Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

4 Pages  1 2 3 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Despre Xenon Laguna II.1, Instalatie de fabrica

gp6722
post 8 Jan 2012, 04:35
Post #1

Membru incepator

Group: Members
From: Cluj-Napoca

Salut tuturor!!!
Doresc sa montez pe Laguna mea (2002) un kit xenon. Dar vreau sa-l montez pe faruri originale pt xenon (de fabrica). Intrebarile ar fi urmatoarele :
- daca schimb doar farurile cu faruri pt xenon voi putea sa le reglez cu ajutorul butonului de reglaj din bord? Sau trebuie toata instalatia de self-leveling? Adica motorasele din farurile pt xenon stiu sa interpreteze semnalul electric de la butonul din bord sau sint puse in miscare exclusiv de un modul?
- daca am nevoie de intreaga instalatie, in ce consta ea, care sunt toate componentele de care am nevoie pentru a o monta pe masina mea si a o face functionala.
Multumesc.

--------------------
Renault Laguna 2002
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Radocanu
post 8 Jan 2012, 11:43
Post #2

Membru lagunist

From: Hunedoara

Salut
Vezi ca instalatia pt xenon e trasa, adica la trebuie montate doar farurile cu xenon, si la roti senzori de autoleveling, acolo ai mufele ( la rotile fata si spate stanga)
Butonul acela de reglat faruri nu il vei mai folosi

--------------------
Renault Laguna 2 - Facelift 2006 1.9 dci - Dynamique - HD-88-CAR
Dezmembrez R.Laguna 2
Telefon 0773803384
+
siriteanu
post 8 Jan 2012, 16:37
Post #3

Membru autentic

From: Iasi

eu am laguna din 2004 , a avut xenon after market .. l-am dat jos, acum merg pe instalatia normala..
la fel vreau si eu, sa-i schimb farurile cu faruri cu lupa ( am inteles ca pentru laguna 2.1 nu sunt ) dar macar sa-i pun faruri cu xenon...de la mama ei ... si sa-i pun instalaie si pe faza scurta si pe lunga ...
are cineva idee de unde pot lua faruri pentru xenon pentru laguna 2.1???

--------------------
Renault Laguna II Ph II 1.9 Dci 96KW Dynamique 2006 -
+
gp6722
post 9 Jan 2012, 02:09
Post #4

Membru incepator

QUOTE(Radocanu @ 8 Jan 2012, 11:43)
Salut
Vezi ca instalatia pt xenon e trasa, adica la trebuie montate doar farurile cu xenon, si la roti senzori de autoleveling, acolo ai mufele ( la rotile fata si spate stanga)
Butonul acela de reglat faruri nu il vei mai folosi
*

Multumesc pt raspuns. Nu mai am nevoie de nimic altceva, gen modul care citeste informatia de la senzori si trimite curent la motorasele de la faruri? Am inteles ca mufele pt motorasele de reglaj difera de la farurile cu xenon la cele fara. Orice informatie e binevenita.

--------------------
Renault Laguna 2002
+
PMG_tr
post 9 Jan 2012, 02:18
Post #5

Membru autentic

From: Turnu Magurele

QUOTE(gp6722 @ 8 Jan 2012, 04:35)
Salut tuturor!!!
Doresc sa montez pe Laguna mea (2002) un kit xenon. Dar vreau sa-l montez pe faruri originale pt xenon (de fabrica). Intrebarile ar fi urmatoarele :
- daca schimb doar farurile cu faruri pt xenon voi putea sa le reglez cu ajutorul butonului de reglaj din bord? Sau trebuie toata instalatia de self-leveling? Adica motorasele din farurile pt xenon stiu sa interpreteze semnalul electric de la butonul din bord sau sint puse in miscare exclusiv de un modul?
- daca am nevoie de intreaga instalatie, in ce consta ea, care sunt toate componentele de care am nevoie pentru a o monta pe masina mea si a o face functionala.
Multumesc.
*

aceasta operatiune am facut-o eu acum vreo 2 luni;
am schimbat doar farurile, fara instalatia de reglaj pt ca ti le poti regla singur din interiorul masinii ca si la cele halogen, singura problema este ca nu se potrivesc mufele de la motorase...eu am pus farurile xenon insa motorasele le-am pus pe cele de la farurile halogen... in rest...sunt ok; spor la treaba.

--------------------
Renault Laguna 2 1,9 DCI 74kw 2003 expresion - TR-04-CWY
NU FURA! Guvernul uraste concurenta!
+
gp6722
post 9 Jan 2012, 02:43
Post #6

Membru incepator

PMG_tr :
Farurile le-ai cumparat cu balasturile si becurile originale? Doar ai conectat mufele si au functionat? Ai obtinut spor de calitate la lumina? Merci.

--------------------
Renault Laguna 2002
+
PMG_tr
post 9 Jan 2012, 15:04
Post #7

Membru autentic

da, am luat farurile cu balasturi si becuri de pe o masina din dezmembrari...merg ok, singura problema o vei avea la mufa de la motoras...difera putin...sunt aceleasi fire, doar ca este putin diferita...de-asta eu am pastrat motorasele de la halogen...eu sunt multumit de schimbare.. numai bine.

--------------------
+
AdrianoBoy
post 12 Jan 2012, 13:58
Post #8

Membru autentic

From: B u c u r e s t i

acum un an am facut modificarea asta,am fost la dezmembrari si am luat 2 faruri cu xenon din fabrica complete cu balast si bec,o instalatie electrica pt ele,un senzor de inclinatie montat pe bascula stg.si un senzor pt puntea spate stg.Am schimbat instalatia electrica(este o bucata de instalatie care se schimba foarte usor,se declipseaza dintr-o mufa maro din spatele farului din dreapta,in zona unde este amplasata si bateria;instalatia electrica pt faruri cu xenon de fabrica mai are inca doua mufe in plus pe langa cea simpla:o mufa pt motorasul care vine in vasul de lichid parbriz si stropitori faruri si una pt senzorul de inclinatie de pe bascula stg. plus mufele pt motorasele farurilor diferite de cea veche;butonul de reglaj faruri din interiorul masinii se anuleaza din momentul schimbarii instalatiei.Dupa ce am montat si acei 2 senzori,instalatia Xenon "de fabrica" a fost 100% functionala nefiind nevoit sa le reglez,ele reglandu-se automat.ATENTIE:pt senzorul de pe bascula inainte de al cumpara uitati-va la bascula voastra si verificati daca aveti acea prindere a bratului senzorului pe bascula(este ca o bila mica si rotunda,ca un mot unde se clipseaza acel brat al senzorului) nu toate lagunele au acea prindere pe bascula,eu am avut-o chiar daca nu aveam Xenon de fabrica pe masina.Pentru senzorul de pe punte aproximativ toate lagunele au acea prindere iar mufa de alimentare a senzorului se afla in cutiuta prinsa intr-un surub pe carenaj-ul rotii stg.spate(se observa cel mai usor dând roata jos).

Am uitat sa adaug ceva.La cateva zile am schimbat si vasul de lichid parbriz cu unul pt Xenoane,fiind mai mare,de 6L parca cu 2 motorase plus o instalatie original de stropit faruri.Aici este foarte simplu si usor,bara originala de Laguna daca o dai jos de pe masina si te uiti pe interiorul ei vei gasi zonele gata delimitate unde sa dai gauri pentru stropitorile de faruri,iar pentru furtunele instalatiei exista niste"canale" special facute pentru fixarea lor.Dupa instalarea sistemului vei fi informat in bord atunci cand numai ai lichid de parbriz fara niciun fel de activare.

Va doresc SPOR LA TREABA.

This post has been edited by AdrianoBoy: 12 Jan 2012, 14:13

--------------------
Renault Megane 3 2009/1.5 dCi/107CP
+
audiofilu'
post 12 Jan 2012, 14:10
Post #9

Membru autentic

QUOTE(AdrianoBoy @ 12 Jan 2012, 13:58)
senzorul de inclinatie de pe bascula dr.
*

pina la urma citi senzori sint si unde situati? eu am depistat stinga fata si stinga spate, pe dreapta nu m-am uitat... nu imi mai urca farurile.

--------------------
Renault Laguna 2.0T 2005
+
AdrianoBoy
post 12 Jan 2012, 14:13
Post #10

Membru autentic

QUOTE(audiofilu' @ 12 Jan 2012, 15:10)
pina la urma citi senzori sint si unde situati? eu am depistat stinga fata si stinga spate, pe dreapta nu m-am uitat... nu imi mai urca farurile.
*

AM GRESIT EU este vroba de BASCULA STANGA si Punte parte STG. SCUZE

--------------------
+
gp6722
post 12 Jan 2012, 14:15
Post #11

Membru incepator

AdrianoBoy - multumesc tare mult. Era exact ceea ce imi trebuia. Am luat deja farurile gata echipate. Voiam sa astept pina cumpar instalatia completa, dar nu mai am rabdare. Azi le voi monta.

--------------------
Renault Laguna 2002
+
AdrianoBoy
post 12 Jan 2012, 14:18
Post #12

Membru autentic

"nu imi mai urca farurile."verifica senzorul de pe punte,mai exact mufa.Amplasarea mufei in acea cutie de pe carenaj este una foarte proasta,intra foarte usor apa acolo si mizerie.mie de multe ori din cauza acelei mufe,farurile se ridicau si se coborau singure,incontinuu stand pe loc.Am rezolvat curatand mufa .

12 Jan 2012, 15:19:
QUOTE(gp6722 @ 12 Jan 2012, 15:15)
AdrianoBoy - multumesc tare mult. Era exact ceea ce imi trebuia. Am luat deja farurile gata echipate. Voiam sa astept pina cumpar instalatia completa, dar nu mai am rabdare. Azi le voi monta.
*

Cu mare placere,SPOR LA TREABA

12 Jan 2012, 15:30:
QUOTE(gp6722 @ 9 Jan 2012, 03:43)
PMG_tr :
Farurile le-ai cumparat cu balasturile si becurile originale? Doar ai conectat mufele si au functionat? Ai obtinut spor de calitate la lumina? Merci.
*

cat despre calitate si claritate este o diferenta care isi merita investitia.eu am becuri D2R de 6000K si balasturi valeo.din cate stiu astea au fost montate pe masina cu xenon de fabrica

This post has been edited by AdrianoBoy: 12 Jan 2012, 14:30

--------------------
+
PuscasMarin
post 13 Jan 2012, 10:41
Post #13

Membru cotizant

From: Brasov

Salutare,

@gp6722 - cat au costat farurile complet,sunt cu lupa sau fara ?? eventual o poza cu ele.

Vreau sa-mi montez si eu xenon si as vrea sa stiu ce implica. Bara fata ramane ?

Merci !

--------------------
Renault Laguna Expression Grandtour 1.9 dci 2004 F9Q670
+
pishky
post 13 Jan 2012, 10:42
Post #14

rca Naspa

From: Constanta

la facelift sunt cu lupa (2005 - 2007),
la cele fara facelift (2001 - 2005) sunft fara lupa ,
despre pret nu stiu.

This post has been edited by pishky: 13 Jan 2012, 10:43

--------------------
Reno, dizel, ca nu-mi permit o benzina
+
bogdan.stavar
post 13 Jan 2012, 12:20
Post #15

Membru autentic

From: Braila

eu am un bec xenon pentru laguna 2 (2001 - 2005) original osram pret 50 lei smile.gif

--------------------
Renault Laguna II 2005 / Initiale Paris / 2.2 DCI Cutie Automata
+
gp6722
post 13 Jan 2012, 14:06
Post #16

Membru incepator

PuscasMarin :
Eu am cumparat farurile complete (cu balasturi si becuri) cu 700 ron. Poti gasi si cu 600 roni si peste 700 ron. Sa ai grija sa NU fie pentru Anglia. Farurile sunt construite sa lumineze mai sus inspre marginea drumului. In Anglia si tarile din UK, marginea drumului e in stinga. La noi in stinga sint masinile din sens opus. Asa incit ii vei orbi pe toti. Farurile cu xenon de fabrica pt Laguna 2.1 sunt fara lupa, dar suprafata reflectorului pt faza scurta e putin diferita fata de farul cu halogen.

Momentan eu am montat doar farurile pastrind motorasele de reglaj de la farurile cu halogen ca se potriveasca la mufe. Acum am xenon pe far pt xenon si reglaj de la buton. Intentionez sa iau si senzorii pt auto-leveling (100-200 ron) si instalatia de spalat faruri (? roni). Bara nu trebuie schimbata.

--------------------
Renault Laguna 2002
+
PMG_tr
post 13 Jan 2012, 17:41
Post #17

Membru autentic

@AdrianoBoy - din fabrica becurile D2R sunt de 4300; numai bine.

--------------------
+
gp6722
post 23 Jan 2012, 01:18
Post #18

Membru incepator

AdrianoBoy -
Am montat si instalatia pt spalat far cu instalatia electrica aferenta. Am montat si senzorul de auto reglare faruri pe fata. Aveam mufa acolo. Problema e ca nu stiu unde e locul senzorului din spate. Am gasit pe punte "biluta" aceea unde se conecteaza dar nu imi dau seama unde vine el prins de caroserie. Si nu am nici o mufa in apropiere. Cutiuta de pe carenajul rotii e departe de "biluta". Trebuie sa cumpar si cablajul intre cutiuta si locul unde vine senzorul?

--------------------
Renault Laguna 2002
+
pishky
post 23 Jan 2012, 08:30
Post #19

rca Naspa

From: Constanta

QUOTE(gp6722 @ 23 Jan 2012, 01:18)
AdrianoBoy -
Am montat si instalatia pt spalat far cu instalatia electrica aferenta. Am montat si senzorul de auto reglare faruri pe fata. Aveam mufa acolo. Problema e ca nu stiu unde e locul senzorului din spate. Am gasit pe punte "biluta" aceea unde se conecteaza dar nu imi dau seama unde vine el prins de caroserie. Si nu am nici o mufa in apropiere. Cutiuta de pe carenajul rotii e departe de "biluta". Trebuie sa cumpar si cablajul intre cutiuta si locul unde vine senzorul?
*

vine montat pe puntea spate, e mai greu de explicat, daca pui o foto cu dedesubtul iti arat.
undeva intre puntea spate si podeaua portbagajului, cam sub bancheta spate.
oare si facelifturile au mufa zacand acolo in cablaj?
mie imi trebe o mufa pt fata dar de laguna 2 ph 2

This post has been edited by pishky: 23 Jan 2012, 08:30

--------------------
Reno, dizel, ca nu-mi permit o benzina
+
gp6722
post 23 Jan 2012, 09:05
Post #20

Membru incepator

Mufa fata era la locul ei, protejata de un plastic. In spate insa nu gasesc nici o mufa.

--------------------
Renault Laguna 2002
+
AdrianoBoy
post 25 Jan 2012, 11:41
Post #21

Membru autentic

Pentru mufa din spate,trebuie sa dati roata jos,stanga sp,dupa asta veti vedea o cutiuta patrata neagra mititica,care este prinsa de masina printr-o piulita de 8 sau 9 sau 10 numai stiu exact.In acea cutie sunt 2 mufe una care se duce tot sub masina la receptorul de semnal al senzorilor de presiune roti si celalta care este goala,unde ar trebui sa intre mufa senzorului de "greutate" al xenoanelor.Acum,indiferent ca senzorul este cumparat de la reprezentanta sau de la dezmembrari el este prevazut cu un fir cu mufa pentru a putea ajunge la acea cutie de pe carenajul rotii.Pentru prinderea lui pe punte se face tot cu o piulita iar pozitia de prindere este una foarte foarte dificila,adica daca ai mai motat asa ceva poti sa-l prinzi si fara sa te uiti la pozitia lui,dar daca nu ai mai montat trebuie sa te bagi sub masina in dreptul puntii pentru a vedea cum se prinde,si mie mi-a fost foarte greu,initial am crezut ca nu-mi merge montat acest senzor,dar m-am bagat sub masina si l-am prins,el avand doar o singura pozitie de prins.Ca idee de start a montarii acestui senzor,intai cautati biluta unde se clipseaza bratul senzorului pe punte si dupa va veti da seama cum trebuie sa-l montati mai departe.Va urez bafta si spor la treaba!!

This post has been edited by AdrianoBoy: 25 Jan 2012, 11:43

--------------------
+
gp6722
post 25 Jan 2012, 15:42
Post #22

Membru incepator

AdrianoBoy - din nou multumesc de raspuns. Eu am senzorul pt spate fara fir si mufa. Am incercat sa-l montez fixindu-l pe "biluta". Am gasit un loc in care intra surubul de fixare al senzorului, dar fiind prins doar intr-un surub, senzorul se putea roti. Nu am stiut care e pozitia finala. Plus ca nu aveam nici o mufa in apropiere, asa incit am renuntat. Dupa multa mizerie luata in fata. Am sa fac rost de fir cu mufa aferenta si reiau operatia, de data asta intr-un service pe elevator.
Ca observatie, intr-adevar dupa ce am montat senzorul fata, butonul de reglaj din bord nu mai functioneaza, dar farurile lumineaza corect, chiar fara senzorul din spate.

--------------------
Renault Laguna 2002
+
AdrianoBoy
post 25 Jan 2012, 18:23
Post #23

Membru autentic

ma bucur ca pot fi de ajutor.Acum ca sa-ti raspund la unele nedumeriri ale tale,in primul rand nu ai cum sa faci rost de fir si mufa numai daca cumperi alt senzor intreg si numai daca te pricepi la electronica sa lipesti firul de senzor.Senzorul cand il cumperi fie el de la dezmembrari sau reprezentanta il primesti intreg cu fir cu mufa...etc.Farurile iti lumineaza la un punct fix,standard fara senzor pe punte spate si se vad bine atunci cand exista doar o singura persoana in masina,daca apuci sa umplii masina cu pasageri si bagaje o sa-i orbesti pe aia din fata.Oricum odata schimbata instalatia electrica clasica cu una pentru xenon si fara sa ai conectati senzorii\senzorul pentru reglajul automat al farurilor o sa ai erori in UCH dar care nu vor fi vizibile pe ceasul de bord,ele putand fi vizualizate si sterse cu clipul sau DDT

25 Jan 2012, 19:26:
nu este nevoie sa mergi cu masina pe un elevator,este suficient sa bagi cricul scoti roata si daca vrei mai multa siguranta o fixezi sub punte,verifici cricul pentru stabilitate,bagi o piatra mai maricica la roata din fata,tragi frana de mana,bagi masina in viteze biggrin.gif si te apuci de treaba dar acum pe ninsoarea asta e greu sa o faci in curte sau in fata blocului.Salut.

This post has been edited by AdrianoBoy: 25 Jan 2012, 18:26

--------------------
+
gp6722
post 26 Jan 2012, 00:19
Post #24

Membru incepator

AdrianoBoy - Senzorul meu pt spate are pe el o mufa. Imi imaginez ca pe masina de pe care l-am cumparat a ramas mufa pereche plus firul pina in mufa din cutiuta patrata de pe carenaj. La tine senzorul e impreuna cu firul? Nu se pot separa?

--------------------
Renault Laguna 2002
+
AdrianoBoy
post 26 Jan 2012, 15:15
Post #25

Membru autentic

senzorul este impreuna cu firul si mufa "mama"...daca tai firul normal ca le poti separa biggrin.gif....inca odata senzorul trebuie obligatoriu sa aibe un fir si o mufa

--------------------
+
gp6722
post 1 Feb 2012, 00:21
Post #26

Membru incepator

La aproape o luna de la startul actiunii, am reusit sa termin cu bine. Am gasit si unde se prinde senzorul spate, am facut rost si de mufa pentru el, ( e separata, nu impreuna cu senzorul), am inlocuit butonul de reglaj din bord cu unul fals, iar acum am xenon "de fabrica" cu auto-reglare si spalator faruri. Ca observatie, ca sa simt din plin schimbarea, am cumparat si o pereche de becuri noi, D2R originale Philips. Diferenta e mare...

Oricum vreau sa multumesc tuturor care au fost alaturi cu sfaturi, fara de care mi-ar fi fost mult mai greu. Numai bine tuturor

--------------------
Renault Laguna 2002
+
AdrianoBoy
post 2 Feb 2012, 10:43
Post #27

Membru autentic

Felicitari pentru reusita.Sa le stapanesti sanatos si fara incidente!!

--------------------
+
bad_ovi
post 5 Jun 2012, 18:35
Post #28

Membru autentic

vreau sa va intreb eu am xenon din fabrica. La un moment dat mi sa dus balastrul pe dreapta. Am cumparat unul nou dar din cauza spatiului mic nu stiu unde sa il mufez ca la celalat nu se vede decit firul care intra in far dar alimentarea nimc. Pe unde vine alimentarea la balastru stie cineva ?

5 Jun 2012, 20:18:
chiar nu stie nimeni pe unde vine alimentarea la balastru ? Ca lateral este un fir care iese din balastru si alimenteaza xenonul dar unde este firul care alimenteaza balastrul ca nu se vede ?

5 Jun 2012, 20:19:
nimeni ?

6 Jun 2012, 06:57:
tot mai astept...

This post has been edited by bad_ovi: 6 Jun 2012, 06:57

--------------------
Renault laguna 2001 privilege - MS 07 VOT
+
bad_ovi
post 5 Jun 2012, 18:35
Post #29

Membru autentic

vreau sa va intreb eu am xenon din fabrica. La un moment dat mi sa dus balastrul pe dreapta. Am cumparat unul nou dar din cauza spatiului mic nu stiu unde sa il mufez ca la celalat nu se vede decit firul care intra in far dar alimentarea nimc. Pe unde vine alimentarea la balastru stie cineva ?

--------------------
Renault laguna 2001 privilege - MS 07 VOT
+
R19/16v
post 6 Jun 2012, 07:11
Post #30

Oldschool Member

Group: Moderatori
From: Ploiesti

Poza cu ce ai cumparat?

--------------------
DS 5H VRSCA Screamin' eagle
Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back!
+
4 Pages  1 2 3 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 25th April 2025 - 19:22
Dacia