Franta
![]() ![]() ![]() |
Franta
drumaru |
![]()
|
||
Membru Group: Members Posts: 174 Joined: 21 March 05 ![]() |
|
||
-------------------- Captur 1,5 dci 90 CP
Kadjar 1,3 tce 140 CP |
|||
Flores |
![]()
|
![]() ALIEN Group: Members Posts: 372 Joined: 24 March 05 From: behind enemy lines ![]() |
QUOTE(pedrovl @ 24 Oct 2005, 09:52) Ce pot sa fac? Risc o amenda? Se poate sa o tin doar cu centura in spate fara sa ma opreasca politia franceza? Am fost In Italia, Austria, Germania si nu am avut probleme . Ce pot sa fac? In plus Solenza nu are dispozitiv Isofix. Pe mine m-au oprit in Franta, aveam scaun pentru copil dar tocmai il scosesem din el sa se mai dezmorteasca. Nu mi-au dat nici o amenda dar mi-au facut capul calendar cu explicatiile cat e de important sa stea copilul tot timpul in scaun. Depinde de cine dai si ce fata ai! La varsta de patru ani e suficient un inaltator! |
--------------------
Opel Zafira 1.9CDTI-
Dacia Logan
Laureate 1.6 Mio C230
If it has tits or wheels it will give you problems ! |
|
Liviu M |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 169 Joined: 14 September 04 From: Germania ![]() |
QUOTE(Flores @ 24 Oct 2005, 13:27) La varsta de patru ani e suficient un inaltator! Decizia despre scaun/inaltator se ia in functie de cat de inalt e sezatorul pe scaun, nu neaparat de varsta. Daca centura sta pe unde trebuie (nu-l sugruma, nu-i trece pe deasupra capului...), atunci un inaltator e suficient. Daca nu, trebuie un scaun complet (cu centuri proprii sau sau cu ghidaje pentru centura masinii). @ pedrovl - in Germania/Austria ai avut noroc si acolo sunt obligatorii. Pe de alta parte mie mi se pare ca un copil sta mai comod intr-un scaun (bun) de copil decat pe bancheta masinii, mai ales la drum lung. Sora mea mi-a confirmat parerea - cand a venit in vizita la noi si-a pus copilul in scaun si acesta a fost super incantat. Referitor la sistemul isofix - sunt destul de multe masinile fara sistemul asta si, de asemenea, multe scaune fara sistemul respectiv. Pentru fixare se foloseste centura masinii. |
--------------------
Ford
Mondeo
|
|
pedrovl |
![]()
|
![]() pedrovl Group: Members Posts: 1.007 Joined: 12 October 04 ![]() |
Multumesc tuturor pentru sfaturi. Eu am crezut ca e cel putin 250 de euro un scaun din ala si de asta imi puneam problema pretului. Nu stiu ce este acela inaltator dar o sa intreb la Carrefour . Copila mea nu a suportat nici o secunda sa stea in scaun pentru ca e zvapaiata desi am incercat sa o punem in cel pe care l-am cumparat de cand avea un an. Oricum nu se pune problema ca as risca sa o las in nesiguranta in spate asa ca o sa vad ce pot face. Inaltatorul respectiv se pune pe bancheta?Multam.
|
--------------------
DACIA
DUSTER
1,6 16v 4x4 Laureate
|
|
os |
![]()
|
![]() Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau. Group: Moderatori Posts: 1.528 Joined: 29 April 04 ![]() |
As mai adauga ceva: copilul asezat in scaunul lui este mult mai putin stresant pentru conducator. Altfel, de fiecare data cind trebuie sa faci o manevra brusca (in special frinare energica) expui copilul riscului de lovire/ranire. Si conduci cu gindul asta.
This post has been edited by os: 26 Oct 2005, 12:09 |
--------------------
.
.
. Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip! |
|
Liviu M |
![]()
|
Dupa parerea mea, problema "suportarii" de catre copil a scaunului e o problema falsa, totul depinzand de obisnuinta.
Eu mi-am tinut tot timpul copiii in scaun si s-au obisnuit asa, asa ca nu am probleme. Si si copiii mei sunt super agitati. E drept ca la un moment dat cel mare, vazand alti copii zburdand prin masini, a inceput sa comenteze, da' i-am explicat ca in masina noastra aia-i regula si ca daca nu-i convine nu-l mai luam cu noi. De atunci n-a mai fost nici o problema. |
--------------------
Ford
Mondeo
|
|
Stefan.A |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 431 Joined: 21 June 04 ![]() |
Urmeaza sa merg pana la Paris pentru 1 weekend - plecare sambata dimineata si retur duminica seara.
Exceptand: voucher cazare,bilet avion retur si asigurare medicala, ce trebuie sa mai am cu mine. Card (cu extras cont sau fara) sau cash, si care-i suma?? Am inteles ca limita de 100 eur/zi/pers pt minim 5 zile nu mai e valabila. Eu oricum am retur a doua zi.. Pareri va rog... E mai bine cash sau card cu/fara extras?? Merci |
-------------------- |
|
MoneyTalks |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 2.712 Joined: 18 April 03 From: Ireland ![]() |
QUOTE(Stefan.A @ 16 Jan 2006, 16:28) E mai bine cash sau card cu/fara extras?? Evident ca e mai bine cash. Asa macar nu platesti comision daca vrei sa iti cumperi ceva. Iar daca vrei sa fii sigur, e bine sa ai si cardul cu tine. |
--------------------
Lexus
ES300H
2020 Religia a aparut cind primul ticalos s-a intilnit cu primul prost
Never underestimate the power of stupidity in large groups |
|
dacicuss |
![]()
|
![]() Mare Vrajitor KKK Group: Members Posts: 299 Joined: 3 August 04 From: Poplaca ![]() |
Io stiam ca la plata cu cardul, comisionul se incaseaza de la comerciant. Cel putin asa mi s-a spus de la banca si tot asa imi aparea si pe extrasul de cont. Chiar cand l-am folosit in afara tarii
![]() |
--------------------
VW Passat
1.9TDI
- ww-00-XXX A religious war is like children fighting over who has the strongest imaginary friend...
The 50-50-90 rule: Anytime you have a 50-50 chance of getting something right, there's a 90% probability you'll get it wrong. |
|
Stefan.A |
![]()
|
Ok eu oricum am comision 0, asa-i dealu' cu banca.
Da' care-i totusi suma aia minima de persoana?? Se aplica si pt copii mici. Ma gandesc s-o iau si pe fiica-mea. |
-------------------- |
|
Stefan.A |
![]()
|
am aflat intre timp: 30 eur/zi pt minim 5 zile + voucher cazare sau rezervare sau invitatie + bilet retur, carte verde sau bani retur (parca min 150 eur) + asigurare medicala parca atat |
-------------------- |
|
Liviu M |
![]()
|
QUOTE(dacicuss @ 17 Jan 2006, 07:04) Io stiam ca la plata cu cardul, comisionul se incaseaza de la comerciant. La plata cu cardul intr-o alta valuta (in cazul de fata card in lei si plata in euro), Viza percepe un comision de schimb valutar. In cazul mau, in iarna asta comisionul a fost de 1,75% (am avut o surpriza, ca eu imi aminteam de 1%) |
--------------------
Ford
Mondeo
|
|
micutu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 94 Joined: 6 November 04 From: Bucuresti ![]() |
in iunie voi merge la un pescuit in Franta, fix in perioada CM de fotbal din Germania. stiu ca televiziunile de acolo au un sistem de emisie deosebit de noi si de multi altii.
cum fac sa vad si eu meciurile? exista vreun adaptor? am sanse sa gasesc un tv alb negru (la 12V) la vreo 15-20 Euro? |
--------------------
Logan 1.6
Laureate & Ambition
- B66__ & B59___
|
|
MoneyTalks |
![]()
|
QUOTE(micutu @ 17 Feb 2006, 14:08) stiu ca televiziunile de acolo au un sistem de emisie deosebit de noi si de multi altii. Exact, francezii au parca sistemul Secam de emisie (cel sovietic ![]() ![]() |
--------------------
Lexus
ES300H
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
- -
- E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
MoneyTalks |
![]()
|
Tot un drac e, sovieticii au adoptat si comunismul de la francezi
![]() |
--------------------
Lexus
ES300H
|
micutu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 94 Joined: 6 November 04 From: Bucuresti ![]() |
m-am documentat ... daca ai un TV care are si PAL si SECAM nu ai probleme in Europa. Televizoarele portabile pe care le-am gasit in Romania nu au decat PAL ... asa ca trebuie sa fii atent cand cumperi.
eu mi-am luat unul din Belgia ... probat la granita cu Franta ... "prindea" din ambele parti ![]() |
--------------------
Logan 1.6
Laureate & Ambition
- B66__ & B59___
|
|
pedrovl |
![]()
|
Rog pe pe cei care se pricep sa-mi dea un sfat. TRebuie sa ajung la BREST - Franta si am calculat traseul si costurile cu VIA MICHELIN. Totul e ok doar ca taxele mi se par cam mari mai ales in Franta( 90,4 + 25,6 eur numai autostrazile). EU trebuie sa merg pe ruta Rm. Valcea- Budapesta - Viena - Milano - Mont Blanc - Paris - Brest si Nu stiu cum sa fac sa ocolesc autostrazile in Franta care sunt cele mai scumpe.
Dorm la Hegyeshalom( hotel Lila cu 10 euro/persoana) continui pana la Milano (stau 2-3 zile) si de acolo as vrea sa ocolesc autostrazile , adica sa merg paralel. Via Michelin are optiunea de ocolire dar nu de mers paralel si daca nu vreau sa merg pe autostrada imi arata rute secundare dar foarte departe de autostrazi. Eu am fost de mai multe ori in Franta (mai ales cand nu sofam) si am ocolit de multe ori autostrazile (mai ales ca sa ma plimb nu sa alerg). Daca stiti cum se poate face sa imi calculez traseul cat mai aproape de autostrazi spuneti-mi si mie. Multumesc |
--------------------
DACIA
DUSTER
1,6 16v 4x4 Laureate
|
|
Ghidioneanu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 424 Joined: 3 June 03 From: IS ![]() |
Incearca cu www.map24.com , la optiuni pui avoid la motorways , parca e mai misto decat viamichelin , are un soft dragut si poti sa zoom-ezi harta din mouse , da si hoteluri ieftine , etc
This post has been edited by Ghidioneanu: 14 Mar 2006, 22:33 |
--------------------
Ford
Focus
- IS-xx-xx
2007, 1,8 TDCI 115 cp Că unde este multă înțelepciune este și multă amărăciune, și cel ce își înmulțește știința își sporește suferința.
Solomon |
|
lecar |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 101 Joined: 10 June 05 From: Leeds, UK ![]() |
De Pastile catolice voi merge intr-o scurta excursie in sudul Frantei, asa ca scriu acum cerand cunoscatorilor zonei unele sfaturi.
Voi ajunge in aeroportul din Marsilia joi seara si voi pleca apoi din aeroportul din Nimes luni la amiaza. In perioada de acolo voi inchiria o masina. Primele 2 nopti ma gandesc sa le petrec in Marsilia, iar ultima probabil in Avignon. Sunt inca nehotarat unde sa petrec a treia noapte, probabil va fi undeva pe coasta, insa mai in est. La St Tropez, Cannes, Nisa si Monte Carlo am fost mai demult, asa ca probabil mai bine sa fie alta localitate. Ma gandesc ca daca stau undeva destul de in est poate dau o fuga si pana la San Remo (nu e musai insa). Orice sugestii si informatii din partile astea sunt binevenite. :-) |
--------------------
Fiat
Coupe
- -
16v Turbo 195CP
|
|
AL |
![]()
|
![]() Member Group: Members Posts: 2.495 Joined: 8 July 02 From: Bucuresti ![]() |
Stai oriunde in intervalul Cannes-Nisa-MonteCarlo... sunt grupate toate in 30-50 km si se pot atinge relativ rapid cu masina... recomand moteluriloe de tip ETAP sau Formula1 (lantul Accor)... vezi ca poti rezerva pe net...http://www.etaphotel.com/etaphotel/index.html
http://www.hotelformule1.com/formule1/index.html (eu am stat o data la un F1 intre Nisa si Cannes si a fost ok) |
--------------------
Skoda
KAROQ
- B-21-NEW
2019
|
|
lecar |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 101 Joined: 10 June 05 From: Leeds, UK ![]() |
Al, multumesc de sfatul pentru cazare. L-am citit si eu in mesajele mai vechi din acest topic si probabil ca il voi urma, pentru ca pare convenabil.
Dupa cum spuneam, orice sugestii despre ce merita vizitat intr-o masura mai mare decat altele, precum si alte informatii despre zona sunt binevenite. :-) |
--------------------
Fiat
Coupe
- -
16v Turbo 195CP
|
|
lecar |
![]()
|
Intre timp m-am si intors din mini-vacanta in sudul Frantei. Am facut in total circa 900 km, Marsilia - St Tropez - Cannes - Nisa - Monte Carlo - Sanremo - Aix-en-Provence - Avignon - Nimes.
Am stat la hotelurile Formule 1, asa cum au recomandat si cativa de aici de pe forum. Intr-o noapte am stat la unul dintre Nisa si Cannes (Antibes Sophia Antipolis), unde probabil ca a stat si AL... :-) In general hotelurile sunt ok, insa mai mult de atat nu se poate spune. Daca iti doresti pur si simplu un loc de dormit (rezonabil de curat, dar nu ireprosabil) atunci Formule 1 sunt o varianta buna. Noi ajungeam la hotel abia pe la 11-12 noaptea si plecam dimineata pe la 9, asa ca nu am petrecut mult timp acolo. Initial am rezervat si micul dejun pentru fiecare dimineata, dar dupa prima zi, am renuntat la el pentru ca efectiv nu merita. In general am folosit RN-urile (drumurile nationale) pentru a vedea mai bine locurile de pe traseu. De la Cannes la Sanremo am mers insa pe autostrada (la dus) pentru ca era foarte aglomerat si era o mare pierdere de vreme sa mergem tot pe RN. Speram sa fie mai liber drumul (fiind sambata Pastilor la ei), insa m-am inselat. Oricum sfatul meu e sa folositi RN-urile daca nu va grabiti. Am folosit mult harti tiparite de pe www.map24.com, pe care il recomand cu caldura. Sfaturi despre ce e de vizitat nu prea ma apuc sa dau, pentru ca fiecare are alte gusturi. In zona asta oricum gasesti cate ceva ce poate multumi pe oricine. Cu mancarea am reusit sa gasim de fiecare data locuri foarte bune (orientandu-ne spre localuri unde erau multi localnici pe la mese)... In Franta am mancat foarte multe crepes, iar la Sanremo, bineinteles, paste, pizza si inghetata... :-) Cam asta ar fi, impresia generala cu care am ramas despre zona si de data asta continua sa fie foarte buna... |
--------------------
Fiat
Coupe
- -
16v Turbo 195CP
|
|
Octav |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 168 Joined: 8 April 05 ![]() |
Cand am fost la Paris cu masina (logan) am mers pe ruta Bucuresti - Arad - Budapesta - Wien - Salzburg - Munchen - Karlsruhe - Metz - Reims - Paris! ca taxe de autostrada mult mai ieftin! Alt traseu : Bucuresti - Arad - Budapesta - Wien - Passau - Nurnberg - Fankfurt am Main - Saarbrucken - Metz - Reims - Paris! De la Metz pana la Paris taxele sunt vreo 20E.
|
--------------------
DACIA
LOGAN
- Bucuresti
Laureate 1.6
|
|
amicando |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 23 May 06 ![]() |
QUOTE(Stefan.A @ 19 Jan 2006, 12:25) am aflat intre timp: 30 eur/zi pt minim 5 zile + voucher cazare sau rezervare sau invitatie + bilet retur, carte verde sau bani retur (parca min 150 eur) + asigurare medicala parca atat Salut! Va rog, lamuriti-ma si pe mine: mai e nevoie si acum sa prezint invitatia sau rezervare la hotel la intrare in Franta? Multumesc! |
--------------------
VW
Passat
1.9 TDI
|
|
khris |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 79 Joined: 8 May 06 ![]() |
Daca nu se mai cere in Romania nu cred sa o ceara in France!!
Daca arati banii necesari e ok.Eu vb de vama noastra pt ca afara nu stiu daca e nevoie sa arati |
--------------------
Peugeot
307 SW
- -----
2005
|
|
raz |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 82 Joined: 9 October 05 From: Bucuresti ![]() |
salut octav,
cam acelasi traseu as vrea sa-l fac si eu in vara asta, imi poti spune detaliat cum a fost drumul ,cat ai facut pana in paris, si ceva legat de costuri, hoteluri? astept raspunsul tau, mersi |
--------------------
renault
clio III
1.4 16v confort dynamique 2006
|
|
pedrovl |
![]()
|
Ma pregatesc si eu de o Franta si mai am cateva nelamuriri. Ce este acela inaltator in cazul in care nu iau un scaun pe care sa dau o gramada de bani.....si pentru cei care au fost de curand care este pretul la motorina? Mi s-a spus ca este de preferat sa cumpar de la Supermarche-uri ca cica ar fi mai ieftin decta pe autostrazi. Ce puteti sa imi spuneti? Multumesc.
|
--------------------
DACIA
DUSTER
1,6 16v 4x4 Laureate
|
|
cornel_t |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.174 Joined: 12 November 04 From: Bucuresti ![]() |
Inaltator e doar sezutul pe care sta copilul si se foloseste impreuna cu centura masinii, si din cate stiu e recomandat de la 19kg in sus, si costa intre 80 - 160 RON.
Pretul la motorina nu il mai stiu (era cam cu vreo 10 centi mai jos decat benzina) dar benzina este intre 1,45 -1,55 euro per litru, si intradevar e mai ieftin in orase cu vreo cativa centi; in Franta, Belgia, Olanda am vazut cele mai mari preturi la combustibil. Ca sfat daca treci prin Luxembourg fa plinul acolo, benzina era max 1,2 Euro per litru. |
-------------------- Honda Accord 2.2 i-CTDi EX
|
|
bogy |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 164 Joined: 10 April 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
QUOTE(raz @ 31 May 2006, 13:17) Cred ca o sa gasesti mai multe aici: http://www.mappi.fr/ ai distante, timpi, harta si costuri sau: http://www.viamichelin.com/ Pentru hotel: http://www.premiereclasse.fr/ http://www.hotel-bb.com/ http://www.accorhotels.com/accorhotels/index.html Distractie placuta ![]() |
--------------------
Hyundai
Tucson
1.6 T-GDI 177CP 4WD, 2017
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 31st July 2025 - 17:25 |