Revizie 60.000 km
![]() ![]() ![]() |
Revizie 60.000 km
Catalinmodena |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.547 Joined: 7 April 08 From: Aproape de Craiova ![]() |
|
||
--------------------
Renault
megane sedan
manager 1.4 16v 2007
|
|||
aqua |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.251 Joined: 24 February 05 From: Bucuresti ![]() |
salutare
de cateva zile mi s-a aprins cheita din bord si imi tot zice de service due stiu ca e timpul de service, problema e ca masina a iesit din garantie de cateva luni si numai ce i-am schimbat singur filtrul de aer si de polen daca merg la service, si le zic ca vreau schimb doar pt ulei, filtru ulei si filtru motorina o sa zica ceva? pe mine ma intereseaza sa-mi completeze cartea de service merci |
--------------------
ex. megane dci,
ex. Sportage GDI
2017 Sportage 2020 AWD T-GDI
|
|
alexumf |
![]()
|
![]() MEMBRU CHELIOS Group: Members Posts: 775 Joined: 9 July 08 From: Bucuresti ![]() |
Baietii din service vor schimba doar ce le spui tu sa schimbe. Ei au obligatia sa te informeze de posibilele probleme ale masinii si sa-ti sugereze ce ar fi de schimbat. Decizia e a ta.
Eu de exemplu, cumpar toate piesele, si la revizie platesc doar manopera... ies cu 50% castig... |
--------------------
Renault
Megane Coupe
2006 RENAULT MEGANE COUPE 1.6 16v 2006
|
|
Adrian00 |
![]()
|
![]() .................... Group: Members Posts: 1.463 Joined: 2 April 08 From: Alba ![]() |
|
--------------------
Audi
A4 B6
2001 1.9 TDI
|
|
aqua |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.251 Joined: 24 February 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
ex. megane dci,
ex. Sportage GDI
2017 Sportage 2020 AWD T-GDI
|
|
Oni24 |
![]()
|
Incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 15 July 09 ![]() |
Salutare, in legatura cu Kit-ul CONTITECH, si eu am montat la a mea si e ok, sunt de calitate ( made in Germany)
|
--------------------
Renault
Megane 2.1
- Bicorp 1,5 dCi
2004
|
|
megane1 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 793 Joined: 27 March 07 From: Moinesti ![]() |
maine fac si eu revizia la AUTOMOLDOVA ROMAN (+placute fata). masina a iesit din garantie in mai. revin cu detalii.
estimarea telefonica de pret era de 2100 ron revizia si 300 ron placutele..sper sa nu depasesc cei 2400 ron preconizati . |
--------------------
renault
megane2.2
privilege 1,6 16v mai 2007 privilege, gris platine+mp3
|
|
florindu |
![]()
|
![]() Membru' doar, dar vechi! Group: Members Posts: 354 Joined: 28 May 02 From: ...acu' Timisoara ![]() |
M-am zapacit de tot, citind ce ati schimbat...
Masina doamnei, dupa 4 ani, a ajuns la 40.000km. Merita sa schimb kitul de distributie, oare? Dupa mine, as schimba doar curelele, uleiul, filtrele... |
--------------------
Renault MeganeII
1,5dCi/80CP
-
2005 Doamna: vezi mai sus
Domnul: Audi A4, 1,6, 2004 Juniorul: Nintendo Wii Nu stii, te'nvatam. Nu poti, te'ajutam. Nu vrei, te'obligam! V.I.Lenin |
|
Adrian00 |
![]()
|
![]() .................... Group: Members Posts: 1.463 Joined: 2 April 08 From: Alba ![]() |
Eu zic sa schimbi ce trebuie.
Nu schimba dupa capul tau ca s-ar putea mai tarziu sa ai probleme! |
--------------------
Audi
A4 B6
2001 1.9 TDI
|
|
megane1 |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 793 Joined: 27 March 07 From: Moinesti ![]() |
buna seara ..revin cu informatii .
marturisesc ca ma gandisem sa o aman cel putin 15.000 km, insa pana la urma , fiind pregatit pt un pret de aproximativ 2100 ron, am scapat mult, as zice eu, mai ieftin, oricum sub preturile vehiculate de colegi din diverse orase. am facut revizia+schimbat toate cele , la Renault : AUTOMOLDOVA ROMAN . total cost revizie 60.000 km - 1823 ron ![]() superpret,zic eu . ![]() total fara tva manopera : 363 ron total fara tva piese de schimb : 1169 ron inlocuit : filtru ulei, filtru aer, filtru habitaclu, 4 bujii, curea de distributie, curea accesorii . ulei :ELF Evolution SXR , 4+1 litri (am mai primit pt uns diverse ![]() nu a fost nevoie de schimbat placutele frana fata ![]() ![]() in concluzie, foarte multumit ![]() |
--------------------
renault
megane2.2
|
|
Adrian00 |
![]()
|
Eu am iesit cu 100 lei mai mult ca tine
![]() |
--------------------
Audi
A4 B6
2001 1.9 TDI
|
|
Catalinmodena |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.547 Joined: 7 April 08 From: Aproape de Craiova ![]() |
Au folosit cheia dinamometrica?
|
--------------------
Renault
megane sedan
manager 1.4 16v 2007
|
|
megane1 |
![]()
|
nu stiu
![]() |
--------------------
renault
megane2.2
|
|
19vik |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.948 Joined: 23 October 07 From: Bucuresti ![]() |
Dar surubul de la fulia vilbrokenului apare la vre-unul pe factura?
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
megane1 |
![]()
|
@19vik nu cred ca am vazut pe factura vreun surub, dar in una din cutiile cu piese inlocuite primite , alaturi de una din curele , am gasit un surub de vreo 4-5 cm lungime, cu o saiba pe el ...chiar am ras ca nu stiam ce-ar fi putut avea acel surub de a trebuit schimbat
![]() |
--------------------
renault
megane2.2
|
|
19vik |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.948 Joined: 23 October 07 From: Bucuresti ![]() |
Am intrebat cu un scop precis: conform manualului, acel surub se inlocuieste cu unul nou... acum cateva zile am vazut un vw la care s-a rupt acel surub in mers, a zburat fulia cu tot cu pinion de distributie chiar daca avea pana, la Megane nici macar nu are pana... rezultatul e de banuit... asa ca nu rade ca nu e de ras. Ar fi bine daca ce ai vazut era surubul ala si facea parte din kit. Catalinmodena a intrebat daca s-a folosit cheia dinamometrica stie el de ce a intrebat. Cineva zicea ca s-a strans surubul cu pistolul cu aer comprimat, eu as mai putea intreba daca s-au degresat capetele arborilor si suprafetele de contact ale pinioanelor cu arborii inainte de montaj, dar probabil ca nimeni nu poate raspunde din acelasi motiv ca si tine.
This post has been edited by 19vik: 3 Aug 2009, 00:35 |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
Catalinmodena |
![]()
|
Vreau sa intreb un lucru.La mine s-a inlocuit distributia pe garantie,iar la strangere nu s-a folosit cheia dinamometrica.Am fost de curand pe Transfagarasean,si o singura data am schimbat din treapta 3 in 2,asfel incat turatia dupa debreiere a urcat in treapta a 2-a la 4000 de ture,insa schimbat frumos,cu dat drumul usor la ambreiaj,nu brusc.
Intrebarea:e posibil ca in timp sa se slabeasca distributia de la frana de motor,daca nu s-a folosit cheia dinamometrica la strangere?Mentionez ca nu abuzez de astfel de manevre,insa nu voiam sa fac praf placutele! 19vik,poti pune o fotografie cu surubul de la fulia vilbrokenului,precum si cu celelalte piese ce ar trebui inlocuite,cu fulia vilbrokenului,caci respectivul nu stiu daca l-au inlocuit la mine?As mai vrea sa spui si referitor la degresarea capetelor arborilor si suprafetele de contact ale pinioanelor cu arborii inainte de montaj,cum ar trebui facuta operatiunea,eventual niste imagini cu acesti arbori si pinioane. La mine stiu sigur ca la strangere s-a folosit pistolul cu aer comprimat.Iara stiu sigur ca s-a slabit un pinion pe care se aseaza cureaua de distributie,cel de la o axa,care axa nu stiu.Stiu decat ca este primul dinspre fata masinii,si nu cel dinspre habitaclu.Ulterior acesta a fost strans la mana,cu o cheie normala. L-am intrebat pe mecanic de cheia dinamometrica si mi-a zis ca respectiva cheie se foloseste doar la strangerea chiuloasei. Astia sunt,cu ei defilam.Oricum,pe mine ma sperie chestia asta cu distributia,mai ales cand aud de curele rupte si altele.Va rog ajutati-ma cu lamuriri referitor la prima parte si a 2-a a postului,caci sunt sigur ca la multi le va prinde bine! |
--------------------
Renault
megane sedan
manager 1.4 16v 2007
|
|
19vik |
![]()
|
Din manual:
ATENȚIE Înlocuiți următoarele piese atunci când sunt demontate: - cureaua (distribuție și accesorii), - piulițele fuliilor arborilor cu came, - șurubul fuliei de accesorii a arborelui cotit. ATENȚIE Degresați obligatoriu: - capătul arborelui cotit (parte distribuție), - alezajul și fețele de reazem ale pinionului de distribuție, - fețele de reazem ale fuliei de accesorii a arborelui cotit. Aceasta pentru a evita o alunecare a distribuției. Această alunecare antrenează distrugerea motorului. Ce se degreseaza si cum se degreseaza e evident, nu cu carpa cu care se mai sterge mecanicul din cand in cand pe maini. Surubul fuliei arborelui cotit si piulitele fuliilor arborilor cu came se strang la cuplu si unghi, ce inseamna asta? Se strang la cuplul X cu cheie dinamometrica si apoi se strang in continuare cu unghiul Y. Valorile cuplurilor si unghiurilor depind de tipul motorului. Tot din manual: III - MATERIAL INDISPENSABIL ... - Cheie dinamometrică cuplu / unghi, - Cheie dinamometrică, - Sector unghiular. De ce ti-a alunecat fulia axei cu came e cam clar, ai avut noroc ca a alunecat doar 1-2 dinti. De ce se mai intampla sa alunece un pinion sau altul, dar numai dupa ce s-a umblat la distributie, iar e clar. Ce surub e la fulia vilbroken nu stiu sigur, banuiesc ca un surub M14 de 49mm lungime intre capete si cu o saiba nedemontabila pe el, am motive sa cred ca e inclus in kit-ul original de la renault. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
Catalinmodena |
![]()
|
Pai nu mi-a alunecat nimic.Am intrebat doar.Dar cati oare din mecanicii ce lucreaza in reteaua Renault fac schimbul distributiei cum ai spus tu?Eu merg pana acolo in a spune ca nu cred ca exista macar 1 care sa urmeze intocmai acei pasi.
Ceream o lamurire mai sus,si spuneam ca am facut o frana de motor din treapta a 3-a de la 3000 rot/min in teapta a2-a la 4000 rot.min.E posibil sa se slabeasca distributia in timp de la astfel de manevre,manevre de care nu prea abuzez? Intreb asta,asa cum am mai spus deoarece la mine nu s-a folosit acea cheie minune,dinamometrica,ci pistolul cu aer. De ce naiba nu or schimba si ei cum scrie in manualul ala nu stiu,sa stam noi cu grija apoi. ![]() |
--------------------
Renault
megane sedan
manager 1.4 16v 2007
|
|
zugry |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 170 Joined: 5 December 07 From: Galati, Romania ![]() |
am un Megane Sedan 2.2 din mai 2006, am ajuns la 69k km, dar am sarit peste distributia de la 60k, intrucat m-a prins cam chel prin buzunare... cat de importanta e cea distributie? Dat fiind ca am iesit din garantie ma gandeam sa fac urmatoarea revizie la 75k si sa schimb atunci si distributia.
De unde se pot achizitiona piese de origine la pret mai bun ca la dealerii Renault pentru distributie? Zilele astea ma duc sa-i schimb placutele de frana pe fata. A doua schimbare, prima ... undeva pe la 35-36k km. Pe spate nu le-am schimbat niciodata. Ce placute imi recomandati? E vreo diferenta intre Ferodo, Lucas TRW si cele originale (ATE, probabil)?! ![]() Multumiri pentru lamuriri! <span class='edit'>4 Aug 2009, 10:41:</span> QUOTE(Catalinmodena @ 4 Aug 2009, 10:32) Ceream o lamurire mai sus,si spuneam ca am facut o frana de motor din treapta a 3-a de la 3000 rot/min in teapta a2-a la 4000 rot.min.E posibil sa se slabeasca distributia in timp de la astfel de manevre,manevre de care nu prea abuzez? Intreb asta,asa cum am mai spus deoarece la mine nu s-a folosit acea cheie minune,dinamometrica,ci pistolul cu aer. De ce naiba nu or schimba si ei cum scrie in manualul ala nu stiu,sa stam noi cu grija apoi. ![]() totusi, Megane-ul este o masina excelenta, in ciuda parerilor "germanicilor"... eu zic ca iti faci griji inutil privitor la cea schimbare de treapta... cu totii folosim uneori, unii din greseala, altii ca si tactica de coborare... ![]() Vivat Renault! ![]() This post has been edited by zugry: 4 Aug 2009, 10:42 |
--------------------
Renault
Megane 3 Sport Tourer GT Line
- de Bucuresti... :)
1,5 dCi 110CP - aprilie 2015 Renault rulez...
|
|
Catalinmodena |
![]()
|
Eu as zice sa schimi distributia totusi,ca Doamne Fereste,sa nu-ti faca vreo bucurie,ca atunci dai o gramada de bani.Ca si piese,intra pe site la autokarma.
Ca placute,cred ca Ate sunt cele mai rezonabile! |
--------------------
Renault
megane sedan
manager 1.4 16v 2007
|
|
19vik |
![]()
|
Catalinmodena: cateva posturi mai sus ai zis ca ti s-a slabit un pinion de pe o axa cu came ("primul dinspre fata masinii" e cel de admisie), apoi ai zis ca nu a alunecat... prin alunecare se intelege rotirea pinionului in raport cu axa respectiva, avand ca rezultat doar decalarea distributiei in cel mai fericit caz. Cum ti-ai dat seama ca s-a slabit pinionul ala?
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
megane1 |
![]()
|
@19vik si catalinmodena: am fost azi la service pt schimbat bujii(nu venise masina cu piese la mom. efectuarii reviziei.
am discutat cu mecanicu, un om de vreo 40 si de ani, care mi-a facut si distributia la megane1 , dupa ce se rupsese cureaua.am intrebat, ce si cum a facut..si a povestit exact cum spuneai tu din manual, 19vik (degresat pinioane, folosit cheie dinamometrica, etc). mereu acelasi mecanic s-a ocupat de masinile mele ( ![]() am verificat in cutie si surubul pare a fi cel descris de tine, 19vik ![]() sunt linistit This post has been edited by megane1: 4 Aug 2009, 19:28 |
--------------------
renault
megane2.2
|
|
zugry |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 170 Joined: 5 December 07 From: Galati, Romania ![]() |
QUOTE(megane1 @ 4 Aug 2009, 19:16) @19vik si catalinmodena: am fost azi la service pt schimbat bujii(nu venise masina cu piese la mom. efectuarii reviziei. am discutat cu mecanicu, un om de vreo 40 si de ani, care mi-a facut si distributia la megane1 , dupa ce se rupsese cureaua.am intrebat, ce si cum a facut..si a povestit exact cum spuneai tu din manual, 19vik (degresat pinioane, folosit cheie dinamometrica, etc). mereu acelasi mecanic s-a ocupat de masinile mele ( ![]() am verificat in cutie si surubul pare a fi cel descris de tine, 10vik ![]() sunt linistit la ce nr de kilometri ti s-a rupt cureaua? ce pagube ti-a produs? multumesc! |
--------------------
Renault
|
|
megane1 |
![]()
|
la megane 1, cureaua se rupsese la 110.000km, nefiind schimbata la 60.oookm. supape indoite,numai astea. chiulasa , etc ramas intact/ de asta, la masina din semnatura, am schimbat la 60.ooo tot, chiar la renault,chiar daca nu mau aveam garantie
|
--------------------
renault
megane2.2
|
|
zugry |
![]()
|
intrebare: in afara de schimbarea placutelor de frana, inlocuirea lichidului de frana la 3 ani, reviziile obligatorii si distributie, ce aspecte mai trebuie avute in vedere la MEgane DIESEL, ca si interval de schimbare?
De exemplu, bujiile, la diesel, exista o limita? Iti apare ceva in bord cand functioneaza anormal? lichidul de la cutia de viteze, altele? Sincer, sunt atat de multumit de masina asta, incat as vrea sa previn tot ce se poate, iar pe de alta parte m-ar mira sa am probleme neasteptate... ![]() |
--------------------
Renault
|
|
19vik |
![]()
|
Nu la 3 ani, la 60000km sau 4 ani... se mai inlocuieste si antigelul... bujiile numai la benzinar, la diesel doar cand se ard. Placutele de frana se inlocuiesc numai daca e cazul. Uleiul din cv numai cand se umbla la cutie. De altfel scrie in carnetul de revizii ce se face in plus fata de celelalte revizii.
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
Catalinmodena |
![]()
|
Pinionul respectiv mi-a fost slabit in timpul inlocuirii distributiei.Mecanicul mi-a motivat ca l-a slabit pentru a aseza mai bine cureaua de distributie,mai bine spus,pentru a nu fi slab intinsa intre cele 2 pinioane.Asa mi-a spus,asa spun.
Rog,daca ma puteti lamuri cu ce am intrebat mai sus,referitor la frana de motor. |
--------------------
Renault
megane sedan
manager 1.4 16v 2007
|
|
silviumc |
![]()
|
![]() Members Group: Members Posts: 317 Joined: 17 January 03 From: Bucuresti ![]() |
Iata lista cu piese schimbate dupa revizie, la Mach1:
autokarma Bujii Bosch 48.69 Mach1 Ulei Elf 10W40 4+1 l 117.00 Mach1 Filtru de ulei Renault origine 8200768913 27.73 Mach1 Inel baie de ulei 7700306062 1.59 autokarma Filtru de aer motor Mann 41.08 autokarma Filtru de habitaclu 4F carbon 52.84 autokarma Filtru de benzina Kolbenschmidt 40.97 autokarma Kit distributie curea Dayco, role Ina 462.48 Mach1 Kit accesorii Renault origine curea, rola 7701476475 359.98 Mach1 Lichid de racire (antigel) Glacelf + apa distilata 25.00 autokarma Pompa de apa Airtex 135.83 Mach1 Busoane etansare 7700106271, 7700274026 64.00 Mach1 Fulie defazor Renault origine 7701478505 740.00 Mach1 Spray frana 20.00 Mach1 Loxeal pasta (silicon rezistent la temperatura) 21.25 Mach1 Piulita plastic (pentru imbinare bara-aripa) 7703081199 3.50 Mach1 Furnituri 7.14 Mach1 Manopera revizie Renault 90.99 Mach1 Manopera filtru aer 21.00 Mach1 Manopera filtru benzina 21.00 Mach1 Manopera kit distributie 272.98 Mach1 Manopera kit accesorii 139.99 Mach1 Manopera fulie defazoare 28.00 Mach1 Manopera bujii 28.00 Mach1 Manopera control mecanic 35.00 Mach1 Manopera proba functionala 35.00 Total 2,841.05 RON + suplimente: Mach1 Aparatoare noroi fata 7711221305 - 10% reducere 121.50 Mach1 Aparatoare noroi spate 7711221306 - 10% reducere 127.80 Niste concluzii: 1. Mecanicul a spus ca rolele de la kit-ul de distributie se "intind" doar odata, daca au fost demontate nu se mai pot pune la loc, ca asa zice Renault. Mie mi se pare o explicatie dubioasa, stie cineva mai multe? 2. Rola intinzatoare de la accesorii parea in perfecta stare. Eu zic ca am schimbat-o degeaba, tot pe motiv ca asa recomanda Renault sa se schimbe tot kit-ul de accesorii (curea + 1 rola). 3. Pompa de apa curgea si am schimbat-o. Dar curgerea asta nu are un alt efect decat ca e nevoie sa se completeze periodic cu antigel si apa. Cum se poate vedea daca curge: trebuie dat scutul jos, si apoi luminat cu o lanterna intre oala rotii din dreapta si motor. Daca se vede ca s-a scurs ceva roz si s-a uscat, ala este antigel scurs din pompa. 4. Tocmai eu care tineam teoria ca linistea sufleteasca este scumpa, am dat o gramada de bani pe ea. Adica am schimbat aproape toate balariile posibile, inclusiv fulia defazoare pentru ca mi s-a parut ca a carait odata cu o saptamana inainte. M-am gandit ca daca ma lasa aia imediat dupa revizie, iar trebuie sa dau banii pe kit-ul de distributie. Singura chestie pe care n-am schimbat-o a fost fulia de la alternator. 5. Inca nu a fost nevoie de placute de frana noi de pe fata. Abia erau trecute de jumatate. Au mai mult de 30000 km! Foarte bine... 6. Filtru de habitaclu l-am schimbat eu. Trebuia sa schimb si filtrul de aer, dar am tot amanat pana n-am mai avut timp si am dat 21 de lei la service. This post has been edited by silviumc: 11 Aug 2009, 08:13 |
--------------------
Renault
Megane 3 hatchback
2011 Sporty Dynamique TCe 130
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
1. Nu reno a zis asa; asa zice toata lumea.
2. Din nou, nu reno a zis asa, asa zice toata lumea. |
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 7th August 2025 - 23:33 |