Cutie viteze manuala Laguna III, probleme, solutii
![]() ![]() ![]() |
Cutie viteze manuala Laguna III, probleme, solutii
davstefan |
![]()
|
||
Stefan Group: Members Posts: 5 Joined: 26 July 12 From: Radauti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna 3
2012
|
|||
Cristikgk |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 8 Joined: 7 May 20 From: Bucuresti si altele orase ![]() |
Vin aici cu o intrebare, sper ca am nimerit topicul
![]() Mentionez ca schimbul l-am facut acum vreo 2 luni si jumatate si de atunci singurul lucru neplacut ar fi ca agata in treapta 1, si a 2-a la rece dar m-am gandit ca va fi asa pana isi face uzura uleiul. Ce parere aveti? Ar trebui sa ma duc sa-mi pun elf sau sa mai stau cu acest ulei? |
--------------------
Renault
Clio
2003 Mk2 Coupe 82 Hp Renault Laguna III 2012 2.0 DCI 150 Hp
Renault Clio Mk2 2003 1.5 DCi 82 HP |
|
Axel7 |
![]()
|
![]() Laguna fan Group: Members Posts: 79 Joined: 11 August 19 From: Bucuresti ![]() |
Motul e foarte bun. Faptul ca agata nu stiu daca are legatura cu uleiul.
|
--------------------
Renault
Laguna III
2008 2.0T / 2011 2.0T
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.322 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
QUOTE(Cristikgk @ 13 Dec 2021, 03:56) agata in treapta 1, si a 2-a la rece dar m-am gandit ca va fi asa pana isi face uzura uleiul. Ce parere aveti? Ar trebui sa ma duc sa-mi pun elf sau sa mai stau cu acest ulei? Oare ce uzura poate sa isi faca uleiul ???? Mergi si baga ce a avut de fabrica, norma si fabricant ... lasa uleiurile minune ca nu se potrivesc la toate. Parerea mea ... |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
ionbumbu1 |
![]()
|
ion Group: Validating Posts: 56 Joined: 21 April 20 From: Jimbolia ![]() |
pune uleiul de fabrica elf nfj 75w80, dacă mai găsești stocuri vechi, sa cumperi nou de la magazin. Era cam 50 lei 1 litru la magazin de piese auto.
|
--------------------
dacia, renault
logan, clio
2005 ambition, 2006 symbol
|
|
Cristikgk |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 8 Joined: 7 May 20 From: Bucuresti si altele orase ![]() |
Va multumesc pentru raspunsuri, voi cauta uleiul recomandat pentru tipul meu de cutie (PKX). Am vazut ca ar fi Tranself 75W80 NFP. Voi merge sa il schimb.
![]() |
--------------------
Renault
Clio
2003 Mk2 Coupe 82 Hp Renault Laguna III 2012 2.0 DCI 150 Hp
Renault Clio Mk2 2003 1.5 DCi 82 HP |
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.371 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
cand te duci sa schimbi , ia si niste lichid de frana si pune-i sa mai purjeze odata circuitul de ambreiaj.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
ionbumbu1 |
![]()
|
ion Group: Validating Posts: 56 Joined: 21 April 20 From: Jimbolia ![]() |
cauta pe YouTube webdape, a pus un clip cum se aeriseste pompa de ambreiaj (cum se purjeaza circuitul)
This post has been edited by ionbumbu1: 15 Dec 2021, 20:56 |
--------------------
dacia, renault
logan, clio
2005 ambition, 2006 symbol
|
|
bycosss |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 3 Joined: 31 January 19 ![]() |
[quote=mikron,11 Oct 2019, 08:32]
Salutare, Ca urmare a unui fluierat care se auzea dupa 70Km/h am fost nevoit sa schimb un rulmet in cutie, tren mobil lung PK4. Masina are 130.000 Totul este in regula acum [ Cât a costat rulmentul? Ai vreun cod? Manopera cât te a ajuns? A fost complicat? Mulțumesc |
--------------------
Renault
Laguna 3
2008
|
|
Robert MDJ |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 14 August 20 ![]() |
Salut! Pentru cutiile PK4 pana la urma ce folositi? De gasit se mai gaseste si NFP la 0.5 L, pretul fiind pe masura. Intre NFX, care zic ei ca e si pentru cutiile de tip Pxx si MOTUL MOTYLGEAR 75W-80, ce recomandati? Va multumesc anticipat!
Ps: cam cat ulei intra in PK4? |
--------------------
Renault
Megane II Break
2006 / Exception 2.0dCi 110kW
- AG-94-MDJ
|
|
Calin B |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 10 Joined: 13 December 17 ![]() |
QUOTE(Robert MDJ @ 18 Apr 2022, 10:56) Salut! Pentru cutiile PK4 pana la urma ce folositi? De gasit se mai gaseste si NFP la 0.5 L, pretul fiind pe masura. Intre NFX, care zic ei ca e si pentru cutiile de tip Pxx si MOTUL MOTYLGEAR 75W-80, ce recomandati? Va multumesc anticipat! Ps: cam cat ulei intra in PK4? Salut! Eu am schimbat, recent, uleiul din cutie. Am pus NFX, au intrat 2.4 litri si intra un pic mai lin in viteze acum. |
--------------------
Renault
Laguna III
2011 2.0 dci 150 cp Initiale Paris
|
|
Robert MDJ |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 14 August 20 ![]() |
Cred ca o sa fac si eu acelasi lucru weekend ul asta... o sa pun NFX, chiar daca aveam mai multa incredere in NFP, fiind special pentru cutiile astea, probabil l-au scos cu buna stiinta (speram). Daca nu imi place trec pe motul, fiind o firma clar peste elf...
drumuri bune !! |
--------------------
Renault
Megane II Break
2006 / Exception 2.0dCi 110kW
- AG-94-MDJ
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.371 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
lol, motul e o mizerie, nici macar nu au rafinarii proprii.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
BuNu' |
![]()
|
![]() Biker Group: Members Posts: 72 Joined: 18 September 05 From: Bucuresti ![]() |
Intrebare intrebatoare Laguna 2009 2.0d 150 6 manuala se schimba uleiul la cutie? Daca da, cam pe la ce interval, am auzit doua pareri care se bat cap in cap unul zicea ca e lifetime, altul ca nu, precizez ca am approx 156kkm cu masina, deci nu sunt tare multi...
|
--------------------
Dacia
Golan
2007 1,5dci 85 KissFM
- B-zerozero-LEO Arguing on the internet is like running on special olympics, even if you win, you're still retarded!!!(somebody once said)
|
|
einstein1984 |
![]()
|
la orice cutie manuala se schimba, vreo 4-5 ani sau 60 000 km ar fi ok. Daca treci de intervalul asta nu e grav, nu explodeaza, dar nici nu mai e ca noua. Ideea e ca deja pe la km tai mai schimbi un ambreiaj, o planetara si atunci se inoieste si uleiul.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
pcs |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 422 Joined: 8 November 08 From: Bethoncourt, FR ![]() |
Eu l-am schimbat la 100 k ( de trei ori până acum ), în 15 ani de utilizare. N-am probleme... deocamdată.
|
--------------------
Dacia/Renault/MB
Logan1.6/L3 2.0dci/Clio4 0.9/Megane4 1,33/MB C 40e
05 Amb/08 Priv/15 Intense/19 I GTline/24AMG line
- HA308VT
|
|
BuNu' |
![]()
|
![]() Biker Group: Members Posts: 72 Joined: 18 September 05 From: Bucuresti ![]() |
Multam fain, eu am luat masinuta la 143kkm si am inteles ca pe undeva pe la 120kkm a fost schimbat uleiul, amu cred ca pot sa ii fac si eu schimbarea undeva pe la 200k numa sa imi ziceti cam cati L si de care, am citit mai sus si am vazut cateva variante bune, as mere tot ce recomanda producatorul Elf-Total, frantujii lor...
|
--------------------
Dacia
Golan
2007 1,5dci 85 KissFM
- B-zerozero-LEO Arguing on the internet is like running on special olympics, even if you win, you're still retarded!!!(somebody once said)
|
|
AugustinB |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 8 Joined: 4 October 22 ![]() |
Salutare baieti, am si eu o laguna 3 din 2024 automata, si am probleme cu cutia (dc4), e 1.5 . Imi curge niste ulei din cutie pe la semering, si intr adevar in mers sa zic ca pana intr a 4 a are un huruit mic, abia daca l sesizezi.
Stie cineva prin bucuresti un mecanic bun care s ar putea ocupa de cutie? Am undeva la o luna de cand caut si nimic, multumesc! |
--------------------
Renault
Laguna 3
2014
|
|
sorinacho1986 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 3 Joined: 29 June 19 ![]() |
Salut baieti. Stiti cumva daca Elf Tranself NFX inlocuieste Tranself NFJ? Ideea e ca nu prea se mai gaseste NFJ si din cate m.am documentat NFX inlocuieste NFJ. Am o laguna 3 cu, cutie manuala TL4, uleiul de transmisie recomandat pt cutia asta este NFJ. Am ajuns la 100k km de cand am schimbat lichidul vechi si vreau sa.l schimb dar am o retinere sa bag NFX, vreau sa mai vad si parerea voastra.
This post has been edited by sorinacho1986: 8 Sep 2023, 17:00 |
--------------------
Renault
Laguna 3
2013
|
|
Calin B |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 10 Joined: 13 December 17 ![]() |
NFX inlocuieste NFJ. Am schimbat eu acum 2 ani si e totul ok. Ba chiar intra mai usor in viteza decat inainte. A fost o imbunatatire pentru mine.
|
--------------------
Renault
Laguna III
2011 2.0 dci 150 cp Initiale Paris
|
|
sorinacho1986 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 3 Joined: 29 June 19 ![]() |
Ms de raspuns Calin.
|
--------------------
Renault
Laguna 3
2013
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th May 2025 - 09:10 |