Teava apa sparta in asfalt, gheata, carambol, Si nu am CASCO
![]() ![]() ![]() |
Teava apa sparta in asfalt, gheata, carambol, Si nu am CASCO
klaus |
![]()
|
||
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
- -
- E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|||
Marian66 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.524 Joined: 27 January 09 From: Bucuresti, Pantelimon ![]() |
QUOTE(silviumc @ 23 Dec 2010, 11:49) @Marian66 Nu stiu ce vrei sa spui, dar mi se pare ca te uiti la mine dupa ce am cazut pe strada intr-o groapa cu cenzurat pana la genunchi si ma intrebi "de ce n-aveai cizme de cauciuc?". Asta e? nu, vreau doar sa vad daca poate cineva sa se lege de viteza ta si sa faca sa para ca ai fost neglijent. pentru ca daca poate sa se lege te viteza ta, deja nu mai poti sa scapi, poati maxim sa primesti o parte din despagubiri, un fel de culpa comuna |
--------------------
Dacia / Smart
Logan VAN / ForTwo
2009
|
|
silviumc |
![]()
|
![]() Members Group: Members Posts: 317 Joined: 17 January 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(klaus @ 23 Dec 2010, 21:28) Ar trebui sa fie pana in 1000 lei maximum-maxiomorum. Cam 500 ar fi limita rezonabilului pentru contestatia de PV, cu toate etapele. In special ca acum judecata pe fond e definitiva si irevocabila, deci nu mai are ce recursuri sa faca. Pai asa mi se pare si mie.. 500 de lei as da fara probleme, dar 2000 nu e deloc in regula.Mai intreaba un avocat, asta de care vorbesti tu nu pare a fi prea competent... Imi puteti recomanda (in PM) un avocat care s-a mai ocupat de chestiuni cu PV-uri? Mai am timp pentru contestatie doar saptamana viitoare, intre Craciun si Anul Nou. Am un mail gata scris cu descrierea amanuntita a faptelor si poze relevante, de asemenea, cu descriere. @Marian66 Scuze, sunt putin surescitat. This post has been edited by silviumc: 24 Dec 2010, 09:37 |
--------------------
Renault
Megane 3 hatchback
2011 Sporty Dynamique TCe 130
|
|
Marian66 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.524 Joined: 27 January 09 From: Bucuresti, Pantelimon ![]() |
da frate, stai linistit nu face nimic. si eu te am luat mai tare poate, dar mai bine asa, pt ca nu cred ca ai nimic de castigat daca te tine cineva de mana si iti zice mereu ca o sa fie totu bine, cand e ceva ffff complicat
![]() inca ceva folositor pt tine: in momentul in care ai contestat pv-ul, pana nu se solutioneaza contestatia rca-ul tau nu despagubeste!! daca scriai pe pv la mentiuni ceva, nu despagubea pana la solutionare din oficiu, gen. acum, daca ala deja si-a facut constatarea, pana afla asiguratorul de contestatie e posibil sa fi despagubit deja (desi nu cred ca s-a dus ala golnt a doua zi la constatri, dupa la service, au si reparat aia tot, etc.). in fine, cum ai contesta pv-ul, instiinteaza-ti asiguratorul, ca el sa nu despagubeasca. in felul asta, daca nu despagubeste, cel pe care l-ai lovit o sa devina direct interesat in toata treaba, si o sa aiba toate motivele sa se certe cu primaria si veolia |
--------------------
Dacia / Smart
Logan VAN / ForTwo
2009
|
|
BZN |
![]()
|
![]() Itan convins Group: Members Posts: 3.590 Joined: 29 January 08 From: Rucar / Bucuresti ![]() |
Zic si eu, ulterior ala nedespagubit la timp, nu poate cere daune? Ca nu prea mi se pare normal ca cineva sa se poata folosi de un astfel de artificiu, mai ales daca e vinovat. Daca toti ar contesta PV...
A nu se intelege ca acuz pe cineva, din contra, bafta multa colegului forumist! |
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
- AGXXMAV / AGXXVAB
.
|
|
Marian66 |
![]()
|
pai e vorba sa nu despagubeasca de tot daca se dovedeste ca e nevinovat. mie mi se pare de bun simt ca daca se muta vinovatia de la coleg la administratorul drumului, sa nu mai despagubeasca colegul (adica rca). ca aici asta zice colegul, ca nu e el de vina, ci aia cu teava
![]() si daca contesti aiurea, ca un nesimtit, pt permis, de ex., nu poti sa ceri daune, pt ca e dreptul lui. daca s ar da daune, s ar cam ingradi accesul la justitie This post has been edited by Marian66: 25 Dec 2010, 21:32 |
--------------------
Dacia / Smart
Logan VAN / ForTwo
2009
|
|
BZN |
![]()
|
![]() Itan convins Group: Members Posts: 3.590 Joined: 29 January 08 From: Rucar / Bucuresti ![]() |
QUOTE(Marian66 @ 25 Dec 2010, 21:30) .... si daca contesti aiurea, ca un nesimtit, pt permis, de ex., nu poti sa ceri daune, pt ca e dreptul lui. daca s ar da daune, s ar cam ingradi accesul la justitie Dreptul lui e una, dreptul meu (ipotetic) de a cere daune, alta. Nu e vb aici de accesul la justitie. Consideram ca e la fel de fiecare parte... |
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
- AGXXMAV / AGXXVAB
.
|
|
Marian66 |
![]()
|
spuneam daca s-ar da despagubiri pt asa ceva, ar insemna sa iti creeze o retinere cand contesti ceva, ori acea retinere nu ar trebui sa existe.
|
--------------------
Dacia / Smart
Logan VAN / ForTwo
2009
|
|
rtBK |
![]()
|
![]() Unique like everyone else Group: Members Posts: 3.955 Joined: 19 January 08 From: Bucuresti ![]() |
marian, totusi nu inteleg cum cel pe care l-a lovit a reusit sa opreasca fara sa faca daune si el nu? Cum o sa fie vazuta aceasta chestie intr-un eventual proces?
|
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|
Smiley |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.138 Joined: 12 August 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(silviumc @ 23 Dec 2010, 13:38) ............... Nici eu nu prea cred ca pot sa iau de la RCA, si faptul ca avocata imi spune chestia asta nu prea-mi place. Imi cere 2000 de lei ca sa ma reprezinte la contestatia PV. E cam mult, nu? se pare ca tu ar trebui sa faci urmatoarele: -sa contesti PV-ul (procesul P1) in termenul de 15 zile; ar trebui sa primesti termen prin martie -pana la primul termen al procesului P1 trebuie sa-l chemi in judecata(procesul P2) pe cel pe care-l consideri vinovat de accident (administratorul drumului, administratorul tevii etc), pe motiv ca el este vinovat de producerea accidentului (raspundere civila delictuala). o sa primesti termen tarziu de tot (spre sfarsitul anului viitor) -ceri un certificat de grefa de la procesul P2 si cu el te duci la primul termen al procesului P1 si ceri suspendarea lui (a lui P1), pe motiv ca depinde de rezultatul procesului P2. cica suspendarea e de maxim 1 an, dupa care fie se reia procesul fie se cere alta suspendare -te judeci in liniste in procesul P2 sursa informatiilor de mai sus spune ca ti-ar lua 350E pt procesul cu politia (P1) iar ca pt al 2-lea trebuie sa discutati, ca e destul de neclara situatia. mai spune ca banii ar trebui recuperati de la vinovat (proprietarul tevii sau cine reiese ulterior ca ar fi trebuit sa se ocupe de problema), nu de la RCA. si nu e sigura de castigarea proceselor (nici de P1 nici de P2), mai ales ca nu are toate datele. oricum, biroul sursei nu lucreaza pana dupa revelion, asa ca nu prea te-ar putea ajuta la P1. |
-------------------- |
|
Marian66 |
![]()
|
QUOTE(rtBK @ 26 Dec 2010, 09:28) marian, totusi nu inteleg cum cel pe care l-a lovit a reusit sa opreasca fara sa faca daune si el nu? Cum o sa fie vazuta aceasta chestie intr-un eventual proces? nu stiu, nu am fost acolo. dau si eu sfaturi in eventualitatea in care chiar nu a fost de vina el, si doar teava aia a fost singura cauza |
--------------------
Dacia / Smart
Logan VAN / ForTwo
2009
|
|
silviumc |
![]()
|
![]() Members Group: Members Posts: 317 Joined: 17 January 03 From: Bucuresti ![]() |
M-am hotarat sa renunt la toata actiunea. Mi se pare ca efortul financiar este considerabil, iar sansele de reusita, desi rezonabile, nu sunt, totusi foarte mari. Mai bine imi limitez pierderile si imi vad de viata.
Greseala capitala pe care am facut-o a fost ca am semnat PV la presiunile politistului care era la sfarsitul programului si am acceptat o vina pe care, in realitate, nu o am. M-am invatat minte definitiv in ce priveste relatia cu Politia romaneasca. A fost o prostie pe care am platit-o scump. La banii astia, trebuie sa-mi ajunga pe restul vietii, sa nu mai fiu fraierul lor vreodata. Cel mai mult ma enerveaza motivul pentru care mi s-a dat cu flit: sa scape de mine, sa scrie poezia pe care o stie bine si sa plece Garcea mai repede acasa. Ca altceva nu a fost, nu pierdea Politia nimic daca scria adevarul pe PV. Mi-ar fi fost foarte util sa am numarul unui avocat pe care sa-l sun chiar atunci si sa ma indrume. Multumesc foarte mult membrilor forumului care m-au ajutat cu sfatul lor. |
--------------------
Renault
Megane 3 hatchback
2011 Sporty Dynamique TCe 130
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Eu te-as sfatui sa iei legatura cu asiguratorii implicati.
Ceva ma face sa cred ca acestia nu vor accepta sa plateasca despagubirile fara sa incerce recuperarea sumelor respective. Pe de alta parte, indiferent de semnatura din PV, acesta poate fi contestat in instanta in termen de 15 zile. This post has been edited by adi_ar: 30 Dec 2010, 07:12 |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
Smiley |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.138 Joined: 12 August 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(silviumc @ 29 Dec 2010, 18:27) .......... Greseala capitala pe care am facut-o a fost ca am semnat PV la presiunile politistului care era la sfarsitul programului si am acceptat o vina pe care, in realitate, nu o am. ........ semnatura aia nu inseamna mare lucru, doar semnezi de primire pt PV. nu implica recunoasterea vinovatiei. |
-------------------- |
|
viperdel |
![]()
|
![]() Membru cu drepturi Group: Members Posts: 224 Joined: 20 November 09 ![]() |
QUOTE(silviumc @ 16 Dec 2010, 12:41) Nu a impins masina, doar a lovit-o usor in spate. Nu se poate face pe RCA decat spatele, care este afectat doar minor. Eu nu prea sunt sigur ca merita s-o repar, cred ca sunt costurile prea mari, probabil ajung pe la 3000 de Euro. Sasiul pare a fi ok, directia functioneaza normal, dar sunt distruse masca, farul, aripa, capota, radiatorul, tevaraia din fata motorului. Nu prea se vede, dar cred ca motorul e putin deplasat. Plus airbag-urile sarite, centura care trebuie inlocuita. Masina e din Oct 2004. După poză seamănă foarte bine cu un accident în care a fost implicată o cunoștință într-un clio symbol. Estimarea reparației a fost undeva la 3-4000 euro. În final a costat aproape 7000 de euro pe CASCO. Airbag sărit (doar la șofer avea), exact aceeași parte lovită în aceeași măsură, poate chiar ceva mai puțin. Daunele îmi arată foarte asemănător. A intrat o altă mașină de pe sens opus, frotal stânga, în plin după ce el reușise să oprească mașina complet. Mașina a fost aruncată 3m în spate. Șoferul nu se putea ține pe picioare de beat. |
--------------------
Renault
Megane 3
2009 Dynamique Respectă toate regulile și presupune că nimeni altcineva nu le respectă - Ghidul supraviețuirii în trafic
M3 B95 K9K 105CP |
|
Tamango |
![]()
|
![]() Biciclist Group: Members Posts: 1.330 Joined: 30 January 07 From: Bucuresti ![]() |
Cred ca de atunci si pana acum (2 ani) si-a reparat masina, nu crezi ?
|
--------------------
Suzuki
Vitara 1,6 AT
2017 Confectionam fumigene direct din acordeoane ...
|
|
viperdel |
![]()
|
![]() Membru cu drepturi Group: Members Posts: 224 Joined: 20 November 09 ![]() |
QUOTE(Tamango @ 9 Nov 2012, 14:24) Ce ciudat, eu doar ieri am fost notificat de mesaj... Nu m-am uitat la dată ![]() Ba chiar am primit și multe răspunsuri, eram convins că lumea își dă cu părerea pe loc... This post has been edited by viperdel: 9 Nov 2012, 13:27 |
--------------------
Renault
Megane 3
2009 Dynamique Respectă toate regulile și presupune că nimeni altcineva nu le respectă - Ghidul supraviețuirii în trafic
M3 B95 K9K 105CP |
|
Tamango |
![]()
|
![]() Biciclist Group: Members Posts: 1.330 Joined: 30 January 07 From: Bucuresti ![]() |
Au umblat atunci administratorii pe la forum
![]() ![]() |
--------------------
Suzuki
Vitara 1,6 AT
2017 Confectionam fumigene direct din acordeoane ...
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st August 2025 - 12:23 |