Placute de frana & discuri
![]() ![]() ![]() |
Placute de frana & discuri
fd007s |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 21 Joined: 17 August 10 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane III
2014
|
|||
MrTVA |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 43 Joined: 19 November 17 ![]() |
@dan.gorea @dan.gorea Sa inteleg ca la Megane 3, la schimbarea placutelor si discurilor pe spate la masinile cu frana electrica procesul este identic cu cel de la sistemul cu frana manuala ?
Din cate am inteles este un motoras care actioneaza in locul tau frana de mana, e ca si cum ai trage frana de mana. - poate cineva confirma? Am auzit pe uni zicand ca la unele masini/modele frana electrica are cate un "mecanism" pe fiecare roata ceea ce ar face schimbarea sa fie mai dificila si iai nevoie de tester Trebuie umblat folosit si testerul la schimbarea discurilor la masinile cu frana electrica? - cea din semnatura. |
--------------------
Renault
Megane III
2014 1.6 Energy dCi Clio 1.2 RN 1998 / Megane III 1.6 Energy dCi Start&Stop
|
|
MrTVA |
![]()
|
Se pare ca nu stie nimeni... intrebam deoarece am reusit sa schimb pe fata insa mecanicul nu a vrut sa se bage la cele pe spate cand a vazut ca e cu frana electrica... si vroiam sa fiu sigur despre cele mai de sus in legatura cu frana de mana electrica la masina din semnatura...
|
--------------------
Renault
Megane III
|
|
dan.gorea |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 208 Joined: 4 August 12 From: Targu Mures ![]() |
Da est exact același procedeu. Nu știu la Renault cum ai are dar la Ford secționează automat când scot cheia din contact. Poți să schimbi plăcuțele pe spate și în fața blocului,idea este sa nu acționezi frana de mana in momentul operațiunii.
|
--------------------
Nissan
Juke
2010/1.5DCI 110CP K9K VW Passat B8 2.0TDi 150Cp
|
|
nyk199 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 23 Joined: 3 March 13 From: Bucuresti ![]() |
Sal pentru MrTVA am schimbat eu plăcutele pe spate la al meu grand scenic dacă vrei informatii mă poți suna la nr 0744683026 .Si vb
|
--------------------
DACIA. RENAULT
LOGAN. ESPACE INITIALE
1,5dci-85cp.2007-abs +, 1,6dci 160cp
|
|
MrTVA |
![]()
|
Mersi de informatii baieti, sper sa apuc sa le fac saptamana ce vine, asta daca mai gasesc un mecanic disponibil
![]() |
--------------------
Renault
Megane III
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
Placutele de frana noi sunt mai groase decat cele vechi. Cum infigeti pistonasul franei electrice?
La frana mecanica trebuie musai SDV, nu merge cu mana. |
--------------------
.
.
.
|
|
nyk199 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 23 Joined: 3 March 13 From: Bucuresti ![]() |
Eu am schimbat plăcuțele pe spate nu mecanicul ,dacă vrei să schimbi plăcuțele vin să te ajut că văd că ești din București.
|
--------------------
DACIA. RENAULT
LOGAN. ESPACE INITIALE
1,5dci-85cp.2007-abs +, 1,6dci 160cp
|
|
IonutGligan |
![]()
|
![]() impatimit marca renault Group: Members Posts: 783 Joined: 7 June 09 From: Cluj Napoca ![]() |
Salutari colegilor,
am o intrebare referitoare la tablitele astea de antizgomot pentru placutele de frana... merita puse sau nu ? Din ce am citit sunt unii care nu le-au mai pus dar oare nu se gripeaza canalul unde culiseaza placuta ? De ce vreau sa le dau jos fiindca placutele cam strang si nu culiseaza foarte bine astfel ca uneori ating discul si scartaie. Placutele sunt puse anul trecut... deci sa ne rezumam la tablite... merita date jos sau nu, e cineva care si le-a dat jos pareri etc cum e fara ele etc ? Attached thumbnail(s) IMG_20170802_203628_1.jpg ( Size: 248.7k ) Number of downloads: 911 IMG_20161115_131155_1.jpg ( Size: 224.77k ) Number of downloads: 932 |
--------------------
Renault
Megane 3 Estate SPORT TOURER dCi 1.9-130 ponei
2010
|
|
clamba |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 278 Joined: 8 May 14 From: Bucuresti ![]() |
Fix așa am pățit și eu: înlocuit plăcuțe spate anul trecut, în primăvară au început iar sa scârțâie. "Mecanicul" mi-a recomandat să le scot pe toate, erau deja oxidate la punctele de contact cu plăcuțele. Am curățat bine și am pus doar câte o tablă pe fiecare colț. A dispărut scârțâitul din mers. Că poate nu e cea mai bună soluție, e f posibil. Dar funcționează deocamdată.
Cu ambele table scoase era prea mare jocul, mi s-a părut compromisul ideal. Only time will tell. This post has been edited by clamba: 18 Aug 2019, 06:34 |
--------------------
Renault
Megane 3 Sport Tourer K9K 836
2013 ex Renault Twingo D4F 702 2002
ex Corsa C Z14XEP 2005 |
|
sebiang2001 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 546 Joined: 14 December 18 ![]() |
Fara placute frana nu merge ?
|
--------------------
Renault
Talisman
Initiale paris 2.0 190 cp 4 control
|
|
silvanu96 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.798 Joined: 21 April 15 From: Ploiesti ![]() |
Ca sa nu scartaie acolo trebuie periodic curatat si gresat. Chiar sunt unii producatori de placute care-ti pun in cutie un pliculet de vaselina , seamana cu un prezervativ.
Eu curat o data pe an, de obicei pana in iarna . Nu scartaie nimic, iar calcatura pe disc, mai ales pe spate ,e uniforma si lata cat placuta. Putine servisuri se dedau la fapte deastea. Probabil nu sunt banoase. |
--------------------
Renault
Megane 3
2009 Hatch 1.5 dCI 78kw
- PH__CSR Duster Laureate 2016, 1.5dci 4wd.
|
|
IonutGligan |
![]()
|
![]() impatimit marca renault Group: Members Posts: 783 Joined: 7 June 09 From: Cluj Napoca ![]() |
Totusi care este rolul acelor tablite si ce s-ar intampla fara ele ? Poate gripa zona unde culiseaza placuta ? Le-a dat cineva jos si poate spune cum e fara ele ?
|
--------------------
Renault
2010
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.322 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
fara ele iti "clancane: placutele de frana ... la fiecare denivelare ... deci nu prea se poate fara ele .. + ca au si rol de a nu se bloca placuta pe etrier ...
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
IonutGligan |
![]()
|
good point... asta vroiam sa aud... merci mult acum ma bate un gand sa pun arcuri de revenire la etrierele pe spate ca nici a mea nu are (cica mai nou fabrica nu mai pune acele arcuri dar locul exista) si zic unii ca ar fi bune puse... pentru revenire pe pozitie mai ales la folosirea franii de mana ca placuta sa se departeze suficient de disc... am gasit si niste poze pe un topic
Intrebarea e merita puse acele arcuri, cum vedeti voi utilitatea lor ? This post has been edited by IonutGligan: 19 Aug 2019, 14:11 Attached thumbnail(s) Rear_Caliper_Megane2.jpg ( Size: 1.04mb ) Number of downloads: 976 11i06mq.jpg ( Size: 32.33k ) Number of downloads: 908 |
--------------------
Renault
2010
|
|
silvanu96 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.798 Joined: 21 April 15 From: Ploiesti ![]() |
Eu le-am pus . Avantajul il vad pe timp de iarna , cand e posibil sa fie depuneri mai mari pe etrier.
|
--------------------
Renault
Megane 3
2009 Hatch 1.5 dCI 78kw
|
|
dan_g |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 212 Joined: 23 December 10 From: Iasi ![]() |
@Silvanu96
Ce fel de arcuri ai pus? Si de unde? |
--------------------
Renault
Megane 3
2011 1.5 dCi 110
- -
|
|
silvanu96 |
![]()
|
La magazinele de piese auto (mai mari) au pe tejghele niste cutii pline cu maruntisuri : clipsuri ,arcuri, seibi incastrabile, surubele , se vand la bucata . Pe acolo am gasit ...
|
--------------------
Renault
Megane 3
2009 Hatch 1.5 dCI 78kw
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
QUOTE(IonutGligan @ 17 Aug 2019, 22:00) Salutari colegilor, am o intrebare referitoare la tablitele astea de antizgomot pentru placutele de frana... merita puse sau nu ? deci sa ne rezumam la tablite... merita date jos sau nu, e cineva care si le-a dat jos pareri etc cum e fara ele etc ? Eu am dat jos tablitele alea acum 3 ani si 30 de mii de km deoarece mi-au gripat placutele de frana pe stanga spate, de in 200 de km mi le-au tocit aproape la fier. Noroc ca am vazut la timp si le-am dat jos, insa a trebuit sa fortez cu o surubelnita mare sa scot placutele de frana de acolo si apoi tablitele. Ulterior am schimbat discurile de frana spate impreuna cu placutele de frana, tablitele nu le-am mai pus si nici cloncanit sau alt zgomot nu am. Nu le mai pun inapoi pentru nimic in lume (nu ca le-as mai avea), nu mai vreau sa mi se mai gripeze iar placutele in etrier. Prefer sa-mi faca zgomot decat sa risc sa raman in drum. This post has been edited by Laurentziu83: 23 Aug 2019, 16:23 |
--------------------
.
.
.
|
|
IonutGligan |
![]()
|
QUOTE(Laurentziu83 @ 23 Aug 2019, 17:22) Eu am dat jos tablitele alea acum 3 ani si 30 de mii de km deoarece mi-au gripat placutele de frana pe stanga spate, de in 200 de km mi le-au tocit aproape la fier. Noroc ca am vazut la timp si le-am dat jos, insa a trebuit sa fortez cu o surubelnita mare sa scot placutele de frana de acolo si apoi tablitele. Ulterior am schimbat discurile de frana spate impreuna cu placutele de frana, tablitele nu le-am mai pus si nici cloncanit sau alt zgomot nu am. Nu le mai pun inapoi pentru nimic in lume (nu ca le-as mai avea), nu mai vreau sa mi se mai gripeze iar placutele in etrier. Prefer sa-mi faca zgomot decat sa risc sa raman in drum. Si eu suspectez ca nu se departa cum trebuie de disc la lasarea pedalei din cauza acelor tablite, desi am curatat si degresat bine acolo parca tot nu e cum trebuie. Cred ca le voi da jos pentru proba asa o luna doua sa vad diferenta... |
--------------------
Renault
2010
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Sa ai grija cand le dai jos sa nu actionezi franele, ca altfel ai nevoie de presa ca sa bagi pistonasul la loc in etrier si n-o gasesti usor.
Eu de cand le-am dat jos parca are masina o inertie mai mare, inainte parca era usor infranata, sau o fi placebo. |
--------------------
.
.
.
|
|
clamba |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 278 Joined: 8 May 14 From: Bucuresti ![]() |
Dacă e placebo, e și la mine. Deși nu cred.
Parchez cu spatele la gard și înainte sa scot câte o tablita din fiecare colț, împingeam cam greu la ea jumătate de metru ca să am acces la portbagaj. Acum e mult mai ușor. |
--------------------
Renault
ex Corsa C Z14XEP 2005 |
|
IonutGligan |
![]()
|
am cautat arcuri la dezmembrari, cum nu am gasit m-am dus la leroy si am gasit astea, aprox 5 lei/buc, inca nu stiu care se potrivesc cel mai bine dar voi vedea dupa ce dau roata jos...
Attached thumbnail(s) 20190826_144335.jpg ( Size: 3.47mb ) Number of downloads: 752 |
--------------------
Renault
2010
|
|
bgdrenault |
![]()
|
![]() bgd Group: Members Posts: 3.514 Joined: 4 February 07 From: Piatra Neamt ![]() |
Arcul acela are rol in cazul franei de mana mai mult.
Nu puneti orice arcuri, ca si ele au un calcul de rezistenta. Trebuie sa aiba un cod de OE, la vw asa era. This post has been edited by bgdrenault: 27 Aug 2019, 09:55 |
--------------------
Megane
Sedan 1,33 140 CP
2019 Intens
- XXX
|
|
IonutGligan |
![]()
|
Am prins un weekend insorit... si am montat arcurile la etrierii de pe spate deoarece la frana de mana e nevoie de ele mai ales ca vine iarna... totusi nu inteleg de ce din fabrica vin fara ele deoarece chiar le-am vazut necesitatea.
Tot cu ocazia asta daca tot am dat roata jos, am eliminat si tablitele de la placute si am avut surpriza sa constat ca placutele erau aproape blocate in prostiile alea de tablite. Mam chinuit putin sa dau jos placutele atat de tare strangeau in locasul lor. Mentionez ca acestea au fost schimbate anul trecut in vara. Cu operatiile astea am eliminat complet scartaitul la viteze mici ce il aveam la rotile spate si anume ca placutele nu reveneau usor inapoi si frecau pe disc. Acum e liniste totala. Attached thumbnail(s) 20190921_153138.jpg ( Size: 2.88mb ) Number of downloads: 259 20190921_153145.jpg ( Size: 2.28mb ) Number of downloads: 241 20190921_153220.jpg ( Size: 2.46mb ) Number of downloads: 163 |
--------------------
Renault
2010
|
|
Fan Megane |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 171 Joined: 2 June 19 ![]() |
Ai masurat discurile par f. subtiri in poza, ce lungime (cu aproximatie) au arcurile?
|
--------------------
Renault
Renault Mégane 3 1.5Dci 110pk Eco2 Collection
2012 Expression
|
|
clamba |
![]()
|
care din cele 3 variante de arc ai folosit-o? as paria pe 1.8*62mm, dar taiate la 8-9 spire.
This post has been edited by clamba: 23 Sep 2019, 10:37 |
--------------------
Renault
ex Corsa C Z14XEP 2005 |
|
IonutGligan |
![]()
|
Daaa au trebuit taiate in doua pe la jumatate ala de 1.8 altfel erau prea lungi si nu am gasit exact marimea dorita si sa nu tot stric bani l-am taiat in doua si asa potriveste perfect.
Ideea e ca trebuie un arc sa ti le readuca pe pozitie nu e cine stie ce treaba complicata. This post has been edited by IonutGligan: 23 Sep 2019, 16:25 |
--------------------
Renault
2010
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
|
--------------------
.
.
.
|
|
Fan Megane |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 171 Joined: 2 June 19 ![]() |
Astea de producator la 700 sughit? Renault nu face discuri, tot de la producator (Ferodo) le monteaza doar ca sunt marcate cu sigla Renault. Depinde de contract.
This post has been edited by Fan Megane: 24 Sep 2019, 20:17 |
--------------------
Renault
Renault Mégane 3 1.5Dci 110pk Eco2 Collection
2012 Expression
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 29th April 2025 - 00:50 |