Megane Sport Tourer GT Line, 1.2TCE 130 CP, EDC
![]() ![]() |
Megane Sport Tourer GT Line, 1.2TCE 130 CP, EDC
alexbudan |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 245 Joined: 19 May 08 From: Pitesti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane Sport Tourer 1.2 TCE 130 EDC
2015
|
|||
alexbudan |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 245 Joined: 19 May 08 From: Pitesti ![]() |
Masina a fost din nou in service, la solicitarea Renault Romania. Pentru ca am vandut masina veche, am cerut masina de mobilitate, si mi-au oferit un Megane 3 hatch, Olympic Edition 2012, 2.0 140CP CVT. Turcia Made! Tin sa mentionez ca e turcesc, pentru ca e prima oara cand conduc un M3 de Turcia, eu care am mers cu 3 M3 de Spania si Franta. Si am fost dezamagit.
In mod sigur or sa se supere colegii care detin Fluence/Megane de Turcia, dar masinile sunt mult inferioare. Ma raportez doar la masina cu care am mers... - In primul rand, insonorizarea este jalnica spre groaznica. Usile sunt mult mai prost inchegate decat modelele frantuzesti/spaniole. Orice usa ai tranti la masina asta, suna a capac de borcan. Nu-mi venea sa cred. In fine... Motorul se aude foarte rau, vibratiile si denivelarile nu mai zic. - Mecanica... Nu stiu ce naiba difera la mecanica, dar ceva difera rau, pentru ca nu-mi lasa senzatia de masina stabila. ![]() - Finisajele interioare mult inferioare. Scaunele mai proaste ca la Logan, fara PIC de suport lateral, fara reglaj lombar. Plasticele iti dau impresia de jucarii chinezesti...Manetele de semnalizare si stergatoare + telecomanda radio, sunt mult mai in spate pozitionate, practic trebuia sa le cauti de fiecare data cand aveai nevoie de ele. ![]() - Ce nu mi-a placut: lipsa buzunarelor cu capac din podea, lipsa cartelei, lipsa reglajului pe adancime al volanului, imposibilitatea a modifica intensitatea aeratoarelor de pe centrul bordului... Ce nu mi-a placut strict la motorul asta: consumul enorm: in oras 14, in afara 7,5-8. Eu in 650 de km, nu am reusit sa fac o medie sub 9,9. Dar altfel, foarte harnic, mai ales peste 3000 de ture! Mi-a placut cutia CVT, destul de ciudata senzatia de ambreiaj care patineaza, insa foarte eficienta si prompta. 20160323_121529.jpg ( Size: 307.44k ) Number of downloads: 1240 20160323_121946.jpg ( Size: 292k ) Number of downloads: 1259 20160323_121548.jpg ( Size: 256.43k ) Number of downloads: 1267 20160323_122134.jpg ( Size: 254.63k ) Number of downloads: 1254 Una peste alta, am luat masina mea de la service, dupa 3 zile, timp in care s-a constatat intr-un final ca trebuie inlocuita cutia de viteze. Ramane sa o comande, si sa ma anunte pentru a stabili data inlocuirii. |
--------------------
Renault
2015
|
|
St |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.466 Joined: 18 July 04 From: Bucuresti ![]() |
In gama megane 3, care-s masinile facut ein Turcia si care sunt cele facute in Spania/Franta?
Traiam cu impresia ca hatch-urile sunt toate Fr/Sp. |
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
2018/ 2004 Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
Nope.
Alea cu plastice pe plafon e lou cost. |
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
alexbudan |
![]()
|
Toate break-urile si coupe-urile sunt doar Franta/Spania. Hatch sunt si din Turcia.
|
--------------------
Renault
2015
|
|
alexbudan |
![]()
|
Preocupare de weekend.
De astazi, avem si tweetere pe spate. Cum firele erau deja trase, dar tweeterele erau lipsa, am cumparat tweetere si capace originale de bord. Nu mi-a mai ramas decat sa bricolez un suport pentru ele, sa dau gaura in panou si sa lipesc capace originale, dupa ce in prealabil au fost putin bricolate. Rezultatul... ceva ce gadila mai frumos urechea, si un total de 8 incinte acustice. ![]() Attached thumbnail(s) 20160331_091856.jpg ( Size: 365.3k ) Number of downloads: 1108 20160331_091912.jpg ( Size: 220.68k ) Number of downloads: 277 20160331_111414.jpg ( Size: 285.86k ) Number of downloads: 281 |
--------------------
Renault
2015
|
|
alexbudan |
![]()
|
De ieri masina e din nou pe drumuri. Are cutie noua, merge fain. E interesant sa-ti dai seama cum incepi sa te obisnuiesti cu un defect. Diferenta e clara, nu numai in treapta a 2-a si in marsarier, dar si in felul in care face downshift.
Cutia veche de viteze a fost trimisa la expertiza in Franta, cel putin asa mi-au zis... Sper sa sa ajunga totusi la producator, in Germania, poate mai sunt si altele care prezinta defectul... In fine.... Legat de partea de sunet, care ma streseaza.... Am gasit 4 incinte BOSE, ca cea pozata mai jos. Credeti ca ar schimba in vreun fel sunetul? Stiu ca unitatea ramane aceeasi. Ma intrebam daca totusi ar mai primi un plus de bass, sau macar efect de bass. ![]() This post has been edited by alexbudan: 29 Apr 2016, 06:14 Attached thumbnail(s) 20160418_191308.jpg ( Size: 229.14k ) Number of downloads: 308 20160418_191303.jpg ( Size: 173.54k ) Number of downloads: 268 |
--------------------
Renault
2015
|
|
horhel |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 324 Joined: 24 October 08 From: Bucuresti ![]() |
cele de pe renault sunt blaupunkt parca, daca intra de magnet poate o sa fie vreo diferenta
dar marea diferenta se va auzi daca se schimba unitatea, chiar daca raman boxele din fabrica |
--------------------
reno
megan
doi punct doi
|
|
ursul_bipolar |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.667 Joined: 23 July 08 ![]() |
Eu zic sa le schimbi. O diferenta vei simti. Daca schimbi si HU probabil o sa le folosesti la adevarata capacitate.
|
--------------------
Toyota
RAV4
HSD Elegance 2018 Toyota Highlander HSD Exclusive 2022
|
|
sb-55-dan |
![]()
|
![]() Membru si atat Group: Members Posts: 833 Joined: 6 July 05 ![]() |
Eu zic sa le schimbi si eventual sa pui un amplificator.
|
--------------------
renault
Laguna II, Laguna III
2003, 2011 Renault Laguna II Dynamique 1.9 Dci 120CP
Renault Laguna III Dynamique 2.0Dci 150CP |
|
m3st_tce |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 504 Joined: 6 May 12 ![]() |
QUOTE(alexbudan @ 29 Mar 2016, 19:28) ... si mi-au oferit un Megane 3 hatch, Olympic Edition 2012, 2.0 140CP CVT. Turcia Made! Tin sa mentionez ca e turcesc, pentru ca e prima oara cand conduc un M3 de Turcia, eu care am mers cu 3 M3 de Spania si Franta. Si am fost dezamagit. In mod sigur or sa se supere colegii care detin Fluence/Megane de Turcia, dar masinile sunt mult inferioare. Ma raportez doar la masina cu care am mers... ... Nu stiu cum e un "turcesc". Eu drive-test-ul l-am facut cu un Prestige (hatch) spaniol, 1.6l, 110CP. Senzatia de confort a fost peste orice altceva ce am testat atunci (2011), asa ca m-am intors (cand propunerea VW cazuse) la Renault, si nu regret. Insa acum un an jum'ate eram cat pe ce sa iau un hatch in loc de Rapid. A "iesit din carti" datorita spatiului (lipsei). Ceea ce scrii imi ridica un semn de intrebare vis-a-vis de onestitatea unui drive-test cu Renault pt. Europa cand oferta de masini e pt. Est. In acelasi timp imi ofera explicatia de ce atat de multi posesori de M3 lauda M4 ca materiale si silentiozitate ![]() |
--------------------
Renault
Megane 3 ST Prestige / Skoda Rapid Active ***
2011 1.4 TCe / 2014 1.2 TSI (86CP)
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
QUOTE(alexbudan @ 29 Mar 2016, 20:28) - Finisajele interioare mult inferioare. Scaunele mai proaste ca la Logan, fara PIC de suport lateral, fara reglaj lombar. Plasticele iti dau impresia de jucarii chinezesti...Manetele de semnalizare si stergatoare + telecomanda radio, sunt mult mai in spate pozitionate, practic trebuia sa le cauti de fiecare data cand aveai nevoie de ele. ![]() Am observat si eu treaba cu scaunele, drepte ca un scaun pliant , jenant la o mașină de genul, insonorizarea la fel de jananta, de fapt inexistentă, plus multe altele menționate de tine, asta e bătaie de joc fata de clienți să scoți o căruță de genul în zilele noastre, care nu e tocmai ieftina, cum e TAta la indieni. Aia măcar au o scuză, prețul . |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
alexbudan |
![]()
|
![]() Bucuria nu a tinut prea mult. Cutia de viteze a fost schimbata acum 3000 de km. Deja incepe sa se simta iar acea vibratie. Acum este undeva la 20-30% din felul in care facea cand s-a luat decizia de inlocuire a celei vechi. Noua fiind, la inceput nu avea niciun simptom. Adica mergea foarte ok, fara vibratii. Dupa cateva drumuri prin Bucuresti, prin aglomeratie, problema a reaparut. La un nivel mult mai mic, dar se simte. In marsarier nu face. Oricum, tind sa cred ca se va agrava. Am tot intrebat prin service daca exista vreun update de soft pentru ea. Au intrebat la Renault; pana acum nimic. Deja este enervant. Am impresia ca este problema de soft, pentru ca nu schimba din a 2-a in a 1-a, decat la 6 km/h, pe Drive. Iar pe Manual la 9 km/h. Am tot facut teste, sa conduc pe Manual, si vibratia nu se simte asa puternic la 9-10k/h. Adica este decenta. Practic, daca ar fi o cutie manuala, la viteza aia, o mai ajuti cu ambreiajul daca ar fi cazul. Oricum. Ma scoate din sarite! ![]() Ma tot gandesc ca ar putea sa fie o problema a masinilor echipate cu motoare Euro6, si ca probabil, din cauza necesitatii de noxe mici, softul sa fie modificat, si duc cumva la un extrem. Accept orice fel de feedback de la utilizatori de 1.2 TCE cu EDC. Clio/Captur/Megane/Scenic. |
--------------------
Renault
2015
|
|
stefandinescu70 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 815 Joined: 4 September 16 ![]() |
Salut. Ai rezolvat cu cutia EDC ? totul este OK cu cea noua ? sunt curios ,deoarece la masina fetei mele , un Megane 3 hatch , 1.5 DCI 110 EDC , 2014 , tremura/sacada motorul/ transmisia la plecarea cu spatele ( cate odata si cu fata , exact ce zici tu intre treptele 1, 2 ) si am schimbat numai tampoanele motorului ( contra cuplu si cel hidraulic de sus) si s-a rezolvat simplu . Tampoanele de motor sunt vai de mama lor ca si calitate( Turcia la mine ) . Uitasem , masina avea numai 17500 km in momentul problemei .
This post has been edited by stefandinescu70: 11 Oct 2016, 11:54 |
--------------------
Talisman
.
2016 1.6dCI160 EDC
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th May 2025 - 03:23 |