Ford Focus, unupatru, saispe ve, si Passat ununoua tedeiii
![]() ![]() |
Ford Focus, unupatru, saispe ve, si Passat ununoua tedeiii
cdadan |
![]()
|
||
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
|
||
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|||
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Nici asta nu ar fi o problema in Grecia.
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
R E M U S |
![]()
|
![]() Group: Modelatori Group: Members Posts: 531 Joined: 14 May 13 From: ¯\_(ツ)_/¯ ![]() |
QUOTE(marksman @ 21 Aug 2013, 17:23) Ambreiaju' cica ar fi in regula: nu patineaza, nu tremura. In schimb se aude un zgomot "tac-tac-tac-tac-tac" care dispare atunci cand ambreiajul e apasat. Masina a fost inspectata in service, au ascultat zgomotele cu niste stetoscopuri si in diferite pozitii ale pedalei de ambreiaj: apasata, eliberata, apasata pe jumatate, la oprire cu pedala de ambreiaj apasata, eliberata sau apasata pe jumatate. Verdictul unanim si final a fost "volanta". Cica se schimba si kitul de ambreiaj odata cu volanta ca sa se uzeze uniform ambele subansamble. ![]() Mai bine iti spuneau sa schimbi masina ca sigur din zona ei se aude tac tac tac. Daca erau cinstiti se abtineau si dadeau un diagnostic dupa desfacerea pieselor defecte, nu schimbarea unui intreg ansamblu pentru a fi siguri ca au eliminat zgomotul. Mecanici si sefi made in RO. Este ca dupa juma de ora de maltratat ambreiaju aratau asa, ![]() De mult am incetat sa mai calc in reprezentante si mega serviceruri dupa ce am constatat ca placutele mele de frana isi schimba grosimea dupa bunul plac al mecanicosului, la o revizie aveau x mm si ziceau ca se apropie de schimbat si lla urm. revizie erau mai groase ca prec. revizie. |
--------------------
Mitsubishi
Colt
2009 sa mergi tare intrand pe contrasens in toate curbele? MEAH sa mergi tare pastrandu-ti banda? asta inseamna sa fii mafiot restu' e cancan... |
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.679 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
@R E M U S: partea cu rulmentul de presiune mi-a mai spus-o o singura persoana, un var de-al meu care e mecanic auto.
Problema e ca de fiecare data cand o sa ma duc sa schimb a) rulmentul si daca zgomotul se mentine atunci be) ambreiajul si daca zgomotul se mentine atunci ce) volanta, atunci nota de plata ar arata cam asa: Total = manopera montat/demontat [rulment|ambreiaj|volanta] + [rulment|ambreiaj|volanta] in loc de: Total = manopera montat/demontat [rulment+ambreiaj+volanta] + kit volanta_si_ambreiaj_inclusiv_rulment Avand in vedere ca pretul pentru rulment+ambreiaj+volanta > pret pentru kit volanta_si_ambreiaj_inclusiv_rulment, si in plus se pare ca VW recomanda sa se schimbe ambreiaj+volanta pentru a asigura uzura uniforma a ambelor subansamble (si evident si o vanzare de piese de schimb ![]() @cdadan: are A/C manual si raceste destul de bine. This post has been edited by marksman: 21 Aug 2013, 23:23 |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
|
|
Iulikk |
![]()
|
![]() Fost Membru Solenzar Group: Members Posts: 8.949 Joined: 6 May 08 From: Litoral ![]() |
|
--------------------
Autoturism
visiniu
cu roti
- CT ?? XXX Dieselul e pentru tractoare, gazul pentru butelii, iar benzina pentru masini.
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Nu ma supar. Tocmai, Solenza E masina.
![]() This post has been edited by corbex: 22 Aug 2013, 08:05 |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.075 Joined: 11 February 04 ![]() |
Cred ca m-am exprimat eu gresit.
Am fost cu Solenza in Grecia. M-am intors cu bine, fara nici o problema pe drum. In nici un caz nu vreau sa dau cu maro in Solenza, a fost o masina foarte buna, pe alocuri mai buna ca Loganul. In acest caz, el care are Ford Focus, nu ar trebui sa fie stresat. Daca tot vrei sa schimbi hambreiajul, ai studiat si posibilitatea sa treci pe SMF? Cu ocazia asta termini cu DMF siproblemele ei. http://vwforum.promotor.ro/topic/31498-vol...ica-dmf/page-13 This post has been edited by dizzy: 22 Aug 2013, 09:41 |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
- B zzz SXX Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
Nu, habar nu am cine-i personajul.
Schimbarea volantei cu una cu masa simpla nu cred ca-i o solutie. Din punctul meu de vedere, poate fi trecuta in categoria "sudare diferential". Volanta aia nu-i degeaba acolo, asa cum e din fabrica. |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.075 Joined: 11 February 04 ![]() |
Nea Dane, DMF este, dupa pararea mea umila o solutie foarte buna dar slaba ca fiabilitate fata de volantul clasic dintr-o bucata. Atenueaza niste vibratii torsionale dar te lasa mai repede in drum. Discul clasic, cu arcuri pe el in paralel era o solutie mult mai fiabila si practica dar nna, de ce sa nu schimbam ambreiajul pe la 120.000km in loc de 200.000. Numa 5000lei te costa, atat. Il demontezi si vezi ca ferodouri mai avea, rulmentul nu huruie, s-au dus doua rahaturi de arcuri.
DMF e asta: http://www.google.com/imgres?um=1&sa=X&hl=...6&tx=120&ty=104 SMF e aia de pe dacia 1300, tinea o viata, o intorceai ca se uza coroana si mai tinea o viata. This post has been edited by dizzy: 22 Aug 2013, 10:41 |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.679 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
@dizzy: daca VW a pus DMF probabil l-a pus cu un scop. Am auzit ca vibratiile devin mai pronuntate cu SMF. Iti dai seama ca mi-ar conveni si mie sa se schimbe strict piesa defecta, dar am scris si mai sus ca, desi imi atinge grav portofelul, prefer sa schimb volant si ambreiaj si sa stau linistit.
Mai e tot pe forumul marcii o discutie in care cineva spune ca a schimbat doar volanta, dupa care ambreiajul s-a dus in 3 luni, apoi a schimbat ambreiajul si a ramas volanta "cu sechele". Oricum, dupa ce am citit o gramada de pareri, am ajuns la concluzia ca o sa pun un kit Sachs, acesta fiind mai fiabil. Dupa simptomele pe care le prezinta acum, mai este pana incepe sa faca urat, apoi cresc sansele de distrugere a cutiei. Desigur, exista o sansa (mica, dar exista) ca sa distruga cutia chiar si acum. Mi-o asum. |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
|
|
l@u |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 6.057 Joined: 31 July 06 ![]() |
kitul Sachs , daca nu ma insel are discul fara arcuri , eu cand a trebuit sa schimb mi-au zis asa: dam jos vedem de care kit este si dam comanda , cica e bine sa pui ce a fost pe tarabooanta originala.La mine a fost Luk , disc cu arcuri si au pus tot asa.
|
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
4x4 |
![]()
|
![]() Übermensch Group: Members Posts: 3.394 Joined: 24 March 07 ![]() |
Astea sunt povesti, am vazut vw cu volanta sudata care a mers asa de cand a cumparat-o. Omul a aflat de "reparatie" abia dupa 100k km cand a inlocuit ambreiajul. Kit sachs cu masa simpla.
Eu la fel am sa procedez cand schimb ambreiajul la masina mea. Volanta cu masa simpla FTW! |
--------------------
W
S
S Attere Dominatum!
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.324 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Pai de la unul ca tine care vroia sa sudeze diferentialul .... ce sa te astepti mai mult de atat..
![]() |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
dizzy |
![]()
|
E o solutie mai sigura sa schimbi tot kitul.
Lucru nou e lucru nou. Sachs e destul de laudat, par a fi mai solide. Totusi as pastra piesele bune din ambreiajul vechi, nu stii la ce-s bune, macar ca infigi bradul in el la iarna. |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
|
cdadan |
![]()
|
QUOTE(dizzy @ 22 Aug 2013, 11:04) Exact. Decat niste vibratii. Citeam acu' cativa ani, daca bine tin minte, ce spuneau niste baieti care au inginerit SMF-uri in locul destinat DMF-ului. Cica le clantzaneau pinioanele prin cutie si nu mai intra chiar bine in viteze, dar in rest, numai de bine. ![]() DMF-ul n-are nimic cand incepe sa scoata mici zgomote. Pot fi trecute la zgomote tehnologice. Mai merge mult si bine. |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
marksman |
![]()
|
@cdadan: asa am rationat si eu, ca-mi asum riscul acum, la "mici vibratii", si dupa concediu o sa o schimb.
@l@u: multi spun ca au gasit Luk la demontare. Am auzit ca daca se pune kitul complet, atunci poti pune ori Luk ori Sachs. Daca vrei sa ai parte de masaj pui Valeo (SMF). Probabil ca in romaneste, SMF inseamna "Se Mai Fxxte" ![]() |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
|
|
marksman |
![]()
|
D'ale Passatului:
- Timisoara-Petrosani: 5.3l/100km - Petrosani-Timisoara: 4.7l/100km |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
|
|
l@u |
![]()
|
ce cod motor ai ?
|
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
cdadan |
![]()
|
BXE
|
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
l@u |
![]()
|
aha , de aici si consumul mai mic !
|
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
marksman |
![]()
|
Passat:
Schimbat ambreiaj, volanta, rulment presiune, cilindru receptor ambreiaj, efectuat geometrie (gumele din fata erau roase uniform pe interior, din cauza unghiului de cadere dereglat pe partea dreapta). Total: 3262 lei. Ford: Caroseria si motorul rezista. In curand RCA si ITP. |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Deci tu, in loc de fiecare revizie, ai putea sa-ti iei o Solenza.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
corbex |
![]()
|
VW e var de-al doilea cu doamna Reno.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
marksman |
![]()
|
QUOTE(corbex @ 28 Sep 2013, 16:56) Badie, daca o Solenza e 5-600 de lei, cumpar 10. Da' io stiam ca Solenza e o masina scumpa ![]() QUOTE(Markos @ 28 Sep 2013, 17:13) Se putea schimba si numai volanta + cilindrul receptor, dar se accelera uzura volantei cu ambreiajul vechi neschimbat. |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
|
|
cdadan |
![]()
|
Mie-mi bate volanta pe tractor de pe la 150 mii kmp. Acum are 270 si inca n-a crapat. Dar bate destul de tare, ar cam trebui schimbata.
Marksman e mai dichisit, nu prea inghite zgomote suspecte. |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
corbex |
![]()
|
Din cauza volantei nu mai auzea greierii.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
marksman |
![]()
|
RCA la Ford, pe 12 luni: 586 lei, Groupama.
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
|
|
marksman |
![]()
|
ITP la Ford: trecut. In rest, Ford isi merita numele: Fix Or Repair Daily. Ultima traznaie a fost bordul care nu mai indica nimic. Boala clasica la Focus mk1, s-a rezolvat prin desfacerea completa si curatarea cu alcool etilic tehnic, lasat la uscat peste noapte.
Din pacate operatiunea a avut ca rezultat arderea a doua becuri de iluminat ceasurile, din cauza ca am scapat din mana placa de baza. |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 09:46 |