Megane Sport Tourer GT Line, 1.2TCE 130 CP, EDC
![]() ![]() |
Megane Sport Tourer GT Line, 1.2TCE 130 CP, EDC
madhorsefuzzy |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 4.247 Joined: 9 May 05 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Laguna Grandtour
2011 4Control 2.0dci
200cp+ / Honda Insight Hybrid 2010 stock "Vei invata sa conduci cand vei sti sa te feresti de prosti, nu cand vei sti legea!"
|
|||
Catalinmodena |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.547 Joined: 7 April 08 From: Aproape de Craiova ![]() |
Si cum se termina pe la 3500.Hai sa ne mutam,ca poate deranjam,si nu-i frumos !
|
--------------------
Renault
megane sedan
manager 1.4 16v 2007
|
|
andreist |
![]()
|
![]() betiv fumator consumator de porc Group: Members Posts: 819 Joined: 24 November 14 ![]() |
nu pot, e asa de phun
![]() This post has been edited by andreist: 9 Nov 2015, 23:25 |
--------------------
Renault
W209/R129/Symbol
M113/K9K 702
|
|
mars |
![]()
|
![]() meow or never Group: Moderatori Posts: 7.305 Joined: 22 January 04 ![]() |
Cred ca necesita si o oarecare adaptare, dar eu, cu Laguna Coupe 2.0 dCi 180 n-am simtit niciun fior. Trage, nu zic nu, dar smucit si "din bucati". N-am simtit caii aia. La babuta mea parca e altfel...
|
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Otto FTW!
|
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
alexbudan |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 245 Joined: 19 May 08 From: Pitesti ![]() |
Discutia PRO/CONTRA diesel o sa fie vesnica!
![]() Am o multime de cunostinte, inclusiv colegi de job, care au renuntat la masinile diesel, dupa ce au avut o gramada de probleme tehnice. Este drept si trebuie sa recunosc ca am fost impresionat de 1.6 DCi 130 CP de la Renault. Este un motor silentions si foarte harnic. Dar cu toate astea, cand stateam la relanti, tot simteam vibratia de tractoras... Inainte sa am masinile astea pe benzina, am consus un opel astra 1.7 cu motor de isuzu (masina de RDS), vreo 3 ani. O multime de probleme am avut cu masina aia. Ultima oara cand s-a stricat, am primit la schimb tot un opel astra 1.6 benzina. Atunci am zis gata..... Ca si cu ARO... ![]() ![]() |
--------------------
Renault
Megane Sport Tourer 1.2 TCE 130 EDC
2015
|
|
ajaccio83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 220 Joined: 9 November 09 ![]() |
Asta cu cuplul la turatii joase e de pe vremea PD-urilor. Mai nou toate CR-urile sunt cat de cat liniare in raspuns. Din pacate toti mai multi producatori au 'lungit' treptele de viteza pentru a reduce emisiile de CO2. De aici rezulta niste reprize mai lente si nu asa de explozive cum era la diesel-urile de acum 10 ani. In ziua de azi un motor mic cu turbo este echivalentul unui diesel la condus. Singura diferenta a ramas consumul, dar si aici cele pe benzina au recuperat destul de mult.In regim de exploatare normal mixt nu cred ca diferenta este mai mare de 1litru.
|
--------------------
clio II
CLIO
2003
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
QUOTE(mars @ 9 Nov 2015, 22:48) Daca se incadreaza in niste limite normale, probabil nu zice nimeni nimic. Iar daca masina anterioara a rulat aproape 300 de mii de km, probabil a produs bani seriosi ca sa nu merite zgarcenia la 1.5-2 litri la suta de kilometri daca asta asigura confortul soferului. Eu am Megane-ul benzinar si am condus si Fluence-ului dci edc al unui coleg. La 90 de mii de km cat avea rulat Fluence-ul, coborat din Megane-ul meu cu doar 20 de mii de km mai tanar, mi s-a parut ca am urcat intr-un tractor zgomotos. Pana la urma, nu merita sa te zgarcesti pana in maduva oaselor cand alegi ceva, la fel cum nu te zgarcesti cand iti alegi mobila in casa, televizorul, etc. |
--------------------
.
.
.
|
|
pishky |
![]()
|
![]() rca Naspa Group: Members Posts: 3.521 Joined: 26 January 11 From: Constanta ![]() |
QUOTE(Catalinmodena @ 9 Nov 2015, 22:03) Vreau sa vad si eu diesel-ul ala,modern,care se incalzeste rapid iarna. Nu masina cu motor diesel ce baga caldura rapid !!!Sa nu apara confuzii ! unele sunt echipate cu termoplonjoane care incalzesc antigelul. nu de dragul pasagerilor, ca vezi doamne "sa se simte bine clientul", nu, sunt prevazute pentru a tine sub control noxele, motor cald mai repede => ardere mai buna => noxe mai putine. la urma urmei fiecare alege ce se preteaza mai bine nevoilor lui. daca mi-ar deconta si mie cineva carburantul integral as lua benzinar clar, si mare, si turbo, de preferat din ala old school, care il apuca toti, dar absolut toti dracii de pe la 5.000 rpm in sus. eu, la momentul cand am luat laguna nu aveam drum sub 30 km pana la munca niciunuia dintre noi (timp berechet sa se incalzeasca). |
--------------------
Reno,
dizel,
ca nu-mi permit o benzina
|
|
alexbudan |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 245 Joined: 19 May 08 From: Pitesti ![]() |
Iata si prima imbunatatire pe care o aduc noului megane. Suport de ochelari. Cumparat de pe olx cu 40 de lei, montat in 10 minute. Suportii lui nu sunt identici cu sistemul de pe megane, el fiind de Dacia. Am gasit niste cleme pe care le-am prins pe sub plafon, si am reusit sa strng suruburile negre.
Rezultat... Nu mai am nevoie de toc de ochelari si nici nu mai ocupa spatiu in plus in cotiera. IMG_3045.JPG ( Size: 237.2k ) Number of downloads: 906 IMG_3046.JPG ( Size: 282.54k ) Number of downloads: 921 IMG_3048.JPG ( Size: 254.24k ) Number of downloads: 899 IMG_3047.JPG ( Size: 234.31k ) Number of downloads: 896 O buna observatie pe PM a colegului mezym, in brosura noului megane nu se specifica nimic de arkamys, iar sistemul audio pare a fi unul clasic 4x20W. ORICUM, REPET,MULT INFERIOR CELUI DE PE MEGANEUL VECHI. Cu toate acestea, sistemul audio dispune de aceasta "functie de mare efect" ![]() IMG_3058.JPG ( Size: 336.6k ) Number of downloads: 903 http://www.renault.ro/media/noul-megane/at...noul-megane.pdf This post has been edited by alexbudan: 12 Nov 2015, 07:16 |
--------------------
Renault
2015
|
|
bgdrenault |
![]()
|
![]() bgd Group: Members Posts: 3.516 Joined: 4 February 07 From: Piatra Neamt ![]() |
Modul in care ai montat suportul de ochelari nu strica oare functionarea airbag-ului cortina in caz de accident? Mai studiaza putin, eu am vrut sa duc un fir pe acolo pentru senzorii de parcare, si electricianul pe care l-am consultat mi-a spus sa evit zona respectiva din acest motiv. L-am dus in final pe jos.
Nu sunt sigur dar studiaza putin aspectul. |
--------------------
Megane
Sedan 1,33 140 CP
2019 Intens
- XXX
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
la megan duoi, fix acolo este pus.
ps mama ce chitre oare ce profit au facut de nu au mai pus suportul. |
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
mircea_aq |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.170 Joined: 13 October 06 ![]() |
Nici eu n-am avut suport desi era faza I si nivelul de top de echipare la momentul respectiv.
Eu m-as uita in torpedou dupa iluminare, m-as uita la praguri daca mai exista ornamentele cromate, as baga un ochi la luminile ambientale din portiera - cele care lumineaza la picioare, astea-s primele care se "eficientizeaza" |
--------------------
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
pe modelul megan duoi....
|
--------------------
Renault
Megane sedan
|
|
mircea_aq |
![]()
|
Nici macar la megane II nu era pe toate versiunile. La confort privilege de exemplu lipsea, era decat pe luxe privilege din cate tin eu minte.
Cert e ca odata cu trecerea de la II-> III cotiera a devenit mai mica, a disparut suportul de ochelari din schema, portierele sunt imbracate in mai mult plastic si mai putina musama, doar scrumiera a ramas aceeasi ca pe Solenza. |
--------------------
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
|
|
alexbudan |
![]()
|
Pai airbag-urile cortina trec exact prin parte de jos a plafonului, pe langa cheder. In plus, pe dreapta este montat maner de sustinere, pe stanga nu era nimic, insa suportul din tabal de sub plafon exista. Nu prea vad de ce ar influenta functionarea airbagului.
Iluminare in bord am. ![]() Cat despre lipsuri... Pe langa langa lipsa luminilor din portierele spate, a blocajelor din buton pentru usile din spate, a cotierei spate si a calitatii sistemului audio, astazi am mai descoperit ca la piulitele care prind bratele stergatoarelor, nu mai avem capace. O incredibila sursa de a reduce costurile de fabricatie, si de ridica costurile ulterioare. Acolo o sa stea rugina intr-o veselie. De acemenea, la vechiul megane puteam sa vad cat mai am pana la urmatoarea revizie respectiv ex: 15000km/11mo. La asta nou, nu gasesc pe nicaieri in meniu, si nici in R-Link. Inca mai caut, ca sa completez lista lipsurilor. |
--------------------
Renault
2015
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Cat de zgarcit sa fii sa economisesti din lista optiunilor din meniul computerului de bord?
La logan intelegi de ce au scos CI-ul, dar aici... |
--------------------
.
.
.
|
|
74r12 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 514 Joined: 2 July 04 From: Planeta Pământ (Terra) ![]() |
Ai primit si covorase de cauciuc originale ?
Mi se par execrabile cele pt M3, comparativ cu cele de pe M2. Inca o chestie: cu maneta in pozitie N poti ambala motorul? La mine cand incerc intra o limitare si nu pot sa turez mai sus de relanti. In schimb in pozitia P se poate tura motorul. |
--------------------
Megane
2.2
Expression+ 1,5 dci 85 cp Megane 3 Sport Tourer Privilege 1,5 dci 110 cp EDC
|
|
alexbudan |
![]()
|
Am primit covorase originale, dar le-am dat jos si am pus covorase noi luate de la Rimi Timisoara. Din experienta anterioara stiu ca astea Rimi retin foarte ok apa rezultata din topirea zapezii|(iarna), pentru ca au o bordura de vreo 7-8 mm inaltime pe tot exteriorul. Astfel, apa nu ajunge pe mocheta.
Cele originale de la Renault sunt si subtiri si nu au niciun fel de bordura. Legat de cutia de viteze, pe N se poate tura motorul doar pana la 1500. Pe P merge full. Surpriza! Eroarea Check Injection System a reaparut. Este deci a 4 oara cand se intampla. Pana acum au schimbat electrovana turbo si senzorul de presiune de pe admisie. Marti masina merge iar la doctor, dupa doar 1900 de km de la achizitie. ![]() ![]() O alta intrebare dedicata celor care au jante aliaj. Daca pe masina ai jante aliaj si ai roata de rezerva normala(de tabla), nu ar fi trebuit sa primesti odata cu masina un set de 5 prezoane pentru rezerva? Merg astea de la aliaj? This post has been edited by alexbudan: 15 Nov 2015, 22:20 |
--------------------
Renault
2015
|
|
Macione |
![]()
|
Membru cu RS Group: Members Posts: 820 Joined: 17 June 09 From: Bucuresti ![]() |
De la ce benzinarii alimentezi si de care?
|
--------------------
Nissan
Renault CLIO/RS
Nissan Xtrail Tekna 2015 , Juke Nismo RS 2016
- B 169 RRS
|
|
alexbudan |
![]()
|
OMV 95 si 100. Intotdeauna!
|
--------------------
Renault
2015
|
|
andreist |
![]()
|
![]() betiv fumator consumator de porc Group: Members Posts: 819 Joined: 24 November 14 ![]() |
QUOTE O alta intrebare dedicata celor care au jante aliaj. Daca pe masina ai jante aliaj si ai roata de rezerva normala(de tabla), nu ar fi trebuit sa primesti odata cu masina un set de 5 prezoane pentru rezerva? Merg astea de la aliaj? Laguna - are, dar are janta de rezerva de bicicleta Latitude - n-are - dar are janta de aliaj ca celelalte 4 Symbol - n-are - dar are janta de otel ca si celelalte 4 BMW - n-are roata de rezerva Mercedes - n-are, dar are janta de rezerva de bicicleta Caddy - n-are Logan - n-are A4 - n-are, dar are janta de rezerva de bicicleta Experianta personala. Nu stiu teoria in satele suruburilor separate pentru roata de rezerva. |
--------------------
Renault
W209/R129/Symbol
M113/K9K 702
|
|
centurion |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.043 Joined: 8 September 12 ![]() |
Sa nu fie vreun diagnostic fals, mai ales daca spui ca masina nu-si schimba comportamentul. Iar astia sa schimbe degeaba componente de pe motor.
Doar OMV '95 am bagat si eu, acum Shell, dar nu am avut niciodata problema asta. Avem aceleasi motoare. |
--------------------
-
-
-
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
Cum bre nu mai dau nici șuruburi pentru rezervă. Muahahahahahahahahhaahah
|
--------------------
Renault
Megane sedan
|
|
bgdrenault |
![]()
|
![]() bgd Group: Members Posts: 3.516 Joined: 4 February 07 From: Piatra Neamt ![]() |
QUOTE(alexbudan @ 15 Nov 2015, 21:44) O alta intrebare dedicata celor care au jante aliaj. Daca pe masina ai jante aliaj si ai roata de rezerva normala(de tabla), nu ar fi trebuit sa primesti odata cu masina un set de 5 prezoane pentru rezerva? Merg astea de la aliaj? Pe roata de rezerva ai indicatia sa mergi cu maxim 80 km/h? Daca da, atunci producatorul garanteaza ca piulitele de la roata de aliaj asigura in mod corespunzator si roata de tabla. Acelasi lucru il am la un ford fiesta luat de nou, drept ca in 2007, dar sigur zgarcenia sau darnicia producatorilor nu s-a modificat in bine. |
--------------------
Megane
Sedan 1,33 140 CP
2019 Intens
- XXX
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
QUOTE(alexbudan @ 15 Nov 2015, 22:44) O alta intrebare dedicata celor care au jante aliaj. Daca pe masina ai jante aliaj si ai roata de rezerva normala(de tabla), nu ar fi trebuit sa primesti odata cu masina un set de 5 prezoane pentru rezerva? Merg astea de la aliaj? Eu am jante de aliaj si rezerva de tabla, la livrarea masinii am primit si un set de prezoane pentru janta de tabla, clasice, fara saiba. Roata de rezerva e normala, un Michelin din gama eco, 205/55R16 91H. Bine, la tablele de iarna folosesc binemersi prezoanele de la jantele de aliaj. ![]() |
--------------------
.
.
.
|
|
mircea_aq |
![]()
|
Eu am jante pe 16" din aliaj, rezerva tot 16" dar de tabla - a venit cu un set de prezoane fara saiba ca dotare standard. Anvelopele au fost toate michelin energy saver, personal n-am fost tocmai incantat de ele. N-au fost rele dar nici grozave.
LE: a mea e din 2010, nu stiu cum a evoluat situatia ulterior, am vazut ca la un moment dat au inceput sa apara jante pe 17 cu kit de reparatie pneu. This post has been edited by mircea_aq: 16 Nov 2015, 10:55 |
--------------------
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
|
|
alexbudan |
![]()
|
Si a mea venea cu kit de reparatie. Eu am cerut optional rezerva de dimensiuni normale.
Masina este de maine in service pentru o zi, doua. O sa folosesc zilele astea vechiul M3ST care a primit intre timp volan imbracat in piele, o curatare de tapiterie si interior si un polish. Masina arata foarte bine. Vorba aia mi-am luat masina noua, ca sa merg cu aia veche. ![]() Oricum, surprizele nu contenesc ca apara.... Meganeul nou nu are tweetere. Deci este cu alte cuvinte, coaja. Doar boxe in usi. Ma mir dracu', ca le-au mai pus si pe usile din spate. La acest nivel de economie, trebuiau doar pe usile din fata. De tot rasul. Am fost la dezmembrari si am luat cu 40 de lei, doua tweetere de Megane2. Scos capacele din bord, scos decupajul conectat si fixat. Parca se aude cu totul altfel. Totusi, sunetul este mult inferior celui vechi. Cel vechi avea in dotare 4x15W, asta nou are cica 4x20W. ![]() |
--------------------
Renault
2015
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Francezi...ca si la noi, conteaza mai mult aspectul decat continutul... la suprafata pun R-link si alte balarii, dar difuzoarele care nu se vad sunt praf. Cam asa am patit si eu cu Armakys-ul, mai prost decat ce aveam pe Symbol.
|
--------------------
.
.
.
|
|
mircea_aq |
![]()
|
Eu mai am inca symbolul, iar calitatea sistemului audio mi se pare si mai proasta decat la megane. Tu aveai ceva modificari la clio fata de radio-cd-ul 4X15 ?
Apropo de probleme la motoarele astea noi, vad ca e o treaba uzuala: http://vwforum.ro/topic/121313-zgomot-moto...ai-lunga/page-2 Singura diferenta e ca la reno ai garantie. |
--------------------
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th May 2025 - 02:35 |