Problema stergatoare: nu functioneaza, Apa in masina. Infundare scurgeri apa.
![]() ![]() ![]() |
Problema stergatoare: nu functioneaza, Apa in masina. Infundare scurgeri apa.
Pearl Jam |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 135 Joined: 1 June 06 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane Sedan 4 Intense
2020 1.4 TCE
|
|||
stefanc |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 11 Joined: 14 September 10 ![]() |
Salut,
Poate sa ma ajute cineva cu identificarea sigurantei pentru stergatoare? O poza ar fi de mare ajutor ![]() Multumesc. |
--------------------
Renault
Clio III
2009 Exception
|
|
ofilip |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 5 Joined: 1 January 11 ![]() |
Salutare. Si eu cu probleme la stergatoarele din fata.
Actiuni intreprinse: scos motorasul si toate angrenajele, curatat, lubrefiat, desfacut la motoras capacul de plastic, curatata vechea vasilina, pus alta noua. Rezultat: in casa motorasul functioneaza alimentat, pe masina tot nu vrea. Mentionez ca cand actionez maneta pt stergatoare nu se aude releul. Pentru stergatorul din spate se aude releul undeva in stanga soferului sub bord. Presupun ca acolo se afla si celalalt releu. Intrebare: Cum ajung acolo? |
--------------------
renault
clio simbol dinamic
- b62vfe
2007
|
|
stefanc |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 11 Joined: 14 September 10 ![]() |
Sa va povestesc ce am patit cu stergatoarele si cu sevice Auto Cobalcescu de pe splai...
Acum ceva timp nu mai mergeau stergatoarele. Am mers asa de la Sudului pana la Dristor unde si-au revenit. Peste vreo saptamana au decedat de tot. Am cautat bineinteles pe forum sa vad ce si cum si am dat de binecunoscuta problema cu scurgerile. Am verificat si ambele erau infundate, le-am desfundat dar stergatoarele tot nu vroiau sa o ia din loc. Asa ca mi-am facut programare la Auto Cobalcescu (splai), unde imi fac reviziile de vreo 5 ani incoace. Pe drum am observat si o trepidatie in pedala de frana, de fiecare data cand franam, fie drum uscat sau umed. Asa ca le-am zis sa se uite si la frane. Am predat masina, m-am dus sus la bar unde am stat de la 13:30 pana pe la 16 cand vine cel de la receptie service si imi spune ca motorasul nu merge, ca a pus altul care functiona si nici cu ala nu se misca stergatoarele si probabil sunt gripate angrenajele ce misca stergatoarele si imi da niste variante de pret.... Aici surpriza: - motoras Valeo aftermarket si sistem de angrenaje originale - aproximativ 1.900 de lei - motoras original si sistem de angrenaje originale - 2.800 de lei Nu mi-a venit sa cred, le-am zis ca nu am de unde sa dau atata si asta e, sa mi le puna la loc pe cele vechi si vad eu ce fac. Am mai stat inca o ora jumatate ca mai aveau de curatat discurile de frana si vine din nou, imi spune ca nu au terminat de curatat discurile si daca pot sa revin a doua zi. Ce puteam sa fac, am plecat acasa (pe jos, nu s-a pus problema sa imi dea o alta masina la schimb, ca deh, Romania). A doua zi m-a sunat ca masina e gata la 12 si ca au gasit niste becuri arse si daca sa le inlocuiasca. M-am dus la 12, mi-a prezentat devizul cu tot ce facusera, si imi spune ca au mai mesterit la angrenaje si si-au dat drumul. Intreb: pai si motorasul? Cica merge si ala... Ma rog, ma duc la masina, stergatoarele merg, asa ca i-am multumit si am plecat. Concluzie: nu stiu daca au vrut sa profite sau nu de mine, dar mi se pare tare suspecta toata treaba. Pe viitor o sa ma gandesc foarte bine daca ma mai duc la ei sau nu.... Asa ca cine imi recomanda un alt service bun in Bucuresti? ![]() P.S. pe deviz era trecuta si o siguranta de 30A, aveti idee daca siguranta de la stergatoare are acelasi voltaj? P.P.S. mi-au facut si o reducere de 10% ca sunt client fidel, le dau credit pentru asta, dar tot mi se pare suspect cum si-au revenit motorasul si angrenajele.... ![]() This post has been edited by stefanc: 13 Feb 2015, 12:56 |
--------------------
Renault
Clio III
2009 Exception
|
|
Fl0rin |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 54 Joined: 13 November 13 ![]() |
Am dat cu WD, am pus presa de extragere pe ele...nimic. Zici ca-s sudate
![]() |
--------------------
clio 3
renault
2011
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Depinde de presa....cum calca ghearele de jos mai precis!
Trebuie sa reusesti sa le scoti......cu presa adegvata. |
--------------------
.
.
- .
. RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
Fl0rin |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 54 Joined: 13 November 13 ![]() |
o sa dau cu wd cateva zile la rand si mai incerc
|
--------------------
clio 3
renault
2011
|
|
dan22y |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.515 Joined: 7 June 06 From: B ![]() |
Azi am efectuat operatiunea desfundare scurgeri apa ploaie la Clioul 3 din dotare. Defapt am anulat furtunasele alea, care erau pline de noroi si alte cele. Am curatat pe acolo si am repozitionat grila inapoi.
Nu stiam de ce incepuse sa faca figuri stergatoarele ![]() |
--------------------
R
M
- B
8
|
|
gabi.dragoi |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 13 Joined: 17 June 13 ![]() |
Am fost si eu azi in service si mi-au curatat scurgerile. Se umplusera, se adunase balta si se imputise rau.
A dat stergatoarele jos usor, cu o cheie de 16, a scos grila si a bagat apa cu furtunul ala cu presiune pana s-a curatat. 65 RON. Data viitoare bag o sarma si o fac eu gratis ![]() Povestea intreaga aici: http://www.reno.ro/Miros-urat-in-habitaclu...ml#entry4306302 |
--------------------
Renault
Clio 3 facelift
2012, benzina 1.2 16V 75CP
|
|
lucianiculae |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 9 July 15 ![]() |
Oameni buni care ati avut sau aveti probleme cu motorasul stergatoarelor de la clio 3 dci!
Am parcurs posturile dv. si am vazut ca v-ati "lovit" de ineficienta furtunaselor de scurgere a apei de ploaie, ceea ce determina în cele mai multe cazuri, arderea motorasului stergatoarelor, din cauza ca apa balteste în locasul în care este instalat. Exista opinia pe acest forum ca acesta a fi un defect de fabricatie, în sensul ca proiectarea lor este gresita si nu asigura o buna evacuare a apei. Eu m-am trezit toamna trecuta cu masina inundata, am scos apa cu cârpe, ziare, etc... ajungând în final sa am podeaua uscata. Asta n-ar fi totusi nimic pe lânga faptul ca trebuie sa platesc o suma de bani pentru înlocuirea acestui motoras. Ei bine, chiar acest lucru ma deranjeaza: ca trebuie sa platesc pentru ca cineva nu si-a facut bine treaba. Va rog, pe cei care ati avut aceasta problema, sa ne unim astfel încât sa depunem o plângere la Renault si sa cerem sa ne fie remediata defectiunea cauzata de proasta proiectare a scurgerii apei de ploaie, respectiv sa ne fie înlocuit gratuit motorasul ars/stricat/înnomolit, etc. Va propun deci, fie sa-mi scrieti pe adresa de mail lucianiculae@yahoo.com, fie sa lasati mesaje pe acest forum. posesori de renault clio 3, uniti-va! lucia niculae |
--------------------
renault
clio 3 DCI
2006
|
|
75AIM |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 691 Joined: 23 March 14 From: Constanta ![]() |
Nu este nici un defect de proiectare ci doar necesita o curatare de min 2 ori pe an,cine se plange de scurgeri poate scoate usor prelungirile de cauciuc si a rezolvat problema sau cine vrea ceva mai bun le poate prelungi cu copex pt. a elimina protectia lor ingustata,eu asa am facut si nu am avut pb.
|
--------------------
Renault
Fluence
- ex 99AIM
2013 Privilege,Clio 3 2007
|
|
ct27lan |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 19 August 15 ![]() |
Salut. Am inlocuit motorasul din cauza scurgerilor infundate. Problema e ca nu mai stiu pozitia corecta a ansamblului pe motoras. Daca ma poate ajuta cineva cu indicatii sau chiar o poza. Ms
|
--------------------
Renault
Clio 3
- Ct27lan
2010
|
|
Haustrum |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 206 Joined: 10 July 12 ![]() |
Azi am patit-o si eu cu stergatoarele. De fapt azi am rezolvat problema, ca ele faceau figuri de ceva timp.
Motorasul nu era ars, dar pentru ca intrase apa inauntru (scurgerile erau pline de pamant, am aruncat furtunele) se miscau aiureaa, faceau o cursa rapida, apoi una lenta si se opreau unde aveau ele chef. Toata distractia a costat 430 de lei - motoras Valeo 330 lei plus 100 manopera. Motorina pe o luna... |
--------------------
Renault
Clio 3/Clio 4/Megane 4 dci
2014/Pro1,2 75CP/2016/Intense 110cp
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th July 2025 - 00:49 |