Megane 4 Sedan - Sce 115 cp, evaluare
![]() ![]() ![]() |
Megane 4 Sedan - Sce 115 cp, evaluare
sserban22 |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 381 Joined: 1 August 09 ![]() |
|
||
--------------------
Megane sedan
1.6 sce
2016
|
|||
DragosCatalin |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 204 Joined: 13 January 17 ![]() |
Intrebare doar pentru versiunea Zen. Cei care au sce si nu numai, voi aveti aeratoare pt locurile din spate? Ma refer in consola centrala și sub scaune(aici nu sunt aeratoare, o tubulatura)...senzor de ploaie am gasit in toate brosurile, si senzor de lumina aveti? Pt ca vad in unele brosuri ca da, in altele ca nu... mersi anticipat!!
|
--------------------
Dacia
Logan
2005
|
|
dincammp |
![]()
|
Proud Renault Symbolist Group: Members Posts: 76 Joined: 6 May 11 ![]() |
raspunsul este da la toate intrebarile.
|
--------------------
renault
Renault Megane 1.2TCE 130 CP
2016
|
|
DragosCatalin |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
Logan
2005
|
|
florin cotescu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 7 March 17 ![]() |
Salut,
As dori sa stiu daca megane 4 sedan cu motorul de 1.6 SCe are scut metalic la motor. Nu scrie nimic in brosura si nici pe configurator. Va multumesc! |
--------------------
dacia
logan
2006
|
|
adrianovici_2006 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 637 Joined: 4 July 16 From: Ramnicu Valcea ![]() |
|
--------------------
renault
Anterior M2 ,1,5 dci, 80 cp,
megane 4 INTENS 110 DCI, BOSE Gris titanium
|
|
florin cotescu |
![]()
|
Ok. Sti cumva ce fel de scut are? si de nu mai pun scut metalic?
|
--------------------
dacia
logan
2006
|
|
adrianovici_2006 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 637 Joined: 4 July 16 From: Ramnicu Valcea ![]() |
|
--------------------
renault
|
|
aba81 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.116 Joined: 2 November 16 From: Suceava ![]() |
multi producatori nu mai folosesc scuturi de metal de ceva vreme.
|
--------------------
Renault
Megane GT
2017
|
|
jbn |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.596 Joined: 31 March 14 From: Bucuresti/Pitesti ![]() |
QUOTE(florin cotescu @ 7 Mar 2017, 19:13) Probabil nu mai folosesc metalic pentru a reduce greutatea. Oricum ca sa iti faci o idee fratele meu are clio 3 din 2008 si are scut metalic pt ca a optat pentru pachetul ''drumuri dificile''. Altfel nu ar fi avut nici el metalic. Cum acel pachet nu mai apare ca optiune in zilele noastre nu mai exista scut metalic. Asta ar fi teoria mea. |
--------------------
Ex. Renault
Megane 4 Hatch, Corolla TS //
'16 1.5dCi 110cp, '22 1.8hsd 122cp
|
|
florin cotescu |
![]()
|
Multumesc pentru raspunsuri. Sper sa gasesc un scut metalic after market.
|
--------------------
dacia
logan
2006
|
|
Ramon11 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 66 Joined: 9 May 13 From: Suceava ![]() |
QUOTE(MrA @ 21 Oct 2016, 00:34) Salut, Ma interesa un Megane 4 Sedan pe benzina (avand in vedere ca masina din semnatura are deja 11 ani). Sesizez insa ca singura varianta e motorul Sce 115 cp cu cea mai inalta echipare "ZEN". (ar fi fost minunat sa fi fost si optiunea de echipare INTENS pe benzina). Cei de la Meridian sustin ca nu se pune problema lansarii altor motoare pe benzina prea curand (minim 1 an - asta DACA se va pune problema - cica). Actualmente am un Megane 2 1.6. V. De la sine inteles - relativ lenesa. Inteleg ca singura diferenta certa intre Sce 115 cp si 1.6 V de pe M2 e distributia pe lant. Totodata am inteles ca motorul a fost echipat si pe Nissan in trecut si au avut ceva probleme. Stie cineva ceva de aceste asa zise "probleme" sau daca se mai aplica in cazul M4 ? Meridian sustine ca ar fi alte rapoarte cutie de viteze-motor etc etc etc si ca ar fi mai sprinten M4 comparat cu M2 1.6. Este vreun in adevar in afirmatia asta sau este acelasi tort dar cu alta glazura ? (n-au la testdrive Sce). Nu sunt interesat sa fie "masina sport" dar cautam macar un mic plus de putere (si neaparat fiabila). Diesel nu cred ca merita sa imi cumpar dat fiind ca fac un nr relativ mic de km / an. Buna ziua, Ati mai cumparat Sedanul 1,6 Sce? Daca da, cum este? Si eu sunt interesat de aceasta masina! Multumesc. |
--------------------
Renault
Megan Sedan
2017/Intense 1,2 TCE
|
|
MrA |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 145 Joined: 20 January 08 ![]() |
Si pe mine ma intereseaza cat mai multe detalii pe tema asta.
Urmeaza sa dau comanda luna aceasta pt. varianta Sce. Nota: Am decis sa cumpar M4, motorizarea Sce dat fiind viitorul mod de utilizare (multe drumuri scurte si pana in 10-15 mii km/an). Un diesel daca l-as tine (in special iarna) la drumuri de 2-3-4 km zi de zi nu il vad rezistand prea mult (turbina, filtru egr, etc.). Plus revizii mai ieftine si griji mai putine. Cu M2 1.6 daca nu ar fi avut celebra fulie defazoare cu artificii nu as fi avut aproape nicio bataie de cap serioasa cu motorul in 11 ani. Dupa testdrive-ul avut cu M4 Sce am constatat ca trage la fel ca si M2 1.6 V - ceea ce pentru mine este indeajuns. This post has been edited by MrA: 17 Mar 2017, 14:20 |
--------------------
Renault
Megane II 1.6 / Megane IV Sce 1.6
2006
|
|
adrianovici_2006 |
![]()
|
QUOTE(MrA @ 17 Mar 2017, 13:58) Un diesel daca l-as tine (in special iarna) la drumuri de 2-3-4 km zi de zi nu il vad rezistand prea mult (turbina, filtru egr, etc.). Plus revizii mai ieftine si griji mai putine. Cu M2 1.6 daca nu ar fi avut celebra fulie defazoare cu artificii nu as fi avut aproape nicio bataie de cap serioasa cu motorul in 11 ani. Dupa testdrive-ul avut cu M4 Sce am constatat ca trage la fel ca si M2 1.6 V - ceea ce pentru mine este indeajuns. Oameni buni!....revizii mai scumpe la dci!....care sa fie?....in puls fata de benzina se schimba filtrul de motorina la 60000km( sau max 2 ani), care costa 120 lei...dar si la benzina cred ca cel de benzina! cei drept mai ieftin./....ca posesor 10 ani de m2 dci nu mi s-a parut a fi mai scump! This post has been edited by adrianovici_2006: 18 Mar 2017, 19:04 |
--------------------
renault
|
|
sserban22 |
![]()
|
Schimba tu filtrul de motorina la 60000 de mii și să ne spui pe urma că nu ai pb cu injecția.La motorina din Romania și 20000 de mii e mult!
|
--------------------
Megane sedan
1.6 sce
2016
|
|
jbn |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.596 Joined: 31 March 14 From: Bucuresti/Pitesti ![]() |
|
--------------------
Ex. Renault
Megane 4 Hatch, Corolla TS //
'16 1.5dCi 110cp, '22 1.8hsd 122cp
|
|
aba81 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.116 Joined: 2 November 16 From: Suceava ![]() |
nu stiu daca ati alimentat vreodata la bidon ca sa vedeti cam cum se prezinta motorina. este fara impuritati la vedere si nici nu sedimenteaza dupa luni bune de stat in bidon. rolul filtrului este de opri impuritatile nu-i asa? ce spuneti voi cu schimbatul filtrului la 20k ca nu stiu cum e motorina in romania sunt povesti de la nea Gica mecanicu necalificat de la coltul blocului. Da...poate sa difere modalitatea de aditivare care nu asigura o ungere corecta a mecanismelor din sistemul de injectie...dar si aici e discutabil. Sa stiti ca uzura in pompa sau injectoare e normala si nu va asteptati sa mergi 1 mil km si sa nu ai uzura. La masina mea actuala am schimbat filtrul de motorina la din 60k in 60 km cum zice producatorul. Primul injector l-am rectificat la 150k si al doilea pe la 180k. Doar rectificare a uzurii. Ganditi-va ca functioneaza la niste presiuni foarte mare. Nu exista sa nu ai uzura la aceste presiuni...nu e cap de sifon
![]() |
--------------------
Renault
Megane GT
2017
|
|
sserban22 |
![]()
|
Fiecare face ce vrea pe banii lui....Poți schimba filtrul și la 100 de mii,dar e bine că ceilalți să nu fie influențați să facă la fel...nu sărăcește nimeni daca da 100 de lei decât să schimbe injecția,...Aceiași chestie și cu schimbarea uleiului la 30 de mii...
|
--------------------
Megane sedan
1.6 sce
2016
|
|
aba81 |
![]()
|
nu e vorba de saracie...doar de oportunitatea schimbarii unui consumabil bazat doar pe o zvonistica creata anormal. Cine vrea poate sa il.schimbe insa ratiunea trebuie sa primeze. Motorina daca e proasta acel filtru crezi ca o va face mai buna?...tot aia e
![]() |
--------------------
Renault
Megane GT
2017
|
|
mannick |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 270 Joined: 30 April 07 ![]() |
Daca producatorul recomanda un interval de 60k, de ce l-ai schimba mai devreme? Sigur, daca stii ca alimentezi din bidon, atunci... Eu l-am schimbat la fiecare 20k la masina din dotare, dar am alimentat doar de la statii cu rulaj mare, Rompetrol, OMV, MOL, functie de tara in care ma gaseam. In Ro, doar de la Rompetrol. Recent am avut probleme cu garnitura de la al doilea injector, si le-am schimbat pe toate, ocazie cu care am testat si injectoarele, care s-au dovedit a fi 'ca noi', diferente infime intre ele, calibrate ca din fabrica (~ 110000).
|
--------------------
Renault
Megane Sedan 2.2, Clio E-Tech
/ 2007 Privilege, 2021 Intens 1.9 Dci / 130 CP + ESP, 8 airbag-uri, MP3, scaune incalzite
1.6 Hibrid / 140 CP + Pak Iarna, Pak NAV, Pak Confort, Amb Gris Vision |
|
adrianovici_2006 |
![]()
|
QUOTE(sserban22 @ 17 Mar 2017, 23:37) Schimba tu filtrul de motorina la 60000 de mii( sau 2 ani) și să ne spui pe urma că nu ai pb cu injecția.La motorina din Romania și 20000 de mii e mult! Nu trebuie sa ma credeti pe mine!...verificati-va contul"my renault" si va veti convinge!...acolo este periodicitatea schimbarii consumabilelor! |
--------------------
renault
|
|
cristinel_p |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 19 March 17 ![]() |
Salutare tuturor,
Ma intereseaza acest model, Sce115 Life. Serban22 poti sa-mi spui daca are cotiera ? Din prospect asa am dedus, ca numai de la varianta Zen ar avea. Mi se pare ciudat, dai atatia bani si n-ai un element de baza pt confort. |
--------------------
Dacia
logan 2
2013 / Tce
|
|
sserban22 |
![]()
|
Eu am varianta zen.
|
--------------------
Megane sedan
1.6 sce
2016
|
|
Boss1 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 71 Joined: 19 March 17 ![]() |
Si cum.se comporta la drum motorul sce
|
--------------------
Renault
Megane
2003
- B38tge
|
|
sserban22 |
![]()
|
Am mai scris , se infige bine daca folosești treapta de viteza cum trebuie, consumul la drum lung e cu 1.5 litri peste un diesel.
În altă ordine de idei bateria mașinii... ceva .. no name turcesc a murit subit , nu mai aprindea nici un bec, băieții din service au inlocuit-o pe loc până vine și decizia Renault in aceasta privință.Eu nu am mai vrut diesel ,din f. multe motive, mai bine plătesc mai mult pe combustibil decât să alerg pe autostrada să regenerez filtru de particule. |
--------------------
Megane sedan
1.6 sce
2016
|
|
spy_oh_joy1389 |
![]()
|
![]() Megane zen și un mare plimbăreț Group: Members Posts: 3.879 Joined: 28 August 08 From: Sibiu ![]() |
Mutlu cumva?
Asta pentru mine a fost mult mai bună decât rombatul nostru. |
--------------------
Renault
2 x Megane 4 GT&Zen
||2017||2016 Hanlon's razor: "Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity."
|
|
MrA |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 145 Joined: 20 January 08 ![]() |
Maine sau maxim miercuri voi face comanda.
Dupa "indelungi" negocieri cu dealer-ul am obtinut pentru 14.890 k euro: M4, motorizare Sce, varianta ZEN + tableta (mica), senzori parcare, jante aliaj, vopsea metalizata (neagra probabil) + covorase cauciuc cu bordura, alarma Viper, 4 ani garantie (3 producator, 1 dealer). Neaparat vreau sa ma asigur si ca voi avea AutoAndroid inclus. Ulterior o sa-i pun folii (cum sunt si pe Intense) din bugetul propriu. (daca o sa vreau sa ma "tiganesc" poate si "gratarul" de la radiator de varianta Intense - dat fiind ca se da jos foarte usor). p.s. Am considerat ca varianta Sce imi indeplineste toate nevoile sau cel putin e varianta cea mai apropiata de ceea ce trebuie. This post has been edited by MrA: 20 Mar 2017, 21:05 |
--------------------
Renault
Megane II 1.6 / Megane IV Sce 1.6
2006
|
|
DragosCatalin |
![]()
|
QUOTE(MrA @ 20 Mar 2017, 21:01) Maine sau maxim miercuri voi face comanda. Dupa "indelungi" negocieri cu dealer-ul am obtinut pentru 14.890 k euro: M4, motorizare Sce, varianta ZEN + tableta (mica), senzori parcare, jante aliaj, vopsea metalizata (neagra probabil) + covorase cauciuc cu bordura, alarma Viper, 4 ani garantie (3 producator, 1 dealer). Neaparat vreau sa ma asigur si ca voi avea AutoAndroid inclus. Ulterior o sa-i pun folii (cum sunt si pe Intense) din bugetul propriu. (daca o sa vreau sa ma "tiganesc" poate si "gratarul" de la radiator de varianta Intense - dat fiind ca se da jos foarte usor). p.s. Am considerat ca varianta Sce imi indeplineste toate nevoile sau cel putin e varianta cea mai apropiata de ceea ce trebuie. Este pretul cu rabla inclusa? |
--------------------
Dacia
Logan
2005
|
|
Boss1 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 71 Joined: 19 March 17 ![]() |
Eu am scos 14000 la final fara jenti deci mare combinatie nu a i facut diferenta de 800 sunt jentile cred
|
--------------------
Renault
Megane
2003
- B38tge
|
|
speedman |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 3.495 Joined: 21 April 07 ![]() |
jantele sunt mai putin de 800
|
--------------------
Smart
eq forfour
2019
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 6th May 2025 - 05:08 |