Croatia
![]() ![]() ![]() |
Croatia
jedimisu |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 244 Joined: 24 October 08 From: Bacau ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Captur, TCe EDC
2015 Energy flows where attention goes.
|
|||
aleksanders |
![]()
|
![]() . Group: Members Posts: 2.976 Joined: 6 November 07 From: ... ![]() |
QUOTE(J o h n n y @ 8 May 2010, 12:21) E pe bune chestia cu intratul in croatia fara pasaport?? Se intra doar cu cartea de identitate? Esti sigur? MAE roman zice altceva: http://www.mae.ro/index.php?unde=doc&id=29...lnk=3&cat=29919 ehe - mai nou nici in serbia nu iti mai trebuie pasaport - insa nu stiu sigur daca alegi varinata cu trecere prin muntenegru, acolo cred ca inca e necesar - in rest liber ![]() pun si cateva poze - si un sfat pentru cei ce vor sa mearga in regiunea istria - un studiu amanuntit inainte - sunt fosrte multe satuce deosebit de frumoase ce merita vazute, 2 pesteri senzationale..... plus o distanta rezonabila pentru o fuga pana in venetia si inapoi, pestera de la postojna din slovenia si in drum spre casa neaparat o zi de pauza la plitvice This post has been edited by aleksanders: 15 Jun 2010, 13:24 Attached thumbnail(s) IMG_2395.jpg ( Size: 94.24k ) Number of downloads: 2806 IMG_2471.jpg ( Size: 118.36k ) Number of downloads: 2837 IMG_2479.jpg ( Size: 83.72k ) Number of downloads: 2831 IMG_2512.jpg ( Size: 100.23k ) Number of downloads: 2826 IMG_2582.jpg ( Size: 227.93k ) Number of downloads: 2836 IMG_2586.jpg ( Size: 58.73k ) Number of downloads: 414 IMG_2645.jpg ( Size: 116.48k ) Number of downloads: 413 IMG_2701.jpg ( Size: 202.92k ) Number of downloads: 501 IMG_2863.jpg ( Size: 157.81k ) Number of downloads: 522 IMG_3498.jpg ( Size: 274.07k ) Number of downloads: 529 |
--------------------
.
.
.
- . ....
|
|
ileana |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 28 June 10 ![]() |
Buna!
imi organizez de ceva timp concediile, ,,informandu-ma'' de la voi! Multumesc! Acum vrem sa mergem in august in Croatia, in dubrovnik mai exact. ne-am facut traseul pe www.michelin.ro si am observat ca ne scoate din tara pe la Vidin. Cum este drumul pe acolo? Credeti ca este viabil sa facem dintr-o bucata drumul? Suntem doi soferi si cel putin unuia din noi ii place tare mult sa conduca mult. |
--------------------
fiat
albea
2006
- B-55-JJM
|
|
drrond |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 329 Joined: 8 June 07 From: Ramnicu Valcea ![]() |
@ileana
De ce sa platesti vigneta la bulgari doar ptr. cativa km? Vezi postul meu de mai sus cu traseul spre Dubrovnik. Poti eventual sa faci Clisura ( vezi posturile de mai sus ). Drum bun! |
--------------------
BMW X2, 2018
(fost proprietar de Dacia Logan,
2005, Ambition) NIHIL SINE DEO!
CARPE DIEM! |
|
bogdan10 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 126 Joined: 11 July 06 ![]() |
QUOTE(J o h n n y @ 8 May 2010, 12:21) E pe bune chestia cu intratul in croatia fara pasaport?? Se intra doar cu cartea de identitate? Esti sigur? MAE roman zice altceva: http://www.mae.ro/index.php?unde=doc&id=29...lnk=3&cat=29919 Daca ai fi citit cu atentie si pe site-ul MAE este specificat faptul ca se poate intra in Croatia si cu Cartea de identitate pe langa pasaport! "Cetățenii români pot intra pe teritoriul Republicii Croația cu un pașaport valabil sau cu cartea de identitate, eliberate de autoritățile române competente." |
--------------------
DACIA
LOGAN
2005 1.6 MPI AMBITION
- 1-B-101
|
|
cristy_m_a |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 36 Joined: 1 September 07 From: SM ![]() |
am facut si eu concediu in Croatia, superb, ce sa zic, e departe de "Carpatian Garden"
am ramas cu cateva sute de Kuna, pt. ca nu era exchange la iesirea din Croatia pe autostrada, aveti idee pe unde pot sa le schimb aici in Romania? |
--------------------
Dacia
Logan
2007 ABS
- CRS
|
|
mihai1972 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 12 Joined: 18 May 09 ![]() |
QUOTE(cristy_m_a @ 22 Aug 2010, 17:08) am facut si eu concediu in Croatia, superb, ce sa zic, e departe de "Carpatian Garden" am ramas cu cateva sute de Kuna, pt. ca nu era exchange la iesirea din Croatia pe autostrada, aveti idee pe unde pot sa le schimb aici in Romania? ... pe autostrada gaseai insa o benzinarie ca sa bagi combustibil de toti banii.... acum, nu cred ca vei avea unde sa-i schimbi oficial. Poate, totusi, vei gasi un forumist interesat sa mearga in Croatia si dornic sa faca schmbul lei-kuna. Succes. |
--------------------
VW Passat
limuzina
2001 (131 CP)
|
|
michou |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 437 Joined: 25 August 04 From: Bucuresti ![]() |
M-am intors din Brela dupa 12 zile de vacanta. Statiune frumoasa si linistita, dar cam scumpa, mai ieftin este baska voda la maxim un kilometru de brela si makarska la 10 km distanta. Recomand restaurantul Arca imediat dupa port in Soline pe aleea pietonala de langa plaja si gelateria din mijlocul portului. Cine doreste sa mearga in croaziera pe insulele Hvar si Bol le recomand sa ia bilete din Baska Voda, sunt mai ieftine si vapoarele arata mai bine, recomand ambarcatiunea Papa, de asemenea parasailungul este mai ieftin in Baska Voda si vin sa va ia din Brela. Cine are nevoie de informatii sa nu ezite sa ma contacteze. Pentru cei care nu au plecat inca le urez vacanta placuta si garantat vor avea parte, e o locatie excelenta.
|
--------------------
Dacia Logan
Laureate
2004 daca ai condus Dacie stii sa conduci orice!!!!!
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.462 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
Poate cineva o vedea postul asta. Mare grija la punctele de plata. Asemenea neam de jepcari nu-mi inchipuiam ca sunt. Am fost zilele trecute pana in Slovenia, si cum pana unde mergeam eu, era mai scurt cu vreo 100 de km prin Croatia, am mers pe-acolo.
El: Ceva forma de salut in croata. Eu: Hello, si ii intind tichetul. El: mnezo' stie ce, tot in croata. Eu: ... Eu: How much? El: Five. Ii intind 5 euro. El: Thank you, grazie, drum bun. Nu tu bon, nu tu nimic. Cand plec de pe loc, vad afisajul electronic, unde scria 5 kune, adica ~0.7 Euro. Cursul de schimb e aprox 7 kune la un euro. Alt punct de plata. El: Ceva forma de salut in croata. Eu: Hello, si ii intind tichetul. El: mnezo' stie ce, tot in croata. Eu: ... Eu: How much? El: Tri. No hai ca tri stiu ce inseamna... Eu, invatat deja minte: How much in euros? El: One. Iar, fara bon. Plm, fie... Ajung in sfarsit la prietenii mei, si aflu ca in mod normal, ar trebui sa accepte si monede de 50 de eurocenti. Si sa elibereze bon. Ca bonus, aflul de la el ca un rand de "italieni" de-ai nostri au patit o chestie de genul primei de mai sus, dar la alte sume. aveau de platit 35 de kune, au intins o bancnota de 50 de euro, si au primit 15 euro rest. This post has been edited by bucatzel: 6 Dec 2010, 12:45 |
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
bogdan10 |
![]()
|
QUOTE(bucatzel @ 6 Dec 2010, 12:44) Poate cineva o vedea postul asta. Mare grija la punctele de plata. Asemenea neam de jepcari nu-mi inchipuiam ca sunt. ..... Ceea ce relatezi tu aici, eu unul nu am patit nici in 2006 si nici in 2008! Am mers multe sute de km pe autostrazile lor, am platit si in euro cat si kuna, dar am primit mereu corect restul! |
--------------------
DACIA
LOGAN
2005 1.6 MPI AMBITION
- 1-B-101
|
|
xcss |
![]()
|
![]() Born to Be Epic Group: Members Posts: 1.669 Joined: 24 August 07 ![]() |
Nici mie nu mi s-a intamplat asa ceva. Pe langa asta, la orice punct de plata se poate achita cu cardul.
|
--------------------
-
-
- Mit der Dummheit kämpfen Götter selbst vergebens.
|
|
bogdan10 |
![]()
|
Nimic nou sub soare pe aici?
|
--------------------
DACIA
LOGAN
2005 1.6 MPI AMBITION
- 1-B-101
|
|
aleksanders |
![]()
|
anu asta am sarit croatia- dar de la anu reiau obiceiul -
![]() |
--------------------
.
.
.
- . ....
|
|
alecsz99 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 510 Joined: 18 February 07 From: Bucuresti, Romania ![]() |
|
--------------------
Dacia/Kia/Mercedes
Berlina Li / Pro Cee'd / S320
2003 / 2008 / 2010
|
|
sirrocco |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 53 Joined: 19 April 06 ![]() |
Salut,
Vreau sa plec o luna de zile in Croatia (luna iunie 2012). As vrea sa stau in acelasi loc, undeva aproape de plaja (daca merg pe jos 10-15 min nu este un dezastru) ... si cazarea sa coste undeva intre 6-700$/luna maxim. O chestie foarte importanta este conexiunea la net - pentru ca o sa mai si lucrez. Am tot cautat pe net insa fara rezultat. Sau daca am gasit nu era niciun review scris pe site... si nu as vrea sa ajung acolo si sa fie altceva decat era prezentat in poze. Imi puteti recomanda un loc de cazare? Multumesc, |
--------------------
Dacia
Solenza
- AG-11-ABC
|
|
michou |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 437 Joined: 25 August 04 From: Bucuresti ![]() |
Cauta aici:
http://www.brela.com/accommodation/private/apartments Eu in 2010 in august am stat 10 zile aici: http://www.brela.com/carevic/ 80 euro pe noapte pentru A4. |
--------------------
Dacia Logan
Laureate
2004 daca ai condus Dacie stii sa conduci orice!!!!!
|
|
bb14 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 11 August 12 ![]() |
Salutare!
Peste 3 saptamani voi pleca din Brasov spre Dubrovnik. ViaMichelin ma duce pana la Oravita si de acolo pe ruta Belgrad-Valjevo-Uzice-Dobrun-Gorazde-Bileka-Dubrovnik. De la Uzice(Serbia) pana la Dubrovnik se merge pe un drum aproximativ paralel cu granita dintre Bosnia si Muntenegru. Despre ultima parte de traseu, drumul prin Bosnia, nu am gasit foarte multe informatii asa ca doresc sa va cer ajutorul Ma sfatuiti sa aleg varianta bosniaca prin Sarajevo si Mostar sau varianta prin Muntenegru. Varianta de pe ViaMichelin mi se pare cam dubioasa. Multumesc! |
--------------------
reno
clio
2007
|
|
michirec |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 300 Joined: 9 September 05 From: Bucuresti ![]() |
Varianta Belgrad-Bielina-Tuzla(Bosnia)-Zenica(Bosnia)-Novi Travnik(Bosnia)-Bugojno(Bosnia) apoi spre Croatia este mai plauzibila, prin Sarajevo ocolesti...
This post has been edited by michirec: 16 Aug 2012, 14:34 |
--------------------
renault
Scenic 1,6 dci,96kw.
2011
|
|
ianni |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 130 Joined: 6 May 06 ![]() |
Am fost prin Bosnia si pot spune ca n-ai nici o problema. sarajevo e peste Bucale la constructii si dezvoltare desi au avut razboaie. Centrul vechi e ca si orasele turcesti din vechime. Mostarul e ok. Privelistile sunt in masura sa accepti ca RRomanica nu e cea mai frumoasa. In Croatia si mai ales Muntenegru femeile iti vor schimba pentru totdeauna ca ale noastre sunt Miss Univers asa cum se cred
![]() Evident sa nu te abati pe coclauri (desi e frumos) in Bosnia ca poate dai de o mina. si nu e de aur... |
--------------------
Renault
Megane
2007/privile Je/mp3 si multe altele...
|
|
aleksanders |
![]()
|
@ianni - probabil ca ai vazut femeile din budva care coboara de pe celebrele iahturi si vorbesc ruseste- muntenegrencele nu sunt mai frumoase decat romancele
![]() This post has been edited by aleksanders: 16 Aug 2012, 15:01 |
--------------------
.
.
.
- . ....
|
|
bogdan_dsn |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 730 Joined: 14 September 07 From: Cluj-Napoca ![]() |
In august doresc sa merg in Croatia, mai exact in Medulin. A mai fost careva acolo, ne poate impartasi niste impresii?
Si daca stiti cumva care sunt taxele de autostrada. Nu am gasit nicaieri unde sa zica cat costa. Am inteles ca e pe tronsoane. |
--------------------
Kia
Ceed SW 1.4 TGDI
2020
|
|
Brainie |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 464 Joined: 2 May 07 From: Bucuresti ![]() |
Intră pe viamichelin, că-ți dă și taxele de autostardă. Am băgat de probă traseul Zagreb-Dubrovnik, și arată 220 de monede de-ale lor. La început iei tichet și plătești la ieșire. Sper că sunt costurile adevărate. Pentru Italia în urmă cu vreo 3 ani mi-a arătat taxele, dar cu mici diferențe.
|
--------------------
Ex Dacia 1310 Li ;
Ex Logan ABS+ 1.6 MPI
2007
|
|
Ion_R5 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 256 Joined: 19 December 08 From: Bucuresti ![]() |
Daca ajungeti in Croatia, e musai sa treceti pe la Plitvice - locul unde s-a filmat Winetou
|
--------------------
Dacia
Logan
2010 Black Line 1.6 16v euro4
- B-xxxxxxx Jegul se curata cu apa si sapun. Insa nesimtirea, lipsa educatiei si a caracterului nu se anihileaza la fel de usor.
|
|
gibonu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.188 Joined: 29 May 06 ![]() |
Poate ajuta pe cineva.
In Croatia, autostrada se poate plati direct in Euro iar restul se primeste in Kuna. Toata treaba este legala si transparenta, inclusiv cursul de schimb este trecut, dupa cum se poate vedea din bonul de mai jos. 01.JPG ( Size: 353.96k ) Number of downloads: 129 Pe langa bani cash, se poate plati si cu cardul bancar. Poate pare ciudat, insa admir pragmatismul croatilor in a-ti lua banii. Ca ne dau rusine la autostrazi, asta nu mai e o noutate pentru nimeni. This post has been edited by gibonu: 6 Aug 2013, 13:39 |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
Trek 4300 I am a rebel and freedom is my cause. - Yasser Arafat Four wheels move the body. Two wheels move the soul. |
|
Garett |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.339 Joined: 4 June 05 From: Galati ![]() |
Nu-i ciudat deloc, la ce autostrazi au e si normal sa vrea banii pe ele!
|
--------------------
No
Reno
Forever "Tara asta a avut doua dezastre din '89 incoace: Iliescu si ProTV-ul!"
|
|
gibonu |
![]()
|
@Garett
Poate nu m-am exprimat clar. Am spus ca poate pare ciudata admiratia pentru pragamtismul croatilor in ceea ce priveste forma de plata a autostrazii. Direct in Euro, rest in Kuna, cursul de schimb pe chitanta de plata, etc. Nu m-am plans ca cer bani pe autostrada. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
Trek 4300 I am a rebel and freedom is my cause. - Yasser Arafat Four wheels move the body. Two wheels move the soul. |
|
Garett |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.339 Joined: 4 June 05 From: Galati ![]() |
Sorry, my bad!
![]() Cel mai tare "ma enerveaza" faptul ca au mai multi km de autostrada prin munti decat avem noi prin campie! Ca sa nu mai spun ca au trecut si printr-un razboi! ![]() |
--------------------
No
Reno
Forever "Tara asta a avut doua dezastre din '89 incoace: Iliescu si ProTV-ul!"
|
|
gibonu |
![]()
|
@Garett
Nicio problema. In completare la ceea ce ai spus. N-am studiat prea bine problema si s-ar putea sa ma insel. Insa, parca kilometrul de autostrada croat din munti a fost mai ieftin decat kilometrul de autostrada romanesc de la campie. Razboiul ala (cel din anii '90) le-a adus statul de extensie (ca sa nu zis colonie) a Germaniei la Marea Adriatica. Bravo lor, chiar si pentru acest statut. Romania nu va fi niciodata extensie a Germaniei la Marea Neagra. De ce oare? This post has been edited by gibonu: 9 Aug 2013, 15:18 |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
|
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
Ca e deja Bulgaria?
![]() |
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
gibonu |
![]()
|
@tatabobu
N-as zice. Ca pe bulgari i-a scos Europa (Germania si Marea Britanie in special) din cacao dupa ce au dat faliment la nivel de stat prin '97, e alta problema. Iar cat priveste infrastructura, m-as bucura sincer sa existe in BG autostrazile care sunt in Croatia. Ne-am mai folosi si noi de ele in drum spre Grecia si Turcia. Insa, din pacate suntem la acelasi nivel cu bulgarii. Noi visam al autostrada Bucuresti - Nadlac, ei viseaza la tunel rutier pe sub pasul Shipka, etc. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th April 2025 - 04:23 |