Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages < 1 2 3 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Huruit puternit Clio 1.4 8v

z_fdd bacau
post 22 Apr 2015, 19:59
Post #31

Membru autentic

Group: Members
From: BC

daca ai problema doar la unul, schimba-l doar pe ala, nu se schimba in pereche... sau daca vrei sa-ti iei de-o grija, e ok si asa, doar ca ar putea sa te mai duca destul si ala original smile.gif

--------------------
Renault Symbol 2006 - 1.4 8v ||| Megane 2 - 2005 - 1.5dci 82 CP
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Motovirus
post 22 Apr 2015, 21:32
Post #32

Membru incepator

@ alexgeogabriel @z_fdd bacau

Ii schimb pe amandoi pentru ca pe partea stanga se aude huruitul( rulmentul are 10.000 km) iar pe partea dreapta se aud pocniturile alea din al doilea filmulet...Cand am fost azi la mecanic, mi-a slabit planetara din dreapta si pocniturile nu se mai auzeau, iar el a zis ca rulmentul din dreapta, cu toate ca are 300 km( trei sute ) a fost batut cu ciocanul si s-a spart coronita care tine bilele care este din plastic si acum incaleca bilele. I-am spus si de planetara, dar a spus ca nu este de acolo, pentru ca are doar 1000 km ( o mie ) de cand am schimbat-o, si ea cloncane doar in viraje( oarecum) stranse . Acum vedem maine dupa ce schimb rulmentii, sper sa taca si sa am liniste, ca si asa ma duce cu cheltuiala la ~ 400 ron ...

Un coleg de pe forum avea o vorba cum ca "Renault are mistere pe care omul nu le va intelege niciodata." si tind sa cred ca asa este. wink.gif)

--------------------
Renault Laguna 1.6 16v
+
hellcat
post 22 Apr 2015, 22:15
Post #33

FrontYard Motorsport

Group: Moderatori
From: Dieppe

Nu renault-ul are mistere, poate posesorii, care in loc sa-si ia de prima data rulmenti de calitate si sa-i schimbe la un service de calitate, apeleaza la diversi ciocanari.

Pe piata sunt de ceva vreme piese SNR contrafacute, atentie ce cumparati si mai ales de unde cumparati.

--------------------
Renault Clio bicorp 1.4 16v 2002 expression
Commencal Premier HD1
+
Motovirus
post 22 Apr 2015, 23:09
Post #34

Membru incepator

Tinand cont ca, persoana la care am schimbat rulmentii pe fata mi-a schimbat si pe spate si n-am avut probleme( am luat SNR din prima, si am cu ei 30.000 km) normal ca iar am apelat la el, fiind mult mai ieftin fata de reprezentanta / orice service care au niste preturi de nu te poti apropia.... Tot el mi-a schimbat si rulmentul de pe partea stanga care a tinut 10.000 km...Nu dau vina pe nimeni....doar zic ca, poate rulmentul pe care l-am schimbat pe partea dreapta a avut un defect de fabricatie, sau persoana respectiva s-a grabit si ceva n-a facut bine...
Si, ca tot vorbeai de calitate, am avut rulment Ruville pe partea stanga, care nu m-a tinut decat ~ 2000 de km, dupa aia am pus SNR, care a facut 10.000 km si s-a dus...
Verdictul va fi dat maine, dupa ce voi schimba rulmentii...

This post has been edited by Motovirus: 22 Apr 2015, 23:11

--------------------
Renault Laguna 1.6 16v
+
GlontZ_YO!
post 23 Apr 2015, 08:05
Post #35

Membru

Adevarat, zici ca masina asta e "mancatoare" de rulmenti..cred ca am schimbat in 8 ani si aproape 90.000 km cel putin cate 2 rulmenti de roata. smile.gif

This post has been edited by GlontZ_YO!: 23 Apr 2015, 08:05

--------------------
Renault Clio Symbol - B-xx-xxx 2001, 1.4 8v
+
UXE
post 23 Apr 2015, 08:10
Post #36

Modelator

From: Bucuresti

Ciudat.. eu in 130 000km

--------------------
Renault Symbol - UXE 2006 1.4 8v
Subaru Forester 2.5 XT - 230 CP
+
alexgeogabriel
post 23 Apr 2015, 08:37
Post #37

Membru autentic

Ciudat... si eu am schimbat pe stanga la doar 28.000km si ocolesc toate gropile huh.gif , defect de fabricatie, evident. Mai puteam sta mult si bine cu el dar thanks but no thanks, safety first.

This post has been edited by alexgeogabriel: 23 Apr 2015, 08:39

--------------------
Renault Symbol - - 2007, 1.4, 75cp, 8v
+
Motovirus
post 24 Apr 2015, 09:59
Post #38

Membru incepator

Salut baieti !
Am fost ieri si am schimbat rulmentii si s-a facut liniste in masina. Totul a revenit la normal.
Atasez niste poze, iar una din ele este cu unul din rulmentii vechi, partile incercuite cu rosu sunt bucati de metal, care va dati si voi seama ce au putut face pe acolo...Multumesc tuturor pentru sfaturile date si va doresc o zi cat mai placuta .

This post has been edited by Motovirus: 24 Apr 2015, 10:00

Attached thumbnail(s)
DSC_0473.JPG ( Size: 2.23mb ) Number of downloads: 313
DSC_0483.JPG ( Size: 2.46mb ) Number of downloads: 306
DSC_0474.JPG ( Size: 3.05mb ) Number of downloads: 300

--------------------
Renault Laguna 1.6 16v
+
UXE
post 24 Apr 2015, 10:18
Post #39

Modelator

Deci a fost montajul facut prost... din cauza asta ai platit de doua ori. mai bine o faceai din prima la un service ca lumea... parerea mea.

--------------------
Renault Symbol - UXE 2006 1.4 8v
Subaru Forester 2.5 XT - 230 CP
+
Motovirus
post 24 Apr 2015, 10:36
Post #40

Membru incepator

Sau rulmenti contrafacuti pentru ca, ieri am observat ca rulmentii SNR originali au camasa aia de protectie din metal, iar aia contrafacuti au una de culoare rosie si este din plastic, fix asa cum am avut eu... Dar culmea este ca eu am dat pretul ca pe unul original...
Am sa evit magazinul de unde i-am luat si am sa folosesc doar comanda online la Autokarma, care au dat dovada de profesionalism. Aseara la 18:57 eram la ei in fata magazinului sa imi ridic rulmentii, iar ei inchideau la 19 fix. Eu credeam ca este deja inchis, dar nu, era deschis chiar daca mai erau 3 minute pana la ora inchiderii.(daca se considera reclama sa editeze un moderator ). Si pentru linistea mea, am sa il evit si pe domnul care mi-a pus rulmentii inainte .

Atasez o poza cu rulment SNR original, si ce am avut eu pe masina se vede mai sus..

This post has been edited by Motovirus: 24 Apr 2015, 10:38

Attached thumbnail(s)
rulment.jpg ( Size: 42.77k ) Number of downloads: 287

--------------------
Renault Laguna 1.6 16v
+
espacern
post 24 Apr 2015, 13:21
Post #41

ART-ist

From: Mihalaya

Piesa originala/calitate montata prost sunt bani aruncati pe geam......nu mai scriu de siguranta!

--------------------
. . - . .
RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
+
Motovirus
post 24 Apr 2015, 17:30
Post #42

Membru incepator

Sunt total de acord cu tine, dar acum spune-mi cum iti dai seama daca cel care iti pune piesa respectiva o pune cum trebuie ? Nici macar in reperezentanta nu poti sa fii sigur 100% ca se monteaza corect, dar macar acolo daca te duci cu problema facuta din cauza lor, poate o rezolva pe asa zisa garantie de lucrare . Ca orice persoana/ mecanic/ service o sa dea vina prima data pe conducatorul auto, dupa aia pe firma producatoare si apoi in ultima instanta isi asuma ei un fel de vina...
Am avut o intamplare acum 2-3 ani cu un service mare din apropiere si anume ca masina mergea intrerupt, si am mers la service. Au luat baietii masina in probe, vine patronul service-ului si il intreaba "E, cum este ? ", la care cel care a facut testul a spus "Am ajuns la 120, dar merge intrerupt." Mi-au verificat pompa de benzina, ea lucra in parametrii, au zis ca este filtrul de benzina infundat, l-am schimbat si pe ala, dupa aia au dat vina pe injectoare, le-am curatat si pe alea...Toate operatiunile au fost contra- cost , cu toate ca nu se rezolvase problema . Nu mai stiu exact care a fost suma de plata totala dar, doar curatatul injectoarelor a fost 150 ron .
Pana la urma am plecat la un serivce mai mic, de cartier si cand s-a intors mecanicul din probe a verificat din prima bujiile si fisele, care cele din urma au fost de vina...
Acum spune-mi, poti sa ai incredere in asa zisi mecanici care o iau pe ghicite? Daca nu era service asa mare, nu era nici o problema, dar asa ...si preturi mari si lucru facut de mantuiala...

Ce am patit eu cu rulmentii tind sa cred ca omul respectiv n-a avut nici o vina, ci rulmentii pe care i-am cumparat au fost contrafacuti. Numai bine .

--------------------
Renault Laguna 1.6 16v
+
alexgeogabriel
post 24 Apr 2015, 17:55
Post #43

Membru autentic

Iti dai seama cum o monteaza ca doar te uiti la ei si esti atent sa nu iti impinga stramb rulmentul in fuzeta, odata ce a fost bagat stramb si fortat sa intre, normal ca i se rupe camasa interioara, exact ceea ce s-a si intamplat. Mecanicul respectiv ti-a dat din prima verdictul pentru ca stie ca i s-a mai intamplat. Nu stiu cat de falsificat/contrafacut este rulmentul stricat dar daca nu ai desfacut un Snr original, nu ai cum sa stii cum arata pe interior(plastic/metal). Asta depinde de la producator la producator, in functie de rezista pe care o cere producatorul de masini, daca ar fi proaste nu s-ar produce pentru toate marcile de masini. Ba, dimpotriva, Snr, Skf, Ruville fac parte din gama premium fata de un Febi care costa la jumatate.
Acum sunt curios cum arata celalalt rulment care nu avea probleme dar l-ai schimbat oricum pentru siguranta ta.
Pacat ca ai platit produsele si manopera de 2 ori mad.gif , sa stii ca daca montezi piesele intr-un service autorizat Rar, comerciantul produselor nu are ce sa faca, decat sa iti acorde garantia. Un rulment original trebuie sa tina zeci de mii de km. Nu cred ca in 2000km ai luat toate gropile la rand.

This post has been edited by alexgeogabriel: 24 Apr 2015, 18:01

--------------------
+
RazvanF
post 24 Apr 2015, 18:10
Post #44

Tech

178.000 km si am rulmentii originali pe fata. La fel zic si eu, in cazul de fata erau contrafacuti.

This post has been edited by RazvanF: 24 Apr 2015, 18:12

--------------------
Dacia Logan MCV Stepway X52 2017 1.5dCi 90 cp
VW Polo Comfortline 2017 1.2TSI 90 cp 7-speed DSG
Masina are un tacanit....este intre scaun si volan.
+
alexgeogabriel
post 24 Apr 2015, 18:12
Post #45

Membru autentic

Normal ar trebui sa tina peste 80.000 dar acum depinde de cate gropi ia soferul. La tine nu se pune, la ce drumuri sunt in Danemarca si mai ales cate masini circula fata de Romania... Acolo daca vezi masini pe strada, inseamna ca omul chiar are nevoie sa care ceva si la o adica cu ce viteza mare merg trenurile intre zone, de ce ai folosi prea mult masina?

This post has been edited by alexgeogabriel: 24 Apr 2015, 18:13

--------------------
+
RazvanF
post 24 Apr 2015, 19:41
Post #46

Tech

Iesi la aceeiasi bani daca e sa folosesti transportul public sau masina proprie, mai comod desigur e cu masina, oricum lumea aici e fanatica in privinta bicicletelor.
Daca tot e vorba de rulmenti, o presa de 10 tone forta este deajuns pentru a scoate rulmentii si totodata sa ii preseze pe cei noi?

--------------------
+
Motovirus
post 24 Apr 2015, 21:01
Post #47

Membru incepator

@Alexgeogabriel Rulmentul celalat era si el tot vai steaua lui( era tot "SNR") ca incepuse sa huruie, cu toate ca avea doar 300 km, de aia am luat pereche...La ce manevre se fac si in magazinele de piese auto nu mai stii ce cumperi...Lor sa le intre banul in magazin, de restul nu-i mai intereseaza...

@RazvanF Sincer nu m-am uitat la ce forta a introdus rulmentul, dar cred ca este suficient... Bagasem un rulment intr-un tambur spart, asa de proba cu un cric de 8T ca am vrut sa imi fac presa, si a mers, a intrat chiar usor.

This post has been edited by Motovirus: 24 Apr 2015, 21:01

--------------------
Renault Laguna 1.6 16v
+
espacern
post 24 Apr 2015, 22:22
Post #48

ART-ist

QUOTE(RazvanF @ 24 Apr 2015, 19:41)
Daca tot e vorba de rulmenti, o presa de 10 tone forta este deajuns pentru a scoate rulmentii si totodata sa ii preseze pe cei noi?

Ajunge/suficient si de 5 T.....pentru Clio.

--------------------
. . - . .
+
RazvanF
post 25 Apr 2015, 09:29
Post #49

Tech

Multumesc! Acum stiu ce vreau de ziua mea.

--------------------
+
A.Adrian
post 1 Jul 2015, 21:02
Post #50

Membru incepator

as dori sa stiu si eu ce marca de rulmenti sunt printre cei mai buni. cam la 4-5 sapt schimb rulmentii (pe spate) si nu stiu ce marca imi pun cei de la service. stiu doar ca atat scoaterea cat si montarea acestora se face cu presa. mereu le cer sa-mi puna ceva bun, chiar daca e mai scump, iar mereu primesc acelasi raspuns: "acestia sunt buni, nu o sa mai ai probleme cu ei" biggrin.gif .

--------------------
Renault Symbol 2005
+
z_fdd bacau
post 1 Jul 2015, 21:21
Post #51

Membru autentic

faci misto de noi???? un set de rulmenti pe luna???? sau fac aia de la service misto de tine????

--------------------
+
espacern
post 1 Jul 2015, 22:02
Post #52

ART-ist

Daca partea exterioara/interioara cu care rulmentul este in contact este deformata/defecta degeaba montezi rulment nou.....chiar si de calitate.

--------------------
. . - . .
+
A.Adrian
post 2 Jul 2015, 23:04
Post #53

Membru incepator

nu fac misto, nu-mi permit acest lucru, vorbesc foarte serios. am schimbat rulmentul de 2 sapt si deja imi huruie. acesta e motivul pentru care doresc sa pun ceva de calitate, macar sa experimentez. sau daca e ceva defect, ce ar putea fi? sa stiu ce ar trebui schimbat. cat despre service, e un atelier autorizat, dotat, iar schimbarea rulmentului o face pe garantia lucrarii. nu cred ca isi permite sa faca chiar asa misto de mine, probabil e neplacut si pentru ei sa trimita rulmentul inapoi si sa ceara altul la fiecare luna biggrin.gif .nu cred ca partea exterioara/interioara este defecta, sau poate ma insel. rulmentul care a fost schimbat a fost cel original si care m-a tinut 90.000 km, dupa care a incepu "distractia".

This post has been edited by A.Adrian: 2 Jul 2015, 23:29

--------------------
Renault Symbol 2005
+
RazvanF
post 3 Jul 2015, 05:58
Post #54

Tech

Tambur deformat? Ovalizat?

--------------------
+
z_fdd bacau
post 3 Jul 2015, 07:57
Post #55

Membru autentic

sunt curios ce firme ai pus pana acum... nu e ok sa tina o luna un rulment, trebuie sa fie si alta problema acolo...

cand am schimbat prima data rulmentii am luat MAPCO, ca asta am gasit pe stoc si ''sunt buni, facuti in germania''

dupa 6 luni a inceput sa huruie unul de i-am schimbat pe amandoi
am pus FAG si totul e ok de 1 an jumate / 18.000km

--------------------
+
hellcat
post 3 Jul 2015, 08:14
Post #56

FrontYard Motorsport

From: Dieppe

QUOTE(A.Adrian @ 3 Jul 2015, 00:04)
sau daca e ceva defect, ce ar putea fi? 
*

Sursa problemei se poate afla investigand starea rulmentului proaspat stricat. Aia din service ce-au facut? S-au multumit strict sa-i tot inlocuiasca pe garantia produsului?
Ce marca sunt rulmentii? Daca in service se tot codesc sa-ti zica ce rulmenti iti pun, as inclina sa cred ca nu-s ceva de calitate.

--------------------
Renault Clio bicorp 1.4 16v 2002 expression
Commencal Premier HD1
+
RazvanF
post 3 Jul 2015, 08:23
Post #57

Tech

QUOTE(Motovirus @ 24 Apr 2015, 10:36)
Sau rulmenti contrafacuti pentru ca, ieri am observat ca rulmentii SNR originali au camasa aia de protectie din metal, iar aia contrafacuti au una de culoare rosie si este din plastic, fix asa cum am avut eu... Dar culmea este ca eu am dat pretul ca pe unul original...
*

De luat in considerare smile.gif

--------------------
+
GabyKatut
post 3 Jul 2015, 23:59
Post #58

Membru incepator

salut ! verifica planetarele vezi daca au burdufurile sparte daca da asta este sursa zgomotului ! eu zic ca o planetara poate fi defecta ! si da dak este dusa planetara face zgomot si in linie dreapta , am patito la un opel tigra !

--------------------
Renault Megane 3 2009
+
RazvanF
post 4 Jul 2015, 07:53
Post #59

Tech

Este vorba despre rulmentii spate.

--------------------
+
A.Adrian
post 6 Jul 2015, 08:54
Post #60

Membru incepator

Despre marca rulmentului nu mi-au dat nici un detaliu, spun doar ca e un rulment de calitate cu care nu au mai avut probleme. L-au schimbat de fiecare data pe garantie, nu au comentat nimic. cat despre ovalizarea tamburului, nu cred ca au facut vre-o verificare, atata timp cat doar imi schimba rulmentul. vreau sa pun ceva de calitate, sa stiu ca l-am cumparat eu, sa-l pun sus su sa vad cat tine, iar daca tot voi avea probleme, voi pune in discutie si verificarea tamburului. dar pentru asta, am nevoie de ajutorul vostru pentru a-mi spune care sunt rulmentii de calitate sau ce fel de rulmenti folositi si cu care nu ati avut probleme. pana acuma am vazut de SNR, FAG, SKS, RUVILLE. sau poate sa fie si din cauza rulajului? (din 23.02.2015 pana acuma am 10.000 km facuti, dar numai pe drum bun, fara gropi)

This post has been edited by A.Adrian: 6 Jul 2015, 08:58

--------------------
Renault Symbol 2005
+
3 Pages < 1 2 3 >
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

ETask
Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 4th August 2025 - 01:26
Dacia