Revizie 60.000 km
![]() ![]() ![]() |
Revizie 60.000 km
VladSoare |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.716 Joined: 12 May 04 From: Voluntari, pe stīnga ![]() |
|
||
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|||
mihai |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 103 Joined: 10 December 03 ![]() |
Pentru Claus - imi spui te rog cat a costat manopera la revizia de 60.000 ?
Am si eu de facut revizia asta si as vrea sa stiu la ce sa ma astept. Multumesc, Mihai |
-------------------- Laguna 3 Break 1.5 dci
|
|
murfi |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 668 Joined: 31 May 04 ![]() |
Pai a zis Claus ca l-a costat 10 milioana.
mi se pare foarte putin, cei de la baneasa (cred ca tot mach sunt) mi-au zis este 24 de milioane. pentru atata prefer sa o fac eu si sa pierd garantia. Apropo Claus poti te rog sa scanezi factura (mai putin datele personale) si sa ne-o dai si noua. This post has been edited by cmandrei: 14 Mar 2006, 11:50 |
-------------------- |
|
mihai |
![]()
|
Murfi, eu intrebasem de costul manoperei doar, nu costul total al reviziei.
La Baneasa e Ipso, iar 24 milioane e enorm. Eu merg miercuri la Mach1 Sofitel, iti spun dupa aia cat a costat. Daca nu e nimic special de schimbat trebuie sa fie 10-15 milioane. Mihai |
|
|
murfi |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 668 Joined: 31 May 04 ![]() |
o.k. Mihai , de aceea l-am rugat pe claus sa puna factura pe forum daca se poate. (sau macar partea cu pretul la piese si mana de lucru)
eu am facut socoteala in felul urmator: o revizie de 30000 km costa 7 milioane. daca adaugi distributia+mana de lucru ma gandeam sa ajunga undeva pe la 13-15 milioane. Vreau sa ma duc sa le cer un deviz desfasurat pentru operatiile obligatorii de la revizia de 60000 si apoi sa le dau masina pe mana cu obligatia de a nu efectua nici o alta operatie decat cele de pe hartie. This post has been edited by cmandrei: 14 Mar 2006, 11:51 |
-------------------- |
|
claus |
![]()
|
![]() private spice Group: Members Posts: 1.695 Joined: 27 November 03 From: Bucuresti ![]() |
o sa scanez factura, sa vedeti ce si cum au schimbat, si la ce bani
si.. cred ca maine, ca mi-e o leneee |
--------------------
renault
megane II
2003 confort dynamique
|
|
cornel_t |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.174 Joined: 12 November 04 From: Bucuresti ![]() |
Nu te mai plange.... ca faci pohta si la altzii
![]() |
-------------------- Honda Accord 2.2 i-CTDi EX
|
|
claus |
![]()
|
![]() private spice Group: Members Posts: 1.695 Joined: 27 November 03 From: Bucuresti ![]() |
1mic8ge.th.jpg
2mic7su.th.jpg 3mic6ad.th.jpg 4mic3nt.th.jpg ele sunt hartiile de la revizia de 60 de mii |
--------------------
renault
megane II
2003 confort dynamique
|
|
![]()
|
|
![]() *** Big Daddy *** Group: Members Posts: 755 Joined: 5 February 05 From: ...pe aici, pe dincolo, pe peste tot... ![]() |
Bai, da de groaza sunt astia de la Mach1! Ti-au schimbat suportii de la nr. sau n-am vazut eu bine? Erau si cu reclama lor pe ei? Ca de taxat, te-au taxat cu 100.000. Pana si zgarciobii aia de la Porsche le schimba gratis, la revizie, daca sunt sparte, ciupite sau cu numele altui dealer!
|
--------------------
Renault
Clio Bicorp
2005-dCi/80cp Clio Bicorp Dynamique 1,5dCi/80CP, Bleu Odissee, Full Options (15.06.05)
VW Polo 1,4 TDI PD/105CP, Attractive, chiptuning by TCM Turbo (24.10.05) |
|
cornel_t |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.174 Joined: 12 November 04 From: Bucuresti ![]() |
Acum ar trebui sa fie mai ieftina revizia asta Clau , daca in Euro e aceeasi valoare
![]() |
-------------------- Honda Accord 2.2 i-CTDi EX
|
|
claus |
![]()
|
cand au schimbat suportii de numar.. credeam ca sunt moka.. plus ca nu am bagat de seama cand am platit
|
--------------------
renault
megane II
2003 confort dynamique
|
|
mihai |
![]()
|
Dupa cum am promis revin cu detalii de la revizia de 60.000 (Mach1 Sofitel)
Atentie e vorba de benzina 1.6 16V (motor K4M) - nu motorina. O sa includ detalii exacte maine ca acum sunt sub shock ![]() Dupa un calcul aprox revizia "normala" adica distributie, filtre si ulei iese la 10 milioane. Dar eu am avut in plus: placute frana fata (cca 2,4 milioane), pompa de apa supura si a fost schimbata (2,2 milioane) iar la final, cand sa platesc treaba vine si imi zice ca intinzatorul curelei de acesorii e bulit si trebuie schimbat - 4,5 milioane ![]() In final a mers schimbata doar rola nu tot intinzatorul. Adevarul e ca avea de multa vreme un zgomot discret la relanti dar nu i-am dat atentie prea mare ca era usurel si nu evolua (sau ma bine zis involua). Eram sigur ca e de la vreun rulment, acum inteleg ca era vorba de rulmentul de la rola. Acum nu se mai aude asa ca macar se vede un progres. Despre Mach1 - am fost multumit de ei, a durat cam 4-5 ore si au lucrat bine si curat. Ce nu ma prea incanta la ei e cum "testeaza" articulatiile cu levierul, nu prea e profesional, dar cred ca functioneaza totusi. Aspecte pozitive sunt ca pivoti, bucsi, amortizoare - sunt toate OK. Mihai |
|
|
claus |
![]()
|
cam nasol ca ai schimbat placutele de frana la ei.. aceeasi marfa o gaseai in augsburg in jur de 1 milion..
|
--------------------
renault
megane II
2003 confort dynamique
|
|
cmandrei |
![]()
|
![]() NEWSMAN Group: Moderatori Posts: 10.439 Joined: 9 March 05 From: Bucuresti/Targu Mures ![]() |
Sunt placute de frana la Augsburg la mai putin de jumatate de pret ? aceelasi producator ? se potrivesc ok (spunea Vlad la un moment dat ca a cumparat unele care nu intrau pe locul lor corect) ?
This post has been edited by cmandrei: 14 Mar 2006, 11:51 |
--------------------
ex. Renault
Clio Symbol
- RO
2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7) 33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013 Andrei |
|
VladSoare |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.716 Joined: 12 May 04 From: Voluntari, pe stīnga ![]() |
Aia mi s-a intimplat cu doua seturi diferite de placute originale. Unele cu care a venit masina din fabrica, iar altele cumparate de la Serus. Nu era vorba de placute third party.
Era vorba de o eroare de proiectare fie a portetrierelor, fie a placutelor. Sa verifici si la tine cu prima ocazie, ca nu se stie niciodata. Apropos: pe cutie scrie Renault, dar placutele sint Lucas. De fapt e chiar mai ciudat: pe cutie scrie Renault. Pe placuta scrie Lucas, iar daca dezlipesti tinicheaua aia de pe spate, pe care scrie Lucas, o sa vezi ca sub ea, pe placuta propriu-zisa, scrie Ferodo! ![]() |
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
mihai |
![]()
|
Am intentionat sa iau alte placute initial dar am doua-trei retineri:
1. Sa se potriveasca perfect - am auzit din mai multe surse de placute "third party" care nu s-au potrivit. Daca stiam sigur cine le face pe cele originale era o treaba, dar sunt diverse opinii despre cine face placutele originale asa ca nu stiu - sa iau Lucas, Ferodo, altele ? 2. Rezistenta in timp - la masina tatalui meu (Nissan) am schimbat placutele originale la 110.000 Km (!) cu "third party" si de atunci au tinut maximum 40-50.000 Km. La mine e primul schimb de placute, daca ma tin inca 60.000 nu e rau 3. Nu stiu cat de bine se "pupa" alte placute cu discurile de pe masina. Daca sunt mai dure si imi busesc discurile, am pus-o ! 4. Piesele Renault consumabile sunt OK la pret (filtre, ulei etc) asa ca nu vad de ce placutele ar fi mai mult de dublu daca ar fi la fel de bune ca altele Mihai |
|
|
eddie33 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 587 Joined: 25 April 05 From: Bucuresti ![]() |
Degeaba m-am bucurat eu la un Cielo pe care l-am avut de nou ca nu averam placutele uzate mai mult de 50 % la 48.000 de km,ca si vechimea si-a spus cuvantul,s-au cocsat(arse si intarite)si au stricat discurile.Mai bine cele originale,stiu ei ce pun pe masina de la inceput.Un coleg a incercat unele Bosch la Cielo si a mers numai 2000 de km ca scartaiau ingrozitor.
|
--------------------
Renault
Clio Extreme
2004-DCI 80C.P.
|
|
ncristi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.910 Joined: 9 April 05 ![]() |
Mihai in 60000kM ai schimbat flansele vreo data sau pe la trenul de rulare?
Multam |
--------------------
Renault
kadjar - 1.2 tce 130 hp
ZEN - 2017 Sandero stepway 0.9 tce
Ford focus 1.6 tdci 110 hp Ford ecosport 1.0 ecoboost 125hp Skoda octavia 1.2 tsi 105 hp |
|
mihai |
![]()
|
Cristi - nu am schimbat nimic la trenul de rulare. Doar consumabile si acum la 60.000 placutele fata, pompa de apa si rola de la intinzatorul curelei de accesorii. Flansele parca am mai citit pe aici ca la Megane 2 ar fi problematice, eu am Megane 1.
|
|
|
ncristi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.910 Joined: 9 April 05 ![]() |
Sorry!
Nu am observat... |
--------------------
Renault
kadjar - 1.2 tce 130 hp
ZEN - 2017 Sandero stepway 0.9 tce
Ford focus 1.6 tdci 110 hp Ford ecosport 1.0 ecoboost 125hp Skoda octavia 1.2 tsi 105 hp |
|
flotl |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 525 Joined: 1 December 04 From: Tulcea ![]() |
Claus> am vazut ca in factura ai avut costul unei ore de manopera 435.000. Eu am facut un schimb de ulei la Focsani si manopera a fost 331.000 lei. Faceai o economie de 600.000 lei.
Asta ar fi cel mai util sa comunicam intre noi si sa facem o comparatie intre dealer-i. Si poate varianta de a merge in alt oras apropiat pentru revizie este o solutie buna. Vii la Constanta pentru o plaja, lasi masina in service si poate faci si o economie. Acum am vazut ca devizul era din Oct 2004. |
--------------------
Megane Sedan
1.5 dci 100 CP
2004 CP
|
|
mihai |
![]()
|
Asa e, preturile la manopera au crescut o gramada. La Mach1 Foisor la ultima revizie era 10 Euro + TVA, acum la Mach1 Sofitel unde am facut revizia de 60.000 este aproape 500.000 parca (fara TVA) !
Intrucat s-au adunat aproape 8 ore de manopera era o treaba de mers la un service cu costuri mai mici pe manopera. De exemplu la Sibiu unde se zice ca fac treaba foarte buna ora de manopera era in jur de 250.000. Asa ca la 8 ore e o diferenta de 2 milioane. Pe de alta parte numai benzina pana acolo e cca 1 milion, plus timpul pierdut, asa ca daca nu ai treaba pe acolo, sa mergi special pt revizie (din Bucuresti) e cam aiurea. |
|
|
claus |
![]()
|
wow, mihai.. asa mare diferenta sa fie cu serviceul din sibiu ??
bine, ca oricum, nu stiu daca m-as duce pana acolo doar pentru revizie.. ar insemna consum inutil de timp si nervi (pe drum..) |
--------------------
renault
megane II
2003 confort dynamique
|
|
mihai |
![]()
|
Am verificat pe factura, e 510.000 fara TVA ora de manopera la Mach1 Sofitel.
La Sibiu mi-au zis prin telefon si era ceva in jur de 250.000 dupa cum am zis (nu sunt 100% sigur). |
|
|
flotl |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 525 Joined: 1 December 04 From: Tulcea ![]() |
Eu banuiesc ca Bucurestiul este mai scump decat oricare alt oras in privinta orei de manopera. Nimeni nu spune sa mergi pana la Sibiu, dar poate se merita sa mergi in alt oras mai apropiat.
E normal ca cei din Bucuresti, la cati clienti au, sa isi permita sa puna asemenea preturi pe ora de manopera. Cu siguranta se vor gandi la ceva reduceri cand o parte din clienti le vor pleca in provincie. Pret manopera la Braila: 361.640 lei fara TVA. This post has been edited by cmandrei: 14 Mar 2006, 11:51 |
--------------------
Megane Sedan
1.5 dci 100 CP
2004 CP
|
|
cmandrei |
![]()
|
![]() NEWSMAN Group: Moderatori Posts: 10.439 Joined: 9 March 05 From: Bucuresti/Targu Mures ![]() |
Ceea ce imi suna mie foarte bizar este ... de ce au preturi diferite ?!?!?!? chiar nu inteleg aceasta politica de grup ... banuiesc ca este de grup deoarece toate aceste service-uri autorizate Renault sunt dotate la fel si pot face si fac aceeleasi lucruri ... si poarta sigla Renault ... deci reprezinta Renault ... astfel ca nu ar trebui sa aiba aceeleasi preturi pe teritoriul unei tari ?
|
--------------------
ex. Renault
Clio Symbol
- RO
2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7) 33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013 Andrei |
|
flotl |
![]()
|
Unele service-uri sunt mai mari si au costuri indirecte mai mari pe care le recupereaza din manopera. Nu toti au oameni la fel de bine pregatiti si atunci au pretentii la tarife mai mari. In unele orase mai mici e greu sa gasesti mecanici buni si atunci poate trebuie sa-i stimulezi cu salarii mai mari pentru a-i aduce de la concurenta. Service-urile pentru alte marci au manopera mai scumpa si probabil dau si salarii mai mari la mecanici si atunci si service-ul Renault le mareste salariul ca sa nu plece la concurenta si implicit manopera facturata se mareste.
This post has been edited by cmandrei: 14 Mar 2006, 11:51 |
--------------------
Megane Sedan
1.5 dci 100 CP
2004 CP
|
|
mihai |
![]()
|
Pentru bucuresteni poate o solutie relativ accesibila ar fi la Brasov, ca tot omul mai merge pe Valea Prahovei si poti combina un week-end cu service. Dar asta e valabil doar la chestii mai mari (ca revizia de 60.000 despre care vorbim). Pentru revizii uzuale nu merita la 2 ore de manopera.
Si nici nu am auzit mai nimic despre calitatea service-ului din Brasov. |
|
|
richie |
![]()
|
The Right Member Group: Members Posts: 661 Joined: 17 January 06 ![]() |
QUOTE(flo8200 @ May 24 2005, 02:12 PM) Eu banuiesc ca Bucurestiul este mai scump decat oricare alt oras in privinta orei de manopera. Nimeni nu spune sa mergi pana la Sibiu, dar poate se merita sa mergi in alt oras mai apropiat. E normal ca cei din Bucuresti, la cati clienti au, sa isi permita sa puna asemenea preturi pe ora de manopera. Cu siguranta se vor gandi la ceva reduceri cand o parte din clienti le vor pleca in provincie. Pret manopera la Braila: 361.640 lei fara TVA. Chestia cu manopera in Bucuresti....e un mit..... (off topic)...sa vedeti ce preturi are service-ul de la intrarea in Macin...dinspre Braila. Un Bulangiu de bac din Braila, shi-a luat tribut, cand am trecut pe-acolo cu un prieten cu un Peugeot 407 (acu 2 saptamani...) evacuarea masinii. S-a agatat toba intermediara.....si s-a smuls intrarea. Ei...pentru doua ore de manopera (mare parte din vina lor ca nu shtiau sa sudeze....pana n-a venit "ala mic shi negru de respira greu...cu manuta lui aia mica...." si a sudat-o cum trebuie.....ne-au luat bulangii 1.000.000 lei. Deci......sa nu mai ziceti de manopera din Bucuresti...nu numai aici e mare....profitori sunt peste tot |
--------------------
Honda Accord /
Nissan Pathfinder 2.5dCI, LE Plus A/T
-
|
|
meganescu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 286 Joined: 20 August 04 ![]() |
QUOTE(flo8200 @ May 24 2005, 02:12 PM) Pret manopera la Braila: 361.640 lei fara TVA. Esti din Braila cumva? Ce stii de service-ul de acolo? Cum sunt? |
-------------------- |
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st August 2025 - 09:05 |