Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

7 Pages « < 3 4 5 6 7 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Ca "Sa traim si mai bine", se maresc masiv impozitele la masini!

Lolek
post 24 Sep 2005, 21:28
Post #121

Ignorog

Group: Members

Sa vezi tu ce misto o sa se simtia astia din IT cu 16% extrasi din salariu pe baza anularii scutirii de impozit, in vreme ce restul lumii sigur ca zice "pai e ok, mai, ce, ei erau mai cu stea in frunte?". Ironia soartei face ca sunt de acord cu anularea scutirii de impozit la un moment dat, nici nu ma chinui sa evaluez daca era ok acum sau mai incolo...

Daca ideea e sa recunosc cum ca "Sa traiti bine!" nu se simte, eu recunosc, am zis de la inceput ca baietii veseli sunt nevoiti sa ia masuri ne-populare, fie si numai din prisma aderarii la UE...(desi atunci am fost contrazis cum ca lasa bre, drumul catre UE e pregatit, totul ok, vom fi belferi de acu' incolo - entuziasm aiurea...).

Ca sa fim si mai bine intelesi, cu accizele la benzina sunt de acord cu tine.

This post has been edited by Lolek: 24 Sep 2005, 21:30

--------------------
Dacia Pobeda - B-**-***
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
LOVENDAL
post 24 Sep 2005, 21:41
Post #122

Membru autentic

OK, inseamna ca o sa ne intelegem wink.gif

--------------------
Renault / Dacia Renault Megane 2 - IS-XX-DWB
+
Lolek
post 24 Sep 2005, 21:49
Post #123

Ignorog

smile.gif pai ne-om intelege, da' hai sa luam fiecare chestie in parte si sa vedem ce-i cu ea, ca totusi eu n-am sarit muscat de spate cu "jos Alianta!" in momentul in care am aflat (cu tristete si regrete, recunosc) de eliminarea scutirii de impozit in IT. E un fenomen normal, daca e sa nu te superi instant si sa-l vezi cu ceva luciditate.

--------------------
Dacia Pobeda - B-**-***
+
LOVENDAL
post 24 Sep 2005, 22:30
Post #124

Membru autentic

QUOTE(Lolek @ 24 Sep 2005, 22:49)
smile.gif pai ne-om intelege, da' hai sa luam fiecare chestie in parte si sa vedem ce-i cu ea, ca totusi eu n-am sarit muscat de spate cu "jos Alianta!" in momentul in care am aflat (cu tristete si regrete, recunosc) de eliminarea scutirii de impozit in IT. E un fenomen normal, daca e sa nu te superi instant si sa-l vezi cu ceva luciditate.
*

Nu ma intereseaza culoarea politica ! Putea sa fie si Uniunea Sarbilor din Romania la guvernare ca nu asta era important pentru mine. Eu judec actiunile, nu partidul. Si sincer treceam cu vederea restul maririlor de taxe si impozite daca nu ar mai fi aparut si asta cu masinile. Da..e logic sa fie dupa capacitatea masinii, dar unde e logic sa o maresti de la 280.000 la 700.000 !? Nu cred ca intr-o tara civilizata din UE la care aspiram taxele si impozitele se pot mari deodata de 3 ori ca asa vrea muschii Guvernului.

This post has been edited by LOVENDAL: 24 Sep 2005, 22:48

--------------------
+
padual
post 24 Sep 2005, 22:47
Post #125

Membru autentic

From: MANGALIA

Majoritatea deciziilor, care se iau si s-au luat in tara aceasta la care tin, sunt iresponsabile,iar cele care sunt responsabile nu au plan de aplicare,sau cum mama lui s-o chema ,deci tot degeaba.Asa ca nu ma mai mir de ce una si alta. Ma doare sufletul ca dca as fi putut i-as fi votat pe astia cu D.A. si pe Base(abia am facut 18 ani) si ei nu prea fac mare lucru.Acum privind retrospectiv cred ca cel mai bine m-as fi simtit daca as fi votat PRM,dar nu si pe VADIM care e un papagal pupincurist.

Cel mai tare ma dezamageste Base cu obsesia lui de a fi in frunte...sunt curios, oare cand era pe vas si era furtuna se ducea el la prova sa scruteze orizontul doar asa ca sa fie in fata tuturor...nu de alta dar daca ar fi asa inseamna ca am fost tare ghinionisti ca nu l-a maturat vreun val.
Pe PSD-isti nu-i suport din 'nspe motive,cateva chiar foarte personale,tatal meu fiind director de scoala intr-o localitate in care s-au facut mari presiuni in timpul guvernarii trecut ca toti directorii de scoli sa se inroleze PSD(mai mult no comment).Ar mai fi marile jafuri din perioada de pana in 96 si marile averi ale lui "Nastase sapte case" si faptul ca bani de la CAS se duceau sa acopere gaura neagra numita SIDEX si noi nu aveam medicamente compensate...si cate si mai cate.Astea sunt doar cateva care mi-au venit acum in minte.

Pe astia de acum nu-i suport ca nici acum nu avem medicamente compensate sau gratuite in cea mai mare parte...,
ca au anulat marirea de 5% pe care trebuiau sa o primeasca profesorii in octombrie cf negocierilor cu fostul guvern(parintii mei sunt profesori)
ca fac chestii care sa abata atentia populatiei de la adevaratele probleme - gen criza ziaristilor sau lansarea leului greu odata cu LANSAREA SCUMPIRILOR la gaze, electricitate, etc.
ca au luat fregatele alea doua si nu prea au platit militarii cum promisesera pe motiv ca tara n-are si ei tre sa inteleaga...si pe deasupra navele nu au mai nici o dotare ,sunt piele si umbla cu munitie DE IMPRUMUT de la italieni, iar cea de-a doua care a venit a trebuit sa mearga 2 zile cu motoarele la 100% doar ca sa ajunga la timp sa o vada BASE aici la noi la Neptun,consumand motorina de arai juma de tara...
si cate si mai cate.

CINE NE RAMANE DE VOTAT...?ca tare n-as vrea sa emigrez, dar se pare ca asta ma asteapta!La 18 ani nu prea e nimic ROZ, desi de pe 3 sunt student la Automatica Buc.!

This post has been edited by padual: 24 Sep 2005, 22:52

--------------------
Daewoo | Ford MATIZ 0.8l - 49cp | Focus 1.8l - 115cp - CT-89-PAD|TX-6273-TX 2006 E | 1999
Doamne ajuta!
+
driver
post 24 Sep 2005, 22:52
Post #126

i'm not driving fast, i'm flying low...

From: South Coast

hai mai ca nu e vorba de trei ori e vorba de o actualizare a taxelor, acu 5 ani era benzina 10.000 si dolarul cam 17.000 iar taxa era 100.000 pe an daca bine imi amintesc (dar se poate verifica), daca ar fi 700.000 pe an? ar fi scump? eu zic ca nu chiar exagerat.... iti permiti masina, platesti si taxa, nu iti permiti taxa atunci umbla cu tramvaiul si cel putin nu ocupa locurile de parcare cu o masina pt care nu ai bani de benzina.
un calcul simplu: (daca nu folosesti o masina cel putin 10.000 km pe an (~27 km/zi) o ti degeaba sau e un moft (moftul costa)) deci 10.000 la un consum mediu de 7 % vine cam 7000 l carburant ~ 25 mil. lei pe an... so?
uite ca n-ati facut scandal cand v-ati ridicat masinile de la dealer si a trebuit sa platiti 3,5 mil. lei diverse taxe... (spalat, covorase, etc...)

--------------------
Nissan Leaf - RLU cu baterie
+
Lolek
post 24 Sep 2005, 23:16
Post #127

Ignorog

Lovendal, ca sa vezi prin ce ape tre sa te scalzi daca ai chef sau daca nu sa dai in ma-sa toata chestia cu tot alaiul, io-te colea argument de mare clasa, inspiratie si rafinament:
QUOTE(padual @ 24 Sep 2005, 22:47)
ca fac chestii care sa abata atentia populatiei de la adevaratele probleme - gen criza ziaristilor...
*

d'aia se oftica ashu, ma oftic si eu si se oftica si altii, ca vor trece trilioane de ani lumina pana ne vom lua lectia, vom sparge categoriile si vom judeca si cu capul, nu numai cu burta si cu sexul delasat.

adica ia o pauza, o tigara sau ce te face pe tine sa te simti calm pentru ceva minute si zi-mi si mie ce pana lui Stefan cel Mare poti sa raspunzi la o asemenea judecata de fug gainile disperate pe cotet?

This post has been edited by Lolek: 24 Sep 2005, 23:21

--------------------
Dacia Pobeda - B-**-***
+
nik1965
post 24 Sep 2005, 23:18
Post #128

Membru autentic

QUOTE(LOVENDAL @ 24 Sep 2005, 20:44)
Da..ce nu ai inteles de aici?
*

Pai exagerezi undeva, ori la cistiguri, ori la cheltuieli, sau mi se pare mie ca faci pe lupul moralist.!!!

--------------------
dacia logan , duster - xx-xx-xxx 2005, 2017
+
LOVENDAL
post 24 Sep 2005, 23:19
Post #129

Membru autentic

QUOTE(driver @ 24 Sep 2005, 23:52)
hai mai ca nu e vorba de trei ori e vorba de o actualizare a taxelor...
*

Si chiar si 100.000 lei sa fie sunt banii mei si nu te intereseaza ce fac eu cu banii mei. Poate ca eu vreau cu acele cateva sute de mii diferenta sa ma duc sa-i dau la un cersator.
Nu e vorba neaparat de suma de bani sau ca ar fi exagerat de scump sau nu..e vorba si de principiu. Nu mi se pare corect principiul dupa care se aplica actuala filosofie fiscala din Romania, asta e toata problema. Au introdus 16% (masura care nu e rea in principiu, insa nu era prea potrivita Romaniei in situatia actuala). Apoi au vazut ca deficitul bugetar creste prea mult, au inceput sa se gandeasca la introducerea de noi taxe/marirea de impozite. Dar de efectul indirect de crestere alarmanta al deficitului de cont curent nu mai vorbeste nimeni ?

This post has been edited by LOVENDAL: 24 Sep 2005, 23:31

--------------------
+
LOVENDAL
post 24 Sep 2005, 23:22
Post #130

Membru autentic

QUOTE(nik1965 @ 25 Sep 2005, 00:18)
Pai exagerezi undeva, ori la cistiguri, ori la cheltuieli, sau mi se pare mie ca faci pe lupul moralist.!!!
*

Sau iti place sa vorbeste neintrebat. Daca ai argumente solide in ceea ce am afirmat in legatura cu cheltuielile si veniturile, adu-le...si vom vedea unde ti se pare tie ca exagerez.

This post has been edited by LOVENDAL: 24 Sep 2005, 23:30

--------------------
+
LOVENDAL
post 24 Sep 2005, 23:24
Post #131

Membru autentic

QUOTE(Lolek @ 25 Sep 2005, 00:16)
Lovendal, ca sa vezi prin ce ape tre sa te scalzi daca ai chef sau daca nu sa dai in ma-sa toata chestia cu tot alaiul
*

Stai asa..ca nu am eu treaba cu ce a spus padual.

--------------------
+
Lolek
post 24 Sep 2005, 23:30
Post #132

Ignorog

QUOTE(LOVENDAL @ 24 Sep 2005, 23:24)
Stai asa..ca nu am eu treaba cu ce a spus padual.
*

pai nu, iti aratam de ce trebuie criticat cu responsabilitate, ca sa nu te trezesti cu hunii inarmati pana-n dinti pe cap...ca zau, cateodata au de ce sa dea iama, n-are nici o treaba cu guvernul sau culoarea, are de-a face si cu logica, rationamentul, autenticitatea si asa mai departe. Ca acuma sincer, si eu cand am vazut-o pe aia cu cablul TV m-a luat pe la insuficienta hepatica, asa...

This post has been edited by Lolek: 24 Sep 2005, 23:30

--------------------
Dacia Pobeda - B-**-***
+
driver
post 24 Sep 2005, 23:34
Post #133

QUOTE(LOVENDAL @ 24 Sep 2005, 23:19)
Nu e vorba neaparat de suma de bani sau ca ar fi exagerat de scump sau nu..e vorba si de principiu. Nu mi se pare corect principiul dupa care se aplica actuala filosofie fiscala din Romania, asta e toata problema.
*

pai si care ar trebui sa fie principiul?

--------------------
+
LOVENDAL
post 24 Sep 2005, 23:39
Post #134

Membru autentic

QUOTE(Lolek @ 25 Sep 2005, 00:30)
pai nu, iti aratam de ce trebuie criticat cu responsabilitate, ca sa nu te trezesti cu hunii inarmati pana-n dinti pe cap...ca zau, cateodata au de ce sa dea iama, n-are nici o treaba cu guvernul sau culoarea, are de-a face si cu logica, rationamentul, autenticitatea si asa mai departe. Ca acuma sincer, si eu cand am vazut-o pe aia cu cablul TV m-a luat pe la insuficienta hepatica, asa...
*

Pai aia cu TVA la cablu am spus-o pt. ca ashu dorea cel putin 5 exemple de mariri/cresteri de taxe care m-au afectat direct. Si iarasi ma repet pentru a "n-a oara": nu am spus ca e nejustificata!! Si daca te duci in posturile mele ai vazut ce am criticat in special si cu argumente zic eu..efectele negative ale impozitarii cu 16%, cresterea de cateva ori a impozitului la masini, utilizarea defectuoasa a taxelor/impozitelor de catre autoritati sau introducerea mai devreme al unui anumit nivel de accizare la combustibil. Asa ca...

This post has been edited by LOVENDAL: 24 Sep 2005, 23:39

--------------------
+
LOVENDAL
post 24 Sep 2005, 23:44
Post #135

Membru autentic

QUOTE(driver @ 25 Sep 2005, 00:34)
pai si care ar trebui sa fie principiul?
*

Adica sa nu impozitam totul la acelasi nivel, ci diferentiat. Un mic exemplu: si nu am sa ma refer la impozitul pe venit, ci la TVA. Cred ca e o greseala ca TVA-ul sa fie acelasi pentru toate produsele si serviciile.

This post has been edited by LOVENDAL: 24 Sep 2005, 23:44

--------------------
+
driver
post 25 Sep 2005, 00:40
Post #136

pai tva-ul ar putea fi mai mic la unele produse de baza ca sa zicem asa,
in fine din ce am citit din posturile tale vad ca te revolti mai mult din cauza ca te cam frig la buzunar aceste taxe si impozite, si din punctul tau de vedere unele ar fi trebuit aplicate mai repede sau mai tarziu, iar mai tarziu doar cele care iti aduc tie un minus in portofel.
impozitul bancar de exemplu care acum e la 10 %, parca stiu ca va creste si el, dar trebuia aplicat si el odata si odata, sau ar fi bine sa creasca dupa ce ne scoatem toti banii din banci si nu mai avem legaturi cu depozitele? wink.gif
Nu are nimic de a face ca nu s-a spus in campania electorala ca vor creste alte taxe, era de asteptat (nu zic ca sunt de acord cu toate), insa trebuie sa facem si sacrificii daca vrem sa traim mai bine, nu? sau crezi ca ni se cuvine totul pe tava? Poti emigra daca crezi ca dincolo e mai bine cu un salar de 2000 de euro dar sa vezi atunci ce sacrificii trebuie sa iti asumi.
ziceai si de vigneta, mai sus, pai vigneta a intrat in vigoare treptat de vreo 4 ani si doar anul asta ai simtit-o si pe pielea ta, de ce nu te-ai revoltat atunci cand a aparut legea? acolo scria clar din ian 2005 taxa pt diverse autoturisme va fi atat, deci nu a aparut datorita guvernului de acum sau datorita impozitului de 16%.
problema e ca noi vrem sa avem tot si sa nu facem nici un sacrificiu, si doar criticam...
se punea pe aici de-o actiune de protest datorita scumpiri carburantilor... da nu te vazusi p-acolo (no-ofense).

--------------------
+
ashu
post 25 Sep 2005, 03:54
Post #137

Membru erectil

From: Bucuresti

QUOTE(LOVENDAL @ 24 Sep 2005, 23:39)
Pai aia cu TVA la cablu am spus-o pt. ca ashu dorea cel putin 5 exemple de mariri/cresteri de taxe care m-au afectat direct. Si iarasi ma repet pentru a "n-a oara": nu am spus ca e nejustificata!! Si daca te duci in posturile mele ai vazut ce am criticat in special si cu argumente zic eu..efectele negative ale impozitarii cu 16%, cresterea de cateva ori a impozitului la masini, utilizarea defectuoasa a taxelor/impozitelor de catre autoritati sau introducerea mai devreme al unui anumit nivel de accizare la combustibil. Asa ca...
*

Pai io p-alea nejustificate ti le-am cerut tata. Ca sincer nu ma interesa daca tu construiai office buildinguri ca persoana fizica si apoi le vindeai, si acum te plangeai de impozitul pe imobiliare, ca iti ia o gramada de bani. Nu tata, p-alea care ti se par nemeritate.
QUOTE(ashu @ 23 Sep 2005, 21:01)
Imi spui si mie te rog mult care sunt aceste impozite care ti-au facut deja viata un calvar? Vorbesc serios, te rog mult sa le enumeri, spui ca sunt cu nemiluita, deci poti lista macar 5 fara greutate. Impozite aparute sau marite in 2005, care sunt unfair si care te afecteaza pe tine direct, da?
*

--------------------
Pejo 206 2.0 HDi - - 2002
Ramas bun, ne vedem pe alt forum!
+
ashu
post 25 Sep 2005, 03:58
Post #138

Membru erectil

Acum privind retrospectiv cred ca cel mai bine m-as fi simtit daca as fi votat PRM,dar nu si pe VADIM care e un papagal pupincurist.
*

Mda, si in PRM sunt numai oameni falnici si drepti ca niste stejari, care n-au nici o legatura cu vc tudor. radmasa.gif
CINE NE RAMANE DE VOTAT...?ca tare n-as vrea sa emigrez, dar se pare ca asta ma asteapta!La 18 ani nu prea e nimic ROZ, desi de pe 3 sunt student la Automatica Buc.!
*

Sincer... mai bine emigrezi. N-are rost sa ne incurci aiurea.

--------------------
Pejo 206 2.0 HDi - - 2002
Ramas bun, ne vedem pe alt forum!
+
LOVENDAL
post 25 Sep 2005, 07:05
Post #139

Membru autentic

QUOTE(ashu @ 25 Sep 2005, 04:54)
Pai io p-alea nejustificate ti le-am cerut tata. Ca sincer nu ma interesa daca tu construiai office buildinguri ca persoana fizica si apoi le vindeai, si acum te plangeai de impozitul pe imobiliare, ca iti ia o gramada de bani. Nu tata, p-alea care ti se par nemeritate.
*

Hai ca sa vorbesc si despre o alta categorie de oameni, oameni in general sarmani, de care Guvernul nostru a avut atata "grija": accizarea uleiurilor minerale de la 1 aprilie 2005 (uleiurile minerale folosite la incalzirea locuintei). Aici ce se mai comenteaza ? Ca nu Guvernul e de vina ?

--------------------
+
LOVENDAL
post 25 Sep 2005, 07:10
Post #140

Membru autentic

O politica fiscala sanatoasa si facuta cu cap inseamna a impozita diferit anumite domenii. De exemplu domeniile cu impact ecologic sau cele care produc valoare adaugata mare in Romania trebuie impozitate mai putin. Cum vrei sa le dezvolti altfel decat prin impozitare diferentiata ?
QUOTE(driver @ 25 Sep 2005, 01:40)
in fine din ce am citit din posturile tale vad ca te revolti mai mult din cauza ca te cam frig la buzunar aceste taxe si impozite, si din punctul tau de vedere unele ar fi trebuit aplicate mai repede sau mai tarziu, iar mai tarziu doar cele care iti aduc tie un minus in portofel.
*

Uite ca ma "revolt" si pentru introducerea accizei la combustibilii folositi pentru incalzit, cu toate ca eu nu sunt afectat de aceasta masura. M-ai auzit tu revoltandu-ma ca s-a introdus de exemplu impozitul pe dobanzi bancare sau TVA la cablu ?
problema e ca noi vrem sa avem tot si sa nu facem nici un sacrificiu, si doar criticam.
*

Adica daca vad ca banii publici se duc pe apa sambetei (am dat exemplul intr-un post anterior cu bordurile inutile la sinile de tramvai in municipiul Iasi) ar trebui sa tac din gura si sa nu critic pe nimeni. Culmea nerusinarii e ca desi a trecut ceva timp nimeni nu a fost tras la raspundere de parca nimic nu s-ar fi intamplat ! Si acum de ce sa mai fac iarasi sacrificiu si sa platesc taxe si impozite locale mai mari ca sa se intample iarasi o chestie de genul acesta si nimeni sa nu poata fi tras la raspundere !?
insa trebuie sa facem si sacrificii daca vrem sa traim mai bine, nu?
*

De 15 ani tot aud chestia cu facutul sacrificiului...Si parca lozinca in campania electorala a Aliantei era "Sa traiti bine!" nu "Veti trai mai bine!", adica se referea la preyent nu intr-un viitor mai indepartat dupa ce ne mai sacrificam un numar indefinit de ani.

This post has been edited by LOVENDAL: 25 Sep 2005, 07:37

--------------------
+
vv
post 25 Sep 2005, 15:59
Post #141

dilbert.com

Lovendal frate, da' stiu ca le amesteci....ok, deci spune in clar ce ti se pare nejustificat, si discutam asta. Pana acum am retinut faptul ca suntem "inainte de plan" cu acciza la produse petroliere (acciza pe uleiuri minerale intra tot la acelasi capitol, hai sa nu separam acciza asta in 20 categorii).
Cat despre 'impozitarea diferentiata' aici ai dat-o cu bata in balta... cota unica e un lucru bun, reduce o gramada de birocratie si de cheltuieli inutile, daca incepi sa o diferentiezi iar ajungem la decaratii de venit... Te agiti ca s-a marit de 3 ori taxa pe masini cand de fapt e maruntis.
Dup-aia, zici ca "nu m-ar deranja impozitele daca nu s-ar arunca banii" pai bine frate, ce are una cu alta? Din cate inteleg eu, in Iasi banii s-au aruncat sub presiunea populatiei din cauza unui primar slab de inger, care nu a avut taria sa mentina o masura buna. Da' in orice caz, nu modalitatile de impozitare si modalitatea in care sunt cheltuiti banii sunt doua chestii complet diferite... si chiar, aici, orice ai zice, nu cred ca exista nimeni sa cheltuiasca banii cu mai mult dispret pentru populatie decat clica PSD-ista. Astia am impresia ca ii cheltuie un pic mai responsabil - chiar daca or face si ei afaceri pe banul public, nu zic ba, ca doar suntem romani.

P.S. ca sa nu te simti 'atacat' - se leaga lumea cde tine fiindca se pare ca poti purta o discutie... uite, eu nu m-am obosit sa-i scriu lu' padual sau lu' ala cu jermania - am vazut ca ashu l-a bagat in seama, chiar nu stiu de ce:)

This post has been edited by vv: 25 Sep 2005, 16:01

--------------------
Renault Grand Scenic - B.00.XXX 2008
It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
+
dydycom
post 25 Sep 2005, 16:19
Post #142

daca exista vointa, orice se poate

From: Bucharest

lasa domne ca-i base la cotroceni si...are el grija:)
pana la urma ati vazut ca tva ramane la 19%
as fii de acord sa platesc 400Ron impozit daca primaria ar avea bunul simt sa astfalteze strazile si sa imi ofere un loc de parcare...nu sa ma cert cu vecinu pe un amarat de loc ...pe trotuar care are trebuii sa fie al pietonilor care acum....chiar daca au trotuar nu il mai folosesc .......
LUMEA S_A INTORS CU CURU-N' SUS

--------------------
laguna 2.0 dci cva 2008 privilege
Imi vand Laguna 3, Detalii la bursa!
http://https://www.reno.ro/index.php?act=ST&f=5&t=313709
+
Smudo
post 25 Sep 2005, 16:22
Post #143

Membru autentic

QUOTE(vv @ 25 Sep 2005, 15:59)
P.S. ca sa nu te simti 'atacat' - se leaga lumea cde tine fiindca se pare ca poti purta o discutie... uite, eu nu m-am obosit sa-i scriu lu' padual sau lu' ala cu jermania - am vazut ca ashu l-a bagat in seama, chiar nu stiu de ce:)
*

@vv, atunci cind mi-ai trimis treaba asta pe PM:
<"Nenea Smudo, eu zic sa nu mai postezi ca de faci de kko. In primul rand, uita-te la masina ta: zici ca stai in germania, unde nivelul de trai e cum e, da' nu-ti permiti decat o rapciuga de masina, care face cat o jumatate de Logan (ca pret, ca valoarea ei reala ca bun e mai mica).
Eu deja ti-am dat ignore, ca m-am saturat sa citesc opinii de-astea savante (asa ca pe viitor nu voi mai vedea posturile tale), dar cu ocazia asta m-am gandit sa-ti si atrag atentia ca, vorba unui celebru (fost) membru al forumului , "consumi degeaba bitii acestui forum".
Cam atat am avut de zis, sa traiesti tu acolo cu ale tale SH-uri "foarte tari, frate". De altfel, din alte opinii exprimate de tine, am dedus ca habar n-ai cum e cu vanzarea masinilor noi - asta este, daca nu-ti permiti, ti se pare ca doar SH-urile merita.">...
... nu se numeste ca "m-ai bagat in seama"? Trebuie sa ma simt in al 9-lea cer ca am fost "bagat in seama" si ca am intrat odata cu bagarea asta in seama in vreun cerc privilegiat? Sau unii din noi nu isi pot asuma raspunderea pentru ce scriu pe forum, indiferent ca e topic sau PM?

--------------------
x x - X
Cumparindu-ti Dacia, te simti de parca te-ai duce la bagaboante dar tu esti voyeur. In loc sa te satisfaca masina prin confort si performante, trebuie sa te satisfaci tu insuti, adaugind diverse chichite si bagind bani pentru a indrepta cretinismele unui producator idiot! (Marty)
+
LOVENDAL
post 25 Sep 2005, 16:29
Post #144

Membru autentic

QUOTE(vv @ 25 Sep 2005, 16:59)
Cat despre 'impozitarea diferentiata' aici ai dat-o cu bata in balta... cota unica e un lucru bun, reduce o gramada de birocratie si de cheltuieli inutile, daca incepi sa o diferentiezi iar ajungem la decaratii de venit...
*

Vezi ca nu esti prea informat...Oricum vor fi declaratii de venit, indiferent daca se aplica sau nu cota unica. Asta am auzit-o de 1.000 de ori ca reduce birocratia. OK, sunt de acord cu tine ca o reduce. Dar de alte efecte negative nu le iei in seama ? O mai spun a 3-a oara in acest topic: Cota unica a dus la cresterea considerabila a deficitului comercial al Romaniei ! Asta ti se pare a fi OK ?
Dar referitor la impozitarea diferentiata...ce nu ti se pare OK cand am vorbit de TVA diferentiat pe produse/servicii? Asa e in majoritatea tarilor din Uniunea Europeana. De exemplu..vrem sa dezvoltam agroturismul sau agricultura ecologica organizata. Ce e asa in neregula sa pui TVA foarte redus la aceste activitati care se inscriu pe linia Uniunii Europene in ceea ce priveste protectia mediului?
Ce usor e sa faci afirmatii "dai cu bata in balta" fara sa gandesti profund..Mai analizeaza, te rog...

--------------------
+
driver
post 25 Sep 2005, 21:25
Post #145

QUOTE(LOVENDAL @ 25 Sep 2005, 07:10)
M-ai auzit tu revoltandu-ma ca s-a introdus de exemplu impozitul pe dobanzi bancare...
*

da chiar cu o zi mai inainte:
QUOTE(LOVENDAL @ 24 Sep 2005, 07:30)
Sa le iau la rand ca sa nu mai fii asa ironic in intrebarea ta:
1) Impozitul pe dobanzile bancare - care s-a marit de 10 ori; aveam niste bani mai multi la banca si asta ma afecteaza destul de mult (de aici am pierdut circa 3 mil. lei)...
*

QUOTE(LOVENDAL @ 24 Sep 2005, 07:30)
Ei tot spuneau ca au specialisti cu stea in frunte care au facut calcule si ca totul va fi bine. Am vazut ce "specialisti" au si cat de bine ne-a fost pana acum smile.gif
*

de bine va fi bine... va fi, intelegi? dar pana atuci trebuie sa punem si noi cumva osul...
QUOTE(LOVENDAL @ 25 Sep 2005, 07:10)
Adica daca vad ca banii publici se duc pe apa sambetei (am dat exemplul intr-un post anterior cu bordurile inutile la sinile de tramvai in municipiul Iasi) ar trebui sa tac din gura si sa nu critic pe nimeni. Culmea nerusinarii e ca desi a trecut ceva timp nimeni nu a fost tras la raspundere de parca nimic nu s-ar fi intamplat ! Si acum de ce sa mai fac iarasi sacrificiu si sa platesc taxe si impozite locale mai mari ca sa se intample iarasi o chestie de genul acesta si nimeni sa nu poata fi tras la raspundere !?

*

pai eu nu stiu ce s-a facut in iasi... si daca nu-ti convine du-te si cere explicatii de la primarie ca ti se vor da, si daca esti convins ca e bine cum zici tu poti sa-i dai si in judecata doar sunt banii tai..., daca ne revoltam doar aici sigur nu va fi tras nimeni la raspundere pt bordurile alea de care zici.
Imi place ca ai initiativa si iti spui parerea, dar cum ziceam doar daca iti iei timp sa postezi aici nu e suficient... trebuie sa iti faci timp si sa ceri explicatii, de ce s-a facut aia de ce s-au cheltuit banii in modul ala, de a participat doar x la licitatie, etc, si atunci poate s-ar gandi si alesii nostri de doua ori inainte sa faca cate ceva... De fapt toti ar trebui sa fie asa, insa cand te duci si mai faci cate un act/ceva si dai nasul cu autoritatile, tot cu sarut-mana se umbla sa nu cumva sa il superi pe cutarica si pe cutarescu.
Eu tot astept atitudinea asta: de azi platesc mai mult, dar tot de azi vreau sa stiu si pentru ce platesc, adica sa vad si rezultate.
Era o vorba care zicea ca dormi cum iti asterni.

This post has been edited by driver: 25 Sep 2005, 21:27

--------------------
+
LOVENDAL
post 25 Sep 2005, 22:01
Post #146

Membru autentic

Driver: o mica observatie inainte de a raspunde propriu-zis. A ma revolta inseamna a spune ceva de genul "nu mi se pare corect", "este nedrept", "lipsit de justificare" etc. etc. Dar eu la impozitul pe dobanzi nu am vrut sa arat decat cat m-a afectat dpdv financiar fara sa ma plang ca ar fi "nedrept". Da...l-am acceptat la momentul lui si cu asta gata!
Deci, revenind la ceea ce ai spus tu...Sa stii ca nu am stat asa in expectativa si m-am "descarcat" pe acest forum si gata. De ex anul trecut, la inmatricularea unei masini, fiind revoltat de faptul ca plateam la Politie o serie de taxe si nu puteam face inmatricularea din cauza unei organizari deficitare, am facut o reclamatie la Secretariatul general al Guvernului in care am precizat toate aceste lucruri si..surpriza..dupa ceva timp eram chemat in biroul sefului inmatriculari de la Politie care nu mai stia cum sa-si ceara scuze pt. necazurile produse. La fel am facut si la Primarie cu amenajarea unei treceri de pietoni (am strans semnaturi pt.persoanele din zona) si s-a rezolvat si acolo problema.
Acestea au fost 2 cazuri in care s-a mai rezolvat ceva..dar in altele nu s-a rezolvat nimic din partea autoritatilor. Problema e ca traim in Romania. Intr-o tara normala, toti directorii din primarie care se ocupau cu asfatarile daca ar fi facut ce s-a facut in Iasi in cazul bordurilor, ar fi zburat din institutie. Pentru ca pur si simplu a fost bataie de joc de banii contribuabililor. In schimb la noi nu s-a intamplat nimic, desi toata presa locala a relatat pe indelete acest caz. Ma ingrozesc sa percep acest fapt...ca cei din administratie, chiar si atunci cand gresesc mult, si acest lucru e prezentat in mass-media, "raspund" prin nepasare si indiferenta. Traim probabil in zodia indiferentei...

--------------------
+
driver
post 25 Sep 2005, 22:21
Post #147

atunci ai tot respectul meu,
pai noi asta trebuie sa facem sa invingem zodia asta a indiferentei. Problema e ca n-o sa fim noi castigatori intotdeauna si sa nu renuntam.

Keep walking!

--------------------
+
IsNa
post 26 Sep 2005, 08:43
Post #148

Membru autentic

From: Timisoara

QUOTE(LOVENDAL @ 24 Sep 2005, 19:17)
Vreau sa fie ceva foarte clar inca de la inceput ca sa se intelega mai bine: eu nu tin nici partea PSD-ului si nici a unui alt partid politic.
In concluzie, in mod clar nu agreez acest partid si cand vad figurile unor oameni la TV ca Miron Mitrea, Dan Ion Popescu etc. etc. pur si simplu simt o senzatie de rau in stomac smile.gif
*

Pe mine m-ai pacalit. wink.gif
Eu am avut o vaga impresie ca-ti place de broscoiul bolsevic side lacheul obsedat de tras cu arma in fiinte vii.

Adica: LASA-NEEE, LASSA-NEEE!!!

--------------------
Skoda Fabia Combi + Citigo ASG 2007 / 2013
Forta sa fie cu voi !!
+
LOVENDAL
post 26 Sep 2005, 08:57
Post #149

Membru autentic

QUOTE(IsNa @ 26 Sep 2005, 09:43)
Eu am avut o vaga impresie ca-ti place de broscoiul bolsevic side lacheul obsedat de tras cu arma in fiinte vii.
*

Vagi impresii...vagi judecati...vagi rationamente...realitate vaga. E pacat sa ramai cu toate lucrurile vagi! Mai inainteaza si tu in claritate smile.gif

This post has been edited by LOVENDAL: 26 Sep 2005, 08:57

--------------------
+
vv
post 26 Sep 2005, 08:59
Post #150

dilbert.com

QUOTE(LOVENDAL @ 25 Sep 2005, 17:29)
Vezi ca nu esti prea informat...Oricum vor fi declaratii de venit, indiferent daca se aplica sau nu cota unica. Asta am auzit-o de 1.000 de ori ca reduce birocratia. OK, sunt de acord cu tine ca o reduce. Dar de alte efecte negative nu le iei in seama ? O mai spun a 3-a oara in acest topic: Cota unica a dus la cresterea considerabila a deficitului comercial al Romaniei ! Asta ti se pare a fi OK ?
Dar referitor la impozitarea diferentiata...ce nu ti se pare OK cand am vorbit de TVA diferentiat pe produse/servicii? Asa e in majoritatea tarilor din Uniunea Europeana. De exemplu..vrem sa dezvoltam agroturismul sau agricultura ecologica organizata. Ce e asa in neregula sa pui TVA foarte redus la aceste activitati care se inscriu pe linia Uniunii Europene in ceea ce priveste protectia mediului?
Ce usor e sa faci afirmatii "dai cu bata in balta" fara sa gandesti profund..Mai analizeaza, te rog...
*

Lovendal, din cate stiu eu deficitul comercial e diferenta dintre exporturi si importuri. Acum te rog eu sa-mi explici cum a influentat impozitul de 16% acest deficit - si nu spune ca "pai au oamenii mai multi bani sa cumpere lucruri din import" ca parca traiam mai rau....
Declaratii de venit vor mai fi, dar in cazuri speciale, nu generalizat... tu probabil, nu o sa mai faci o astfel de declaratie si nu o sa mai astepti 10 ani sa recuperezi 2mil. de la stat.

TVA diferentiat sunt de acord ca ar putea fi introdus.

--------------------
Renault Grand Scenic - B.00.XXX 2008
It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
+
7 Pages « < 3 4 5 6 7 >
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 18th August 2025 - 18:28
Dacia