Megane Sport Tourer GT Line, 1.2TCE 130 CP, EDC
![]() ![]() |
Megane Sport Tourer GT Line, 1.2TCE 130 CP, EDC
M.C. |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 2.152 Joined: 24 January 04 From: Ploiesti ,din cind in cind. ![]() |
|
||
--------------------
Renault Megane
II Sedan Influence
1,6 16 V ,2005 Alfa Romeo 159 1,9 JTS, 2007 , Ford Mustang 2,3 Ecoboost, 2017
|
|||
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
Iote pentru ce vrea barfi sa mergem la service sa modificam dimensiunile in calculator...
|
--------------------
.
.
.
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
QUOTE(b76bgaarh @ 13 Jan 2016, 12:37) pai nu au acelasi diametru/lungime. la megan 2, daca vrei sa faci lucrul ca lumea nu dupa ureche ca laurentziu, trebuie sa ii setezi ce roti ai pe masina. Rotile omologate la M2 au acelasi diametru, de la 15 la 17, nu ai de ce sa setezi nimic, iar daca pui diferite, setezi degeaba, rapoartele din cutie sunt fixe, te ajuta doar la ce afiseaza vitezometrul, dar nu a simtit nimeni nevoie sa puna altceva decat cele omologate, mai mult decat suficient. |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Dimensiunile anvelopelor se seteaza pentru ABS/ESP probabil pentru a servi calculelor acestor sisteme.
|
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
argoane, tu le iei la flex, stim.
ps. specilistu-le de galatz vezi ca colegu a trecut de la 17 la 16. da tu da inainte sa arati cat de habarnist esti. This post has been edited by b76bgaarh: 13 Jan 2016, 15:40 |
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
mircea_aq |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.170 Joined: 13 October 06 ![]() |
Spot on, s perfect de acord cu argon.
Ai ce alege de la 15" la 17", mai mari nu-ti trebuie, iar eroarea vitezometrului e neglijabila. Referitor la stergatoare a gasit cineva unele pentru M3 care sa stearga bine ? Cele cu care a venit masina au fost proaste, au urmat valeo din reprezentanta reno - slabe, am pus aerotwin la vero 150 lei - lasau urme, m-am intors la valeo din carrefour si sterg la fel de prost. Daca-as sti ca dau 300-400 lei dar macar sa gasesc ceva care sterge decent... |
--------------------
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
QUOTE(R19/16v @ 13 Jan 2016, 16:38) Dimensiunile anvelopelor se seteaza pentru ABS/ESP probabil pentru a servi calculelor acestor sisteme. Daca toate 4 sunt la fel, ma indoiesc ca are legatura cu ABS-ul, am pus clip-ul pe masina, original de reprezentanta cand am activat cc-ul, nu am gasit rubrica sa modifici roti..oricum diferenta e 0.x% intre cele cele 3 dimensiuni omologate, vitezometrul oricum arata in plus de felul lui, daca pui neomologate 205/60/16 fata de 205/55/16, chiar se mai apropie de adevar si arata mai exact! |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Probabil important e cum lucreaza o anvelopa cu 5cm talon fata de una cu 10cm talon.
|
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.322 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Sunt de acord ca nu vad nevoia de a le seta din Clip din moment ce, ca diametru, sunt aproape la fel ... dar atunci de ce exista optiunea sa bifezi ce anvelope ai pe masina ... nu au avut ce face aia de au creat programul?
Si chestia cu trecut anvelopele din tester este cam la toti producatorii ... se plictisesc aia de fac programul ... cred ... This post has been edited by cj98czh: 13 Jan 2016, 16:03 |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
mircea_aq |
![]()
|
Corect, in cazul de fata:
195/65r15 are 12.7 205/55r16 are 11.3 205/50r17 are 10.3 Diferentele se simt bine de tot. |
--------------------
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
dap, aia e prosti, noi estem dastepti, lasa ca merge si asa.
|
--------------------
Renault
Megane sedan
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.322 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Pfuu ... eu am sidewall-ul de 11 cm la roti pe 18"
![]() ![]() |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
argon |
![]()
|
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
argoane te prinzi mai greu, zilele astea.
|
--------------------
Renault
Megane sedan
|
|
mircea_aq |
![]()
|
Si nu se simte comfortabil ?
18" cu talon de 11.7 si suspensie adaptiva setata pe comfort se simte surprinzator de bine in Bucuresti. |
--------------------
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
|
|
cj98czh |
![]()
|
Setari are doar auto si sport .. si manual sus jos dar acolo preia el controlul daca depasesti anumite viteza si o trece pe auto.
Nu ai nici o treaba ca sunt de 18 ... poate doar la pretul de achizitie ![]() |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
alexbudan |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 245 Joined: 19 May 08 From: Pitesti ![]() |
Avem 15.800 de km. Am schimbat la 15.000 uleiul la motor si filtrul aferent, deoarece mi se parea foarte mare intervalul de 30.000. Plus ca atunci cand l-au scos din baie, era negru. Ciudata pozitionarea filtrului de ulei la acest motor. Total nefericit moment pentru un mecanic incepator
![]() schimb_ulei_15.000.jpg ( Size: 469.27k ) Number of downloads: 888 Total filtru + ulei + manopera: 260 de lei. Problema cutiei de viteze semnalata in postarile anterioare s-a agravat... In sensul ca acum apare o vibratie din ce in ce mai mare, inclusiv in marsarier la relanti. Plus ca mai nou se aude un zgomot ciudat in timp ce schimba 1-a cu a 2-a. Deci este iar in service, de luni. Au incercat sa recalibreze ambreiajul, nu s-a rezolvat. Din cate am inteles, urmeaza o reprogramare a cutiei. Sper sa nu dureze prea mult. Intre timp ma plimb cu cea veche... ![]() http://www.reno.ro/index.php?showtopic=190...dpost&p=4456905. |
--------------------
Renault
Megane Sport Tourer 1.2 TCE 130 EDC
2015
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
noutati din service?
|
--------------------
Renault
Megane sedan
|
|
alexbudan |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 245 Joined: 19 May 08 From: Pitesti ![]() |
Noutatile le-am aflat abia ieri, cand am luat masina...
Deci, dupa doua saptamani state in service, si dupa doua "expertize" de la Renault Romania s-a constatat asa: - la prima expertiza, in data de 02.03 (la care nu am participat), "expertul" a constatat ca masina functioneaza normal si nu prezinta nicio problema. - in data de 03.03 m-au sunat de la service, ca pot sa vin sa iau masina pentru ca "expertul" a zis ca este ok. - tot in data de 03.03 am sunat la Vocea Clientului si i-am anuntat ca eu nu iau masina din service pentru ca nu sunt de acord cu decizia, si doresc o alta expertiza, unde sa fiu si eu prezent, plus o masina noua avand caracteristici similare, pentru a face comparatie. - abia pe 14.03 a venit "un alt expert" sa testeze masina. Am fost si eu acolo. Am facut comparatie cu un GT Line 1.2TCE EDC, doar ca era hatchback. Diferentele au fost vizibile, le-am constatat impreuna cu "expertul" si seful de service local. - "expertul" mi-a comunicat atunci ca pot sa iau masina din service, ca ei o sa se documenteze despre problema. Le-am cerut o hartie care sa ateste constatarea si apoi eu o sa iau masina. - am primit ieri hartia si am luat masina, DESI, in ea nu se specifica nicaieri ca ei au constatat vreun defect, ci doar ca masina este in stare normala de functionare. - am sunat din nou la Vocea Clientului si am redeschis sesizarea, in speranta ca poate primesc aceasta fisa de constatare. Eh... cu ocazia asta am aflat cateva noutati: - daca ai masina cumparata pe societate, nu poti apela la Protectia Consumatorului, si singura "reclamatie" pe care o poti face este judecata. - Renault Romania nu este in stare sa gasesca o masina similara pentru teste decat dupa 11 zile (adevarati profesionisti) - "Expertii" sunt de fapt niste oameni de birou care nu am mai nimic in comun cu tehnica/mecanica.... Eu sincer, ma asteptam la altceva. Si acum sa va spun detaliat problemele masinii, pe care le-am semnalat si lor: - zgomot (gen presare sau declansare) la trecerea din treapta 1 in treapta 2. - vibratie puternica la viteze de sub 8 km/h in treapta a doua, fara ca masina sa schimbe viteza cu treapta 1, desi turatia in treapta 2 este la 960 de rotatii, conform CLIP. - la plecare de pe loc in marsarier, masina vibreaza puternic si se aude un zgomot in cutie. - In CLIP, cutia de viteze apare cu status ABSENT. Doar anumiti parametrii pot fi verificati. - cu stupoare am constatat, la teste, ca in modul manual al cutiei, daca este in treapta a 2-a si reduci viteza pana in jurul valorii de 8-9 km/h, cutia schimba automat viteza cu treapta 1. Nu e ironic? In modul automat schimba abia pe la 6 km/h, si poate nici atunci. Eu am luat masina din service, pentru ca am nevoie de ea. Am mers cu cea veche inca vreo 2500 de km. Eu nu stiu ce sa fac mai departe. Ceva idei? ![]() |
--------------------
Renault
2015
|
|
puiutu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 308 Joined: 18 December 10 From: Bucuresti ![]() |
Sa o stapanesti sanatos!
Sper sa rezolvi problemele pe care le are. Problema mea cu zgomotul din stanga spate nu s-a rezolvat nici pana azi, oricum nu au ce sa faca - e un punct de sudura lipsa la o imbinare acolo in stalp. In schimb, dupa MULTE telefoane la Vocea Clientului si MULTE email-uri in Franta, am primt un set de jante de aliaj de 16' ca sa imi inchida gura. Asa ca am ramas cu zgomotul respectiv si m-am ales cu jantele... Dar tu zici ca daca nu esti client persoana fizica nu poti suna la vocea clientului. Ciudat... QUOTE(alexbudan @ 12 Nov 2015, 23:21) ... astazi am mai descoperit ca la piulitele care prind bratele stergatoarelor, nu mai avem capace. O incredibila sursa de a reduce costurile de fabricatie, si de ridica costurile ulterioare. Acolo o sa stea rugina intr-o veselie. De acemenea, la vechiul megane puteam sa vad cat mai am pana la urmatoarea revizie respectiv ex: 15000km/11mo. La asta nou, nu gasesc pe nicaieri in meniu, si nici in R-Link. Capacele pentru piulitele alea nu am primit nici eu(nici modelele din show-room nu aveau), am dat comanda si m-au costat 10 RON. Kilometrii sau lunile pana la revizie apar, sa ai contactul pus si te mai joci in meniu si trebuie sa apara. QUOTE(alexbudan @ 16 Nov 2015, 21:19) Nici la buburuza mea nu au pus, sunt doar ornamentele goale in bord... This post has been edited by puiutu: 16 Mar 2016, 09:46 |
--------------------
Renault
Clio
2014 Expression 0.9 TCe
|
|
alexbudan |
![]()
|
Pai nu e deloc ciudat!
De sunat poti sa suni la VoceaClientului. Nu poti face sesizari la ANPC. Am si intrebat la ANPC, plus ca scrie pe site-ul lor: Cine poate depune o reclamație la ANPC? Consumatorul orice persoană fizică sau grup de persoane fizice constituite în asociații, care acționează în scopuri din afara activității sale comerciale, industriale sau de producție, artizanale ori liberale , conform art. 2, pct. 2 din O.G. nr. 21/1992 privind protecția consumatorilor, republicată. - Reclamațiile și sesizările adresate ANPC pot fi depuse doar de către consumatori persoane fizice. - Divergențele între operatorii economici nu intră în sfera de competență a Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor. Ma gandesc sa fac si eu un mail in Franta. O adresa de mail? This post has been edited by alexbudan: 16 Mar 2016, 23:16 |
--------------------
Renault
2015
|
|
puiutu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 308 Joined: 18 December 10 From: Bucuresti ![]() |
Eu am trimis email-uri la :
contact.client@renault.com boite.ged@renault.com boite.ged@renault.fr Nu strica sa completezi si formularul de pe pagina lor: Formular Yo nu parleste frantuzeste ![]() Bafta! This post has been edited by puiutu: 17 Mar 2016, 08:53 |
--------------------
Renault
Clio
2014 Expression 0.9 TCe
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
QUOTE(alexbudan @ 16 Mar 2016, 07:59) Si acum sa va spun detaliat problemele masinii, pe care le-am semnalat si lor: - zgomot (gen presare sau declansare) la trecerea din treapta 1 in treapta 2. - vibratie puternica la viteze de sub 8 km/h in treapta a doua, fara ca masina sa schimbe viteza cu treapta 1, desi turatia in treapta 2 este la 960 de rotatii, conform CLIP. - la plecare de pe loc in marsarier, masina vibreaza puternic si se aude un zgomot in cutie. - In CLIP, cutia de viteze apare cu status ABSENT. Doar anumiti parametrii pot fi verificati. - cu stupoare am constatat, la teste, ca in modul manual al cutiei, daca este in treapta a 2-a si reduci viteza pana in jurul valorii de 8-9 km/h, cutia schimba automat viteza cu treapta 1. Nu e ironic? In modul automat schimba abia pe la 6 km/h, si poate nici atunci. Din descriere miros un defect la partea de comanda a cutiei (mecatronic?), partea mecanica zic ca n-are nimic. Problema la marche-arriere banuiesc ca se manifesta doar la plecarea de pe loc, nu si in continuare in mers, nu? (gen mergi 10 metri in marche-arriere). Fa un mail la Renault Franta (in franceza sau in engleza, daca ti-e mai usor), in care atasezi corespondenta cu Renault Romania sau scan-uri si capturi de ecran (daca nu ai scan-uri), in care sa descrii problema, ce ai constatat tu personal si ce a constatat service-ul. Spune si ca esti la al doilea Megane 3 si ca esti dezamagit de fiabilitatea acestuia, comparativ cu primul de care ai fost foarte multumit. Obligatoriu sa mentionezi seria de sasiu a ambelor modele. In mod normal Reno Fr ar trebui sa-i pistoneze pe RRO sa-ti rezolve problema. This post has been edited by Laurentziu83: 17 Mar 2016, 13:03 |
--------------------
.
.
.
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
si cand le ziceam de fiabilitatea edcului, fanii reno se ofuscau ca niste fete mari.
|
--------------------
Renault
Megane sedan
|
|
puiutu |
![]()
|
Exact de aia am renuntat sa iau clio-ul 4 cu motorul de 1,2 si 100 CP - imi bagau pe gat cutia automata si EDC.
|
--------------------
Renault
Clio
2014 Expression 0.9 TCe
|
|
alexbudan |
![]()
|
QUOTE(Laurentziu83 @ 17 Mar 2016, 13:02) Din descriere miros un defect la partea de comanda a cutiei (mecatronic?), partea mecanica zic ca n-are nimic. Problema la marche-arriere banuiesc ca se manifesta doar la plecarea de pe loc, nu si in continuare in mers, nu? (gen mergi 10 metri in marche-arriere). Fa un mail la Renault Franta (in franceza sau in engleza, daca ti-e mai usor), in care atasezi corespondenta cu Renault Romania sau scan-uri si capturi de ecran (daca nu ai scan-uri), in care sa descrii problema, ce ai constatat tu personal si ce a constatat service-ul. Spune si ca esti la al doilea Megane 3 si ca esti dezamagit de fiabilitatea acestuia, comparativ cu primul de care ai fost foarte multumit. Obligatoriu sa mentionezi seria de sasiu a ambelor modele. In mod normal Reno Fr ar trebui sa-i pistoneze pe RRO sa-ti rezolve problema. Problema din marsarier este la plecarea de pe loc, la relanti, exact cum o descrii tu. Vibratia nu tine decat putin, pana ajunge cumva la o viteza normala pentru turatia motorului. Cel mai nasol se manifesta cand iesi din parcari cu spatele, si nu ai vizibilitate si trebuie sa dai drumul la frana cate putin... si sa nu o accelerezi, ca o iei in balarii. O sa fac un mail cum a zis puiutu, probabil in engleza... Mai stiu ceva franceza, dar s-au putea sa ii incurc. QUOTE(b76bgaarh @ 17 Mar 2016, 13:04) Faza este ca eu cred ca EDC-ul este fiabil... Merge foarte, foarte ok. Doar ca a mea are beleaua asta. Eu tind sa cred ca e o problema de soft, de vreme ce are eroare la identificarea "cutiei automatice" in CLIP. Cei din service spuneau ca nu e asta motivul, ca eroarea o da pentru ca au ei o versiune veche de CLIP... |
--------------------
Renault
2015
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Eroarea la identificarea cutiei s-ar putea sa aiba o cauza comuna cu defectele pe care le sesizezi tu, si anume mecatronicul defect. Faptul ca, in mers, dupa ce ai schimbat vitezele (indiferent ca mergi inainte sau inapoi), nu mai ai nici o problema, imi intareste convingerea ca partea mecanica a cutiei nu are nimic, ci doar partea electronica si de comanda e sursa problemelor.
Exact ca si cum tu ai avea cutie manuala, insa ai schimba aiurea vitezele, nu ai introduce complet levierul intr-o anumita treapta, etc. Ai mai putea incerca ceva, si anume sa iei borna bateriei peste noapte si sa vezi cum face in ziua urmatoare. Daca nu se rezolva, s-ar putea incerca un update de soft. Daca si cu update-ul ar face la fel, atunci trebuie trecut la schimbat de piese. De curiozitate, s-a verificat nivelul uleiului in cutie? |
--------------------
.
.
.
|
|
alexbudan |
![]()
|
Nu s-a verificat nimic mecanic la masina. Strict doar soft, la care cica s-a facut si update, si "simtul fin" al expertilor.
|
--------------------
Renault
2015
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Sa le zici sa verifice nivelul uleiului. Nu cumva sa fi fost pus mai putin din fabrica si sa schimbe mai greu din cauza asta.
|
--------------------
.
.
.
|
|
AndreiMR |
![]()
|
![]() Membru alfist Group: Members Posts: 3.828 Joined: 15 January 09 From: Pitesti ![]() |
Daca toate verificarile astea le-ai facut la Pitesti, poate ar trebui sa iei in calcul si un drum la Bucuresti pentru o verificare. Astia de la AMAT mie mi-au dat impresia de amatorism si neseriozitate . Masina mea troncanea, am iesit in probe cu seful de service, ala zicea ca nu se aude nimic, eu insistam...mai avea putin si ma facea tampit in fata. Incepuse cu texte tipice de sef de service frustrat: domne noi ne pricepem aici, nu citim pe forumuri, iti zic eu ca masina nu are nimic etc.
M-am dus frumos la Bucuresti la Mach 1, a iesit cu masina pe drum cineva de acolo, si s-a prins imediat care era problema. Daca ii pui pe cei de la AMAT la treaba pentru chestii complexe cum e o cutie EDC, tare ma tem ca sunt complet depasiti de situatie. Iti spun sigur ca trainingurile sunt o gluma la reprezentante la noi, si invata in timp pe masinile clientilor. Cate EDC-uri cu probleme or fi vazut ei pana acum? Cei de la receptie sunt ok, dar seful ala de service...nici nu vreau sa imi mai aduc aminte ce impresii avea si ce prostii debita ![]() This post has been edited by AndreiMR: 17 Mar 2016, 21:24 |
--------------------
2018
Mazda 3 G120
Challenge 2015 Land Rover Discovery Sport TD4 SE
2008 Mazda 2 TE EX: Clio III dci Dynamique/Mazda CX-7 Revolution/ Alfa Romeo 159 2.4 jtdm |
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th May 2025 - 06:28 |