Megane RS / R26, pareri si sfaturi
![]() ![]() ![]() |
Megane RS / R26, pareri si sfaturi
A l e x |
![]()
|
||
![]() Showing the fangs of rage Group: Moderatori Posts: 5.413 Joined: 28 May 06 ![]() |
|
||
--------------------
.
.
. No remorse, no repent.
|
|||
Christu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.094 Joined: 9 June 07 From: Bucuresti ![]() |
Am si eu o nedumerire ptr care am luat un minus la reputatie: RS-ul este o masina sport?
|
--------------------
Alfa
Romeo
159 ex: Renault Megane Sedan 2007
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Nu, nu este o masina sport. Este un hot hatch. Chiar iti inchipui ca la un RS, dupa ce ca e o gramada de masina si o gramada de motor pentru 21k eur, iti mai face cineva si rodajul?
Ce masina stii tu ca vine cu rodajul facut? (si nu ma refer la supecar-uri) |
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
poseidon06 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 994 Joined: 11 February 07 From: Bucuresti ![]() |
Cred ca cele cu cutie automata...sau cum anume poti sa schimbi viteza la ele pana in 3000 RPM cand sunt noi? In depasiri si sa nu vrei, ea tot se duce pana la turatia de putere maxima. Doar nu o sa o treci pe modul secvential in prima 1000 de km...
This post has been edited by poseidon06: 20 Jan 2008, 01:53 |
--------------------
Opel
Astra J
2.0 CDTI Cosmo 2012, AFL+Flexride Megane II Sedan 1.6 16V 2004, Authentique
Ex Renault Megane II Hatch 1.9 Dci 2003, Expression, ESP; |
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Din cunostintele mele - limitate aici - cutia ar trebui sa schimbe dupa cat de tare apesi pe acceleratie.
BVAul meu din 91 pe un V6 de 3L schimba in mod normal la 2200 in raport superior, si la 1600 in raport inferior. In rest schimba dupa cat de repede apesi si cursa efectuata de pedala de acceleratie. 20 Jan 2008, 02:03: Intreaba-l pe dumid, el are un 1.6 16v BVA parca ![]() This post has been edited by R19/16v: 20 Jan 2008, 02:03 |
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
|
poseidon06 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 994 Joined: 11 February 07 From: Bucuresti ![]() |
Da, asta zic, intr-o depasire, si sa nu vrei, tot apesi pedala de acceleratie la podea, deci cutia ajunge sa schimbe la o turatie cat mai mare....decat poate daca este limitata in vreun fel din soft in prima mie de km....
Da, chiar asa, dumid are 1.6 BVA ![]() This post has been edited by poseidon06: 20 Jan 2008, 02:05 |
--------------------
Opel
Astra J
2.0 CDTI Cosmo 2012, AFL+Flexride Megane II Sedan 1.6 16V 2004, Authentique
Ex Renault Megane II Hatch 1.9 Dci 2003, Expression, ESP; |
|
razZzor |
![]()
|
![]() Mai bine imi iau o bicicleta decat Megane fara bancheta! Group: Members Posts: 465 Joined: 10 December 07 From: Bucuresti ![]() |
Se gasesc multe motive pentru ca sa-i actionez in judecata...ideea e daca vreau sau nu vreau...depinde doar de indulgenta mea. Un motiv ar fi faptul ca mi-au dat o foaie cu imobilizarea masinii pe termen nelimitat fara sa imi puna la dispozitie o masina cu care sa imi fac treaba (este obligatia lor). Alt motiv ar fi ca mi-au vandut masina desi aceasta avertizare privind acest defect a fost facut pe reteaua lor inainte ca eu sa intru in posesia ei. Deci eu puteau sa remedieze masina si sa o vanda dupa aceea dar foamea de bani i-a impins atat de departe incat mi-au vandut masina cu acel defect (foarte grav, spargere conducta ulei>foc>adio masina si Doamne fereste...cineva din masina). Motive am...si se mai gasesc.
Cutia automata schimba in functie de programul selectat...daca e pe economic schimba la turatie mai mica...daca e pe sport schimba la turatia unde isi atinge puterea maxima. Mai simplu...pe economic se conduce din cuplu mai mult si pe sport din putere. Nu stiu despre rodajul unei masini cu automata dar la cutie manuala, sport, diesel, nu conteaza...trebuie sa-i faci rodaj. Am si explicat de ce si a mai explicat si altcineva de ce. |
--------------------
Renault
Megane
- B 38 GFL
RS '07 I asked God for a bike, but I know God doesn't work that way. So I stole a bike and asked for forgiveness.
|
|
red_dog |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 140 Joined: 13 December 07 ![]() |
razZzor si pe mine ma socat atitudinea asta a lor am zis si mai sus un pic de a vinde 1 masina de 21000E constienti de problema ei nu cred ca e vorba de foame de bani ca nu sunt samsari o mare bila negra parerea mea
![]() |
--------------------
megane EX-treme
2
- gr-63-dog
2008
|
|
razZzor |
![]()
|
![]() Mai bine imi iau o bicicleta decat Megane fara bancheta! Group: Members Posts: 465 Joined: 10 December 07 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(red_dog @ 20 Jan 2008, 02:43) razZzor si pe mine ma socat atitudinea asta a lor am zis si mai sus un pic de a vinde 1 masina de 21000E constienti de problema ei nu cred ca e vorba de foame de bani ca nu sunt samsari o mare bila negra parerea mea ![]() Stiau sigur...masina e la IPSO de vreo 2 luni inainte sa o iau eu asa ca era timp sa inlocuiasca si motorul cu totul daca vroiau. Nu inteleg de ce nu au facut treaba asta inainte sa o cumpere cineva. Despre discutia Megane RS(cu riscul de a lua si eu minus la reputatie pentru ca imi spun parerea) este o masina sport sau un hot hatch eu zic ca face parta din ambele categorii. Defapt hot hatch este o subcategorie a masinilor sport. Nu de alta dar pe tetierele mele scrie Renault Sport nu Renault Hot Hatch. Un exemplu ar fi Audi S3 si Mitsubishi Evo...amandoua cu tractiune integrala, putere apropiata, 2000cmc turbo, una e hatchback si cealalta e limuzina in 4 usi. Amandoua sunt masini sport...ca una e hot hatch si cealalta e berlina sport nu prea mai are nicio importanta cand vine vorba de performante si/sau daca sunt masini sport sau nu. |
--------------------
Renault
Megane
- B 38 GFL
RS '07 I asked God for a bike, but I know God doesn't work that way. So I stole a bike and asked for forgiveness.
|
|
red_dog |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 140 Joined: 13 December 07 ![]() |
eu cred ca daca cumparai masina din ori ce alta tara din vest concesionaru o nu o dadea asa daca stia ca are o problema ori o repara ori o trimitea la reparat dar in RO ce sa ceri IPSO masinile sunt bune cei care le vand au o mare problema mentalitatea romaneasca LASO BA CA MERGE SI ASA
![]() |
--------------------
megane EX-treme
2
- gr-63-dog
2008
|
|
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
QUOTE(razZzor @ 20 Jan 2008, 02:36) Un motiv ar fi faptul ca mi-au dat o foaie cu imobilizarea masinii pe termen nelimitat fara sa imi puna la dispozitie o masina cu care sa imi fac treaba (este obligatia lor). Alt motiv ar fi ca mi-au vandut masina desi aceasta avertizare privind acest defect a fost facut pe reteaua lor inainte ca eu sa intru in posesia ei. Si mai exact, care pasaj din contractul incheiat intre tine si Renault a fost incalcat? Si unde scrie ca sunt obligati sa-ti dea masina? |
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
A l e x |
![]()
|
![]() Showing the fangs of rage Group: Moderatori Posts: 5.413 Joined: 28 May 06 ![]() |
De ce n-ar fi masina sport ? Un hot hatch nu e considerat masina sport ?
Eu prin masina sport inteleg motor puternic, suspensii, scaune, etc.. sport si per total masina gandita pentru asa ceva. Mi se pare ca orice hot hatch asta e prin definitie. Deci, Megane RS = masina sport. |
--------------------
.
.
. No remorse, no repent.
|
|
R19/16v |
![]()
|
A citit cineva linkurile de la wiki?
|
--------------------
DS
5H
|
sabinnechita |
![]()
|
![]() Descopera-ti Potentialul! Group: Members Posts: 123 Joined: 30 November 07 From: Bucuresti ![]() |
razZzor RS-ul tau are 4 usi si ai fost azi pe Magheru pe la 16:30?
|
--------------------
Renault
Megane RS 225 cup
- B-77-JTJ
2008 Custom intake
|
|
Christu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.094 Joined: 9 June 07 From: Bucuresti ![]() |
1) Se numeste: Renault Sport?....
2) exista sasiu si suspensii sport? 3) are un alt motor si o alta dinamica? 4) nu sunt sigur in ceea ce priveste franele, insa cred ca si aici ar trebui sa existe diferente. Deci da, cred ca Megane-ul RS este o masina sport! ![]() Ca masinile sport sufera si ele clasificari si clasificari este o alta problema. |
--------------------
Alfa
Romeo
|
|
razZzor |
![]()
|
QUOTE(sabinnechita @ 20 Jan 2008, 17:54) Nu, al meu are 2 usi si e in curte de vineri de la ora 15:00. 20 Jan 2008, 19:18: QUOTE(ssilviu @ 20 Jan 2008, 11:31) Si mai exact, care pasaj din contractul incheiat intre tine si Renault a fost incalcat? Si unde scrie ca sunt obligati sa-ti dea masina? Daca problema e din vina lor si esti privat de masina o perioada mai mare de nu stiu cate zile...sunt obligati sa iti puna alta la dispozite...e regula nu numai la Renault....aplicabila tuturor. 20 Jan 2008, 19:21: QUOTE(R19/16v @ 20 Jan 2008, 13:52) Eu le-am citit si mi se pare interesant pasajul unde scrie ca hot hatch-urile sunt cunoscute si sub numele de compacte sport. This post has been edited by razZzor: 20 Jan 2008, 19:21 |
--------------------
Renault
Megane
- B 38 GFL
|
|
A l e x |
![]()
|
"4) nu sunt sigur in ceea ce priveste franele, insa cred ca si aici ar trebui sa existe diferente."
Brembo 4078510406.jpg ![]() P.S. = Si eu am citit linkul tau R19, dar la mine o masina cu peste 200 cai, suspensii, frane, scaune, etc.. sport si per total facuta pentru a fi alergata e masina sport. Ca nu e masina sport in traditionalul termen de masina in 2 locuri cu tractiune pe spate, etc.. etc.., asa o fi, ca nu e supercar si nici nu se apropie de performante de acest gen, categoric, dar daca nici un hot-hatch nu e sport, atunci ce facem, ne limitam doar la masini care ajung la suta de mii ? Sa nu mai vorbim ca stiu numerosi posesori de Alfa Romeo, motoare gen 1.6 benzina, 1.9 motorina, etc.. care spun ca au masini sport doar ca "E Alfa, dom'le, e prin definitie sport" ... De aia ce sa mai vorbim ? |
--------------------
.
.
. No remorse, no repent.
|
|
R19/16v |
![]()
|
Nici cu asta nu sunt in totalitate de acord. Alfa e "cuore sportivo" si singurul sports car din oferta lor actuala este 8C Competizione.
Dar, parerea mea conteaza mai putin, si cu totii avem dreptul la o parere. Ca pentru noi 200 de cai sunt multi e una, dar poate ca pe un forum Mercedes, spre exemplu, nu sunt chiar asa multi. Termenul de comparatie este cel mai important. Nu vreau sa se inteleaga ca disconsider Meg RS. Dimpotriva! Imi place, l-am admirat la SIAB, intorc capul dupa el pe strada, imi vine sa plang cand vad discurile alea enorme... dar este totusi - dupa mine - un hot hatch si wikipedia e de acord cu mine, aparent. P.S. Si pe unii TDIsti ii auzi cum se jura ca masina lor e cea mai tare, dar stim cu totii ca nu e asa, nu? ![]() |
--------------------
DS
5H
|
razZzor |
![]()
|
QUOTE(R19/16v @ 20 Jan 2008, 21:18) Nici cu asta nu sunt in totalitate de acord. Alfa e "cuore sportivo". Dar, parerea mea conteaza mai putin, si cu totii avem dreptul la o parere. Ca pentru noi 200 de cai sunt multi e una, dar poate ca pe un forum Mercedes, spre exemplu, nu sunt chiar asa multi. Termenul de comparatie este cel mai important. Nu vreau sa se inteleaga ca disconsider Meg RS. Dimpotriva! Imi place, l-am admirat la SIAB, intorc capul dupa el pe strada, imi vine sa plang cand vad discurile alea enorme... dar este totusi - dupa mine - un hot hatch si wikipedia e de acord cu mine, aparent. Pai este un hot hatch cu siguranta dar in acelasi timp toate hot hatch-urile sunt masini sport prin performantele lor. |
--------------------
Renault
Megane
- B 38 GFL
|
|
sorin_f39 |
![]()
|
![]() Ferrari fan Group: Members Posts: 2.431 Joined: 22 August 05 From: Galaþi ![]() |
Aveti cumva o diagrama de cuplu si putere al motorului de pe Megane RS?
Hot - hatch -ul este o masina sport compacta. Nu este la baza o masina sport pur sange ci o derivata a unui model de serie. Nu cred ca o se poate numi masina sport, ci masina sportiva. Apropo, un Subaru Impreza WRX STI sau un Mitsubishi Lancer EVO cum sunt? |
--------------------
Renault
Megane 2.2 Bicorp
- GL
Dynamique 1.6 16V (2007) I'm the freedom man / That's how lucky I am.
|
|
A l e x |
![]()
|
R19/16v : Poate "200 cai" nu sunt multi ca suma, pe un forum Mercedes, dar si la Mercedes performantele unui RS (sau peste) sunt doar cu masinile cu motorizarile de top, restul facand suta in peste 7 secunde. Stiu, stiu, nu e asta singurul criteriu, dar asa ca exemplu.
|
--------------------
.
.
. No remorse, no repent.
|
|
R19/16v |
![]()
|
Da, ai dreptate, poate ca mercedes n-a fost cea mai buna alegere, dar cred ca s-a inteles ce-am vrut sa spun.
|
--------------------
DS
5H
|
xcss |
![]()
|
![]() Born to Be Epic Group: Members Posts: 1.669 Joined: 24 August 07 ![]() |
QUOTE(sorin_f39 @ 20 Jan 2008, 21:27) Zic astia asa : The Subaru Impreza WRX STI (formerly STi, officially changed in 2006) is the highest standard-edition trim in the Subaru Impreza compact car line, produced by Japanese automaker Subaru. Nu cred ca are rost sa ne incurcam in definitii... This post has been edited by xcss: 20 Jan 2008, 21:36 |
--------------------
-
-
- Mit der Dummheit kämpfen Götter selbst vergebens.
|
|
A l e x |
![]()
|
S-a inteles, dar eu vreau sa spun doar ca un hot hatch e o masina sport. E modificata pentru a avea performante, si pe asta se axeaza. Ca definitia spune ca nu e chiar masina sport, ok, dar asta e ceva gen "full option." Full options ar trebui sa fie masinile cu absolut toate optionalele bifate, de la xenon, trapa, piele, etc.. pana la covorase si carlig de remorcare. Dar cand se vorbeste in general, full option se spune la o masina foarte dotata, putine fiind cu absolut toate pe ea.
Deci, daca wikipedia spune ca Megane RS nu e o masina sport, asa o fi. Dar eu coborand de pe un Megane 1.5 dCi cu totul standard si urcandu-ma intr-o masina cu de 3 ori mai multi cai, alte suspensii, alte frane, alte prostii, eu o consider "sport" |
--------------------
.
.
. No remorse, no repent.
|
|
R19/16v |
![]()
|
Da, exact asta spuneam! Termenul de comparatie face diferenta.
|
--------------------
DS
5H
|
xcss |
![]()
|
![]() Born to Be Epic Group: Members Posts: 1.669 Joined: 24 August 07 ![]() |
Acestea fiind zise, vreau si eu un RS
![]() |
--------------------
-
-
- Mit der Dummheit kämpfen Götter selbst vergebens.
|
|
Christu |
![]()
|
q.e.d.!
![]() |
--------------------
Alfa
Romeo
|
|
A l e x |
![]()
|
Impreza e urata dar daca as avea bani as lua-o strict pentru performante. Ceea ce as face practic si cu un RS. Sunt satul de Megane, singurul motiv pentru care mi-as lua RS e pentru raportul performanta/pret, deci daca as avea bani de Impreza sunt sigur ca n-as ezita.
Singura diferenta e ca la banii de Impreza/Evo, m-as gandi si la o versiune mai putin performanta dar mai luxoasa, gen A5... |
--------------------
.
.
. No remorse, no repent.
|
|
razZzor |
![]()
|
QUOTE(sorin_f39 @ 20 Jan 2008, 21:27) Aveti cumva o diagrama de cuplu si putere al motorului de pe Megane RS? Hot - hatch -ul este o masina sport compacta. Nu este la baza o masina sport pur sange ci o derivata a unui model de serie. Nu cred ca o se poate numi masina sport, ci masina sportiva. Apropo, un Subaru Impreza WRX STI sau un Mitsubishi Lancer EVO cum sunt? Incepi prin a recunoaste ca este o masina sport dupa care te sucesti ca la Ploiesti. Megane RS, WRX STI, Lancer EVO...si altele...nu toate (sa nu se inteleaga gresit) au aparut datorita conditiilor puse de FIA pentru omolgarea unui model de raliu si anume ca respectivul model sa fie preparat dintr-o masina sport de serie care sa se produca in minim 2500 exemplare. Pe site-ul renault sport franta este anuntat cu surle si trambite ca R26 este masina sport a anului in Europa, devansand masini ca noul M3. |
--------------------
Renault
Megane
- B 38 GFL
|
|
A l e x |
![]()
|
Nu-si mai are rost discutia. S-a stabilit ca prin definitie stricta, Megane-ul RS si omoloagele sale nu sunt masini sport, dar avand in vedere performantele, le putem considera sport. Haideti sa nu ajungem la certuri.
Mie sincer nu-mi pasa cum e considerata, sunt convins ca orice hot-hatch de pe piata (si mai ales Megane RS, datorita pretului) mi-ar fi de ajuns pentru a-mi satisface nevoile de "petrolhead." Pacat ca nu sunt la test drive RS-uri, maaari prosti astia de la Renault. |
--------------------
.
.
. No remorse, no repent.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 29th July 2025 - 18:46 |