Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

5 Pages < 1 2 3 4 > »  
Reply to this topicStart new topic

Outline · [ Standard ] · Linear+

Megane Sport Tourer GT Line, 1.2TCE 130 CP, EDC

madhorsefuzzy
post 9 Nov 2015, 23:19
Post #31

Membru

Group: Members
From: Bucuresti

Lasa asta. Explica-i cum e cu cuplul la 2000rpm.

This post has been edited by madhorsefuzzy: 9 Nov 2015, 23:19

--------------------
Laguna Grandtour 2011 4Control 2.0dci 200cp+ / Honda Insight Hybrid 2010 stock
"Vei invata sa conduci cand vei sti sa te feresti de prosti, nu cand vei sti legea!"
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Catalinmodena
post 9 Nov 2015, 23:22
Post #32

Membru autentic

From: Aproape de Craiova

Si cum se termina pe la 3500.Hai sa ne mutam,ca poate deranjam,si nu-i frumos !

--------------------
Renault megane sedan manager 1.4 16v 2007
+
andreist
post 9 Nov 2015, 23:25
Post #33

betiv fumator consumator de porc

nu pot, e asa de phun smile.gif : diferenta de 2000rpm - 3500rpm acopera o crestere de viteza de (sa zicem) 40km, aceeasi crestere ca 3500-6000 benzina ? cumva ?

This post has been edited by andreist: 9 Nov 2015, 23:25

--------------------
Renault W209/R129/Symbol M113/K9K 702
+
mars
post 9 Nov 2015, 23:37
Post #34

meow or never

Group: Moderatori

Cred ca necesita si o oarecare adaptare, dar eu, cu Laguna Coupe 2.0 dCi 180 n-am simtit niciun fior. Trage, nu zic nu, dar smucit si "din bucati". N-am simtit caii aia. La babuta mea parca e altfel...

--------------------
Mercedes-AMG A 35 (2023)
+
R19/16v
post 9 Nov 2015, 23:38
Post #35

Oldschool Member

Group: Moderatori
From: Ploiesti

Otto FTW!

--------------------
DS 5H VRSCA Screamin' eagle
Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back!
+
alexbudan
post 10 Nov 2015, 06:48
Post #36

Membru autentic

From: Pitesti

Discutia PRO/CONTRA diesel o sa fie vesnica! smile.gif Singurul motiv pentru care-mi placea mai mult dieselul era cuplul la turatii joase. Dar acum si motorarele pe benzina au turbo, implicit cuplu la turatii joase. Spre exemplu, asta are 205 Nm la 1700 si e constant pana pe la 3000. Cu alte cuvinte, cuplu de diesel(100CP), si avantaje de benzina.

Am o multime de cunostinte, inclusiv colegi de job, care au renuntat la masinile diesel, dupa ce au avut o gramada de probleme tehnice.

Este drept si trebuie sa recunosc ca am fost impresionat de 1.6 DCi 130 CP de la Renault. Este un motor silentions si foarte harnic. Dar cu toate astea, cand stateam la relanti, tot simteam vibratia de tractoras... Inainte sa am masinile astea pe benzina, am consus un opel astra 1.7 cu motor de isuzu (masina de RDS), vreo 3 ani. O multime de probleme am avut cu masina aia. Ultima oara cand s-a stricat, am primit la schimb tot un opel astra 1.6 benzina. Atunci am zis gata..... Ca si cu ARO... biggrin.gif Toata copilaria mea am iubit masinile ARO(pentru aspect si performante offroad), pana cand am mers cu una... Nu mi-a mai trebuit. biggrin.gif

--------------------
Renault Megane Sport Tourer 1.2 TCE 130 EDC 2015
+
ajaccio83
post 10 Nov 2015, 11:07
Post #37

Membru autentic

Asta cu cuplul la turatii joase e de pe vremea PD-urilor. Mai nou toate CR-urile sunt cat de cat liniare in raspuns. Din pacate toti mai multi producatori au 'lungit' treptele de viteza pentru a reduce emisiile de CO2. De aici rezulta niste reprize mai lente si nu asa de explozive cum era la diesel-urile de acum 10 ani. In ziua de azi un motor mic cu turbo este echivalentul unui diesel la condus. Singura diferenta a ramas consumul, dar si aici cele pe benzina au recuperat destul de mult.In regim de exploatare normal mixt nu cred ca diferenta este mai mare de 1litru.

--------------------
clio II CLIO 2003
+
Laurentziu83
post 10 Nov 2015, 19:21
Post #38

Membru autentic

QUOTE(mars @ 9 Nov 2015, 22:48)
Ei, nu conteaza pe dracu'! Conteaza si la el, desigur.
*

Daca se incadreaza in niste limite normale, probabil nu zice nimeni nimic.

Iar daca masina anterioara a rulat aproape 300 de mii de km, probabil a produs bani seriosi ca sa nu merite zgarcenia la 1.5-2 litri la suta de kilometri daca asta asigura confortul soferului.
Eu am Megane-ul benzinar si am condus si Fluence-ului dci edc al unui coleg. La 90 de mii de km cat avea rulat Fluence-ul, coborat din Megane-ul meu cu doar 20 de mii de km mai tanar, mi s-a parut ca am urcat intr-un tractor zgomotos.

Pana la urma, nu merita sa te zgarcesti pana in maduva oaselor cand alegi ceva, la fel cum nu te zgarcesti cand iti alegi mobila in casa, televizorul, etc.

--------------------
. . .
+
pishky
post 10 Nov 2015, 20:58
Post #39

rca Naspa

From: Constanta

QUOTE(Catalinmodena @ 9 Nov 2015, 22:03)
Vreau sa vad si eu diesel-ul ala,modern,care se incalzeste rapid iarna.
Nu masina cu motor diesel ce baga caldura rapid !!!Sa nu apara confuzii !
*

unele sunt echipate cu termoplonjoane care incalzesc antigelul.
nu de dragul pasagerilor, ca vezi doamne "sa se simte bine clientul", nu, sunt prevazute pentru a tine sub control noxele, motor cald mai repede => ardere mai buna => noxe mai putine.
la urma urmei fiecare alege ce se preteaza mai bine nevoilor lui.
daca mi-ar deconta si mie cineva carburantul integral as lua benzinar clar, si mare, si turbo, de preferat din ala old school, care il apuca toti, dar absolut toti dracii de pe la 5.000 rpm in sus.
eu, la momentul cand am luat laguna nu aveam drum sub 30 km pana la munca niciunuia dintre noi (timp berechet sa se incalzeasca).

--------------------
Reno, dizel, ca nu-mi permit o benzina
+
alexbudan
post 12 Nov 2015, 07:09
Post #40

Membru autentic

Iata si prima imbunatatire pe care o aduc noului megane. Suport de ochelari. Cumparat de pe olx cu 40 de lei, montat in 10 minute. Suportii lui nu sunt identici cu sistemul de pe megane, el fiind de Dacia. Am gasit niste cleme pe care le-am prins pe sub plafon, si am reusit sa strng suruburile negre.

Rezultat... Nu mai am nevoie de toc de ochelari si nici nu mai ocupa spatiu in plus in cotiera.

IMG_3045.JPG ( Size: 237.2k ) Number of downloads: 906
IMG_3046.JPG ( Size: 282.54k ) Number of downloads: 921
IMG_3048.JPG ( Size: 254.24k ) Number of downloads: 899
IMG_3047.JPG ( Size: 234.31k ) Number of downloads: 896

O buna observatie pe PM a colegului mezym, in brosura noului megane nu se specifica nimic de arkamys, iar sistemul audio pare a fi unul clasic 4x20W. ORICUM, REPET,MULT INFERIOR CELUI DE PE MEGANEUL VECHI.
Cu toate acestea, sistemul audio dispune de aceasta "functie de mare efect" blink.gif Bass Boost Arkamys, care este fix nota 1 pe o scara de la 0 la 10 a asteptarilor de bass.....

IMG_3058.JPG ( Size: 336.6k ) Number of downloads: 903

http://www.renault.ro/media/noul-megane/at...noul-megane.pdf

This post has been edited by alexbudan: 12 Nov 2015, 07:16

--------------------
+
bgdrenault
post 12 Nov 2015, 09:21
Post #41

bgd

From: Piatra Neamt

Modul in care ai montat suportul de ochelari nu strica oare functionarea airbag-ului cortina in caz de accident? Mai studiaza putin, eu am vrut sa duc un fir pe acolo pentru senzorii de parcare, si electricianul pe care l-am consultat mi-a spus sa evit zona respectiva din acest motiv. L-am dus in final pe jos.
Nu sunt sigur dar studiaza putin aspectul.

--------------------
Megane Sedan 1,33 140 CP 2019 Intens - XXX
+
b76bgaarh
post 12 Nov 2015, 10:20
Post #42

Membru autentic

la megan duoi, fix acolo este pus.

ps mama ce chitre oare ce profit au facut de nu au mai pus suportul.

--------------------
Renault Megane sedan 04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI
Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
+
mircea_aq
post 12 Nov 2015, 11:29
Post #43

Membru autentic

Nici eu n-am avut suport desi era faza I si nivelul de top de echipare la momentul respectiv.

Eu m-as uita in torpedou dupa iluminare, m-as uita la praguri daca mai exista ornamentele cromate, as baga un ochi la luminile ambientale din portiera - cele care lumineaza la picioare, astea-s primele care se "eficientizeaza"

--------------------
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
+
b76bgaarh
post 12 Nov 2015, 14:13
Post #44

Membru autentic

pe modelul megan duoi....

--------------------
+
mircea_aq
post 12 Nov 2015, 15:00
Post #45

Membru autentic

Nici macar la megane II nu era pe toate versiunile. La confort privilege de exemplu lipsea, era decat pe luxe privilege din cate tin eu minte.
Cert e ca odata cu trecerea de la II-> III cotiera a devenit mai mica, a disparut suportul de ochelari din schema, portierele sunt imbracate in mai mult plastic si mai putina musama, doar scrumiera a ramas aceeasi ca pe Solenza.

--------------------
+
alexbudan
post 12 Nov 2015, 23:21
Post #46

Membru autentic

Pai airbag-urile cortina trec exact prin parte de jos a plafonului, pe langa cheder. In plus, pe dreapta este montat maner de sustinere, pe stanga nu era nimic, insa suportul din tabal de sub plafon exista. Nu prea vad de ce ar influenta functionarea airbagului.

Iluminare in bord am. biggrin.gif

Cat despre lipsuri... Pe langa langa lipsa luminilor din portierele spate, a blocajelor din buton pentru usile din spate, a cotierei spate si a calitatii sistemului audio, astazi am mai descoperit ca la piulitele care prind bratele stergatoarelor, nu mai avem capace. O incredibila sursa de a reduce costurile de fabricatie, si de ridica costurile ulterioare. Acolo o sa stea rugina intr-o veselie.

De acemenea, la vechiul megane puteam sa vad cat mai am pana la urmatoarea revizie respectiv ex: 15000km/11mo. La asta nou, nu gasesc pe nicaieri in meniu, si nici in R-Link.

Inca mai caut, ca sa completez lista lipsurilor.

--------------------
+
Laurentziu83
post 13 Nov 2015, 10:43
Post #47

Membru autentic

Cat de zgarcit sa fii sa economisesti din lista optiunilor din meniul computerului de bord?

La logan intelegi de ce au scos CI-ul, dar aici...

--------------------
. . .
+
74r12
post 13 Nov 2015, 11:43
Post #48

Membru autentic

From: Planeta Pământ (Terra)

Ai primit si covorase de cauciuc originale ?
Mi se par execrabile cele pt M3, comparativ cu cele de pe M2.

Inca o chestie: cu maneta in pozitie N poti ambala motorul?
La mine cand incerc intra o limitare si nu pot sa turez mai sus de relanti.
In schimb in pozitia P se poate tura motorul.

--------------------
Megane 2.2 Expression+ 1,5 dci 85 cp
Megane 3 Sport Tourer Privilege 1,5 dci 110 cp EDC
+
alexbudan
post 15 Nov 2015, 21:44
Post #49

Membru autentic

Am primit covorase originale, dar le-am dat jos si am pus covorase noi luate de la Rimi Timisoara. Din experienta anterioara stiu ca astea Rimi retin foarte ok apa rezultata din topirea zapezii|(iarna), pentru ca au o bordura de vreo 7-8 mm inaltime pe tot exteriorul. Astfel, apa nu ajunge pe mocheta.

Cele originale de la Renault sunt si subtiri si nu au niciun fel de bordura.

Legat de cutia de viteze, pe N se poate tura motorul doar pana la 1500. Pe P merge full.

Surpriza! Eroarea Check Injection System a reaparut. Este deci a 4 oara cand se intampla. Pana acum au schimbat electrovana turbo si senzorul de presiune de pe admisie. Marti masina merge iar la doctor, dupa doar 1900 de km de la achizitie. huh.gif Deocamdata sunt calm smile.gif . Deja am linie dedicata la Vocea Clientului. Am reclamat si lipsurile constatate si m-au anuntat ca se vor interesa de situatie.

O alta intrebare dedicata celor care au jante aliaj. Daca pe masina ai jante aliaj si ai roata de rezerva normala(de tabla), nu ar fi trebuit sa primesti odata cu masina un set de 5 prezoane pentru rezerva? Merg astea de la aliaj?

This post has been edited by alexbudan: 15 Nov 2015, 22:20

--------------------
+
Macione
post 15 Nov 2015, 22:15
Post #50

Membru cu RS

De la ce benzinarii alimentezi si de care?

--------------------
Nissan Renault CLIO/RS Nissan Xtrail Tekna 2015 , Juke Nismo RS 2016 - B 169 RRS
+
alexbudan
post 15 Nov 2015, 22:19
Post #51

Membru autentic

OMV 95 si 100. Intotdeauna!

--------------------
+
andreist
post 15 Nov 2015, 22:29
Post #52

betiv fumator consumator de porc

O alta intrebare dedicata celor care au jante aliaj. Daca pe masina ai jante aliaj si ai roata de rezerva normala(de tabla), nu ar fi trebuit sa primesti odata cu masina un set de 5 prezoane pentru rezerva? Merg astea de la aliaj?

Laguna - are, dar are janta de rezerva de bicicleta
Latitude - n-are - dar are janta de aliaj ca celelalte 4
Symbol - n-are - dar are janta de otel ca si celelalte 4
BMW - n-are roata de rezerva
Mercedes - n-are, dar are janta de rezerva de bicicleta
Caddy - n-are
Logan - n-are
A4 - n-are, dar are janta de rezerva de bicicleta

Experianta personala. Nu stiu teoria in satele suruburilor separate pentru roata de rezerva.

--------------------
Renault W209/R129/Symbol M113/K9K 702
+
centurion
post 15 Nov 2015, 23:20
Post #53

Membru autentic

Sa nu fie vreun diagnostic fals, mai ales daca spui ca masina nu-si schimba comportamentul. Iar astia sa schimbe degeaba componente de pe motor.
Doar OMV '95 am bagat si eu, acum Shell, dar nu am avut niciodata problema asta. Avem aceleasi motoare.

--------------------
- - -
+
b76bgaarh
post 16 Nov 2015, 02:21
Post #54

Membru autentic

Cum bre nu mai dau nici șuruburi pentru rezervă. Muahahahahahahahahhaahah

--------------------
+
bgdrenault
post 16 Nov 2015, 09:26
Post #55

bgd

From: Piatra Neamt

QUOTE(alexbudan @ 15 Nov 2015, 21:44)
*

Pe roata de rezerva ai indicatia sa mergi cu maxim 80 km/h? Daca da, atunci producatorul garanteaza ca piulitele de la roata de aliaj asigura in mod corespunzator si roata de tabla. Acelasi lucru il am la un ford fiesta luat de nou, drept ca in 2007, dar sigur zgarcenia sau darnicia producatorilor nu s-a modificat in bine.

--------------------
Megane Sedan 1,33 140 CP 2019 Intens - XXX
+
Laurentziu83
post 16 Nov 2015, 10:41
Post #56

Membru autentic

QUOTE(alexbudan @ 15 Nov 2015, 22:44)
*

Eu am jante de aliaj si rezerva de tabla, la livrarea masinii am primit si un set de prezoane pentru janta de tabla, clasice, fara saiba. Roata de rezerva e normala, un Michelin din gama eco, 205/55R16 91H.

Bine, la tablele de iarna folosesc binemersi prezoanele de la jantele de aliaj. tongue.gif

--------------------
. . .
+
mircea_aq
post 16 Nov 2015, 10:52
Post #57

Membru autentic

Eu am jante pe 16" din aliaj, rezerva tot 16" dar de tabla - a venit cu un set de prezoane fara saiba ca dotare standard. Anvelopele au fost toate michelin energy saver, personal n-am fost tocmai incantat de ele. N-au fost rele dar nici grozave.

LE: a mea e din 2010, nu stiu cum a evoluat situatia ulterior, am vazut ca la un moment dat au inceput sa apara jante pe 17 cu kit de reparatie pneu.

This post has been edited by mircea_aq: 16 Nov 2015, 10:55

--------------------
+
alexbudan
post 16 Nov 2015, 21:19
Post #58

Membru autentic

Si a mea venea cu kit de reparatie. Eu am cerut optional rezerva de dimensiuni normale.

Masina este de maine in service pentru o zi, doua. O sa folosesc zilele astea vechiul M3ST care a primit intre timp volan imbracat in piele, o curatare de tapiterie si interior si un polish. Masina arata foarte bine. Vorba aia mi-am luat masina noua, ca sa merg cu aia veche. mad.gif

Oricum, surprizele nu contenesc ca apara.... Meganeul nou nu are tweetere. Deci este cu alte cuvinte, coaja. Doar boxe in usi. Ma mir dracu', ca le-au mai pus si pe usile din spate. La acest nivel de economie, trebuiau doar pe usile din fata. De tot rasul.

Am fost la dezmembrari si am luat cu 40 de lei, doua tweetere de Megane2. Scos capacele din bord, scos decupajul conectat si fixat. Parca se aude cu totul altfel. Totusi, sunetul este mult inferior celui vechi. Cel vechi avea in dotare 4x15W, asta nou are cica 4x20W. huh.gif

--------------------
+
Laurentziu83
post 17 Nov 2015, 10:08
Post #59

Membru autentic

Francezi...ca si la noi, conteaza mai mult aspectul decat continutul... la suprafata pun R-link si alte balarii, dar difuzoarele care nu se vad sunt praf. Cam asa am patit si eu cu Armakys-ul, mai prost decat ce aveam pe Symbol.

--------------------
. . .
+
mircea_aq
post 18 Nov 2015, 22:22
Post #60

Membru autentic

Eu mai am inca symbolul, iar calitatea sistemului audio mi se pare si mai proasta decat la megane. Tu aveai ceva modificari la clio fata de radio-cd-ul 4X15 ?

Apropo de probleme la motoarele astea noi, vad ca e o treaba uzuala:
http://vwforum.ro/topic/121313-zgomot-moto...ai-lunga/page-2

Singura diferenta e ca la reno ai garantie.

--------------------
+
5 Pages < 1 2 3 4 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

ETask
Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 9th May 2025 - 02:35
Dacia