Sfaturi achizitie Laguna II
![]() ![]() ![]() |
Sfaturi achizitie Laguna II
pishky |
![]()
|
||
![]() rca Naspa Group: Members Posts: 3.522 Joined: 26 January 11 From: Constanta ![]() |
|
||
--------------------
Reno,
dizel,
ca nu-mi permit o benzina
|
|||
mars |
![]()
|
![]() meow or never Group: Moderatori Posts: 7.306 Joined: 22 January 04 ![]() |
Eu as da-o cu vreo 4.000. Am dat 6.000 acum patru ani, plus inca 1.500 (90% consumabile). As pierde 3.500 in patru ani, adica sub 1.000 pe an, ceea ce ar fi OK.
|
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
Alexandar |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 345 Joined: 5 October 14 From: Timisoara ![]() |
Ai da-o? Sau o dai?!
![]() |
--------------------
Renault
Laguna II
1.9 dCi 88 kW Renault Laguna II GT 175
Renault Laguna II GT 205 |
|
mars |
![]()
|
![]() meow or never Group: Moderatori Posts: 7.306 Joined: 22 January 04 ![]() |
As da-o daca as gasi ceva cat de cat asemanator la maxim 12.000, dar dupa 2011. Si cum asta e cam imposibil, o mai tin
![]() |
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
BannedHost |
![]()
|
![]() Membru prin trecere periodica temporara nedefinitiva Group: Members Posts: 2.702 Joined: 14 September 10 From: Cluj-Napoca ![]() |
Si eu am luat-o cu 4600 si am bagat pana acum in ea cam 3500 de euro
![]() SI daca chiar as da-o as cere cam tot pe acolo 6000 de euro, proprietarul urmator sigur vreo 2-3 ani nu mai baga nici un ban in ea .... Iar apoi daca as lua iar o masina sh sigur iar trebuie bagati bani in ea ... Deci nu se prea merita ... Cand iti ie io masina o iei sa o tii ca doar nu esti samsar sa le tot invarti @pishky cati km ai ? ![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2007 / 2.0 DCi / ~ 180 de hamsteri dopați
|
|
pishky |
![]()
|
![]() rca Naspa Group: Members Posts: 3.522 Joined: 26 January 11 From: Constanta ![]() |
~260.000 (257 - 258 peacolo)
@ banned host - cu distributia parca tu erai nu? De cati km ai softul facut? Suspectezi softul? sau uzura normala? Contrar opiniei din popor lantul de distribuitie are moarte, se schimba, mult mai rar decat cureaua, just, dar se schimba (singura distributie care nu prea se schimba e aia pe pinioane). This post has been edited by pishky: 5 May 2016, 19:50 |
--------------------
Reno,
dizel,
|
|
RENO SS DPR |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 235 Joined: 25 February 11 ![]() |
QUOTE(pishky @ 5 May 2016, 19:47) Contrar opiniei din popor lantul de distribuitie are moarte, se schimba, mult mai rar decat cureaua, just, dar se schimba (singura distributie care nu prea se schimba e aia pe pinioane). am un document (dar e pe alta unitate centrala si e deranj mare sa ma apuc sa schimb cablurile intre ele acum), de la renault, cu poze color, in care se dau intervalele de schimb/intretinere ale diferitelor piese, lichide, ansamble, etc. Este pt motorul de 2.0 dci. La distributie spune clar, la intretinere: "garantata pe viata". Nu il postez decat daca exista contraziceri vehemente si cu scuzele de rigoare dupa ce il postez. Repet, este de la renault si este strict la motorul 2.0 dci. Acum...daca tii un motor 2.0 dci doua zile la rand la 4000 non-stop, normal ca o sa se schimbe lantul si patinele eventual, dar eu ziceam de schimbarea distributiei pe lant, ca regula (la 2.0) This post has been edited by RENO SS DPR: 5 May 2016, 20:11 |
--------------------
RENAULT
LAGUNA 2.0 Dci
2007 No religion ! ONLY God !!!
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
QUOTE(pishky @ 5 May 2016, 20:47) Singura curea ce o avem pe motor se schimba la 160.000 km, sau 5 ani, deci la lant pot sa stau linistit, daca se schimba 'mult mai rar' decat 160.000. Ca anii nu conteaza. Ca daca se schimba lantul ma gandesc ca inginerii de la Renault ar fi notat prin schemele de service macar o verificare, dar scrie clar la distributie - no mentenance/lifetime. |
--------------------
Renault
Laguna
- 2.0 DCI 16v 180
2007 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
pishky |
![]()
|
si cam cat crezi ca e "lifetime" ala?
ca si fap e "lifetime", si uleiul la cutie e "lifetime" (ceea ce e complet absurd - uleiul perfect, la un brand de consum), sunt sigur ca mai gasesc alte piese "lifetime" care la mine au picat. Da, la un kilometraj respectabil, dar au picat. Neamtul la 3 ani a dat-o - aia a afost "lifetime", la noi e "undead", e "goodbye to gravity", cum vreti voi sa ii ziceti, dar dupa "lifetime" dpdv al fabricantului. |
--------------------
Reno,
dizel,
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Termenul de "lifetime" se refera la perioada de garantie......se stie!
|
--------------------
.
.
- .
. RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Distributia nu se schimba/se schimba daca huruie/face zgomote anormale, asta e raspunsul primit la reprezentanta. Apropos de uleiul la cutie, l-am schimbat pe acelasi principiu, ca deh, e consumabil, nu vad nici o diferenta, merge la fel ca si cu ala de avea 300.000 km/9 ani, ba din contra, cand e frig agata cu asta nou putin, pana se incalzeste, luat dupa carte, NFP, deci m-a mancat undeva.
This post has been edited by argon: 5 May 2016, 20:43 |
--------------------
Renault
Laguna
- 2.0 DCI 16v 180
|
|
mars |
![]()
|
Pai daca umblati cu Lagune zombie, mai crapa cate ceva. Ele au murit pe la 200.000 km.
|
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
BannedHost |
![]()
|
![]() Membru prin trecere periodica temporara nedefinitiva Group: Members Posts: 2.702 Joined: 14 September 10 From: Cluj-Napoca ![]() |
daca va uitati pe forumul nissan la x-trail si qashqai vedeti distributii schimbate la 150.000 k pentru ca erau uzate / intinse .. tacheti crepati ... etc ... si da la ei este motorul m9r dar cu fap ...
http://www.nissanforum.ro/index.php?/topic...ie-x-trail-t31/ Deci e pe viata in conditii de exploatare normale ... eu am luat masina la 170.000 km cine stie inainte cei 5 proprietari cata forja i-a dat .... @pishky, nu suspectez resoftarea pentru ca cei de la dimsport fac treaba buna si nu aia e cauza... Probabil i-am dat pe coaja si a mai fost dat pe coaja .... si de acolo ... Pana nu sosesc piesele sa ma apuc de schimbat nu pot zice nimic ... in cel mai rau caz pun softul stock si o urmaresc pe viitor, dar nu exista sa fie de acolo nimic... Uzura motorului dupa o resoftare clasica nu afecteaza poate deat foarte putin .... Dar daca se dai "pe coaja", normal sa se duca.... Nici nu trebuie resoftata sa o tii turata si sa crepe... Poate proprietarii vechi mergeau cu ulei 20w60 .. de locomotiva... cine stie.. This post has been edited by BannedHost: 5 May 2016, 21:29 |
--------------------
Renault
Laguna
|
|
argon |
![]()
|
5 proprietari??? A mea a avut doar unul. Un midle age french, ce n-a depășit 3000 rpm, ținând cont starea motorului. Deci poți să iei mașină la 300.000 în stare mai buna ca alta la 170.000 cu 5 proprietari, apropps de titlul topicului.
|
--------------------
Renault
Laguna
- 2.0 DCI 16v 180
|
|
BannedHost |
![]()
|
Da, tinand cont ca toate piesele erau originale pe ea, din fabrica, inafara de amortizoare, cei 5 proprietari nu s-au prea simtit... Deci tot ce a picat a picat la mine :-D
|
--------------------
Renault
Laguna
|
|
alex.pirlea |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 16 January 17 ![]() |
Salutare tuturor!
Anul asta am de gand sa trec la o masina mai mare decat Symbolul si ma gandesc la achizitionarea unui Laguna II facelift 2005-2007 1.9dci. Stiu ca gasesc deja scris aici pe forum raspunsul la orice intrebare legat de aceasta masina dar avand invedere ca sunt 160 de pagini de topicuri doar legat de Laguna II m-am gandit ca mai bine intreb aici niste treburi decat sa caut zile intregi: 1. Am vazut ca este mult mai ieftina decat rivalii (Passat, Mazda 6, Peugeot 407, etc.) respectiv le gasesc pe la 2500-2700e, si stiu ca Renault este subapreciat dar ramane intrebarea: este ieftina doar din cauza ca este subapreciat sau nu sunt prea grozave ca fiabilitate? 2. La ce ar trebui sa fiu atent cand cumpar masina? ce "hibe comune" are? 3. Cat de scumpa este intretinerea? Am mai auzit mitul asta ca Renault-urile sunt scumpe de intretinut dar la Symbol cel putin nu este adevarat, in afara de stergatoare care chiar sunt scumpe nu am intampinat piese sau accesorii scumpe. Multumesc anticipat! |
--------------------
Renault
Symbol
2010 / 1.2 16v
|
|
Aco |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 742 Joined: 19 April 13 From: Ploiesti ![]() |
Intretinerea e la fel ca la orice alta marca. Asa cum ai spus si tu, un mit...
Incearca sa suplimentezi bugetul cu ~500 euro si cauta motorizarea 2.0dci. |
--------------------
Renault
Laguna II 2.0dci
2007
|
|
argon |
![]()
|
2.0 Dci consuma cu 1 litru in plus fata de 1.9 dci.
|
--------------------
Renault
Laguna
- 2.0 DCI 16v 180
|
|
Aco |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 742 Joined: 19 April 13 From: Ploiesti ![]() |
Aia sa fie problema. Ne luam toti masini si apoi le tinem in parcare si plangem de consum.
|
--------------------
Renault
Laguna II 2.0dci
2007
|
|
spectator |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 80 Joined: 11 May 12 ![]() |
QUOTE(alex.pirlea @ 14 Jun 2017, 08:47) Salutare tuturor! Anul asta am de gand sa trec la o masina mai mare decat Symbolul si ma gandesc la achizitionarea unui Laguna II facelift 2005-2007 1.9dci. Stiu ca gasesc deja scris aici pe forum raspunsul la orice intrebare legat de aceasta masina dar avand invedere ca sunt 160 de pagini de topicuri doar legat de Laguna II m-am gandit ca mai bine intreb aici niste treburi decat sa caut zile intregi: 1. Am vazut ca este mult mai ieftina decat rivalii (Passat, Mazda 6, Peugeot 407, etc.) respectiv le gasesc pe la 2500-2700e, si stiu ca Renault este subapreciat dar ramane intrebarea: este ieftina doar din cauza ca este subapreciat sau nu sunt prea grozave ca fiabilitate? 2. La ce ar trebui sa fiu atent cand cumpar masina? ce "hibe comune" are? 3. Cat de scumpa este intretinerea? Am mai auzit mitul asta ca Renault-urile sunt scumpe de intretinut dar la Symbol cel putin nu este adevarat, in afara de stergatoare care chiar sunt scumpe nu am intampinat piese sau accesorii scumpe. Multumesc anticipat! Povesti, eu am fost foarte multumit de masina, singurul repros este varsta, acum vreau s-o vand deoarece am luat una noua cu aproape treizeci de mii de €. This post has been edited by espacern: 14 Jun 2017, 14:50 |
--------------------
Renault
Laguna/1.9dci
2007/II
|
|
argon |
![]()
|
|
--------------------
Renault
Laguna
- 2.0 DCI 16v 180
|
|
mars |
![]()
|
Laguna II nu e "economica". Pot pica destule chestii destul de scumpe. In niciun caz nu e o masina usor de intretinut. Parerea mea...
|
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
alex.pirlea |
![]()
|
Multumesc pentru raspunsuri.
Nu ma astept sa manance 3%, si actualul Symbol de 1.2 consuma 8.5% in oras, daca Laguna nu sare de 9-10 nu e o problema, dar care motor ar fi cel mai fiabil? cel de 1.9dci 110,120,130cp sau de 150cp(2.0dci in cazul asta)? Idee e, per ansamblu, majoritatea posesorilor de Laguna sunt multumiti de masina sau ar da-o in orice moment pe altceva japonez sau nemtesc? |
--------------------
Renault
Symbol
2010 / 1.2 16v
|
|
Aco |
![]()
|
Eu sunt multumit de a mea.
In oras am cam 9-10% consum, la drum lung 6,5-7%. Dintre cele enumerate cel mai fiabil e motorul de 2L. |
--------------------
Renault
Laguna II 2.0dci
2007
|
|
pishky |
![]()
|
|
--------------------
Reno,
dizel,
|
|
andri1940 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.741 Joined: 23 March 08 From: Pitesti ![]() |
QUOTE(alex.pirlea @ 14 Jun 2017, 19:57) Nu ma astept sa manance 3%, si actualul Symbol de 1.2 consuma 8.5% in oras, daca Laguna nu sare de 9-10 nu e o problema, dar care motor ar fi cel mai fiabil? Cel de 1.6 16v ![]() In afara de fulia defazoare,care pana la urma e piesa de schimb si nu e garantata pe viata, la motoarele pe benzina nu prea sunt probleme. |
--------------------
Renault
Laguna 2 1.8 16v
Dynamique 2002
|
|
mars |
![]()
|
|
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
pishky |
![]()
|
se aproba, astept cu drag.
|
--------------------
Reno,
dizel,
|
|
alex.pirlea |
![]()
|
QUOTE(Aco @ 14 Jun 2017, 20:19) Eu sunt multumit de a mea. In oras am cam 9-10% consum, la drum lung 6,5-7%. Dintre cele enumerate cel mai fiabil e motorul de 2L. Am sa caut atunci modelul asta desi vad ca sunt destul de rare, majoritatea sunt 1.9 QUOTE(andri1940 @ 14 Jun 2017, 20:30) Cel de 1.6 16v ![]() In afara de fulia defazoare,care pana la urma e piesa de schimb si nu e garantata pe viata, la motoarele pe benzina nu prea sunt probleme. cel de 1.6 stiu ca e bun dar e prea puturos pentru masina asta, pe Megane e ok, iar alea de 1.8 sau 2.0 benzina deja au consum prea mare. |
--------------------
Renault
Symbol
2010 / 1.2 16v
|
|
spectator |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 80 Joined: 11 May 12 ![]() |
QUOTE(alex.pirlea @ 15 Jun 2017, 13:34) Am sa caut atunci modelul asta desi vad ca sunt destul de rare, majoritatea sunt 1.9 cel de 1.6 stiu ca e bun dar e prea puturos pentru masina asta, pe Megane e ok, iar alea de 1.8 sau 2.0 benzina deja au consum prea mare. a mea 1.9dci are consum de cc 8% urban, respectiv 6% afara, nicio belea semnificativa dupa zece ani si 131k km, e de vanzare |
--------------------
Renault
Laguna/1.9dci
2007/II
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 31st July 2025 - 19:45 |