sfat achizitie anvelope, pls
![]() ![]() ![]() |
sfat achizitie anvelope, pls
kaza |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 64 Joined: 7 October 11 From: T I M I S O A R A ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane hatchback
- TM 22 KZA
1.5 dci 82 CP 2003 Renault Laguna III 2.0 DCI 150 HP Energy Dynamique (2012)
|
|||
claudyubz |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 82 Joined: 19 February 09 ![]() |
Astazi am cumparat si eu de la Emag.ro 2 cauciucuri Continental ContiWinterContact TS 850 195/65 R15 91T cu 260.39buc, DOT 3914 (ultima sapt din septembrie) fabricate in Germania (dupa codul de bare). Acum astept zapada sa vad cum se comporta impreuna cu 2 Dunlop 3D.
![]() |
--------------------
Renault
Megane 2 1.5Dci 86Cp plus ceva ponei
, 2007 Extreme
|
|
calinnov |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 629 Joined: 28 December 06 From: Alba Iulia ![]() |
Salut,
Am achizitionat si eu de curand 4 BARUM Polaris 3. Montat azi pe masina, deocamdata incantat. IMG_20141025_090904758.jpg ( Size: 1.86mb ) Number of downloads: 498 P.S. De pe link-ul pus de cosmin_69. Multam. ![]() |
--------------------
ex. Renault
Sedan 2.2, 1.6 16V, 82kw
2006 Exp. ex. Renault Sedan 2.2, 1.5 dci, 78kw, 2007 Exp
Renault Estade 2.2, 1.9 dci, 96kw, 2007 Priv ex. Renault Clio Symbol 1.4 8V 2003 55kw Exp |
|
dr.nils |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 398 Joined: 5 October 08 From: Bucuresti ![]() |
Care e treaba cu indicele de viteza?
Adica daca nu merg cu 270 la ora de exemplu, e mai bine sau mai rau sa iau anvelope cu indice W? Am vazut ca preturile chiar la acelasi magazin sunt cu foarte putin diferite intre variantele T/H/V/W pentru aceeasi dimensiune, si nu sunt mai scumpe cele cu indice mai mare, uneori sunt chiar mai ieftine Oricum diferenta de bani e minora, intrebarea este la viteze obisnuite de exemplu pe autostrada la 130 se va comporta mai bine o anvelopa cu indice mai mic de exemplu T sau una cu indice mai mare cum ar fi W? Sau se comporta absolut la fel, doar ca una cu indice T nu face fata la 240km/h? |
--------------------
Renault
Megane 2.1
2005 Sedan 1.6 16V Pack Autentique Renault Megane 2.1 2004 Bicorp 1.4 16V Confort Dynamique
Ford Focus Mk4 2021 1.0 EcoBoost Titanium |
|
Alinescu22 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 8 October 15 ![]() |
Salutare, sunt nou pe aici si am intrat pentru un sfat in achizitionarea unor anvelope de iarna. Eu nu prea ma pricep cu cumparaturile online asa ca fiul meu a gasit aceste anvelope si i-am spus sa scrie aici despre o parere, eu nu prea ma pricep la anvelope dar mi-au recomandat doi prieteni anvelopele Riken Snowtime B2 anvelopele le voi pune pe masina nevestei un A6 dar ma gandesc sa imi cumpar si la Megane-ul meu.
Inca o chestie care as dori un ajutor, le-am gasit pe acest site http://agobooks.ro/mall/anvelope-de-iarna-...225-50-r17-94h/ si vreau sa stiu daca a mai comandat cineva de aici, sau daca a avut cineva vreo problema cu ei. Daca imi recomandati si alte anvelope astept un raspuns, buget maxim aproximativ 1200RON , va multumesc anticipat. |
--------------------
Audi
A3
- B222YCS
1997 8L
|
|
Bicicleta galbena |
![]()
|
![]() Sunt nembru, domnule! Group: Members Posts: 2.217 Joined: 29 January 13 From: Bucuresti ![]() |
Si cu anuntul de la bursa, unde vinzi cauciucuri, cum e?
S-ar putea sa iei o pauza. |
--------------------
Peugeot
407 1.8 16v
2005 , ex-Dacia Solenza 1.4 Mpi 2003 ______________
Nemțoaicele e tancuri. Japonezele nu se strică. Franțuzoaicele e proaste. Italiencele e cele mai proaste. |
|
rusus |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 808 Joined: 31 May 15 ![]() |
Am cumpărat second hand micheline alpine 5 cu 500 lei 4 bucăți dot 2014,ft puțin uzate, made în germany și Italia, sper ca ma duce doua ierni
|
--------------------
megane 3
1.5 dci,90 cp 2011, megane 3 bose 2013
Megane 4 intens 2017 estate Contul ***chivereanumarian*** fără posibilitate recuperare parola(nu primesc mail )
|
|
dr.nils |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 398 Joined: 5 October 08 From: Bucuresti ![]() |
Cum se apropie iarna, vin si eu cu o intrebare.
Anvelopele mele de iarna implinesc 5 ani, desi au fost rulate destul de putin si nu sunt tocite Nu au aparut nici crapaturi. E indicat sa le schimb totusi, avand in vedere ca au 5 ani, sau faptul ca nu s-au tocit si nici nu au aparut crapaturi inseamna ca ma mai duc o iarna? Am intrebat in stanga si in dreapta, unii spun sa le schimb urgent ca au o varsta, altii spun sa nu arunc banii daca se prezinta bine. Pareri? |
--------------------
Renault
Megane 2.1
2005 Sedan 1.6 16V Pack Autentique Renault Megane 2.1 2004 Bicorp 1.4 16V Confort Dynamique
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Daca sunt in stare buna cum spui, depinde de marca. Daca ai ceva premium, mai tine-le linistit, sunt mult mai bune ca niste petarde noi gen Goodride, Tristar, Sunyn Nakand , Tigar, samd.
|
--------------------
Renault
Laguna
- 2.0 DCI 16v 180
2007 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
dr.nils |
![]()
|
hmmm.... sunt Barum Polaris 2 deci nu chiar premium, dar nici petarde. Tot nehotarat...
|
--------------------
Renault
Megane 2.1
|
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
Si un Tigar, dar nou, e mai performant deja fata de ce ai acum. Eu schimb pneurile la toate masinile la maximum 3 ani.
|
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
mark`` |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.826 Joined: 12 February 06 From: Tg.Mures ![]() |
Evident, daca iti permiti si ai salar mare gen vezi pe cei de pe aria Auto de pe forum computergames
![]() Altfel, un om normal, ce nu a nenorocit cauciucurile si are de schimb vara-iarna, schimba pneul pe la ~7ani. Dar depinde ft ft mult de uzura, km, cum ai mers, etc. This post has been edited by mark``: 19 Sep 2016, 07:04 |
--------------------
Dacia
Spring
2023
|
|
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
Daca esti sarac, in principiu esti sarac pentru ca nu prea esti in stare sa faci bani. Motivele sunt cam evidente.
Daca totusi esti o exceptie sau treci printr-o perioada mai dificila sau solicitanta financiar dar te duce un pic capul, poti cu bani putini sa te descurci cu cauciucurile foarte bine. Exemplu, saracul sarac e cam tipic: trage de pneuri 7 ani, cel mai des pentru ca se duce si da o caruta de bani pe ele, isi ia ceva scump ca domle, e marca adevarata. La Megane de exemplu, ia niste Michelinuri pe care da 300 de lei pe ele. In primii 2 ani, toate bune si frumoase, dupa aia se duc in cap. De prin anul 4 asa, niste gume noi, marca nepretentioasa, e mai performanta. Deja in anul 7 e pa. In schimb, saracul un pic mai inteligent poate sa faca asa. Dupa anul 3, mai ales daca il duc 7 ani cauciucurile, le vinde. A dat 300 pe ele, au doar 3 ani, le da cu 150 lei, mai au carne 65%, sunt de marca, sigur gaseste un sarac mai sarac decat el. Mai pune 150 lei si isi ia niste Michelinuri noi iar. Dupa 3 ani repeta operatiunea. Mai da inca 150 de lei. Total in 7 ani? 300 de lei de pneu. Daca le-ar fi tinut 7 ani, tot 300 de lei ar fi dat, nu spart in doua, ci doar o singura data dupa 7 ani. Care e diferenta? Foarte evidenta, ai aceleasi costuri, dar te bucuri de 7 ani de gume bune, nu de 3-4 si apoi restul de emotii maxime. In business-ul meu ma lovesc prea des de asta. Oamenii saraci sunt saraci in principal din cauza lor. Pentru ca nu prea ii duce suficient capul. Un pic trebuie sa gandesti si rezultatele nu vor intarzia sa apara. |
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
mark`` |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.826 Joined: 12 February 06 From: Tg.Mures ![]() |
Spune-mi atunci 4 bucati de Pirelli DOT 2016 cat o sa duca (noi evident)? Avand in vedere ca sunt folosite ~6 luni pe an? Eu zic ca ma duc 7 ani. Gandesc bine sau sunt sarac? Imi pare ca imparti prea usor calificative pe aici. Daca te-ai abtine putin din jigniri cred ca ai putea ajunge mai departe.
This post has been edited by mark``: 19 Sep 2016, 07:36 |
--------------------
Dacia
Spring
2023
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
În Ro nu mai trebuie gume de iarna datorită schimbărilor climatice . Doar daca mergi des la munte, dar sa o freci prin oraș... Depinde si de oraș , iarna trecută fix 2 zile cu câteva ore fiecare s-a mers pe zăpadă la mine aici. Așa că mi-am luat gume de vara garantate si iarna , mult mai bune ca orice allseason.
This post has been edited by argon: 19 Sep 2016, 09:21 |
--------------------
Renault
Laguna
- 2.0 DCI 16v 180
|
|
ssilviu |
![]()
|
|
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
|
argon |
![]()
|
Scrie Michelin Crossclimate pe google. Și eu eram la fel de încuiat ca tine la acset capitol, dar din fericire mi-am revenit. Poate tu nu o faci, dar măcar studiază testele. Tehnologia asta are 1 an doar si e probata.
This post has been edited by argon: 19 Sep 2016, 09:50 |
--------------------
Renault
Laguna
- 2.0 DCI 16v 180
|
|
ssilviu |
![]()
|
Eu si gandesc, nu doar inghit pe nemestecate galusti de marketing. Tu ai luat niste all season bine marketate.
![]() |
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
|
Avani |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.133 Joined: 23 October 07 From: Capitala gri ![]() |
Ai mers cu gumele astea "bine marketate". Stii despre ce e vorba? Sau crezi ca orice propaganda sustinuta de un pr smecher, e doar bullshit?
Strict la crossclimate, sunt extraordinare pe asfalt umed, fleoscaiala si chiar zapada batatorita. De mers pe coclauri sunt perfecte. Daca vrei sa urci pe varf de munte in plin sezon cu un megane 2, eventual si fara pdg, nu trebuie doar sa ai gume smechere. |
--------------------
.
.
. Think forward !
|
|
ssilviu |
![]()
|
Sunt mai slabe vara decat unele bune de vara si mai slabe iarna decat unele bune de iarna. Voi preferati sa vedeti ca nu sunt complet muci si eventual mai bune decat nakang and co. Treaba voastra. Insa sunt in final niste all season. Mai proaste decat unele bune de vara. Mai proaste decat unele bune de iarna. Daca aveti teste in care sunt mai bune vara decat un michelin de vara si mai buna iarna decat un michelin alpin, va rog sa le prezentati.
|
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
|
Avani |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.133 Joined: 23 October 07 From: Capitala gri ![]() |
La un moment da trebuie sa intelegem ca nu toti soferii folosesc masina la limita si nu toti au nevoie de performantele pe care o anvelopa de top le ofera in conditii extreme.
Ar fi culmea sa-si canibalizeze michelin restul modelelor dedicate vara/iarna cu anvelopa asta. Insa, intre o anvelopa mid range dedicata vara/iarna si aceste crossclimate, as alege din nou, cu ochii inchisi aceste allseasonuri. Pe mine gumele astea m-au scos din incurcaturi care s-ar fi terminat destul de urat, deh, mai sare un pieten, mai vireaza suprinzator o bovina. Aderenta a fost impecabila pentru ca nu mergeam in momentele alea cu masina chiar la limita. Conteaza foarte mult de ce face omul iarna cu masina. Daca o tine mai local, pe drumuri asfaltate si orasene, e safe, daca vrea sa stea cocotat pe undeva mai "exotic" si sa fie zmeu, nici cu alpin nu o sa se simta foarte confortabil. This post has been edited by Avani: 19 Sep 2016, 10:19 |
--------------------
.
.
. Think forward !
|
|
ssilviu |
![]()
|
Daca mergi linistit, te descurci si cu niste shuri all season vechi de 10 ani.
![]() ![]() |
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
|
mars |
![]()
|
![]() meow or never Group: Moderatori Posts: 7.306 Joined: 22 January 04 ![]() |
Tu ai, in mare parte, dreptate. Exprimarea lasa de dorit
![]() |
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
Mr_X |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 398 Joined: 17 October 15 From: Brașov ![]() |
Sunt teste pe net unde sunt comparate CrossClimate cu cauciucuri de firmă dedicate de iarnă și CC-urile ies mai prost. Lucru evident, din punctul meu de vedere, pentru care nu era nevoie de niciun test, dar cine vrea să se convingă să caute pe net. O comparație interesantă ar fi între CC și cauciucuri no-name de iarnă.
Nu trebuie să mergi "la limită" cu mașina pentru a aprecia un cauciuc bun. Dacă de la aceeași viteză mă oprește cu 1-2 metri mai repede, este destul pentru mine. În ăia 2 metri putem să lovesc mașina sau, mult mai rău, un pieton. Asta nu înseamnă că pentru zona de sud a țării nu sunt suficiente. În situația în care în ultimii ani de sărbători nu prea am avut zăpadă nici la Predeal (1400 metri altitudine), un CC față față cu bio la nevoile multora. |
--------------------
Renault
Megane II 1.6 16V
2007
|
|
Avani |
![]()
|
CC-urile mi se pare cel mai bun compromis posibil.
Am scos random, de la michelin, una de vara, una de iarna si CC-urile. Mi se pare ca CC-urile chiar stau bine, mai ales ca nu sunt chiar dedicate. Ca sa nu mai zic, ca pe alea de vara le cam bate la scor. Ce-i drept, se cam stie ca alea eco sunt cam praf ![]() Atata vreme cat stii cu ce esti incaltat si iti cunosti limitele, sunt ideale. 1.jpg ( Size: 62.72k ) Number of downloads: 105 2.jpg ( Size: 63.89k ) Number of downloads: 104 3.jpg ( Size: 63.29k ) Number of downloads: 103 This post has been edited by Avani: 19 Sep 2016, 11:30 |
--------------------
.
.
. Think forward !
|
|
ssilviu |
![]()
|
Lol. Alea sunt argumentele tale? Bine ca nu mi-ai dat printscreen cu 5 stele de la emag de la clienti. Alea sunt niste evaluari SUBIECTIVE ale clientilor in raport cu asteptarile lor. Vino cu niste teste independente. Comparative. Gume comparate in conditii inchise, constante pentru fiecare anvelopa in parte.
|
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
|
Avani |
![]()
|
Haidi mah, ce draq.
QUOTE With over 3 billion miles of tyre reviews covering more than 2,500 tyres, combined with over 300 expert tyre tests from across Europe, TyreReviews is the leading source of independant tyre information in the world. |
--------------------
.
.
. Think forward !
|
|
ssilviu |
![]()
|
Pai da un test din alea realizat de experti. Nu-mi da media notelor de la utilizatori.
PS Hai ca dau eu unul tot de pe site-ul tau http://www.tyrereviews.co.uk/Article/Is-th...We-find-out.htm Concluziile sunt simple. Vorbim de un all season, mai bun vara decat iarna. Sigur, pentru cine vrea sa-si asume riscul ca iarna sa fie nevoit sa impinga la masina, pentru a face un pic economie de bani, poate sa merite. Dar nu mi se pare deloc mare afacere. Sunt destul de scumpe ca gume. Si se uzeaza relativ repede, chiar din testele de mai sus vad ca stau cel mai prost. Asta inseamna ca poti folosi 2 seturi bune de iarna/vara fiecare 40.000 km si te costa probabil 2000 de lei pesntru 80.000 de km. Iar cu astea sa zicem ca mergi tot la fel, desi uzura e mai mare, dar e 300 lei bucata, deci 2400 in aceeasi distanta. Daca la folosesti sa zicem 4 sezoen, economisesti 8 echilibrat/montat/demontat. Adica 400 de lei. Fix cat e la pneuri. Deci te costa la fel, dar ai performante mai proaste si vara si iarna. Singura logica e atunci cand iti e lene sa ai o solutie dedicata sau nu ai spatiu de depozitare or smth. Dar astea se pot rezolva si nu as da siguranta pentru chestii atat de minuscule. This post has been edited by ssilviu: 19 Sep 2016, 12:12 |
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
|
Avani |
![]()
|
Nu exista niciun test in care CC e mai bun decat o anvelopa premium dedicata de iarna si eu nici nu am afirmat ca ar exista asa ceva. Insa, am zis ca daca se cauta undeva vreun compromis, CC-urile pot fi luate in calcul.
Pentru alte info strict de CC...spor la citit ( http://www.tyrereviews.co.uk/Article/Is-th...e-find-out.htm). le: e acelasi ![]() This post has been edited by Avani: 19 Sep 2016, 12:14 |
--------------------
.
.
. Think forward !
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
voi avand masini din 2006, vreti anvelope tata de mtza din 2016-17, oau.
ps masina mea a venit cu GY nct5, a lu silviu cu b390, cc se cu bolta pe ele vara, mai ales pe ud. This post has been edited by b76bgaarh: 19 Sep 2016, 12:21 |
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th July 2025 - 01:26 |