Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

4 Pages « < 2 3 4 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Franta

pedrovl
post 5 Jun 2006, 16:49
Post #91

pedrovl

Group: Members

Revin cu problema inaltatorului pentru ca sunt din ce in ce mai confuz. In Cora sau Carrefour nu am gasit si eu nici nu sunt din Bucuresti. Mia trimis ceva poze un prieten care a gasit la un magazin specializat. Unul costa 700.000 si altul 1.800.000. In afara de faptul ca diferenta de pret este enorma nu stiu cum sa procedez. Chiar sunt francezii sau austriecii sau italienii cu ochii pe tine? Acest inaltator e suficient ca sa nu mai comenteze? Inteleg ca este neaparat sa pun un dispozitiv da r intrebarea mea este. Daca iau acel inaltator cu 700k pot sa pun pe el o patura ceva ca sa ste asi copilul mai comod?
Atasez poze cu cele 2 inaltatoare gasite de prietenul meu si astept ceva sfaturi de la voi. Multumesc.

Attached thumbnail(s)
700.000.jpg ( Size: 368.28k ) Number of downloads: 142
1.800.000.jpg ( Size: 541.73k ) Number of downloads: 140

--------------------
DACIA DUSTER 1,6 16v 4x4 Laureate
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
cornel_t
post 6 Jun 2006, 09:31
Post #92

Membru autentic

From: Bucuresti

Eu l-am luat pe cel de 180 RON, care in esenta e la fel cu cel ieftin dar are husa. Il poti lua pe cel ieftin daca nu ai pretentii de "tapiterie", se poate pune cam orice pe el pt al face mai comod.

--------------------
Honda Accord 2.2 i-CTDi EX
+
Cobra
post 20 Jun 2006, 11:20
Post #93

Membru

QUOTE(amicando @ 23 May 2006, 12:26)
Salut!
Va rog, lamuriti-ma si pe mine: mai e nevoie si acum sa prezint invitatia sau rezervare la hotel la intrare in Franta?
Multumesc!
*

Salut
Concret, daca plec in franta cu masina pt imi trebuie la iesire din tara voucher de cazare? sau ajunge sa am bani? ca nu as prea face rezervari ca nu stiu cand ajung si unde smile.gif
meric

--------------------
Megane 1 RT Hatchback - B
+
cmandrei
post 20 Jun 2006, 11:24
Post #94

NEWSMAN

Group: Moderatori
From: Bucuresti/Targu Mures

In septembrie anul trecut (atunci cand am fost eu) nu aveai nevoie de nimic ... adevarul e ca nici vama nu am vazut atunci cand am intrat in Franta (dinspre Italia pe coasta).

--------------------
ex. Renault Clio Symbol 2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7) - RO
33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013
Andrei
+
Cobra
post 20 Jun 2006, 16:46
Post #95

Membru

pai nu la intrarea in franta ma gandeam, ci la iesirea din romania, ca auzisem pe la tv acu vreo 3-4 luni chestia asta...

--------------------
Megane 1 RT Hatchback - B
+
almanah
post 5 Jul 2006, 12:19
Post #96

Membru incepator

Peste 5 zile plec cu masina (Logan 1.5 dCI) in Franta. Chestia este ca am hotarat ca pana la Karlsruhe sa mergem pe autostrazi, iar in Franta sa mergem pe nationale , in speta N4 care mi se pare in regula si din punct de vedere al traseului si din punct de vedere al drumului ( aproape jumatate din drum pe doua benzi pe sens). Acum vine si intrebarea. Cum ajung fara sa platesc autostrada la N4 care incepe din A4 intre Strasbourg si Metz? Este cumva autostrada free pana acolo (harta pe care o detin nu indica nici un punct de plata pana acolo)?
Va rog daca poate sa-mi raspunda cineva la aceste intrebari daca se poate cat mai detaliat si eventual in cunostinta de cauza (romani care locuiesc in FR. sau care au mai folosit N4 ca ruta pana la Paris). Nu ma intereseaza harti ci sfaturi.
In speranta ca ma va ajuta cineva in timp util si ca nu am fost exagerat in cerintele mele, va mutumesc , si promit ca voi reveni cu informatii si impresii la intoarcerea de acolo.

--------------------
dacia logan 1.5 dci
+
micutu
post 5 Jul 2006, 14:56
Post #97

Membru incepator

Karsruhe - Paris asa cum zice Michelin ca fiind fara taxe, iar asta e cu taxe: Karlsruhe-Paris

--------------------
Logan 1.6 Laureate & Ambition - B66__ & B59___
+
Flores
post 5 Jul 2006, 18:03
Post #98

ALIEN

From: behind enemy lines

De la Karlsruhe pana la Strasbourg nu se plateste autostrada, urmeaza Nancy unde platesti in jur de 3E dupa care urmezi directia Toul si pe N4 pana la Paris. Eu zic ca pentru 3E nu merita sa folosesti nationalele imediat cum intrii in Franta. Ai grija ca in perioada asta e foarte aglomerat si ar trebuii sa iei in considerare un eventual popas pana la Paris. Drum bun!

--------------------
Opel Zafira 1.9CDTI- Dacia Logan Laureate 1.6
Mio C230
If it has tits or wheels it will give you problems !
+
almanah
post 6 Jul 2006, 08:38
Post #99

Membru incepator

multumesc mult. mi-ati fost de mare ajutor. ne auzim in 3 saptamani.

--------------------
dacia logan 1.5 dci
+
Flores
post 17 Jul 2006, 20:59
Post #100

ALIEN

Am folosit N4 in week-end si e foarte bun, nu merita deloc sa o iei pe autostrada, mai sta politia la panda dar in 80% din cazuri se fac semne din faruri. Cu ocazia asta va prezint si o destinatie foarte populara, la 350 km vest de Paris, este vorba de muntele Saint Michel, unde se ajunge tot pe nationale sau pe autostrada, dar unde platiti 20E. De fapt traseul fara taxe este 1/3 autostrada, 1/3 drum cu 2 benzi pe sens si 1/3 drum unde alterneaza doua benzi pe sens. Cu cat te apropii de destinatie drumul se aglomereaza, e plin de englezi si olandezi iar la munte americanii sunt campioni, daca vreti sa vizitati si manastirea trebuie sa va inarmati cu multa rabdare. Parcarea e 4E pe zi iar mancare gasesti la nenumaratele restaurante din interior, ex. o portie crochete de pui cu cartofi prajiti si o bere 10E. Traseul poate fi facut fara probleme intr-o zi din Paris.

This post has been edited by Flores: 18 Jul 2006, 12:43

Attached thumbnail(s)
Picture_054.jpg ( Size: 34.75k ) Number of downloads: 145
Picture_055.jpg ( Size: 40.14k ) Number of downloads: 135
Picture_056.jpg ( Size: 37.84k ) Number of downloads: 83
Picture_059.jpg ( Size: 47.18k ) Number of downloads: 157
Picture_071.jpg ( Size: 44.51k ) Number of downloads: 120
Picture_075.jpg ( Size: 55.08k ) Number of downloads: 101
Picture_080.jpg ( Size: 56.36k ) Number of downloads: 116
Picture_082.jpg ( Size: 79.28k ) Number of downloads: 115

--------------------
Mio C230
+
Ghidioneanu
post 18 Jul 2006, 19:19
Post #101

Membru autentic

From: IS

Tocmai m-am intors din concediu , am trecut si prin Franta , la dus prin sud , din Italia spre Spania ( destinatia finala , Castellon ) , apoi m-am intors prin San Sebastian ( Spania ) -Bordeaux -Tours ( unde am vizitat doua castele de pe valea Loarei , Azay le Rideau si Chenonceaux ), apoi Paris , trei zile , si am parasit Franta prin Metz-Saarbrucken ( Germania ) .
Comentarii :
- e foarte dificil de traversat Franta pe RN uri , nu poti realiza o viteza de croaziera mai mare de 60-65 km /h in medie , am incercat , dar dupa trei ore si jumayate m-am lasat pagubas si am inceput sa cotizez la sistemul national de autostrazi al Frantei , sume destul de consistente , dar care permit economii de timp. Mi-ar fi trebuit trei zile sa ajung de la frontiera spaniola la Paris ...
-mi-sa parut cea mai scumpa tara din cela vizitate , cel putin cu 15 % fata de Italia si cu 20 -25 % fata de Spania
-Parisul era foarte murdar , fata de Barcelona sau Madrid , poate de asta Bucurestiul e ,,le petit Paris" !?
-in schimb am stat la un hotel bun , Kyriad Hotel in Le Blanc-Mesnil , conditii bune , si preturi decente . Cu tichetul Paris -visite ai liber pe toate liniile pana la hotel.

--------------------
Ford Focus 2007, 1,8 TDCI 115 cp - IS-xx-xx
Că unde este multă înțelepciune este și multă amărăciune, și cel ce își înmulțește știința își sporește suferința.
Solomon
+
murfi
post 19 Jul 2006, 14:26
Post #102

Membru autentic

Daca nu stii drumul si te opresti dupa indicatoare sau daca intrii in orase mai mari dimineata intre 7h30 si 9h15 si seara intre 17 si 19 ai dreptate ca nu sari de o medie de 60.

Dar pe N4 care este cel mai interesant RN pentru ca te duce practic de la granita cu germania pana in Paris poti sa scoti si 80 km/h.

QUOTE(Ghidioneanu @ 18 Jul 2006, 21:19)

- e foarte dificil de traversat Franta pe RN uri , nu poti realiza o viteza de croaziera mai mare de 60-65 km /h in medie , am incercat , dar dupa trei ore si jumayate m-am lasat pagubas
*

--------------------
+
Flores
post 20 Jul 2006, 18:54
Post #103

ALIEN

QUOTE(Ghidioneanu @ 18 Jul 2006, 20:19)
- e foarte dificil de traversat Franta pe RN uri , nu poti realiza o viteza de croaziera mai mare de 60-65 km /h in medie
*

Depinde ce traseu ai de parcurs, daca ai noroc si ai RN tot drumul atunci nu merita autostrada chiar si pe distante foarte mari, daca ai RD, (departamentale) autostrada e o optiune.

--------------------
Mio C230
+
cornel_t
post 21 Jul 2006, 07:41
Post #104

Membru autentic

N-am calculat media orara pe RN dar se merge destul de bine ca viteza ma refer, unde trebuie sa fii atent e la localitati unde un GPS face toti banii in sensurile lor giratorii.

--------------------
Honda Accord 2.2 i-CTDi EX
+
drumaru
post 25 Jul 2006, 11:08
Post #105

Membru

M-am intors din Franta de curind.

La dus am intrat din Elvetia pe la Chamonix si am dormit intr-un hotel Balladins langa Albertville (cam naspa, mirosea a igrasie, parca, si sinistru, doar patru camere ocupate si era situat in plin cimp, linga autostrada, asa ca nu m-am putut impiedica sa nu ma gindesc la tot felul de povesti horor :-)). Continuat apoi pe traseul Grenoble - Avignon (vizitat Palatul, podul si orasul vechi) - les Baux de Provence (peisaj deosebit, cam ca in Grecia, plus un sat-cetate cocotat pe stinci) - Montpellier. Aici am petrecut patru zile (pentru mare, faceam 10 minute cu masina pina pe plaja, nisip fin, apa curata si limpede, dar cam slab amenajat - de exemplu toaletele cam rare). Montpellier-ul - super curat, iar in centru misto, animat, multe strazi si piete pietonale. De aici am facut o excursie de o zi la Carcassonne - cetate medievala impresionanata, iar peisajul pina acolo cu nimic mai prejos decit Spania sau parti din Grecia.

La intrors am plecat pe traseul Nimes - Pont du gard (apeduct roman bine pastrat, peste valea unui riu cu albie din stinca) - Lyon - Annemase (5 km de granita cu Elvetia, 10 km de centrul Genevei).

Impresia generala - autostrazi f. scumpe, dar merita, altfel pierzi timp pretios, benzina scumpa, insa peisaje f. variate (Alpi, dealuri, cimpii ca la noi, dar si dealuri si cimpii mediteraneene), orase medievale animate, multi turisti, preturi in Carrefour si Auchan cam ca in Romania (iar specialitatile locale, ca brinzeturile, vinul, sampania, jambonul feliat etc. - mult mai ieftine - 1 euro si ceva un sfert de kil de camembert sau brie sau 10 euro o sticla de Champagne).

Restaurantele si barurile - ca peste tot in Europa - in zonele turistice mai scumpe, in localitatile mai izolate ceva mai ieftine, oricum, sub 10 euro de caciula nu poti minca si bea decent intr-un local.

--------------------
Captur 1,5 dci 90 CP
Kadjar 1,3 tce 140 CP
+
dragos01
post 7 Aug 2006, 08:04
Post #106

Membru incepator

From: Pitesti

Salut tuturor,
Venit si eu de curand din Paris pe urmatorul traseu:
La dus: Pitesti- Arad-Budapesta -Viena( stat 7 zile la un prieten) - Nurnberg-Manheim-Saarbrucken- Reims(dormit la Etap la iesirea dinspre Paris, 50euro dubla) -Paris
La Paris cazare 6 zile la Holiday Inn PARIS-BIBLIOTHEQUE DE FRANCE . Rezervarile facute prin Jeka din tara, cazare cu mic dejun continental copios, 90 euro, la hotel camera era 190 euro. Hotel de 3 stele, curat, cochet, AC fara de care in iulie am fi murit in Paris, la 2 minute de statia de metrou, bonus una dintre receptionere este romanca si va poate ajuta cu tot felul de informatii.
La intoarcere: Paris-Metz-Strasbourg-Karlsruhe- Ulm- Hohenschwangau( vizitat Neuschwanstein superb si dormit o noapte 60 euro)- Salzburg- Viena( mai stat inca doua nopti la prieten biggrin.gif ) - Budapesta - Pitesti.
In Franta am preferat sa folosesc autostrada care intr-adevar te duce foarte repede acolo unde doresti, tariful este de aprox 22 euro pana la Paris la dus, am folosit route planner ViaMichelin care mi-a dat si tarifele de taxare la fix.

--------------------
Nissan Qashqai 1,6 DIG-T Tekna 2015 - AG-xx-DAR
+
han_1.6 mpi
post 5 Dec 2006, 18:07
Post #107

Membru autentic

From: bucuresti

in Franta cu autoturismul;

ii rog pe cei care au fost pe acolo sa descrie calatoriile lor.drumuri,autostrazi,localitati,taxe,parcari,amenzi,etc.

This post has been edited by han_1.6 mpi: 5 Dec 2006, 18:16

--------------------
dacia,ford, logan,mondeo - B-00-000
protejati biciclistii in trafic!
+
gibonu
post 6 Dec 2006, 09:30
Post #108

Membru autentic

Presupunand ca deja ai folosit functia "search" si nu te-a satisfacut ce ai gasit acolo.
pe viamichelin.com gasesti toate informatiile despre drum (distante, taxe, lucrari, camere de supraveghere)
Oricum, autostrada, desi scumpa, merita. Pe drumurile nationale pierzi mult timp se merge cu 70 si pe unele portiuni cu 90. Inutil sa-ti spun ca nimeni nu depasete viteza legala (sau cel putin asa am vazut eu pe unde am fost).
Drum bun

--------------------
Mitsubishi Lancer Inform 1.5 - B 00 XXX
BMW F 800 GS
Trek 4300
I am a rebel and freedom is my cause. - Yasser Arafat
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.
+
Adi_Mircea
post 19 Mar 2007, 13:06
Post #109

Vizitator

From: Timisoara

Salut
Peste o saptamana plec in Franta si as vrea sa stiu care e cel mai ieftin mod de a vorbi la telefon in RO.(am si fix si mobil in RO.)

--------------------
Dacia Logan Preference 1.6 Martie 2005 - TM 10 01
Sa mearga bine!
+
cmandrei
post 19 Mar 2007, 13:16
Post #110

NEWSMAN

Group: Moderatori
From: Bucuresti/Targu Mures

Cel mai ieftin se numeste internet (yahoo, skype etc.). Cat despre telefon trebuie sa verifici tabelele cu preturi ale providerului de telefonie mobila la care esti abonat (pentru abonamentul tau). Daca vrei sa suni pe fix din Franta trebuie sa te infomezi acolo despre preturi.

--------------------
ex. Renault Clio Symbol 2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7) - RO
33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013
Andrei
+
Flores
post 19 Mar 2007, 16:16
Post #111

ALIEN

Intradevar cel mai ieftin este internetul, daca nu, poti sa cauti la orice chiosc de ziare cartele pentru convorbiri internationale, sunt o gramada de tipuri, cu tarife aproximativ egale, adica 10 euro pentru + - 60 de minute, depinde de unde suni si pe ce suni, fix sau mobil.
Cu mobilul, daca nu-ti convine roaming-ul, poti cumpara o cartela pre-platita, tarifele pentru convorbiri internationale sunt in mare la fel, diferenta consta in valabilitatea creditului, la aceeasi bani unele cartele au valabilitate 15 zile(Orange) altele 3 luni(Virgin).

--------------------
Mio C230
+
jammers
post 19 Mar 2007, 23:10
Post #112

Membru

From: 67

0811653040
e tarif local (3 centi ziua si 1,5 centi seara / minut)
Formezi asta, astepti sa raspunda, formezi no de Romania 0040etc si la sfarsit tasta diez. Foloseste cu incredere, daca suni seara poti vorbi 40 de minute cu un euro.

QUOTE(Adi_Mircea @ 19 Mar 2007, 12:06)
Salut
Peste o saptamana plec in Franta si as vrea sa stiu care e cel mai ieftin mod de a vorbi la telefon in RO.(am si fix si mobil in RO.)
*

--------------------
Skoda Roomster tdi 2006 - .
+
yO_
post 20 Mar 2007, 02:41
Post #113

Membru Dacia Felix

From: Târgoviște & Besançon

Dintre toate cartelele testate de mine (am o colectie de cateva zeci) cea mai rentabila a fost France Telecom Ticket International.

Costa 7.5 Euro, este de culoare portocalie. Calitatea audio este f. buna pt un VoIP. Acum un an se putea vorbi 60 minute de la TEL PUBLIC->FIX si 120 minute FIX(France Telecom)-> FIX (Romtelecom). In noiembrie am constatat insa ca au mai saltat pretul pe minut sad.gif.

--------------------
DACIA LOGAN 2005, Préférence 1.4, rosu zgâriat. - DB-05-SLE
Si six scies scient six cypres, six cent six scies scient six cent six cypres aussi!
+
jack
post 24 Mar 2007, 18:55
Post #114

Membru autentic

From: London

Cateva poze proaspete din Franta.
Ca si comentariu: mergeti sa vedeti Parisul. E un oras incredibil de frumos!

Attached thumbnail(s)
DSC04696.JPG ( Size: 154.62k ) Number of downloads: 100
DSC05090.JPG ( Size: 229.94k ) Number of downloads: 103
DSC05189.JPG ( Size: 209.21k ) Number of downloads: 129

--------------------
Vauxhall Astra 2004 SRI
+
jack
post 24 Mar 2007, 18:58
Post #115

Membru autentic

From: London

si alte poze:

Attached thumbnail(s)
DSC05044.JPG ( Size: 76.93k ) Number of downloads: 95
DSC05134.JPG ( Size: 173.92k ) Number of downloads: 89
DSC05185.JPG ( Size: 162.54k ) Number of downloads: 105

--------------------
Vauxhall Astra 2004 SRI
+
yO_
post 25 Mar 2007, 13:54
Post #116

Membru Dacia Felix

From: Târgoviște & Besançon

Photomaton-ul din Sala Pasilor Pierduti, din Gare de l'Est.
Dedicatie pentru Amélie Poulain! smile.gif
IMG_6714.jpg ( Size: 285.14k ) Number of downloads: 116

This post has been edited by yO_: 25 Mar 2007, 14:02

--------------------
DACIA LOGAN 2005, Préférence 1.4, rosu zgâriat. - DB-05-SLE
Si six scies scient six cypres, six cent six scies scient six cent six cypres aussi!
+
danutz_r
post 30 Apr 2007, 18:08
Post #117

© ...membru cu symbol ™

From: Bucuresti ... u.e

m-ar interesa si pe mine recomandari despre posibilitatile de cazare in paris, m-am uitat la http://www.hotelformule1.com/formule1/fich...che_hotel.shtml ... si am cateva intrebari:
- in ce zona se afla sau in ce zona recomandati sa caut cazare?
- cum se tarifeaza parcarea la hotelurile formule1?
- e posibil sa rezerv o camera pentru 3 adulti(3 paturi) la hotelurile f1 sau etap?
poate cineva sa posteze o harta de ansamblu pt a localiza mai usor punctele de interes???
multumiri??? 10x wink.gif

This post has been edited by danutz_r: 30 Apr 2007, 18:16

--------------------
renault symbol fidji 1.5 dci 80 CP
+
Adi_Mircea
post 5 May 2007, 01:31
Post #118

Vizitator

From: Timisoara

Eu am stat in Paris la hotel Novotel 3 per.130 euro cu conditii super.

--------------------
Dacia Logan Preference 1.6 Martie 2005 - TM 10 01
Sa mearga bine!
+
bashtalu
post 8 May 2007, 10:54
Post #119

Membru autentic

am si eu o intrebare
la hotelurile etap, am gasit unul in paris cu 43 euro pe noapte, asta inseamna de o persoana sau pe camera? adica sa stam 2 persoane?
nu am prea inteles din ce am cautat pe site
de obicei hotelurile astea sunt pe la periferiile parisului?
o alta intrebare: daca plec cu cei de la blue air, am inteles ca te lasa cam la 50 km de paris, asa e? a zburat cineva cu ei?
de ex am gasit la tarom 99 euro dus, nu precizeaza aeroportul
multumesc

--------------------
Audi A4 2005
+
traffictours
post 8 May 2007, 11:06
Post #120

Membru autentic

Group: Validating Reno

La Etap pretul e pe camera(max 3 persoane in F, in D si A max 2 pers. si un copil de max 12 ani), sunt pe la periferie, dar alege unul cu iesire la metrou.
Blue-Air-ul te lasa la Beauvais, la 80 km de Paris(de fapt sunt vreo suta), dar exista autobuz care te duce in Paris-Porte Maillot(13 euro) si de aici iei metroul si te duci unde vrei.

--------------------
BMW - -
+
4 Pages « < 2 3 4
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 28th April 2025 - 16:12
Dacia