Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

40 Pages « < 8 9 10 11 12 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Austria

nushala
post 5 Jan 2006, 00:24
Post #271

Membru incepator

Group: Members
From: Bucuresti

parcarea in viena se poate face doar in zonele marcate. costa 40centi o jumatate de ora, si trebuie cumparat un tichet de la chioscurile "TABAK"

--------------------
Renault Megane II 1.6 2005 Bicorp
Megane II.1 Bicorp Influence 1.6, 2005
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
sandman_
post 5 Jan 2006, 09:07
Post #272

software engineer

From: Viena, Austria

Sunt tichete de 0.5, 1, 1.5 si 2h si se pot cumpara minim 5.

--------------------
Renault Megane 2(.1) C-C Dinamique, 2.0 16v 136cp, 2005 - GJ-01-SSP
Renault Laguna 3 2.0dCi, 150CP, 2008
and the best is still to come...
+
sandman_
post 24 May 2006, 09:16
Post #273

software engineer

Salutare!

taxele de autostrada in Austria costa:
7,26€ pt 10 zile
22,60€ pt 2 luni (ex. 15.05 - 14.07)
72,xx€ pt 1 an

Centura Vienei , S1, leaga estul de vest(si sud), venind pe A4 dinspre Nikelsdorf, se iese spre Schwechat (prima iesire dupa aeroport) si acolo incepe S1, care ocoleste partea de S-E a Vienei si se termina la nodul Vössendorf, unde se uneste cu A23,A21 si A2, asa cum spunea cineva, printr-un tunel foarte ingenios si modern.

referitor la anuntat, legea spune ca trebuie sa anunti la politie fiecare schimbare de domiciliu in interval de 3 zile. la asta se incadreaza si domiciliul temporar. Ca si completare, trebuie anuntata si parasirea respectivului domiciliu in interval de 3 zile inainte/dupa parasirea lui. Eu nu vad pe nimeni care sta o saptamana la un prieten sa anunte ca vine si ca pleaca.

This post has been edited by sandman_: 24 May 2006, 13:04

--------------------
+
OCEBE
post 28 May 2006, 18:41
Post #274

Membru autentic

From: galati

Plec pe 3 sau 4 iunie intr-un circuit prin Europa; dupa ca tranzitez Ungaria, voi ajunge in Croatia unde voi ramane cateva zile (4-5-6; depinde de ce gasesc pe acolo); apoi putin in Slovenia si Italia iar intr-un sfarsit, voi ajunge la Viena unde vreau sa stau vreo 2-3 nopti; intrucat nu stiu data exacta la care voi ajunge la Viena, este exclusa o rezervare prealabila asa ca nu-mi ramane decat sa ma cazez unde oi gasi fara rezervare; cum nici banii nu ma dau afara din casa, as dori de la cunoscatori un sfat cu privire la cazari fara rezervare (in oras sau la periferia orasului dinspre iesirea spre Budapesta), ca sa nu zic de niste adrese (sau link-uri) la care sa ma duc direct sa nu pierd timpul pe acolo batand din usa in usa o zi intreaga pentru o camera dubla (sau cu doua paturi); bineinteles ca niste preturi modice si conditii cam de 2-3* (stele chiar si de-a noastre) mi-ar conveni de minune.
Astept raspuns in timp util de la oricine are ceva informatii dar mai ales .. banii vorbesc;
Promit ca la intoarcere spun tot despre excursie si sper ca acest lucru le va prinde bine multora

This post has been edited by OCEBE: 28 May 2006, 18:42

--------------------
dacia 1300
Am avut o DACIA 1300
+
BOGDAN DSN
post 29 May 2006, 08:22
Post #275

Membru autentic

ar fi un hotel Etap la iesirea din Viena spre Budapesta pe partea dreapta a soselei(sens de mers Viena-Budapesta). Acum nu stiu daca se poate si fara rezervare.
Mai sunt diferite pensiuni in Viena mai spre marginea orasului - dar nu stiu cum e daca nu faci rezervare. Sau te poti caza in oraselele de pe langa Viena - Perchtoldsdorf,Modling(astea doua sunt aproape de centura Vienei - A21), Baden (la vreo 30 km de Viena) sau Vosendorf.

--------------------
Toyota Aygo 2006 - masina de servici - fost posesor de DSN
+
sandman_
post 29 May 2006, 13:04
Post #276

software engineer

Pentru OCEBE: la Etap este destul de riscant fara rezervare, mai ales perioada respectiva. Eu stiu vreo 2-3 pensiuni in partea de sud a Vienei, pe langa mine, intre 44 si 60€ camera dubla, mic dejun inclus, insa, de asemenea, se pune problema disponibilitatii... in general, lucrurile ieftine sunt foarte cautate, mai ales in perioada respectiva. O varianta ar fi sa suni cu cateva zile inainte si sa rezervi. Daca nu ajungi, nu e problema...
Una ar fi Leopoldsdorferhof .
alta ar fi Pension Gruber .

daca mai ai nevoie de informatii, iti stau la dispozitie.

--------------------
+
OCEBE
post 29 May 2006, 17:01
Post #277

Membru autentic

From: galati

Multumesc pentru informatiile cu adevarat folositoare; mi-am facut o idee dar inca mai sap asa ca orice informatie suplimentara e binevenita

--------------------
dacia 1300
Am avut o DACIA 1300
+
rttt_gia
post 30 May 2006, 12:12
Post #278

ExRenoAR

Aveti idee ce distanta e intre Graz si Viena? si cum e drumul intre cele doua.

mersi

--------------------
Kia Cee'd 1.6 L
+
Matricsu
post 30 May 2006, 12:40
Post #279

Membru incepator

www.viamichelin.com

sau mai simplu... click pe: 199

This post has been edited by Matricsu: 30 May 2006, 12:41

--------------------
Dacia Supernova 2001 - BC03WWW
+
rttt_gia
post 30 May 2006, 13:39
Post #280

ExRenoAR

Super. Mersi mult si scuze pentru topicul creat (mutat ulterior)

bafta

--------------------
Kia Cee'd 1.6 L
+
pedrovl
post 31 May 2006, 10:33
Post #281

pedrovl

PENTRU CINE A FOST DE CURAND: Cat mai costa vigneta pe austria ?

--------------------
DACIA DUSTER 1,6 16v 4x4 Laureate
+
sandman_
post 31 May 2006, 10:40
Post #282

software engineer

Citeste cu o pagina inainte: aici

--------------------
+
ultraav
post 9 Jun 2006, 14:07
Post #283

Membru incepator

From: sub nivelul marii

Intrebare pentru "austrieci": Daca vin la Viena dinspre nord (Brno), e musai sa iau vignetta? Am fost de cateva ori si mereu am luat, ca sa aflu acum ca multa lume a fost fara sa o mai cumpere. Mentionez ca numai in Viena am treaba.

--------------------
ex Logan Preference 1.4 MPI 2004 - ..-..-...
The aim of the wise is not to secure pleasure, but to avoid pain.
Aristotle
+
Gheorghe Dracu
post 9 Jun 2006, 14:23
Post #284

Membru

Axioma: pe autostrada trebuie vinieta

--------------------
Skoda Octavia
+
sandman_
post 9 Jun 2006, 14:27
Post #285

software engineer

daca nu mergi pe A sau S, nu iti trebuie vignieta.
In Austria mergi pe B7 pana ajungi la Viena. La intrare in Viena nu intri pe tangenta (A22), ci pe Gürtel (e indicator Gürtel), de pe care poti sa intri spre centru. Dupa ce termini treaba in Viena, incotro pleci?

--------------------
+
ultraav
post 9 Jun 2006, 15:41
Post #286

Membru incepator

From: sub nivelul marii

Pai plec inapoi, pe acelasi drum. Stiu si eu axioma cu autostrazile, dar intrebam pentru ca la intrarea in Viena, intram pe niste drumuri care la noi sigur le-ar incadra la autostrazi, dar nu stiu daca trebuie vignetta pentru alea.

--------------------
ex Logan Preference 1.4 MPI 2004 - ..-..-...
The aim of the wise is not to secure pleasure, but to avoid pain.
Aristotle
+
sandman_
post 9 Jun 2006, 16:50
Post #287

software engineer

Exact cum ti-am explicat: B7 si ocolit A22,A23.
Atat.

--------------------
+
NoDacia
post 10 Jun 2006, 14:37
Post #288

Membru

deci ....

in baden am stat la hotel o data 74E/noapte de revelionul trecut.. era 115E dar au gresit rezervarea ... si asta e... norocul nostru.
baden ... am stat o data la o pensiune ... dar era un ditamai apartamentul super mobilat.... super super.. 75E/noapte ... revelionul de mai dinainte
viena 52E/noapte pensiunea mozzart pe langa mariafhilfe ( era 112E parca dar pt ca am fost in aprilie ... ma rog ) super si aici ...

la prima si ultima mancare pe rupte dimineata ... cat puteai ...

eu cred ca daca stai si cauti ... gasesti la pensiuni gramada....

altceva as vrea sa va intreb pe cei care stati in austria .... pe mine m'ar interesa mai mult ceva gen turism rural sau agro turism ... imi place sa ma duc intr-un satuc/orasel sa stau la o familie .... si tot asa.... ma simt mai ... familiar .... as vrea sa fac o tura de austria asa...

--------------------
BMW 320d 2001
+
cipman
post 12 Jun 2006, 12:02
Post #289

Membru autentic

Group: Moderatori

Parcarea in Viena

Vad ca nimeni n-a atacat subiectul asta asa ca voi face eu o incercare timida. Incep cu concluzia: e groasa tongue.gif

Site-ul unde aflati cam tot ce trebuie despre parcarea in Viena: www.wkw.at/garagen/ (germana si engleza) - de citit cap-coada.

Pretul parcarii variaza intre 8 Euro/ora si 3 Euro/zi. Media e in jur de 2.5-3 Euro/ora. Cele mai bune (si ieftine) sunt cele asa numite Park & Ride (P&R, Park+Ride) special amplasate si concepute ca sa-ti lasi masina cand ajungi in Viena si sa iei un mijloc de transport. Sunt singurele la care pretul este per ziua de parcare, 3 Euro. Tind sa fie cam aglomerate asa ca aveti grija. In lista pe care o gasiti in link gasiti si capacitatea parcarii, element ce nu trebuie neglijat (indiferent de parking). Exemplu: P&R Erdberg care este foarte aproape de hotelul Etap, are 1800 locuri si e o statie de metrou pe U3 chiar langa el.
Exista parkinguri la care prima ora sau chiar primele trei ore sunt gratuite (putine, 2-3), in general cele de pe langa vreun mall sau shopping center. Exemplu: Entertainment Center.

Atentie la parcarea in zonele albastre Blue Zones pt. ca n-ai voie sa opresti nici macar cat sa-ti dai jos bagajele din masina in fata hotelului (teoretic). Chiar daca e free pt. 10 min. tot trebuie avut tichetul roz.

Si in Viena ramane valabila regula generala cu "uitatul" masinii in parcarile supermarketurilor (dar astea nu-s in centru). Sau la vreun restaurant cu parcare proprie fara plata (se presupune ca mancati acolo si o mai lasati o ora, nu toata ziua). Exemplu: un McDonald's de pe langa Schoenbrunn, mi se pare chiar cel catre duc semnele de pe strada (daca e nevoie, il localizez si revin cu harta).

Sfatul meu e sa apelati cu incredere la metrou si sa lasati masina undeva unde costa putin parcarea. Daca vreti sa va informati despre metrou (U-bahn) puteti incepe de aici: http://en.wikipedia.org/wiki/Vienna_U-Bahn si sa aprofundati aici: Vienna Metro, cel mai complet sit pe care l-am gasit.
Exemplu concret: anul trecut am stat 2 nopti la Etap in Viena, pe care vi-l recomand, deschis anul trecut (parca), camere mari, parking la subsol 0.5 E/h (sau 0.75?), usor de ajuns, la 5-600 m de 2 statii de metrou, merita pretul (cca 50 Euro pe camera), rezervare online (asta e ce-mi place cel mai mult); dimineata ma intalnesc cu o familie de romani care voiau sa mearga la Schoenbrunn si au zis ca nu se incumeta cu masina, vor lua metroul; eu, la fel, catre Schoenbrunn dar cu masina; n-aveam unde sa-i pun ca i-as fi luat eu; am plecat simultan de la receptie, ei catre metrou cu harta in mana, eu cu liftul la subsol, cu masina si cu gps-ul (deci mura-n gura); ajung la Schoenbrunn (cca 15-20 min), gasesc un parking din a doua incercare (se lucra intensiv in zona), parchez cu 3 Euro/h; la iesirea din parking, cand sa traversez strada, ma intalnesc cu aceiasi conationali iesind la pas de plimbare din metrou (au folosit 2 linii de metrou); avantaj: ei; materializat dupa ce am platit eu parcarea: 16 euro si ceva dupa cca 5 ore. De banii astia luam 3 bilete pe 24 ore de 5 Euro si mergeam toata ziua prin Viena.

Dar despre free parking pe strada in zone relativ centrale? Ee, aici mi s-a cam infundat. Singurul loc pe care l-am gasit eu pana acum (si pt. care, totusi, nu bag mana in foc) e aici: pe breteaua paralela cu Austellungstrasse care margineste Prater-ul la nord. Repet: nu sunt convins 100% ca locatia e ok dar mie asa mi s-a parut. Am lasat-o 3 ore, intre 16 si 19, in zi de lucru. Oricum, mi-am luat masura de precautie (ca intotdeauna) de a parca numai in sir indian, cu masini in fata si in spate ca sa nu mi-o ridice (asta depinde de noroc, ca daca vine cu o platforma cu macara nu te mai salveaza nimic).
Poate mai stie cineva vreun pont de free parking, oriunde in Viena.

Daca mai prind putin timp si un pic de chef revin cu date despre unde se poate manca ieftin in Viena.

--------------------
Megane II.1 Estate Priv 1.6 16V 2005, gri D69, clima+scaune
Va rog, fara intrebari tehnice prin PM
+
sandman_
post 12 Jun 2006, 12:23
Post #290

software engineer

concluzia este cat se poate de realista: e groasa. Parcare gratuita in Viena nu prea exista (central). in interiorul Gürtelului, orice loc de parcare DE PE strada (intre banda de rulaj si trotuar, trebuie platit cu tichete. Asta doar in interiorul gürtelului. Pe langa statiile de metrou din afara Gürtelului parcarea "pe marginea drumului" este gratuita.pentru cei care gasesc cazare in sudul Vienei, o varianta destul de practica este mersul cu masina pana la metrou (U1:Reumannplatz sau U6:aproape oricare) si cautat loc de parcare in zona, apoi luat metroul; avantaj: se economisesc 3€; dezavantaj: se poate pierde timp (5-10 minute) pana se gaseste locul de parcare, plus un mic risc de ratacire.

--------------------
+
NoDacia
post 12 Jun 2006, 12:37
Post #291

Membru

cand am stat in viena .... pt .... 3E/zi parca am luat de la pensiunea mozzart tichete de parcare libera in districtul x ( nu mai retin care ). apoi prin parcarile subterane din centru am mai lasat masina ... parca 3 sau 3,5E/ora ... de revelion am platit vreo 2x spre 30 de euro .... si o lasam prin asemenea parcari in centru ca erau aproape de unde mergeam. acum pt 10 euro ce sa-i faci ... in rest nu am avut probleme cu parcarile biggrin.gif

--------------------
BMW 320d 2001
+
cornel_t
post 12 Jun 2006, 12:47
Post #292

Membru autentic

Eu am parcat gratis la cam 500 m de Schoenbrunn pe o straduta, nu mai tin minte cum se cheama. Ce mai stiu e ca in zilele de sarbatoari legale parcarea in centru e gratis, testat de mine langa Stefan Platz (intrebat in prealabil un localnic cum e cu parcarea).

--------------------
Honda Accord 2.2 i-CTDi EX
+
sandman_
post 12 Jun 2006, 13:00
Post #293

software engineer

asa este: parcarea in centru (pe strada) costa 80 centi pe ora in intervalele: 9-20 in zilele lucratoare, 9-12 sambata. In zilele de sarbatoare sau duminica este gratuita.

--------------------
+
NoDacia
post 12 Jun 2006, 18:25
Post #294

Membru

la Schoenbrunn am parcat exact visavi de intrarea in gradini ..... gratis biggrin.gif .... intre 2 masini de romania biggrin.gif ... ma rog toti parcau acolo daca gaseau locuri libere !

--------------------
BMW 320d 2001
+
cipman
post 12 Jun 2006, 20:32
Post #295

Membru autentic

Parcarea aceea a fost dar s-a terminat anul trecut din iunie. In august eu am prins lucrari masive pe ea (ziceam mai sus). Uite si o sursa. Daca nu i-ai facut o poza, mai arunca o ultima privire. Se numea (Schönbrunner) Schloßallee Parkplatz. Sa-i fie tarana usoara ca multe masini cu numere de Romania a mai tinut pe ea (gratis in loc de cu plata).

--------------------
Megane II.1 Estate Priv 1.6 16V 2005, gri D69, clima+scaune
Va rog, fara intrebari tehnice prin PM
+
sandman_
post 13 Jun 2006, 09:05
Post #296

software engineer

Dap, a fost dar s-a terminat! Acum este doar ceva frumos, in loc sa fie ceva frumos si util. Acolo se mai poate parca gratis si pe Schönbrunnerstrasse, cum mergi dinspre palat spre centru pe partea dreapta, insa e si foarte cautata.

--------------------
+
octav2202
post 13 Jun 2006, 11:46
Post #297

Membru incepator

Pe harta , daca vrei sa mergi de la Salzburg la Innsburuck, arata ca treci citiva km si prin Germania. Trebuie sa platesti iar taxe de autostrada etc...?

--------------------
Dacia berlina 2000/1310 Li
+
cmandrei
post 13 Jun 2006, 11:58
Post #298

NEWSMAN

From: Bucuresti/Targu Mures

Nu prea inteleg intrebarea dar. Taxa de autostrada o platesti si e "buna" cateva zile, 1 luna, 1 an etc. astfel ca in acea perioada poti iesi din tara, intra din nou etc. pana expira ...

--------------------
ex. Renault Clio Symbol 2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7) - RO
33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013
Andrei
+
octav2202
post 13 Jun 2006, 12:04
Post #299

Membru incepator

Intrebarea era daca nemtii iti iau taxele astea pt un tranzit de citva KM.

--------------------
Dacia berlina 2000/1310 Li
+
cmandrei
post 13 Jun 2006, 12:07
Post #300

NEWSMAN

From: Bucuresti/Targu Mures

Din cate stiu eu in Germania nu se platesc taxe ... eu am trecut de la nord vest la sud est si nu am platit nimic.

--------------------
ex. Renault Clio Symbol 2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7) - RO
33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013
Andrei
+
40 Pages « < 8 9 10 11 12 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 30th April 2025 - 02:24
Dacia