Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages  1 2 3 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Huruit puternit Clio 1.4 8v

Motovirus
post 21 Apr 2015, 12:49
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Salut oameni buni .
De cateva zile caut o solutie la problema pe care o am la un clio 1.4 8v(173000 km)si anume ca, se aude un huruit puternic la rulare, ce creste in intensitate odata cu viteza. Tin sa precizez ca se aude si cu masina suspendata, dar si cand este doar o roata suspendata. Am schimbat pana acum rulmentii si nu s-a intamplat nimic. Planetarele au 1000 km, ele au trebuit sa fie schimbate ca aveau joc si faceau urat in viraje.
Aseara am plecat cu ea si am observat ca in linie dreapta se aude un pacanit ( cum ar fi cel de la planetara, cand intri in viraj strans ) ce creste in intensitate odata cu viteza, iar de la 40 km/h nu se mai aude decat un huruit puternic. Am sa atasez un link cu zgomotul respectiv. Ce ar putea fi ? Am cautat aseara pe forumuri si n-am gasit nimic asemanator cu zgomotul meu .

Acesta este linkul filmuletului : https://www.youtube.com/watch?v=-nFvWv52bvo&feature=youtu.be

--------------------
Renault Laguna 1.6 16v
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
UXE
post 21 Apr 2015, 12:54
Post #2

Modelator

From: Bucuresti

E cumva suspendata? mi se pare ca acul ala urca prea repede biggrin.gif

Planetarele noi sunt originale? sunt montate ok? simti ceva in volan?

This post has been edited by UXE: 21 Apr 2015, 12:56

--------------------
Renault Symbol - UXE 2006 1.4 8v
Subaru Forester 2.5 XT - 230 CP
+
aurelyan
post 21 Apr 2015, 13:22
Post #3

Membru cu familie

From: Iasi

Cutia de viteze? Ai verificat nivelul uleiului in cutie?

*nu pot accesa link-ul acum

--------------------
Ford Focus Mk3 2012 - 1.6 16v Ti-VCT
Imbatranesc si tot invat - Eschil
+
alexgeogabriel
post 21 Apr 2015, 13:22
Post #4

Membru autentic

Ala e zgomot de rulment dar rulment praf, de la ce producator ai montat acum? Zgomotul ala de avion, cand creste in intensitate in acelasi timp cu viteza este specific. Rulmentii de pe spate sun verificati sau se aude doar din fata? Ia uite un exemplu care este identic cu zgomotul tau. Verifica si jocul din roti, eu nu aveam joc deloc dar se auzea ceva similar rulmentului dar foarte slab. M-am "luptat" cu vreo 10 mecanici pana m-au crezut pe cuvant. In general, zgomotul unui rulment dus apare de pe la 40km/h.
Poftim si link-ul: https://www.youtube.com/watch?v=pilVew4cfnU
Si inca unul: https://www.youtube.com/watch?v=QPf2ibWgBm8 . Daca ai cauciucul ca ala, atunci da, este roata de vina. Suspenzi masina, scoti roata, departezi placutele de disc si acolo daca ai scartait, e rulment. Crede-ma ca un an intreg am rupt forumurile si clipurile de pe net.

This post has been edited by alexgeogabriel: 21 Apr 2015, 14:16

--------------------
Renault Symbol - - 2007, 1.4, 75cp, 8v
+
BlueChaos
post 21 Apr 2015, 14:09
Post #5

Membru incepator

Salutare,si imi pare a fi zgomot de rulmenti,cam asa faceau si ai mei,dar pe spate,i-am schimbat si totul ok acum...
Zici ca ai schimbat rulmentii,poate nu au fost montati corect si s-au busit din nou....
Jantele si anvelopele le-ai verificat,sa nu fie deformate...?(dau si eu cu parerea smile.gif )
Bafta!

--------------------
Renault Clio 2 2003 1.2 16v Bicorp
+
CipTal
post 21 Apr 2015, 15:02
Post #6

Membru autentic

Poate fi si un rulment pe la cutia de viteze. Cel din capul arborelui de la pinioanele pt treapta a V-a.

--------------------
Renault Clio Symbol - xxx 2007/1.5 dci 85 CP
+
mircea_aq
post 21 Apr 2015, 15:02
Post #7

Membru autentic

Dupa cum se aude tind sa cred ca e vorba despre rulmentii spate.

--------------------
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
+
CipTal
post 21 Apr 2015, 15:14
Post #8

Membru autentic

Corect. Daca intensitatea zgomotului creste in viraje, colegul are perfecta dreptate. Un rulment de roata spate ar putea fi cauza.

--------------------
Renault Clio Symbol - xxx 2007/1.5 dci 85 CP
+
razvantrc
post 21 Apr 2015, 15:38
Post #9

Membru autentic

Voi la ce film v-ati uitat? masina este suspendata pe o parte si se joaca cu vitezele smile.gif

+ ca are si frana de mana trasa.
iar tractiunea motorie la tipul asta de masina este pe.....

mai poti sa faci o chestie, sa dai placutele jos pe partea respectiva(suspendata), vezi daca mai face asa...
sa nu ai disc-ul stramb si atunci loveste in placuțe

This post has been edited by razvantrc: 21 Apr 2015, 15:44

--------------------
Renault Clio Symbol Fidji 2006
Clio Symbol Fidji 1.4, mai putin de 16 valve - 2006
Born-iunie 2013-112750 km
+
Motovirus
post 21 Apr 2015, 16:21
Post #10

Membru incepator

Salut băieți . Va mulțumesc pentru raspunsuri. Acum am sa încerc sa raspund la intrebarile voastre .

Masina a intrat in reparatie capitala, la 172000 atunci s.au schimbat planetarele ( marca Spidan, ca originale erau mult prea scumpe), distribuția, am inlocuit si uleiul din cutie si am pus elf 75w 90(parca)...Discurile si placutele sunt noi, ATE...Zgomotul este in partea din fata, spatele l.am ridicat si nu face zgomot. După cum ziceam ,aseară am plecat puțin cu ea si in linie dreapta se aud niste trosnituri( nu stiu altfel cum sa le numesc), parca ar fi planetara defrcta, eu știu ca planetara face zgomot doar in viraje,sau știu eu prost ? P.S scuzati daca am greșit cu ceva, dar scriu de pe telefon.

@Alexgeogabriel ...Rulmenții sunt Ruvile, si au fost montați la cel care mi.a montat si rulmenții pe spate, cu care n.am avut probleme...Zilele aste vad cum fac sa o duc in service, numai ca îmi este si frica sa mai merg cu ea...si stau la 30 km de oraș...

Rotile nu au pic de joc,iar masina in videoclip era suspendata de amandoua rotile.

@ Masina are cutie manuala tipul JB1

This post has been edited by Motovirus: 21 Apr 2015, 17:05

--------------------
Renault Laguna 1.6 16v
+
GlontZ_YO!
post 21 Apr 2015, 20:32
Post #11

Membru

@Motovirus: dupa ce am vazut filmuletul, iti recomand sa "iti iei inima in dinti" si sa mergi la un service autorizat, sa cauti "bubele" masinii...

--------------------
Renault Clio Symbol - B-xx-xxx 2001, 1.4 8v
+
alexgeogabriel
post 21 Apr 2015, 21:08
Post #12

Membru autentic

M-as mira ca Ruville sa pice asa de repede si planetarele au un rulment pe partea cu intrarea in cutia de viteze. Spidan...acum nu stiu ce sa zic. Stiu ca la planetare stricate, se aud trosnituri in curbe dar daca sunt uzate rau de tot(defect de productie, etc) trosnesc si pe drumul drept. Raman la ideea anterioara, sa suspenzi masina pe cate o parte, scoti roata si impingi cu surupelnita placutele de disc. Rotesti de disc si vei auzi chitaitul de rulment(daca el e vinovatul), chiar si fara joc in roata, tot rulmentul este vinovatul. Sa nu uiti ca dupa testul asta sa apesi de cateva ori pedala inainte de a pleca la drum ca sa se asezele pacutele la locul lor. Nu le mai suspenda pe ambele sau daca faci asta, macar roaga pe cineva sa asculte de une provine zgomotul, stanga, dreapta sau din cutie. Mai fa inca un test, suspendand ambele roti, joaca-te cu vitezele cum ai facut in clip si roaga pe cineva sa atinga pe rand basculele sau fulia in care se baga rulmentul. Daca e rulmentul, va simti niste vibratii.
Eu bag mana in foc ca-i rulmentul, observati cum creste intensitatea la viteza si cum scade in intensitate la scaderea vitezei. In plus, ascultati cu atentie, se aude cum joaca rulmentul un pic stanga dreapta, este un zgomot inconfundabil, ca si cum nu s-ar misca drept pe ax, bile macinate, etc.
Glontz_yo, lasa-ma cu mecanicii, cativa chiar stiu meserie si si identifica zgomotele dar la cat de proeminent se aude, imposibil ca un mecanic cu experienta sa nu isi dea seama.

This post has been edited by alexgeogabriel: 21 Apr 2015, 21:17

--------------------
+
RazvanF
post 21 Apr 2015, 21:15
Post #13

Tech

Verifica(cu rotile pe pamant) daca au fost stranse bine planetarele, au o piulita de 30 parca, daca sunt stranse ok, zic ca e de la cutie.

--------------------
Dacia Logan MCV Stepway X52 2017 1.5dCi 90 cp
VW Polo Comfortline 2017 1.2TSI 90 cp 7-speed DSG
Masina are un tacanit....este intre scaun si volan.
+
UXE
post 21 Apr 2015, 21:27
Post #14

Modelator

Eu zic ca e de la planetare. Zgomotul se aude pe ambele parti?

--------------------
+
Motovirus
post 21 Apr 2015, 22:27
Post #15

Membru incepator

Deci, in seara asta am mai facut un test . Am suspendat masina, dar cate o roata pe rand, iar zgomotul persista,dar parca nu asa de tare(sau e efect placebo) indiferent care roata este pe sol. Uleiul in cutie este la nivel, nu am pierderi mari, decat prelinge putin pe la semering, dar asa este de cand o am( 4 ani )... Cu rulmentii am avut batai de cap pe spate, am schimbat si FAG, si Ruville si am ajuns sa pun SNR, si cu astia am 30000 km si nu s-au dus, iar toti rulmentii au fost schimbati de aceeasi persoana, in acelasi fel .Acum nu zic ca o firma e mai buna ca alta, ci doar ce am patit eu, poate a fost lot defect, etc... Maine daca am timp o sa merg la service sa vad ce spun si mecanicii de acolo, dar inainte de a pleca am sa incerc si ce a zis @alexgeogabriel...Cand a fost vorba de siguranta mea si a celorlati am optat pentru o piesa mai scumpa, dar mai calitativa, numai la planetare m-am zgarcit ca pretul era mult prea mare pe original . Va multumesc la toti pentru raspunsuri si pareri. O sa va tin la curent cu tot ce se intampla.

This post has been edited by Motovirus: 21 Apr 2015, 22:33

--------------------
Renault Laguna 1.6 16v
+
bundy220
post 21 Apr 2015, 23:18
Post #16

Suspenda masina cu ambele rori fata,apoi invarte de o roata si vezi daca cealalta se invarte in sens invers cu aceiasi viteza. Apoi repeta operatia cu trapta 1 cuplata.
' eu zic ca e din diferentialul cutiei.

--------------------
n n - n
+
z_fdd bacau
post 22 Apr 2015, 07:34
Post #17

Membru autentic

From: BC

sincer, suna ca la mine, cand era dus rulmentul... ziceam ca mi-am luat bmw cu toba sport... (crestea odata cu viteza)
SNR e posibil sa fie si in cutia de Ruville, parca asa imi aduc aminte de cand am schimbat flansa de amortizor

incearca ce ti-au spus baietii, incearca virajele stranse (eventual intoarcere pe loc, intr-o parcare) in care sa accelerezi, sa vezi daca pocneste ceva... alex ti-a recomandat sa ridici masina si sa dai de roata, sa vezi ce se aude, stiu ca asta a fost primul diagnostic la mine, au inceput baietii din service sa traga de roti si concluzia = rulment

--------------------
Renault Symbol 2006 - 1.4 8v ||| Megane 2 - 2005 - 1.5dci 82 CP
+
Motovirus
post 22 Apr 2015, 07:44
Post #18

Membru incepator

Am ridicat masina si invartit de roata, nu se aude mare lucru , fiind si planetara montata, nu-mi dau seama exact ce zgomot este. Rotile nu au pic de joc. Astazi am sa plec cu ea la service, sa asculte si baietii de acolo zgomotul. Macar constatarea sa o faca..

Pun un link cu zgomotul celalat de care ziceam( pocnituri)

https://www.youtube.com/watch?v=CthE7UaWPtE&feature=youtu.be

This post has been edited by Motovirus: 22 Apr 2015, 09:30

--------------------
Renault Laguna 1.6 16v
+
alexgeogabriel
post 22 Apr 2015, 10:36
Post #19

Membru autentic

Desfa si roata si impinge placutele, nici la mine nu se auzea mare lucru intrucat atingeau placutele. Dupa ce am rotit de disc fara placute, scartaia/zumzaia, huruie in mers. Daca nu erau colegii de pe forum si acum stateam cu rulmentul neschimbat. Toti mecanicii auzeau dar nu stiau sa identifice zgomotul, am dat apoi de un baiat tanar care nu a mai desfacut roata, doar am accelerat, a ascultat si a pus degetul pe fulie si pe bascula. Vibra usor intrucat nu era atat de praf rulmentul dar l-am schimbat desi era inca nedesfacut, nerupt, avea doar rugina pe capac, pesemne ca intrase apa, defect de fabricatie. L-am schimbat ulterior la Dacoserv, nea Iulian a fost singurul care l-a. identificat.

--------------------
+
hellcat
post 22 Apr 2015, 10:51
Post #20

FrontYard Motorsport

Group: Moderatori
From: Dieppe

QUOTE(alexgeogabriel @ 22 Apr 2015, 11:36)
a ascultat si a pus degetul pe fulie
*

Cred c-ai vrut sa zici fuzeta.

--------------------
Renault Clio bicorp 1.4 16v 2002 expression
Commencal Premier HD1
+
Motovirus
post 22 Apr 2015, 13:16
Post #21

Membru incepator

Am fost la un mecanic de cartier si mi-a slabit putin planetara stanga si pocniturile au incetat. Dupa ce a strans la loc planetara pocniturile au reaparut. El a zis ca s-a rupt camasa din interiorul rulmentului si blele se incaleca. Iar pe partea stanga a masinii este zgomot specific rulmentului. Mi-a recomandat schimbarea ambilor rulmenti, el a spus SKF, voi ce parere aveti, pe ce marca sa merg ?

--------------------
Renault Laguna 1.6 16v
+
UXE
post 22 Apr 2015, 13:20
Post #22

Modelator

Original e SNR, eu d-aia am. Daca nu e diferenta mare mergi pe SNR

This post has been edited by UXE: 22 Apr 2015, 13:21

--------------------
+
Motovirus
post 22 Apr 2015, 13:30
Post #23

Membru incepator

Pana acum am avut SNR( cele originale), si am schimbat odata pe stanga si am pus Ruville, iar pe dreapta, ultimul schimbat are ~ 300 km si a fost SNR .
Am vazut un set de rulmenti FAG la pretul de 190 ron, iar SKF este 130 ron/ bucata .

--------------------
Renault Laguna 1.6 16v
+
alexgeogabriel
post 22 Apr 2015, 13:31
Post #24

Membru autentic

QUOTE(hellcat @ 22 Apr 2015, 11:51)
Cred c-ai vrut sa zici fuzeta.
*

radmasa.gif Da, corect, la fuzeta ma gandeam.
Cum naiba s-a distrus camasa interioara? Se numeste montaj incorect, ciocanit, strans prea tare, etc, rulmentii se pun cu presa. Original-180, Snr 120lei(original), Skf si Ruville sunt si ei ok. Sa nu cumperi Febi, pica relativ repede.

This post has been edited by alexgeogabriel: 22 Apr 2015, 13:32

--------------------
+
Motovirus
post 22 Apr 2015, 13:40
Post #25

Membru incepator

Nu stiu cum s-a distrus camasa interioara, poate ca a batut in el ca sa il fixeze inainte de a-l pune in presa si a batut pe interior. Camasa de la rulmentii vechi este din plastic... Am sa merg pe SKF si poate se face liniste in masina. Va multumesc pentru sfaturi si pareri .O sa va tin la curent cu ce se intampla. O zi buna la toata lumea.

--------------------
Renault Laguna 1.6 16v
+
alexgeogabriel
post 22 Apr 2015, 13:57
Post #26

Membru autentic

Intreaba-i daca au presa ca daca ti-i monteaza iar cu ciocanul si cu tevi de diferite marimi, risti sa patesti la fel.

--------------------
+
Motovirus
post 22 Apr 2015, 15:08
Post #27

Membru incepator

Unde am fost ultima data sa imi schimbe rulmentii, a folosit presa, dar ma gandesc ca a batut putin in el, pe mijlocul lui (cred ), ca sa-l centreze pe fuzeta si s-a deformat camasa aia, habar n-am...Am vorbit si cu un prieten din c-ta care lucreaza la un service si maine ma duc la el sa ii schimb, are presa si tot ce ii trebuie acolo. Pret informativ ~70 ron pentru fiecare rulment .

--------------------
Renault Laguna 1.6 16v
+
UXE
post 22 Apr 2015, 16:27
Post #28

Modelator

Lasa ca o rezolvi tu. Benzina in rezervor sa fie.

Skf-uri?

--------------------
+
Motovirus
post 22 Apr 2015, 16:45
Post #29

Membru incepator

Da, SKF-uri am decis sa imi iau, am dat comanda cost rulmentii 250 ron ,maine le montez in service, am sa stau si langa baiatul ala care o sa ii monteze.

--------------------
Renault Laguna 1.6 16v
+
alexgeogabriel
post 22 Apr 2015, 17:30
Post #30

Membru autentic

Dar de ce ii schimbi pe ambii daca doar unul are probleme? Nu a fost introdus drept in fuzeta, de aceea l-a batut cu ciocanul, ar merita sa te duci la respectivul sa ti-l schimbe ca e vina lui.

This post has been edited by alexgeogabriel: 22 Apr 2015, 17:32

--------------------
+
3 Pages  1 2 3 >
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 2nd August 2025 - 17:43
Dacia