De iarna...., cauciucuri si dotari de iarna
![]() ![]() ![]() |
De iarna...., cauciucuri si dotari de iarna
19vik |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 2.948 Joined: 23 October 07 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|||
anghelsoso |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 24 Joined: 1 May 08 ![]() |
Am prins si eu Oferta celor de la Metro. Cica era ultima zi, deja predasera voucherele (nu se asteptau sa mai cumpere cineva, probabil) si a trebuit sa astept 30 min sa le aduca de nu stiu unde.
Oferta suna astfel: 4 x Dunlop Winter Sport 3D, 195/65/R15, T91 (DOT 2910) - 933 ron (am efectuat schema "celor doua vouchere"), adica am luat 2 cauciucuri, la urmatoarele 2 am folosit voucherul de la primele anvelope, iar ultimul voucher l-am schimbat la un tip ce isi luase o masina de spalat :-d. Super tare mi s-a parut oferta pentru anvelopele 205/65/R16 deoarece valoarea voucherelor era de 200 ron/buc. Parerea mea e ca bate orice oferta la ora actuala, chiar si din online. Sa vina iarnaaaaa..... |
--------------------
Renault
Megane 2.2 Bicorp
Extreme 1.5dci 85Cp 2008
|
|
babanu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 696 Joined: 23 March 07 From: Constanta ![]() |
sa inteleg ca daca am anvelope Allseason tot ma amendeaza garcea????trebuie neaparat de iarna?
|
--------------------
Seat
Altea 2.0 TDI
FR 170CP DONEZ CETATENIA ROMANA
|
|
ianni |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 130 Joined: 6 May 06 ![]() |
QUOTE(skorpio_bog @ 30 Sep 2010, 00:03) jantele de logan au ET50 (deci vor intra mai mult in interior) de aceea ating in etrieri la megane dci pe rotile din fata. Pe rotile din spate merg bine. Doar la megane cu motor 1.4 se pare ca merg si cele de logan. Cele cu et 43 merg pe megane (si megane 1 tot jante cu et 43 are si se potrivesc si la megane 2). jantele standard au et45 cum zicea cineva mai sus, deci cele de sandero merg. Din cate am inteles si logan facelift are jante cu et43, doar loganul faza 1 are jantele cu 50. Am incercat eu jantele de logan facelift la Meganu meu dci si ating in etrieri.Chiar rau de tot. ![]() ![]() |
--------------------
Renault
Megane
2007/privile Je/mp3 si multe altele...
|
|
andreiani |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 105 Joined: 26 September 08 ![]() |
Deci pana la urma, cu legea (a se citi hotzia), ce se mai aude? A intrat in vigoare sau inca se mai cacaie pe ei?
|
--------------------
Renault
Megane 2.2
2006 Estate 1.5dCi
|
|
mahamann |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 768 Joined: 23 July 10 From: Bucuresti ![]() |
da de ce hotzie? mi se pare normal sa avem TOTI anvelope de iarna....ca are legea niste hibe...asta da, dar anvelopele de iarna sunt necesare pentru siguranta tuturor celor din trafic, si nu ca sa-ti scoata tie niste bani din buzunar!! lasa faptul ca iesi din zapada cu respectivele anvelope (marea majoritate vad asta ca principal beneficiu) dar distanta de franare este cu totul alta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
--------------------
Megane 2.2 1.5dci
Kadjar 140 GPF
2007/2020 De 10k € imi iau un BMW seria 3 care a fost făcut o singură dată daună totală!
|
|
chitsro |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.192 Joined: 4 August 07 ![]() |
pai de exemplu puteau sa faca legea asta in vara , si in felul asta se pregateau toti , in schimb au propus legea chiar inainte de iarna ...au crescut preturile la anvelope... eu am cumparat 2 anvelope anul trecut si 2 acum ,care in total au costat 1600 ron , nu e o suma tocmai de aruncat..
|
--------------------
BMW
320D
Steptronic
|
|
andreiani |
![]()
|
Da...mare dreptate...eu nu am spus ca nu trebuie sa aiba toti cauciucuri de iarna, dar atunci cand este zapada afara...sau macar atunci cand scade temperatura sub 7 grade...dar e o mare hotie atunci cand marii nostri conducatori ma pun sa-mi cumpar cauciucuri de iarna o data pe an pentru ca o luna trebuie sa merg cu ele pe temperaturi de peste 10 grade...apropo...uite aici: http://www.realitatea.net/cine-castiga-in-...pdl_770220.html ... si sa nu-mi spui tu mie ca nu e pe bune sau ca nu exista interese.
|
--------------------
Renault
Megane 2.2
2006 Estate 1.5dCi
|
|
crystale |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 52 Joined: 17 October 08 From: Bucuresti ![]() |
O lege de genul asta se da cel mai tarziu cu cateva luni inainte de perioada vizata, nu in mijlocul ei!
Si revenind ontopic, are cineva idee pe unde se gasesc in Bucuresti jante second-hand de otel potrivite pentru niste anvelope de Megane 195/65 R 15 si cam cat costa ? |
--------------------
Renault
Megane 1.5dCI 85CP
2008 Extreme
|
|
mahamann |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 768 Joined: 23 July 10 From: Bucuresti ![]() |
de acord cu faptul ca ar fi trebuit sa dea legea prin vara, in ceea ce priveste stirea din linkul de mai sus....CNADNR poate fi vazuta ca o firma care-si doteaza parcul cu anvelope de iarna indiferent daca e lege sau nu (sunt foarte multe institutii care isi doteaza fara sa fi fost vreo lege) - strict legat de stire.....este o stire cu tenta politica de la realitatea care-l injura pe basescu si daca s-a oprit curentul la cuca macaii (din alea 1000auto ale CNADNR marea majoritate oricum aveau anvelope de iarna, deci nu s-au achizitionat 4000-5000 anvelope noi, ca nu-si schimba nimeni anvelopele in fiecare an). iar in ceea ce priveste faptul ca altii ar castiga foarte mult daca s-ar introduce legea maine, nimic mai adevarat, numai ca ar castiga din cauza neglijentei specifice noua romanilor care zicem lasa ma ca merge si asa si nu o trece legea, fara sa ne gandim si la siguranta, ci doar sa avem o masina de fatada tip 4 cercuri cu tedei de prin 2000 cu anvelope coapte. (apropo, de obicei neamtul cand iti vinde masina in germania iti mai da si un set de roti de iarna, ca deh, la ei e lege, si de aia sunt pline targurile la noi cu roti de iarna de grup VW, pentru ca romanul vrea sa-si recupereze din "paguba" nu sa conduca safe pe strada). drept urmare, eu sunt total de acord cu obligativitatea anvelopelor de iarna, chiar daca ar fi trebuit data mai din timp legea respectiva...
revenind la jante de otel de megane.....am cautat (la preturi normale) de mi s-au lungit urechile, si pana la urma am luat anvelope de 16.... era zilele astea cineva pe la sectiunea bursa care dadea un set cu 100euro parca |
--------------------
Megane 2.2 1.5dci
Kadjar 140 GPF
2007/2020 De 10k € imi iau un BMW seria 3 care a fost făcut o singură dată daună totală!
|
|
andreiani |
![]()
|
Hai ca se poate discuta mult si bine pe tema asta deoarece intotdeauna parerile vor fi impartite...ceea ce ma intereseaza cel mai mult este "statusul" legii...adica, daca stie cineva daca a intrat sau, daca nu, de cand intra in vigoare...
|
--------------------
Renault
Megane 2.2
2006 Estate 1.5dCi
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
![]() Sports cars are difficult to justify, but easy to love Group: Members Posts: 4.368 Joined: 6 September 06 From: UK/RO ![]() |
Mai conteaza? Fiecare sofer care are pretentia si vrea sa circule cu masina la iarna are responsabilitatea si trebuie sa aiba anvelope de iarna cu lege sau fara lege. Chiar nu inteleg de ce tot sta lumea la discutii pe tema asta si comenteaza.
This post has been edited by skorpio_bog: 11 Nov 2010, 15:48 |
--------------------
Renault
Megane 4 RS Trophy 300 EDC
2019 VW Tiguan R-Line 2023
Fiat 500 0.9 Twinair 2012 Renault Megane 2 1.5dci 2007 |
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
babanu in conformitate cu directiva aia europeana invocata si de ai nostri guvernanti, anvelopele all season care au si marcare specifica de iarna, adica fulgul, si m+s, intra la aceeasi categorie.
cu stima |
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
mahamann |
![]()
|
de acord cu skorpio_bog, cat despre statusul legii,ultima data parca prevedea obligativitatea echiparii cu anvelope iarna doar auto peste 3,5 tone.
|
--------------------
Megane 2.2 1.5dci
Kadjar 140 GPF
|
|
Cristi17 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 63 Joined: 27 December 08 ![]() |
Legea se va aplica incepand cu noiembrie 2011.Cei ce circula in oras nu vor fi obligati sa isi monteze caucuicuri de iarna.Doar cei ce vor conduce pe drumurile nationale si/sau autostrazi vor fi obligati sa le aiba.Pentru masinile de peste 3,5 tone legea este in vigoare.Oricum tara arde iar noi.....copiem legi din afara,dar asta este.Oricum legea trebuie facuta si publicata din timp, nu sa ne faca sa dam buluc toti in magazine asa cum visau alesii nostri.
![]() |
--------------------
Renault
Megane
2008-Manager-1.6 ; 2016-Sedan-Intens-1,6 dci
|
|
igl1 |
![]()
|
posesor multumit de megane Group: Members Posts: 228 Joined: 20 February 10 From: bucuresti ![]() |
daca doriti ceva mai ieftin si destul de bun este Tigar sunt facute prin serbia de MICHELIN eu le folosesc de 3-4 ani si acum costa in jur de 200 lei 195/65/15
dar fiecare se uita si in portofel cand cumpara - al meu e mai subtire ![]() |
--------------------
renault
megane 2
2003 bicorp
- b55wks
|
|
mahamann |
![]()
|
se pare ca cei care vor fi implicati in accidente si nu au anvelope de iarna vor lua amenda separat doar pentru asta....sa fiu al naibii daca o sa fac constat amiabil cu vreunu de m-o lovi si nu are anvelope de iarna!!!
|
--------------------
Megane 2.2 1.5dci
Kadjar 140 GPF
|
|
Vesnic_nemultumitu' |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 166 Joined: 5 December 07 ![]() |
Parerea mea e cam asa: la fel cum in fiecare an, in apropierea inscrierilor la facultate, se iau de Spiru Haret, la fel e si cu anvelopele. Nu le pasa d'lor guvernanti de ce e corect sau benefic pentru societate...ci cum sa mai stoarca niste bani, contracte...atat. E ca o "sperietoare" pe care o scot si o flutura la momentul potrivit.
Cand rectorul unei universitati e sotia unui senator PSD (vezi Dimitrie Cantemir) si cand natalitatea a scazut la 1/3 dupa 1990, s-au trezit prin 2009 ca nu mai au suficienti clienti. Si pentru ca n-au alte posibilitati, nu-i duce mintea sa creeze ceva calitate pentru a atrage studentii...au facut...si fac ceea ce se pricep ei sa faca...arunca cu noroi in altii sa le fure clientii. Dupa terminarea inscrierilor...gata si propaganda...pana la anu' cand e scoasa iar sperietoarea. Dupa cum era de asteptat, "sperietoarea" cu cauciucuri de iarna a fost bagata la "naftalina" pana la anu' cand trebuie motivate niste multe vanzari pe multi bani. Eu intamplator mi-am pus cauciucuri de iarna, acum o saptamana, deoarece anvelopele celelalte erau pline de galme si mi-am zis ca-i mai bine sa iau de sezon. Altfel as fi circulat si aceasta iarna cu cele de vara, asa cum am facut 3 ani, fara probleme. In Bucuresti oricum se da cu material antiderapant pe sosele cu mult inainte sa fie deszapezite stradutele laterale ca sa pot scoate masina. Poate ca unii nu stiu, asa ca spun eu: sa circuli cu anvelope de iarna la 20*C, e chiar periculos. Pe site-ul Continental-ului sunt date niste grafice destul de aproximative care arata ca franarea de la 100 km/h cu anvelope de iarna lungeste distanta de franare cu cativa metri, foarte similar cu comportamentul anvelopelor de vara folosite la temperaturi foarte scazute. Zilele trecute, am plecat pe seara, la doar 11*C, si am fost nevoit sa pun o frana hotarata (nu brusca, nu disperata, dar pe aproape), pe asfalt uscat, curat, de la 40-45 km/h, deoarece era o trecere de pietoni pe care s-a aruncat o pustoaica neatenta. Mi-a intrat un pic ABS-ul, desi anvelopele n-au nici 200 km (Continental WinterContact TS830, adica printre cele mai bune). Nici nu vreau sa-mi imaginez ce-ar fi daca ar trebui sa pun o frana brusca pe la 20-26*C... |
--------------------
Renault
Megane 1,5 dci 85 cp
2007 Lux Privilege
|
|
vitmd |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 11 Joined: 4 July 10 From: Chisinau ![]() |
Ma gatesc si eu de iarna si am nevoie de ceva sfaturi:
1) Lichid racire - ce producator este recomandat pentru Renault si citi Litri trebuie de turnat la schimbare? Daca cineva are posibilitatea as dori si o foto unde se afla orificiul/robinetul de scurgere a lichidului de racire (pentru a economisi ceva timp) ![]() 2) Ce parere aveti despre pneuri iarna Barum Polaris2 (in limita buzunarului) http://img812.imageshack.us/img812/382/128...085polaris2.jpg 3)Ce parere aveti despre aditivi in motorina pe timp de iarna? A folosit cineva sau e doar o capcana in care se prind neshtiutorii. PS: Renault Megane II - 2004, 1.5 DCI |
--------------------
Renault
Megane II
2004, 1.5DCI
|
|
SorinCT |
![]()
|
![]() Honor et Patria Group: Members Posts: 3.441 Joined: 22 July 07 From: Constanta ![]() |
Este un topic dedicat pentru lichidul de racire aici: http://www.reno.ro/index.php?showtopic=167705&hl=antigel . Pe pagina 2 a postat skorpio_bog un tabel cu tipul motorului/cantitate antigel, etc.
La golire se scoate furtunul de la baza radiatorului. |
--------------------
Renault
Megane Sport Tourer
2012 Privilege 1.5 dCI
- CT-XX-LEA Citroen C4 1.6 HDi 2006
Clio III 1.5 dCi Expression 2007 EX: Megane Sedan II.1 1.5 dCi Expression 2005 |
|
mahamann |
![]()
|
vesnic nemultumitu, m-am mirat sa citesc in postul tau ca anvelopele de iarna vara nu au rezultate bune la franare. am intrat rpd pe siteul continental sa vad cu ochii mei.....si pana mea, asa se pare ca e. poate sa ma lamureasca cineva de ce? atata timp cat teoretic cauciucul moale are forta de adeziune aplicata asfaltului mult mai mare
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
--------------------
Megane 2.2 1.5dci
Kadjar 140 GPF
|
|
bebecool |
![]()
|
![]() Doctor de oase Group: Members Posts: 549 Joined: 26 October 06 From: Pa scaun ![]() |
Marketing:nu sunt diferente chiar asa de mari precum dau ei. Conteaza mai multe aspecte.
Cum calculeaza ei consumul la carte , asa este si cu anvelopele si masuratorile. Eu am pus gumele de iarna niste Vredestein Snowtrack 2(cumparate de pe forum) si pot sa spun ca franeaza mult mai bine decat cele de vara.Bridgestone B390, care se comporta ca niste plastice. |
--------------------
Renault/Opel
Megane 2 1.5dci 80cp/ Focus 2 1.6Tdci 2009
2007
- B-08-BBM Banii fac fericirea celor care nu merita alta fericire. (G. Gesbron)
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
![]() Sports cars are difficult to justify, but easy to love Group: Members Posts: 4.368 Joined: 6 September 06 From: UK/RO ![]() |
@ bebecool
![]() |
--------------------
Renault
|
VyRuZ |
![]()
|
![]() Chauffeur du Renault Group: Members Posts: 1.099 Joined: 3 December 09 From: București ![]() |
QUOTE(vitmd @ 12 Nov 2010, 21:35) Ma gatesc si eu de iarna si am nevoie de ceva sfaturi: [...] 1) Glaceol RX Tip D sau Glacelf Auto Supra. Primul este verde, sintetic, al doilea este rosiatic, organic. Nu se amesteca sintetic cu organic, drept urmare te uiti inainte in masina si cumperi pe cel potrivit culorii. Cel mai uzual este cel verde-galbui, sintetic, deci sunt sanse mari sa ai d-asta si tu. La noi la Regat costa 20 de Lei litrul, fie Glaceol fie Glacelf; 2) Barum sunt OK; 3) Nu pune aditivi in motorina, fie ei pt. iarna fie pt. curatat injectoare etc. Fabricantul nu recomanda, sunt oameni care au avut probleme DUPA ce au adaugat aditivi, deci pune motorina de iarna si aia e. Tine rezervorul mai sus, purjeaza filtrul de motorina de apa la service si... kilometri multi fara probleme! Eu mi-am tras azi 2 Kormoran SnowPro b2 de la Norauto, la 196 de Lei/bucata. Montajul a fost inca 30 de Lei/ambele cu tot cu echilibrare, la o vulcanizare de aici de langa mine. Sunt multumit, urmand sa mai iau inca 2 luna care vine. Sunt DOT 4610, saptamana 46 din 2010, deci sunt fresh. La Grand Arena (cartierul Berceni) mai au vreo 30 de bucati. Nu stiu in Militari. In targ la Vitan sunt niste hoti, nu am gasit nimic mai ieftin de 240 de Lei, nici chiar alea marca "LeiLingShingBing". |
--------------------
Renault
Megane 2.2 Coupe, 1.5 dCI, 63 KW,
09/2007
- B-***-**F If it ain't broke, don't fix it.
|
|
adi_tanasescu |
![]()
|
cruise control cu butoane iluminate ! Group: Members Posts: 114 Joined: 21 June 10 From: Bucuresti ![]() |
Salut baieti. Dupa 2 luni ( 71 de zile de cautat pe net ) furnizori si vanzatori de anvelope (revanzatori) am gasit, cumparat, si sunt foarte multumit de un sait al unei firme din sibiu (fara reclama ascunsa) Daca are cineva mai ieftin asteptam cu interes linkul. Eu personal mi-am luat 205/55/16 (sunt maximul de ce poti pune pe megane 2 > 0,5% decat alea de vara 205/55/17 good year excelence )cu 277 Ron tva inclus transport gratis la 4 buc .Voi ce ziceti ?
This post has been edited by cj98czh: 1 Dec 2010, 23:10 |
--------------------
renault
megane sedan 2,0 16v
2005
- B 52 ADI
|
|
chitsro |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.192 Joined: 4 August 07 ![]() |
un pret bun , depinde si ce marca sunt . ieri dupa ploaia cu gheata mi am gasit masina inghetata bocna , am frecat la parbriz si la geamuri de m am pliktisit, nici stergatoarele nu mai merg au inghetat , astepam cu nerabdare iarna dar cu zapada nu cu gheata , am cautat in carefour de la vitan sa schimb doar banda de cauciuc pentru stergatoare dar nu am gasit nimic care sa se potriveasca , ma ajuta cineva? de unde sa scumpar?
|
--------------------
BMW
320D
Steptronic
|
|
SorinCT |
![]()
|
![]() Honor et Patria Group: Members Posts: 3.441 Joined: 22 July 07 From: Constanta ![]() |
La 2.2 nu prea merge cu schimbul lamelelor de la stergatoare, trebuie cumparate cu totul. La 2.1 lamelele alea se prind cu niste cleme metalice, la 2.2 e alt sistem de prindere si alt profil al stergatorului.
|
--------------------
Renault
Megane Sport Tourer
2012 Privilege 1.5 dCI
Clio III 1.5 dCi Expression 2007 EX: Megane Sedan II.1 1.5 dCi Expression 2005 |
|
skorpio_bog |
![]()
|
Ba merg schimbate si la facelift. Vezi userul romeo la bursa ca vinde rezerve pt stergatoare aerotwin. Ii dai dimensiunile si cam atat. Daca nu le stii, stergatorul mare (de la sofer) are 65 si cel mic din dreapta 45.
|
--------------------
Renault
|
spy_oh_joy1389 |
![]()
|
![]() Megane zen și un mare plimbăreț Group: Members Posts: 3.879 Joined: 28 August 08 From: Sibiu ![]() |
Ba merge, numai ca e putina bataie de cap.
|
--------------------
Renault
2 x Megane 4 GT&Zen
||2017||2016 Hanlon's razor: "Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity."
|
|
SorinCT |
![]()
|
Ale voastre au aceasi clema de prindere sau aveti altfel bratul?
|
--------------------
Renault
Megane Sport Tourer
2012 Privilege 1.5 dCI
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th April 2025 - 11:10 |