xenoane pe logan
![]() ![]() ![]() |
xenoane pe logan
M.C. |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 2.152 Joined: 24 January 04 From: Ploiesti ,din cind in cind. ![]() |
|
||
--------------------
Renault Megane
II Sedan Influence
1,6 16 V ,2005 Alfa Romeo 159 1,9 JTS, 2007 , Ford Mustang 2,3 Ecoboost, 2017
|
|||
vallixx |
![]()
|
![]() Membru nesuferit Group: Members Posts: 4.547 Joined: 28 January 08 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(IRONICK @ 12 Apr 2016, 09:04) Din disperarea de a avea dreptate ai copiat cateva dezavantaje din ce am spus eu mai sus, ![]() This post has been edited by vallixx: 12 Apr 2016, 10:55 |
--------------------
Renault
Megane 4 Hatch TCe 140
- 2019 Ex. Renault Clio Symbol 1.4 16V - 2008 - 2022
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 8V - 2003 - 2008 |
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.542 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
QUOTE(vallixx @ 12 Apr 2016, 10:55) Nu te mai mangaia singur pe cap. Lumina produsa de LED nu este absorbita de mediul prin care trece (in cazul de fata aer) diferit fata de un bec halogen. Nu exista bataie extrem de scurta pentru un LED, ci o lipsa de concentrare ei in anumite zone atunci cand face parte dintr-un ansamblu de iluminat. Probabil iti dadea cu eroare cand o pozitionai in integrating sphere. 12 Apr 2016, 13:34: QUOTE(M.C. @ 12 Apr 2016, 09:38) Lumina reflectata si perceputa de ochi este un cumul de factori: CRI + K (temperatura de culoare). Un CRI mic face culorile cat mai palide, iar tu nu mai faci deosebire intre nuante. This post has been edited by IRONICK: 12 Apr 2016, 13:34 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
VladSoare |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.716 Joined: 12 May 04 From: Voluntari, pe stînga ![]() |
QUOTE(IRONICK @ 12 Apr 2016, 09:34) Păi din cîte văd, lumea zice că LED-urile ar fi mai puțin sclipicioase decît xenoanele, deci teoretic ar mai avea loc de urcat pînă să depășească normele. Ar putea să le facă măcar la fel de sclipicioase ca xenoanele, caz în care s-ar încadra în norme.QUOTE(IRONICK @ 12 Apr 2016, 13:27) Lumina reflectata si perceputa de ochi este un cumul de factori: CRI + K (temperatura de culoare). O fi, dar cînd mergi prin beznă e mai important să percepi simpla existență a pietonului, decît să distingi exact ce nuanță de roz are eșarfa de la gîtul lui. CRI-ul mare nu te ajută dacă n-ai lumeni destui, pe cînd lumenii mulți te ajută să vezi obstacolul chiar dacă n-au CRI bun (măcar că-l distingi în culori greșite, dar who cares; ăsta să fie necazul, mai bine așa decît deloc).Un CRI mic face culorile cat mai palide, iar tu nu mai faci deosebire intre nuante. This post has been edited by VladSoare: 12 Apr 2016, 21:10 |
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
IRONICK |
![]()
|
QUOTE(VladSoare @ 12 Apr 2016, 20:20) Păi din cîte văd, lumea zice că LED-urile ar fi mai puțin sclipicioase decît xenoanele, deci teoretic ar mai avea loc de urcat pînă să depășească normele. Ar putea să le facă măcar la fel de sclipicioase ca xenoanele, caz în care s-ar încadra în norme. Vezi mai jos.QUOTE(VladSoare @ 12 Apr 2016, 20:20) O fi, dar cînd mergi prin beznă e mai important să percepi simpla existență a pietonului, decît să distingi exact ce nuanță de roz are eșarfa de la gîtul lui. CRI-ul mare nu te ajută dacă n-ai lumeni destui, pe cînd lumenii mulți te ajută să vezi obstacolul chiar dacă n-au CRI bun (măcar că-l distingi în culori greșite, dar who cares; ăsta să fie necazul, mai bine așa decît deloc). Pai il vezi, dar il distingi prost. Este o senzatie asemanatoare cu mersul intr-o zi fara soare, dar tu porti cu ochelari de soare care nu sunt recomandati la condus. Vezi foarte bine, dar nu ai contrast. Lumenii sunt indeajuns. CRI-ul mare te ajuta, un bec cu halogen ai idee cati lumeni are in comparatie cu led sau xenon? Ca am pus mai sus valorile. |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
marian-j |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.580 Joined: 10 January 08 From: Timișoara ![]() |
Bă, defecților, da' în românește nu vă știți certa?!
![]() Am pus doo leptoace unul lângă altul.Pe unul vă citesc postările și pe celălat caut să mă lămuresc ce mama naibii îs alea:halofosfat, PnP, CRI, draci-laci, moașă-sa pe gheață, etc. Ia faceți bine și vorbiți mai deslușit, că altfel vin la voi și vă bat! ![]() |
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
andri1940 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.741 Joined: 23 March 08 From: Pitesti ![]() |
Toata complexitatea si costul instalatiei trebuie sa se reflecte in calitatea iluminarii.
Pentru mine sunt deocamdata suficiente xenoanele fara lupa, cu amaratele de becuri cu o dunga neagra pe ele (D2R), ale Lagunei. Pe pozitii ledurile clar sunt cele mai bune, indiferent ce spune legea de modificari la instalatie bla, bla. Fata de lumanarile de W5W de fabrica, astea chiar se vad de la o oarecare distanta, nu deranjeaza, ba chiar sporesc siguranta. Ce-i drept, xenoanele pe ploaie cam sufera fata de halogenele clasice. This post has been edited by andri1940: 13 Apr 2016, 23:44 Attached thumbnail(s) xenon_laguna.PNG ( Size: 1.82mb ) Number of downloads: 345 |
--------------------
Renault
Laguna 2 1.8 16v
Dynamique 2002
|
|
vallixx |
![]()
|
![]() Membru nesuferit Group: Members Posts: 4.547 Joined: 28 January 08 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(marian-j @ 13 Apr 2016, 22:51) Bă, defecților, da' în românește nu vă știți certa?! ![]() Am pus doo leptoace unul lângă altul.Pe unul vă citesc postările și pe celălat caut să mă lămuresc ce mama naibii îs alea:halofosfat, PnP, CRI, draci-laci, moașă-sa pe gheață, etc. Ia faceți bine și vorbiți mai deslușit, că altfel vin la voi și vă bat! ![]() CRI - Color Rendering Index, adicatelea cat de bine si de real se percep culorile atunci cand sunt luminate cu un anume tip de lumina (halogen, xenon, led...etc) Practic "abilitatea" sursei de lumina de a reproduce cat mai fidel culorile reale. PnP - Plug and Play, practic se referea la instalatie aftermarket halofosfat - de obicei halofosfat de calciu, un element component al tehnologiei iluminarii cu tub fluorescent, care este responsabil in mare masura cu nuantele de alb ale luminii, mai precis temparatura de culoare This post has been edited by vallixx: 14 Apr 2016, 09:07 |
--------------------
Renault
Megane 4 Hatch TCe 140
|
marian-j |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.580 Joined: 10 January 08 From: Timișoara ![]() |
Grazie mille, signore!
![]() <span class='edit'>14 Apr 2016, 20:45:</span> QUOTE(andri1940 @ 13 Apr 2016, 23:40) Toata complexitatea si costul instalatiei trebuie sa se reflecte in calitatea iluminarii. [...] Coane, andri1940, ai niste faruri pe cinste!Te invidiez. ![]() A avut un coleg de forum(consatean cu mine) o Laguna cu faruri la fel cu cele de pe masina dumitale.I-am facut inspectia de doua ori.Mai, nene, ce grafic "desenau" farurile alea pe ecranul aparatului de reglat, te durea mintea!Alb curat ca laptele, perfect definit, fara umbre, halouri sau alte balarii.In plus, se puteau regla cu o finete micrometrica.Mai mare dragul. ![]() P.S.1 Despre ledurile cu marcaj CE, "legea" nu are nimic de comentat.Sunt PnP(na, ca am mai invatat ceva! ![]() ![]() P.S.2 Io nu mi-as pune veci pozitii led in farurile legumei mele.Nu-mi place contrastul ce-l fac cu lumina becurilor halogen.Ma rog, aceasta este strict parerea mea. This post has been edited by marian-j: 14 Apr 2016, 20:50 |
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
andri1940 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.741 Joined: 23 March 08 From: Pitesti ![]() |
La mine situatia era inversa: pozitiile contrastau puternic cu luminile de intalnire, aveau galbuiul ala ca de lumanare. Intr-adevar, pe Laguna 1 pe care am avut-o nu am schimbat nimic la lumini, exact ca tine, nici nu vedeam rostul. Oricum am fost oprit de politisti si se uitau lung la faruri, nu prea le venea sa creada ca se poate fara lupe din fabrica. Le-am zis sa intrebe la Renault daca nu le convine ceva
![]() PS: Multam de aprecieri, farurile au fost un motiv intemeiat sa fac "upgrade" de leguma si chestiile de siguranta in general. This post has been edited by andri1940: 14 Apr 2016, 22:12 |
--------------------
Renault
Laguna 2 1.8 16v
Dynamique 2002
|
|
vallixx |
![]()
|
QUOTE(marian-j @ 14 Apr 2016, 19:52) Grazie mille, signore! ![]() Cu mare placere nea Mariane, ma pun si eu bine cu tine, cine stie cand o sa am nevoie de un ITP pe naspa.... ![]() ![]() ![]() This post has been edited by vallixx: 15 Apr 2016, 07:13 |
--------------------
Renault
Megane 4 Hatch TCe 140
|
IRONICK |
![]()
|
QUOTE(andri1940 @ 13 Apr 2016, 23:40) Pe pozitii ledurile clar sunt cele mai bune, indiferent ce spune legea de modificari la instalatie bla, bla. Fata de lumanarile de W5W de fabrica, astea chiar se vad de la o oarecare distanta, nu deranjeaza, ba chiar sporesc siguranta Daca aia este poza ta, fa-ti un bine tie si participantilor la trafic. Schimba chestia din far de pe pozitie. |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
andri1940 |
![]()
|
O schimb, dar cu ce? W5W nu mai pun, abia se vad, ti-e si frica sa stationezi cu masina pe undeva in intuneric cu pozitiile aprinse.
|
--------------------
Renault
Laguna 2 1.8 16v
Dynamique 2002
|
|
MuciX |
![]()
|
![]() sunt un om bun Group: Members Posts: 9.559 Joined: 19 November 07 From: când în când ![]() |
Ei hai...
|
--------------------
-
-
- Un român emigrat este un român salvat.
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.677 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
E drept ca W5W-urile din pozitii se vad cam slab cand sunt aprinse si farurile. Personal, nu vreau sa pun leduri. Pe forumul celalalt, cei care si-au pus leduri au patit una din doua:
- le dadea eroare de bec ars - au pus unele care anulau eroarea de bec ars, dar aveau o rezistenta care se incingea si le cocea soclul becului. |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
|
|
MuciX |
![]()
|
![]() sunt un om bun Group: Members Posts: 9.559 Joined: 19 November 07 From: când în când ![]() |
Pai colegul spunea ca se teme sa lase masina cu luminile de stationare aprinse ca sunt prea slabe. E normal ce zici tu, sa "paleasca" pe langa lumina de intalnire.
|
--------------------
-
-
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.677 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
Nu cred ca sunt chiar atat de slabe incat sa nu fie vizibile de la o distanta sigura. O cunostinta care a lucrat in proiectarea de blocuri optice pentru industria auto imi spunea ca exista anumite standarde care asigura vizibilitatea suficienta chiar si in conditiile unui anumit grad de matuire a dispersorului din cauza trecerii timpului.
This post has been edited by marksman: 15 Apr 2016, 15:15 |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
|
|
IRONICK |
![]()
|
QUOTE(andri1940 @ 15 Apr 2016, 13:41) O schimb, dar cu ce? W5W nu mai pun, abia se vad, ti-e si frica sa stationezi cu masina pe undeva in intuneric cu pozitiile aprinse. - nu ai folosit ce trebuie QUOTE(marksman @ 15 Apr 2016, 14:58) E drept ca W5W-urile din pozitii se vad cam slab cand sunt aprinse si farurile. Personal, nu vreau sa pun leduri. Pe forumul celalalt, cei care si-au pus leduri au patit una din doua: - le dadea eroare de bec ars - au pus unele care anulau eroarea de bec ars, dar aveau o rezistenta care se incingea si le cocea soclul becului. - se vad la fel de puternic ca si farurile - normal, puterea prea mare de disipare, rezistorul se pune intodeauna in exterior, lipit/prins de caroserie. La ce va plangeti voi, nu face sa imi intareasca convingerea ca aia care va vand leduri sunt batuti in cap. |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Intrebare de amator: daca ai aprinse luminile de intilnire, de trebuie sa se mai vada pozitiile?
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
marian-j |
![]()
|
QUOTE(vallixx @ 15 Apr 2016, 07:13) Cu mare placere nea Mariane, ma pun si eu bine cu tine, cine stie cand o sa am nevoie de un ITP pe naspa.... ![]() ![]() ![]() Păi bagă-ți niște xenoane în faruri la Symbol, și haida!Te aștept ca pe cireșul copt! ![]() P.S. Scuze pt. offtopic:coane, IRONICK, ziceai matale de niște naitbreicăre deștepte.Cum ziceai că le cheamă? This post has been edited by marian-j: 15 Apr 2016, 23:15 |
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
Smart Naitbreicăr.
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
VladSoare |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.716 Joined: 12 May 04 From: Voluntari, pe stînga ![]() |
Sau concurența, Philips XTreme Vision +130%. Sînt cam la egalitate, din ce-am mai citit.
Din astea am pus pe Mondeo, iar diferența față de becurile din fabrică a fost foarte clară. Pentru un far cu halogen, e tot ce-mi pot dori; nu cred că se poate mai mult. Dar chiar și așa, tot e la ani lumină în urma xenonului. This post has been edited by VladSoare: 16 Apr 2016, 16:34 |
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
marian-j |
![]()
|
QUOTE(DragosP @ 16 Apr 2016, 09:48) Smart guy! ![]() Coane, Vlad, filipsuri am la pisic.Blue Vision HB 4 pe scurta si Extrem Power(parca) HB 3 pe lunga.Is foarte ok, nimic de zis.Bine, farurile pisicului is avioane pe langa feshtilele legumei. ![]() Cu toate acestea, la leguma ii plac mai mult naitbreicarele.Imediat dupa ce am luat-o, am dus-o la RAR cu niste filipsuri.Nu mai stiu ce neam or fost, dar n-au fost ieftine.Apoi i-am pus naitbreicare.Mi s-a parut ca vad mai bine.Posibil sa fi doar un soi de placebo, dar asta e. ![]() La un moment dat, colegul IRONICK, imi recomnda niste naitbreicare mai nou aparute.Din pacate, nu mai stiu pe unde am purtat discutia, si mi-e lene sa caut. ![]() De acolo intrebarea. In ceea ce priveste cazanele mele, subiectul "xenoane" este definitiv inchis.Nu ma intereseaza.Nu mi-as pune asa ceva pe troace, nici daca le-as capata pe gratis.Presupun ca motivele sunt evidente. P.S. Idem si pentru leduri.Cu becuri au venit de la mamicile lor, tot cu becuri vor pleca la vaucer. ![]() |
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
IRONICK |
![]()
|
Coane, scuze de 'ntarziere: Osram NIGHT BREAKER UNLIMITED
This post has been edited by IRONICK: 16 Apr 2016, 21:28 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
vallixx |
![]()
|
Confirm, sunt bune.
Ultima data an luat pentru un coleg cu 99 ron / 2 buc H7 Eu am X-treme Vision. Sunt cam la egalitate. Ale lui parca sint un pic mai albe. Dar lumineaza bine ambele. Sunt cam maximum ce poate oferi halogenul la ora actuala. |
--------------------
Renault
Megane 4 Hatch TCe 140
|
MuciX |
![]()
|
Ma uitam la niste H1, pe ambalaj scrie "up to 35m". Legal nu era 30?
|
--------------------
-
-
|
|
VladSoare |
![]()
|
QUOTE(marian-j @ 16 Apr 2016, 17:05) Cu toate acestea, la leguma ii plac mai mult naitbreicarele.Imediat dupa ce am luat-o, am dus-o la RAR cu niste filipsuri.Nu mai stiu ce neam or fost, dar n-au fost ieftine.Apoi i-am pus naitbreicare.Mi s-a parut ca vad mai bine.Posibil sa fi doar un soi de placebo, dar asta e. ![]() La un moment dat, colegul IRONICK, imi recomnda niste naitbreicare mai nou aparute.Din pacate, nu mai stiu pe unde am purtat discutia, si mi-e lene sa caut. ![]() De acolo intrebarea. Contează și ce fel de Philipsuri sînt. Trebuie să fie XTreme Vision (nu Power). Și nu orice fel de Vision, ci din cele cu +130%. Și nu blue, pentru că alea mai taie din lumină, evident. XTreme Vision +130% sînt la paritate cu Nightbreaker Unlimited. Cel puțin așa se zice; eu nu le-am comparat personal. |
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Minim.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
IRONICK |
![]()
|
O intrebare suplimentara pentru nea' Marian:
Proiectoarele suplimentare (gen cele de off-road) cum sunt vazute la noi de lege? Chiar montate pe un turism. In alte tari, ex. Norvegia, se poarta montarea lor in fata grilei radiatorului. Si baietii le folosesc din plin, daca ai sansa sa prinzi unu venind din fata dupa o curba, iti rupe retina! This post has been edited by IRONICK: 18 Apr 2016, 14:54 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
andreig1982 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.412 Joined: 15 January 06 ![]() |
americanii le zic moose lights
si le gasesti inclusiv pe police cruisere |
--------------------
Dacia
Logan Ambition
2005
- B-06-xxx 2012 VW Passat Variant Comfortline 2.0TDI DSG
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 28th April 2025 - 21:47 |