Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

7 Pages « < 5 6 7 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Ca "Sa traim si mai bine", se maresc masiv impozitele la masini!

LOVENDAL
post 30 Sep 2005, 15:06
Post #181

Membru autentic

Group: Members

QUOTE(lar @ 30 Sep 2005, 15:46)
Daca erai obiectiv luai in calcul o perioada de venituri tot de 4 ani si in primul caz.
*

Nu-i asa dragul meu pentru tu pui ipoteza in care in anii 3 si 4 (in cazul variantei I de mai sus) nu se mai fac investitii in mijloace fixe..insa eu odata ce mi l-am amortizat in primii 2 ani in anul 3 pot sa-mi cumpar alt calculator cu 3.000 RON si se reia ciclul..si ai sa vezi ca in varianta I tot nu platesti impozit pe profit.
Q.e.d. smile.gif

--------------------
Renault / Dacia Renault Megane 2 - IS-XX-DWB
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
lar
post 30 Sep 2005, 15:11
Post #182

Agent Smith

From: Bucuresti

Pai cu ce bani iti cumperi tu dupa primii doi ani calculator de 3000 RON ? Ca stabilisem veniturile la 1000 RON/an. Trebuie sa mai astepti cel putin un an si ceva ca sa aduni iar 3000 RON.

--------------------
Seat Leon - B xx xxx 1P 2009 Sport Pack
Curiozitatea omoara pisica !
+
LOVENDAL
post 30 Sep 2005, 15:22
Post #183

Membru autentic

QUOTE(lar @ 30 Sep 2005, 16:11)
Pai cu ce bani iti cumperi tu dupa primii doi ani calculator de 3000 RON ? Ca stabilisem veniturile la 1000 RON/an. Trebuie sa mai astepti cel putin un an si ceva ca sa aduni iar 3000 RON.
*

Si daca mai vinzi primul calculator cu 1.000 RON, ia calculeaza smile.gif

--------------------
+
lar
post 30 Sep 2005, 15:35
Post #184

Agent Smith

Da, nu vrei sa accepti aceleasi ipoteze pentru cele doua cazuri de impozitare. Oricum eu am spus ca nu sunt de acord cu aceasta masura de schimbare a duratei normate de functionare a mijloacelor fixe. Tot ce doream era sa arat ca matematic rezultatul e acelasi la final daca nu iei in considerare noi investitii, deci daca pastram aceleasi conditii pe parcursul celor patru ani in cele doua cazuri.
In alta ordine de idei nu cred ca la calculatoare se va putea impune o durata de amortizare de 4 ani pentru ca asta ar insemna sa depaseasca vechea durata (3 ani) valabila inainte de ianuarie 2005. wink.gif

EL: nu se stie daca mai iei 1000 RON pe calculatorul ala dupa 2 ani (gandeste-te doar ca el e depreciat 100% scriptic pentru tine si asa poate considera si piata, care stim cat este de dinamica-salturi tehnologice majore cam la fiecare semestru).

This post has been edited by lar: 30 Sep 2005, 15:36

--------------------
+
LOVENDAL
post 30 Sep 2005, 16:02
Post #185

Membru autentic

QUOTE(lar @ 30 Sep 2005, 16:35)
Tot ce doream era sa arat ca matematic rezultatul e acelasi la final daca nu iei in considerare noi investitii
*

Matematic..dar practic orice firma serioasa isi reinnoieste utilajele. Si care crezi ca reprezinta unul din criteriile pentru care un investitor strain alege sa investeasca in Romania? Durata de amortizare impusa dpdv legal...Orice investitor doreste sa-si amortizeze mijloacele intr-un timp cat mai scurt, pentru ca stie ca astfel va plati impozit pe profit mai mic si isi va recupera mai repede investitia. Dar daca tu ca stat ii impui perioade mai mari, doar ca sa iei mai multi bani din impozitul pe profit la buget, atunci nu faci altceva decat sa alungi investitorii. Si ne mai plangeam ca nu aveam investitori destui in Romania...

--------------------
+
avathan
post 30 Sep 2005, 16:03
Post #186

eu.

Group: Banned
From: Buc

QUOTE(WUB @ 22 Sep 2005, 04:32)
voi credeti ce scrie "ADEVARUL" ?.....nu o sa fie mai mult de cat au anuntat inainte...ce zic ei e pentru ce depaseste un anumit de nr de cm2. Nu o sa fie mai mult de 120 lei pentru o 1300.
*

NU,
eu cred ce spune ministrul de finante care dupa 4 clase de facultate s-a trezit in guvernul unui aventurier si al unui marinar...

This post has been edited by avathan: 30 Sep 2005, 16:08

--------------------
a Rosu - @ 1800
unu,doi,trei,patru,cinci ... zero
+
lar
post 30 Sep 2005, 16:10
Post #187

Agent Smith

QUOTE(LOVENDAL @ 30 Sep 2005, 17:02)
Matematic..dar practic orice firma serioasa isi reinnoieste utilajele. Si care crezi ca reprezinta unul din criteriile pentru care un investitor strain alege sa investeasca in Romania? Durata de amortizare impusa dpdv legal...Orice investitor doreste sa-si amortizeze mijloacele intr-un timp cat mai scurt, pentru ca stie ca astfel va plati impozit pe profit mai mic si isi va recupera mai repede investitia. Dar daca tu ca stat ii impui perioade mai mari, doar ca sa iei mai multi bani din impozitul pe profit la buget, atunci nu faci altceva decat sa alungi investitorii. Si ne mai plangeam ca nu aveam investitori destui in Romania...
*

Da, am spus ca nici eu nu sunt de acord cu intentia lor de majorare a duratei de amortizare. E o politica anti-progres. Cel putin eu asa o vad. Poate daca vrem sa devenim piata de desfacere pentru produsele Europei atunci da, se va preta masura. Dar nu cred ca vrea cineva din tara asta asa ceva. Poate doar actuala guvernare, din inconstienta, sau nestiinta ? rolleyes.gif

--------------------
+
LOVENDAL
post 25 Nov 2005, 23:56
Post #188

Membru autentic

Ministerul Finantelor a decis micsorarea impozitelor pe masini, in urma protestelor unor forumisti de la Dacia Club radmasa.gif
Astfel, impozitul pentru autoturismele de peste 3000 cmc va fi de 100 lei noi/pentru fiecare 200 cmc si de 7 lei noi/pentru fiecare 200 cmc pentru cele de pana la 2000 cmc.
Pentru mai multe informatii:
http://www.ziua.ro/display.php?id=189245&d...10b28ab7b5b97c9

--------------------
+
7 Pages « < 5 6 7
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 18th August 2025 - 13:55
Dacia