Achizitie Renault Megane 3
![]() ![]() ![]() |
Achizitie Renault Megane 3
madhorsefuzzy |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 4.247 Joined: 9 May 05 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Laguna Grandtour
2011 4Control 2.0dci
200cp+ / Honda Insight Hybrid 2010 stock "Vei invata sa conduci cand vei sti sa te feresti de prosti, nu cand vei sti legea!"
|
|||
cuki46 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 537 Joined: 3 February 13 ![]() |
|
--------------------
2017 MB C220 /
2012 Fluence
2012
|
|
ali3n_cop |
![]()
|
![]() 🎲🎲 Group: Members Posts: 1.265 Joined: 28 May 12 From: 🏡 ![]() |
S-a format o psihoza in capul nostru...cu uleiurile si filtrele astea. Teoretic..nu cred ca o sa pastrezi masina aia mai mult de 5 ani sau 200k..asa ca iti faci griji degeaba. Poti sa faci schimburi la 30k sau 2 ani..fara probleme. Bagi un ulei long life si cu asta basta. Daca mergi mai mult prin oras..de preferat schimbul la 1 an.
This post has been edited by ali3n_cop: 26 Jan 2015, 15:53 |
--------------------
Mercedes
Sprinter "Sārak Edition"
1998 The truth is out there
|
|
m3st_tce |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 504 Joined: 6 May 12 ![]() |
QUOTE(ali3n_cop @ 26 Jan 2015, 12:40) ... Am un coleg in firma cu un Passat 2002..si are la bord in jurul a 550k rulati. Am iesit si eu cu ea la cateva drumuri si jucaria merge destul de ok pentru vechimea si nr de km parcursi. Punctez pe faptul ca a intretinut-o foarte bine. E turismul cu cei mai multi km rulati pe care l-am vazut eu vreodata. Probabil ca altii de pe aici..au vazut si cu mai multi km.. Eu ![]() Taxi in Germania, peste 800k. Era Mercedes. |
--------------------
Renault
Megane 3 ST Prestige / Skoda Rapid Active ***
2011 1.4 TCe / 2014 1.2 TSI (86CP)
|
|
75AIM |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 691 Joined: 23 March 14 From: Constanta ![]() |
QUOTE(madhorsefuzzy @ 26 Jan 2015, 13:19) Iti dai seama ca platesti minim 168RON in plus pe ulei doar sa fie obrazul subtire. Eu la viitoarea revizie le-as tranti uleiul sub nas si le-as spune sa puna ei filtrele de origine. Daaaa si garantie CANGI,am intrebat la VC si mi s-a spus clar ca garantia se acorda doar cu reviziile la zi cu consumabilele dealerului,vrei sa te judeci cu ei?ok dar ei o baga pe aia cu piesele contrafacute.... La TSI C-ta unde am o relatie destul de buna cu ing de service nu fac revizia cu piesele tale asa ca sa ma duc la B pt. 100-150 ron mai putin nu merita daca pun motorina consumata |
--------------------
Renault
Fluence
- ex 99AIM
2013 Privilege,Clio 3 2007
|
|
ali3n_cop |
![]()
|
QUOTE(75AIM @ 26 Jan 2015, 21:24) La TSI C-ta unde am o relatie destul de buna cu ing de service nu fac revizia cu piesele tale asa ca sa ma duc la B pt. 100-150 ron mai putin nu merita daca pun motorina consumata Ciudat, nu vad unde este problema daca aduci piesele tale? Nu stiu sa existe vreo "ordonanta Reno" care sa interzica asta. Poti suna la VC si te poti informa corect. |
--------------------
Mercedes
Sprinter "Sārak Edition"
|
|
mariusd4 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.975 Joined: 16 October 07 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(75AIM @ 26 Jan 2015, 20:24) Daaaa si garantie CANGI,am intrebat la VC si mi s-a spus clar ca garantia se acorda doar cu reviziile la zi cu consumabilele dealerului,vrei sa te judeci cu ei?ok dar ei o baga pe aia cu piesele contrafacute.... La TSI C-ta unde am o relatie destul de buna cu ing de service nu fac revizia cu piesele tale asa ca sa ma duc la B pt. 100-150 ron mai putin nu merita daca pun motorina consumata Da-mi voie sa ... ![]() |
--------------------
Renault/Skoda
Logan/Fluence /Octavia/BMW/Octavia
- B 112 ...
2007/2010/2014/2012/2019 "Nebunul care perseverează in nebuia sa va deveni înțelept".
|
|
madhorsefuzzy |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.247 Joined: 9 May 05 From: Bucuresti ![]() |
Ador chestiile astea bagate pe gatul clientilor cu garantie si piese originale. E unul dintre motivele pentru care nu as mai cumpara masina noua. Primul e devalorizarea mare din primii ani.
Dar stresul asta cu garantia mi se pare de cascadorii rasului. Ma intreb care e nivelul de taxare la care cei cu garantie ar acepta posibilitatea sa se judece eventual cu ei. Adica in loc de 1500Ron revizia sa li se ceara 7500ron revizia, pentru ca piese de origine si pentru ca garantie. Apropo uleiul Elf nu e piesa de origine. Renault nu comercializeaza ulei de motor. Dealer-ii in schimb da. |
--------------------
Laguna Grandtour
2011 4Control 2.0dci
200cp+ / Honda Insight Hybrid 2010 stock "Vei invata sa conduci cand vei sti sa te feresti de prosti, nu cand vei sti legea!"
|
|
ali3n_cop |
![]()
|
Mie mi-au pus numa' Castrol din butoi.
Eu am avut panarama mare cu mai multe service-uri si cu VC. I-am dus in stadiul in care ma suna destul de des ca sa ma intrebe daca e totul ok. E destul de distractiv ![]() Nu-si bate nimeni joc de munca si de banii mei..chiar daca e vorba despre o masina de rahat produsa in Turcia. This post has been edited by ali3n_cop: 26 Jan 2015, 22:31 |
--------------------
Mercedes
Sprinter "Sārak Edition"
|
|
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
Doar tu singur iti bati joc de munca si de banii tai. Ca inca te mai chinui cu ea
![]() |
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
ali3n_cop |
![]()
|
Nu vreau sa imi bat joc de vreun amarat care a strans din fund in ultimii ani..ca sa-si cumpere un SH. Stiu cum este sa iti iei o teapa cu o masina si sa nu stai bine financiar. Plus ca..e buna prin oras cand vin nametii aia mari.
This post has been edited by ali3n_cop: 26 Jan 2015, 23:20 |
--------------------
Mercedes
Sprinter "Sārak Edition"
|
|
cuki46 |
![]()
|
QUOTE(madhorsefuzzy @ 26 Jan 2015, 22:17) stresul este pentru aia care nu isi permit o masina noua. Treaba este simpla, ori iti permiti, ori te duci in targ si eu una second la o traime din pret. Stres cu garantia nu este, mergi 1 data pe an 2 h la service si platesi cam 950 lei (atata am dat eu), daca ma duceam cu piesele in plasa ieseam cu vreo 200 lei mai ieftin, dar aveam un pic de umblat dupa ele si ceva timp de pierdut. <span class='edit'>27 Jan 2015, 08:51:</span> QUOTE(ali3n_cop @ 26 Jan 2015, 20:28) Ciudat, nu vad unde este problema daca aduci piesele tale? Nu stiu sa existe vreo "ordonanta Reno" care sa interzica asta. Poti suna la VC si te poti informa corect. sigur nu exista, dar daca trebuie sa te tragi de gulere cu ei, ii mai bine sa fi pe o pozitie mai avantajoasa. Sincer...si de mi-ar spune sa vin cu piese in plasa nu as veni...in caz de ceva si portaru service-ului poate sa mearga la proces sa apere Dealeru si va castiga. Si totul pentru 150-200 lei in plus pe revizie/an...nu cred ca merita 27 Jan 2015, 08:56: QUOTE(ali3n_cop @ 26 Jan 2015, 23:18) Nu vreau sa imi bat joc de vreun amarat care a strans din fund in ultimii ani..ca sa-si cumpere un SH. Stiu cum este sa iti iei o teapa cu o masina si sa nu stai bine financiar. Plus ca..e buna prin oras cand vin nametii aia mari. dar vai...cata omenie din partea ta...nu ai vrea sa sti parerea mea ![]() Masina este devina oricum... This post has been edited by cuki46: 27 Jan 2015, 08:56 |
--------------------
2017 MB C220 /
2012 Fluence
2012
|
|
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
QUOTE(madhorsefuzzy @ 26 Jan 2015, 23:17) Dar stresul asta cu garantia mi se pare de cascadorii rasului. Oh doamne. Stres cu garantia? ![]() ![]() ![]() |
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
ali3n_cop |
![]()
|
|
--------------------
Mercedes
Sprinter "Sārak Edition"
|
|
madhorsefuzzy |
![]()
|
QUOTE(ssilviu @ 27 Jan 2015, 09:01) Oh doamne. Stres cu garantia? Intotdeauna m-am plans pe forum ca nu am bani de masina noua sa pot beneficia de garantia de 4-5-10 ani. Nu trebuie sa pui sare pe rana. Plang in fiecare seara, acasa, intr-un colt pe tema asta. ![]() ![]() ![]() ![]() Tata si-a cumparat un Cee'd in 2008. Garantie 5 ani sau 150.000Km, 7 ani cutie si motor. Intotdeauna a platit pretul extra la reprezentanta pentru garantie. Ultima data i-au pus placute fata-spate originale Kia. Face masina aia ca toti dracii la franare. Cu piese originale. La Logan am avut garantia de 1,5 ani "fara limita de Km" (ce bune suna). Nu am platit extra pentru 3 ani. Am retinut din experienta cu Loganu ca nu avea sens sa platesc. Candva o sa inteleg si eu chestia cu garantia si pretul extra la revizii. Cand o sa ma fac mare probabil. Acum plec, ca am de colindat vreo 3-4 centre de dezmembrari. Sa caut ceva. Nu stiu exact ce, dar ma orientez la fata locului. |
--------------------
Laguna Grandtour
2011 4Control 2.0dci
|
|
mariusd4 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.975 Joined: 16 October 07 From: Bucuresti ![]() |
Eu nu inteleg conceptul cum ca "piese originale se gasesc doar in reprezentante".... Fratilor, eu intotdeauna am mers cu piesele mele de origine si nu s-a pus niciodata problema garantiei.
Daca iti pica o piesa pe garantie, te intreaba careva sursa achizitionarii ? Iti cer cumva factura pe piesa ? Nu, pt. piesa respectiva garanteaza producatorul ei, nu reprezentanta. Ca sunt unii care nu-si cunosc in totalitate drepturile e altceva. Dupa vre-o 3 revizii cu piesele mele s-au "desteptat" hraparetii si au pus tarif diferentiat la manopera, 80ron cu piesele lor 100cu piesele mele si aceeasi garantie...asta a fost finalul colaborarii noastre. |
--------------------
Renault/Skoda
Logan/Fluence /Octavia/BMW/Octavia
- B 112 ...
2007/2010/2014/2012/2019 "Nebunul care perseverează in nebuia sa va deveni înțelept".
|
|
ali3n_cop |
![]()
|
QUOTE(madhorsefuzzy @ 27 Jan 2015, 11:32) Intotdeauna m-am plans pe forum ca nu am bani de masina noua sa pot beneficia de garantia de 4-5-10 ani. Nu trebuie sa pui sare pe rana. Plang in fiecare seara, acasa, intr-un colt pe tema asta. ![]() Acum plec, ca am de colindat vreo 3-4 centre de dezmembrari. Sa caut ceva. Nu stiu exact ce, dar ma orientez la fata locului. ![]() ![]() |
--------------------
Mercedes
Sprinter "Sārak Edition"
|
|
m3st_tce |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 504 Joined: 6 May 12 ![]() |
Propun sa schimbati titlul topicului, ceva de genul "Iar vorbim de SH versus noi" si sa-l mutati la Cafenea.
|
--------------------
Renault
Megane 3 ST Prestige / Skoda Rapid Active ***
2011 1.4 TCe / 2014 1.2 TSI (86CP)
|
|
cuki46 |
![]()
|
QUOTE(mariusd4 @ 27 Jan 2015, 10:44) Eu nu inteleg conceptul cum ca "piese originale se gasesc doar in reprezentante".... Fratilor, eu intotdeauna am mers cu piesele mele de origine si nu s-a pus niciodata problema garantiei. Daca iti pica o piesa pe garantie, te intreaba careva sursa achizitionarii ? Iti cer cumva factura pe piesa ? Nu, pt. piesa respectiva garanteaza producatorul ei, nu reprezentanta. Ca sunt unii care nu-si cunosc in totalitate drepturile e altceva. Dupa vre-o 3 revizii cu piesele mele s-au "desteptat" hraparetii si au pus tarif diferentiat la manopera, 80ron cu piesele lor 100cu piesele mele si aceeasi garantie...asta a fost finalul colaborarii noastre. ai perfecta dreptate...aceleasi consumabile le gasesti la orice piese auto la un pret mult mai mic fata de reprezentanta. dar dupa cum ti-am spus, sunt unii care prefera sa aiba spatele asigurat. Cu sau fara piesele mele, la Renault nu ai voie sa stai langa masina...asa ce il poate opri pe un alde mecanic Renault din Bacau care habar nu are ce ii ala FAP sa iti schimbe o piesa adusa de tine si sa puna una "turceasca". Demonstreaza tu dupa aceea ca ai adus o piesa originala si ca ti-a fost montat un jaf. Cand vinzi masina tre sa pui tate facturile acolo si sa explici omului cum ai dus tu piesele in plasa...piese originale si cum optiunea ta de "revizie" este la fel cu a mea... Is prea multe contraargumente pentru un argument de 150-200 Lei/ an |
--------------------
2017 MB C220 /
2012 Fluence
2012
|
|
madhorsefuzzy |
![]()
|
cuki46 chiar daca nu folosesti piesele lor, daca nu verifici te poti trezi pe masina cu vre-o facatura.
![]() Nu cred ca ti-ar placea sa mergi cu masina cu facaturi pe ea, desi ai fi acoperit de garantie. Teoretic. Ca practic ar trebui sa demonstrezi ca facatura ti-au montat-o ei la revizie si nu tu in spatele blocului. ![]() QUOTE(mariusd4 @ 27 Jan 2015, 10:44) Dupa vre-o 3 revizii cu piesele mele s-au "desteptat" hraparetii si au pus tarif diferentiat la manopera, 80ron cu piesele lor 100cu piesele mele si aceeasi garantie...asta a fost finalul colaborarii noastre. Chestia asta e legala? ![]() QUOTE(ali3n_cop @ 27 Jan 2015, 10:49) ![]() ![]() ![]() Ceva nu pusca. Sau mi se pare doar mie? ![]() QUOTE(m3st_tce @ 27 Jan 2015, 11:01) Propun sa schimbati titlul topicului, ceva de genul "Iar vorbim de SH versus noi" si sa-l mutati la Cafenea. Pai sunt 2 topic-uri cu titluri asemanatoare: unul despre achizitia unui Megane 3 nou si unul pentru un Megane 3 SH. Se mai confunda. |
--------------------
Laguna Grandtour
2011 4Control 2.0dci
|
|
ssilviu |
![]()
|
QUOTE(madhorsefuzzy @ 27 Jan 2015, 12:39) Chestia e ca nu prea se impaca in mintea mea 2 lucruri: vorbesc de strugurii acrii ai unora care nu "isi permit" masini noi cu garantie, dar ma laud ca imi cumpar piese pentru revizii din targul Vitan. ![]() Ceva nu pusca. Sau mi se pare doar mie? ![]() Doar ti se pare. E greu cu procesatul. In ambele cazuri e vorba de maximizarea beneficiului propriu. ![]() Mi se pare mai smart sa-ti iei masina noua, stai 5 ani fara griji si dupa ce scapi de garantie sa te duci sa-ti piese originale din Vitan si sa o intretii. Mai smart decat sa-ti cumperi masina sh (adica fara sa ai niciun fel de istoric al ei) dar sa-ti spargi capul sa o intretii cu cel mai scump ulei de pe piata si cu piese originale din reprezentanta. Parca se tine mai bine un motor in care am pus in el la fiecare 20.000 km ulei elf 10w40 din vitan luat cu 65 de lei si acum are 160.000 km decat unul pe care l-am luat SH la 100.000 de km, de care posesorul si-a batut joc si l-a dus in 6000 rpm la prima plecare pe loc in fiecare iarna. Dar ii punem pe urma ulei scump, ca sigur o sa-l repare ![]() This post has been edited by ssilviu: 27 Jan 2015, 11:50 |
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
|
#Dino |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.189 Joined: 10 November 07 From: Loading... ![]() |
QUOTE(ssilviu @ 27 Jan 2015, 10:01) De acord cu tine. Prima revizie la Megane a fost ~400 lei, piese luate de mine cu factura de la distribuitor autorizat + manopera la reprezentanta. La urmatoarele revizii o sa procedez similar, chiar si dupa ce masina iese din garantie. |
--------------------
'22 Duster 1.0 Eco-G
/ Megane 3 1.6 16v 2013
/ Logan 1.4 MPI 2007
|
|
ssilviu |
![]()
|
5 ani ori hai sa zicem 500 de lei inseamna o cheltuiala de 2500 de lei. Daca nu aveam garantie faceam reviziile din banii mei la mecanicul meu si ma costa probabil 1500 de lei. Economiseam 1000 de lei. Sa-mi aratati voi mie masina SH care in 5 ani si 100.000 de km nu bagi in reparatii mai mult de 1000 de lei ....
|
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
|
madhorsefuzzy |
![]()
|
QUOTE(ssilviu @ 27 Jan 2015, 11:44) Doar ti se pare. E greu cu procesatul. In ambele cazuri e vorba de maximizarea beneficiului propriu. Dap, sunt mai greu de cap. ![]() Apropo mi-am dat seama ca am gresit la faza cu inghetatul lichidului de parbriz la + grade. Era de la altceva. QUOTE(ssilviu @ 27 Jan 2015, 11:44) Mi se pare mai smart sa-ti iei masina noua, stai 5 ani fara griji si dupa ce scapi de garantie sa te duci sa-ti piese originale din Vitan si sa o intretii. Mai smart decat sa-ti cumperi masina sh (adica fara sa ai niciun fel de istoric al ei) dar sa-ti spargi capul sa o intretii cu cel mai scump ulei de pe piata si cu piese originale din reprezentanta. Mie mi se pare smart sa iei o masina SH buna pe care platesti sub jumatate din pretul de nou. Conditia e sa o cumperi buna nu o gioarsa impachetata frumos. Si tot fara griji stai. Da fiecare are dreptatea lui.QUOTE(ssilviu @ 27 Jan 2015, 11:44) Parca se tine mai bine un motor in care am pus in el la fiecare 20.000 km ulei elf 10w40 din vitan luat cu 65 de lei si acum are 160.000 km decat unul pe care l-am luat SH la 100.000 de km, de care posesorul si-a batut joc si l-a dus in 6000 rpm la prima plecare pe loc in fiecare iarna. Dar ii punem pe urma ulei scump, ca sigur o sa-l repare Despre masina SH a cui vorbesti?![]() QUOTE(kissfm @ 27 Jan 2015, 11:51) De acord cu tine. Vezi ca esti de acord cu o chestie pe care tu nu o faci. Silviu platea consumabilele la reprezentanta in garantie. Tu te duci cu ele in sacosa. |
--------------------
Laguna Grandtour
2011 4Control 2.0dci
|
|
ssilviu |
![]()
|
Sunt mai multe reprezentante deschise in Bucuresti. Te duci si tu la aia mai ieftina. In plus, cand cumperi masina noua poti negocia si 1-2 revizii moka. Si deja pe 5 ani ajungi la pret total de intretinere chiar la cat platesti tu din banii tai la o masina sh
![]() |
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
|
#Dino |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.189 Joined: 10 November 07 From: Loading... ![]() |
La SH tine si de noroc. Eu am recunoscut, nu ma pricep la SH, nu am incredere in samsari (in majoritate tigani sau romani tiganizati), nu am gasit o masina SH corecta timp de 9 luni, asa ca am luat noua.
Dar sa vii pe forum si sa latri preaslăvind SH-urile, e prea mult |
--------------------
'22 Duster 1.0 Eco-G
/ Megane 3 1.6 16v 2013
/ Logan 1.4 MPI 2007
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.388 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Eu de ani de zile am luat pentru mine si cei din familei masini din DE. In total vreo 15-17 pana acuma. Nu am dat gres cu nici una pana acum.
Masinile le iau doar din reprezentante sau dealeri seriosi gen Autohus (exclus turci, rusi, etc). Masini cu service verificabil, garantie si un maxim de 100.000 km. Asta este reteta mea. Pretul nu este nici un caz caz cel de la noi ... adica Megane 3 2011 la 5500 euro, este mai scump. This post has been edited by cj98czh: 27 Jan 2015, 12:21 |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
#Dino |
![]()
|
La ce pret e un megane 1.5 dci 110 Cp 6+1 din 2011 sub 100 k km?
Dar un 16 v similar? Dotarile nu ma intereseaza. |
--------------------
'22 Duster 1.0 Eco-G
/ Megane 3 1.6 16v 2013
/ Logan 1.4 MPI 2007
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.388 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Te invit sa consulti mobile.de sau autoscout.de
Spor! |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
madhorsefuzzy |
![]()
|
QUOTE(cj98czh @ 27 Jan 2015, 12:21) Pretul nu este nici un caz caz cel de la noi ... adica Megane 3 2011 la 5500 euro, este mai scump. Pai nu "afacere", deci nu da bine in RO.QUOTE(kissfm @ 27 Jan 2015, 12:25) La ce pret e un megane 1.5 dci 110 Cp 6+1 din 2011 sub 100 k km? 9450EUR - expresion - 98296Km. Vrei link? ![]() This post has been edited by madhorsefuzzy: 27 Jan 2015, 12:31 |
--------------------
Laguna Grandtour
2011 4Control 2.0dci
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 4th August 2025 - 01:46 |