Stiri pe scurt, - auto electrice -
![]() ![]() ![]() |
Stiri pe scurt, - auto electrice -
dizzy |
![]()
|
||
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.059 Joined: 11 February 04 ![]() |
|
||
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
- B zzz SXX Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|||
Agrig |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 3.053 Joined: 13 February 04 From: Jimbolia/Timisoara mai rar. ![]() |
Am testat 1.0TCe cu 1.6MPi, diferenta e mare, foarte mare, scutura in draci ala de 3 cilindri.
Daca aveti timp si chef incercati. Cel in 3 se bazeaza pe transmitere momentului mult mai mult decit cel in 4 pe volanta. This post has been edited by Agrig: 21 Feb 2025, 13:40 |
--------------------
Renault
Megane IV 1,33Tce
2021 Life "Proștii se înmulțesc cînd cei înțelepți aleg să tacă"
Nelson Mandela |
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.461 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(einstein1984 @ 21 Feb 2025, 12:32) bucatzel, 90 de cai cu franele de 1300 si roti de 165 latime nu imi suna a idee foarte buna, nu mai zic de puntea spate rigida. Desigur pe sistem axa s-ar putea face un logan chelit , dar deja de la logan 2 pe ala nu-l mai cumpara nici sfantul, majoritatea vanzarilor erau pe nivelurile de echipare superioare. SCeul de 65 de cai ar fi mai potrivit. Mai, l-am dat pe ala ca exemplu, ca fiind cel mai modern. Adica, vorbim teoretic, da? Ideea e de o masina cu o structura simpla, usoara, dar noua n-e-au trebuit ranforsari peste ranforsari, ca sa poata toti conduce mai iresponsabil. Uite, nu 1300, un Golf 1 cu motor de Lupo. Un motor de vreo 70 de cai e ce ar fi avut nevoie masina aia, ca sa poata depasi un tir mai confortabil. La un mers normal, ar scoate consumuri de porc, chiar si cu porcul in porcbagaj... Cum ziceam, teoretic, dar de fapt vroiam sa zic utopic, pentru ca presupunerea de baza ar fi ca soferii sa nu fie tanpeeti. Or... This post has been edited by bucatzel: 21 Feb 2025, 13:48 |
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.342 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
se cheama renault kwid ICE ce zici tu , are cam aceleasi dimensiuni cu golf 1 , 818 kg si 70 d e cai (5 locuri)
https://www.renault.com.br/veiculos-de-pass...ha-tecnica.html cu soferii tampeeti... nr de morti in accidente raportat la nr de km parcursi scade constant odata cu evolutia tehnicii, deci nu e degeaba. This post has been edited by einstein1984: 21 Feb 2025, 13:58 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.676 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
Ia uite, Dacia Spring cu motor pe benzină!
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.342 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Nu chiar.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.542 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
Agrig |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 3.053 Joined: 13 February 04 From: Jimbolia/Timisoara mai rar. ![]() |
Se pare ca pentru Renault n-a fost un an rau...
https://www.manager-magazin.de/unternehmen/...xing_share=news |
--------------------
Renault
Megane IV 1,33Tce
2021 Life "Proștii se înmulțesc cînd cei înțelepți aleg să tacă"
Nelson Mandela |
|
vallixx |
![]()
|
![]() Membru nesuferit Group: Members Posts: 4.547 Joined: 28 January 08 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(einstein1984 @ 21 Feb 2025, 12:32) Da-o bre in ma-sa (cu cratima ![]() ![]() Bun, 1310-le avea 54..teoretic....reali nu stiu....si a deplasat toata Romania, cu catel, cu purcel, cu portbagaj sus, cu canistre de benzina. Si ne-am descurcat. Dar asta nu inseamna ca acum trebuie sa facem pe dracu in 4, asa cum fac destiu producatori auto, sa ne ducem din ce in ce mai inspre zona aia. E totusi 2025 nu 1980. Nu zic ca trebuie sa avem toti cate 300 de cai sau motoare de 2l dar deja 0.9 de 65 e penibil. Si e si mai penibil cand ti se spune ca consuma putin. Da, daca stai pe loc sau mergi la vale, ca masina aia de 1 tona e submotorizata in draci. |
--------------------
Renault
Megane 4 Hatch TCe 140
- 2019 Ex. Renault Clio Symbol 1.4 16V - 2008 - 2022
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 8V - 2003 - 2008 |
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.542 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
Viteza de deplasare a crescut in timp. Drumurile sunt proiectate pentru viteze mai mari. Viata se misca altfel. Din cauza asta acum 65CP sunt putini.
Dar cum un motor se foloseste in general la turatie joasa-medie, cacarezele astea in 3 pistoane cu volanta usoara nu sunt deloc adaptate pentru genul asta de mers. Iar ca sa scoti cuplul si puterea maxima din ele, trebuie sa consumi. Deci sa si le cam bage in fund astia de le aleg sa dea bine pe hartie. |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
einstein1984 |
![]()
|
Bucatzelu zice ca e de ajuns, eu i-am aratat doar ca fix combinatia aia de putere si greutate exista, ba chiar cu 4 airbaguri.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
vallixx |
![]()
|
![]() Membru nesuferit Group: Members Posts: 4.547 Joined: 28 January 08 From: Bucuresti ![]() |
Turbina ce le mai salveaza, ca le da cuplu jos, "cacareaza" de Logan ECO-G 100 CP pe gaz, 90 pe banzina are totusi 170 Nm de la 2000 rpm. Asta in timp ce Loganul aspirat cu 1.6 16V de 105 cai, avea 148 Nm la 3750 rpm....
Deci la condus e mai sprintena.....cacareaza. Caco nsum insa ![]() |
--------------------
Renault
Megane 4 Hatch TCe 140
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.461 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(einstein1984 @ 21 Feb 2025, 13:55) cu soferii tampeeti... nr de morti in accidente raportat la nr de km parcursi scade constant odata cu evolutia tehnicii, deci nu e degeaba. Da, ca s-a investit in siguranta auto in draci, ca sa poata avea orice gigel permis. Oare nu era mai ieftin sa se faca o scoala de soferi de-aia serioasa? cat de "e de ajuns" , cand o scot de la naftalina pe aia din semnatura, merg in ritm cu restul traficului. Sau mna, pe autostrada merg cu 120, ca si toti aia cu electrice si tot felul de nechemati. Acolo ar fi nevoie de vreo 10-20 de cai in plus, si de-o aerodinamica putin revizuita ca sa fie in rand cu lumea. In fine, era un "what if..." This post has been edited by bucatzel: 21 Feb 2025, 15:04 |
--------------------
Dacia
1300
1981
|
|
axabrt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.959 Joined: 15 February 05 From: Ploiesti ![]() |
ce scoala din asta ?
https://adevarul.ro/stiri-locale/alba-iulia...on-2270742.html hi hi hi Traseul de noapte și poligonul, adică exact cele considerate mai grele, care făceau diferența, au fost eliminate în 1995. hi hi hi io am dat in -98 This post has been edited by axabrt: 21 Feb 2025, 15:08 |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
Ecob00st .dracnev si boboru’ este viitoru’.
|
|
einstein1984 |
![]()
|
@bucatzel nu stiu cat contact ai avut cu protectia muncii, dar niciodata nu te bazezi pe om ca e instruit si atent. Asa e logic ca nu vrea nimeni sa cada de pe o schela de la etajul 10, dar de aia ii pui plasa sau ham si cablu de siguranta. Altfel era simplu sa ii zici, fii atent unde calci sa nu cazi.
Oricata scoala de soferi ar avea cineva tot poate fi distras, obosit, oribit de soare printre copaci etc. P.S cu ritmul traficului nu o sa mergi la deal cel mai probabil. Axa, eu inteleg ca ti se parea greu poligonul, dar eu l-am facut si ep ala ca asa vroia instructorul meu, nu era deloc cea mai grea parte. La moto era singura parte a examenului dealtfel pe atunci. This post has been edited by einstein1984: 21 Feb 2025, 15:15 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
bucatzel |
![]()
|
Tu ce preferi sa ai pe schela aia, 100 de oameni instruiti sau 200 de mameluci? Sa nu uitam ca mamelucii aia ar tine cablul de siguranta pe la spate, ca-i deranjeaza
![]() |
--------------------
Dacia
1300
1981
|
|
vallixx |
![]()
|
QUOTE(bucatzel @ 21 Feb 2025, 14:58) Da, ca s-a investit in siguranta auto in draci, ca sa poata avea orice gigel permis. Oare nu era mai ieftin sa se faca o scoala de soferi de-aia serioasa? O daaa, ori sunt eu exagerat, ori s-a umplut de tampiti si idioti in trafic. Iar duminica este teroare.....nu e degeaba aia cu "soferii de dumnica". Nu sunt un mare fan al lui Titi Aur, dar a zis el o vorba odata: la noi nu sunt scoli de soferi, sunt scoli de luat permisul. This post has been edited by vallixx: 21 Feb 2025, 15:34 |
--------------------
Renault
Megane 4 Hatch TCe 140
|
axabrt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.959 Joined: 15 February 05 From: Ploiesti ![]() |
Pai și eu am făcut poligonul dar nu așa cum vă imaginați voi.
Intr o sâmbătă aveam ore de condus de la 9, vine instructorul grăbit și îmi zice că nu putem să facem ore că trebuie să ajungă la o înmormântare. In schimb mă duce în poligon și zice sa mă învârt și eu cu mașina pe acolo fiindcă la până la ora 12 SIGUR se întoarce. Am rămas eu și mașină și vreo 2 motocicliști pe acolo. Mașina era o Dacia 1310 cu rezervorul plin. Full. Pe la pranz au dispărut motociclistii, s or fi dus să mănânce. Instructorul nicăieri. Cred că și el era la pomana. Către ora 4 așa s a aprinz și becul de la benzina, și am lăsat și eu cheile la portar și am plecat acasă. Deci vreo 6 ore de poligon am făcut și eu să zic...m am urcat pe toate rampele alea, le am ocolit, am mers cu spatele. |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
|
|
einstein1984 |
![]()
|
100 de oameni instruiti cu cablu de siguranta si 2 lese cu carabine.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.316 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
QUOTE(vallixx @ 21 Feb 2025, 11:33) Hai frate ca e atat de evident..... e zgomotos, vibreaza.....se simte, orice mi-ai spune. condus destui ani Clio 4 0.9 tce .. si iti spun ca nu! nu vibreaza nu este zgomotos, condus destul 1.0 ecoboost de la ford .. nu vibreaza, nu este zgomotos .. condus VW in 3 .. ala da, vibreaza si face zgomot oricand dar ca tot vb. mai sus de consum .. 0.9 tce consuma fix la fel cat mazda 3 cu motor de 2l .. este ce vrei tu 0.9 tce, un motor misto si foarte sprinten ... face din orice pozitie vechile 1.4 sau 1.6 mpi de pe logan, nu ai ce sa compari .. in oras trage frumos de numa .. inafara este naspa .. se termina cu trasul peste 80-90 km/h ... de la 120 nu te mai intelegi om cu persoana, dar nu aia a fost rolul acelei masini .. in schimb statea super bine pe drum la orice viteza .. This post has been edited by cj98czh: 21 Feb 2025, 17:21 |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
wolfin |
![]()
|
![]() Haha Group: Members Posts: 8.785 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(einstein1984 @ 21 Feb 2025, 13:04) ca persoana fizica care este imi pare mai elastic 1l tce decat 1.6 aspirat in 4 cilindri cu acelasi cuplu maxim. V6 de 160 Nm n-am condus <span class='edit'>21 Feb 2025, 13:05:</span> ![]() ![]() ![]() ![]() Ignis nu are motor de 1.6 Faci confuzii... |
--------------------
pegas
3120
... din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020
- Curand de provincie Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|
rue |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.706 Joined: 18 September 05 From: Internet ![]() |
Am prins poligonul in 94.
L-am exersat de cateva ori cu alta masina decat a scolii, o 1300 mai praf la segmenti si la toate. Pria data a mers ca uns. Pe urma nu mai prea incapea. Am mai mers inca o data in seara dinainte de examen si am fost ok, pentru unul care a invatat sa conduca pe camp si ulite rurale. |
--------------------
Dacia
Logan
2021, 1.0 TCE eco-G, Comfort
- RUE
|
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.059 Joined: 11 February 04 ![]() |
QUOTE(bucatzel @ 21 Feb 2025, 14:46) Mai, l-am dat pe ala ca exemplu, ca fiind cel mai modern. Adica, vorbim teoretic, da? Ideea e de o masina cu o structura simpla, usoara, dar noua n-e-au trebuit ranforsari peste ranforsari, ca sa poata toti conduce mai iresponsabil. Uite, nu 1300, un Golf 1 cu motor de Lupo. Un motor de vreo 70 de cai e ce ar fi avut nevoie masina aia, ca sa poata depasi un tir mai confortabil. La un mers normal, ar scoate consumuri de porc, chiar si cu porcul in porcbagaj... Cum ziceam, teoretic, dar de fapt vroiam sa zic utopic, pentru ca presupunerea de baza ar fi ca soferii sa nu fie tanpeeti. Or... Exista Dacia 1310 cu motor 1.6 și 72 cp. Poxa zic ca era zdravăn mai sprinten decât sora cu 1.3 și 1.4. Din câte știu nu se poate pune setul în bloc de 1.3 Era și topic: https://www.daciaclub.ro/index.php?showtopic=21823&st=0 This post has been edited by dizzy: 22 Feb 2025, 14:07 |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
|
mircea_aq |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.168 Joined: 13 October 06 ![]() |
Da, au pus 1.6 fix in perioada in care aveau probleme cu repartitorul de pe puntea spate.
Dupa cateva saptamani dupa ce ieseau pe poarta fabricii, pierdeau tot lichidul de frana si li se aprindea martorul de frana. Avea un vecin din asta, zambetul lui Iliescu, toata ziua completa lichidul de frana. La semafor daca te uitai, toate daciile noi aveau acel martor aprins, si ma indoiesc ca trageau soferii frana de mana. Cauciucuri ? Matador, in caz ca va intrebati. De ce ai vrea mai multa putere pe o astfel de masina. This post has been edited by mircea_aq: 22 Feb 2025, 15:03 |
--------------------
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
|
|
axabrt |
![]()
|
Ha ham ham punte spate rigida , mașină de 70 de cai , eu am avut așa ceva se chema Dacia nova 1.6 pe carburator.
Totuși am condus o destul de mult vreo câteva zeci de mii de km. Până n 50 de mii că mai mult n a ținut, era tabla gata , rugina a mâncat o. Cu toate asta era o mașină stabila comparativ cu Loganul. Probabil fiindcă jante întoarse de BMW ursuleț și cauciucuri continental sh ca noi. Chiar mergea ok. Când am condus prima oara Loganul mai tare am avut un soc neplăcut. M am speriat și speriat am rămas până n ziua de azi de logan |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
|
|
dizzy |
![]()
|
Nova avea punte spate H nu osie de căruță.
Am avut, ținută de drum mult mai buna. Dacia Logan Blana e cam ceri ca masina basic This post has been edited by dizzy: 23 Feb 2025, 11:37 |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
|
einstein1984 |
![]()
|
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
wolfin |
![]()
|
![]() Haha Group: Members Posts: 8.785 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Si vitara tot semirigida.
Cu un ochi razi..foarte stabila .n ai fi zis..fara mentenata..ieftina...dar cu altu plangi...super incomoda..zici ca e tren marfar. This post has been edited by wolfin: 24 Feb 2025, 08:47 |
--------------------
pegas
3120
... din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020
- Curand de provincie Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|
einstein1984 |
![]()
|
nu, ignis avea din aia de caruta ca 1310, nu semirigida ca vitara
This post has been edited by einstein1984: 24 Feb 2025, 09:09 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
Ov |
![]()
|
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.508 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(dizzy @ 22 Feb 2025, 14:04) Din câte știu nu se poate pune setul în bloc de 1.3 parca mergea pe blocul cu palier marit, dar trebuia pilit 1mm la interior undeva ca atingeau 1 sau 2 biele putin. |
--------------------
Dacia
1300
1972 when life gives you lemon, make lemonade
|
|
DaciaClub - Reno Bot |
![]()
|
![]() Mesaj automat ![]() |
STIRI PE SCURT!!!
FARA COMENTARII!! |
-------------------- |
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 25th April 2025 - 21:00 |