De iarna...., cauciucuri si dotari de iarna
![]() ![]() ![]() |
De iarna...., cauciucuri si dotari de iarna
claus |
![]()
|
||
![]() private spice Group: Members Posts: 1.695 Joined: 27 November 03 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
renault
megane II
2003 confort dynamique
|
|||
PAM |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 56 Joined: 13 October 06 ![]() |
@sandman, meghitzanul: e drept ca zilele cu zapada in Bucuresti sunt putine dar pe mine si asa putine cum sunt ma termina psihic.
![]() ![]() @claus: merci mult de primire. nu ma pricep eu la masini dar am invatat destule citind de la voi. ![]() |
--------------------
Honda
Civic ... Type R (e bine, ramm?)
2007
|
|
dahn |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 45 Joined: 14 November 05 From: Timisoara ![]() |
O intreabare mai mult existentiala. Care sunt avantajele anvelopelor dedicate (vara, iarna) fata de cele all-weather?
Am cautat pe forum dupa all-weather, n-am gasit mai nimic, si cum am megane m-am gandit sa ma agat de topicul asta pentru ca exista o gramada de topicuri cu anvelope si chiar n-am stiut unde sa intreb. Sa dezvol un pic punctul meu de vedere. Conduc un megane incaltat cu anvelopele din fabrica (all-weather) de un an de zile. Am prins si iarna trecuta (cu zapada, nezapada, ger, etc) si vara asta care tocmai s-a terminat (cu caldura, ploi, etc). Conduc zic eu normal, nici sportiv nici prudent. Nu pot sa zic ca am remarcat vreo diferenta. Am citit despre avantajele/dezavantajale diferitelor tipuri de anvelope dedicate, insa nu pot sa spun ca mi se pare ca actualele anvelope s-au comportat necorespunzator (pt. mine cel putin). Pe deasupra in cazul in care ai anvelope vara/iarna, cele de iarna cu siguranta le voi folosii 70% pe ciment uscat, poate doar 30% pe zapada pentru ca nu-mi amintesc vreo iarna in care sa fii fost timp de 3 luni zapada/gheata pe sosea mai mult de 30% din timp. Asadar chiar si cu anvelope de iarna 70% din timp o sa merg pe uscat unde anvelopele astea se comporta cel mai prost. Voi ce aveti de zis? |
--------------------
Megane II.1 Sedane
Confort Expression
2005, 1.6 16v Renault Megane II.1 Sedan, 1.6 16V, 115CP, Confort Expression, octombrie 2005
|
|
bogdan20 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 383 Joined: 1 August 04 From: Iasi ![]() |
Anvelopele de iarna nu se numesc asa doar pentru a fi folosite pe zapada,gheata sau polei.Ele sunt necesare pe masina atunci cand temperatura exterioara scade sub 6 grade celsius.Asadar nu au fost inventate de poamana ci pentru a fi folosite in anumite conditii.Cine vrea isi cumpara cine nu nu la fel si in cazul utilizarii caucicurilor all-season.Fiecare face cum crede ca e mai bine.
|
--------------------
Honda Accord
ES
- IS 01 DOR
2007
|
|
claus |
![]()
|
![]() private spice Group: Members Posts: 1.695 Joined: 27 November 03 From: Bucuresti ![]() |
pai.. zici tu ca ai all-weather pe masina.. de fabrica ?
in principiu, ca idee.. cauciucurile all-weather inseamna niste cauciucuri mai proaste si vara si iarna.. decat niste cauciucuri doar de vara/iarna .. |
--------------------
renault
megane II
2003 confort dynamique
|
|
uncle |
![]()
|
![]() pole after pole Group: Members Posts: 528 Joined: 19 July 05 From: Bucuresti ![]() |
@dahn
in principal temperatura dicteaza cele 2 tipuri de anvelope (tine de cum reactioneaza "cauciucul" la temperaturile cu + si cu -), evident asta combinata cu desenul caii de rulare. sper ca te-am lamurit ![]() |
--------------------
renault
megane 1.4 16v / yamaha szr 660
>>> 2005 / 1998 2.1 hatch, Influence > 26.600km la revizia de 30k pe data de 03.01.2007
|
|
Hora_ce |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 142 Joined: 25 May 04 From: Cluj-Napoca ![]() |
Cum sunt Pirelli de iarna?
alta varianta ar fi Dunlop... :-/ |
-------------------- Volkswagen Passat, B6, SL, 2.0tdi 140CP, 2006
|
|
sandman_ |
![]()
|
![]() software engineer Group: Members Posts: 2.416 Joined: 20 June 05 From: Viena, Austria ![]() |
@ hora-ce : pirelli intra la categoria celor bune. Pana la urma, la cum le folosim noi, cam toate anvelopele de iarna sunt bune.
@dahn: asa cum spunea bognad20, anvelopele de iarna au alt compus, care le permite sa atinga temperatura optima de functionare mai repede decat cele de vara. La temperaturi scazute( sub un prag situat intre 4 si 7 grade) anvelopele de vara se contracta farte mult, comportamentul lor pe asfalt apropiindu-se de cel al uni bucati de plastic ( a carui aderenta e foarte redusa). Aceasta este diferenta definitiorie intre cele doua tipuri de anvelope in ceea ce priveste comportamentul pe asfalt uscat. Cand intervine zapada, este clar de ce unele sunt mai bune decat celelalte |
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
- GJ-01-SSP
Dinamique, 2.0 16v 136cp, 2005 Renault Laguna 3 2.0dCi, 150CP, 2008
and the best is still to come... |
|
geo.meg |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 328 Joined: 17 February 04 From: Bucuresti ![]() |
Oameni buni , sunt multe modele de iarna dar nu toate se comporta la fel pe suprafete acoperite cu zapada .
Anvelopele All Season , nu sunt altceva decat o corcitura intre cele de vara si cele de iarna , adica nici una nici alta . Rolul anv de iarna indiferent de marca este acela de a pastra aderenta in conditii de siguranta chiar daca temperatura scade sub 7 oC , cand orice anvelopa de vara se intareste si se comporta precum o " opinca" pe astfalt . Modalitatea de a alege o anvelopa de iarna depinde de gusturile fiecaruia , ce profil iti place , ce marca preferi , daca sunt zgomotoase , pretul , si multe altele . Cea mai buna solutie de alegere ar fi cu ajutorul site-urilor care testeaza in fiecare an anvelopele de iarna de la toti producatorii de anvelope din toate punctele de vedere enumerate mai sus , unde va puteti face o idee despre cea mai performanta anvelopa de iarna care merita cumparata . This post has been edited by geo.meg: 8 Nov 2006, 21:57 |
--------------------
Renault
Megane Sedan 2.1
-Expression
|
|
dahn |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 45 Joined: 14 November 05 From: Timisoara ![]() |
Multumesc de raspunsuri. Chestia asta cu pastrarea aderentei pe asfalt in conditii de temperatura scazuta mi-a scapat. In sensul ca eu intelesesem ca mergand pe asfalt uscat (iarna ce-i drept) cele de iarna se uzeaza mai repede. Probabil ca am inteles eu gresit, si treaba asta cu pastrarea caracteristicilor la temperaturi scazute suna logic. Mai ales comparatia lui geo cu opinci pe asfalt mi-a fost foarte de ajutor.
Geo, ai ceva linkuri cu siteurile de care vorbesti? Cat despre anvelope, daca sunt ceva timisoreni pe aici puteti sa-mi recomandati vreun magazin de incredere? |
--------------------
Megane II.1 Sedane
Confort Expression
2005, 1.6 16v Renault Megane II.1 Sedan, 1.6 16V, 115CP, Confort Expression, octombrie 2005
|
|
Meghitzanul |
![]()
|
![]() ***** 4 ISOFIX Group: Members Posts: 1.619 Joined: 10 January 05 From: Bucuresti ![]() |
link-uri sunt....trebuie doar sa citesti topicurile dedicate pt ca multe chestii sunt scrise deja....unul de ex f nou (2006) l-am dat eu in postul 905 si mai sunt si altele
iti recomand calduros sa studiezi bine topicul chiar daca iti va lua ceva timp si sa alegi ce e mai bun pt ca e vorba de siguranta ta si a familiei tale....parerea mea ![]() bafta! |
--------------------
VW Passat Variant
2.0TDI 170cp
DSG 2008 Audi A3 Sportback 2.0TDI 140cp DSG 2008
ex Renault Megane 1.6 16v 2004 Alan 42 + Sirio Turbo 2000 / Alan 42 + Sirio Turbo 1000 |
|
sforicel |
![]()
|
![]() . Group: Members Posts: 28 Joined: 9 November 06 From: Bucuresti ![]() |
A auzit cineva de anvelopele MILESTONE WINTER SPIKE (A)?
Ce parere aveti? |
--------------------
Renault
Megane Estate (Spania) 2005 - 1.6
+ Fluence (Turcia) 2012 - 1.6 16V
|
|
RoVal1972 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 434 Joined: 22 November 05 From: Bucuresti ![]() |
dupa ce anul trecut am reusit sa-mi iau doar 2 Firestone Winterhawk 205/55/R16, le-am luat acum o saptamana si pe celelalte doua.
Nu cred ca sunt mai bune ca Pirelli SnowControl de la M1, dar isi vor face treaba suficient de bine. |
--------------------
Renault Megane
Sedane
2005 1.6. 16V ________________________________________________
Renault Megane Sedan Privilege 1.6 16V + Clima& Xenon+ full airbags. Noir nacre. Nov. 2005 ex. Renault Megane Classic 1.6 16V. 2001 ex. Dacia 1310 1.6l. 1999 |
|
Hora_ce |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 142 Joined: 25 May 04 From: Cluj-Napoca ![]() |
achizitzionat 4 bucatzi Pirelli SottoZero Winter210. Pret: 4.2mil/bucata
Inainte sa datzi banii pe cauciucuri... facetzi un sondaj de piatza. Cautatzi importatori directzi & distribuitori de prima mana. In cluj, aceleasi anvelope erau 5.6mil/bucata ![]() |
|
|
Zetu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 633 Joined: 18 December 04 ![]() |
Eu am auzit azi o reclama la radio (kiss fm) facuta de jugaru si zicea ca atunci cand cumperi o anvelopa pirelli primesti 2 si daca iei 2 primesti 4. Insa nu am inteles prea bine la ce firma se intampla chestia asta ca zicea doar un numar de telefon in reclama. Daca mai prinde cineva informatii suplimentare poate la imparte cu noi
![]() |
--------------------
NISSAN
QASHQAI 1.3 dct Tekna
2019
|
|
conucristi |
![]()
|
![]() Un membru oarecare ... Group: Members Posts: 106 Joined: 12 September 06 From: Bucuresti ![]() |
Nu vreau sa fac reclama dar vezi la www.samaservice.ro
Ce nu stiu este daca se aplica la toate anvelopele de iarna sau doar la anumite modele. Daca aflii ceva spune-ne si noua. |
--------------------
Renault
Megane 2.2 Sedan
2006 1.6 16V
|
|
Hora_ce |
![]()
|
daca e sa te iei dupa pretul oferit pe site... iti vine sa lesini!
4 BUCATZI Sottozero 4x929,00 RON = 3.716,00 RON TOTAL COMANDA : 3.716,00 RON |
|
|
padre |
![]()
|
![]() Il padrino Group: Members Posts: 1.890 Joined: 20 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Promotii cu 2 anvelope la pret de 1 au PneuMax (Cefin) si Sama. Din pacate sunt doar cateva dimensiuni in promotie. Mai au promotie la Pirelli si cei de la depozituldeanvelope.ro.
Acolo unde zic ca iei 2 anvelope la pret de 1 de obicei 1 anvelopa costa aproape cat 2 ![]() ![]() Eu recomand depozituldeanvelope.ro si Primat Gold. Cei mai buni pana acum, la mai multe capitole (relatii telefonice, preturi, servire, montaj). |
--------------------
Ford
Mondeo
2.5T ex Renault Megane 2.1 1.5 dCi
|
|
FISICHELU |
![]()
|
![]() Boo Boo Dad Group: Members Posts: 595 Joined: 4 December 05 From: Onesti ![]() |
Am noutati! La reprezentanta Peugeot din Bc (Trend Automobile parca se numeste) Nokian-urile de iarna: pentru 205/55/R16- 220 lei/cauciuc. Mai bine nu imi amintesc cat au fost Michelin-urile...
|
--------------------
Renault
Megane Sedan CfExp
1,5 dCi 2005 Mercedes C Classe 2.0 CDI full option 2003
|
|
Solon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.034 Joined: 16 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Pai astea au super pret!Ramane de vazut cat sunt de bune!
|
--------------------
3 japoneze
2 nemtoaice
si cam atat
|
|
Meghitzanul |
![]()
|
![]() ***** 4 ISOFIX Group: Members Posts: 1.619 Joined: 10 January 05 From: Bucuresti ![]() |
intr-adevar super pret.....merita
eu am luat Nokian WR anul trecut si am dat 4,3 mil/buc, anul asta am vazut ca erau cam 3,5 mil la Auto Soft, dar pana la 2,2 mil e cale lunga am fost si sunt f multumit de ele probabil si astea tot WR sunt |
--------------------
VW Passat Variant
2.0TDI 170cp
DSG 2008 Audi A3 Sportback 2.0TDI 140cp DSG 2008
ex Renault Megane 1.6 16v 2004 Alan 42 + Sirio Turbo 2000 / Alan 42 + Sirio Turbo 1000 |
|
sforicel |
![]()
|
QUOTE(padre @ 10 Nov 2006, 15:20) Eu recomand depozituldeanvelope.ro si Primat Gold. Cei mai buni pana acum, la mai multe capitole (relatii telefonice, preturi, servire, montaj). Nu uitati de Laros, am luat de la ei 4 Continental TS 790 (205/60R15 82H) la doar 340 lei/buc cu montaj inclus! La altii erau mult mai scumpe (de ex. Primat Gold 412 lei/buc). |
--------------------
Renault
|
|
darem |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 617 Joined: 19 January 06 From: Constanta ![]() |
Cum pot afla anul de fabricatie al unui pneu de iarna sh?
Multumesc! This post has been edited by darem: 17 Nov 2006, 21:52 |
--------------------
renault megane
SEDAN
2005 PRIVILEGE
|
|
geo.meg |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 328 Joined: 17 February 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(darem @ 17 Nov 2006, 23:52) Pai este farte simpu , pe o parte a anvelopei , se afla o stanta cu 4 cifre , primele 2 reprezinta saptamana , iar celelalte 2 reprezinta anul . Exemplu : [ 2306] - 23 este saptamana de fabricatie - 06 este anul fabricatie Daca nu vreti sa fiti pacaliti uitativa tot timpul la data de fabricatie a anvelopelor indiferent daca este noua sau SH . De obicei dealerii de anvelope , de multe ori raman cu anvelope de iarna trecut pe stoc , pe care vor sa le vanda in iarna urmatoare , si le vor baga la fel si fel de promotii , pentru a scapa de ele . |
--------------------
Renault
Megane Sedan 2.1
-Expression
|
|
sforicel |
![]()
|
Privind data de fabricatie a anvelopei toti producatorii considera ca o anvelopa poate fi pastrata in depozite maxim 2 ani de la data fabricatiei.
La cumparare trebuie tinut cont si de numarul de km/an ce vor fi facuti cu ea. Este adevarat ca anvelopele produse iarna trecuta sunt la promotie, dar daca faci un numar mare de km si te incadrezi in cinci ani de la data fabrictiei pina o schimbi, nu inteleg de ce sa dai mai multi bani pe acelasi tip de anvelopa. Exemplu: anvelopa fabricata in saptamina 25/2005 - 340 lei, iar cea in saptamina 15/2006 - 430 lei, pe o iarna min. 12.000 km. |
--------------------
Renault
|
|
adrianpurcarin |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 245 Joined: 15 August 05 From: Bucuresti(Gorjului) ![]() |
Am primit azi un fluturas care spunea(si s-a confirmat pe site) ca la samaservice(www.samaservice.ro) este oferta cu doua cauciucuri la pret de 1. Aviz amatorilor.
|
--------------------
Renault
Megane II Sedan
2005, Influence 1,5DCI, 100CP, Vert Cuivre, iunie 2005
Suzuki GSR600 |
|
dmc |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 703 Joined: 20 December 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(adrianpurcarin @ 18 Nov 2006, 00:06) Am primit azi un fluturas care spunea(si s-a confirmat pe site) ca la samaservice(www.samaservice.ro) este oferta cu doua cauciucuri la pret de 1. Aviz amatorilor. Eu zic sa fugiti de samaservice pentru ca oferta lor este de "2 bani". Ofera doua cauciucuri la pret de unul dar pretul unui cauciuc este dublu sau mai mult decat la alte firme. Teapa curata. Am gasit firme care la 3 cumparate iti ofereau fie unul gratis fie 25% reducere si sincer preturile erau ok. |
--------------------
Renault
Megane II
2004 - 1.6 115 Megane 2 Sedan 1.6 115 Privilege
Iulie 2004 |
|
adrianpurcarin |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 245 Joined: 15 August 05 From: Bucuresti(Gorjului) ![]() |
Nu mi se pare chiar proasta oferta: BF Goodrich Winter G Go 472 lei 2 buc; Michelin Alpin A2 555 lei 2 buc; Pirelli Snowcontrol/Snowsport 506 lei 2 buc, toate 195/65/R15 91T. Mi se par niste preturi OK.
|
--------------------
Renault
Megane II Sedan
2005, Influence 1,5DCI, 100CP, Vert Cuivre, iunie 2005
Suzuki GSR600 |
|
dexter |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 58 Joined: 15 April 04 From: Bucuresti ![]() |
Sincer, cred ca dmc are dreptate
![]() De exemplu la www.laros.ro preturile sunt mai mici decat cele de la Sama, cu tot cu oferta. Si cam astea sunt preturile din piata, caci am incercat pe la mai multi vanzatori de anvelope si cam astea ar fi preturile "normale" |
--------------------
Skoda
Octavia 2 Tdi
Trend / septembrie 2008
|
|
AlexC |
![]()
|
![]() Vrum Vruuum Group: Members Posts: 1.651 Joined: 22 May 05 From: Bucuresti ![]() |
M-am hotarat si eu sa incalt masina cu papuci de iarna, dar nu stiu de unde as putea sa iau niste jante de tabla/otel de 15" la un pret decent. Vanzatorii online de jante ori au numai aliaje ori nu au deloc.
Mersi. |
--------------------
Renault
Laguna III Privilege
2.0dci CVA 150CP Butoanele ne fac viata mai frumoasa :)
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 3rd August 2025 - 02:24 |