eu daca am chef sa merg cu 180, merg cu 180 si imi asum un consum de 2 cifre (ce mai conteaza un plin de 350 de lei in ziua de azi?), in unele situatii poate chiar merita, daca trebuie sa ajung la o urgenta, cineva care e pe duca. La electrica nu prea am optiunea asta sa merg cu viteza maxima si sa fac plinul la fiecare 400 de km daca merg cu cat duce masina.

Si nici macar n-am vorbit de bani, desi se pare ca eu am ramas cel mai sarac din curtea scolii daca 30-50 de mii de euro mi se par foarte multi bani cand vine vorba de o masina (care vine si cu dezavantajul ca e electrica), eu inca sunt ramas in epoca aia in care ma intreb daca merita 1500 de euro in plus pentru un motor diesel sau sa optez pentru o cutie automata. Asta e, eu sunt mai de la tara.

This post has been edited by Laurentziu83: 4 Oct 2022, 22:40

--------------------
. . .
+
clio4edc12
post 4 Oct 2022, 23:27
Post #2283

Membru autentic

QUOTE(Laurentziu83 @ 4 Oct 2022, 22:36)
Daca ar fi mai usoara cu electrica, v-as fi dat dreptate; dar se pare ca nu e, cat timp chiar si aici pe topic va laudati cu cat ati stat la statia de alimentare cutare si cu ce viteza ati mers ca sa nu ramaneti in pana.

Deci nu stii cat de usoara e viata cu o electrica, pentru ca nu ai folosit una, ci doar aveai tu o opinie preconceputa pe care ti-ai blindat-o cu pasaje scoase din context.

Pentru mine viata e mai usoara cu o electrica. Incarc acasa, imi ia 10 secunde sa bag mufa, 10 sa o scot. Nu am grija ca vai, azi mi s-a aprins becul rosu, sa caut o benzinarie. Cand ma duc in excursie prin tara, de fiecare data am putut incarca la cazare. Din nou, 10 secunde sa bag mufa, 10 sa o scot. Priza chioara de 220. Nimic deosebit. Eu pot sa fac turul Romaniei si nu sa fie nevoie sa incarc public niciunde. Aduna tu cele 20 de secunde in fiecare seara si tot iti garantez ca iesi mai putin ca timp decat daca te-ai duce sa bagi benzina. Pentru ca daca ai avea o electrica, daca ai folosi una, ai descoperi si tu urmatorul lucru: avem de 1 milion de ori mai multe prize de 220 decat pompe de benzina. Sigur, daca e un efort intelectual deosebit sa ceri acces la cazare la o priza de 220, sau in rarele cazuri sa cauti o statie intr-o aplicatie, timp de cateva secunde, tu poti spune, ca pentru tine in special, e greu.

Din nou e vorba despre a pune lucrurile in balanta. In 90% din timp economisesc timp incarcand acasa, fara sa fiu nevoit sa ajung la benzinari. Timp economisit din care imi permit, o data, la cateva luni, deci rar, sa pot sa iau 30 de minute pentru o incarcare. Timp in care oricum pot face orice altceva, gen sa mananc.

In rest, despre viteza, merg mai tare decat cu vechea termica. Pentru ca pot, pentru ca e mai ieftin, pentru ca nu-mi fac griji de autonomie.

This post has been edited by clio4edc12: 4 Oct 2022, 23:29

--------------------
Renault Clio 2014
+
mars
post 5 Oct 2022, 06:26
Post #2284

meow or never

Group: Moderatori

Uite, eu nu vreau electrica, desi nu m-ar costa nimic. Si nu ar fi Dacia Spring, ci ceva de peste 50.000 euro. Stau la casa si am priza in parcare, la firma avem statii de incarcare la care e mereu liber, fiind multe, iar colegii cu electrice sau PHEV nu le tin acolo toata ziua. Deci as avea toate conditiile 95% din timp. In concedii nu plec cu masina decat prin tara, deci ar trebui sa ma descurc.

Si, cu toate astea, eu ma uit acum la o masina pe benzina pentru urmatorii patru ani. Atunci voi mai vedea, poate vor fi bateriile mai usoare, se vor incarca mai rapid, vor avea autonomie mai mare etc. Deocamdata ma intereseaza tipul de tractiune, suspensia si transmisia, pentru ca un motor cu 150-200 CP isi va face oricum treaba.

E ceva gresit in asta? Sau trebuie sa accept “tehnologia” cu forta?

--------------------
Mercedes-AMG A 35 (2023)
+
Thaddaus
post 5 Oct 2022, 06:28
Post #2285

Membru autentic

Cum selectezi cazarile ca sa iti ofere posibilitatea de incarcare, pe booking si alte platforme nu am vazut un filtru de genul. Si cum le platesti celor unde te-ai cazat?

--------------------
- - - - -
The coolest car in the world is the one in your possession.
Renault Captur 0.9TCE
Cupra Formentor 2.0/190
+
GBX
post 5 Oct 2022, 06:51
Post #2286

Membru autentic

From: aproape de Cluj

Doar pe la discuțiile despre religii, partide politice și aifon am mai întâlnit înverșunați care, fără a avea explicații, doar păreri foarte puternice, atacă orice altă idee care face contrast cu a lor. Aproape obraznic, în unele formulări.
Oameni buni, dacă v-ați luat electrice, să vă bucurați de ele. Lăsați nefericiții ce încă preferă fosilele să aibă și ei o părere... părerile lor nu vă descarcă bateriile și nici nu blochează stațiile de încărcare!

--------------------
ex. Dacia/ Renault 1300/ 19 Europa - 5-MS-8258 1972/ 1997
+
clio4edc12
post 5 Oct 2022, 07:54
Post #2287

Membru autentic

QUOTE(Thaddaus @ 5 Oct 2022, 06:28)
Cum selectezi cazarile ca sa iti ofere posibilitatea de incarcare, pe booking si alte platforme nu am vazut un filtru de genul. Si cum le platesti celor unde te-ai cazat?
*

Nu am selectat niciodata inainte cazarea in functie de posibilitatea de incarcare. Ci pur si simplu ma duc acolo si oamenii ma ajuta. Ca lucreaza in industria ospitalitatii, asta e jobul lor. Ii intreb cat ma costa, imi spun cat, le platesc si gata.

QUOTE(GBX @ 5 Oct 2022, 06:51)
Doar pe la discuțiile despre religii, partide politice și aifon am mai întâlnit înverșunați  care, fără a avea explicații, doar păreri foarte puternice, atacă orice altă idee care face contrast cu a lor. Aproape obraznic, în unele formulări.
*

Asa e, doar ca ai gresit tabara. Precum vezi, asta e topic despre electrice. Presupunerea mea este ca un topic pe care oamenii destupati la minte, care nu au electrica dar ar fi interesanti de una, intra sa afle mai multe informatii de la niste posesorii. Asta e rolul forumului, sa ne ajutam.

Eu nu m-am dus pe niciun alt topic de pe acest forum sa ii bat pe altii la cap despre electrice. In schimb, pe topicul asta de electrice vin altii care nu au electrice sa le spuna celor cu electrice ce alegere proasta au facut. Bine, de fapt sa se convinga pe ei mai mult ca ce buna alegere au facut ca nu si-au luat electrica sau sa se consoleze ca nu isi permit una mai degraba. wink.gif

Fix fara a avea explicatii, ca nu au de unde, ca nu folosesc o masina electrica, ci doar pareri foarte puternice. Care poate au avut o valoare de adevar acum multi ani, dar sunt deja expirate. In 2022 exista deja masini electrice cu range suficient, exista si statii de incarcare suficiente, exista si masini de viteza, dar toate argumentele pe care le vad impotriva electricelor sunt doar chestii care erau valabile acum 10 ani. Si daca li se arata ca nu mai sunt valabile, o baga in final pe aia cu "o sa am o urgenta si trebuie sa plec cu masina si nu am timp de incarcat masina", ceea ce mie nu mi s-a intamplat niciodata. E mai probabil sa ramai fara baterie la masina termica, dar hei, sa nu lovim de asta. Poate pica drobul de sare. Despre ce era povestea? Despre prostia omeneasca smile.gif

QUOTE(GBX @ 5 Oct 2022, 06:51)
Lăsați nefericiții ce încă preferă fosilele să aibă și ei o părere... părerile lor nu vă descarcă bateriile și nici nu blochează stațiile de încărcare!
*

Pai tocmai, de ar fi asa nasol cu electrica, cu aglomeratie la statii, noi, posesorii de electrice nu am avea niciun interes sa incurajam alti oameni sa isi ia electrice, ca sa ne aglomereze si mai mult statiile. Din contra, interesul nostru ar fi sa descurajam. Dar nu facem asta. De ce? pentru ca premisa cu statiile aglomerate nu e corecta. Gasesti statii acum in Romania peste tot, iar la cu plata, bate vantul mai tot timpul.

De fapt daca ma uit pe topicul asta, toti care critica masina electrica sunt cei care nu au una. Asta mi se pare cel mai amuzant. Oamenii care au masina electrica se declara multumiti, tot cei care critica masina electrica, sunt cei care nu au una. Si daca i-ai asculta pe cei din urma, te-ai astepta ca masina electrica sa fie atat de proasta incat cei care-si cumpara una, vor regreta instant. Deci te-ai astepta sa fie pline forumurile de oameni posesori de electrice nemultumiti. Dar e pustiu. Personal nu stiu pe niciun posesor de electrica nemultumit. Toti au fost asa multumiti ca si-au luat ceva si mai misto, sa fie chiar unica masina. In online, din cand in cand, mai apare un ratacit nemultumit, dar asta e, nu poti sa multumesti pe toata lumea. Deci cumva iar o fractura logica. Masina e foarte proasta, dar posesorii cumva nu sunt nemultumiti.

This post has been edited by clio4edc12: 5 Oct 2022, 08:20

--------------------
Renault Clio 2014
+
GBX
post 5 Oct 2022, 08:25
Post #2288

Membru autentic

În primul rând e topic la cafenea, nu la aria tehnică. Asta presupune că e o libertate mai mare în ceea ce privește opiniile exprimate.
Infatuarea ta nu ajută nimănui. Nici măcar ție... așa, destupat la minte cum lași a se înțelege că ești.

--------------------
+
einstein1984
post 5 Oct 2022, 08:25
Post #2289

fan Dacia

From: Bucuresti

sa si eu: nu vad sensul la a da zeci de mii de euro pe o masina care imi aduce prea putine avantaje fata de o benzinara conventionala. Nu de alta, dar nu-s milionar sa n-am ce face cu banii, si o masina de 5000 de euro e un efort sa o cumpar.
deci toate masinile mai scumpe ca un megane 3 sunt inutile si prea scumpe si degeaba, doar fraierii le cumpara.

--------------------
daca nu ai o toyota 4X4,ai gresit - negru pe alb masina
+
vallixx
post 5 Oct 2022, 08:35
Post #2290

Membru nesuferit

Din punctul A in punctul B te duce si un Sandero si un Mercedes. Tot ce nu este stricta necesitate e moft, chiar si Meganul 3.

QUOTE(clio4edc12 @ 4 Oct 2022, 23:27)
Incarc acasa, imi ia 10 secunde sa bag mufa, 10 sa o scot.
*

Problema nu e in alea 10 sec cat iti ia sa bagi mufa si nici in alea 10 cat o scoti.
Problema e in secundele cat stai cu ea bagata tongue.gif .

Pentru ca oricat ai incerca sa distorsionezi faptele ca sa-ti sustina concluziile, pompa de benzina tot 10 sec imi ia sa o bag si tot 10 sa o scot, dar secundele cat stau eu ea bagata sunt infinit mai putine.
Si asta conteaza mult la timpul pierdut de mine, dar si la timpul celor care sunt la coada dupa mine.

Si dupa cum spuneam mai devreme, nevoile, posibilitaile si preferintele sunt variate. Altfel "imbratisezi" incarcarea electrica cand ai curte si poate panouri fotovoltaice si altfel e situatia cand stai la etajul 9 al unui bloc din oras si esti nevoit sa apelezi la statiile publice....cu sau fara bani.

This post has been edited by vallixx: 5 Oct 2022, 08:40

--------------------
Renault Megane 4 Hatch TCe 140 - 2019
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 16V - 2008 - 2022
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 8V - 2003 - 2008
+
clio4edc12
post 5 Oct 2022, 08:41
Post #2291

Membru autentic

Pai tocmai, asta e tot farmecul masinii electrice. Ceea ce tu prezinti ca un dezavantaj, e un real avantaj in lumea reala. Si te prinzi de el mai ales dupa ce apuci sa folosesti masina electrica.

Timpul in care se incarca masina electrica nu e timp pierdut. Eu pot sa fac orice altceva. Sa dorm, sa mananc. Daca incarc acasa peste noapte, nu poti spune ca pierd 12 ore din timpul meu sa incarc masina. Deloc. Tot ce-am pierdut din timpul meu sunt alea 10 secunde sa bag cablu si 10 sa le scot. In rest eu sunt liber sa imi vad de viata mea.

Ceea ce nu poti spune la masina termica. Unde stai cu mana pe pistol si pierzi timpul efectiv, daca nu faci plinul si nu iti blochezi manerul sa te duci sa platesti eventual. Tu cand te duci sa faci plinul la masina, de cand deviezi de la soseaua principala, pana intri in benzinarie, stai la coada eventual, tragi masina, bagi pompa, stai cu pompa in mana, te duci sa platesti, te intorci, revii in trafic, poti sa pierzi si 10 minute. Pentru a merge cat, 1000 de km?
Eu pentru 1000 km am cheltuit 20 de secunde de 3 ori. Adica un minut. De 10 ori mai putin.

De aia am zis ca imi permit la cateva luni, sa petrec 30 de minute in tranzit la incarcat, ca uite, deja am buget de cateva zeci de minute bune economisite. Si din nou, imi este simplu ca alea 30 de minute sa mi le programez cu o oprire de mancat de exemplu, si din nou, am pierdut doar 20 de secunde de fapt. De fapt din practica, anul asta cel putin, in tranzit, masina a terminat de incarcat si eu inca nu eram gata cu mancatul.

QUOTE(vallixx @ 5 Oct 2022, 08:35)
Si asta conteaza mult la timpul pierdut de mine, dar si la timpul celor care sunt la coada dupa mine.

Cat castigi la munca pe ora? Sa vad cat valoreaza timpul tau. Eu de exemplu am economisit doar din combustibil (pe masina am dat cat costa si o termica echivalenta, chiar mai ieftina) vreo 2500 de euro doar anul asta. Chiar daca as lua opririle alea in tranzit de 30 de minute ca fiind timp pierdut, as totaliza vreo 5 ore anul asta . Adica 500 de euro pe ora. Eu nu stiu cat valoreaza timpul tau, dar eu nu castig 500 de euro pe ora. Deci sa dau 1 ora timpul meu pentru 500 de euro, e un business bun.

This post has been edited by clio4edc12: 5 Oct 2022, 08:52

--------------------
Renault Clio 2014
+
vallixx
post 5 Oct 2022, 08:51
Post #2292

Membru nesuferit

Nu....pentru 1000 km tu ai cheltuit secundele de bagat si scos mufa, plus tot timpul petrecut de masina cat sta in priza, chiar daca te faci ca nu vezi asta.

Tu o bagi in priza acasa si te duci si-ti vezi de treburi. Altul care nu poate incarca acasa, in loc sa stea ca tine sa-si faca treburile, trebuie sa se duca la o statie publica unde sa piarda timp cu masina in priza, asta in cazul fericit in care nu trebuie sa mai piarda timp sa stea si dupa altul care a sosit cu 5 min inainte.

Tu tot nu pricepi ca nu poti extrapola situatia ta la toti ceilalti.

--------------------
+
Relu11
post 5 Oct 2022, 08:58
Post #2293

Membru autentic

Baieti, e nasoala rau masina electrica, nu va luati.

--------------------
. . .
+
vallixx
post 5 Oct 2022, 08:59
Post #2294

Membru nesuferit

tongue.gif tongue.gif

--------------------
+
GBX
post 5 Oct 2022, 09:07
Post #2295

Membru autentic

Că tot am ajuns să postez pe acest topic, să ridic și problema stațiilor de încărcare.
Iau ca exemplu Reghinul. Nici mare, nici mic, peste media orașelor (e de fapt municipiu) care nu sunt și reședință de județ, din țară.
Are 2 stații de încărcare, una la kaufland și alta la o benzinărie. De jur împrejur, în mai bine de jumătate de județ, nici una. Cele mai apropiate ar fi la Sovata, care e o stațiune destul de aglomerată, sau Târgu Mureș. Aici ar fi mai multe, e drept, dar și orașul e mare. Iar mai departe de Tg. Mureș ar fi Clujul, la fel cu mai multe stații, dar și extrem de aglomerate.
Acum, dacă locuiești la Reghin, la bloc, ce faci? Poți să-ți propui achiziția unei electrice în următorul interval de timp?

<span class='edit'>5 Oct 2022, 10:15:</span>
QUOTE(Relu11 @ 5 Oct 2022, 09:58)
Baieti, e nasoala rau masina electrica, nu va luati.
*

Am avut "privilegiul" să circul cu câteva, cât sunt încărcate sunt chiar excelente. Îmi place mai mult cum se simt, față de termice. Nu m-ar deranja, atâta timp cât e valabil ceea ce am subliniat. wink.gif

This post has been edited by GBX: 5 Oct 2022, 09:15

--------------------
+
clio4edc12
post 5 Oct 2022, 09:16
Post #2296

Membru autentic

Iti poti permite o electrica stand la bloc in Reghin? Ca asta aproape iti rezolva nedumerirea. Nu iti permiti, e problema rezolvata. Iti permiti, dar una ieftina, adica doar capabila de oras, te descurci sa o incarci din cand in cand la cumparaturi la Kaufland. Iti permiti un mai scumpa sa poti merge si pe afara cu ea, atunci probabil iti permiti sa te muti si de la bloc la o casa.

Repet, singura problema reala a masinilor electrice a ramas doar pretul mare de achizitie. Eu o recunosc. Criticii mai putin. Probabil le e frica sa fie vazuti saraci.

--------------------
Renault Clio 2014
+
Relu11
post 5 Oct 2022, 09:17
Post #2297

Membru autentic

@GBX ai idee cat dureaza incarcarea unei electrice civilizate in intervalul 10% - 80%(NU SPRING)?

--------------------
. . .
+
aqua
post 5 Oct 2022, 09:21
Post #2298

Membru autentic

ma bag si eu in seama, nu am electrica si nu ma pasioneaza subiectul inca, cine si a luat sa fie sanatos si multumit de alegere, cine nu, nu cred ca trebuie sa si faca mari probleme ca nu are asa ceva, ca multi altii eu sunt multumit ca nu am nevoie sa am grija de consum, de viteza cu care merg, bag benzina si nu ma mai intereseaza
uite pe bune, nu ma intereseaza economia asta de consum versus celelalte restrictii, dau mai mult din buzunar dar sa zicem ca ma intereseaza mai putin asta, sunt mai comod si scot bani sa fac plinul

ca unii incarca acasa, e de bine, ca prin oras e buna, da, dar sa stai sa cauti statii, sa pierzi o ora, doua sa incarci, sa vrei sa faci concedii sau sa pleci prin RO in diverse excursii, sa iti programezi traseul in functie de statii, toate sunt pe bune si pe mine ma pune pe ganduri

m am intalnit pe E85 cu o tesla pe niste zone cu urcari si coborari de toate frumusetea unde poti sa te distrezi putin daca iti place sa o calci, oare de ce tesla la urcari se mentinea cu 80 la ora, in conditiile in care toti depaseau in fericire? se bucura omul ala de masina sau se uita la baterie sa ii ajunga pana la urmatoarea incarcare? am stat o vreme in spate si era clar ca omul mergea cat mai constant sa ii ajunga cat mai mult bateria, singurul lucru de care se poate bucura e ca ii raman niste bani in buzunar si ca face probabil cateva depasiri in forta ca apoi sa se linisteasca

cum spunea un coleg mai sus, fiecare isi face propriile calcule si ia niste decizii, fiecare are dreptate pentru el (in caz ca nu poate recunoaste public ca a gresit cu o decizie) dar nu inseamna ca celalalt e incapabil sa inteleaga '''plusurile' unei electrice, ca nu are bani de asa ceva, ca viata e grea pentru el, etc. si asta cu capacitatile financiare/intelectuale si flexatul muschilor de dupa niste username-uri e un trend care a ajuns si pe aici

--------------------
ex. megane dci, ex. Sportage GDI 2017
Sportage 2020 AWD T-GDI
+
GBX
post 5 Oct 2022, 09:27
Post #2299

Membru autentic

Relu,
Am multe idei, unele bune, altele catastrofale... tongue.gif Cam ca toată lumea, cred... sleep.gif
Să răspund la obiect: stau la casă, așa că îmi permit să încarc o electrică. Financiar, îmi permit și achiziția uneia, nu top, ci medie. Dar, cu nebunia pieței energiei electrice, prefer precauția în privința consumului. Iar calculele mele, în ceea ce privește panourile fotovoltaice sau branșament trifazic, dau niște prețuri ce nu sunt sigur că le pot amortiza.
Așa că prefer să rămân, încă, la termice. Deocamdată, și nu e cazul la mine pentru că ar fi risipă de bani, văd electrica ca o a doua mașină, pentru urban și drumuri scurte. Pentru orice altceva, modul meu de percepție a lucrurilor îmi spune că termica e încă cea mai potrivită pentru drumuri lungi/concedii.

A, și chiar dacă o tesla, mercedes, mitsubitshi ș.a. se pot încărca în 20-30 minute, ce faci dacă stația e blocată (cum văd aproape de fiecare dată când trec pe lângă kaufland) de un spring?

This post has been edited by GBX: 5 Oct 2022, 09:31

--------------------
+
einstein1984
post 5 Oct 2022, 09:28
Post #2300

fan Dacia

@Aqua, poate se ducea a socara si nu vroia sa ajunga prea devreme.

--------------------
daca nu ai o toyota 4X4,ai gresit - negru pe alb masina
+
vallixx
post 5 Oct 2022, 09:30
Post #2301

Membru nesuferit

QUOTE(clio4edc12 @ 5 Oct 2022, 09:16)
Iti poti permite o electrica stand la bloc in Reghin? Ca asta aproape iti rezolva nedumerirea. Nu iti permiti, e problema rezolvata. Iti permiti, dar una ieftina, adica doar capabila de oras, te descurci sa o incarci din cand in cand la cumparaturi la Kaufland. Iti permiti un mai scumpa sa poti merge si pe afara cu ea, atunci probabil iti permiti sa te muti si de la bloc la o casa.

Repet, singura problema reala a masinilor electrice a ramas doar pretul mare de achizitie. Eu o recunosc. Criticii mai putin. Probabil le e frica sa fie vazuti saraci.
*

Incerc sa inteleg daca in mod voit esti pe langa subiect sau doar nu-ti dai seama. Toate problemele, tu ai o tendinta sa le tranformi in bani, ceea ce nu este relevant. Ca si mai devreme, eu vorbeam efectiv de timpul pierdut si tu imi calculai cati bani face timpul.....pentru mine timpul este mai valoros decat orice suma de bani, ca atare nu vreau sa-l pierd. Bani mai fac, timp nu.

Problema s-a pus simplu, stau la bloc intr-un oras cu 2 statii de incarcare. Cat de inteleapta este decizia de a-mi lua electrica? Atat. Asta a fost problema. Nici nu s-a adus vorba de bani.

Si tu vii cu scenarii de genul.....iti iei electrica si te muti la casa..... WTF, pai daca ajung sa trebuiasca sa ma mut radmasa.gif ca sa-mi iau electrica......deja ne-am dus departe rau cu filmele.

This post has been edited by vallixx: 5 Oct 2022, 09:33

--------------------
+
clio4edc12
post 5 Oct 2022, 09:32
Post #2302

Membru autentic

QUOTE(aqua @ 5 Oct 2022, 09:21)
dar sa stai sa cauti statii, sa pierzi o ora, doua sa incarci, sa vrei sa faci concedii sau sa pleci prin RO in diverse excursii, sa iti programezi traseul in functie de statii, toate sunt pe bune si pe mine ma pune pe ganduri

In 50.0000 km electrici facuti prin Romania, nu am stat niciodata dupa cineva la incarcat si nu mi-am modificat traseul ca sa ma adaptez cu masina electrica. Mi-am stabilit unde vreau sa mearg, am cautat, daca era cazul, statii IN DRUMUL MEU si mi-am ales la care sa ma duc. Scenariul pe care tu-l mentionezi este doar rostogolit si remestecat 99% din timp de oameni care nu au electrice. Asta ca sa-ti faci o idee cata valoare de adevar are.

QUOTE(aqua @ 5 Oct 2022, 09:21)
oare de ce tesla la urcari se mentinea cu 80 la ora, in conditiile in care toti depaseau in fericire? se bucura omul ala de masina sau  se uita la baterie sa ii ajunga pana la urmatoarea incarcare?

De-a lungul timpului cred ca ai dat peste sute de masini termice care mergeau cu 80 la ora, dar nu ai inceput sa-ti faci scenarii despre ele ca merg la consum, le-ai depasit si ti-ai vazut de viata ta. Acum la Tesla nu ai simtit cumva nevoia sa incerci sa-ti blindezi o convingere pe care o aveai? Exista si alte explicatii. Poate omul era pe autopilot si-l testa initial la o viteza mai mica. Poate trebuia sa ajunga la ora 3 undeva si si-a calculat ca daca merge cu 80 e suficient si nu are sens sa mearga cu 180 sa consume aiurea dar sa fie cu jumatate de ora mai devreme. Poate e chiar prost si chiar nu mai avea baterie, pentru ca nu a stiut sa-si programeze drumul. Lucru care ti se poate intampla inclusiv la termica. Pot exista mai multe explicatii. Tu ai ales-o pe cea care se mula cel mai bine pe convingerea ta.

--------------------
Renault Clio 2014
+
Relu11
post 5 Oct 2022, 09:34
Post #2303

Membru autentic

GBX

Eu te intrebam daca ai cunostinte legate de timpul necesar pentru a incarca o masina in intervalul 10-80%. Din raspunsul imi este destul de clar ca nu cunosti acest aspect.

@aqua
Sunt destui care merg la consum si cu termice, sa intelegem ca cei care merg la consum cu termice o fac pentru ca nu le ajunge benzina / motorina pana la urmatoare benzinarie?

Repet Snagov - Iasi 5 ore si 30 min. Retur idem. Oprire una ca sa pot merge in ritmul meu peste viteza legala si sa nu ajung la limita la destinatie

--------------------
. . .
+
vallixx
post 5 Oct 2022, 09:34
Post #2304

Membru nesuferit

QUOTE(clio4edc12 @ 5 Oct 2022, 09:32)
Tu ai ales-o pe cea care se mula cel mai bine pe convingerea ta.
*

Fix asa faci si tu cand zici ca-ti ia 20 secunde (10+10) sa incarci EV-ul.

QUOTE(Relu11 @ 5 Oct 2022, 09:34)
Sunt destui care merg la consum si cu termice, sa intelegem ca cei care merg la consum cu termice o fac pentru ca nu le ajunge benzina / motorina pana la urmatoare benzinarie?
*

NU, aia o fac exclusiv pentru costuri. Insa cei care merg economic cu EV-ul o fac in principal pentru autonomie.

This post has been edited by vallixx: 5 Oct 2022, 09:37

--------------------
+
clio4edc12
post 5 Oct 2022, 09:35
Post #2305

Membru autentic

QUOTE(vallixx @ 5 Oct 2022, 09:30)
Bani mai fac, timp nu.
*

Pai fii atent. Daca tu ai fi economisit 2500 de euro din comsubitil, ti-ai fi permis sa-ti iei de la munca x zile de concediu neplatit. In functie de cat castigi tu Oricum mai mult ca sigur ca mai mult de o luna.
Practic cu banii economisiti castigai timp. De care ziceai ca nu ai cum sa faci rost. Ei uite ca ai cum. O luna de zile sa nu te duci la munca, e timp serios. Adica ziceai, domle, in loc sa muncesc
o luna de zile sa castig 2500 de euro sa-i dau pe benzina, pentru ca mi-am luat electrica, imi permit sa stau acasa o luna intreaga. Ca nu mai am nevoie sa produc cei 2500 de euro.

QUOTE(vallixx @ 5 Oct 2022, 09:34)
Fix asa faci si tu cand zici ca-ti ia 20 secunde (10+10) sa incarci EV-ul.
*

Faci confuzie intre convingeri si fapte. La mine alea 20 de secunde se intampla efectiv. Nu e o convingere, e o realitate.

This post has been edited by clio4edc12: 5 Oct 2022, 09:38

--------------------
Renault Clio 2014
+
GBX
post 5 Oct 2022, 09:38
Post #2306

Membru autentic

QUOTE(Relu11 @ 5 Oct 2022, 10:34)
GBX
Eu te intrebam daca ai cunostinte legate de timpul necesar pentru a incarca o masina in intervalul 10-80%. Din raspunsul imi este destul de clar ca nu cunosti acest aspect.
*

Îți răspunsesem:
QUOTE(GBX @ 5 Oct 2022, 10:27)
A, și chiar dacă o tesla, mercedes, mitsubitshi ș.a. se pot încărca în 20-30 minute, ce faci dacă stația e blocată (cum văd aproape de fiecare dată când trec pe lângă kaufland) de un spring?
*

--------------------
+
vallixx
post 5 Oct 2022, 09:39
Post #2307

Membru nesuferit

QUOTE(clio4edc12 @ 5 Oct 2022, 09:35)
Pai fii atent. Daca tu ai fi economisit 2500 de euro din comsubitil, ti-ai fi permis sa-ti iei de la munca x zile de concediu neplatit. In functie de cat castigi tu Oricum mai mult ca sigur ca mai mult de o luna.
Practic cu banii economisiti castigai timp. De care ziceai ca nu ai cum sa faci rost. Ei uite ca ai cum. O luna de zile sa nu te duci la munca, e timp serios. Adica ziceai, domle, in loc sa muncesc
o luna de zile sa castig 2500 de euro sa-i dau pe benzina, pentru ca mi-am luat electrica, imi permit sa stau acasa o luna intreaga. Ca nu mai am nevoie sa produc cei 2500 de euro.

*

Faci ecuatii de gradul 3 cand poti sa faci aritmetica simpla.

Timpul aprox 40 minute (in cazul fericit) petrecute cu masina in priza ca sa mergi 200-300.....400 km nu este egal cu timpul de maxim 10 minute cat alimentezi cu carburant cu care faci 1000 km.

DeciEV-ul ar trebui sa petreaca de 4 ori mai mult timp ca sa faac mai putin de jumatate din numarul de km. Sau daca tot iti pace sa faci calcule, atunci pentru 1000 km eu petrec 10 min la pompa, iar un EV sta de 2 sau 3 ori in priza macar cate 30 min, deci pierde o ora si jumatate.

Iar daca ai de stat la coada, la benzina ala de dinainte sta maxim 10 minute, la priza...poate sta si o ora.

Poti sa o dai in integrale, matrice si logaritmi, dar 1+1 tot 2 fac.

Bun, pentru oras, situatia de mai sus nu-i dezastru ca nu faci 1000 km pe zi, dar pentru interurban este un punct important de reflectie.

This post has been edited by vallixx: 5 Oct 2022, 10:00

--------------------
+
Relu11
post 5 Oct 2022, 10:01
Post #2308

Membru autentic

GBX

Kaufland e inca gratis (cupoane) d-aia este ocupat. Ai vazut statii pe bani ocupate sa fie coada? Eu NU si mai am un pic si fac 10k in 4 luni.

Electrica nu este pentru oricine, nu este pentru cei care il iau pe NU in brate. Daca ai ajuns la o statie si este stricata sau este ocupata si iti arde buza trebuie sa ai alternative ori alta statie ori sa astepti pana se elibereaza.

@vallixx atunci priveste si pe cei cu EV ca nu merg la consum ca sa le ajunga bateria ci ca sa nu se opreasca sa plateasca. Unii asta fac, merg mai incet ca sa ajunga la statie gratis in loc sa plateasca 2.5 lei pe kwh. Eu prefer statia pe bani prin tara ca stiu ca o gasesc libera.

Eu merg cu EV la fel cum merg si cu termica. Uneori chiar mai tare (furat de peisaj sau de acceleratie).
Cand am luat EV am luat-o 99% pentru naveta Snagov - Bucuresti si cu conditia nr.1 ca o voi incarca acasa, d-asta am cautat autonomie reala 400+ km ca sa incarc 1-2 ori pe saptamana. La statii gratis sau cupoane am incarcat doar cand s-a nimerit sa nu astept in rest nu sunt dispus sa pierd timp.

Nu este unica masina, si de ani buni NU am doar o masina.

--------------------
. . .
+
b06fcn
post 5 Oct 2022, 10:02
Post #2309

DOCTOR

From: Bucuresti/Galati

QUOTE(clio4edc12 @ 5 Oct 2022, 09:35)
*

Chiar crezi ca se poate lua asa oricum concediu neplatit? Nici cand esti patron nu ai cum sa faci asa ceva. Daca esti angajat, cu atat mai mult...

--------------------
Renault 21 - B 06 FCN 1.9dT, 1989
MB C 220d 4MATIC
MB GLA 200
Renault 21 Turbo
Renault Megane 1.9 dCi
Opel Corsa 1.3 CDTI
Toyota Avensis 2.0 D4D
Lada 1200
Aro 10.4 4x4
+
vallixx
post 5 Oct 2022, 10:09
Post #2310

Membru nesuferit

QUOTE(Relu11 @ 5 Oct 2022, 10:01)
@vallixx atunci priveste si pe cei cu EV ca nu merg la consum ca sa le ajunga bateria ci ca sa nu se opreasca sa plateasca. Unii asta fac, merg mai incet ca sa ajunga la statie gratis in loc sa plateasca 2.5 lei pe kwh. Eu prefer statia pe bani prin tara ca stiu ca o gasesc libera.
*

Da, este si asta un punct de vedere corect si il accept. Insa desi se poate merge la economie cu EV din motive de costuri, cred totusi ca o mare parte o fac din motive de autonomie, cel putin deocamdata.

QUOTE(Relu11 @ 5 Oct 2022, 10:01)
Eu merg cu EV la fel cum merg si cu termica.
*

Eu la asta sper sa se ajunga. Si in momentul ala n-as mai fi reticent la electrica nici pe partea de interurban. Daca se va ajunge sa mergi normal, fara sa-ti dresezi stilul de condus, sa ai o autonomie de macar 500 km in aceste conditii....si incarcarea sa iti ia 10-15...maxim 20 min, pentru mine ar fi ok.

Si nu cred ca este un deziderat exagerat si nici nu cred ca este prea departe in viitor, sper.

Nu-s absurd, nu vreau autonomie de 1000 km si incarcare in 2 min....e aberant, nici nu benzina n-ai asa......nici sa fie la fel n-as vrea neaparat , as vrea ca macar ecartul sa fie mai mic.....dpdv autonomie si timpi de incarcare.

This post has been edited by vallixx: 5 Oct 2022, 10:17

--------------------
+
108 Pages « < 75 76 77 78 79 > » 
Closed Topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 10th August 2025 - 16:32
Dacia