Austria
![]() ![]() ![]() |
Austria
CristianM |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 30 Joined: 12 May 06 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Opel
Astra G Caravan
- B 30 TWO
|
|||
khris |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 79 Joined: 8 May 06 ![]() |
|
--------------------
Peugeot
307 SW
2005
- -----
|
|
Gheorghe Dracu |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 151 Joined: 12 August 04 From: Bucuresti ![]() |
Scuze, nu am citit bine. Strict teoretic tu nici nu ai avea voie sa stai la prieteni, decat daca acestia pot dovedi ca pot asigura spatiu suficient pentru ei si pentru tine. De aia un neamt nu putea sa trimita invitatii pentru tot satul, ci doar limitat in functie de spatiul lui locuibil. Si atunci acea invitatie era luata in evidenta politiei. Dar asta e strict teoretic. Daca te opreste politia din diferite motive si nu poti face dovada ca ai unde locui se poate termina cu trimitere acasa.
|
--------------------
Skoda
Octavia
|
|
khris |
![]()
|
Acum numai e nevoie sa faci dovada decat a detineri sumei minime in valuta.Nu trebuie sa mai prezinti invitatia/voucher,etc.
|
--------------------
Peugeot
307 SW
2005
- -----
|
|
murfi |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 668 Joined: 31 May 04 ![]() |
QUOTE(Gheorghe Dracu @ 17 May 2006, 22:44) Daca te opreste politia din diferite motive si nu poti face dovada ca ai unde locui se poate termina cu trimitere acasa. de unde le scoateti? 1) nu trebuie sa fac dovada unde stau in fata nimanui. Pot sa fiu doar in trecere prin austria. 2) pot sa stau la ce prieten vreau eu atata timp cat nu depasesc cele 90 de zile |
-------------------- |
|
Gheorghe Dracu |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 151 Joined: 12 August 04 From: Bucuresti ![]() |
Wrong! In Germania de exemplu (si sunt convins ca s in Austria e la fel) daca ai o garsoniera de 30mp nu ai voie sa satia acolo cu sotia, 3 copii, soacra, cumnata si cu un caine. Pentru ca nu te incadrezi in spatiul minim impus de lege. De aia nici nu ai voie sa inviti la tine 5 consateni sa doarma claie peste gramada.
|
--------------------
Skoda
Octavia
|
|
MoneyTalks |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 2.712 Joined: 18 April 03 From: Ireland ![]() |
Acum 5 minute a intrebat un prieten austriac la politie care este situatia cind cineva vine in vizita la o persoana din Austria.
Pentru cetatenii romani nu mai este necesar sa aiba nici un fel de document si nu trebuie sa anunte la politie si pot sta pina la 3 luni fara nici o problema. |
--------------------
Lexus
ES300H
2020 Religia a aparut cind primul ticalos s-a intilnit cu primul prost
Never underestimate the power of stupidity in large groups |
|
khris |
![]()
|
Ok.Multumirii!!!
Pot vizita in liniste Viena acum ![]() |
--------------------
Peugeot
307 SW
2005
- -----
|
|
Gheorghe Dracu |
![]()
|
@MoneyTalks
Asta e cunoscut. Si totusi daca bate politia la usa datorita unei reclamatii de la un vecin nazist binevoitor ca in apartamentul de langa el locuiesc 4 familii de romani... |
--------------------
Skoda
Octavia
|
|
khris |
![]()
|
@Gheorghe Dracu
Cred ca tu tii cu politia!! ![]() |
--------------------
Peugeot
307 SW
2005
- -----
|
|
razvangubernu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 10 Joined: 21 May 06 ![]() |
QUOTE(georol @ 8 Aug 2005, 12:46) am doua variante pe care le-am folosit la trecerea prin Austria. 1 Pensiunea Mozart 25eur/pers chiar in centru , e ok , mic dejun colosal 2. Pensiunea Schlossenberg la marginea Vienei , dar seara e minune sa privesti Viena de sus , e hostel , iti pui singur cerceafurile , n-ai prosoape si sapun la dusul care e in camera , micul dejun e subtire rau de tot dar pe o camera cu 4 paturi , asa sunt toate, dai 66eur. oriunde te-ai duce in Viena, dupa ce faci rezervarea iti faci traseul cu un router in interiorul Vienei ca altfel n-ai nici o sansa . Eventual harta de la primul Shell dupa Nickelsdorf. pentru cine doreste informatii despre traseul Bucuresti -budapesta-viena -munchen-bregenz -zurich -lausanne precum si excursii prin Elvetia astept intrebari raspund seara ![]() Te rog spune-miin legatura ,exact cu traseul de care pomenesti care sunt "surprizele" la care trebuie sa ma astept? Nu am mai fost incolo si trebuie sa fac un drum exact Bucuresti Munchen |
--------------------
Renault
Megane
Lux privilege
- B03DFP
|
|
murfi |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 668 Joined: 31 May 04 ![]() |
@Gheorghe Dracu
Nu stiu de ce vorbiti daca nu stiti, in particular acum stau in germania si singurii care trebuie sa se declare (si asta in 30 sau 60 de zile depinde pe cine intrebi ca nici ei nu stiu) sunt cei care intentioneaza sa stea mai mult de 90 de zile consecutiv in aceasta tara (lucru/studii/familie). Cu spatiul pentru X persoane este acelasi lucru, se refera la cei care sunt declarati ca locuiesc acolo. Acum evident ca pot sa primesc si 10 prieteni sa doarma la mine peste week-end. Sunt sigur ca nu incalc nici o lege. Bafta multa |
-------------------- |
|
misterb |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 259 Joined: 19 May 04 From: Bucuresti ![]() |
IN Viena sunt multe de vizitat:
Palatul Schonbrun, Belvedere, Hofburg, Yona Ringului, Opera, Catedrala Sf Stefan, Sediul ONU, Praterul, Maria Hilfestrase, Landstrase si placerea de a te plimba intr-un oras cu o arhitectura superba (Primaria ,Palatul de justitie, Universitatea, Teatrul National ) min 10 yile pt a putea face lucrurile cat e de cat bine. Pe fuga vreo 4. Salzburg e o frumusete de oras, minion si plin de lux. Casa lu Mozart si mai este un castel al unui nobil dar imi scapa numele . Din cate stiu sistemul in Austria este cel ci Vignete. Nu pot sa spun exact cat costa (nu am fost cu masina panba acum acolo) dar am auyit ca se iau d ela granita. La scris cine stie sa dezvoltam subiectul ... |
--------------------
Renault
Clio IV Estate 0,9 TCe
2015
|
|
taurash |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 336 Joined: 26 January 04 From: Bucuresti ![]() |
Tocmai m-am intors dintr-o excursie p-afara si am trecut si pe la austrieci.
Vinieta costa 7,60 euro si poate fi cumparata de la orice statie de benzina. Se lipeste direct pe parbriz si nu mai e nevoie de nimic altceva sa fie pastrat cum ar fi chitanta, bon, sau hartia de pe care s-a desprins vinieta. In Ungaria, aproape de granita cu Austria este un Mol de unde poate fi cumparata vinieta insa nu recomand acest lucru. Unguru, mi-a facut niste calcule si mi-a cerut in urma unor conversii 15 euro!!!! Cum treci granita, e un Shell. Nici p-asta nu-l recomand pt ca e buluc mare si sunt tigani multi prin preajma. Eu am mai mers inca vreo 30-40 km si am dat de un OMV super elegant si am luat d-acolo. Cand m-am intors din Germania, am intrat in Salzburg de unde am bagat si motorina si am luat si vinieta. Daca iesiti de pe autostrada in orice oras din Austria o sa vedeti ca benzina este cu mult mai ieftina decat oriunde prin vest. |
-------------------- Megane II Sedan
Confort Privilège 1,5 dCi 80 CP, 2004 |
|
misterb |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 259 Joined: 19 May 04 From: Bucuresti ![]() |
vigneta nu poate fi luata chiar de la vama? ups sorry nu mai este vama intre cele 2.
tariful ala de 7,6 euro e valabila vigneta 10 zile, din cate stiu pt un an e vreo 72 |
--------------------
Renault
Clio IV Estate 0,9 TCe
2015 Clio Estate 0.9 TCe
|
|
taurash |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 336 Joined: 26 January 04 From: Bucuresti ![]() |
mai este vama intre cele 2.
la intrare in Austria doar s-a uitat vamesu la mine iar la intoarcere mi-a pus si stampila in pasaport. Oricum, insumat timpul cat am stat in toate vamele (RO-HU, HU-AT, AT-HU si HU-RO) nu este mai mare de 10min. |
|
taurash |
![]()
|
e misto la Salzburg.
Vedeti ca langa aeroport sunt cateva hoteluri. E si un Etap. Puteti merge si la biroul de informatii pt turisti unde pot fi gasite gazde. In schimb, m-au zapacit cu locurile de parcare prin centru ca n-am inteles nimic din ce scria pe panourile lor. Erau peste tot indicatoare de oprirea interzisa cu o notita dedesubt scrisa in germana. In unele zone erau masini parcate, in altele nu. Din ce m-am prins eu ar fi ca acolo unde e un marcaj cu linie albastra se poate parca. Unde nu e, nu. |
|
misterb |
![]()
|
da salzburgul e f misto. Locurile de parcare sunt dar intre anumite ore ai voie sa parcheyi in altele nu. Ei se bateata mai mult pe parcarile subterane unde te cam costa ce-i drept cam 12 euro pt 1 zi.
|
--------------------
Renault
Clio IV Estate 0,9 TCe
2015 Clio Estate 0.9 TCe
|
|
gabif |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 27 Joined: 12 July 04 ![]() |
Daca doriti parcare gratuita in Salzburg, mergeti la gara. E parcare mare, pazita, insa fara plata.
|
--------------------
Renault Clio
Symbol
2001
|
|
misterb |
![]()
|
M-am intors de curand din Tirol. Peisaje superbe, liniste civilizatie.
Am stat in Pertissau, o statiune in regiunea Achensee la 40 km de Garmisch si 40 de Innsbruck. O statiune pe malul unui lac de munte peisaje superb case frumoase, cu flori specific tiroleze. Cazre se gaseste din plin la preturi rezonabile pt toate buyunarele. 50 de euro pe camera 2 pers cu mic dejun inclus. Se poate si mai ieftin. Innsbruck este capitala Tirolului un orasel de munte superb, cu cladiri deosebit de frumoase. De vizitat muzeul cristalelor Swarovsky, Muzeul Tirolului (un fel de muzeul satului la noi). Alte statiuni vizitate Kitzbuhel (statiune de fite, scumpa, plina de oameni cu bani, ff multi turisti nemti, masini suparate ferari, maserati lux ce mai. Am trecut prin cea mai frumoasa statiune din Tirol (cel putin asa a fost declarata de forurile europene) Alpbach. Un loc de vis! St Johann (orasul din Tirol) este deosebit de cochet si asemanator Kitzbuhelului. Una peste alta fie iarna fie vara, va recomand o vacanta acolo nu veti regreta si iesiti mai ieftin decat undeva pe Valea Prohoivei unde la aceiasi bani primesti niste servicii de slaba calitate, ca sa nu mai vorbesc de poluarea sonora a smecherilor si a gunoaielor de pe marginile potecilor. Avem o tara frumoasa dar au si altii , problema este ca ne batem joc de ea cu mare pricepere. |
--------------------
Renault
Clio IV Estate 0,9 TCe
2015 Clio Estate 0.9 TCe
|
|
sandman_ |
![]()
|
![]() software engineer Group: Members Posts: 2.416 Joined: 20 June 05 From: Viena, Austria ![]() |
Vignieta in Austria costa : 7,60/10 zile, 22,70 pt. 2 luni sau 76,20 pt. 1 an.
E de preferat sa o cumparati din Austria. Daca intrati in prima benzinarie (Shell), nu cumparati din magazinul benzinariei, ci din chioscul ĂAMTC, situat mai spre autostrada. Acolo nu e chiar asa de mare agitatia. Teoretic puteti lua si de la urmatoarea benzinarie, deoarece politia nu prea face conroale pe portiunea asta. Pe mine nu m-au controlat niciodata pe A4. In general, la radare e o marja de 10 km/h in care ai voie sa te joci. Pe autostrada nu prea sunt decat radare cu poza, care iti trimit amenda acasa, in incidenta carora noi nu prea intram (inca). Pe portiunile tangentiale (Viena, Graz, etc...) unde e limitare de viteza, mai sunt si echipaje cu radar care opresc. La fel si in orase. Pe A2 sunt cateva zone de 160, dar si tronsoane de controlul traficului (poza la intrare, poza dupa 3 km, compara timpii si daca dif. e mai mica de un prag, vine ordinul de plata). zone de 160 sunt si pe A10, Salzburg-Villach. Incepand cu 15.11.05, si in Austria e obligatorie folosirea luminilor si ziua. Inca nu stiu daca si in localitate, dar cum aflu, va anunt. |
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
Dinamique, 2.0 16v 136cp, 2005
- GJ-01-SSP Renault Laguna 3 2.0dCi, 150CP, 2008
and the best is still to come... |
|
burliu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 267 Joined: 11 September 03 ![]() |
pe forumul daciaclub exista
http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopic=2476&st=0 |
--------------------
.
.
.
|
|
sandman_ |
![]()
|
![]() software engineer Group: Members Posts: 2.416 Joined: 20 June 05 From: Viena, Austria ![]() |
adaugire la postul anterior: trebuie pastrat talonul vignietei, ca dovada a cumpararii...
|
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
Dinamique, 2.0 16v 136cp, 2005
- GJ-01-SSP Renault Laguna 3 2.0dCi, 150CP, 2008
and the best is still to come... |
|
JADRRO |
![]()
|
![]() Membru " moderat " Group: Members Posts: 311 Joined: 31 August 05 From: Bucuresti ![]() |
nu va suparati domnu sandman ... ca un vechi 'localnic' niste detalii despre viena . se poate?
|
--------------------
Renault
Laguna 3
2.0 dCi 150 CP,2008,xenon,trapa,cabasse,handsfree Nissan Pathfinder XE,2,5 dCi,174 CP,2007,Silver Lightning