Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

179 Pages « < 165 166 167 168 169 > »  
Reply to this topicStart new topic

Outline · [ Standard ] · Linear+

Jurnal de Pilif (sau Filip), Un jurnal despre travel car and expierience.

Filip
post 25 Sep 2024, 01:49
Post #4981

Forumist

Group: Members

Am descarcat si aplicatia Windy.
Am ajuns Sambata pe vf. Bucsoiu, cum mi-am propus, am ajuns la Pestera pe la 9 dimineata, am plecat de acolo pe jos spre Babele - vf. Omu - vf. Bucsoiu, deja eram obosit pana am ajuns la vf. Omu - previzibil... Am continuat dar deja se vedea ca pe masura ce inaintez spre Bucsoiu nu mai aveam ritmul normal, eram vizibil mai lent si faceam pauze prea des ori sa ma odihnesc, ori sa fac 10000 de poze si cu telefonu si cu aparatu foto pe film. Dar am ajuns. La intoarcere am luat-o pe la cascada Obarsia Ialomitei, dupa ce am trecut de cascada a inceput sa se inopteze, am ajuns pe la masina la ora 9 seara fara ceva.

Intr-adevar e un traseu cu portiuni mai dificile pe alocuri, si trebuie sa fii odihnit si venit la Pestera cam pe la 7:30-8 dimineata cel tarziu. Eu cu o zi inainte am avut invitati si niste prieteni si nu m-am odihnit corespunzator, pe munte am plecat cu un bidon de apa la 5 litri in rucsac in loc de 3 sticle la 1 litru fiecare cum mi-am propus, ca 3 litri de apa imi ajungeau, am mai carat niste chestii inutile care m-au ingreunat.

A fost ceva mai cald decat in urma cu o saptamana, dar tot am purtat geaca caciula si manusi pe anumite portiuni.

Pe viitor o sa fac tot posibilul sa nu ma mai prinda noaptea pe munte fiindca mi-e frica de animale: lupi, ursi, caini de stana, din fericire nu am dat peste asa ceva, doar niste vacute. smile.gif

In rest, strict partea de orientare noaptea e foarte ok, mai ales cu aplicatia mapy si semnele de pe traseu - care au si o banda reflectorizanta si se vad de la distanta cand indrepti o sursa de lumina spre ele, nu am avut senzatia ca ma pierd sau ma abat de la traseu desi era o bezna totala si nu mai trecusem pe acolo (nici macar luna nu se vedea).

In rest am mai filmat si urcarea de la Sinaia la Telecabina Pestera, ca sa am o amintire, dar nu cred ca o sa o postez aici avand in vedere ca am parcurs traseul in 32 minute iar pe maps arata ca ar trebui sa dureze 1 ora. blush.gif

This post has been edited by Filip: 25 Sep 2024, 01:56

Attached thumbnail(s)
460728553_7692231010879033_7941083310076659733_n.jpg ( Size: 179.98k ) Number of downloads: 638
urcare.JPG ( Size: 123.57k ) Number of downloads: 629

--------------------
Renault Laguna 1 1.6 16v, Nubira 1.6 16v, Astra G 1.4 16v 1998 ,1999, 2006
Fara Dacie viata e pustiu.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
meg2s
post 26 Sep 2024, 16:29
Post #4982

Membru autentic

From: Bucuresti

Uau, lunga plimbare!
Eu imi "calculez" traseul sa nu ma prinda intunericul pe poteci, chiar daca zona de trasee despre care discutam nu are nici lupi, nici ursi. De urs stiu, pentru ca am intrebat de cateva ori pe rangerii aia de parc natural (la care se plateste taxa de acces) ca sa nu am surprize cand sunt singur si nu sunt turisti prin zona.

Sambata am fost si eu, chiar ma gandeam daca sunt sanse sa ne vedem (in contrasens) pe traseu.
Insa eu am fost mult mai lenes, am plecat tarziu din Bucuresti, am ajuns pe la 12 in Saua Cocora, la Babele eram pe la ora 13, jos la Pestera in jur de 14. Apoi pe la ora 16 am ajuns in Saua Cerbului si la 18h si un pic eram inapoi la masina (intorcandu-ma pe sus pe platou).

Duminica a aparut asta (vezi poza) pe vf.Ocolit... ai simtit energia Sambata? biggrin.gif
(mare mai este gradina... si multi sar gardul!!!)

Attached thumbnail(s)
WhatsApp_Image_2024_09_22_at_13.35.16.jpeg ( Size: 287.99k ) Number of downloads: 567
Screenshot_2024_09_26_at_17.27.25.png ( Size: 1.59mb ) Number of downloads: 548

--------------------
CUPRA Formentor (2025) e-Hybrid++ 204CP
(Ex) Megane Sedan Privilege (2008) 1.5 dCi 78kW && Megane 4 GT (2018) 1.6 dCi 163CP EDC
(Ex) Skoda Octavia 4 Style++ (2022) 2.0 TDI 150 DSG
+
Filip
post 26 Sep 2024, 17:04
Post #4983

Forumist

Foarte fain! Ar fi fost ceva sa ne salutam!

Merg si sambata asta (sau cel putin asa este in plan) cu niste amici, dar nu stiu cat au ei chef sa urce si la ce ora se infiinteaza. Treaba e ca sambata asta e si ziua mea, si daca anuleaza ei ceva eu oricum merg. Nu gasesc un loc mai potrivit decat pe munte. Nu am nevoie de tort, nu am nevoie de sampanie, am nevoie de o drumetie, privelistea imi este de ajuns.

Inca niste pozici de sambata trecuta, ultima parte pana ajungi pe vf. Bucsoiu, unde sunt lanturile alea sa te ajuti de ele arata superb. Trebuia sa-i fac o poza. wub.gif

Apropo, nu stiu daca exact aia e cascada Obarsia Ialomitei, cred ca aia e, dar pe net sunt pozate alte portiuni. Cum se lasa intunericul si ma grabeam, am facut si eu poza la ce am gasit si am grabit pasul (cu grija sa nu ma rup pe acolo radmasa.gif ). Festina lente!

Daca nu vin tovarasii, o sa urc la vf. Omu pe partea cu cascada, sa vad traseul complet pe zi, si cobor pe la Sfinx.

Ar trebui sa fac si traseul Piatra Arsa - vf. Omu - vf. Bucsoiu, dar il las pe o data viitoare (dar sigur il fac!)

Apropo, noi am facut pozele astea in aproape acelasi loc, in alta perioada a anului si la alta ora smile.gif

<span class='edit'>26 Sep 2024, 19:36:</span>
Hai ca va pun totusi si urcarea cu masina, desi probabil... o sa fiu judecat. Dar nu mai fac, oricum, am avut mereu o dambla sa merg mai tare pe un drum de munte, am facut-o si nu-mi mai trebuie pentru ca statistic iti cresti sansele sa faci un accident. Stiu lucrurile astea. Poate de asta e si mai grav ce am facut fiindca sunt constient. Dar eram curios, am vrut sa vad. (scuze pt sunet, aveam un bidon de apa de 5 litri care se tot rostogolea in pasajul pedalier al pasagerului din dreapta la fiecare viraj)

https://www.youtube.com/watch?v=AGtp0foWMuI&t=2028s

This post has been edited by Filip: 26 Sep 2024, 18:40

Attached thumbnail(s)
2b12a534_1529_4723_8716_281f41e73a7a.jpeg ( Size: 856.79k ) Number of downloads: 552
3ba5d7ec_4a57_4bad_bacd_76fb7dc10ea5.jpeg ( Size: 269.87k ) Number of downloads: 56
4bbcf6ab_3526_4bab_aed1_a6adc3f70058.jpeg ( Size: 708.95k ) Number of downloads: 49
5c8d862a_7276_47da_b6d1_7dee1019e349.jpeg ( Size: 686.12k ) Number of downloads: 32
41c9cd36_5a23_4aff_a74b_e92c4e4ae787.jpeg ( Size: 696.66k ) Number of downloads: 34
5997f7b2_eebd_4131_b1dc_b4db82a28a6f.jpeg ( Size: 443.07k ) Number of downloads: 36
a5e08a07_76e9_472b_81bc_350cd1aab419.jpeg ( Size: 528.49k ) Number of downloads: 52
4f1d91ee_4df3_4234_8391_80eb047a6947.jpeg ( Size: 893.67k ) Number of downloads: 57
Untitled.png ( Size: 3.08mb ) Number of downloads: 32

--------------------
+
meg2s
post 26 Sep 2024, 19:02
Post #4984

Membru autentic

Cand ajungi pe vale cu lumina de zi, sa te uiti de unde este cazuta piatra aceea aproape cubica din poza ta #5 - vine de undeva destul de sus, aproape de creasta Obarsiei. De cate ori o vad, ma intreb cum ar fi fost sa fiu pe aproape (dar suficient de departe biggrin.gif ) cand a cazut...
In poza #6 cu "ninsoarea" aia de pietris sub stanca este Mecetul Turcesc. Am impresia ca e si ceva grota prin structura aia.
Cascada care are apa - cea din poza ta #7 este Cascada Obarsiei dupa cum ma duce pe mine capul - pentru ca este alimentata de versantul de sub "Coltii Obarsiei" - practic de muntele Obarsia.
Cascada Ialomitei inteleg ca este cea care este pe versantul care este sub Vf.Doamnele. In vara asta eu nu am vazut apa pe cascada Ialomitei, doar pe cea a Obarsiei.
Ca sa le deosebesti - cand urci dinspre Pestera catre vf.Omu, cand ajunge poteca langa cele doua cascade, Ialomita este pe partea stanga (si in acest sezon are doar pietris), iar Obarsia este pe partea dreapta si acum are ceva apa si este plina de muschi - la fel ca-n poza ta.
Odata ce urci deasupra cascadelor - dupa partea de urcare cea mai dificila, mi se pare ca est cel mai pitoresc loc pentru popas. Te asezi frumos cu fata catre Pestera si admiri toata valea de ziua ta - enjoy!
La multi ani! (anticipat)

(Eu de a mea am facut traseul de Parangul Mare despre care am scris aici putin mai in spate.)

--------------------
(Ex) Megane Sedan Privilege (2008) 1.5 dCi 78kW && Megane 4 GT (2018) 1.6 dCi 163CP EDC
+
yoncv
post 26 Sep 2024, 19:05
Post #4985

Membru ochelarist

From: Craiova

La mulți ani!

--------------------
VW Jetta - dj-17-??? 2017
User is online!Galerie FotoPM
+
Filip
post 26 Sep 2024, 19:19
Post #4986

Forumist

Multumesc mult pentru urari!

--------------------
+
Merced
post 26 Sep 2024, 19:45
Post #4987

om al munților

Trebuia sa zici si tu din timp si iti si trimiteam aparatul ala, sa ai de ziua ta cu ce face poze pe munte. Si banii mi-i dadeai tu cand puteai. Acum e tarziu, daca era azi puteam sa-l pun la un curier si maine iti ajungea...Nu mai e nici varianta cu trenul sau ceva. Daca vrei pot sa ti-l pun la un autocar maine din Curtea de Arges, cica ar ajunge la Militari la 17:25.

Dupa cum am mentionat anterior, banii ii puneai tu dupa 7 cand ziceai ca-ti intra salariul. Te gandesti si daca-ti surade, imi dai un PM si ma ocup. Si asa probabil trebuie sa ajung sa ridic un colet care azi nu a mai ajuns la un easy box. Tot legat de foto si munte, sambata trecuta la Cindrel, coborand mai repede decat grupul cu inca un tip, la un moment dat constat ca nu mai am capacul pe obiectiv la micutul Olympus pe care-l car acum dupa mine. Ma caut in toate buzunarele, asta propune sa ne intoarcem, dar zic ca deja era tarziu, incepea sa se intunece si i-am si zis ca am incredere ca cei care vin din urma o sa-l gaseasca ei. Cand ne ajung din urma ceilalti intreb, n-a vazut nimeni un capac negru de obiectiv. Vreo doua femei zic ca da, una imi zice ca a crezut ca e un capac de la o sticla si i-a dat un picior sa nu mai stea pe poteca. laugh.gif Ma enervez putin, nu neaparat de capac in sine cat de gest. Eu ma intorc de aproape fiecare data cu cate o sticla sau ceva gunoi, adica si daca gaseam un capac nu mai bine-l luam naiba sa-l arunc la tomberon mai incolo? Aia e, 50 lei un rahat de capac de dimensiunea aia original Olympus... mellow.gif Si de pe marketplace livrat din Ungaria, pe la noi out of stock peste tot. Sper sa ajunga maine ca nu-mi place sa-l tin descoperit mereu, mai ales ca mi-a luat o cazatura si daca nu avea fostul capac acum nu mai aveam lentila aia...

--------------------
Ford Ka 2012 1.2 benzina 69 cai Titanium
it's a kind of peace.
+
Filip
post 26 Sep 2024, 19:48
Post #4988

Forumist

Pe 8 ooctombrie iti dau adresa si iau aparatul - cand il livreaza. Stii ca mi-e drag sa fac foto pe film, sambata asta am sa fac. Era super sa fac de ziua mea pe munte o comparatie intre Nikon pe film si Nikon Digital, dar crede-ma sunt fericit ca o sa ajung pe munte de ziua mea. Este oricum enorm de mult mai bine in comparatie cu anii trecuti cand nici nu voiam sa-mi serbez ziua. smile.gif

Si ignora topicul de pe tablete - ca am povestit acolo ca mi-am luat xiaomi pad pro, aparatul tau, daca nu il vinzi pana pe 8 e ca si al meu. Ne-am inteles la pret, mi-l doresc, o sa-l folosesc cu drag multi ani de acum incolo! wub.gif

Xiaomi pad-u l-am luat in rate fara dobanda cu card-ul emag - un bun prieten de-al meu - am luat si planetara dreapta pentru laguna de pe emag cu cardul ala radmasa.gif

This post has been edited by Filip: 26 Sep 2024, 19:53

--------------------
+
Merced
post 26 Sep 2024, 19:55
Post #4989

om al munților

Ti-am zis, gandeste-te bine de tot ca pentru mine nu e nimic daca ti-l trimit, am incredere ca imi dai atunci cand poti banii, pe Revolut sau in IBAN, ce ti-e tie mai usor.

Asta sa fie un mic cadou de la mine pentru ziua ta. Ti-l puneam intr-o cutie si plateai tu ceva soferului, ma gandesc maxim 20 lei.

Si eu o sa petrec ziua ta pe munte, pare ca sambata e vreme prea faina pentru a nu ma duce intr-o tura, dar pentru ca m-am saturat de drumuri lungi cu masina, o sa fac ceva pe aici, aproape de mine, in Iezer-Papusa. Am un plan mai vechi pe care nu l-am dus la capat atunci, mergand in alta parte.

Circuit_Iezer.png ( Size: 943.09k ) Number of downloads: 30

--------------------
it's a kind of peace.
+
Filip
post 26 Sep 2024, 19:58
Post #4990

Forumist

Uite, daca vrei sa-mi faci un cadou, ia aparatul si fa poze cu el, pe traseul tau! Si posteaza-le sa le vedem si noi!
Pentru mine timpul nu conteaza, ca primesc aparatul pe 28 sept sau pe 10-12 octombrie. Oricum gandul tau a ajuns la mine si apreciez enorm! Eu nu ma grabesc. Ma grabesc doar sa ajung pe munte din nou! wub.gif

Facem cum am zis eu, am banutu pe card, dau adresa facem tranzactia. Toata lumea fericita! cool.gif

This post has been edited by Filip: 26 Sep 2024, 19:59

--------------------
+
Merced
post 26 Sep 2024, 20:07
Post #4991

om al munților

Eu le vand tocmai ca nu vreau sa ma cocosez cu asa ceva, am tras de niste DSLR-uri multi ani, cand ma duceam la evenimente ruscacul avea cred 15kg, si eu 120... Apoi ma mir de ce am hernie de disc. Mi-am luat un mic mirrorless pentru treaba asta, un OM-D E-M5 Mark II, tocmai pentru iesirile pe munte. Pentru ca nu eram multumit cu ce iesea din Xiaomi 12T, desi pe ecrane mici arata ok si alea, cand le pui pe monitor si incepi sa privesti in profunzime, te ia capu'. Cat de cat utilizabile sunt doar cadre facute in modul 108Mp, daca e lumina suficienta. In rest procesarea aia e barbara, ies ca dracu'.

In schimb din Oly ies si din astea frumusele:

BUI_029.jpg ( Size: 787.28k ) Number of downloads: 69

Ideea e ca macar poti sa faci imaginile in mod RAW si sa le purici putin intr-un Lightroom, ceea ce pe film nu poti. Una e un fisier RAW cand vine vorba de recuperat ceva detalii din shadows/highlights, alta e jpeg-ul. Ala tre sa fie bine de tot facut de la inceput ca sa nu ai stres. Tin minte cand am inceput ca il ajutam pe un amic care facea de multi ani, ala din motive de spatiu tragea de mine sa fac jpeg si cat mai bine expuse, practic sa nu fie mare lucru de facut cu ele apoi. Era buna si ideea lui, dar acum de multe ori, mai ales pe munte, tin aparatul in aperture mode pe la un f/8 unde stiu ca-i cat mai sharp lentila, oricum pentru astea nu ma intereseaza sa separ subiectul de fundal ca sunt mai mult fundaluri.

--------------------
it's a kind of peace.
+
Filip
post 26 Sep 2024, 21:26
Post #4992

Forumist

E superba poza! wub.gif

--------------------
+
bucatzel
post 26 Sep 2024, 21:46
Post #4993

Membru plictisit

Group: Moderatori
From: Timisoara

QUOTE(Merced @ 26 Sep 2024, 20:07)
ce pe film nu poti
*

Filmul te invata sa gandesti bine inainte de a apasa pe declansator. E "cam" greu sa faci pe film 300 de poze in 5 minute, din care sa stergi 298 si sa ramai cu 2 faine.

Altminteri, pentru "lightroom" pe film, iti iei aparat de marit, substante, si timp, muuult timp, si nu-i nimic ce sa nu poti obtine. desi recunosc, n-am evoluat vreodata de la Alb/negru la color.

--------------------
Dacia 1300 - 3-SB-2608 1981
Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
+
Merced
post 27 Sep 2024, 09:13
Post #4994

om al munților

Similar cu ce ziceam in legatura cu amicul care ma "forta" sa ii fotografiez jpeg-uri. Doar ca motivele erau cumva altele, mai degraba pentru el era vorba sa nu ii ocupe mult spatiu si alte povesti.

Dar oricum nici eu nu trag pe digital sute de cadre ca sa selectez 2-3. In general sunt zgarcit cu cadrele, mai mult de scarba muncii de selectie. De exemplu in weekendul trecut, doua iesiri montane, am tras un total de 263 de imagini din care am selectat, ajustat si exportat in Lightroom 103 cadre.

--------------------
it's a kind of peace.
+
Filip
post 27 Sep 2024, 17:01
Post #4995

Forumist

Aoleu eu nu stiu cum sa fac mai multe poze, parca vreau sa iau muntele cu mine acasa. Bine cand e vb de facut poze digitale, momentan cu telefonu. Si le pastrez pe toate ca am spatiu de stocare. 😅 Ma gandesc ca cine stie cand mai apuc sa merg la munte.

This post has been edited by Filip: 27 Sep 2024, 17:58

--------------------
+
Merced
post 27 Sep 2024, 19:15
Post #4996

om al munților

Daca iti faci timp, poti ajunge foarte des, mai ales din iunie pana prin octombrie asa. Eu din iunie cred ca am mers in fiecare weekend aproape fara exceptie, poate cand am fost plecat pe la bulgari sa zic ca am sarit o saptamana, dar si acolo am fost doua zile pe Musala si la lacurile glaciare de la Rila, daca tot eram in zona, desi in principal ma dusesem pentru mare.

Cauta si tu pe la voi pe acolo un grup de calatorii de genul asta. Eu sunt pe un asemenea grup si mai ales la inceput m-a ajutat. Totul este benevol, sunt "organizatori" care propun ture si participanti care vor sa mearga si ei. E mai distractiv decat solo, mai cunosti oameni noi, iesi mai ieftin la transport, etc.

Pentru ca maine banuiesc ca nu o sa am cand sa scriu, la 6 plec spre Iezer-Papusa, iti urez de pe-acum la multi ani!

This post has been edited by Merced: 27 Sep 2024, 19:16

--------------------
it's a kind of peace.
+
Filip
post 4 Oct 2024, 19:20
Post #4997

Forumist

Maine ploua. Pe munte. Dar ma duc oricum. Trebuie sa urc de la pestera la Sfinx apoi la Caraiman apoi de la Caraiman la Omu si apoi la Bucsoiu, apoi pe la Obarsia Ialomitei inapoi la Leguma de la telecabina Pestera.

De ziua mea, pe 28 septembrie am fost cu niste prieteni, dar au incurcat aia drumu ca nu am condus eu si am ajuns la Piatra Arsa si de acolo pe jos pana la Sfinx. Am dus munca de convingere sa mergem la Caraiman dar nu mai aveau vointa in ei. Deh. Bine a fost si cat a fost.

Pe aleea de la Piatra Arssa am dat si de o vulpe.

<span class='edit'>4 Oct 2024, 20:20:</span>
Maine ploua. Pe munte. Dar ma duc oricum. Trebuie sa urc de la pestera la Sfinx apoi la Caraiman apoi de la Caraiman la Omu si apoi la Bucsoiu, apoi pe la Obarsia Ialomitei inapoi la Leguma de la telecabina Pestera.

De ziua mea, pe 28 septembrie am fost cu niste prieteni, dar au incurcat aia drumu ca nu am condus eu si am ajuns la Piatra Arsa si de acolo pe jos pana la Sfinx. Am dus munca de convingere sa mergem la Caraiman dar nu mai aveau vointa in ei. Deh. Bine a fost si cat a fost.

Pe aleea de la Piatra Arsa am dat si de o vulpe.

<span class='edit'>4 Oct 2024, 20:20:</span>
Maine ploua. Pe munte. Dar ma duc oricum. Trebuie sa urc de la pestera la Sfinx apoi la Caraiman apoi de la Caraiman la Omu si apoi la Bucsoiu, apoi pe la Obarsia Ialomitei inapoi la Leguma care ramane parcata la telecabina Pestera (cota 1600).

This post has been edited by Filip: 5 Oct 2024, 11:09

Attached thumbnail(s)
461498957_7758595834242550_27829138057684608_n.jpg ( Size: 460.64k ) Number of downloads: 68

--------------------
+
Merced
post 4 Oct 2024, 19:29
Post #4998

om al munților

N-ai de lucru.

Attached thumbnail(s)
Screenshot_2024_10_04_20_28_37_324_org.mozilla.firefox_edit.jpg ( Size: 1.82mb ) Number of downloads: 65

--------------------
it's a kind of peace.
+
Filip
post 4 Oct 2024, 19:32
Post #4999

Forumist

Stiu. Dar trebuie facut. Nu mai imi iau aparatul foto dupa mine. Raman doar eu cu ghiozdanu - si am si husa impermeabila la ghiozdan.

Nu pot sa stau acasa in banca mea, Merced. Ma plictisesc.
Vezi ca peste 4 zile iti dau adresa sa iti cumpar Nikonu.

--------------------
+
Merced
post 4 Oct 2024, 19:43
Post #5000

om al munților

Nu îmi dai adresa, îmi zici un easybox și o să îți trimit box to box. Ți l-am pus de-o parte.

Și mie îmi place muntele dar n-am chef să mă plimb pe el când plouă, sunt descărcări electrice anunțate și vânt puternic în creastă. Mai bine de banii consumați cu drumul până acolo mai pui ceva și bagi 3 ore la Therme.

--------------------
it's a kind of peace.
+
Filip
post 4 Oct 2024, 19:45
Post #5001

Forumist

Asa facem.

Apropos, poate reusim si noi in viata asta sa ne aliniem la o intrunire de mers pe munte. Ultima data cand ne-am vazut a fost 2011. wub.gif

--------------------
+
Merced
post 4 Oct 2024, 19:51
Post #5002

om al munților

Daca stai cuminte săptămâna asta ne orientăm. Eu vreau sa ajung pe Omu, nu mai am acum timp sa completez vârfurile de peste 2500m care-mi lipsesc, dar pe Omu cred că mai prindem vreme anul asta.

--------------------
it's a kind of peace.
+
medelin
post 4 Oct 2024, 21:23
Post #5003

Membru autentic

QUOTE(Filip @ 4 Oct 2024, 20:20)

*

Foxy???🥰

--------------------
tractor u650, dacia 1300 - b 22 auz 7-B-798 1971
Chiar existand tractorul,plugul il trag cu inima!
+
meg2s
post 4 Oct 2024, 21:27
Post #5004

Membru autentic

biggrin.gif Este de-a casei. Am vazut-o de cateva ori prin acea zona. Odata era chiar la Babele si primea mancare de la plimbareti.

Ai grija cu traseul de maine, ca pe langa apa destula se anunta si vant maricel - spre 70 km/h la rafala. Eu am renuntat pentru maine din cauza vremii. Ocazii vor mai fi; anul trecut am prins vreme foarte ok chiar si pe final de Octombrie.

--------------------
+
Filip
post 5 Oct 2024, 11:09
Post #5005

Forumist

Am stat stramb si am cugetat drept si am decis sa raman acasa totusi.

Oricum eu de felul meu sunt mai friguros ca om, si sa mai si ploaie peste mine nu prea m-ar incanta. laugh.gif

Oricum abia astept, abia astept sa-mi intre marti banutii sa pot sa iau Nikonul lui Merced. 124.gif valuri.gif

--------------------
+
Filip
post 10 Oct 2024, 16:09
Post #5006

Forumist

L-am intalnit pe Merced si am achizitionat Nikon-ul, ocazie cu care i-am vazut si Ford KA-ul! biggrin.gif

Attached thumbnail(s)
eb844173_945e_4975_bc87_7249a0134014.jpeg ( Size: 238.92k ) Number of downloads: 131
4f66b03c_d391_4ad1_bc8c_f8154346e4cb.jpeg ( Size: 832.85k ) Number of downloads: 133

--------------------
+
Filip
post 14 Oct 2024, 12:36
Post #5007

Forumist

Duminica asta din nou prezent. Leguma merge. Am fost la Crucea de la Caraiman a doua oara, cu niste prieteni, un cuplu. Cand au vazut pe unde trebuie sa coboare au zis pas, e o sectiune tehnica imediat inainte sa ajungi la Cruce, trebuie sa cobori mai atent, dar e o nimica toata in fine. M-am dus singur la cruce, si la intoarcere fiindca nu am mai avut chef sa urc sectiunea aia tehnica, mai ales ca se lasa si seara am luat-o pe traseul care duce la Cabana Caraiman. Am facut si 2-3 poze cu telefonu ca pusesem Nikonu in ghiozdan. Oricum se lasase seara pt ca s-a pierdut foarte mult timp - deh oameni indragostiti nu se pot tine de un program trebuie mii de poze, pauze dese etc. Nu critic, m-am simtit extraordinar dar ne-am intors a doua oara pe bezna. Si a fost decizia lor sa urcam de la Pestera, ca eu le-am propus Piatra Arsa. Acu 2 sapt tot cu ei am fost de ziua mea, urcare de la Piatra Arsa - Planul era Caraiman dar si atunci nu s-a putut, pentru ca s-a plecat tarziu, atunci am mers cu Benz-ul lor, macar l-am condus si eu un pic. smile.gif)

Mi-a placut f mult dar trebuie un orar respectat, si asta implica disciplina si nu a fost, dar oricum m-am simtit excelent chiar si asa, mai ales ca am mers din nou la Cruce.

Trebuie sa urc si pe Vf. Caraiman, ca asta a fost a 5-a oara cand intru in Parcul Natural Bucegi si nu ajung la varful acela. Dar ma simt extraordinar oricum Nikon D7000 face niste poze grozave, si mai tre sa imi instalez azi Lightroom si sa invat sa-l folosesc.

This post has been edited by Filip: 18 Oct 2024, 22:22

Attached thumbnail(s)
462765657_7897921060310026_8147006573795554008_n.jpg ( Size: 589.32k ) Number of downloads: 120

--------------------
+
Filip
post 20 Oct 2024, 10:40
Post #5008

Forumist

Ieri am fost iar la Piatra Arsa, am lasat masina acolo am plecat spre cabana Caraiman, de acolo am urcat la Cruce, de acolo la vf. Caraiman, de acolo la vf. Omu, de acolo la vf. Bucsoiu. La intoarcere cand am trecut pe la vf. Omu am urcat si pe vf. Bucura ca era f. aproape.
M-a prins iar intunericul, dar eram deja pe platou, aproape de Piatra Arsa asa ca n-a fost problema.

O sa pun si poze dar sunt prea obosit acu si vreau sa ies pe afara ca e Retroparada Toamnei.

--------------------
+
meg2s
post 21 Oct 2024, 14:09
Post #5009

Membru autentic

Frumos, felicitari pentru ambitie!
Mie mi s-a parut cam rece si nici prea grozav nu m-am simtit - asa ca am stat acasa.
Insa ieri am fost si eu sa vad "batranicile" in Parcul Tineretului...

Attached thumbnail(s)
WhatsApp_Image_2024_10_21_at_15.06.10.jpeg ( Size: 1.25mb ) Number of downloads: 102

--------------------
+
medelin
post 21 Oct 2024, 14:32
Post #5010

Membru autentic

Visez de multa vreme sa prind rasaritul de pe varful Caraiman. Pana acum n-am reusit.
Prima incercare a fost intr-un teambuilding la hotelul pestera.
Dimineata la 5:30 am plecat in alergare spre varf, era iunie si abia se zarea poteca. Credeam ca o sa ajung pana la 6:30, dar n-a fost sa fie. Am mers prea incet.
La 8:30 eram dusat si fresh cu colegii, gata de sedinta.

Attached thumbnail(s)
IMG_5178.jpeg ( Size: 343.38k ) Number of downloads: 117

--------------------
tractor u650, dacia 1300 - b 22 auz 7-B-798 1971
Chiar existand tractorul,plugul il trag cu inima!
+
179 Pages « < 165 166 167 168 169 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 1st August 2025 - 22:23
Dacia