Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

9 Pages < 1 2 3 4 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

arena polemicilor, credinta vs ateism/cultul x vs cultul y

ipiq
post 31 Jul 2011, 21:12
Post #31

The transporter

Group: Members
From: RO

aia pt care or murit o gramada de oameni? biggrin.gif

--------------------
ex Renault Laguna 2 1.9dci
Opel Insignia + Mercedes Vito + Audi A4
4x Peugeot Boxer 2010,2011,2011,2014
Cine nu face fata... face spate!!!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
mariusscout
post 31 Jul 2011, 22:33
Post #32

Membru autentic

QUOTE(PhilipMorris @ 31 Jul 2011, 00:00)

1In biserica lumina nu are nici o legatura cu soarele. Cred eu ca lumina nu se referea la zi, ci la suflet. Apoi s-a decis sa fie zi si noapte. Sa fie lumina este o expresie pe care toti o stim. Darwin ce a zis? "Sa fie OM?"

2Adam si Eva nu  au avut numai baieti. Dupa Cain si Abel au mai avut o multime de copii, fete si baieti.

3Primii oameni traiau cate 1000 de ani. Moise a trait vreo 800, de exemplu.
*

1Abo se refera la textul din geneza unde , conform textului lumina apare din prima zi, si sursa abia in ziua 4 nu crede.gif , in consecinta si in biserica-ca sa te citez-lumina are legatura cu soarele in sensul ca el este sursa de lumina. si sa nu imi spui ca inainte de ziua 1 nu a fost lumina.o fi stat pe intuneric divinitatea asta, orice nume ar purta?
Darwin a emis o teorie, atat

2mie faza asta imi miroase a incest. in alta ordine de idei este foarte interesant cum apar diverse personaje fara ca sa ne dam seama de originea lor nedumerire.gif

3esti sigur ca autorii bibliei foloseau aceleasi unitati de masura pentru timp pe care le folosim si noi? nu crede.gif

--------------------
Renault Koleos 2013 2.0 dci
Dac-ai fost prost când erai mic, acuma numa` te joci.
+
spy_oh_joy1389
post 1 Aug 2011, 07:49
Post #33

Megane zen și un mare plimbăreț

From: Sibiu

QUOTE(ipiq @ 31 Jul 2011, 21:12)
aia pt care or murit o gramada de oameni? biggrin.gif
*

La care anume te referi? huh.gif

QUOTE(mariusscout @ 31 Jul 2011, 22:33)
1Abo se refera la textul din geneza unde , conform textului lumina apare din prima zi, si sursa abia in ziua 4 nu crede.gif , in consecinta si in biserica-ca sa te citez-lumina are legatura cu soarele in sensul ca el este sursa de lumina. si sa nu imi spui ca inainte de ziua 1 nu a fost lumina.o fi stat pe intuneric divinitatea asta, orice nume ar purta?
Darwin a emis o teorie, atat

2mie faza asta imi miroase a incest. in alta ordine de idei este foarte interesant cum apar diverse personaje fara ca sa ne dam seama de originea lor nedumerire.gif

3esti sigur ca autorii bibliei foloseau aceleasi unitati de masura pentru timp pe care le folosim si noi? nu crede.gif
*

2.
. Și a zis Dumnezeu: "Să facem om după chipul și după asemănarea Noastră, ca să stăpânească peștii mării, păsările cerului, animalele domestice, toate vietățile ce se târăsc pe pământ și tot pământul!"
27. Și a făcut Dumnezeu pe om după chipul Său; după chipul lui Dumnezeu l-a făcut; a făcut bărbat și femeie.
28. Și Dumnezeu i-a binecuvântat, zicând: "Creșteți și vă înmulțiți și umpleți pământul și-l supuneți; și stăpâniți peste peștii mării, peste păsările cerului, peste toate animalele, peste toate vietățile ce se mișcă pe pământ și peste tot pământul!"

Capitolul 2
2. Și a sfârșit Dumnezeu în ziua a șasea lucrarea Sa, pe care a făcut-o; iar în ziua a șaptea S-a odihnit de toate lucrurile Sale, pe care le-a făcut.

7. Atunci, luând Domnul Dumnezeu țărână din pământ, a făcut pe om și a suflat în fața lui suflare de viață și s-a făcut omul ființă vie.

16. A dat apoi Domnul Dumnezeu lui Adam poruncă și a zis: "Din toți pomii din rai poți să mănânci,
17. Iar din pomul cunoștinței binelui și răului să nu mănânci, căci, în ziua în care vei mânca din el, vei muri negreșit!
18. Și a zis Domnul Dumnezeu: "Nu este bine să fie omul singur; să-i facem ajutor potrivit pentru el".

23. Și a zis Adam: "Iată aceasta-i os din oasele mele și carne din carnea mea; ea se va numi femeie, pentru că este luată din bărbatul său.

Bine, mai incolo zice ca Adam si Eva au avut 2 fii pe Cain si Abel care si-au gasit femei. Pe toti profesorii pe care i-am intrebat mi-au spus ca nu doar Cain si Abel erau copiii lui Adam si Eva. Cum frate? Suntem toti retardati? radmasa.gif

Din cate vad, nu spune nicaieri ca Adam si Eva au fost primul barbat si prima femeie pe Pamant. Au mai fost oameni inainte dar nu aveau suflarea creatorului. Asta nu o spune nimeni. Din ce inteleg eu, Adam si Eva au avut ceva special fata de ceilalti oameni care existau deja.

3. Bine zis! biggrin.gif

Multe dezacorduri au loc in lumea de azi din cauza ca multi incearca sa ia mot-a-mot biblia. Eu zic ca cei care au scris lucrurile astea stiau mai multe numai ca au incercat sa explice conform vocabularului lor de atunci.

--------------------
Renault 2 x Megane 4 GT&Zen ||2017||2016
Hanlon's razor: "Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity."
+
Laurentziu83
post 1 Aug 2011, 09:51
Post #34

Membru autentic

Eu unul vad religia ca fiind creeata de oameni cu mii, zeci de mii de ani in urma, atunci cand nu exista o explicatie pentru toate fenomenele ce se petreceau in jurul lor (normal, nu descoperisera, fizica, chimia, biologia, etc), precum fulgerele, inundatiile, ploile, cutremurele, etc, etc, pentru simplu motiv ca ele se intamplau pur si simplu, fara ca vreun om sau animal sa le faca. Asadar le atribuiau divinitatii. Apoi s-au gandit ca pot incerca sa imbuneze divinitatile, sa nu mai dea cu fulgere si incendii, sau sa nu ii mai inunde sau sa-i omoare, facand jertfe,inventand rugaciuni, serband divinitatile la luna plina, soare, etc. Pentru vremea de atunci era ok.
Cu timpul insa, oamenii n-au mai ramas la fel de prosti, ci au evoluat, au inceput sa vada cum creste debitul apei dupa ploaie, cum iese lava din vulcani si tremura pamantul la o eruptie exploziva, au invatat matematica, fizica, chimie, biologie, au vazut ca mai greu pot sa faca copii femeile care nu aveau sot, iar ideea de credinta in divinitate a inceput sa fie inlocuita cu cunoasterea.
La momentul actual majoritatea fenomenelor pot fi explicate stiintific, nemaiputand fi atribuite vreunei divinitati, iar ideea ca o astfel de divinitate ar exista incepe sa se stearga incetul cu incetul. Desigur, mai exista si ideea atunci cand se imbolnaveste cineva inexplicabil ca "asa a vrut Dumnezeu", dar e foarte posibil ca in cateva zeci sau sute de ani sa fie explicat si acest lucru, nu mai zic ca, nici atunci cand faci accident sau te ranesti, nu mai poti spune ca "asa a vrut Dumnezeu", ci ca a fost rezultatul unui complex de factori cand te apuci sa analizezi faptele.

Eu unul nu mai cred demult ca, daca spal rufe dumnica, voi ajunge in iad. E o prostie, la fel ca si ideea ca daca injur divinitatea, voi fi trasnit sau imi va cadea o caramida in cap. Atatia sefi de stat si-au batut joc de milioane de oameni si au murit linistiti...Ca sunt si unii care au fost omorati de acei oameni, partea a doua, dar o consecinta, nu ca "a vrut divinitatea".
Mai vedem la televizor ca "a fost adus un sobor de preoti pentru a sfinti pasajul Basarab", ce kilu' meu? Sfintirea aia model i.e.n e mai sigura decat calculele ingineresti model 2010? (bine, acum daca ne uitam la cat de repede a aparut prima groapa...) Sau sa iti sfintesti masina in loc sa ii faci CASCO? Sau sa tii o icoana in masina si sirag de cruci pe parbriz la oglinda interioara? Chiar nu observa nimeni ca sunt o groaza de masini facute praf in accidente din care au murit toti, care erau pline de cruci si icoane? La ce le-a folosit?
S-au imbolnavit de boli grele oameni care semnau condica in fiecare duminica la biserica si erau primii la fapte bune, ajutoare, oameni bine intentionati la o adica. Au avut oamenii aia vreo garantie ca ajung in rai, mai ales in ultimele zile, cand erau macinati de durerile cancerului? La ce le-a folosit? Daca vreau sa fac o fapta buna, o fac pentru ca imi face placere, nu pentru ca vreau sa mi se rezerve un loc in rai. Poate nici nu-mi place sa stau pe un nor sa cant la harpa (macar de as avea ureche muzicala), ci sa bantui lumea cu un rucsac in spate.

Cam asta ar fi ideea mea despre religie, ce ma deranjeaza nu e faptul ca ea inca mai exista, ma deranjeaza ca mi se baga pe gat si ca e din banii mei. Poate vreau un parc in locul catedralei saracirii neamului, poate nu vreau sa mai vad pochi cum sfintesc un pod, capatam o imagine de retardati facand asta.

Si, gata, am scris destul despre religie, ia mai bine sa vad pe unde plec prin tara, ca e concediu.

--------------------
. . .
+
T.rac3Er
post 1 Aug 2011, 13:04
Post #35

cr8or

aia cu anii(vieti de sutre de ani) e adevarata, dar nu o pot demonstra ca doat o stiu din diverse informatii circumstantiale.

daca eu spun acum, ca un om isi poate regenera un brat, m-ar crede cineva?
si pot sa dovedesc concret

--------------------
Citro-mobil C4 2006 VTR+
Why waste energy on fighting the old when you can just use it to create something new. All life has the creation gift inside. Use it.
+
adytym
post 1 Aug 2011, 15:11
Post #36

Membru autentic

From: TIMISOARA

laurentziu83, ,,dar de unde stii unde ajung oamenii aia ce mor'', ii clar ca trupurile in pamant, iar sufletul cine stie, iar in legatura cu catedrala mantuirii nu stiu ce sa spun , dar din cate vedem preotii pacatauiesc mai mult ca si enoriasii si atunci cum sa crezi in biserica, eu zic ca credinta ii in sufletul tau, sau cum vad la unii, cum vad o cruce incep sa-si faca cruce, asa zic ei ca inseamna credinta sau poate nu stim noi.
apropo de asta ce ziceti
http://ro.rael.org/home

--------------------
Ex Megane 3; Volvo XC60; Toyota Yaris - TIMISOARA
+
Laurentziu83
post 1 Aug 2011, 16:54
Post #37

Membru autentic

Pana nu am o dovada clara ca exista rai si iad, eu nu cred in asa ceva iar zicala "crede si nu cerceta" sa o aplice altii.

Asa si cu moastele sfintei Paraschiva. Daca vrea cineva ca eu sa cred ca intr-adevar e o mumie intre carpele alea, sa scoata dracu carpele, sa-i puna un geam si sa o lase asa, pana una-alta eu vad doar un morman de carpe.
Pana si comunistii au fost mai isteti cand l-au lasat pe Lenin in sicriu cu geam.

This post has been edited by Laurentziu83: 1 Aug 2011, 16:56

--------------------
. . .
+
spy_oh_joy1389
post 1 Aug 2011, 17:04
Post #38

Singurul profesor de religie pe care l-am respectat cu adevarat ne-a spus ca in vremuri grele, cand se strange lumea sa vada moastele se inmultesc bolile pentru ca multi le pupa.

Eu nu inteleg o chestie. Crestinismul ortodox este o religie monoteista, dar cand sunt secete, toata lumea se roaga la Sf Ilie(sau care sfant e aducatorul ploilor). Cum de le permite biserica asa ceva? Iar multi se inchina la moaste si tot asa...

--------------------
Hanlon's razor: "Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity."
+
A l e x
post 1 Aug 2011, 17:14
Post #39

Showing the fangs of rage

Group: Moderatori

Totusi unii oameni au nevoie de religie, mai ales oamenii batrani de la tara. Pentru ei, viata e nasoala rau. Bani prea multi n-au, sanatate nici atat, nu inteleg nimic din ce se intampla mai nou in jurul lor (telefoane mobile, feisbuc, computere)... Cu alte cuvinte, nu numai ca sunt foarte batrani, dar se simt si mai batrani din cauza ca tot ce au fost invatati -- despre viata, societate, loc de munca, etc... - e zero in ziua de azi.

Singura lor speranta e ca se va termina tot calvarul in curand si vor ajunge in rai, langa Dumnezeu si toate rudele lor care au murit, si vor trai o eternitate in paradis, ajutandu-si de sus fiii, nepotii, etc...

Cum pot eu sa ma duc la o astfel de persoana sa-i spun ca [virgula] crede intr-o minciuna? E singura ei speranta in viata si eu, ca nesimtitul, ii dau peste nas si ii explic ca singurul lucru care i se va intampla dupa moarte e descompunerea cadavrului.

Ei bine, nu pot, de asta mi se pare penibil sa te duci la o slujba sau la inviere si sa faci caterinca. Si mie mi se par niste prostii, de asta nu ma duc, n-am mai fost de cand eram copil si nici n-am sa ma duc vreodata. Bunica mea, de exemplu, asteapta tot anul invierea, e mare lucru pentru ea sa ajunga sa 'ia lumina de la Dumnezeu'.

Deci cei care sunt atei/agnostici ca mine nu vor convinge niciodata un 'crestin cu frica de Dumnezeu' ca ei au dreptate, nici invers. De asta discutia asta nu se va termina niciodata si nu se va lasa cu nimic altceva decat cu certuri.

Cunosc destule persoane care considera aceasta viata doar nivelul 1, si ca imediat dupa ajung la 'level 2', in rai, si deja strang 'puncte de fidelitate' pentru a intra mai usor. Mi-e mila de ei, mi se pare trist sa ai o asemenea gandire, dar si lor le e mila de mine, pentru ca se pare ca voi ajunge in iad pentru gandirea mea. Nu conteaza ca nu omor pe nimeni, nu fur, etc... Astea sunt nimicuri, important e sa fii crestin tongue.gif

--------------------
. . .
No remorse, no repent.
+
T.rac3Er
post 1 Aug 2011, 21:29
Post #40

cr8or

laure, cu o moarte suntem toti datori, asa ca o sa fie si momentul sa afli.
numai bine. apropo vezi cum mori, daca esti multumit si impacat de viata ta e posibil sa ramana si o energie pozitiva la disipare si sa mori fericit (adica urmeaza rai). daca nu, si ai regrete si nemultumiri, poate si dupa o sa fie la fel.
stima 2 all

--------------------
Citro-mobil C4 2006 VTR+
Why waste energy on fighting the old when you can just use it to create something new. All life has the creation gift inside. Use it.
+
PhilipMorris
post 1 Aug 2011, 22:12
Post #41

dependent de internet banking

From: Where the streets have no name

As crede ca nu exista divinitate. Ceea ce ma intriga sunt insa doua lucruri.
1. Inima bate si pompeaza sange ca un perpetuum mobile;
2. Creierul este ceva de speriat pentru toate gioarsele de oameni de stiinta pe care ii mai avem.
Einstein si Da Vinci au stiut mai multe dar au constientizat ca au de-a face cu vite. Daca ei ar fi vorbit, oamenii nostri de stiinta nu erau azi decat niste manipulatori de geci prin Europa. Si darwin ar fi fost cel mult o marca de blugi.
Raspunsuri pentru tot nu exista. Asta inseamna ca nu poti nega prezenta a altceva mai presus de niste ripcea ca noi. Nu trebuie sa fii fanatic sa iti dai seama ca daca nu ar fi fost ceva la mijloc Biblia sfarsea necitita de nimeni. Ori nu a fost asa. Omului i-a fost dat darul sa invete, sa citeasca, sa aleaga, "sa fie inteligent". Asta nu inseamna ca o face.

--------------------
MK2 Black panther, sexiest hatchback ever TiVCT
Dacă vrei să iti arati superioritatea și ți-e rușine ca nu intelegi cuvintele potrivite, posteaza un link.
+
Modus
post 2 Aug 2011, 08:15
Post #42

Membru autentic

QUOTE(Laurentziu83 @ 1 Aug 2011, 09:51)
Eu unul vad religia ca fiind creeata de oameni cu mii, zeci de mii de ani in urma, atunci cand nu exista o explicatie pentru toate fenomenele ce se petreceau in jurul lor (normal, nu descoperisera, fizica, chimia, biologia, etc), precum fulgerele, inundatiile, ploile, cutremurele, etc, etc, pentru simplu motiv ca ele se intamplau pur si simplu, fara ca vreun om sau animal sa le faca. Asadar le atribuiau divinitatii.
*

Cum explica stiinta faptul ca pasarile migratoare nu se ratacesc cand zboara din Africa in Europa si inapoi? Cele mai multe dintre ele nu se ratacesc niciodata... Cum de stiu pe unde sa zboare si nu se ratacesc???

Sau cum explica stiinta functionarea creierului uman?

--------------------
Renault Clio GTLine 1.5 dCi EDC 2018
+
iulia_boris
post 2 Aug 2011, 08:37
Post #43

Membru autentic

pasarile se ghideaza dupa campul magnetic al pamantului..plus alte procese interne ale corpurilor lor.. smile.gif creierul functioneaza,stiinta cica stie,pe baza impulsurilor electrice..le-am redus la minim posibil..eu zic,ca n-au rost polemicile astea..fiti liberi in constiinta..asta-i cel mai important..extremismul,din oricare parte,va conduce catre chestii grave..de ce sa ne pierdem energia cu discutii interminabile despre religii? fiecare sa creada in ce-si doreste..adevarul absolut NIMENI nu-l detine..cu siguranta..

--------------------
Dacia Dokker Laureate 1,6.. - B 696 BUL 2016
Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii.
+
spy_oh_joy1389
post 2 Aug 2011, 08:42
Post #44

QUOTE(PhilipMorris @ 1 Aug 2011, 22:12)

1. Inima bate si pompeaza sange ca un perpetuum mobile;
2. Creierul este ceva de speriat pentru toate gioarsele de oameni de stiinta pe care ii mai avem.

*

QUOTE(Modus @ 2 Aug 2011, 08:15)
Cum explica stiinta faptul ca pasarile migratoare nu se ratacesc cand zboara din Africa in Europa si inapoi? Cele mai multe dintre ele nu se ratacesc niciodata... Cum de stiu pe unde sa zboare si nu se ratacesc???

Sau cum explica stiinta functionarea creierului uman?
*

1.Inima se stie cum functioneaza, altfel doctorii nu de nebuni trec socuri electrice prin ea cand se opreste. E complexa dar au invatat cum functioneaza.
2.De acord cu voi. E incredibil de complex din cauza numarului mare de celule pe care il are. Pana acum l-au impartit in zone atribuite scrisului, vorbirii, vederii, auzului etc. Dar pentru ca nu cunoaste nimeni cum functioneaza, hai sa nu il atribuim una doua divinitatii ca la fel ati fi spus de fulgere acum cateva sute de ani.

Pasarile migratoare se folosesc de unghiul soarelui ca sa isi dea seama cand sa plece si incotro sa plece. Alte animale simt si campul magnetic al Pamantului.

Intrebari mai sunt destule. Desenele acelea imense in America de Sud care se vad numai din avion nimeni nu stie de ce si cine le-au facut. Tot prin America de Sud sunt niste cladiri foarte mari facute din blocuri de piatra de zeci chiar sute de tone, la o inaltime de >4000 de metri si sunt facute atat de bine ca nu poti introduce o hartie intre ele.

--------------------
+
Modus
post 2 Aug 2011, 08:43
Post #45

Membru autentic

Intrebarea este cum stiu pasarile sa se ghideze dupa acest camp magnetic? Ce zice stiinta?

Ideea e ca eu cred ca Dumnezeu a creat totul dar nu am cunostintele teologice necesare pentru a imi sustine cum trebuie credinta asa ca o iau usor.

Bineinteles ca fiecare are dreptul sa creada ceea ce vrea si asa trebuie sa fie tot timpul de acum incolo!

--------------------
+
spy_oh_joy1389
post 2 Aug 2011, 09:12
Post #46

http://en.wikipedia.org/wiki/Instinct
Mai detaliat nu stiu sa iti zic. Mai tin ceva minte din liceu.

--------------------
+
DrK
post 2 Aug 2011, 09:17
Post #47

Lapins Creed Assassin

From: From: From:

Un fenomen care nu are o explicatie logica / stiintifica inca, nu intra la categoria MINUNE!

--------------------
Sedan Negru 2015
Bunul simt nu creste in pom.
Veni Vidi Discepto Exsecror Cesso
+
Modus
post 2 Aug 2011, 09:24
Post #48

Membru autentic

De ce nu? Pana la urma, mie mi se pare o minune fiinta umana in ansamblul ei.
Daca nu exista un Dumnezeu care a creat totul de ce nu sunt in stare oamenii de stiinta sa faca si ei un om?

--------------------
+
A l e x
post 2 Aug 2011, 09:34
Post #49

Showing the fangs of rage

Group: Moderatori

Moduse, doar pentru ca un om nu e in stare sa faca ceva (inca), nu inseamna ca e creatia lui Dumnezeu.

--------------------
. . .
No remorse, no repent.
+
spy_oh_joy1389
post 2 Aug 2011, 09:35
Post #50

1. Pentru ca nu am avut destul timp sa studiem ce se poate studia.
2. Pentru ca nu avem tehnologia
3. Pentru ca biserica ne-a dat inapoi cateva sute de ani
4. Cat timp crezi ca ar fi necesar ca oamenii de stiinta sa faca un alt om?

Primul pas s-a facut de mult. Fertilizarea in vitro. Simplifici prea mult procesul asta pentru ca nu cunosti cata munca e in spatele lui. Pe langa asta cand afli raspunsul la o intrebare, se nasc alte zeci de intrebari. Al doilea pas l-au facut cand au clonat cu succes oaia Dolly. ADN-ul are o groaza de informatii si nu poate fi trantit una doua pe hartie.

Intr-adevar este o minune si nu numai fiinta umana, ci viata intreaga. Daca oamenii ar fi lasat-o asa, nu am mai fi avut doctori, iar media de varsta era pe undeva pe la Evul Mediu. N-am fi avut vaccine, medicamente etc.

--------------------
+
Modus
post 2 Aug 2011, 09:51
Post #51

Membru autentic

Abia astept sa vad cum va fi creat de oamenii de stiinta un om capabil sa iubeasca, sa aiba emotii, sentimente....

--------------------
+
ssilviu
post 2 Aug 2011, 09:57
Post #52

F1 Man

From: Nicaieri

Mai băieți, voi aveți mult timp liber ...

--------------------
Renault Megane 2 GPL 2006
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
spy_oh_joy1389
post 2 Aug 2011, 10:14
Post #53

http://www.antena3.ro/high-tech/primul-rob...ore-131987.html

Lucreaza la asta dar eu nu m-as baza ca mai esti in viata cand or reusi.

--------------------
+
Modus
post 2 Aug 2011, 10:23
Post #54

Membru autentic

Eu ma refeream la om, nu la robot!

--------------------
+
CT-84-LEU
post 2 Aug 2011, 11:36
Post #55

Sofer agresiv pe BMW = sofer antrenat pe Renault

From: BUCURESTI

QUOTE(spy_oh_joy1389 @ 2 Aug 2011, 10:14)
http://www.antena3.ro/high-tech/primul-rob...ore-131987.html

Lucreaza la asta dar eu nu m-as baza ca mai esti in viata cand or reusi.
*

A iubi nu inseamna doar a recunoaste stapanul/persoana iubita si a-ti schimba culoarea + sa astepti sa te mangaie. A recrea iubirea intr-un obiect lipsit de viata( lipsit de viata se intelege in functie de limita pe care ti-o impui, respectiv cu viata inseamna nascut din fiinta vie - ce inseamna vie? nascuta la fel din fiinta vie? ajungand probabil la suflarea Divina care inseamna cu viata - sau viu inseamna sa constientizezi senzorial existenta lumii din jurul tau si existenta proprie in aceasta lume incepand la randul tau ca fiinta sa iti pui intrebari si sa cauti raspunsuri in functie de trairi si experiente?) inseamna sa-l faci in asa fel incat singur sa decida sa iubeasca si sa iubeasca precum un om sau apropiat de comportanmentul acestuia (termen de comparatie si de imitatie tot omul?! de ce oare?! nu cumva copiem ceva deja.."facut" bine?). Si ok, daca de la sine putere acesta fiinta nou creata de om iubeste, cum definesti in ea liberul arbitru ca si mod de ghidare in iubirea ce se formeaza, stinge, reaprinde si subjuga de multe ori insasi existenta proprie? Functia IF/THEN nu cred ca e de ajuns pentru a defini panoramica trairii in "iubire" alaturi de persoana aleasa.
Si astfel ajungem la intrebarea simpla: Lucreaza cum trebuie? Este formula matematica a iubirii dezvoltata corect pentru a putea fi transmisa prin impulsuri electrice, asa cum se sustine mai sus in topic ca ar functiona creierul uman? Sau incercam repet, imitarea unui comportament pe care de fapt nu-l intelegem prin functii simple ca IF/THEN. Si din ce incercam sa imitam ceva bine facut(de la sine sau creat), din aia ne tot apropiem de Divinitate care la randul Sau a imitat ceva perfect facut sau creat, pe Sine insusi(ne place atat de mult noua oamenilor sa ne intrebam cine L-a facut pe Dumnezeu? nu? biggrin.gif )
A-ti trai copilaria pe acest pamant cu o functionalitate scazuta a creierului(suntem ca niste bebelusi fata de capacitatea reala pe care o putem avea) fara a incerca sa intelegi exact de ce sa nu bagi degetele in priza, sa nu te joci cu focul etc... si sa incerci sa cresti spiritual pana la o maturitate ce o poti atinge dupa aceasta copilarie in care vei intelege cu o privire de ansamblu unitatea dintre Rau, Bun si Om, mi se pare un cadou extraordinar. Oricum pe acest frumos pamant crestem si murim fizic fara sa facem mare lucru. Ne hranim trupurile si le imbracam. Cultivarea mentala, spirituala si intrebarile ne raman ca activitati ce ne definesc existenta.
Imi place topicul. Este foarte interesant. Sper totusi sa nu degenereze in certuri. biggrin.gif

--------------------
Renault Megane 3 - 1.5 110hp 140hp, by Dimsport :)
BMW 3xxi 24v - vanos - 2xxHp by Dimsport :)
Renault Koleos - 2.5 - 170Hp - DAUNA TOTALA
+
spy_oh_joy1389
post 2 Aug 2011, 11:48
Post #56

Poate n-ai inteles cand am zis ca "lucreaza". Voi poate chiar nu reusiti sa intelegeti munca enorma depusa pentru a cerceta ceva, a inventa sau a crea ceva. Daca ramai intr-un singur domeniu nu o sa poti niciodata sa creezi ceva.

Aici ai un exemplu de electronica combinata cu biologie.

Daca se face un robot capabil sa fie constient fata de sine, capabil sa ii fie frica pentru existenta lui, care sa simta durere nu e foarte aproape de a fi om? De acolo pana la a-l atasa la niste sisteme biologice nu cred ca ar mai fi mult.

Faptul ca nu se poate face acum nu inseamna ca nu se va face niciodata. Ca sa revin la exemplul cu fulgerul, ar fi crezut cineva vreodata ca omul va face fulgere?

--------------------
+
Modus
post 2 Aug 2011, 11:55
Post #57

Membru autentic

La ce ne ajuta aceasta munca enorma?

--------------------
+
spy_oh_joy1389
post 2 Aug 2011, 12:01
Post #58

Sa nu stagnezi tu ca civilizatie te ajuta dry.gif . Mai bine sa fi ramas la nivelul de acum 1000 de ani, nu?

--------------------
+
CT-84-LEU
post 2 Aug 2011, 12:04
Post #59

Sofer agresiv pe BMW = sofer antrenat pe Renault

From: BUCURESTI

QUOTE(Modus @ 2 Aug 2011, 11:55)
La ce ne ajuta aceasta munca enorma?
*

Eu zic ca ne ajuta la intelegerea modului in care functioneaza organul si anume creier. smile.gif
Mi se pare foarte interesant sa-l conectezi la ceva aparatura electronica si sa incepi sa-l masori si sa-l intelegi tot cu un creier. Ne uitam la el, il conectam si incercam sa transformam reactiile lui la stimulii impusi de noi, reactii masurabile si interpretabile conform intelegerii noastre si apoi sa stam tot cu niste creiere si sa ne gandim la ghici ce... biggrin.gif la un creier...
Munca este enorma, nu poti sa nu o apreciezi. Oricine presteaza o activitate si munceste din greu trebuie sa fie apreciat in sarguinta lui. A o lua subiectiv si a "ti se pare" ca e directia gresita de munca e dreptul fiecaruia nu? Face parte din ce ziceam eu mai sus.

--------------------
Renault Megane 3 - 1.5 110hp 140hp, by Dimsport :)
BMW 3xxi 24v - vanos - 2xxHp by Dimsport :)
Renault Koleos - 2.5 - 170Hp - DAUNA TOTALA
+
T.rac3Er
post 2 Aug 2011, 12:13
Post #60

cr8or

cand vor deslusi adn-ul complet atunci si omul va fi creator la randul lui, si va ajunge o dividinate pt lesser species.
off sad.gif
hai sa ne intrebam de ce omul are o capacitate cerebrala mult care ii depaseste capacitatile de utilizare?! si sa negi teoria evolutiei ar fi o mare prostie. ok. exista puteri mai mari ca noi care "vegheaza" asupra noastra, dar nu in sensul biblic neaparat. omul nu e buricul universului. doar nu a creat dumnezeu universul atat de vast de dragul omului sa aiba un cer instelat si indepartat si sa il exploreze asa de amorul artei. in plus sunt fiintele din biblie, care se afla pe alt nivel, superior, omenirii.
acei ingeri, si alte creaturi ceresti si decazute. alea au fost create sa ce? sa ne slujeasca pe noi, oamenii, niste fiinte inferioare?!
adica ingerul pazitor, saracul tre sa aiba grija de mine, non-stop din marinimia sufletului lui. el nu are pe cineva drag lui de care sa aiba grija?! o ingerasa, ceva.
dar ma pornesc acum impotriva prostiilor debitate in "cartea cartilor" ca ma scoate din sarite indobitocirea si indoctrinarea anti-divinitate care e acolo.
sunt unele povete sanatoase, care ar trebui acceptate si urmate, dar atat.
eu cred si stiu in ceva mai presus ca mine. si aia nu include preotimea sau religia sau biserica in nici o forma a lor. este o comunicare directa si interioara. un om de spirit care a avut mai mult timp de metidat cu sinele poate m-ar ajuta pe cararea mea si l-as accepta ca un ghid spiritual in comunicarea cu alte planuri ale fiintei mele, dar atat. si de departe cei mai iluminati in acest sens sunt esticii (mai esticii decat noi).

--------------------
Citro-mobil C4 2006 VTR+
+
9 Pages < 1 2 3 4 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 1st August 2025 - 10:32
Dacia