Un jurnal de bord pt Laguna 1.5 DCI?
![]() ![]() ![]() |
Un jurnal de bord pt Laguna 1.5 DCI?
sserban22 |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 381 Joined: 1 August 09 ![]() |
|
||
--------------------
Megane sedan
1.6 sce
2016
|
|||
didiland11 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 313 Joined: 29 May 07 From: Iasi ![]() |
rulaj 8000km. pe ultimii 2500km (in ro) consum 6.6% la o viteza medie de 50km/h.
amortizoarele sunt un compromis reusit intre sportivitate si confort urban. in principiu foarte multumit de tinuta de drum, acceleratie decenta, franare brutala la 160km/h fara emotii. am avut un grieras undeva sub magazia cd care a disparut singur. in afara de faptul ca arata bine, trapa este nefolositoare (daca e soare nu e destul de heliomata pt a nu te bate soarele in cap, daca mergi cu ea deschisa face zgomot de la 50km/h). |
--------------------
Renault
Laguna III 1.5dci
2009
|
|
sserban22 |
![]()
|
Din ce spui consumul e cam la fel cu vechiul 1.9dci, mai elocvent era poate sa faci consumul pe regim urban /extraurban, zgomotul interior se simte din cauza motorului?
|
--------------------
Megane sedan
1.6 sce
2016
|
|
didiland11 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 313 Joined: 29 May 07 From: Iasi ![]() |
ce pot sa ti spun....in comparatie cu laguna2 de 1.9 e sigur mai silentioasa. urban am intre 8.5-9.5 in fct de trafic si extraurban am scos un 5.8 L% mergand pana in 110km/h, dar si un 7.4 mergand, destul de multi km intre buc-iasi, usor peste 150km/h.
|
--------------------
Renault
Laguna III 1.5dci
2009
|
|
korn |
![]()
|
Made in France Group: Members Posts: 164 Joined: 25 June 07 ![]() |
Noua nu cred ca mai gasesti L3 1.5 Dci, in Romania, ea nu mai apare pe oferta mai multor dealeri. Eu totusi, recomand motorul de 2.0, asta de 1.5 Dci are destul de multe momente, mai ales extraurban cand isi cam tradeaza originea loganistica(este acelasi motor de logan). In rest o masina foarte reusita la banii ei!
|
--------------------
Peugeot
508 Allure
MMXII Ex Dacia 1310 TLE
Ex Dacia Logan 1.4 MPI Preferance Ex Citroen C4 SX HDI Ex Renault Laguna III 1.5 dCi Peugeot 508 Allure |
|
sserban22 |
![]()
|
E adevarat ca motorul e mic ca litraj, totusi specifatiile tehnice sant la fel ca 1.9dci, care se descurca binisor, ca reprize si consum.Motorul 2dci, sigur are performante mai bune ca cel de 1.5, dar si consumul de motorina sare cam binisor zic eu. Ramane de vazut in timp, dc 1.5dci-ul va fi fiabil dupa 150k-200k, din cate stiu turbina e cu geometrie variabila si sant cam multe turbine de genul asta care pun pb. dupa 100k. Multumesc didiland11 pentru cele postate, si astept si alti posesori de L3 cu motor 1.5dci sa -si expuna impresiile .
|
--------------------
Megane sedan
1.6 sce
2016
|
|
ciobanucos |
![]()
|
![]() shodan Group: Members Posts: 186 Joined: 15 July 07 From: Bucuresti ![]() |
AM 45.000km - ma preg de revizie.
Masina este silentioasa. Motorul nu te lasa, daca stii sa il folosesti. Normal ca la 90KM/h in treapta 6, nu trage la fel ca un 2.0dci, insa nu e logan, taticu. Daca citesti si vezi ceva video pe net, pe la nemti si englezi, e alegerea cea mai buna pt ei, chiar daca "trebuie sa schimbi vitezele mai des". Iar motorul de 1.5dci pe L3, a fost testat 1-2 ani pe M2f2(1.5 105CP) si este foarte bun. Cel putin mie mi se potriveste. Eu drive testul l-am facut cu 2.0dci, deci stiu cum merge si ala. Am cosum de oras - bucuresti - 5.9% - nu conduc sportiv in oras, dar nici ca melcul. Iar consum extern: Buc. - Vienna - Buc. - 5.3, mergand cu maximul legal. |
--------------------
RENAULT
Laguna III Dynamique, 1.5dci 110cp 240nm
2008 hatch
- OT10ACC Laguna III, 1.5dci, 110cp, 240NM - Dynamique
ESP ASR, Pack City, BiXenon, Card maini libere, Audio Connection Box. J'aime ma voiture |
|
sserban22 |
![]()
|
Felicitari pt achizitie, si eu cred ca faceam aceiasi alegere in ceea ce priveste motorizarea, cred ca este suficienta pentru traficul si drumurile noastre, in final daca vrei sportivitate si nu confort, faci alta alegere, eu unul aleg confortul.Nu ai precizat de cat timp ai masina.....45k e ceva............... fara probleme.M-a impresionat consumul, eu cu 1.9 dci de pe L2 n-am iesit sub 8% consum in Buzau.Faptul ca e mai fiabila ca L2 ma face ca in anul urmator sa caut o L3 pe motorizare 1.5dci adusa din afara.
|
--------------------
Megane sedan
1.6 sce
2016
|
|
ciobanucos |
![]()
|
![]() shodan Group: Members Posts: 186 Joined: 15 July 07 From: Bucuresti ![]() |
am cumparat masina in 2008 in mai parca... chiar in luna in care a aparut in Romania. aprilie sau mai, nu mai stiu exact. Am mers mult de tot prin tara si prin afara tarii, mai putin prin Bucuresti.
Geometria variabila ne ajuta sa avem ceva mai mult cuplu si pe plaja de turatii mai mare, in functie de ce necesitati apar. Este in lucru un motor de 1.6dci cu 130, cu ceva mai multe features. am inteles ca va intra pe masini din 2010. This post has been edited by ciobanucos: 9 Sep 2009, 09:37 |
--------------------
RENAULT
2008 hatch
ESP ASR, Pack City, BiXenon, Card maini libere, Audio Connection Box. J'aime ma voiture |
|
rdcristi2 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 110 Joined: 30 September 07 From: bacau ![]() |
105 CP pt. mine este suficient pentru traficul si drumurile noastre,
pt. sportivitate ar trebui ceva la 150 CP. in treapta a III-a la 2400 de ture in oras pt. maxim 60 Km/ora cum prevede legislatia este ok. si pt. turbina. mai rau este cand prinzi coloana sub 50 Km/ora. sau mai rau sub 30 Km/ora This post has been edited by rdcristi2: 16 Sep 2009, 08:46 |
--------------------
NISSAN
Tiida
Acenta dCI 2007
|
|
diesel_power |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.964 Joined: 18 February 05 From: diaspora ![]() |
Este cineva informat despre motivul pt care nu se mai comercializeaza in romania motorul 1.5dci ? Mie mi se parea un compromis bun pt confort si consum redus.
Din cate Lagune 3 vazute pe strada o buna parte aveau pe luneta logo-ul eco2, deci nu cred ca vanzarile sa fi fost problema. |
--------------------
Renault
Symbol faza 3, 1.5dCi 60kW,
2005, Fidji
|
|
collinro2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 457 Joined: 22 August 04 From: Iasi ![]() |
Am intrebat eu la dealer, se comercializeaza, dar numai pe comanda, nu mai sunt pe stoc, din cauza crizei... Deci, se asteapta doua luni si canci discount, cel mult 1000 euro.
|
--------------------
renault
megane 2.2
2006 1,5dCi 80CP
- IS-05-GP? We are what we repeatedly do; al naibii de adevarat...
|
|
sserban22 |
![]()
|
Cine si-a facut consumul pe oras cu motorul de 1.5?Dar real..............am vazut mai sus un consum de vreo 6% in Buc...............greu de crezut, de aceea mai astept si pe altii sa posteze cat au scos in trafic urban ..
|
--------------------
Megane sedan
1.6 sce
2016
|
|
korn |
![]()
|
Eu am scos sub 8% in oras, dar in mod sigur peste 6.7%. Sub basme ce spun ei acolo in fisa tehnica! Cel putin 1% mai mult extraurban si 2% urban!
|
--------------------
Peugeot
508 Allure
MMXII Ex Dacia 1310 TLE
Ex Dacia Logan 1.4 MPI Preferance Ex Citroen C4 SX HDI Ex Renault Laguna III 1.5 dCi Peugeot 508 Allure |
|
ciobanucos |
![]()
|
nu spun basme, dar daca mergi in tari civilizate, vei vedea ca atata scoti.
in bucuresti nu reusesti nicodata. |
--------------------
RENAULT
2008 hatch
|
korn |
![]()
|
QUOTE(ciobanucos @ 11 Oct 2009, 15:37) nu spun basme, dar daca mergi in tari civilizate, vei vedea ca atata scoti. in bucuresti nu reusesti nicodata. Vrei sa spui ca Bucurestiul nu este civilizat? Ai fost vreodata in Paris sa vezi trafic acolo? Totusi este mai civilizat ca Slatina, Potcoava si Piatra Olt! |
--------------------
Peugeot
508 Allure
MMXII Ex Dacia 1310 TLE
|
sserban22 |
![]()
|
Noi traim in Romania, deci referirile le facem la situatia actuala si daca tot postati , treceti datele reale.
|
--------------------
Megane sedan
1.6 sce
2016
|
|
ciobanucos |
![]()
|
sa revin. uite, dupa 2 saptamani de mers numai in bucuresti, la ore de trafic, adica la 9.00 dimin si la 18.00, am scos 6.5L.
asta fara sa incerc sa conduc agresiv, ci doar cum impunea traficul. In viena am stat 2 sapt. si nu mi s-a intamplat asa ceva. Am scos 5.4, asa cum scrie la carte pt motorul meu. 15 Oct 2009, 09:41: @ KORN nu inteleg faza cu slatina sau piatar olt sau etc? Please explain yourself 15 Oct 2009, 09:44: @KORN - nu am ajusn la Paris, doar la Lion, si acolo era ok traficul This post has been edited by ciobanucos: 15 Oct 2009, 08:44 |
--------------------
RENAULT
2008 hatch
|
korn |
![]()
|
QUOTE(ciobanucos @ 15 Oct 2009, 08:40) <span class='edit'>15 Oct 2009, 09:41:</span> @ KORN nu inteleg faza cu slatina sau piatar olt sau etc? Please explain yourself <span class='edit'>15 Oct 2009, 09:44:</span> @KORN - nu am ajusn la Paris, doar la Lion, si acolo era ok traficul Este foarte simplu. Eu am o relatie speciala cu acest oras in care am trait toata viata. Nu stiu de ce isi permit unii sa-l considere necivilizat, dar totusi vin in patru labe sa isi faca un rost pe aici. De ce nu suntem lasati noi asa necivilizati si suntem criticati la tot pasul.... Nu am nimic cu orasele astea, doar faceam o inferenta pe baza numarului tau de inmatriculare si spuselor tale. Glosam, sa zic asa! Oricum, eu zic sa ne limitam discutia la cele spuse pana acum. Tu ai inteles frustrarea mea, iar eu ca Laguna iti consuma exagerat de mult in Capitala. |
--------------------
Peugeot
508 Allure
MMXII Ex Dacia 1310 TLE
|
sserban22 |
![]()
|
Consum urban (l/100 km) 6.1
Consum extraurban (l/100 km) 4.6 Consum mixt (l/100 km) 5.1 Astea sant datele constructorului in ceea ce priveste consumul L3. Sa inteleg ca ai scos un consum de 6.5 in BUC, ........banuiesc ca ai resetat calc de bord.........sau te referi la un consum mixt?.Parca e prea frumos ca sa fie adevarat 6.5 /100 in BUC........... |
--------------------
Megane sedan
1.6 sce
2016
|
|
ciobanucos |
![]()
|
am resetat calc cand am facut plinul in bucuresti si de atunci pana acum nu am mai iesit din oras. deci 6.5L e mediul pt urban.
@KORN - nu me deranjeaza ca consum atat in oras. E oricum un cosum foarte mic, iar cand ma refeream la conditiile necivilizate, ma refeream la infrastructura de peste tot din tara si la modul in care soferii romani conduc.(mai ales cei din bucuresti - unii). La fel de urat mi s-a parat in primele 2 zile cand am stat in Praga, insa acolo as avea scuza ca nu eram obisnuit cu orasul. |
--------------------
RENAULT
2008 hatch
|
Modus |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.485 Joined: 21 August 08 ![]() |
|
--------------------
Renault
Clio
GTLine 1.5 dCi EDC 2018
|
|
rdcristi2 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 110 Joined: 30 September 07 From: bacau ![]() |
QUOTE(korn @ 11 Oct 2009, 15:00) Eu am scos sub 8% in oras, dar in mod sigur peste 6.7%. Sub basme ce spun ei acolo in fisa tehnica! Cel putin 1% mai mult extraurban si 2% urban! consumul este real pentru urban aceasta plaja cuprinde start din punctul A si stop in punctul B cu variabilele implicite. viteza medie indicata la bord spune totul, undeva la 21 Km |
--------------------
NISSAN
Tiida
Acenta dCI 2007
|
|
Rhyno |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 28 October 09 ![]() |
Pentru mine consumul este inca un mister.
La 9000 km, un consum de 10% in Bucuresti mi se pare f mare pt motorasul in cauza. (consum verificat computer de bord vs plin la pompa). La drum lung pare ok, cu o medie de 6,1% pe un traseu, Bucuresti - Munchen-Bucuresti. (viteza in limitele legale). O posibilitata ar fi regenererea FAP, dar ramane de vazut. Ar fi o explicatie pt scurt timp / cateva zeci de minute. |
--------------------
Renault
Laguna 3
2008 1,5dci
|
|
ciobanucos |
![]()
|
Salut!
Eu am avut problema asta cu primii 5000km, cand consuma ceva mai mult, un 6-6.5 extraurban. Apoi consumul a revenit la 5.4 Buc.-Praga-Viena-Buc.(inclusiv mers prin orasele respective). Dupa cum am spus, in Bucuresti, acum, consuma mai mult, din cauza traficului. Ce vrei sa zici cu FAP? Eu stiam ca noi nu avem FAP. In Romania FAP este doar pe 2.0dci CVA |
--------------------
RENAULT
2008 hatch
|
neptune |
![]()
|
![]() Zaraki Kenpachi Group: Members Posts: 87 Joined: 9 October 09 From: Bucuresti ![]() |
tipa de la serus mi-a zis ca gt line 2.0 dci, cutie manuala, are fap
edit: nu-l vad in cartea de identitate a masinii This post has been edited by neptune: 28 Oct 2009, 23:52 |
--------------------
renault
laguna 3
GT Line 2.0 dci, 2009
|
|
tse |
![]()
|
![]() Daciist convertit Group: Members Posts: 282 Joined: 15 November 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(neptune @ 28 Oct 2009, 23:51) tipa de la serus mi-a zis ca gt line 2.0 dci, cutie manuala, are fap edit: nu-l vad in cartea de identitate a masinii Uita-te sa vezi daca este euro 4 sau euro 5 In rubrica notata K, ultimul grup de cifre reprezinta norma euro, la mine este 04. Pentru ca nu am FAP. Daca GT-line este mai noua, se poate sa aiba. |
--------------------
Ex_Clio3_Laguna3
Dyn1,5dCi 2dCi
2009
|
|
Avani |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.132 Joined: 23 October 07 From: Capitala gri ![]() |
@'ciobanucos: ti se pare mare consumul de 6.5 l/100 km urban ? Tu glumesti sau vb serios ?!
Sa scoti in B cu masina aia 5.9l/100 km mi se pare imposibil, mai ales in intervalele alea orare. Serios, cred ca ai o problema cu CB.... |
--------------------
.
.
. Think forward !
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.318 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
QUOTE(Rhyno @ 28 Oct 2009, 06:28) La 9000 km, un consum de 10% in Bucuresti mi se pare f mare pt motorasul in cauza. (consum verificat computer de bord vs plin la pompa). La drum lung pare ok, cu o medie de 6,1% pe un traseu, Bucuresti - Munchen-Bucuresti. (viteza in limitele legale). Nu stiu de ce sunt convins ca motorul 2.0dCi ar scoate cam aceleasi consumuri.... 1.5 dCi mi se pare un motor mult subdimensionat pt. ce are de carat..... |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
sserban22 |
![]()
|
eu pe L2 am 1.9 , 79kw, care la performante, pe hirtie e cam la fel cu 1.5dci..........mi se pare ca se descurca f bine .......nu e subdimensionat , .............eu nu am mers cu 1.5, asa ca astpt opinii de la cei care au putut face comparatie.......
|
--------------------
Megane sedan
1.6 sce
2016
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 27th April 2025 - 18:47 |