Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages  1 2 3 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Teava apa sparta in asfalt, gheata, carambol, Si nu am CASCO

silviumc
post 16 Dec 2010, 09:06
Post #1

Members

Group: Members
From: Bucuresti

Aseara, pe Splaiul Independentei, intre Piata Natiunilor Unite si Pod Izvor, era o teava de apa sparta sub asfalt si iesea apa pe drum. Apa s-a luat pe rotile masinilor, s-a intins si-a inghetat. Inainte de baltoaca din teava era asfalt uscat pe tot drumul.

Dupa 10-15m de la baltoaca este o trecere de pietoni. In dreptul acesteia era o masina care parca sau facea ceva manevra. O masina a franat si a evitat la limita, dar eu n-am mai scapat si am intrat in spatele ei, desi am pus frana de departe si a intrat ABS-ul. Nu am avut unde sa trag de volan, erau masini peste tot, stanga, dreapta. Am alunecat pe gheata si mazga. Aveam anvelope de iarna.

Dupa ce am sunat la 112 si am aflat ca nu o sa vina Politia, mi-am impins masina pe dreapta cu ajutorul cuiva.

La 20 de minute de asta, alta masina a intrat in derapaj, s-a lovit de a mea (in spate) si a iesit un carambol cu 5 masini + a mea de pe margine.

Ulterior am aflat ca mai fusese un accident cu 4 masini in acelasi loc, ceva mai devreme.

Cand m-am intors la fata locului de la Politie, venise o echipa Veolia care spargea asfaltul sa repare teava.

Nu am CASCO, iar masina are avarii la partea din fata, capota, radiator, parbriz, aripa. Si mi-au sarit si airbag-urile frontale. Sasiul nu pare afectat si nici directia, dar motorul cred ca e deplasat.

Intrebarea mea este: am vreo sansa sa recuperez niste bani de la Primarie sau de la Veolia (firma cu apa curenta), dandu-i in judecata ca n-au facut reparatia la timp? Si pe care dintre ei?

Atasez cateva poze pe care le-am facut imediat dupa accident (nu sunt toate, si mai am si un film)

This post has been edited by silviumc: 16 Dec 2010, 09:49

Attached thumbnail(s)
20101215_003.jpg ( Size: 559.04k ) Number of downloads: 1133
20101215_007.jpg ( Size: 601.91k ) Number of downloads: 1206
20101215_010.jpg ( Size: 504.24k ) Number of downloads: 1156

--------------------
Renault Megane 3 hatchback 2011 Sporty Dynamique TCe 130
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
rtBK
post 16 Dec 2010, 09:12
Post #2

Unique like everyone else

1. echipati eram?
2. in instanta cred ca vor spune " soferul nu a adaptat viteza la conditiile de drum". Avand in vedere cat de circulata e artera respectiva e cam greu sa nu le dai dreptate chiar daca intr-o oarecare masura sunt si ei vinovati.

ieri cand am fost cu masina in service am patit acelasi lucru in alta zona din bucuresti si totusi nu a fost nici un accident in zona.

--------------------
Renault Clio 4GT Line 2017

Trek Valencia
+
argon
post 16 Dec 2010, 09:38
Post #3

Mesaj semiautomat

1. Pe apa ingjetata de genul ala numai daca esti echipat cu anvelope cu cuie poate mai scapi.

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
rtBK
post 16 Dec 2010, 09:42
Post #4

Cum crezi ca o sa dea in sala de judecata o explicatie ca asta? Aveam anvelope de vara, dar ce? ca doar cu anvelope cu cuie mai scapai! ... Asta in timp ce in poze se vad clar cel putin 20 de masini cum trec linistite pe langa.

--------------------

Trek Valencia
+
silviumc
post 16 Dec 2010, 09:56
Post #5

Members

QUOTE(rtBK @ 16 Dec 2010, 10:42)
Cum crezi ca o sa dea in sala de judecata o explicatie ca asta? Aveam anvelope de vara, dar ce? ca doar cu anvelope cu cuie mai scapai! ... Asta in timp ce in poze se vad clar cel putin 20 de masini cum trec linistite pe langa.
Calm ninja, nu mai zice ca nu aveam anvelope de iarna! Asta este in imaginatia ta! Ti-am facut ceva? Sau doar incerci sa faultezi pentru spectacol?

Pozele sunt facute dupa accident, ca sa evidentiez problema cu teava. Masina mea nu apare acolo, este trasa pe dreapta.

--------------------
+
rtBK
post 16 Dec 2010, 10:09
Post #6

nu incercam sa te faultez, dar sunt curios cum crezi ca o sa castigi un proces daca nu iei toate lucrurile in considerare. Altfel suna "desi eram echipat... " decat "aveam anvelope de vara, dar nu asta conteaza" sau din contra de ce crezi ca nu vor lua cei pe care vrei sa ii dai in judecata in considerare?

p.s. suntem cu totii prieteni aici wink.gif

This post has been edited by rtBK: 16 Dec 2010, 10:10

--------------------

Trek Valencia
+
adi_ar
post 16 Dec 2010, 10:22
Post #7

Membru autentic si conservator

Group: Moderatori
From: Arad

Dupa mine, desi logic vorbind sunt acolo niste responsabilitati, nu ai nici o sansa sa recuperezi ceva singur. Poate daca va constituiti intr-o asociatie toti cei pagubiti mai aveti sanse.
De ce? Deoarece se incadreaza la "conditii meteo nefavorbile" si nu poti demonstra ca ai avut sub 30 Km/h, deci: "neadaptare la conditii meteo nefavorabile".

QUOTE(ROUG 195/2002)
Art. 123. – Conducătorul de vehicul este obligat să circule cu o viteză care să nu depășească 30 km/h, în localități, sau 50 km/h în afara localităților, în următoarele situații:
a) la trecerea prin intersecțiile cu circulație nedirijată;
B) în curbe deosebit de periculoase semnalizate ca atare sau în care vizibilitatea este mai mică de 50 m;
c) la trecerea pe lângă grupuri organizate, coloane militare sau cortegii, indiferent dacă acestea se află în mers sau staționează pe partea carosabilă a drumurilor cu o singură bandă de circulație pe sens;
d) la trecerea pe lângă animale care sunt conduse pe partea carosabilă sau pe acostament;
27
e) când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheață, zăpadă bătătorită, mâzgă sau piatră cubică umedă;
f) pe drumuri cu denivelări, semnalizate ca atare; g) în zona de acțiune a indicatorului de avertizare „Copii” în intervalul orar 0700 – 2200 precum și a indicatorului „Accident”;
h) la trecerile pentru pietoni nesemaforizate, semnalizate prin indicatoare și marcaje, când drumul public are cel mult o bandă pe sens, iar pietonii aflați pe trotuar, în imediata apropiere a părții carosabile, intenționează să se angajeze în traversare;
i) la schimbarea direcției de mers prin viraje;
j) când vizibilitatea este sub 100 de m în condiții de ceață, ploi torențiale, ninsori abundente.

This post has been edited by adi_ar: 16 Dec 2010, 10:50

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 1.5 dCI 2005
iGO 9.6.29.357899
+
silviumc
post 16 Dec 2010, 10:23
Post #8

Members

QUOTE(rtBK @ 16 Dec 2010, 11:09)
dar sunt curios cum crezi ca o sa castigi un proces daca nu iei toate lucrurile in considerare. Altfel suna "desi eram echipat... "
Pai intrebarea mea era daca merita sa ma apuc de acest proces. Aveam anvelope de iarna, aveam ABS, aveam de toate, numai noroc n-am avut.

--------------------
+
R19/16v
post 16 Dec 2010, 10:24
Post #9

Oldschool Member

From: Ploiesti

N-aveai casco nedumerire.gif

--------------------
DS 5H VRSCA Screamin' eagle
Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back!
+
silviumc
post 16 Dec 2010, 10:29
Post #10

Members

QUOTE(adi_ar @ 16 Dec 2010, 11:22)
Dupa mine, desi logic vorbind sunt acolo niste responsabilitati, nu ai nici o sansa sa recuperezi ceva singur. Poate daca va constituiti intr-o asociatie toti cei pagubiti mai aveti sanse.
De ce? Deoarece se incadreaza la "conditii meteo nefavorbile" si nu poti demonstra ca ai avut sub 30 Km/h, deci: "neadaptare la conditii meteo nefavorabile".
Cum se incadreaza la conditii meteo nefavorabile o teava sparta de sub drum? Am spus ca asfaltul era perfect uscat pana acolo, se vede si din poza ca gheata incepe brusc din acel loc.

Daca nu ar fi fost apa de la teava, nu s-ar fi intamplat absolut nimic.

--------------------
+
klaus
post 16 Dec 2010, 10:30
Post #11

步步

QUOTE(silviumc @ 16 Dec 2010, 10:23)
Pai intrebarea mea era daca merita sa ma apuc de acest proces.  Aveam anvelope de iarna, aveam ABS, aveam de toate, numai noroc n-am avut.
*

La ce daune ai, de principiu merita.
Insa trebuie sa strangi toate hartiile, sa faci poze garla cu dauna, si sa te pregatesti de expertiza tehnica pentru ca la proces trebuie sa demonstrezi ca dauna a fost provocata din acel accident si ca reparatiile sunt doar pentru acea dauna (nu si pentru daune mai vechi).
Consulta un avocat, ca treaba nu e foarte simpla, dar nici foarte complicata

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
4x4
post 16 Dec 2010, 10:33
Post #12

Übermensch

Am și eu o întrebare, dacă am găsit mașina bușită în parcare, pot să merg direct la asigurator sau trebuie să trec pe la polișie mai întai?

--------------------
W S S
Attere Dominatum!
+
R19/16v
post 16 Dec 2010, 10:34
Post #13

Oldschool Member

Ce legatura are cu problema omului?!
Asigurator direct!

--------------------
+
silviumc
post 16 Dec 2010, 10:43
Post #14

Members

QUOTE(klaus @ 16 Dec 2010, 11:30)
La ce daune ai, de principiu merita.
Insa trebuie sa strangi toate hartiile, sa faci poze garla cu dauna, si sa te pregatesti de expertiza tehnica pentru ca la proces trebuie sa demonstrezi ca dauna a fost provocata din acel accident si ca reparatiile sunt doar pentru acea dauna (nu si pentru daune mai vechi).
Toate daunele sunt trecute in procesul verbal de la politie. Am pozele si am numere de tel. de la cei care au mai fost implicati, dar ei au CASCO si o sa-l foloseasca sa-si repare masinile.
Consulta un avocat, ca treaba nu e foarte simpla, dar nici foarte complicata
Multumesc

--------------------
+
adi_ar
post 16 Dec 2010, 10:53
Post #15

Membru autentic si conservator

From: Arad

QUOTE(silviumc @ 16 Dec 2010, 10:29)
Cum se incadreaza la conditii meteo nefavorabile o teava sparta de sub drum?  Am spus ca asfaltul era perfect uscat pana acolo, se vede si din poza ca gheata incepe brusc din acel loc.

Daca nu ar fi fost apa de la teava, nu s-ar fi intamplat absolut nimic.
*

Ai citit articolul trimis?
e) când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheață, zăpadă bătătorită, mâzgă sau piatră cubică umedă;

Din teava a iesit apa, nu gheata! Daca conditiile meteo sunt de asa natura t sa produca gheata, se cheama "conditii nefavorabile".
In articolul trimis nu se face nci o specificatie referitoare la CUM sa fi aparut gheata, zapada etc.
Nu va faceti iluzii degeaba!

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 1.5 dCI 2005
iGO 9.6.29.357899
+
argon
post 16 Dec 2010, 10:56
Post #16

Mesaj semiautomat

QUOTE(4x4 @ 16 Dec 2010, 11:33)
Am și eu o întrebare, dacă am găsit mașina bușită în parcare, pot să merg direct la asigurator sau trebuie să trec pe la polișie mai întai?
*

Asiguratorul la care ai RCA cumva?

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
Smiley
post 16 Dec 2010, 11:05
Post #17

Membru autentic

QUOTE(silviumc @ 16 Dec 2010, 10:06)
........O masina a franat si a evitat la limita, dar eu n-am mai scapat si am intrat in spatele ei...............
La 20 de minute de asta, alta masina a intrat in derapaj, s-a lovit de a mea (in spate) si a iesit un carambol cu 5 masini + a mea de pe margine.
..............
Nu am CASCO, iar masina are avarii la partea din fata, capota, radiator, parbriz, aripa.  Si mi-au sarit si airbag-urile frontale.  Sasiul nu pare afectat si nici directia, dar motorul cred ca e deplasat.
..............
*

parerea mea e ca nu prea ai sanse sa castigi vreun eventual proces. trebuie sa demonstrezi ca administratorul drumului sau firma care se ocupa de tevile de apa nu si-au facut treaba cum trebuie si au intarziat cu reparatia. dupa cantitatea de gheata si apa vizibila in poze, nu stiu daca poti sustine ca n-au intervenit prompt.

n-am inteles cum a decurs al 2-lea accident (cand tu erai deja tras pe dreapta). ai fost cumva lovit in spate si impins puternic in masina din fata? daca da, atunci ti-ai putea repara daunele(sau macar o parte din ele) pe rca-ul celui ce te-a lovit in spate. in PV-ul de la politie ce scrie referitor la daune si vinovati?

This post has been edited by Smiley: 16 Dec 2010, 11:05

--------------------
+
silviumc
post 16 Dec 2010, 11:41
Post #18

Members

QUOTE(Smiley @ 16 Dec 2010, 12:05)
n-am inteles cum a decurs al 2-lea accident (cand tu erai deja tras pe dreapta). ai fost cumva lovit in spate si impins puternic in masina din fata?
Nu a impins masina, doar a lovit-o usor in spate. Nu se poate face pe RCA decat spatele, care este afectat doar minor. Eu nu prea sunt sigur ca merita s-o repar, cred ca sunt costurile prea mari, probabil ajung pe la 3000 de Euro. Sasiul pare a fi ok, directia functioneaza normal, dar sunt distruse masca, farul, aripa, capota, radiatorul, tevaraia din fata motorului. Nu prea se vede, dar cred ca motorul e putin deplasat. Plus airbag-urile sarite, centura care trebuie inlocuita. Masina e din Oct 2004.

Attached thumbnail(s)
IMG_9560.JPG ( Size: 783.97k ) Number of downloads: 1114

--------------------
+
DannyY
post 16 Dec 2010, 11:45
Post #19

Marele plictisit

QUOTE(silviumc @ 16 Dec 2010, 10:43)
...cei care au mai fost implicati, dar ei au CASCO si o sa-l foloseasca sa-si repare masinile
*

De ce nu-si repara masinile pe asigurarea RCA a vinovatului?

--------------------
Opel/Honda/Opel Astra G/Civic 4D/Corsa E 2004/2015/2019 - 0T04```
Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc
+
R19/16v
post 16 Dec 2010, 11:45
Post #20

Oldschool Member

wow ce de bani :worried:

Daca te apuci s-o dezmembrezi sa ne zici si noua.

--------------------
+
rtBK
post 16 Dec 2010, 11:51
Post #21

ceva nu se leaga... l-ai lovit pe ala care parca cu partea stanga?? adica te-ai bagat intre el si bordura? o platforma ceva?

This post has been edited by rtBK: 16 Dec 2010, 11:54

--------------------

Trek Valencia
+
silviumc
post 16 Dec 2010, 11:57
Post #22

Members

QUOTE(rtBK @ 16 Dec 2010, 12:51)
ceva nu se leaga... l-ai lovit pe ala care parca cu partea stanga?? adica te-ai bagat intre el si bordura
Nu l-am lovit pe cel care parca, am lovit o masina care reusise sa nu-l loveasca pe cel care parca. Nu am atins altceva.

--------------------
+
rtBK
post 16 Dec 2010, 12:00
Post #23

imi cer scuze, asa intelesesem din primul post.

--------------------

Trek Valencia
+
M i h a i
post 16 Dec 2010, 12:36
Post #24

QUOTE(rtBK @ 16 Dec 2010, 09:12)
1. echipati eram?
*

ai o obsesie coane...cu gume de iarna in jos..in sus..etc....binee..omul a scris in primul post ca avea gume de iarna...DAR faci kk pe ele de gume de iarna cand pe jos este gheata...sunt fix pix....asta iarna am mers numai cu gume de vara...mdaaa..rusine sa mi fie...nu am intrat in nimeni.(am mers zilnic)..dar a reusit o pasarica sa intre in mine...cu un golf 5 ..gume de iarna...de calitate...abs,esp,asr...pur si simplu nu a putut sa opreasca la stop..eu cu gume de vara am putut...asadar..lasa echiparea ca soferul conteaza in proportie mai mare decat gumele de iarna....Recomand cu caldura gume de iarna...dar daca le ai nu inseamna ca poti opri pe loc ..

Pt initiator...nasol fara casco..mai ales pe vremea asta...eu sper sa rezolvi ceva...dar sunt sigur 99 % ca nu o sa rezolvi nimic....si din cate vad ai ditamai dauna..nu doar o simpla lovitura...

This post has been edited by M i h a i: 16 Dec 2010, 12:36

--------------------
------ ------ ------
+
klaus
post 16 Dec 2010, 13:06
Post #25

步步

QUOTE(Smiley @ 16 Dec 2010, 11:05)
parerea mea e ca nu prea ai sanse sa castigi vreun eventual proces. trebuie sa demonstrezi ca administratorul drumului sau firma care se ocupa de tevile de apa nu si-au facut treaba cum trebuie si au intarziat cu reparatia. dupa cantitatea de gheata si apa vizibila in poze, nu stiu daca poti sustine ca n-au intervenit prompt.
*

Nu conteaza daca a intervenit prompt sau nu sa repare. Conteaza ca din vina firmei nu s-a intretinut bine conducta si aceasta a plesnit, motiv pentru care s-u produs pagube la terti.
Este aceeasi treaba cu intretinerea fatadelor la bloc, daca iti pica tencuiala pe o masina nu te exonereaza de raspundere daca te apuci de reparare, raspunderea e pentru neintretinere care a produs paguba.
Si nu trebuie sa demonstreze asa de multe, vine cu poze, daca poate si cu martori si demonstreaza cauza accidentului. Si apoi stabileste cine trebuia sa intretina conductele si s-a gatat cu stabilirea vinovatului.
Problema acolo e insa ca poate aparea o exonerare a firmei datorita vitezei pagubitului. Insa si pentru asta trebuie sa demonstreze ca ea a luat toate masurile pentru evitarea unui astfel de incident (ceea ce nu s-au luat- de ex incecuirea zonei, avertizare etc), mai ales ca era noapte (nu prea se poate invoca vizibilitatea buna de zi).

Parereaa mea e ca are sanse sa castige, chiar daca nu-si repara masina si le ia banii pt paguba si atat.

--------------------
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
SorinCT
post 16 Dec 2010, 13:12
Post #26

Honor et Patria

From: Constanta

Slabe sanse sa recuperezi ceva bani. Chiar daca practic e vina lor ca s-a intamplat asta teoretic tu iesi vinovatul. Ei nu sunt obligati sa scoata apa de pe carosabil sau sa repare in secunda 2 de cand s-a spart.
Cel mult cred ca iti vei repara avariile de pe spate pe asigurarea celui care a intrat in tine dupa ce ai tras masina pe dreapta.

--------------------
Renault Megane Sport Tourer 2012 Privilege 1.5 dCI - CT-XX-LEA
Citroen C4 1.6 HDi 2006
Clio III 1.5 dCi Expression 2007
EX: Megane Sedan II.1 1.5 dCi Expression 2005
+
rtBK
post 16 Dec 2010, 13:21
Post #27

totusi, au mai fost cazuri in care s-a surpat pamantul de sub masina la eroilor sau cand au cazut crengi pe masini... stie cineva daca pagubitii au apelat la casco sau au primit ceva din partea primariei?

de asemenea cat ar dura un proces ca asta ca sa isi faca o idee initiatorul.

--------------------

Trek Valencia
+
hellcat
post 16 Dec 2010, 13:27
Post #28

FrontYard Motorsport

From: Dieppe

QUOTE(SorinCT @ 16 Dec 2010, 14:12)
Ei nu sunt obligati sa scoata apa de pe carosabil sau sa repare in secunda 2 de cand s-a spart.
*

Nu acest aspect face obiectul, ci modul de intretinere a conductei care s-a spart. Urmareste postul lui klaus.

Are sanse reale cu un avocat bun sa obtina despagubiri de la responsabil, despagubiri insemnand de ce nu si o posibila intelegere intre parti.

--------------------
Renault Clio bicorp 1.4 16v 2002 expression
Commencal Premier HD1
+
klaus
post 16 Dec 2010, 13:29
Post #29

步步

QUOTE(SorinCT @ 16 Dec 2010, 13:12)
Ei nu sunt obligati sa scoata apa de pe carosabil sau sa repare in secunda 2 de cand s-a spart.
*

Sa o pun altfel in fraza: sa spunem ca accidentul era de la o surpare de pamant peste niste conducte. Adica nu e de vina cel care intretine conductele?
Nu are nici o treaba raspunderea pentru pagubele provocate cu imposibilitatea de reparare imediata.
Paguba provocata nu se datoreaza nerepararii, se datoreaza stricarii conductei din cauza neintretinerii corespunzatoare. Sunt 2 actiuni diferite (neintretinerea si repararea), iar vina e in urma neinretinerii, nu a nerepararii.
Incercati sa faceti diferenta.

--------------------
+
VladG
post 16 Dec 2010, 13:38
Post #30

Membru preistoric

Mai trebuie sa tii seama de ce implica un proces: timp, alergatura, nervi, bani cheltuiti in plus, amanari si in general un sentiment de frustrare dat de mersul Justitiei la noi.
Ti-o zic, ca sunt patit.

--------------------
Ex Dacia SuperNova -- - --
+
3 Pages  1 2 3 >
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 12th May 2025 - 14:03
Dacia