Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

9 Pages < 1 2 3 4 5 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

arena polemicilor, credinta vs ateism/cultul x vs cultul y

CT-84-LEU
post 2 Aug 2011, 12:19
Post #61

Sofer agresiv pe BMW = sofer antrenat pe Renault

Group: Members
From: BUCURESTI

QUOTE(T.rac3Er @ 2 Aug 2011, 12:13)
alea au fost create sa ce? sa ne slujeasca pe noi, oamenii, niste fiinte inferioare?!
adica ingerul pazitor, saracul tre sa aiba grija de mine, non-stop din marinimia sufletului lui. el nu are pe cineva drag lui de care sa aiba grija?! o ingerasa, ceva.
*

Sunt de acord cu ce ai spus mai putin cu ce-am citat mai sus.

Nu vreau sa te superi sau ceva...ideea e ca omul conform "Cartea Cartilor", a fost creat si asezat "mai presus de ingeri". Si ingerasul ala care ii zici tu asa( e oarecum simpatica abordarea biggrin.gif ) nu are grija de tine din marinimia sufletului lui neaparat cu toate ca se presupune ca te si iubeste, ci pentru ca asa i s-a comandat. Din ce intelegem din "Cartea Cartilor", ingerii sunt organizati exact ca o armata cu un comandant suprem si grade. Vezi batalia cu ingerii intorsi impotriva lui Dumnezeu si asa mai departe. Toti suntem lasati sa alegem si e un exemplu ok din punctul meu de vedere.

--------------------
Renault Megane 3 - 1.5 110hp 140hp, by Dimsport :)
BMW 3xxi 24v - vanos - 2xxHp by Dimsport :)
Renault Koleos - 2.5 - 170Hp - DAUNA TOTALA
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ghertzoi
post 2 Aug 2011, 13:01
Post #62

Membru autentic

From: varza a la cluj

QUOTE(twinbubu @ 30 Jul 2011, 20:30)
... pentru cei care zic ca nu l au vazut pe Dumnezeu si minunile sale le pun urmatoarele intrebari:
-ai vazut vreodata vantul?
-ai vazut vreodata gandurile?
-ai vazut vreodata microundele din cuptorul cu microunde?
-ai vazut undele radio zburand prin aer?
*

acest tip de argumentare este gresit, atat de gresit pentru mintea mea proasta evoluata din maimuta incat ma simt indatorat sa ma exprim (chiar daca vorbeste satana prin mine smile.gif ).

Desi recunosc ca pare foarte credibil, se pleaca de la premiza falsa. Fiecare lucru/fenomen are o manifestare fizica masurabila dintr-un anumit punct de vedere: vizual, termic, dinamic etc.

1. Vantul e o denumire pentru curenti de aer. Deci nu ai cum sa vezi vantul. Dar il poti masura, poti masura ce viteza au curentii de aer...
2. Un gand consta din niste impulsuri electrice in creier. Se pot vedea cu aparatura medicala adecvata!
3. Microundele sunt unde electromagnetice, la nivel de frecventa din spectrul invizibil pt ochi. Dar le poti masura intensitatea, poti constata efectul lor instantaneu prin efectul pe care il au asupra materiei!
4. Sa mai explic si cu undele radio? Nu le vezi dar le poti detecta fara problema cu circuitele electronice adecvate.

La fel cum nu ai cum sa vezi frigul, caldura, viteza, etc smile.gif

Asadar printr-o logica falsa ni se prezinta atribute/denumiri nemasurabile ale unor lucruri/fenomene despre care umanitatea nu doar ca stie dar le si intelege si le poate masura. Pe urma, bineinteles, prin analogie, se introduce notiunea de D-zeu personal, pe care evident NIMENI nu il poate masura, simti, demonstra intr-un mod fara dubiu, printr-o metoda REPETABILA. Il stim (pentru ca il stim, cum adica dovezi...?), il simtim, asociem lucrurile bune cu el, lucrurile rele idem (ne testeaza) etc. Nimic mai mult.
&feature=iv&annotation_id=annotation_453862

This post has been edited by ghertzoi: 2 Aug 2011, 16:47

--------------------
Renault Megane 2.2 2007/privilege Sedan 1.6 110 cp
+
T.rac3Er
post 2 Aug 2011, 15:24
Post #63

cr8or

nu ma supar doamne fereste, caci dezbatem niste idei, si pot sa accept ceea ce altii considera ca este ok pentru ei.
revenind la subiect.
nu am formulat prea complex caci ajung sa scriu prea multe randuri (si asa tot scriu foarte multe cuvinte)
stiu toata organizarea ingereasca cu heruvimii, serafimii, ingerii, arhanghleii, etc..si rolurile individuale (este mai interesant din punct de vedere pragmatic) cand de fapt daca stai sa gandesti din punctul de vedere al omului modern, deschis la organizarile moderne de razboi, constati ca de fapt acei heruvimi si serafimi ar fi mai degraba niste combat-suit-uri sau masinarii de razboi, decat fiinte, hmm, din carne si oase (sau materie ingereasca biggrin.gif )
deci, acei ingeri, sunt niste soldati obligati sa vegheze asupra fiecarui om.
- fiecare inger cu omul lui sau un inger are mai multi oameni in gestiune?
- si daca sufletul este nemuritor atunci responsabilitatile ingerului nu este si dupa moarte?
deci cate suflete are in gestiune un inger pazitor. avand in vedere ca acesta e nemuritor i se cam aduna si lui stressul happy.gif

--------------------
Citro-mobil C4 2006 VTR+
Why waste energy on fighting the old when you can just use it to create something new. All life has the creation gift inside. Use it.
+
CT-84-LEU
post 2 Aug 2011, 16:19
Post #64

Sofer agresiv pe BMW = sofer antrenat pe Renault

From: BUCURESTI

QUOTE(T.rac3Er @ 2 Aug 2011, 15:24)
nu ma supar doamne fereste, caci dezbatem niste idei, si pot sa accept ceea ce altii considera ca este ok pentru ei.
revenind la subiect.
nu am formulat prea complex caci ajung sa scriu prea multe randuri (si asa tot scriu foarte multe cuvinte)
stiu toata organizarea ingereasca cu heruvimii, serafimii, ingerii, arhanghleii, etc..si rolurile individuale (este mai interesant din punct de vedere pragmatic) cand de fapt daca stai sa gandesti din punctul de vedere al omului modern, deschis la organizarile moderne de razboi, constati ca de fapt acei heruvimi si serafimi ar fi mai degraba niste combat-suit-uri sau masinarii de razboi, decat fiinte, hmm, din carne si oase (sau materie ingereasca  biggrin.gif  )
deci, acei ingeri, sunt niste soldati obligati sa vegheze asupra fiecarui om.
- fiecare inger cu omul lui sau un inger are mai multi oameni in gestiune?
- si daca sufletul este nemuritor atunci responsabilitatile ingerului nu este si dupa moarte?
deci cate suflete are in gestiune un inger pazitor. avand in vedere ca acesta e nemuritor i se cam aduna si lui stressul  happy.gif
*

Nu cred ca ne putem imagina complexitatea tehnologica de care dispune Divinitatea. Pentru cei mai "ortodocsi" care cred intr-un Dumnezeu imbracat in carpe si invechit, recomand citirea cu atentie a Capitolului 1 din Ezechiel sau ma rog, pentru biblia ortodoxa Iezechiel. Este descrisa cu limbajul din vremea respectiva "masina de zbor" a lui Dumnezeu. Acum noi cei care am mai trait una alta, am mai inventat una-alta o sa intelegem in mare parte si ne putem imagina ce si cum se misca pe acolo si cam pe unde sunt amplasate motoarele si asa mai departe.
Daca tot suntem pe un forum dedicat auto poate deveni interesant la un moment dat... biggrin.gif

Legat de ingeri si de alocare sincer nu inteleg de ce ai avea nevoie de un inger sa aiba grija de sufletul tau dupa moarte avand in vedere ca mortii nu stiu nimic(c.f. "cartea cartilor"). Ca e unu al tau si nu te paraseste niciodata poate ca noi gandim lucrurile prea ...limitat. Adica vine aici si e pe invisible mode si sta langa tine. Poate ca e asa, poate nu. Nu incerc sa iti explic ca traiesti in Matrix insa totusi avem cap sa gandim si cred ca pana acum si tu ti-ai pus diferite intrebari existentiale legate de lumea din jurul tau si ai ceva necunoscute.
Multi spun ca a fost noroc ca au evitat moartea la cativa centimetrii. Altii cred in interventia divina pentru multe evenimente ce puteau deveni nefaste.
Totul tine de experienta fiecaruia. Personal am 3 evenimente traite unde sunt 100% sigur ca nu am fost singur in situatia respectiva. blink.gif

This post has been edited by CT-84-LEU: 2 Aug 2011, 16:20

--------------------
Renault Megane 3 - 1.5 110hp 140hp, by Dimsport :)
BMW 3xxi 24v - vanos - 2xxHp by Dimsport :)
Renault Koleos - 2.5 - 170Hp - DAUNA TOTALA
+
Mutzunache
post 2 Aug 2011, 18:18
Post #65

Milk my sheep, bitch!

From: Bucuresti

QUOTE(CT-84-LEU @ 2 Aug 2011, 16:19)
Adica vine aici si e pe invisible mode si sta langa tine. Poate ca e asa, poate nu.
*

radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif
Am cazut de pe scaun...........

This post has been edited by Mutzunache: 2 Aug 2011, 18:18

--------------------
M. Outlander 2019 Honda Civic 2021 Cadillac Eldorado 2002
+
A l e x
post 2 Aug 2011, 18:24
Post #66

Showing the fangs of rage

Group: Moderatori

radmasa.gif

--------------------
. . .
No remorse, no repent.
+
supremeon
post 3 Aug 2011, 01:40
Post #67

cam rareori membru...

From: din inima țării...

Din păcate, este imposibil să faci o postare scurtă într-un asemenea topic; iată 5 idei d-ale mele.

1. Trebuie făcută o distincție clară între dumnezei si religie.
După cum bine s-a punctat, nevoia identificării unui demiurg, unui creator, decurge din incapacitatea noastră de a explica 100% procese fizico-chimice de o complexitate extraordinar de mare, ce au evoluat pe parcursul miliardelor de ani; incapacitatea noastră de a explica complet apariția vieții conștiente (omul), unde suntem uimiți, spre exemplu, de complexitatea informației genetice conținută în moleculele de adn din cadrul celulelor noastre; de a explica complet procesele macrocosmice, originea și expansiunea universului etc.
Diversele religii, începând din preistorie până în prezent nu au dat nici măcar o singură explicație corectă asupra unor fenomene considerate astăzi banale, doar au amăgit. Mai mult, au reprezentat numai „întruchiparea răului”, după cum vom vedea, de aceea sunt de părere că ideea de dumnezei trebuie separată de religii; RELIGIILE NU SE OCUPĂ CU DUMNEZEU, CI CU OAMENII.

2. Argumente pentru existența unui/unor demiurgi: nu pot fi decât indirecte: a) universul este în expansiune (fie continuă, fie ciclează după unele teorii), dar a avut un început; cool.gif Planeta noastră are toate condițiile ideale pentru a întreține viața: mărime corectă, distanță corectă față de soare pentru a exista apă lichidă, câmp magnetic etc, o f. mică dereglare în aceste distanțe și viața ar dispare; c) sistemul nostru planetar este poziționat suficient de departe de centrul galaxiei pentru a nu fi bombardat cu radiații distrugătoare, dar suficient de aproape astfel încât, în timpul formării planetelor, au existat elementele grele necesare vieții, care intră și în componența corpului uman; d) corpul uman este atât de fragil, dar, totuși, atât de perfect reglat și stabil în funcționare. d) forțele fizice (nucleară, gravitațională etc) și particulele chimice (precum apa, carbonul) sunt într-un echilibru perfect, care, doar ușor dacă ar fi deviat, viața nu ar mai fi posibilă: noi depindem de dipolaritatea moleculei de apă, care îi conferă acesteia minunate proprietăți în condițiile fizice care există în prezent.

Toate acestea generează o idee de ordine, care te duce cu gândul că niște ființe superioare ar fi aranjat totul la început și ar continua să mențină totul în ordine.
Ei bine, de aici începem demostrația inexistenței unui demiurg: PENTRU CĂ, DACĂ ÎN PREZENT TOTUL SE „MENȚINE ÎN ORDINE” fără ajutorul unor ființe superioare, atunci este mult mai ușor să înțelegi că nici la început nu a fost nici o creație, ci totul a evoluat, în cele 15 miliarde de ani.
Discuția cu privire la Darwin mi se pare prea simplistă; se poate spune că, ceea ce a prezentat el, așa-zisa „evoluție” nu arată decât etapele creației: animalele, de la simplu la complex. Gândiți-vă la automobile, cum au evoluat în istoria recentă: de la simplu la complex.
Deci, dacă ar fi să aducem argumente în favoarea inexistenței demiurgice, atunci Darwin ar fi doar un mic aspect din arsenal; punctul de început, peste care s-ar adăuga dovezile științifice la care avem acces în prezent. Ex: o eclipsă sau o furtună, un cutremur, un fulger au explicații simple de înțeles pentru noi, în prezent, dar DIVINE pentru oamenii primitivi. Tot așa, funcționarea moleculelor vii, împiedicarea morții, sunt pentru noi lucruri greu de deslușit.

3. Ce este religia: a) mijloc de ținere sub control al maselor, împiedicând gândirea liberă și, deci, răzvrătirea împotriva asupririi; cool.gif cale de înfrânare a progresului științific, tocmai pentru a nu se demasca ipocrizia sa, dar și din alte motive; c) cea mai mare sursă de conflicte militare și civile din istorie. Clerul, în loc să îndemne la pace, însoțește armata, o îndeamnă la luptă și o felicită. d) mijloc de a strânge bani de la mase; e) cel mai mare exemplu de auto-contradicție, prin foarte multe aspecte.

Exemple: există 4 mari religii, care se exclud reciproc: islamică, creștină, budhistă și hindusă, fiecare cu zeci de denominații/culte. Sunt creat după chipul și asemănarea lui d-zeu, deci, el cunoaște faptul că am o sete nemărginită de a afla lucruri noi cu privire la știință, deci, garantat, nu putea să îmi poruncească „crede și nu cerceta”. Creștinii se cred monoteiști, dar, de fapt, admit și existența diavolului, ca sursă a răului; deși sursa răului este diavolul, când un om pățește ceva rău, se spune că „așa a vrut d-zeu”, sau că „l-a bătut d-zeu”; se propovăduiește pacea, dar se practică războiul; CEL MAI BANAL EXEMPLU, CARE AR TREBUI SĂ ÎL ÎNȚELEAGĂ TOȚI, INCLUSIV ȚĂRANII: s-a susținut de către clerici faptul că Terra este plană și nu se „învârte”, când, de fapt, este un geoid piriform (adică un fel de sferă) cu multe și complexe mișcări (rotație <24h, revoluție < 1 an, nutație 18,6 ani, procesie 25,8 Kani, revoluție galactică 237,5 Mani, ecentricitate 413 Kani, înclinarea exelor 41 Kani, a orbitei, 70-100 Kani, și alte câteva).
S-au mai înșirat pe aici caracteristicile clerului, deci deja ar fi repetiție. Ideea este că sunt cei mai hoți dintre toți hoții și cei mai imorali oameni, deoarece încercă să impună în mințile altora principii și reguli pe care ei înșiși nu le respectă. Au îndemnat la război, au comis atrocități cu mâna lor și în toată istoria, religia promovată de către ei a fost sursa celor mai multe vieți pierdute.

4. Cum ar trebui să arate societatea umană modernă în 2011, după 2000 de ani de „era noastră”. Controlul creierelor este ceva ce ar trebui să dispară definitiv. Religia nu are ce căuta în treburile statului. Nu are ce căuta în justiție, în armată (dacă merg la război, merg pentru că lupt pentru țara mea, nu pentru religie, căci o religie normală mi-ar interzice să îmi omor semenii), în administrație, în parlament (imoralitatea de nedescris a popilor care fac politică) și, ÎN PRIMUL RÂND, RELIGIA NU ARE CE CĂUTA ÎN ȘCOLI !!! Nu o mai vârâți pe gât copiilor! Lăsați părinții să își ducă copii la biserică dacă vor, iar dacă nu vor, treaba lor și foarte bine.

Religia este precum penisul: este ok să ai unul de care să fii mândru; dar NU ÎL AFIȘA ÎN PUBLIC, este ceva personal; ȘI NU ÎL VÂRÎ PE GÂTUL COPIILOR. Liberi se nasc, liberi să trăiască, nu îi mai îndoctrinați în școli.
Cu banii cheltuiți pe religie, s-ar putea face multe multe lucruri!

Societatea noastră modernă ar trebui să fie compusă din oameni care, MĂCAR ATÂTA SĂ ȘTIE: NU EXISTĂ SUFLET! Când mori, pur și simplu ești mort, adică nu mai exiști. NU MAI EȘTI CONȘTIENT DELOC. Nici o formă de energie nu se degajă din tine și nu se înalță nicăieri; niciodată nu s-a detectat așa ceva, deși a fost una dintre principalele teme ale experimentelor. Nu există viață după moarte, pentru că moartea este opusul vieții ! Nu supraviețuiește nimic din tine. TRĂIEȘTE-ȚI VIAȚA ACUM, CÂT TIMP POȚI ! Aceste povești au fost inventate în trecut, pentru a ține oamenii sub control, prin amenințarea cu iad-ul, respectiv prin promisiunea unei vieți viitoare mai bune, în rai, dacă ești acum modest și sărac.

Un om modern ar trebui să știe că, sărutând părți de cadavre în biserici, nu i se pot întâmpla decât lucruri negative (infecții, boli), absolut nimic pozitiv.

5. Personal: sunt scârbit de tot ceea ce înseamnă religie și urăsc preoțimea și profesorii MULT MAI MULT DECÂT POLITICIENII.
Consider că cele mai bune religii sunt cele orientale, care ne învață că natura a ajuns singură în existență, nu a creat-o nimeni, și nu există zei. Trebuie să îți trăiești viața în armonie cu natura, bucurându-te din plin de ea.

--------------------
Iubesc mersul domol pe o sosea fara gropi si alte masini, - pur pretutindeni! primavara cu verde crud si albastru
+
Dan73
post 3 Aug 2011, 13:59
Post #68

Membru autentic

Dupa ce insiri niste chestii valabile pe la primele puncte, iti dai in petic, ca de obicei.
Explica tu cum ar fi reusit mase mari de oameni sa treaca de evul mediu fara frica de Dumnezeu? Cu ce i-ai fi determinat sa nu ucida, sa nu fure samd intr-o vreme cand pentru a dovedi vinovatia cuiva nu te puteai baza decat pe martori? Tu ce ai fi spus unui om de acum o mie de ani, pentru care majoritatea fenomenelor ce il inconjurau erau niste chestii inexplicabile, ca sa-l determini sa tina post de ex. (lucru dovedit de medicina de azi ca e foarte benefic pt organism)? Ii spuneai ca isi detoxifica organismul sau ca face un pacat de care o sa dea socoteala in lumea de apoi? laugh.gif
Chiar si in vremurile astea, desi unii sunt toba de stiinta, desi sunt multi oameni trecuti de un anumit grad de civilizatie care se amuza, normal, la ideea unui Dumnezeu cu barba, calare pe un nor care sta sa contabilizeze fiecare zi in care nu ai tinut post sau te-ai dat la vreo gagica, inca exista multe sute de milioane de oameni, daca nu miliarde, care traiesc si gandesc ca acum sute de ani. Ei bine, daca tu ajungi al mai mare si mai tare si desfiintezi religia..ce te faci cu gloata asta aproape analfabeta, daca anunti: "Dumnezeu nu exista, traiti-va viata baieti...care pe care"? laugh.gif
Biserica a avut rolul ei si inca unul mare...mai ales in organizarea societatii dar si in arta, arhitectura etc. Sa arunci toate astea la gunoi, sa negi rolul bisericii in formarea si mentinerea unor comunitati in vremuri foarte urate crezand ca oamenii cavernelor lasati de capul lor ar fi determinat o societate mai dezvoltata azi, mi se pare o tampenie.
Evident ca tu confunzi religia cu oamenii (institutiile) care o pun in practica, uitand ca preotii astia sunt tot oameni, multi dornici de putere, cu vanitatile si cu greselile lor. In acest sens sa imi arati tu mie unde scrie, in biblie sau coran, ceva care ne-ar indemna sa facem rau. Lasa interpretarile acestor texte date de tot felul de 'teologi" care indeamna la razboaie sfinte, la ura fata de cei de alta religie samd. Si apropo...religiile alea mari nu se exclud reciproc deloc...tot oamenii au facut-o...mai exact aia care se temeau ca o sa le dispara privilegiile daca cineva isi schimba credinta si trece dincolo, la alta credinta, zisa si aia singura cea dreapta, dar si aia plini de ura ca tine care vedeau peste tot numai diavoli...mai ales daca se inchinau invers de ex laugh.gif . De fapt, Isus e pomenit in Coran de mai multe ori decat Profetul si pus chiar pe acelasi plan. A aparut de curand si iti recomand sa te uiti la un documentar pe National Geographic...The Koran. Poate o sa-ti schimbe putin modul de a vedea lucrurile...si n-o sa mai generalizezi aiurea.
Au fost perioade in istorie si inca sunt, in care oamenii care au condus biserica, au devenit altceva decat trebuiau sa fie...au acumulat averi imense, prin asta putere si control, au infiintat inchizitia pentru a le pastra. Din motivul asta i-au mai si perpelit pe unii prin foc pentru ca le clatinau autoritatea cu teoriile si stiinta lor. Se pot enumera o gramada de rele.... dar nu au facut toti numai asta in toata istoria. Din cate stiu eu biserica catolica si-a cerut scuze prin papa pentru ce s-a intamplat cu Giordano Bruno. E o tampenie sa contabilizezi numai la negativ. Nici mie nu mi-a placut cand m-a jecmanit unu cu barba, ca preot nu pot sa ii spun, la botezul copilului, dar asta nu inseamna ca nu au existat si nu exista oameni adevarati printre ei. Ai auzit de Nicolae Steinhardt? Asta apropo de faptul ca lansezi cugetari valoroase ...auzi la el: "religia e ca penisul" laugh.gif

This post has been edited by Dan73: 3 Aug 2011, 14:11

--------------------
Citroen C5 III 2.0 HDI, Exclusive, 140 cp
+
mariusscout
post 3 Aug 2011, 14:11
Post #69

Membru autentic

dane , acuma m-am zapacit de tot. unii zic sa citim biblia cu inima, altii sa nu interpretam nedumerire.gif pana la urma care-i varianta corecta? sau ar trebui ca in text sa apara observatii de genul : "ad literam" si "de citit cu inima"(aici inteleg: dat frau liber imaginatiei blink.gif )

This post has been edited by mariusscout: 3 Aug 2011, 14:11

--------------------
Renault Koleos 2013 2.0 dci
Dac-ai fost prost când erai mic, acuma numa` te joci.
+
Low Profile
post 10 Aug 2011, 02:17
Post #70

Master Auto System

From: Hunedoara

Varianta corectaEste cea aleasa de tine.In functie de alegerea facuta(liber albitru) pe acea treapta de evolutie te afli in acel moment.Pot spune exemplu de la luminat catre iluminat. Vei trai propriile tale experiente care o sa fie. Asta ar fi(relativ spus)la urma scopul vietii noastre.Experimentam ceea ce nu santem sa redescoperim ceea ce santem
Emotiile principale care stau la baza vietii noastre sant:IUBIREA si FRICA din care fiecare are derivatele lor.
FRICA-Este un rezultat al gandului datorita unor experiente
IUBIREA-Este constiinta pura care este inaintea gandului.

Ai auzit invatatura:Cautati adevarul,pentru ca adevarul va va face liberi.
Invatatura nu se refera sa il gasesti,doar sa il cauti.Deoarece adevarul este relativ spus, nu poate fi spus,doar fragmente din el pentru ca este o forma,care este supusa dizolvari.Ce este bine spus aici acum,o pagina mai jos poate fi rau spus ,chiar documentat.
&feature=related

Si tousi facem parte din intreg acum si aici,ne aflam intr-o treapta de EVOLUTIE,viata se va stinge din aceasta forma insa ea va continua la infinit.
Si stiti ce este cel mai urat si dezamagitor sentiment.Sa te consideri afara din intreg cand tu defapt faci parte din el(UNIVERS)

This post has been edited by Low Profile: 10 Aug 2011, 02:33

--------------------
Renault Megan 2 Sedan - HD 10 KRS 2004
Volkswagen Touareg 2005 v6 3.2,4x4 HD 84 XNX
Life Is A Mistery!!!
+
ghertzoi
post 10 Aug 2011, 13:42
Post #71

Membru autentic

aici e un topic de polemici...nu de convertire la yoga (sau ce e gandirea asta flower-power) smile.gif

--------------------
+
Low Profile
post 10 Aug 2011, 15:12
Post #72

Master Auto System

@ghertzoi-din moment ce ai facut remarca,inseamna ca deja esti in polemica.
Cat despre:CONVERTIRE,YOGA,nu cred ca este cazul,nici nu am facut referire la asa ceva.Dar totusi cele afirmate de tine te claseaza intr-o doctrina bisericeasca bine inoculata in memoria ta,acest lucru se intelege in textul tau.Parerea mea.E bine ,nu am zic ca este rau
Referitor la infatisarea lui Dumnezeu,crede in ce spun,nu cauta tipare,daca ajungi sa asociezi cu un anumit fenomen ai sa zici tu sau generatia urmatoare din arborele tau genealogic.Uite, acesta este Dumnezeu,sa sculptam icoana sa ne rugam la ea
--Dumnezeu ESTE tot in toate--
Cat despre gandirea (flower -power).Studieaza despre Eseenii si o sa intelegi
Vezi ce spune Etckhart Tolle,Neale Donald Walsch ,Greeg Braden,Abraham Hicks
Sant doar cativa dintre ,,Maiestri spirituali''contemporani cu noi
Daca aveti timp urmariti acest doc
#

--------------------
Life Is A Mistery!!!
+
ghertzoi
post 10 Aug 2011, 16:09
Post #73

Membru autentic

smile.gif) eu si gandirea bisericeasca. M-ai nimerit. Inseamna ca m-am scos, deci sunt credincios si nu voi arde in cazanul cu smoala. sau cel putin voi fierbe la temperaturi mai reduse.

Ca sa te linistesc, din punctul meu de vedere orice poveste care ne descrie mai mult decat suntem (adica urmatoarea treapta in evolutie dupa maimute), respectiv din orice religie sau curent ezoteric ma lasa rece, in sensul ca nu o cred (exceptand cazul in care as primi niste dovezi - prin dovezi ma refer la ceva palpabil si reproductibil, nu viziuni de la altii de acu sute si mii de ani, din vremea cand nu exista tratament pentru schizofrenie - no offense...).

Inteleg ca psihic m-as simti mai bine daca as crede-o (inaltat, deasupra nivelulul animalic, iubit de Tatal, imbratisat de univers sau cum vreti voi sa ii spuneti smile.gif ), dar simplul fapt ca as crede o iluzie ...dupa cum am spus...ma lasa rece!

--------------------
+
Low Profile
post 10 Aug 2011, 17:09
Post #74

Master Auto System

Da asa este,oricum ai spune ai dreptate fara nici cel mai mic dubiu,la nivelul care te afli,cautand adevarul el te va lumina cu siguranta,nimeni altcineva nu poate sa o faca,orice ar zice pentru tine sant vorbe in vant.Asa este?
Dovezi palpabile,care ar mai fi sensul vieti noastre pe pamant daca am sti cu certiudine,ai mai experimenta ceea ce nu esti?Ce esti?Tot in toate toate. De unde vi,experimenezi ceea ce nu esti in aceasta forma sa faci diferenta,,Sa da-i maretie lucrari lui Dumnezeu''.Pe degeaba esti tot in toate daca nu ai termen de comparatie.Asemenea unei nuante,pe degeaba este numai ALB daca nu ai si NEGRU sa da-i maretie culori --Life Is A Mistery--
Cat despre smoala si cazane,este o doctrina inoculata de invatatori bisericesti pentru a controla masele de oameni de rautatea lor.ai indemna sa fie mai buni,in sprijinul idei sa fim mai buni sau facut legi aspre pentu ai ingradi pe cei faradelege.Omul este cel mai mare provocator al tuturor timpurilor.

--------------------
Life Is A Mistery!!!
+
vallixx
post 10 Aug 2011, 22:05
Post #75

Membru nesuferit

Bah, eu fiind un fan al muzicii rock, heavy metal & stuff, am fost anu' trecut la Sonishpere. In ziua concertelor Metallica, Slayer, Megadeth, Anthrax s-au estimat cam 45-50 de mii de oameni. S-a cantat muzica agresiva ( sau "satanista" pentru necunoscatori ), s-a urlat, s-a strigat, s-a baut bere. Multa bere.
Nu a existat nici-un incident, nu s-a batut nimeni, nu s-au calcat in picioare, nu a fost necesara interventia oricaror "organe" de mentinere a ordinii si disciplinei, ambulantele n-au fost solicitate.

La coada la moaste s-au batut, s-au zgariat, s-au injurat, s-au calcat in picioare si a fost chemata politia.

Intelegeti ideea.....se pare ca 50 de mii de rockari cu ceva berica la bord au fost mai "ILLUMINATI" decat o mana de "religiosi".

Nu am nimic impotriva CREDINTEI (ATENTIE, nu RELIGIEI), nu exclud existenta unei fiinte superioare fie ea entitate, energie, extraterestri...sau ce mai vrei voi.
Ma calca pe nervi insa prostia ( mai bine zis prosteala ), fatarnicia, ipocrizia, exagerarea, "ochelarii de cal" etc etc.
Din pacate, impotriva prostiei nu s-au gasit inca medicamente.
Daca s-ar gasi, cred ca biserica, ca si institutie, ar fi in rahat big time.

This post has been edited by vallixx: 10 Aug 2011, 22:11

--------------------
Renault Megane 4 Hatch TCe 140 - 2019
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 16V - 2008 - 2022
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 8V - 2003 - 2008
+
skorpio_bog
post 10 Aug 2011, 22:13
Post #76

Sports cars are difficult to justify, but easy to love

From: UK/RO

@vallixx, esti de-al meu up.gif

--------------------
Renault Megane 4 RS Trophy 300 EDC 2019
VW Tiguan R-Line 2023
Fiat 500 0.9 Twinair 2012
Renault Megane 2 1.5dci 2007
+
Low Profile
post 10 Aug 2011, 23:11
Post #77

Master Auto System

QUOTE(vallixx @ 10 Aug 2011, 23:05)
Bah,
La coada la moaste s-au batut, s-au zgariat, s-au injurat, s-au calcat in picioare si a fost chemata politia.

Intelegeti ideea.....se pare ca 50 de mii de rockari cu ceva berica la bord au fost mai "ILLUMINATI" decat o mana de "religiosi".

*

Da,pot fi exemple de ambele parti bune sau parti rele.De multe ori am fost surprins de reactia oamenilor din jur in asemenea situati.Credinciosi care calca tot ce le iese in cale sa isi atinga scopul cel care nu isi atinge scopul este oare pierdut?De partea cealalta rock,mult alcool sa le anihileze simturile cantand muzica satania.Editez -avand iluzia ca canta muzica satanica)neavand frica de DUMNEZEU.Pardon.De ce sa aiba frica de DUMNEZEU daca el este doar OSERVATORUL propriului UNIVERS
Reactiile astea au la baza lor Frica ,teama ,spaima

--------------------
Life Is A Mistery!!!
+
Mutzunache
post 11 Aug 2011, 07:39
Post #78

Milk my sheep, bitch!

Cum era ma vorba aia...

Daca ai un prieten imaginar esti nebun si te interneaza.
Daca mai multe persoane au un singur prieten imaginar, se numeste religie icon_mrgreen.gif

--------------------
+
vallixx
post 11 Aug 2011, 08:34
Post #79

Membru nesuferit

Buuunnnaaaa de tot! radmasa.gif

--------------------
Renault Megane 4 Hatch TCe 140 - 2019
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 16V - 2008 - 2022
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 8V - 2003 - 2008
+
Mutzunache
post 11 Aug 2011, 09:45
Post #80

Milk my sheep, bitch!

radmasa.gif radmasa.gif

Attached thumbnail(s)
past_01.jpg ( Size: 47.26k ) Number of downloads: 187

--------------------
+
iulia_boris
post 11 Aug 2011, 15:03
Post #81

Membru autentic

rai oameni,dom'le..mutzunache,unde le-ai gasit pe credincioasele astea? radmasa.gif ptiu,sa nu fiu rautacioasa ca nu-i frumos..

--------------------
Dacia Dokker Laureate 1,6.. - B 696 BUL 2016
Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii.
+
A l e x
post 11 Aug 2011, 15:47
Post #82

Showing the fangs of rage

Group: Moderatori

"mult alcool sa le anihileze simturile cantand muzica satania."

Ce muzica 'satania', drag adept al fictiunii? Multi muzicieni din acea zi chiar sunt religiosi... Asta asa, ca fapt divers.

--------------------
. . .
No remorse, no repent.
+
iulia_boris
post 11 Aug 2011, 16:25
Post #83

Membru autentic

credinta nu sta-n lungimea parului ori a nr de matanii zilnice.. asta cu muzica mi se pare o exagerare..muzica n-are cum sa fie satanica.. doar pt faptu' ca nu vibrezi la auzul ei si n-o 'intelegi' nu inseamna ca-i de la satan..atunci eu,care ascult si o slujba bisericeasca si muzica rock,cam unde m-as' incadra? ma mahnesc cumplit oamenii care se pretind credinciosi dar la diversele slujbe,pomeniri,etc. uita de cele sfinte si incep sa injure ca la piata.. trist..da' ei sunt credinciosi..care-si permit sa-i scuipe p-aia care nu-s ca ei..cu naframe si palarii..niciodata nu vor disparea disputele astea..oamenii sunt limitati si inchistati..care merg ca oile dupa berbec..fara sa constientizeze ce sunt si cum ar trebui sa fie..pana ce fiecare individ in parte nu va fi 'luminat' in constiinta nu va fi disparut ingradirea asta, in religii..care au aparut ca ciupercile dupa ploaie..si care duc turmele,conduse de 'cei alesi',de colo colo sperand ,vezi Doamne,la viata vesnica.. viata aia se 'cumpara' DOAR cu propriile fapte,ganduri,vorbe.. cu respectul si dragostea fata de tot ce-i viu si neviu pe planeta asta..nu cu pupaturi de moaste ori simpla si superficiala spovedanie din saptamana patimilor..si ca sa vezi 'low profile,ca nu te mint iata ce ascult cu mare placere..una din ele..
as' prefera sa nu se comenteze imaginile din clip..
&feature=player_detailpage#t=129s

--------------------
Dacia Dokker Laureate 1,6.. - B 696 BUL 2016
Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii.
+
supremeon
post 11 Aug 2011, 18:51
Post #84

cam rareori membru...

From: din inima țării...

De ce atunci cand cineva vorbeste cu d-zeu, numim asta rugaciune? Dar de ce atunci cand d-zeu vorbeste cu cineva, o numim schizofrenie? Simplu: pentru ca asta si este; suntem cu totii constienti ca un om care spune ca aude voci este nebun.
Cum vi se pare o persoana care sustine ca a avut o viziune, in care i-a vorbit o putere superioara si i-a zis nu stiu ce? Il considerati nebun, sau nu?
Ei bine, LA FEL DE NEBUNI CONSIDER EU PE CEI CARE FAC COMUNICAREA IN SENS INVERS... asa-zisa rugaciune; da, doamne, sa ploua, sau sa trec la bac, sau sa mi-o trag cu tipa aia, sau da doamne sa nu ma prinda astia cand fur televizorul asta, sau, CAZUL EXTREM: DA, DOAMNE, SA NU SE PRABUSEASCA AVIONUL IN CARE SUNT. Cat non-sens! Ce gandire primitiva poti avea, incat sa crezi ca altcineva poate influenta lucruri pe care tu nu le poti influenta (ex: ploaia, etc).

Am si o intrebare care chiar este on topic, pentru cei care pot sa discute pe teme "religioase" fara sa fie deranjati de cele postate anterior smile.gif: ce parere aveti de "biserica scientologica"? Am tot vazut publicitate pe net si eram curios; se pare ca are ceva legatura cu stiinta, total diferit de cultele clasice.

--------------------
Iubesc mersul domol pe o sosea fara gropi si alte masini, - pur pretutindeni! primavara cu verde crud si albastru
+
mariusscout
post 11 Aug 2011, 18:52
Post #85

Membru autentic

http://www.realitatea.net/imbranceli-la-mo...deo_860875.html
no comment.... wacko.gif
in alta ordine de idei...
" Să nu-ți faci chip cioplit, nici vreo înfățișare a lucrurilor care sunt sus în ceruri, sau jos pe pământ, sau în apele mai de jos decât pământul. Să nu te închini înaintea lor și să nu le slujești; căci Eu, Domnul, Dumnezeul tău, sunt un Dumnezeu gelos, care pedepsesc nelegiuirea părinților în copii până la al treilea și la al patrulea neam al celor ce Mă urăsc, și Mă îndur până la al miilea neam de cei ce Mă iubesc și păzesc poruncile Mele.[/I]" - -asta-i "directiva" nr 2

"Caci Dumnezeu l-a facut pe om liber de la bun inceput, astfel ca el era stapan pe puterea sa la fel ca pe sufletul sau, liber sa-L urmeze pe Dumnezeu, fara sa fie constrans de El. Caci la Dumnezeu nu exista constrangere, ci doar o vointa buna. El da sfat bun tuturor... Nu numai in lucrarile noastre, ci chiar si in credinta, libertatea de alegere a omului sub propriul sau control este pastrata de Domnul care spune: Sa fie dupa credinta ta".
Irineu, episcop de Lyons

io n-o inteleg pe aia cu liberul albitru....adica.....daca fac ce vreau(dar altceva decat zici tu) o fura urmasii mei? da` ei saracii cu ce-au gresit? nedumerire.gif . daca tot te bagi, de ce nu intervii de exemplu in cazul unuia care se suie la volan beat manga si omoara un copil nevinovat. sa inteleg ca doar observi si constati ,[(si notezi icon_twisted.gif) (precum politia rutiera)]?
sau, ce te faci atunci cand 2 indivizi se roaga sa-i ajuti cu niste chestii, dar pe cand te hotarasti sa-i faci o favoare la unul dintre ei, constati ca tre` sa-i incalci celuilaltliberul albitru?..

na c-am inceput sa vorbesc si io cu un personaj imaginar... radmasa.gif

mai in gluma, mai in serios, eu nu gasesc logica.

x_porunci.jpg ( Size: 272.04k ) Number of downloads: 143

de ce-i text lipsa la ortodocsi? ma refer la "directiva" discutata:nedumerire:
http://www.crestinortodox.ro/rugaciuni/cel...esti-72538.html

--------------------
+
PhilipMorris
post 11 Aug 2011, 20:23
Post #86

dependent de internet banking

From: Where the streets have no name

Dupa cum spunea un preot:
Usa credintei are clanta doar pe partea noastra. Dumnezeu nu poate deschide usa pentru noi, chiar daca vrea.
Fiecare are intamplari care l-au facut in viata sa fie ce este astazi. Acuma, daca ne insusim noi meritele vietii sau o atribuim lui Dumnezeu, iar depinde de fiecare.
Parerea mea este ca daca nu ar fi cineva acolo sus sa se fi ingrijit de noi, nu cred ca am fi fost capabili nici sa inventam wc-ul. Ni s-a dat sansa sa avem o viata mai buna si acum ne atribuim meritele. Suntem cei mai mari si cei mai tari. De fapt suntem niste neajutorati.
Banuiesc ca si criminalul din norvegia a crezut in mintea lui ca el este cel mai tare. Si a actionat in consecinta. Asta fac oamenii astia mai ILLUMINATI. Norvegienii sunt protestanti, btw.

--------------------
MK2 Black panther, sexiest hatchback ever TiVCT
Dacă vrei să iti arati superioritatea și ți-e rușine ca nu intelegi cuvintele potrivite, posteaza un link.
+
spy_oh_joy1389
post 11 Aug 2011, 20:50
Post #87

Megane zen și un mare plimbăreț

From: Sibiu

QUOTE(mariusscout @ 11 Aug 2011, 18:52)

Sa nu uiti o chestie. Atat Vechiul Testament cat si Noul Testament au fost ca povestile din folclor, raspandite pe cale orala pana cand s-au hotarat niste tipi care stiau sa scrie sau niste preoti/rabini sau ce mai erau sa le scrie sa le faca lege. Incepand cu primele povesti, omul era d-abia facut si doamne doamne nu era suparat pe el. Mai incolo, oamenii cica ar fi devenit toti niste raufacatori si au uitat cine era sefu' asa ca a trebuit sa puna picioru-n prag si le-a zis ca de nu fac asa cum zice el, e de rau! Personal, cred ca Moise se saturase sa i se fure de prin cort si a zis sa le vina de hac.

Un film interesant despre raul facut de religie:

--------------------
Renault 2 x Megane 4 GT&Zen ||2017||2016
Hanlon's razor: "Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity."
+
mariusscout
post 11 Aug 2011, 21:04
Post #88

Membru autentic

spy, rezumatul tau e scurt, cuprinzator si pe intelesul tuturor up.gif
dar, inainte de a pune piciorul in prag, nu trebuia sa dea un amendament la chestia aia cu liberul albitru? nu, a dat direct cu paru`(ex: vezi Sodoma si Gomora).

--------------------
+
PhilipMorris
post 11 Aug 2011, 21:41
Post #89

dependent de internet banking

From: Where the streets have no name

Mi se pare culnmea ca sunt printre noi oameni care mai repede ar crede inre-un link pe youtube sau vreo poveste spusa de vreun ripcea la un pahar decat sa crezi in Dumnezeu.

--------------------
MK2 Black panther, sexiest hatchback ever TiVCT
Dacă vrei să iti arati superioritatea și ți-e rușine ca nu intelegi cuvintele potrivite, posteaza un link.
+
mariusscout
post 11 Aug 2011, 22:05
Post #90

Membru autentic

pai link-ul ma duce la ceva a carui existenta este dovedita. cat despre continutul povestii lui ripcea, poate exista posibilitatea de a fi verificata....sper ca ai inteles ce vreau sa spun

--------------------
+
9 Pages < 1 2 3 4 5 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 1st August 2025 - 10:32
Dacia