De iarna...., cauciucuri si dotari de iarna
![]() ![]() ![]() |
De iarna...., cauciucuri si dotari de iarna
Bliss |
![]()
|
||
![]() - Group: Members Posts: 937 Joined: 10 July 06 ![]() |
|
||
--------------------
-
-
-
|
|||
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
QUOTE(Adila16 @ 15 Mar 2008, 21:51) Azi dimineata, de exemplu, erau 5 in Bucuresti si 3 la Otopeni. Si, o data ce m-am obisnuit cu senzatia de siguranta oferita de gumele de iarna, parca n-as vrea sa adaug factorilor de risc si pe cel al aderentei scazute a gumelor de vara exploatate la asemenea regimuri termice ambientale... Pai acum depinde cand mergi. Daca mergi doar dimineata e ok. Daca mergi insa si ziua pe temperaturi de 20 de grade gumele de iarna incep sa fie cam periculoase. |
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Nu te-ai grabit putin ?
Acum ninge pe DN7A, de exemplu, iar temperaturile in jumatate de tara sunt spre 0C! |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
Adila16 |
![]()
|
![]() mecanic aero (sau aerian?) Group: Members Posts: 848 Joined: 14 October 06 ![]() |
De ce crezi ca gumele de iarna exploatate la 20°C sunt periculoase?...
|
--------------------
Renault
Megane BiCorp 1.6 16v
- / aka Kurulina
Confort Dinamique / Beige Angora (TEA19) 2004 ...The more I get to know people, the more I like my dog...
|
|
dandutulescu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 376 Joined: 8 March 07 From: Dambovita ![]() |
Am achizitionat pentru iarna urmatoare 4 anvelope Pirelli winter carving. Sunt bune,adica se comporta bine pe zapada?
|
--------------------
megane sedane2 GPL
logan laureat GPL
-
08
|
|
Fuzz |
![]()
|
![]() gHIdusul Group: Members Posts: 1.013 Joined: 21 October 06 From: RFG ![]() |
Pai da o fuga la munte si fa-le o proba, sa vezi cat de multumit esti. Sunt de 1000 de ori mai bune decat cele de vara, asta e sigur
![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan Luxe Privilege 2.2 - 1.6 16v 110cp
- B-XX-FUZ
Decembrie 2006
|
|
daniel4ro |
![]()
|
![]() forumist anti Group: Members Posts: 1.168 Joined: 16 September 07 From: B U Z Ă U city ![]() |
Urmand sfaturile de pe forum, astazi mi-am bagat si eu la beci gumele de iarna Pirelli, pana in luna noiembrie...
|
--------------------
Renault
Megane 2.1
- Numar DREPTUNGHIULAR
2004 SEDANiel4ro Privilege, 1.5 DCI , 82 CP
|
|
ghertzoi |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 640 Joined: 18 March 07 From: varza a la cluj ![]() |
eu pana nu vor fii lejer peste 10-15 grade nu ma grabesc...din 2 motive, am testat deja la 16 grade si nu am probleme de aderenta la franare si in plus fac pe an maxim 4-5000 km cu cele de iarna asa ca uzura nu ma streseaza....
dar am prieteni care deja le-au schimbat pe motiv ca au vazut la prognoza meteo ca va veni serios primavara...eu nu o vad inca ![]() This post has been edited by ghertzoi: 16 Mar 2008, 21:48 |
--------------------
Renault
Megane 2.2
2007/privilege Sedan 1.6 110 cp
|
|
SwatKat |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.087 Joined: 22 June 04 From: eterna si fascinanta RO ![]() |
Si eu ma felicit ca nu le-am schimbat. Tocmai ce am venit de la Predeal si ieri ningea acolo asa de frumos.. Mai mult, pe o straduta in rampa (destul de mare unghiul), acoperita de zapada, m-am oprit ca era un caine in mijloc si n-am mai plecat. Patinam de nu-mi venea sa cred... M-am dat jos si intr-adevar era o gheata de nu se putea...
Asa ca mai stau cu astea de iarna, mai ales ca mai trebuie sa plec in we urmator la Bacau si cine stie... |
--------------------
Skoda
O3 FL 1.4TSI DSG
2017 Ex -M2.2, 1.5/100
|
|
daniel4ro |
![]()
|
![]() forumist anti Group: Members Posts: 1.168 Joined: 16 September 07 From: B U Z Ă U city ![]() |
ce marca de anvelope ai de patinau asa tare?
|
--------------------
Renault
Megane 2.1
- Numar DREPTUNGHIULAR
2004 SEDANiel4ro Privilege, 1.5 DCI , 82 CP
|
|
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
Eu am pus azi inapoi gume de vara. In urmatoarea luna nu preconizez nici un drum pe la munte, deci sanse de zapada minime. Zilele trecute pe la 20 de grade scartaiam la fiecare plecare de pe loc si abs-ul intra mult mai devreme.
|
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
Adila16 |
![]()
|
![]() mecanic aero (sau aerian?) Group: Members Posts: 848 Joined: 14 October 06 ![]() |
|
--------------------
Renault
Megane BiCorp 1.6 16v
- / aka Kurulina
Confort Dinamique / Beige Angora (TEA19) 2004 ...The more I get to know people, the more I like my dog...
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
trecut ieri la anvelopele de vara. roluit jantele de privilege cu aceasrta ocazie. cum pisicii mei am strambat jantele pe dreapta??????? iar pe stanga...mai nimic?
|
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
Judge |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 12 Joined: 25 July 07 ![]() |
Am schimbat si eu acum 2 zile cauciucurile de iarna cu cele de vara.
|
--------------------
Renault
Megane Sedan Privilege 1.5 dci 85CP noir black
2007
|
|
sandman_ |
![]()
|
![]() software engineer Group: Members Posts: 2.416 Joined: 20 June 05 From: Viena, Austria ![]() |
|
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
- GJ-01-SSP
Dinamique, 2.0 16v 136cp, 2005 Renault Laguna 3 2.0dCi, 150CP, 2008
and the best is still to come... |
|
Adila16 |
![]()
|
Fain raspuns, sandman.
Dar nu sunt convins. Parol. Cu cele de vara am avut surpriza sa nu pot frana eficient la temperaturi joase. Pan-acum, cu cele de iarna, m-am tot oprit chiar si cand termometrul de bord arata 19°C... In afara de faptul ca devin mai zgomotoase si, presupun, ca sporeste un pic si gradul de uzura, nu am sesizat alte impedimente. LE: Lucruri confirmate, ulterior observatiilor mele, si de flacaul specializat in trenuri de rulare auto, actualmente dealer de anvelope... |
--------------------
Renault
Megane BiCorp 1.6 16v
- / aka Kurulina
|
|
SwatKat |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.087 Joined: 22 June 04 From: eterna si fascinanta RO ![]() |
QUOTE(daniel4ro @ 16 Mar 2008, 22:02) Sava eskimo S3. Da nu stiu daca altceva putea urca bine pe acolo, fara avant. Era pe o straduta in Predal in partea stanga a statiunii, in rampa rau si pe jos era luciu.. (nu nicoleta ![]() Oricum iarna asta si-au facut exemplar datoria gumele astea... |
--------------------
Skoda
O3 FL 1.4TSI DSG
2017 Ex -M2.2, 1.5/100
|
|
Mihai_E |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 687 Joined: 21 October 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Adila16 @ 17 Mar 2008, 11:42) Fain raspuns, sandman. Dar nu sunt convins. Parol. Cu cele de vara am avut surpriza sa nu pot frana eficient la temperaturi joase. Pan-acum, cu cele de iarna, m-am tot oprit chiar si cand termometrul de bord arata 19°C... In afara de faptul ca devin mai zgomotoase si, presupun, ca sporeste un pic si gradul de uzura, nu am sesizat alte impedimente. LE: Lucruri confirmate, ulterior observatiilor mele, si de flacaul specializat in trenuri de rulare auto, actualmente dealer de anvelope... confirm si eu lucrul asta: anvelopa de iarna frineaza f. bine la temperaturi ridicate (fapt probat chiar ieri cind cel din fata mea a oprit brusc la o trecere, iar eu a trebuit sa opresc de la 40km/h la 0 in citiva metri). LE: fara sa intre abs-ul, de unde deduc ca aderenta a fost buna This post has been edited by Mihai_E: 17 Mar 2008, 14:16 |
--------------------
Renault
Megane Sedan
2006 1.5dCi 100 CP Shit happens!
|
|
ssilviu |
![]()
|
Cauciucul are o gama limitata de temperatura in care functioneaza eficient. Daca e sub gama respectiva, cum e in cazul gumelor de vara iarna, sau daca e peste gama respectiva, cum e in cazul gumelor de iarna vara, aderenta scade sub optim. Daca gumele de iarna aveau aderenta foarte buna si vara existau doar gume de iarna pe care le foloseai si iarna si vara
![]() This post has been edited by ssilviu: 17 Mar 2008, 16:06 |
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
|
Mihai_E |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 687 Joined: 21 October 02 From: Bucuresti ![]() |
da, da' poate gama de temperatura a cauciucurilor de iarna e mai mare decit cea a celor de vara.
|
--------------------
Renault
Megane Sedan
2006 1.5dCi 100 CP Shit happens!
|
|
rombul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 568 Joined: 28 November 07 From: bucuresti ![]() |
Am montat anv de vara de 2 saptamani merg brici
|
--------------------
renault
captur
- B-21- ....
0,9 tce 90 cp Vcker's Supermarine Spitfire IX B Motor Rolls ROYCE MERLIN
|
|
19vik |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.948 Joined: 23 October 07 From: Bucuresti ![]() |
La postul lui ssilviu, as mai adauga ca anvelopele de iarna au alte dezavantaje vara, decat cele de vara iarna. De exemplu, elasticitatea mai mare, devine prea mare la temperaturi ridicate, se deformeaza mai mult, se incalzesc mai tare, apar uzuri premature, e ca si cum ai rula cu presiune mai mica in roti, apare un consum mai mare cum a observat cineva mai sus. Majoritatea nu au profil optimizat anti-acvaplanare.
PS. Topicul "De iarna..." se transforma in "De vara...", poate trebuia deschis altul |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
Adila16 |
![]()
|
De acord cu tine, ssilviu, apropos de plaja de temperaturi pe care anvelopa are eficienta maxima...Vezi cazul gumelor de vara care se rigidizeaza excesiv la temperaturi scazute...
Revenind la anvelopa de iarna, aceasta functioneaza bine (adica raportul aderenta/uzura) la temperaturi de sub 7grC. Insa, asta nu inseamna ca la temperaturi de peste 7grC anvelopa isi pierde aderenta. Frecarea ramane la fel, numai ca, datorita retetei cauciucului din care e confectionata calea de rulare, creste in mod abrupt gradientul de uzura al acesteia, ceea ce face gumele dedicate anotimpului rece sa devina nerentabile economic pentru a fi exploatate in astfel de regimuri de temperaturi ambientale. |
--------------------
Renault
Megane BiCorp 1.6 16v
- / aka Kurulina
|
|
ssilviu |
![]()
|
QUOTE(Adila16 @ 17 Mar 2008, 21:16) Insa, asta nu inseamna ca la temperaturi de peste 7grC anvelopa isi pierde aderenta. Poate imi explici de ce zilele trecute pe la 21 de grade cu gumele de iarna dadeam scart la fiecare plecare de la stop. Condus la fel ca la 5 grade de exemplu. ![]() |
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
|
Adila16 |
![]()
|
Ce gume de iarna posezi?...
Io n-am reusit performanta asta cu Carvingurile mele. Care nu sunt nici macar premium... |
--------------------
Renault
Megane BiCorp 1.6 16v
- / aka Kurulina
|
|
Bliss |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 937 Joined: 10 July 06 ![]() |
Adila16: Teoria asa spune, practic si eu am patit acelasi lucru cu cele de iarna. In zilele cu 20 grade patinau la plecarile mai bruste si se simteau altfel la frane mai din scurt. Poate depinde si de producatorul cauciucului, compozitie, model etc, desi la temperaturi scazute au fost ireprosabile. Cert e ca la cele de vara au disparut "simptomele".
|
--------------------
-
-
-
|
|
Adila16 |
![]()
|
Asta era urmatoarea mea observatie. D-aia l-am si intrebat pe ssilviu ce gume de iarna poseda.
Ce calitate au, ce rulaj au... Gumele sunt ca si oamenii: de diferite calitati cu diferite uzuri... ![]() Repet, personal, nu am sesizat ruperea anormala a aderentei cu Carvingurile, desi, chiar am demarat de cateva ori ceva mai ''iuresist''. Oi fi io mai neavenit... ![]() This post has been edited by Adila16: 17 Mar 2008, 21:43 |
--------------------
Renault
Megane BiCorp 1.6 16v
- / aka Kurulina
|
|
ssilviu |
![]()
|
Dunlop Winter Sport cumparate in noiembrie, rulaj 5000 de km. Deci nu cred sa fie vreo problema
![]() |
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
|
Adila16 |
![]()
|
Probabil ca ai fost mai grabit decat de obicei...
![]() Sau ai nimerit carburant de calitate... 17 Mar 2008, 22:56: Nu vad de ce s-ar reduce aderenta la guma de iarna folosita...vara... Daca materialul se "inmoaie" excesiv, se accelereaza uzura. Cu Pirelli-urile mele n-am experimentat astfel de fenomene neplacute. Si pot a-ti marturisi ca sambata (cu 19 grC in termometru) am fost pana la Pitesti, si n-am prea iertat pedala acceleratorului (150 pe vitezometru). Si am cam ratat iesirea de pe autostrada spre Pic si a trebuit sa apas frana destul de vioi (in afara unui fel de muget ca de frana de camion, n-am sesizat alte manifestari ciudate: cum ar fi derapajul sau intrarea ABS-ului...). Dupa ceva kilometri parcursi cu 150 kmh, gumele aveau tot dreptul sa se incalzeasca gospodareste. Plus temperatura ambientala. 'Or fi Dunlop-urile confectionate dintr-un material mai aparte. ![]() This post has been edited by Adila16: 17 Mar 2008, 22:56 |
--------------------
Renault
Megane BiCorp 1.6 16v
- / aka Kurulina
|
|
ssilviu |
![]()
|
Sau din contra. Dunlopurile mele sunt mai de iarna decat Pirelli-urile tale
![]() ![]() |
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th August 2025 - 12:00 |