Italia
![]() ![]() ![]() |
Italia
s_j_teo |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 626 Joined: 16 July 06 ![]() |
|
||
--------------------
Skoda
Octavia 3
2014
|
|||
camesibiu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 417 Joined: 28 July 06 From: Sibiu ![]() |
Sunt aglomerate , restrictii de 50 km/h in localitati , restrictii de 70 km / h , in afara localitatilor , linii continue interminabile , dar eu am vrut sa vad multe si nu ma grabeam . cu toate ca sunt multe motorete , motociclete si masini se circula multumitor . Italienii nu stiu ce-i aia " linie continua " - se depaseste pe ea cand e vizibilitate . Cu toate astea nu am vazut carabinieri si accidente pe stradale si super stradale . Spre deosebire de austrieci, nemti , elvetieni , ei mai folosesc claxonul . Ce m-a frapat , sambata si duminica , statiile de benzina sunt inchise ( majoritatea ) . Se aplica self service si plata cu card .
|
--------------------
ex Dacia
Logan 1,5 dCi
2006-Preference
|
|
verde |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.131 Joined: 5 September 06 From: Pitesti ![]() |
camesibiu, felicitari ptr excursie in primul rand. secundo: cum a fost cu vama ca am o sacosa cu cd filme de dus in italia si deasemeni cu tigarile?1 cartus 2 de adult? plec pe 28 si chestia cu statiile de benzina inchise nu o stiam tre sa fac plinu la austrieci.
|
--------------------
megane 3 /clio 4
....dci 110 /1,2aspirat
....2015 /2017
|
|
Deshteptu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 286 Joined: 1 May 06 ![]() |
Aici iti spun eu exact faza cu tigarile: 1 cartus / persoana. la unguri am impuscat o amendat de 172 de euro pt ca aveam 5 cartuse de tigari si eram 3 persoane. deci doua cartuse in plus, care mi-au fost confiscate. plus amenda.
asadar, m-am intors si eu din italia, doar ca nu am fost la vizitat, ci am mers tinta pina la Aprilia, sub Roma. 2.300 km, cu Logan Preference fara aer conditionat. Cam nasol. Dar am alimentat la Oradea, linga Graz si intre Bologna si Firenze, asa ca nu am scos un consum prea exagerat. Mi-e lene acum sa calculez. Faze nasoale: amenda de la unguri, caldura infernala si un blocaj de 14 km spre Venetia, pe autostrada. Plus ca am scapat la mustata de "pana prostului". Nu am alimentat la Bologna, pt ca era autostrada in constructie, era un singur peco (Agip) si vroiam un OMV. Aveam destula bezina pentru ca sa ajungem la alt peco, mai ales ca vazusem ca acestea sint destul de frecvente. Doar ca intre Bologna si Firenze am dat peste kilometri intregi de munte, tuneluri si poduri si niciun peco.. Asa ca am ramas cu o singura linie... si tot eram optimist ca ajung la un peco... si s-a aprins becul rosu.. si eu m-am cam ingalbenit.. si am ajuns in final la un peco cind mai aveam in rezervor 1,2 litri de benzina/ Am folosit doar autostrada de la Budapesta pina la Roma. In Italia am platit vreo 43 de euro autostrazile, pt ca am facut un ocol si pe la Pordenone. Foarte misto zona de la Viena spre Graz si nordul Italiei. Obositor dupa aceea autostrada spre Roma, pt ca e prea plat peisajul. O singura incurcatura, cind sa ies de pe centura Romei spre Aprilia, la Telepass, m-am bagat la zona rezervata clientilor fideli, care probabil au o cartela magnetica in parbriz. Am dat inapoi, ca romanul, pina la urma, ca nici nu era f aglomerat si m-am descurcat sa platesc singur la alta bariera. In rest, portiuni aglomerate, alternate cu zeci de kilometri cind s-a circulat lejer. |
--------------------
Dacia
Logan
Laureate Plus 1.4 2006
|
|
verde |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.131 Joined: 5 September 06 From: Pitesti ![]() |
multumesc de raspuns. e bine de stiut unele lucruri de cand pleci de acasa.tai tigarile de pe lista, raman doar cu un cartus de persoana.adevarat drumul spre Roma e teribil.eu stationez la Brescia de unde plec in cateva directii de ozi doua.Roma am bifato pe lista ptr tren.
|
--------------------
megane 3 /clio 4
....dci 110 /1,2aspirat
....2015 /2017
|
|
verde |
![]()
|
acum va scriu din brescia si va spun ca nu m-a intrebat nimeni de nimic. am trecut prin vama cu fiemea minora trecuta pe pasaportul meu , fara ca cineva sa intrebe . vamesii s-au uitat la pasaportul meu si nu au dat pagina sa vada daca e trecuta acolo.sotia si fiica cea mare au trecut cu c.i. deci 4 persoane in masina trei acte de identitate si vamesii au spus doar drum bun! asa ca puteti scoate orice din tara inclusiv minori.cand vin acasa va povestesc mai pe larg.
|
--------------------
megane 3 /clio 4
....dci 110 /1,2aspirat
....2015 /2017
|
|
Deshteptu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 286 Joined: 1 May 06 ![]() |
Cred ca ar trebui sa stabilim un lucru: discutam aici despre reguli, nu despre exceptii. Si eu, cind am fost la Viena in martie, am trecut in viteza pe la unguri fara nicio jena. Uite ca in iulie am lasat o amenda.. Conteaza regula, nu exceptia..
|
--------------------
Dacia
Logan
Laureate Plus 1.4 2006
|
|
sssss |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 15 Joined: 15 September 06 From: Sibiu ![]() |
salut!
m-am intors si eu de citeva zile din concediu din italia si daca va pot fi de folos cu informatii, cu placere. expeditia mea a fost cam asa: destinatia ravenna, unde am inchiriat un apartament pt. o luna, excursii zilnice peste tot pe o raza de 300 km, in timpul liber plimbari pe toata riviera italiana si plaja. am facut 6200 km din care 3200 doar in italia, tara frumoasa, plina de istorie. am vazut firenze, pisa, bologna, rimini, san marino, venetia (doar aici am fost cu trenul), s.a. nu m-am aventurat mai departe ca nu vroiam sa mai platesc cazari, poata alta data ma voi duce in sud. in italia am avut gps si a fost f. bine, mai ales sa te aduca acasa noaptea. durerea a fost ca masina nu are ac si am prins caldurile cele mari, a fost dur, ce mai. la dus am dormit la viena si la intors la graz la etap hotel. drumuri frumoase, am traversat apeninii toscani intre faenza si firenze de 2 ori pe drumuri de munte, unul nici nu era pe harta, dar a doua oara am fost pe autostrada din cauza de familie. nu au fost nici un fel de probleme, la vama se trece rapid, in italia cel putin toata circulatia e supravegheata electronic, cine calca pe bec e filmat si i se trimite chitanta acasa. aici se vede avantajul de a fi roman pentru ca nu te pot identifica. chestia asta am aflat-o de la un italian si de atunci am parcat unde am vrut si am mers cu cit am vrut fara griji. pentru cine vrea sa mearga in august trebuie stiut ca in august au italienii si austriecii concediu, asa ca sint pline drumurile, hotelurile, etc. masina a mers perfect, am iesit la 4.65% consum. am avut un singur incident pe autostrada pe linga viena, la 120 km/h, m-am trezit cu inelul metalic de la un capac de roata ce zbura prin aer direct in parbrizul meu [ca in twister]. era destul de aglomerat, n-am avut cum sa evit, dar parbrizul a rezistat, nu m-am ales decit cu o zgirietura semicirculara pe care o privesc cu drag pentru ca daca n-ar fi ea acolo as fi eu prin cine stie ce spital sau cimitir. ne-am permis orice cu o singura exceptie: nu am calcat in circiumi. berea e la lidl (supermarket-ul german) 0.39 e, mincarea e mai ieftina ca la noi (tot la lidl). pretul final pt. 3 persoane, o luna, inclusiv cumparaturile : 2.000 euro, dar a meritat - pot spune ca a fost un concediu foarte reusit |
--------------------
Renault
Megane 1
2002, 1.9 dti
|
|
dl_dr25 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 571 Joined: 4 August 07 From: Bucuresti ![]() |
daca sinteti in zona bolzano nu ezitati sa o vizitati superba, este zona de munte, riva del garda super super un lac imens
|
--------------------
dacia
logan
2007 dci
- B
|
|
Kr3atorU |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 306 Joined: 10 May 07 From: Alba Iulia, via Alexandria ![]() |
Vreau sa merg in Italia cu masina, si nu am mai iesit cu ea pana acum din tara.
Traseul pe care as vrea sa-l urmez, in mare: Budapesta, Graz, Milano. Imi puteti spune cam ce taxe sunt de platit? ca preturile la carburant le-am gasit prin topicuri, dar de taxe nu prea m-am lamurit. Imi cer scuze ca am postat aceeasi intrebare si in topicul "Lipicios: Informatii utile pentru calatoriile in afara tarii ". |
--------------------
Renault
Symbol phase 4
2007 Expression 1.4 8V | GPL ►Prietenii adevărați sunt ca stelele; nu-i vezi mereu, dar știi că mereu iți sunt alături.
|
|
dl_dr25 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 571 Joined: 4 August 07 From: Bucuresti ![]() |
pai treaba sta asa ungaria 7 sau 8 euro depinde de unde o cumperi rovinieta, austria 7,60 pret fix(astia sunt nemti) ,iar in italia 0,06 centi pe km (aici faci calcul la citi km ai de facut) drum bun si
![]() |
--------------------
dacia
logan
2007 dci
- B
|
|
Kr3atorU |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 306 Joined: 10 May 07 From: Alba Iulia, via Alexandria ![]() |
10x dl_dr25
|
--------------------
Renault
Symbol phase 4
2007 Expression 1.4 8V | GPL ►Prietenii adevărați sunt ca stelele; nu-i vezi mereu, dar știi că mereu iți sunt alături.
|
|
dl_dr25 |
![]()
|
alte detali la concret nu imi vin in minte sa dau daca este ceva intrebati
|
--------------------
dacia
logan
2007 dci
- B
|
|
Forestman |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 120 Joined: 25 August 06 From: Suceava ![]() |
In Ungaria rovigneta este 1530HUF pt. 4 zile(daca nu ma insel).
Preferabil sa o cumperi cu cardul!!! |
--------------------
Dacia
Logan 1.5dci
2006, Ambiance; Ford Ka; MIO A501
|
|
s_j_teo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 626 Joined: 16 July 06 ![]() |
Am fost plecat in concediu,din pacate s-a gatat,am facut 3600Km si am vazut locuri si lucruri foarte frumoase.Traseul a fost Timisoara-Teviso-Bologna-Firenze-Pisa-Roma-Viena-Timisoara.Toate orasele in care am oprit a fost super:Treviso un oresel micut si cochet,Bologna plin de universitati un adevarat centru universitar,Firenze un oras plin de piete si lucruri minunate noapte foarte frumos,Pisa un oras frumos curat turnul este adevarat impresionant acum este si renovat are culoare alba nu cenusie cum este cunoscut,Roma un oras in care merita sa te intorci de cate ori poti SUPERB atatea obiective turistice pe metru patrat nu gasesti,Vaticanul magnific a meritat coada la care am stat,Viena o capitala sobra dar frumoasa.
Despre drum ce pot spune am avut un consum de 5,1% cu o medie de 84Km/h in Italia am platit pe autostrazi 70 de Euro parcarea cea mai scumpa in Viena 4 euro ora dar in buricul targului in parcare subterana. Cand descarc pozele am sa pun si cateva poze. Daca cineva doreste si alte informatii despre drum va stau la dispozitie ! |
--------------------
Skoda
Octavia 3
2014
|
|
Seducatorul |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 25 Joined: 22 February 05 ![]() |
salutare!
imi puteti recomanda si mie un hotel sau o pensiune cu un pret decent in zona Savona - Genova? Multumesc anticipat! |
--------------------
Dacia
1310
- nu
|
|
Forestman |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 120 Joined: 25 August 06 From: Suceava ![]() |
Cu loganelul in Sicilia....
Foto ETNA IMG_3054.jpg ( Size: 1.43mb ) Number of downloads: 252 IMG_3065.jpg ( Size: 1.19mb ) Number of downloads: 237 IMG_2935.jpg ( Size: 1.45mb ) Number of downloads: 225 IMG_3082.jpg ( Size: 1.44mb ) Number of downloads: 217 25 Jan 2008, 16:57: Taormina - Sicilia IMG_2959.jpg ( Size: 1.69mb ) Number of downloads: 223 Teatrul grec IMG_2976.jpg ( Size: 1.72mb ) Number of downloads: 99 I-le Lipari IMG_3155.jpg ( Size: 1.34mb ) Number of downloads: 80 IMG_3162.jpg ( Size: 1.22mb ) Number of downloads: 109 This post has been edited by Forestman: 25 Jan 2008, 15:57 |
--------------------
Dacia
Logan 1.5dci
|
|
GabyT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 641 Joined: 18 January 07 From: Bucuresti ![]() |
superbe pozele
![]() |
--------------------
Dacia
Solenza
Scala / 2003 Dacia Logan Laureat Plus / 2006
Renault Clio 3 / 2006 MIO C520 |
|
Forestman |
![]()
|
Pe coasta Marii Mediterane....in drum spre Roma
IMG_2138__.JPG ( Size: 592.75k ) Number of downloads: 128 IMG_2141.jpg ( Size: 1.67mb ) Number of downloads: 143 IMG_2148.jpg ( Size: 1.79mb ) Number of downloads: 119 |
--------------------
Dacia
Logan 1.5dci
|
|
gibonu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.190 Joined: 29 May 06 ![]() |
Esti sigur ca era Mediterana?
Nu cumva era Marea Tireniana? Oricum, frumoasa excursie. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
Trek 4300 I am a rebel and freedom is my cause. - Yasser Arafat Four wheels move the body. Two wheels move the soul. |
|
verde |
![]()
|
Forestman, spune-mi te rog cum e de la Roma in jos ca mie mi-au zis aia din Italia ca nu am ce cauta ca sunt numai pietre, capre si hoti de buzunare.Oricum era f greu sa mai ajung si acolo.I-mi pare rau doar de Palermo.
|
--------------------
megane 3 /clio 4
....dci 110 /1,2aspirat
....2015 /2017
|
|
TRANCA |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 579 Joined: 29 January 06 From: IALOMITA ![]() |
Frumos si in Italia...
This post has been edited by TRANCA: 27 Jan 2008, 12:29 Attached thumbnail(s) Immagine_082.jpg ( Size: 618.86k ) Number of downloads: 102 Immagine_088.jpg ( Size: 853.58k ) Number of downloads: 98 Immagine_068.jpg ( Size: 775.11k ) Number of downloads: 115 Immagine_067.jpg ( Size: 465.14k ) Number of downloads: 89 Immagine_234.jpg ( Size: 247.05k ) Number of downloads: 88 Immagine_239.jpg ( Size: 312.59k ) Number of downloads: 93 Immagine_242.jpg ( Size: 385.49k ) Number of downloads: 78 Immagine_263.jpg ( Size: 274.3k ) Number of downloads: 67 Immagine_297.jpg ( Size: 377.21k ) Number of downloads: 98 spre_rome_014.jpg ( Size: 446.75k ) Number of downloads: 78 spre_rome_087.jpg ( Size: 360.08k ) Number of downloads: 80 spre_rome_103.jpg ( Size: 395.32k ) Number of downloads: 92 Immagine_144.jpg ( Size: 645.89k ) Number of downloads: 86 Immagine_164.jpg ( Size: 692.68k ) Number of downloads: 89 Immagine_172.jpg ( Size: 561.33k ) Number of downloads: 76 Immagine_176.jpg ( Size: 399.43k ) Number of downloads: 74 Immagine_179.jpg ( Size: 706.83k ) Number of downloads: 91 Immagine_184.jpg ( Size: 544.74k ) Number of downloads: 68 Immagine_208.jpg ( Size: 651.02k ) Number of downloads: 80 Immagine_230.jpg ( Size: 260.94k ) Number of downloads: 70 |
--------------------
A FOST RENAULT
MEGANE II SEDAN
2004 1.5 dCi Ex Megane II Sedan 1.5 dCi...
|
|
Forestman |
![]()
|
De la Roma in jos intradevar nu prea ai ce vedea cu exceptia Pompei-ului!!!, este bine de evitat sa-ti faci de lucru prin oraselele de la Napoli in sud( noi am luat vaporul la intoarcere de la Palermo la Roma tocmai in ideea sa nu mai facem drumul cu masina pana la Roma)in schimb Sicilia este SUPERBA merita vizitata din plin.....eu am facut 2500 km cu masina numai in Sicilia, a meritat din plin!!!!
Bafta!!!...si te mai astept cu intrebari!!! 27 Jan 2008, 21:41: Pt. Gibonu....fotografiile respective au fost facute in zona Livorno...in drum spre Roma....si am mers pe coasta marii Ligurice (unde au si fost facute foto), iar apoi pe coasta Marii Tireniene...eu m-am exprimat in mod "generic" ca-i Marea Mediterana!!! Te-am salutat!!! 28 Jan 2008, 12:56: Iarasi Sicilia!! IMG_2620.jpg ( Size: 1.6mb ) Number of downloads: 86 - Messina la trecerea cu ferry IMG_2685.jpg ( Size: 1.92mb ) Number of downloads: 74 - Castelbuono IMG_2692.jpg ( Size: 1.84mb ) Number of downloads: 73 IMG_2693.jpg ( Size: 1.59mb ) Number of downloads: 63 IMG_2704.jpg ( Size: 1.41mb ) Number of downloads: 79 - Plaja de la Cefalu 28 Jan 2008, 14:22: Agrigento - Valea templelor - Sicilia - la ~ 50 grade Celsius IMG_3270.jpg ( Size: 1.68mb ) Number of downloads: 74 Templul Concordia ~ 440 - 430 i.H IMG_3305.jpg ( Size: 1.7mb ) Number of downloads: 57 IMG_3283.jpg ( Size: 1.39mb ) Number of downloads: 55 Templul Herei IMG_3278.jpg ( Size: 1.43mb ) Number of downloads: 59 28 Jan 2008, 14:49: La plecare din Palermo spre Roma (Civitavecchia)....cu vaporasul....13 ore pe mare....frumos dar nu as mai incerca asa o experienta!!!......mai ales ca am prins marea foarte agitata inainte de a ajunge la Civitavecchia. ![]() IMG_3407.jpg ( Size: 1.54mb ) Number of downloads: 100 IMG_3425.jpg ( Size: 1.39mb ) Number of downloads: 92 IMG_3429.jpg ( Size: 1.84mb ) Number of downloads: 86 - Apusul This post has been edited by Forestman: 28 Jan 2008, 13:49 |
--------------------
Dacia
Logan 1.5dci
|
|
verde |
![]()
|
Multumesc Forestman!!
|
--------------------
megane 3 /clio 4
....dci 110 /1,2aspirat
....2015 /2017
|
|
Forestman |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
Logan 1.5dci
|
|
Tibi. |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 11 April 08 ![]() |
Salut.
Cam intr-o luna o sa plec intr-un tur al Europei care va cuprinde si Italia.Dintre toate tarile prin care o sa merg tara asta mi se pare cea mai scumpa la cazare, si cel mai dificil de gasit cazare rezonabila. O sa ajung pana la Roma poate si in jos pana on zona Sorento, stiu ca e foarte frumoasa zona. Poate ma ajutati si pe mine cu ceva informatii recente legate de cazari undeva la vreo 30-40 euro camera. Fara mari pretentii ca de obicei stau foarte putin in camera atunci cand fac o vacanta in care merg sa vad cat mai multe. Mare pacat ca nu exista si in Italia cazari gen Etap - mie mi se par super aceste lanturi atunci cand le folosesc pentru traversat europa, la fel si formula1. Ce exista in italia cam in genul asta..? |
--------------------
Citroen
C3
5
- b554433
|
|
traffictours |
![]()
|
Membru autentic Group: Validating Reno Posts: 1.013 Joined: 9 January 07 From: Bucuresti ![]() |
Italia e cam aparte fata de celelalte tari din UE in ceea ce priveste cazarile ieftine, adica nu prea sunt. Poti insa folosi cu succes lantul Ibis, prezent in mai toate orasele mari din Italia.
|
--------------------
BMW
-
-
|
|
Tibi. |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 11 April 08 ![]() |
Ibis e fain dar preturile sunt de la 70 euro in sus vad. un pic peste ce vreau eu. sa dau 90 euro in roma doar ca sa dorm 8 ore la hotel nu e o afacere.
|
--------------------
Citroen
C3
5
- b554433
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
Forestman, poti, te rog, sa-mi recomanzi un traseu cat mai optim pentru un drum in Sicilia? La o prima privire pe harta, prin Ungaria, Austria is circa 2500 Km, pe la sarbi cam 1400 km. Oare Bulgaria - Grecia ar putea fi o varianta mai buna?
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
dl_dr25 |
![]()
|
eu am fost la verona prin ungaria si austria
trebuie sa te gindesti ca diferenta de km ii faci pe niste drumuri super bune (adica 1100km ii faci cam in 9-10 ore maxim) iar pe la sirbi posibil sa te duci tot pe acolo ca timp si sa fie mai obositor, plus ca trebuie sa faci si pasaport (o persoana 1mil , 2 pers 2 mil) |
--------------------
dacia
logan
2007 dci
- B
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th May 2025 - 11:14 |