Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

28 Pages < 1 2 3 4 5 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Megane RS / R26, pareri si sfaturi

razZzor
post 17 Jan 2008, 08:41
Post #61

Mai bine imi iau o bicicleta decat Megane fara bancheta!

Group: Members
From: Bucuresti

QUOTE(sabinnechita @ 17 Jan 2008, 07:55)
Buna ziua,

Eu am optiunea sasiu cup si diferentele sunt urmatoarele :

-oglinzi vopsite antracit
-jante 18 antracit
-suspensie sport mai rigida + swaybars marite ( aceeasi suspensie ca pe megane f1)
-kit frana brembo vopsite in rosu
-discuri gaurite fata spate
-esp decuplabil pana la viteza de 50 km/h
Daca nu ma insel dodoPan masina ta este rosie. DIn cate stiu era singura din tara pe stoc dar fara sasiu cup.

Optiunea cup pentru rs tdi cred ca are aceleasi optiuni.

O zi buna!
*

Eu am luat-o pe aia rosie fara sasiu sport in decembrie. biggrin.gif Din cate stiu nu mai sunt pe stoc alte RS-uri si intradevar nu am sasiu sport la ea. Diferentele sunt alea pe care le spui si tu dar pe langa cele date de ei eu am postat diferentele care nu sunt scrise pe site si anume anvelope un pic mai late si livrate de alt producator. Pe langa asta...scrie si pe site cand iti configurezi un RS...renunti la senzorii de presiune odata cu alegerea sasiului sport.

--------------------
Renault Megane - B 38 GFL RS '07
I asked God for a bike, but I know God doesn't work that way. So I stole a bike and asked for forgiveness.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ssilviu
post 17 Jan 2008, 10:30
Post #62

F1 Man

From: Nicaieri

dodoPan, cel mai bine te-ar lamuri un consilier comercial de la renault. sau daca deranjul este prea mare incearca la Vocea Clinetului.

--------------------
Renault Megane 2 GPL 2006
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
A l e x
post 17 Jan 2008, 10:35
Post #63

Showing the fangs of rage

Group: Moderatori

QUOTE(dodoPan @ 17 Jan 2008, 00:39)
1. stie cineva daca cumva se va comercializa si la noi RS dCi cu 5 usi ?

2. la sit-urile de afara se specifica clar ca pachetul sasiu cup/antracit nu face casa buna cu acoperisul panoramic. la serus pe site vad ca se pot bifa fara nici o problema, impreuna. e o greseala/scapare a lor, lipsa de informatii ?

3. jantele pe 18' sunt DOAR impreuna cu sasiul cup/antracit sau pot veni ca optionala la jantele pe 17' ?

ms de interes  wink.gif

later edit: intrebarile sunt DOAR pentru RS dCi sau, in cel mai "rau" caz, pentru RS, cu 5 usi, deci excludem ciresica de pe tort F1team  mellow.gif
*

1. Avand in vedere cate motoare NU se comercializeaza la noi din cauza ca sunt scumpe si nu le ia nimeni, nu stiu daca RS dCi-ul va veni avand in vedere ca si asa se cumpara putine RS-uri... Dar eu nu pot decat sa-mi dau cu parerea.

2. Da, pe configuratoare se bifeaza fara probleme, dar si eu am auzit ca nu le poti avea pe amandoua... Si nici nu am vazut vreo unul sa aiba. Oricum nu as recomanda strazile din romania + suspensiile sport de pe sasiu + trapa. E o fabrica de greieri in devenire.

3. Jantele de 18" sunt standard pe Megane RS de orice fel. La sasiul cup singura diferenta e ca sunt de culoarea antracitului, ca si oglinzile. wub.gif

Eu ti-am raspuns pentru RS, nu cunosc cu RS dCi.

P.S. = Felicitari posesorilor de RS-uri de aici... Sa le stapaniti sanatosi...

--------------------
. . .
No remorse, no repent.
+
sabinnechita
post 17 Jan 2008, 16:59
Post #64

Descopera-ti Potentialul!

A l e x iti pot spune ca sasiul sport e superb , parerea mea. Sta in curbe excelent, nu prea are tendinte subviratorii dar pana la urma legile fizicii intra in actiune.

Poti lua curbe cu 160 no problem , te ajuta si esp si restul.

Dar totusi ai dreptate cu drumurile din Romania - Bucuresti. Vreau sa iti spun ca masina asta imi rupe tot in mine de la gropi. Simti orice denivelare, iti rupe stomacul. Am condus de la Bacau la Bucuresti si e destul de buna soseaua si ma durea spatele groaznic.
Poate nu sunt eu obisnuit.
Direferenta la cauciucuri la sasiu cup : 235/40/r18 cu jante 18 antracit.
Standard : 225/40/r18

Eu mai cred ca si evacuarea e putin modificata la sasiu cup. La mine dupa 3000 ture fluiera foarte interesant . Nu stiu la Rs fara sasiu cup cum se aude.
Am tot comparat Megane f1 si Megane RS sasiu cup si parerea mea in afara de 5 cai in plus ,LSD si scaune sport nu cred ca difera intre ele (evacuare etc) . Poate ma insel.

In legatura cu Vocea Clientului. Doamnele de acolo sunt cam depasite ( putin spus). Nu au o baza de date calumea , detalii despre masini. Ti se spune doar date despre proprietar si numarul sasiului etc. Eu am avut probleme serioase cu ei pt ca masina fusese pierduta prin europa etc poveste lunga.

O zi buna va doresc!

--------------------
Renault Megane RS 225 cup - B-77-JTJ 2008
Custom intake
+
A l e x
post 17 Jan 2008, 17:45
Post #65

Pai daca te-a durut spatele pe DN2 care e unul din cele mai bune drumuri din tara, e cam grav. Eu fac acel drum foarte des si e singurul pe care m-as astepta sa nu am probleme din cauza suspensiei sport, dar daca e cum zici tu suna urat.

Si da, cam alea sunt diferentele dintre R26 (F1 Team) si RS cu sasiu cup, dar diferenta de pret e nesemnificativa si LSD-ul chiar merita (in conditia in care scaune recaro pui si pe RS normal).

Singura problema care o am la F1 Team e ca n-are piele pe usi si nici pe bancheta din spate si ii da un aspect cam de Authentique, ceea ce nu ar trebui sa fie la un Renault de 23.000 EURO.

--------------------
. . .
No remorse, no repent.
+
sabinnechita
post 17 Jan 2008, 22:59
Post #66

Poate nu sunt eu obisnuit cu suspensia. Oricum drumul Adjud - Onesti e rupere (daca cunoaste cineva drumul).
Abia acu o luna jumate am vazut ca Reno aduce si F1 Team.
Pacat de LSD dar asta e prea tarziu acum.

Cei de la Reno mi-au sugerat pt drumurile noastre sa nu cumpar si scaunele sport + sasiu sport. Scaunele nu ofera confort, ca un mic sfat si asa costa aproape mia de euro.

--------------------
Custom intake
+
mully
post 18 Jan 2008, 10:03
Post #67

Membru

daca ti se pare ca DN2 e un drum f bun mergi pe el cu un Megane RS cu sasiu sport :-P cred ca o sa iti schimbi putin parerea ... dar totusi fac drumul destul de des si nu pot sa spun ca simt vreun disconfort deosebit, dar sunt obsinuit cu suspenii dure...

--------------------
Renault Megane Coupe 2.0 16v 108Kw
Megane II.2 RS, 2.0T 225cp, 2007
+
razZzor
post 18 Jan 2008, 15:53
Post #68

Se pare ca m-am bucurat prea mult de RS-ul meu....750km au fost suficienti ca sa incep vizitele la service. Abia am venit de la IPSO si situatia e cam asa: ieri daca tot am zis sa ma duc sa predau numerele rosii, sa le spun si de ornamentul care acopera airbag-ul lateral spate ca e sarit si sa-l fixeze. Nu a avut cine sa-l puna si mi-a zis sa revin azi. Aseara cand am ajuns acasa am gasit o scrisoare de la ei sa ma prezint cu masina pentru o verificare la prinderile ISOFIX si pentru montarea unor cleme pentru plasa din portbagaj. Azi am luat si scrisoarea la mine si am zis ca rezolv si treaba asta. Cand a consultat baza de date...mecanicul a observat ca in afara de acele lucruri mentionate mai sus ar mai fi pentru masina mea si o verificare urgenta la mecanica. Am dus-o la mecanica...mi-au calarit-o baietii acolo...inclusiv plecare in probe ca de...nu iti pica in fiecare zi un RS pe mana. Rezultatul: pe langa comanda de prinderi ISOFIX noi si cleme pt plasa portbagaj....comanda de garnituri si conducte noi pt motor. Se pare ca masina a venit cu niste conducte cu alte specificatii decat cele originale si acestea ar putea sa se rupa si sa imi arunce ulei pe motor. Ulei pe motor>foc>Rs flambat. In consecinta m-am trezit cu imobilizarea masinii pe o perioada nedeterminata de timp...dupa spusele celor din service intre 5 si 15 zile lucratoare in functie de stocul de piese (fiind vorba de RS nu vad cum le-ar gasi in stoc asa ca ma astept la 3 saptamani de liniste din partea celor de la IPSO). Mai multe detalii...diseara la intalnirea Reno de la Polivalenta. sleep.gif

--------------------
I asked God for a bike, but I know God doesn't work that way. So I stole a bike and asked for forgiveness.
+
Bliss
post 18 Jan 2008, 15:57
Post #69

-

Adica ti-au oprit-o in service? blink.gif Ai notat kilometrajul? smile.gif

This post has been edited by Bliss: 18 Jan 2008, 15:57

--------------------
- - -
+
Christu
post 18 Jan 2008, 16:03
Post #70

Membru autentic

O are acasa!

--------------------
Alfa Romeo 159
ex: Renault Megane Sedan 2007
+
jjcage
post 18 Jan 2008, 16:21
Post #71

Membru incepator

http://www.renaultsport.co.uk/community/fo...?TOPIC_ID=19344

Problema e foarte cunoscuta. Un numar nespecificat de RS-uri au nevoie de inlocuirea unei conducte de ulei. Renault refuza sa faca anunt oficial si captureaza pe fiecare cand il prinde in service.

Castigi ulei nou. Din pacate la unele se pare ca trebuie scos motorul pt a avea acces la conducta ceea ce e cam riscant la experienta service-urilor noastre la RS-uri.

This post has been edited by jjcage: 18 Jan 2008, 16:26

--------------------
Clio 1.6 16v 2007 Exception
+
A l e x
post 18 Jan 2008, 16:26
Post #72

"daca ti se pare ca DN2 e un drum f bun mergi pe el cu un Megane RS cu sasiu sport"

Mi se pare f bun avand in vedere tara in care suntem... Tocmai de asta spun, daca si acolo ai probleme cu o masina sport, nu vreau sa stiu ce simte ficatul pe o strada gen Marasesti (unde ironic, e mai tot timpul parcat un RS rosu, dar fara sasiu) sau multe alte stradute printre blocuri...

--------------------
. . .
No remorse, no repent.
+
razZzor
post 18 Jan 2008, 16:30
Post #73

Mie nu mi-au scos motorul...inca...si sper sa nu fie nevoie. Verificarea au facut-o fara sa demonteze ceva de pe motor...nu de alta dar a durat destul de putin si nu cred ca aveau timp pentru asa ceva.

This post has been edited by razZzor: 18 Jan 2008, 16:30

--------------------
+
clubneroazzurro
post 18 Jan 2008, 21:54
Post #74

Deleted

Pacat razZzor daca au fost probleme cu acele conducte de presiune... ai fost ghinionist... Cum s-a spus mai sus, cei de la Renault refuza sa anunte oficial ca RS-urile vor fi verificate pentru aceasta problema daca exista sau nu... Si eu am avut aceeasi surpriza cu R26-le meu, l-a nici 2 saptamani de la livrare, am fost contactat si chemat pentru un OTS (ordin tehnic special), dar din fericire masina a fost OK si verificarea a durat 5 minute smile.gif

--------------------
- - -
Deleted
+
red_dog
post 18 Jan 2008, 22:41
Post #75

Membru

parearea mea e ca sunt cretini astia de la la renault o data ce aveau masinile la ei in curte si RS nu sunt multe si stiau de problema dc nu au remediato pana la le vanda au astepta ca cine sa dea 21000E+ pe o masina ca dupa 2 saptamani sa ai spuna ca domne trebuie sa ne vizitatzi wacko.gif

--------------------
megane EX-treme 2 - gr-63-dog 2008
+
sabinnechita
post 19 Jan 2008, 00:18
Post #76

Eu cand am luat RS-ul ,au testat-o baietii de acolo cu tot ce se putea si nu a aparut nici o problema. Am 850 km si vad ca e ok , nivelul ulei ok si nu a sunat nimeni.
Sa speram ca ramane asa. Acum aflu si eu de problema chiar nu stiam.
Parerea mea: e o problema minora dar cam frustranta - abia o iei si imediat trebuie sa te duci la service.

Cand e intalnirea Reno la Polivalenta , Vineri la ce ora ? As dori sa vin si eu.

Bafta cu masinile sper sa nu avem probleme smile.gif

--------------------
Custom intake
+
razZzor
post 19 Jan 2008, 02:51
Post #77

Pai nici pe mine nu ma chemau daca nu ma duceam pt altceva. Am fost chemat pt niste prinderi ISOFIX si mai era o avertizare in calculator pt masina mea...aceea cu conductele. Sper sa nu fie nevoie sa dea motorul afara. Daca se pune problema sa il dea afara o sa ii dau in judecata...nu stiu...oricum o sa iasa scandal mare.

--------------------
+
sabinnechita
post 19 Jan 2008, 10:33
Post #78

Eu chiar am parere buna despre renault sport. Ai ghinion pe bune acu.
Sper sa rezolvi problema fara sa dai motorul jos .

19 Jan 2008, 12:05:
RazZzor uite ceva important pentru tine.

Acum am sunat la reprezentanta de unde am luat-o , cunosc pe directorul de acolo , deci mi-a spus mai multe.

Problema cu furtunul ala de ulei: El mi-a zis ca ai turat-o cam la max si e in rodaj si problema de acolo. A mai avut rs-uri cu problema asta. Neaparat macar 1800 km sa o lasi mai moale.

Apoi mi-a spus ca IPSO sucks. Cam vor sa te fure la bani plus ca nu au aparatura foarte performanta ,mai ales pt RS-uri.

Si mi-a recomandat urmatoarele:
MAC 1 a lui GRIGORESCU
SERUS

Sunt specializate pe RS, F1. Incearca si acolo te rog. Sa ai bafta.

This post has been edited by sabinnechita: 19 Jan 2008, 11:05

--------------------
Custom intake
+
Christu
post 19 Jan 2008, 11:37
Post #79

Membru autentic

Pot sa iti zic eu in locul lui Razzor ca nu a vazut masina mai mult de 3000 - 3000 si ceva de ture...!

Ceea ce eu nu inteleg in cazul asta este de ce mama lor mai trebuie sa faci rodaj la masinile sport. dupa ce ca dai o caruta de bani pe ele, astepti muuult de obicei pana la livrare, te mai pun si la rodaj. Chiar sunt curios cati alti constructori au rodaj pe masini sport!

--------------------
Alfa Romeo 159
ex: Renault Megane Sedan 2007
+
meganus_bicorpus
post 19 Jan 2008, 11:50
Post #80

Membru autentic

From: Bucuresti si inca vreo 3 orase

E totusi o chestie de bun simt sa recunosti ca ai gresit si sa chemi masina inapoi.La fel de bine puteau sa nu recunoasca nimic si sa dea vina pe exploatarea neconforma a clinetului..nu era nevoie de multe explicatii..doar e masina sport, clientul e tanar si fara rabdare, pur si simplu a omorat masina!
Eu le dau o bila alba ca au avut taria sa recunoasca greseala!

--------------------
renault Megane Bicorp/ Laguna III 2004 Dynamique / 2015 Black Edition+ 1,5 dci
+
razZzor
post 19 Jan 2008, 15:26
Post #81

Deci garantat masina nu a fost alergata. Pot sa o puna ei pe orice tester si sa-i verifice orice....masina a fost tinuta pana in 3000rpm asa cum mi s-a spus. Tin foarte mult la masina si nu vreau sa o stric.
Acum poate unii ati inteles gresit...masina nu are garniturile si conducta rupte. Nu imi arunca ulei. Dar in urma verificarilor s-a constatat ca furtunul e mai mic decat unul normal si garnitura la fel si sansele ca ele sa se rupa de la presiune sunt mult mai mari. Nu stiu...cred ca o sa ma duc si pana la Mach 1 sa vad ce zic si ei. Parca e in spate la Sofitel nu?

--------------------
+
sabinnechita
post 19 Jan 2008, 16:05
Post #82

Stiu doar de Serus ca e pe Timisoarei.

MACH 1 are un service pe Onciu si unu la Sofitel.

http://www.mach1autoserv.ro/auto.html uite aici gasesti tot.

Noroc!

--------------------
Custom intake
+
ssilviu
post 19 Jan 2008, 16:09
Post #83

F1 Man

QUOTE(sabinnechita @ 19 Jan 2008, 10:33)
Apoi mi-a spus ca IPSO sucks. Cam vor sa te fure la bani plus ca nu au aparatura foarte performanta ,mai ales pt RS-uri.

Si mi-a recomandat urmatoarele:
  MAC 1 a lui GRIGORESCU
  SERUS

Sunt specializate pe RS, F1. Incearca si acolo te rog. Sa ai bafta.
*

Si ce aparatura asa specializata ai nevoie pentru RS-uri? Si de ce vor sa te fura de bani cand esti in garantie? Si de unde numarul ala asa de exact? 1800 de km? Si cum de problema a aparut ca a turat-o? Cand ea exista din momentul fabricatiei?

This post has been edited by ssilviu: 19 Jan 2008, 16:12

--------------------
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
sabinnechita
post 19 Jan 2008, 16:12
Post #84

Mi-e asa mi s-a spus, asa zic. Nu fac eu reclama negativa , scriu ce am aflat de la un dealer.

--------------------
Custom intake
+
ssilviu
post 19 Jan 2008, 16:12
Post #85

F1 Man

Doar nu te asteptai ca dealerul ala sa-si laude concurenta, nu? Filtreaza si tu informatia pe care o primesti ...

This post has been edited by ssilviu: 19 Jan 2008, 16:13

--------------------
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
sabinnechita
post 19 Jan 2008, 16:17
Post #86

Nu are treaba cu, concurenta . Dealerul este din Iasi. Si pe omul ala il cunosc si am vb asa prieteneste .

In fine ,eu doar vreau sa il ajut pe baiatul cu rs-ul rosu atat. E decizia lui ce face.

--------------------
Custom intake
+
razZzor
post 19 Jan 2008, 16:19
Post #87

Mach 1 sunt cei care prepara masinile pentru Logan Cup, au mai multa experienta cu masini sport asta e sigur. Toate reparatiile o sa le faca Renault pe cheltuiala lor. Singurul lucru de care mi-e frica este sa nu fie nevoie sa imi dea motorul afara. Totusi masina are pana in 800km. Nu prea mai ma incanta o masina pe care am dat 21500E si i-am dat motorul jos in prima mie de km.

--------------------
+
rac
post 19 Jan 2008, 18:01
Post #88

teo

From: Rosiori de Vede

Fii linistit ca nu se da motorul jos pentru niste conducte.

--------------------
Renault Megane 2.2 - TR 78 VIV 2006
Bicorp Confort Dynamique, 1.6, 16V, VVT, 2006. 118.000km;1.1.2020.
+
razZzor
post 19 Jan 2008, 18:15
Post #89

Motorul de RS este cam inghesuit sub capota si turbina se afla in spatele sau si este foarte greu de ajuns la ea. Am citit pe forumul ala din UK (multumesc jjcage pt link) ca la unii le-a dat motorul afara si la altii nu. Celor fara motor afara le-a demontat anumite componente de transmisie sa ajunga la acele conducte...ceea ce e la fel de aiurea. Altii se plang ca dealer-ul le-a zis ca nu a dat motorul jos desi apar 20 de ore de lucru la masina lor...

--------------------
+
ssilviu
post 19 Jan 2008, 18:18
Post #90

F1 Man

QUOTE(razZzor @ 19 Jan 2008, 02:51)
Sper sa nu fie nevoie sa dea motorul afara. Daca se pune problema sa il dea afara o sa ii dau in judecata...nu stiu...oricum o sa iasa scandal mare.
*

Nu ai motiv pentru care sa-i dai in judecata. Ei isi respecta obligatiile contractuale.

--------------------
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
28 Pages < 1 2 3 4 5 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 29th July 2025 - 14:29
Dacia