Sandero Stepway TCe 90 S&S Easy-R 2017
![]() ![]() |
Sandero Stepway TCe 90 S&S Easy-R 2017
VladSoare |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.716 Joined: 12 May 04 From: Voluntari, pe stînga ![]() |
|
||
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|||
Dragos81 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 147 Joined: 29 April 17 ![]() |
Acum fiecare cu opinia lui legata de cutia de la Dacia. Un singur lucru e clar pana acum nu ma lăsat în drum sa se strice sa nu mai pot circula. Deci pentru mine e o cutie bună dar nu perfecta care și-a meritat banii. Am mers cu 2 taxiuri ce mai aveau și gpl și peste 150.000km cu aceasta cutie de viteza iar ei ziceau ca sunt mulțumiți.
This post has been edited by Dragos81: 26 Jul 2018, 12:17 |
--------------------
Dacia & Honda
TCe & i-VTEC
2017 & 2007 17 Dcaia Sandero Stepway
EX 07 Honda Civic EX 08 Peugeot 207 |
|
ursul_bipolar |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.667 Joined: 23 July 08 ![]() |
E suficient oare cand dai atatia bani pe o conserva? Doar sa nu te lase in drum?
|
--------------------
Toyota
RAV4
HSD Elegance 2018 Toyota Highlander HSD Exclusive 2022
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.542 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
QUOTE(VladSoare @ 26 Jul 2018, 11:27) Ei, aș. Am condus un 500 cu porcăria asta. Era de-a dreptul mizerabilă. Cînd slăbeai frîna, mașina o lua la vale pînă cînd apucai să ajungi cu piciorul pe accelerație. Chiar și pe cea mai vagă urmă de rampă trebuia să plec de pe loc cu frîna de mînă. Iar între schimburile de trepte motorul se tura în gol. Oribil. Mașină aproape nouă, doar vreo șapte mii de kilometri avea. Compari tehnologii diferite. Una este sa ai convertizor sau doua ambreiaje si alta o cutie normala cu niste motorase in loc de pedale. Nu va avea niciodata aceeasi timpi de reactie, nu poate sa patineze ambreiajul la nesfarsit sa iti plece tie in rampa. Fizic nu are cum sa functioneze la fel.Conceptul este foarte bun, ofera o alternativa la cutiile automate mai performante. Iar Toyota a facut-o cum trebuie de la inceput, nu-i nici un mare secret. Plus ca nici macar nu te-ai documentat inainte sa o faci mizerie, aia pusa pe diesel functioneaza foarte bine la Dacia. De ce? Pentru ca partea de transmisie dintre rulmentul ambreiajului si acuator este hidraulica. La benzina s-a pastrat cablul. 26 Jul 2018, 21:58: QUOTE(Dragos81 @ 26 Jul 2018, 12:07) Acum fiecare cu opinia lui legata de cutia de la Dacia. Un singur lucru e clar pana acum nu ma lăsat în drum sa se strice sa nu mai pot circula. Deci pentru mine e o cutie bună dar nu perfecta care și-a meritat banii. Am mers cu 2 taxiuri ce mai aveau și gpl și peste 150.000km cu aceasta cutie de viteza iar ei ziceau ca sunt mulțumiți. Si uite asa isi permite Dacia sa foloseasca in continuare solutii ieftine. Este fiabila domne, nu te lasa in drum.This post has been edited by IRONICK: 26 Jul 2018, 20:58 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
AR-18-MOS |
![]()
|
![]() ( -_・) ︻デ═一 Group: Members Posts: 6.616 Joined: 19 August 07 From: Niedersachsen ![]() |
QUOTE(ursul_bipolar @ 26 Jul 2018, 20:08) ![]() Am un prieten bun cu E-Klass W211, pe care l-a cumpărat având >450.000Km. Acum a trecut de mult timp de 500.000Km, da' nici măcar acum nu-și face griji că l-ar lăsa cutia de viteze automată. Ori citind pe-aici, să te bucuri ca la sub 50.000Km mașina nu te-a lăsat in drum din cauza cutiei de viteze... This post has been edited by AR-18-MOS: 26 Jul 2018, 21:15 |
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
- AR - - M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic |
|
VladSoare |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.716 Joined: 12 May 04 From: Voluntari, pe stînga ![]() |
QUOTE(IRONICK @ 26 Jul 2018, 21:54) Una este sa ai convertizor sau doua ambreiaje si alta o cutie normala cu niste motorase in loc de pedale. Nu va avea niciodata aceeasi timpi de reactie, nu poate sa patineze ambreiajul la nesfarsit sa iti plece tie in rampa. Fizic nu are cum sa functioneze la fel. Exact. Asta zic și eu. Fizic nu are cum să înlocuiască perfect o automată normală. Și tocmai de-aia consider conceptul o mizerie. Pentru că se chinuie să reinventeze roata doar ca s-o facă mai ieftină, în condițiile în care se știe din start că fizic nu va putea niciodată să fie la fel de rotundă ca o roată normală. Și după ce am mers cu roți rotunde, ideea unei roți pătrate, fie ea oricît de funcțională, mi se pare monstruoasă. Li se adresează exclusiv celor pentru care mașina e doar o cutie de tablă care-i transportă din A în B, și pe care-i doare-n cot de finețuri. Dacă tot ce-ți dorești este să ajungi la destinație fără să amesteci în benzină și nu-ți mai pasă de nimic altceva, și mai ales dacă n-ai condus niciodată o automată normală și nu știi cum trebuie să fie, atunci robotizata presupun că e OK (cu condiția să fie și făcută ca lumea, bineînțeles, ceea ce la Dacia înțeleg că nu e cazul). This post has been edited by VladSoare: 26 Jul 2018, 21:44 |
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
kert |
![]()
|
![]() Group: Moderatori Group: Members Posts: 360 Joined: 12 September 12 From: Bucuresti ![]() |
Vad ca s-a aprins lumea pe aici si polueaza topicul omului.
Discutia era despre un defect si atat. Comportamentul masinii/cutiei easy-r comparat cu nu stiu ce alte minuni nu-si are rostul. Cand am cumparat masina am stiut exact ce cumpar, nu m-am dus la Dacia sa cumpar Mercedes, ce naiba... Am fost la drivetest si mi-a placut masina, era exact ce avea nevoie persoana de o foloseste (ba chiar mai mult). Mi-am asumat plusurile si minusurile solutiilor folosite de constructor, comportamentul masinii, dotarile, etc., dar sunt nemultumit de acest defect. In rampa/panta sta ca lumea (n-am gasit inca rampa/panta mai mare de 13% sa o testez), de schimbat schimba multumitor, chiar cred ca dacia a reusit "sa scoata" cam tot ce se putea bun dintr-o astfel de cutie si aici ma refer la comportament, adaptabilitate, etc. dar a dat-o in gard cu ambreiajul care ma rog... nu-i facut de ei. Istorii cu masini sh. cunosc multe, unele se intampla chiar si cand scriu aceste randuri, mii de euro bagati in "nemțoaice", asa ca daca unii au avut noroc cu sh-urile sa fie sanatosi, cunosc prea multi ghinionisti. Multi fac aceasta eroare sa compare masini din categorii diferite folosind unitati de masura diferite. Sa compari o dacie noua de 10oooE cu masini sh care noi au costat de "n" ori mai mult e... aiurea. Nemultumirea vine din faptul ca desi dacia cunoaste problema de ceva timp, nu a incercat sa o rezolve inainte de a vinde masinile eventual prin montarea unui ambreiaj ca lumea macar la astea robotizate (pentru ca tu ca utilizator nu prea ai ce sa faci...). Masini scumpe si bune stie sa faca oricine, in schimb masini la fel de bune dar ieftine nu-s multi de pot. |
--------------------
dacia
Logan/Sandero Stepway
2006 dci/2017 09Tce-EasyR
- . Daca prin vot am putea schimba ceva, nimeni nu ne-ar mai lasa sa votam - Mark Twain
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.322 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
QUOTE(AR-18-MOS @ 26 Jul 2018, 22:11) ![]() Am un prieten bun cu E-Klass W211, pe care l-a cumpărat având >450.000Km. Acum a trecut de mult timp de 500.000Km, da' nici măcar acum nu-și face griji că l-ar lăsa cutia de viteze automată. Sa iti spun de R Klasse al unui bun prieten la care s-a dus cutia la 105.000 km ? de fapt nu cutia ... ci calculatorul care este in cutie ... s-a desprins din suport si l-au rontait pinioanele ... Cutia ... 600 euro ... sh, programarea cutiei pe masina 500 euro ... Mercedes nu ofera treaba asta decat daca iei de la ei cutia ... si atunci sa vezi scor .. este aceeasi cutie pusa pe ML-uri .. |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
Sa pun si io gaz pe foc.
![]() Un amic din D avea un e klass nou nout la care curge cutie ca la odacie din anii `80.Au tot pus aia loctite degeab. Au schimbat cuti anumai cand asta a parcat masina in usa bossului de la reprezentanta si a chemt presa. Deci se poate indiferent de marca. Dar asta nu inseamna ca trebuie generalizat. |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
stolniceanulucian |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 386 Joined: 31 March 11 ![]() |
O cutie automata de 500 de euro (cat costa Easy R la Dacia) este o cutie automata de 500 de euro. De ce asteptati de la ea performante de DSG de 4 ori mai scump (2000 eur la Skoda de exemplu) ?
This post has been edited by stolniceanulucian: 27 Jul 2018, 11:06 |
--------------------
Dacia
Logan 1.4 GPL Landi Renzo
2008 Preferance
- BT-03-YPY berlina 1.4 mpi GPL Landi Renzo
caravan 1.4 twinport GPL Tomaseto QBox orlando 1.8 twinport |
|
4x4 |
![]()
|
![]() Übermensch Group: Members Posts: 3.394 Joined: 24 March 07 ![]() |
Asta nu inteleg nici eu, la asta ma refeream prin "produs inferior", cand iei o cutie smg de prin 2000 (si alea niste mari "succesuri") si o pui langa o cutie de asta de dacie, intelegi clar de ce nu pot fi la fel la condus. Cand iei masina sh, o iei cu discount, ea noua a beneficiat de un buget mai generos pentru partea tehnica. Cand iei masina produsa la aceiasi bani, fara discount, trebuie sa intelegi ca pe parte la tehnica cumperi solutii ieftine, deci solutii tehnic inferioare.
Iar cand iei cea mai ieftina masina noua in clasa ei, si vine si cu dotari mai multe ca concurenta, nu ar trebui sa ai nici un dubiu despre solutiile tehnice utilizate de producator. Gen cabluri vs comanda hidraulica. |
--------------------
W
S
S Attere Dominatum!
|
|
IRONICK |
![]()
|
QUOTE(kert @ 27 Jul 2018, 10:44) Vad ca s-a aprins lumea pe aici si polueaza topicul omului. Discutia era despre un defect si atat. Comportamentul masinii/cutiei easy-r comparat cu nu stiu ce alte minuni nu-si are rostul.[...] Multi fac aceasta eroare sa compare masini din categorii diferite folosind unitati de masura diferite ![]() Asta nu inteleg multi. Si nu este singurul topic pe care lumea se comporta asa. 27 Jul 2018, 13:14: QUOTE(bion @ 27 Jul 2018, 11:56) Complexitate nu inseamna fiabilitate. Mere cu pere.This post has been edited by IRONICK: 27 Jul 2018, 12:14 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
Repet nu trebuie generalizat.Orice fier se poate intampla sa se strice.Nic i la o masina de 100 de euro nu ar trebui sa se strice cu una cu doua.Insa cu cat valoarea e mai mare ar trebui sa si fiabilitatea nu numai luxul( 70k euro)
Chestia e ca de la un defect( nedovedit ca general la modelul de masina) se ajunge iar la dacia=kkt. This post has been edited by bion: 27 Jul 2018, 12:49 |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.679 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
QUOTE(stolniceanulucian @ 27 Jul 2018, 11:03) O cutie automata de 500 de euro (cat costa Easy R la Dacia) este o cutie automata de 500 de euro. De ce asteptati de la ea performante de DSG de 4 ori mai scump (2000 eur la Skoda de exemplu) ? Nu cred ca asteapta nimeni performante, ci fiabilitate. Si daca vorbim de fiabilitate la DSG... ![]() |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
|
|
Kasio |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 29 July 18 ![]() |
Va salut,
Am si eu un sandero cu 10k km si in afara de cateva foarte mici trepidatii prin iarna (pana se incalzea putin motorul) nu am avut probleme. Se pare ca nu-i place frigul in primul rand. Dragos, daca ai ceva informatii, te rog sa-mi spui ce schimburi de piese (in special legate de easy r/kit ambreiaj) au facut cei cu taxi care au 150k km si sunt multumiti! Ei n-au avut probleme cu trepidatiile? Chiar sunt curios daca exista vreo masina cu Easy R care nu are trepidatii (sau nu are trepidatii deranjante pentru ca trepidatii au si astea manuale doar ca se pot controla din pedala) care au un 50-100k km parcursi. |
--------------------
Stepway
Sandero
2017
|
|
Dragos81 |
![]()
|
QUOTE(Kasio @ 29 Jul 2018, 14:20) Va salut, Am si eu un sandero cu 10k km si in afara de cateva foarte mici trepidatii prin iarna (pana se incalzea putin motorul) nu am avut probleme. Se pare ca nu-i place frigul in primul rand. Dragos, daca ai ceva informatii, te rog sa-mi spui ce schimburi de piese (in special legate de easy r/kit ambreiaj) au facut cei cu taxi care au 150k km si sunt multumiti! Ei n-au avut probleme cu trepidatiile? Chiar sunt curios daca exista vreo masina cu Easy R care nu are trepidatii (sau nu are trepidatii deranjante pentru ca trepidatii au si astea manuale doar ca se pot controla din pedala) care au un 50-100k km parcursi. Salut nu stiu ce piese au folosit dar dupa iesirea din garantie cu siguranta au folosit piese mai ieftine. Cand o sa mai prind pe taxi masina o sa pun o intrebare. O sa ii intreb si daca kitul de ambreaj este cel original sau a fost schimbat. La mine dupa schimbarea kitului de ambreaj nu mai exista nici urma de trepidatie. 30 Jul 2018, 09:06: Azi dimineață mi-a apărut în bord eroarea de mai jos știți cumva ce ar putea fi? This post has been edited by Dragos81: 30 Jul 2018, 08:06 Attached thumbnail(s) IMG_20180730_WA0000.jpg ( Size: 73.13k ) Number of downloads: 625 |
--------------------
Dacia & Honda
TCe & i-VTEC
|
IRONICK |
![]()
|
O problema electrica. Te duci la ei sa faca diagnoza ...
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
Kasio |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 29 July 18 ![]() |
Este posibil sa fie senzorul de presiune roti. Nu am la indemana cartea sa verific dar daca poti, uite-te in carte la semnificatia senzorilor! Daca e alta, faci presiunea la roti si-i dai reset.
|
--------------------
Stepway
Sandero
2017
|
|
wolfin |
![]()
|
![]() Haha Group: Members Posts: 8.792 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
ala arata altfel.
This post has been edited by wolfin: 30 Jul 2018, 08:43 Attached thumbnail(s) IMG_5096.JPG.68c25df2940a8ae1e64b1ac88d26cc75.JPG ( Size: 70.64k ) Number of downloads: 608 |
--------------------
pegas
3120
... din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020
- Curand de provincie Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|
Bobses |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 149 Joined: 17 January 10 From: Iași ![]() |
E rosu sau portocaliu? Vezi in fisierul atasat ce trebuie facut pentru fiecare situatie in parte.
Edit: pare a fi portocaliu in cazul tau. This post has been edited by Bobses: 30 Jul 2018, 08:56 Attached thumbnail(s) martor_luminos.png ( Size: 65.1k ) Number of downloads: 595 |
--------------------
Dacia
Sandero Stepway Prestige
2018
|
|
Dragos81 |
![]()
|
Salut merci,
Da este portocaliu azi la 13 ma duc la Dacia sa vedem ce este. |
--------------------
Dacia & Honda
TCe & i-VTEC
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
E ceva legat de cutie, in rest se comporta normal?
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
Dragos81 |
![]()
|
Mașina merge bine cutia schimba ok nu am observat nici o problema.
|
--------------------
Dacia & Honda
TCe & i-VTEC
|
IRONICK |
![]()
|
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
Dragos81 |
![]()
|
Gata am fost și au resetat eroarea. Răspunsul lor a fost ca au uitat sa reseteze computerul după revizie.
This post has been edited by Dragos81: 30 Jul 2018, 19:35 |
--------------------
Dacia & Honda
TCe & i-VTEC
|
4x4 |
![]()
|
![]() Übermensch Group: Members Posts: 3.394 Joined: 24 March 07 ![]() |
Oare uleiul au tinut minte sa il schimbe?
|
--------------------
W
S
S Attere Dominatum!
|
|
torquemada |
![]()
|
![]() torquemada Group: Members Posts: 1.902 Joined: 17 January 05 From: Bucuresti ![]() |
Ai depășit 20000km sau 360 de zile și nu ai făcut revizia(scrie și în manual). Se resetează doar cu laptop nu merge din buton
This post has been edited by torquemada: 30 Jul 2018, 16:46 Attached thumbnail(s) teaser18073001.jpg ( Size: 863.94k ) Number of downloads: 405 |
--------------------
DACIA
Logan II
2012 / 0.9 TCe Laureate
- B-xxx-xxx Există două feluri de oameni:
1 - Cei care pot extrapola din date incomplete |
|
IRONICK |
![]()
|
Ei nu au pus uleiul la nivel si vrei sa mai reseteze si intervalul???
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
SteppenWolf |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 46 Joined: 8 October 17 ![]() |
Apropo de senzorii de presiune, care e diferenta de presiune pt care acestia se activeaza?
Am verificat presiunea si la Sandero si la cealalta masina, un Citroen C4 Cactus si desi era cu 0,1-0,2 mai mica pe fiecare roata, la nici una din masini n-am fost avertizat in bord. This post has been edited by SteppenWolf: 30 Jul 2018, 21:05 |
--------------------
Dacia
Sandero
Stepway Prestige 2017
- B99XXX
|
|
IRONICK |
![]()
|
Nu exista senzor de presiune fizic. Se citeste prin senzorul de abs cu numar de rotatii. Nu este de precizie, tot cu un manometru se face corect.
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 5th May 2025 - 11:55 |