Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

28 Pages « < 3 4 5 6 7 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Megane RS / R26, pareri si sfaturi

sorin_f39
post 21 Jan 2008, 07:12
Post #121

Ferrari fan

Group: Members
From: Galați

QUOTE(razZzor @ 21 Jan 2008, 01:48)
Incepi prin a recunoaste ca este o masina sport dupa care te sucesti ca la Ploiesti. Megane RS, WRX STI, Lancer EVO...si altele...nu toate (sa nu se inteleaga gresit) au aparut datorita conditiilor puse de FIA pentru omolgarea unui model de raliu si anume ca respectivul model sa fie preparat dintr-o masina sport de serie care sa se produca in minim 2500 exemplare. Pe site-ul renault sport franta este anuntat cu surle si trambite ca R26 este masina sport a anului in Europa, devansand masini ca noul M3.
*

Scuze, prima propozitie era din definitia unui hot - hatch pe care am gasit-o pe internet.
Dupa care am spus care este parerea mea vis-a-vis de hot-hatch. Am creat o mica confuzie fara sa vreau.

--------------------
Renault Megane 2.2 Bicorp - GL Dynamique 1.6 16V (2007)
I'm the freedom man / That's how lucky I am.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ssilviu
post 21 Jan 2008, 09:13
Post #122

F1 Man

From: Nicaieri

QUOTE(razZzor @ 21 Jan 2008, 01:48)
Pe site-ul renault sport franta este anuntat cu surle si trambite ca R26 este masina sport a anului in Europa, devansand masini ca noul M3.
*

Titlu dat de o revista frantuzeasca reprezentand mai degraba un raport pret/sportivitate si nu doar sportivitatea pura. Nu cred ca are nimeni pretentia ca Megane RS e mai sportiva ca M3.

Megane RS [...] au aparut datorita conditiilor puse de FIA pentru omolgarea unui model de raliu si anume ca respectivul model sa fie preparat dintr-o masina sport de serie care sa se produca in minim 2500 exemplare

Ce model de raliu e pentru Megane?

This post has been edited by ssilviu: 21 Jan 2008, 09:16

--------------------
Renault Megane 2 GPL 2006
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
mully
post 21 Jan 2008, 12:40
Post #123

Membru

QUOTE(sabinnechita @ 20 Jan 2008, 17:54)
razZzor RS-ul tau are 4 usi si ai fost azi pe Magheru pe la 16:30?
*

Cred ca eu eram ...te salut biggrin.gif

Care e sensul acestei discutii cu masina sport ca eu nu m-am prins?

This post has been edited by mully: 21 Jan 2008, 12:42

--------------------
Renault Megane Coupe 2.0 16v 108Kw
Megane II.2 RS, 2.0T 225cp, 2007
+
ciobi
post 21 Jan 2008, 13:31
Post #124

BMF

From: Bucuresti

Este vorba despre stabilirea unei definitii exacte si cat mai apropiate de adevar a atributului "sport" in legatura sa directa cu substantivul de gen feminin "masina". Tinand cont ca reno (in cazul in care ca substantiv propriu ar putea fi numarabil) este de gen neutru (un reno, doua renouri) inclin sa cred ca Megane RS este o pseudomasina cu veleitati pseudosport...si care pentru tine Mully poate fi sportiva pe care ti-o doresti si de care vrei sa te bucuri iar pentru altul care are nu stiu ce EVO de vreo 4-5 sute de cai ar insemna batranica cu care iese la cumparaturi.

--------------------
Renault Megane Estate Lux Privilege 1.6 16V B-XX-BMF 2007
+
razZzor
post 21 Jan 2008, 13:58
Post #125

Mai bine imi iau o bicicleta decat Megane fara bancheta!

QUOTE(ssilviu @ 21 Jan 2008, 09:13)
Titlu dat de o revista frantuzeasca reprezentand mai degraba un raport pret/sportivitate si nu doar sportivitatea pura. Nu cred ca are nimeni pretentia ca Megane RS e mai sportiva ca M3.
Ce model de raliu e pentru Megane?
*

Acum sa nu dam vina pe subiectivism. Ce daca sunt francezi? Acum ce ar trebui, sa ia nastere un stat precum Vaticanul in care sa fie jurnalisti credibili? Eu zic ca au dreptate...mai ales ca Autocar a ales R26 hot Hatch-ul anului.
Megane nu are model de raliu dar exista o cupa monomarca Megane si regulile FIA sunt cam aceleasi.
Tin sa multumesc pentru minusul la reputatie pe care l-am primit...de mare angajament..."user-ul" as putea sa-i zic...care mi l-a dat. La mai multe!!!

This post has been edited by razZzor: 21 Jan 2008, 14:04

--------------------
Renault Megane - B 38 GFL RS '07
I asked God for a bike, but I know God doesn't work that way. So I stole a bike and asked for forgiveness.
+
ssilviu
post 21 Jan 2008, 13:59
Post #126

F1 Man

From: Nicaieri

Exista Megane Trophy dar alea au motor central V6. Nici o legatura cu RS-ul.

--------------------
Renault Megane 2 GPL 2006
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
A l e x
post 21 Jan 2008, 14:16
Post #127

Showing the fangs of rage

Group: Moderatori

razZzor : Sunt multe premii in lumea auto si se pare ca fiecare model de la fiecare marca primeste cate unul... Nu stiu daca ati observat. E foarte mult marketing si sunt multi oameni cu experienta care stiu exact ce sa spuna, cum sa spuna si cand sa spuna pentru a influenta omul de rand.

Imi place sa cred ca pe un forum auto, majoritatea stiu lucrul asta si nu se lasa pacaliti.

Am citit si articolul si vazut si clipul de la mega-testul Autocar, unde R26 a iesit invingator. Dar nu putem sti in ce masura au fost "influentate" acele teste, poate sunt 100% veritabile, dar daca nu sunt ?

Tot ce stiu este ca eu nu-mi voi alege niciodata masina dupa ce spun altii, pentru ca nu sunt sigur de cata dreptate au, in primul rand ca nu se stie cine a sponsorizat acel articol si in ce masura, si in al doilea rand intervine si subiectivismul jurnalistului in sine (Clarkson, anyone ?).

Deci, raZzzor, ai facut o alegere (buna, zic eu), ti-a placut RS-ul de la Ipso si l-ai cumparat, desi vroiai sa iei o masina mult mai ieftina, tot respectul meu, dar nu cred ca laudele aduse masinii prin alte reviste sau emisiuni sunt bune ca argument, avand in vedere ca orice alt model are laudatorii si premiile lui. Daca tie iti place, atat conteaza.

--------------------
. . .
No remorse, no repent.
+
razZzor
post 21 Jan 2008, 14:18
Post #128

Am incercat sa va explic cum sta treaba. Ca Megane RS nu e o masina sport e parerea voastra si chiar nu ma intereseaza...daca nu ii apare poza pe wikipedia la rubrica masini sport asta nu inseamna ca nu face parte din categoria respectiva. Ca e hot hatch suntem toti de acord dar ca hot hatch-urile sunt masini sport nu prea vrem sa zicem....ca ne da wikipedia peste maini... E ca si cum ai spune ca exista autoturisme si masini sport si masinile sport nu se incadreaza la autoturisme...se conduc cu categoria S. Inca odata...treaba voastra...nu mai raspund pe aceasta tema.

21 Jan 2008, 14:21:
QUOTE(A l e x @ 21 Jan 2008, 14:16)
razZzor : Sunt multe premii in lumea auto si se pare ca fiecare model de la fiecare marca primeste cate unul... Nu stiu daca ati observat. E foarte mult marketing si sunt multi oameni cu experienta care stiu exact ce sa spuna, cum sa spuna si cand sa spuna pentru a influenta omul de rand.

Imi place sa cred ca pe un forum auto, majoritatea stiu lucrul asta si nu se lasa pacaliti.

Am citit si articolul si vazut si clipul de la mega-testul Autocar, unde R26 a iesit invingator. Dar nu putem sti in ce masura au fost "influentate" acele teste, poate sunt 100% veritabile, dar daca nu sunt ?

Tot ce stiu este ca eu nu-mi voi alege niciodata masina dupa ce spun altii, pentru ca nu sunt sigur de cata dreptate au, in primul rand ca nu se stie cine a sponsorizat acel articol si in ce masura, si in al doilea rand intervine si subiectivismul jurnalistului in sine (Clarkson, anyone ?).

Deci, raZzzor, ai facut o alegere (buna, zic eu), ti-a placut RS-ul de la Ipso si l-ai cumparat, desi vroiai sa iei o masina mult mai ieftina, tot respectul meu, dar nu cred ca laudele aduse masinii prin alte reviste sau emisiuni sunt bune ca argument, avand in vedere ca orice alt model are laudatorii si premiile lui. Daca tie iti place, atat conteaza.
*

Ca imi place masina asta e sigur. Dar sa zici ca nu e o masina sport ca asa zice wikipedia...

This post has been edited by razZzor: 21 Jan 2008, 14:21

--------------------
I asked God for a bike, but I know God doesn't work that way. So I stole a bike and asked for forgiveness.
+
A l e x
post 21 Jan 2008, 14:24
Post #129

Showing the fangs of rage

Group: Moderatori

R19 a dat doar un articol care explica definitia unei masini sport. Wikipedia, desi e un site cu informatii de la user, e in 90% din cazuri foarte pertinenta.

--------------------
. . .
No remorse, no repent.
+
razZzor
post 21 Jan 2008, 14:30
Post #130

Am citit definitiile respective...dar cum spun si ei la definitia masinilor sport...MAJORITATEA sunt cu tractiune spate, UNELE sunt cu interior luxos, ALTELE sunt cu interior spartan...dar toate sunt fabricate pentru a obtine performante in conducere si nu vad de ce hot hatch-urile nu s-ar incadra in aceasta categorie. Nu stiu daca hot hatch-urile sunt altceva decat masini sport ieftine.

--------------------
+
sorin_f39
post 21 Jan 2008, 14:50
Post #131

Ferrari fan

From: Galați

Asa cum BMW Seria 1 este o compacta premium, iar Renault Megane este o compacta, se poate foarte bine considera si segmentul hot-hatch ca o parte a clasei sport. Dar segmentul de jos al clasei. Si de altfel destul de disputat.

"RenaultSport (RS) versions of the 3-door and 5-door hatchbacks were introduced, equipped with a turbocharged petrol 2.0 L 16v engine producing 225 hp (168 kW). Along with the engine, changes were made to the front and rear suspension geometry to improve handling, and the model features a deeper, wider front bumper. The Mégane Renault Sport competes in the hot hatch segment of the market."

Oricum, e clar ca hot-hatch -urile sunt altceva decat modelele din care sunt derivate, ofera alte senzatii si placeri si nu in ultimul rand, sunt destul de exotice. Nu ascund faptul ca mi-as dori un Megane RS in locul cumintelului Megane pe care il am si de aceea voi cei care aveti Megane RS nu mai fiti suparati ca unii le catalogheaza intr-un fel sau altul. Bucurati-va de ceea ce va ofera masina!!!

--------------------
Renault Megane 2.2 Bicorp - GL Dynamique 1.6 16V (2007)
I'm the freedom man / That's how lucky I am.
+
RS/STI
post 21 Jan 2008, 16:38
Post #132

Membru incepator

Scuze.... ce masina sport mai are LSD.....sau sa punem problema invers. O masina cu LSD, motor 2.0 turbo, in doua usi , peste 200cp, cu un sasiu detul de rigid , scaune Recaro, sistem de franare Brembo....cum se numeste? Sau daca toate astea erau pe sedan?

--------------------
Dacia Logan - dreptunghiular 2006
+
sabinnechita
post 21 Jan 2008, 20:01
Post #133

Descopera-ti Potentialul!

QUOTE(mully @ 21 Jan 2008, 13:40)
Cred ca eu eram ...te salut  biggrin.gif

Care e sensul acestei discutii cu masina sport ca eu nu m-am prins?
*

Noroc si sa iti traiasca masina. Eu eram rs-ul albastru si ti-am facut din faruri.Poate ne vedem vineri seara la intalnirea Reno.Noroc!

--------------------
Renault Megane RS 225 cup - B-77-JTJ 2008
Custom intake
+
mully
post 22 Jan 2008, 12:32
Post #134

Membru

da da sa ne traiasca! Si eu am facut cu farurile dar cred ca tardiv pentru ca am ramas ca prostu' cand ti-am vazut masina wub.gif

--------------------
+
Frank SF
post 22 Jan 2008, 13:14
Post #135

Membru autentic

From: Bucharest

Sal'tare tuturor !

Am si eu din Decembrie un Megane RS Formula 1 Team R26 Galben Sirius - precum cel prezentat la SIAB in toamna...

Masina este super, si credeti-ma, am condus destule masini si este o masina sport !

Poveste masina

Poze masina

This post has been edited by Frank SF: 22 Jan 2008, 13:17

--------------------
BMW 325xi Logan 1.6 1.6 Berlina 1310
"Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today" - James Dean
+
sabinnechita
post 22 Jan 2008, 13:49
Post #136

Vad ca se inmultesc proprietarii de renault sport. Sa le purtati cu placere si inca o data poate ne vedem vineri seara la polivalenta.
Pana atunci ocoliti gropile Bucurestiului si politistul de la intersectia de langa Unirea.

--------------------
Custom intake
+
Frank SF
post 22 Jan 2008, 14:01
Post #137

Membru autentic

am sa fac tot posibilul sa incep sa vin ma intilnirile de la polivalenta, mai ales ca stau in tineretului...

sa le purtati cu totii cu placere si sa va creeze placere la volan chiar daca wikipedia nu le clasifica ca fiind masini sport biggrin.gif

care politist de la interectia de linga unirea ?

--------------------
+
razZzor
post 22 Jan 2008, 14:40
Post #138

Eu vin sigur vineri cu RS-ul. Ma lasa cei de la Renault. sleep.gif

--------------------
+
sabinnechita
post 22 Jan 2008, 14:57
Post #139

Un politist cu mustata plin de el. Eram langa Unirea am facut stanga spre splai.
Dadea el din mana sa trecem. Cand mai aveam 20 % din intersectie incepe sa fluiere de nebun si m-a oprit.

Cica nu am vazut ca din dreptul masini mele nu se mai trece? ca nu mai vrea el. De unde naiba sa vad ca mai aveam putin si treceam intersectia.Si m-a pus sa dau cu spatele toata intersectia aia mare pana la semafor inapoi si normal ca nu am avut loc si a trebuit sa opresc pe trecerea de pietoni de langa semafor.

Vine nervos ca imi ia carnetul si sa ma dau jos si sa ii spun iertare ca sa nu mi-l ia.
Auzi la el. L-am lasat sa vorbeasca si apoi la verde am plecat cat se poate de tare.

Au boala pe vitezomani cred, dar noi chiar ne vedem de treaba. Asta e. Se cred copoii astia stapanii strazilor si fac abuzuri cand vor si cat vor.
O zi placuta!

--------------------
Custom intake
+
mully
post 22 Jan 2008, 15:37
Post #140

Membru

radmasa.gif radmasa.gif hai ma nu pot sa cred ca chiar asa ai facut post-336-1110552459.gif

--------------------
+
sabinnechita
post 22 Jan 2008, 16:14
Post #141

Serios spun.

--------------------
Custom intake
+
Frank SF
post 22 Jan 2008, 17:37
Post #142

Membru autentic

@razzor: chiar te lasa cei de la renault ? ai fost cuminte ?

--------------------
+
sabinnechita
post 22 Jan 2008, 17:41
Post #143

Cred ca mi-au dat doua palme peste cap.

--------------------
Custom intake
+
razZzor
post 26 Jan 2008, 21:16
Post #144

QUOTE(Frank SF @ 22 Jan 2008, 17:37)
@razzor: chiar te lasa cei de la renault ? ai fost cuminte ?
*

Am fost cuminte si le-am promis ca ii las sa imi dea motorul jos ca sa imi inlocuiasca garniturile alea defecte dar cu conditia sa mai ma lasa se merg cu ea pana vin piesele.

--------------------
+
Frank SF
post 26 Jan 2008, 23:42
Post #145

Membru autentic

pentru cine se indoieste daca Renault Megane Renaultsport Formula 1 Team R26 este sau nu o masina sport, iata mai jos compania selecta in care a fost "short-listed" de prestigioasa revista EVO UK pentru CoTY 2006:

http://www.evo.co.uk/news/evonews/203726/e...f_the_year.html

Renault Megane Renaultsport Formula 1 Team R26
alaturi de:
Chevrolet Corvette Z06
Ferrari 599GTB Fiorano
Jaguar XKR
Lamborghini Murcielago LP640
Porsche 911 GT3
Aston Martin DB9 Sports Pack
Mercedes Benz CLS63 AMG
Lotus Elise S

iar in clasamentul final (am revista acasa), Renault-ul s-a situat pe locul 5 sau 6 din 10 masini....

--------------------
+
sabinnechita
post 28 Jan 2008, 17:23
Post #146

Am uploadat niste poze cu masina. Daca doreste cineva sa se uite le-am pus in galerie.
O zi placuta pentru toti!

--------------------
Custom intake
+
mully
post 28 Jan 2008, 17:39
Post #147

Membru

tare ... faci hosting de tomcat? rolleyes.gif

--------------------
+
sabinnechita
post 28 Jan 2008, 18:01
Post #148

Ai pe site toate serviciile noastre smile.gif
De tomcat hosting nu ne mai ocupam.

--------------------
Custom intake
+
razZzor
post 28 Jan 2008, 18:49
Post #149

Am vazut masina in regie. Super! Sa o stapanesti sanatos!

--------------------
+
sabinnechita
post 28 Jan 2008, 18:57
Post #150

Multumesc mult. Vad ca imediat se afla chiar daca e Bucuresti smile.gif

--------------------
Custom intake
+
28 Pages « < 3 4 5 6 7 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

ETask
Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 30th July 2025 - 02:51
Dacia