Problema stergatoare: nu functioneaza, Apa in masina. Infundare scurgeri apa.
![]() ![]() ![]() |
Problema stergatoare: nu functioneaza, Apa in masina. Infundare scurgeri apa.
iulllyyy |
![]()
|
||
Membru Group: Members Posts: 291 Joined: 18 December 07 From: buc ![]() |
|
||
--------------------
vw
UP
2012
|
|||
M i h a i |
![]()
|
![]() _______________________ Group: Members Posts: 5.669 Joined: 12 September 06 ![]() |
Incearca sa rezolvi problema in alt service....Nu cred ca e de vina masina sau sistemul...sa fie prost gandit sistemul? nu prea cred...
|
--------------------
------
------
------
|
|
Gargaritza |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 55 Joined: 29 March 07 ![]() |
Eu am fost la Serus in Bucuresti.
Si eu am avut probleme cu stergatoarele din cauza faptului ca orificiile de scurgere de sub grila se infundau cu frunze. Asa ca cei de acolo au scos practic mansoanele puse din fabrica. Acum nu mai retin nimic acolo. Practic nu mai are ce sa se infunde. This post has been edited by Gargaritza: 29 Dec 2008, 17:30 |
--------------------
Renault
Clio 3 1,4 Dinamique
2007
|
|
iulllyyy |
![]()
|
O sa incerc la alt service.Oricum nu recomand nimanui sa apeleze la service-ul Renault din Constanta.
|
--------------------
vw
UP
2012
|
|
$$ilvviu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.882 Joined: 6 January 07 From: Roman/NT ![]() |
Problema era si la vechile dacii.
Trebuiau scoase cele 2 furtunase care dirijau apa. |
--------------------
Renault
Laguna
Initiale 2002
- NT-97-SLR Suzuki Samurai 1983 NT-99-SZK
VW Golf 1.9TDI 2001 NT-99-FIX |
|
iulllyyy |
![]()
|
Nu stiu,nu ma pricep dar alea nu sunt puse si ele cu un scop?Cel mai bine apelez la un service sa nu fac alta boacana.Sper sa nu se fi ars iar motorasul.O sa mai incerc maine sa la clintesc...Va multumesc pentru ajutor.
|
--------------------
vw
UP
2012
|
|
99AIM |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.134 Joined: 26 June 05 ![]() |
Man e simplu,ai acolo o cultura intreaga de muschi,licheni,ciuperci.....scoate grila aceea neagra ,curata bine iar apoi greseaza eventual si bratele stergatoarelor eventual poti scoate si mansoanele de dirijare a apei de ploaie,te plimbi degeaba pe la service ca aia sunt varza,hai ca mi-am luat liber pana pe 5 ian. si te pot ajuta eu cu demontarea grilei ca am tot ce-mi trebe in garaj.
|
--------------------
Clio III ph 1
Renault Fluence ph 2
1.6 dci
- CT 99 xxx Sufletele mari au intalnit intotdeauna opozitie din partea mintilor mediocre. (Albert Einstein)
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Ideea de a inlatura mansoanele de ghidare apa mi se pare o prostie!
Daca stii cum s-o faci, curtirea nu este o mare problema iar faptul ca se infunda scurgerea datorita frunzelor ... hmm, sa fie vina fabricantului sau al conditiilor de exploatare!? |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
CGB |
![]()
|
![]() CGB Group: Members Posts: 2.455 Joined: 4 May 05 From: behind ![]() |
reno este o masina sensibila (o masina cu probleme). desi sint destui multumiti de alegere, sint si destui nemultumiti. iar procentul astora nemultumiti este mult mai mare decat in cazul altor marci.
asta e adevarul oricat ar incerca unii sa dovedeasca contrariul (cacafonia e intentionata). dupa 2 renouri (si problemele aferente), n-o sa mai aleg marca asta niciodata. This post has been edited by cristib: 29 Dec 2008, 21:03 |
--------------------
Renault
Clio RS Line
2022 _______________
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Eh, si?
![]() |
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
CGB |
![]()
|
![]() CGB Group: Members Posts: 2.455 Joined: 4 May 05 From: behind ![]() |
si nimic. imi vars si io oful. oricum, viata mere 'nainte
![]() |
--------------------
Renault
Clio RS Line
2022 _______________
|
|
iulllyyy |
![]()
|
RamboX esti din Constanta?
![]() |
--------------------
vw
UP
2012
|
|
MMVI |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 611 Joined: 4 April 06 From: Ilfov ![]() |
da
![]() daca tot va apucati sa desfaceti faceti si niste poze cu ceva explicatii This post has been edited by MMVI: 29 Dec 2008, 22:45 |
--------------------
renault
clio III
2007 1.6 16V dynamique
- B-xx-ELF
|
|
roty |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 605 Joined: 19 May 06 ![]() |
treaba cu infundatul de la frunze e problema de proiectare a masinii; ar fi culmea sa imi interzica sa parchez sub copaci; ca deja sub pasari n-am voie...
Totusi, problema mi-am rezolvat-o singur cu o sarma mai solida, iar cu precautia de a nu lasa frunze sa se acumuleze prea mult timp, problema n-a mai revenit. Nu e cea mai desteapta proiectare a unor scurgeri, dar nimeni nu e perfect ![]() |
--------------------
Renault
Clio 3
2006, 1.4 16V Renault Megane II Sedan, Confort Expression, 1.6 16V 115CP, 2005
|
|
99AIM |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.134 Joined: 26 June 05 ![]() |
|
--------------------
Clio III ph 1
Renault Fluence ph 2
1.6 dci
- CT 99 xxx Sufletele mari au intalnit intotdeauna opozitie din partea mintilor mediocre. (Albert Einstein)
|
|
iulllyyy |
![]()
|
Am tot defundat-o cu andrele,cu obiecte ascutite,insa la prima ninsoare au inghetat pur si simplu...si s-au oprit de tot:) intr-adevar este proiectata f prost.
![]() |
--------------------
vw
UP
2012
|
|
roty |
![]()
|
Cu inghetatul n-ai ce face, e drept. Insa obiectele ascutite si andrelele nu fac nimic.
Smecheria e ca trebuie sa desfunzi inclusiv dupa un cot pe care il face tubul; pentru asta am folosit o sarma de otel destul de groasa pe care am indoit-o sa faca un cot similar si cu ceva indemanare am reusit sa o fac sa treaca de cot, asigurand desfundarea corecta. Andrelele sunt drepte si sincer nu cred ca au trecut de zona cu pricina... |
--------------------
Renault
Clio 3
|
|
Gargaritza |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 55 Joined: 29 March 07 ![]() |
La mine cei de la service le-au scos complet. Intr-o prima faza le-au curatat (cu mare chin chiar si pentru ei). 3 zile mai tarziu cand am fost sa schimb motorasul pentru stergatoare erau deja partial infundate. De cand le-au scos nu mai am probleme.
|
--------------------
Renault
Clio 3 1,4 Dinamique
2007
|
|
padre |
![]()
|
![]() Il padrino Group: Members Posts: 1.890 Joined: 20 December 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(adi_ar @ 29 Dec 2008, 18:29) faptul ca se infunda scurgerea datorita frunzelor ... hmm, sa fie vina fabricantului sau al conditiilor de exploatare!? E vina fabricantului 100%. Frunzele cad si in Franta si in Romania, este parte din natura, Renault trebuia sa se gandeasca si la asta cand a proiectat si testat masina. |
--------------------
Ford
Mondeo
2.5T ex Renault Megane 2.1 1.5 dCi
|
|
iulllyyy |
![]()
|
Am rezolvat problema.Era o siguranta sarita...arsa...ceva de genu.Acum am taiat putin cauciucurile ,am largit ca sa curga apa fara probleme.Dar acum a inghetat lichidul de parbriz,am incercat cu apa caldutza,am mai adaugat lichid dar degeaba.Cei de acolo mi-au zis solutia cu apa calduta.Garaj incalzit nu am,asa ca inca mai caut variante.
|
--------------------
vw
UP
2012
|
|
quasararoma |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 415 Joined: 28 March 06 ![]() |
Pentru un service de calitate mergi la Tulcea.
Si eu sunt din Constanta si am fost la ei pentru revizie si schimbare bielete. Totul a fost impecabil. Si apropo, te-ai saturat cam repede ![]() This post has been edited by quasararoma: 9 Jan 2009, 14:44 |
--------------------
Renault
Laguna 3 2.0 dCI
GT Line
- CT
|
|
iulllyyy |
![]()
|
Pai i-am vazut de vreo 5 ori...La urmatoarea revizie merg la Tulcea.Sper sa fie ok.
|
--------------------
vw
UP
2012
|
|
95puf |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 271 Joined: 12 January 08 From: Medgidia ![]() |
Iti recomand Tulcea. Eu am facut deja doua revizii acolo si sunt multumit. Mai multe gasesti pe forum la ”Service autorizat”. Si nu fac reclama...
|
--------------------
Renault
Clio 3
2007 dynamique / 1.5dci / 70 CP
- CT-95-PUF Tacerea este singurul raspuns logic pe care il poti da prostilor...
|
|
mircea_aq |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.168 Joined: 13 October 06 ![]() |
Eu iti recomand VAG second, cu DI rosu
![]() Lasand gluma, nu vad de ce ai face 250 km pana la tulcea cand in cta ai mai nou 2 service-uri si te rezolva instant. Am facut revizia de 60K la ei cu programare de azi pe maine si in afara de tarife, care sunt cam piperate, nu am ce sa le reporsez. Acum duzele tale erau infudate sau doar inghetate , nu de alta dar iarna nu-i ca vara si desi nu sunt obligatorii , exista o gramada de accesorii care-ti fac viata mai usoara si te scutesc de coboratul prin mocirla ca sa dai cu andreaua-n stergatoare. Uite de exemplu anvelope de iarna ![]() ![]() |
--------------------
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
|
|
ncristi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.910 Joined: 9 April 05 ![]() |
QUOTE(roty @ 29 Dec 2008, 23:41) treaba cu infundatul de la frunze e problema de proiectare a masinii; ar fi culmea sa imi interzica sa parchez sub copaci; ca deja sub pasari n-am voie... Totusi, problema mi-am rezolvat-o singur cu o sarma mai solida, iar cu precautia de a nu lasa frunze sa se acumuleze prea mult timp, problema n-a mai revenit. Nu e cea mai desteapta proiectare a unor scurgeri, dar nimeni nu e perfect ![]() Daca voi credeti ca numai in reno intra frunze va inselati. Problemele astea apar la orice marca dupa o anumnita perioada daca masina nu este tinuta in garaj si se datoreaza mediului INFECT in care traim - un mediu plin de praf (mai mult noroi cand ploua) si de jeg. Cu experienta in domeniu - dupa 1-2 ani de utilizare a masinii cereti la service sa va degreseze sistemul care actioneaza stergatoarele pentru ca din cauza mizeriei se poate gripa si asta ar duce si la arderea motorasului. Toata afacerea costa vro 15 mil. daca nu se iau masuri premature. Repet- orice masina tinuta afara, intr-un mediu plin de praf si de mizerie (adica asa ca in Buc.) intampina astfel de probleme si nu este nici o gresela de proiectare a masinii. Este o gresela ca traim in orase mizere si pline de praf. This post has been edited by ncristi: 10 Jan 2009, 09:13 |
--------------------
Renault
kadjar - 1.2 tce 130 hp
ZEN - 2017 Sandero stepway 0.9 tce
Ford focus 1.6 tdci 110 hp Ford ecosport 1.0 ecoboost 125hp Skoda octavia 1.2 tsi 105 hp |
|
roty |
![]()
|
ncristi - hai sa-ti explic cum e la mine:
In fata blocului am copaci...deci si frunze, praf etc. In general parchez in spate, dar ocazional parchez si in fata. In numai cele cateva zile de parcat in fata a acumulat suficiente frunze cat sa se infunde. Nu-i normal... Tata are Megane2 si parcheaza numai in fata si nu-si curata niciodata de frunze grilajul ala...pana acum nu a avut probleme. Cand aveam vechea masina - Nova GT - nu parcam decat in fata la frunze...nu am avut niciodata probleme. Este o gresala de proiectare la clio si asta e...da lasa ca e ok, macar sa fie asta singura problema. Sincer, altele majore n-am intampinat, spre desoebire de taicameu pe M2 ![]() |
--------------------
Renault
Clio 3
|
|
Tudor |
![]()
|
![]() Moderator Group: Members Posts: 1.824 Joined: 10 May 05 From: Bucuresti ![]() |
Dpdv al scurgerilor din zona stergatoarelor Megane II are aceleasi probleme de proiectare ca si Clio III (mai corect e invers). La Megane II e chiar mai nasol, ca prin furtunasele de cauciuc (cele care se tot infunda) e trecuta si cate o sirma fixata de caroserie, care faciliteaza retinerea namolului si formarea dopurilor.
La Megane I si Clio II nu a existat aceasta problema, acolo erau 2 gauri generoase prin care se scurgea tot, fara sa se infunde. Proiectantii au gandit totusi ca pe acele gauri poate intra murdarie aruncata de roata la trecerea prin balti si din acest motiv s-a adaptat solutia cu furtunase. Eu unul as prefera solutia clasica cu gauri, dar la Clio III / Megane II au schimbat pozitia gaurilor, iar daca scoti de tot furtunasele, murdaria nu se scurge direct, ci se prelinge pe ceva componente, deci nu merge facuta adaptarea. Singura solutie viabila ramane curatarea regulata in service (eu recomand solicitarea expresa la fiecare revizie de 10.000 km) si largirea capatelor libere ale furtunaselor prin taiarea din furtunase a 2-3 cm. |
--------------------
Renault
Clio III
2006 1,5 dCi 80cp Dynamique 3usi Honda CR-V 2006 2,2 CDTi 140cp Executive
|
|
dj22sib |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 239 Joined: 26 March 07 ![]() |
In loc sa te vaieti atata mai bine ai folosi si tu lichid de spalare de calitate, si eventual sa il mai si folosesti din cand in cand. Scuze pentru abordare, dar ai dat totusi ceva bani pe masina asta,ai putea sa iti "permiti" sa ai si grija de ea. Foloseste si tu solutii de spalat de sezon si de calitate (nu dinalea de 5 lei bidonul de 5 litri
![]() ![]() This post has been edited by dj22sib: 11 Jan 2009, 22:45 |
--------------------
Renault
Megane 1.6 16V Expression Sedane,
Clio III 1.4 16V Exception
- DJ
|
|
iulllyyy |
![]() ![]()
|
Nu m-am vaitat.Pur si simplu asta e parerea mea despre masina.Iar apa nu am pus-o eu ci cei din service,pt ca atunci cand am ajuns la ei nu aveam deloc lichid,nu vedeam rostul de al pune din moment ce nu-mi mergeau stergatoarele.In fine,s-a rezolvat problema,insa sunt 100%convinsa ca o sa se mai intample si la alte persoane.E proiectata prost.De-asta am si scris aici,ca sa stie lumea ce are de facut.Sa nu intre in panica ca mine cand se trezeste cu apa pe picioare.
Multumesc tuturor celor care mi-au raspuns. |
--------------------
vw
UP
2012
|
|
ncristi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.910 Joined: 9 April 05 ![]() |
Nu inteleg ... cum adica ingetau stergatoarele...iarna este absolut normal sa inghete
![]() Eu iarna procedez in felul urmator: - mai intai curat parbrizul de zapada si gehata - dau drumul la dezaburire fata+spate (daca nu ai functia de dezaburure automata orientezi aerul spre parbrizul fata si dai drumul la ventilator la maxim) - astept 5 min. sau mai mult pana geamul incepe sa se dezghete - dezlipesc stergatoarele ingetate de parbriz - curat resturile de geheata care s-a format in jurul lamelelor stergatoarelor - poti folosi stergatoarele fara sa se mai blocheze PS Verifica atunci cand vine iarna ca lichidul de spalare sa fie adecvat respectiv sa aiba punctul e inget cel putin pana la - 20 grade. Daca nu esti atenta la detaliile astea o sa ai probleme cu orice masina nu numai cu clio pentru ca problema spusa de tine nu tine de masina ci de anumite masuri normale decare trebuie sa ti seama cand vine iarna. Bafta! This post has been edited by ncristi: 13 Jan 2009, 20:50 |
--------------------
Renault
kadjar - 1.2 tce 130 hp
ZEN - 2017 Sandero stepway 0.9 tce
Ford focus 1.6 tdci 110 hp Ford ecosport 1.0 ecoboost 125hp Skoda octavia 1.2 tsi 105 hp |
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 26th April 2025 - 01:59 |