Un pret corect,, Pentru masina mea Megane 1.2
![]() ![]() ![]() |
Un pret corect,, Pentru masina mea Megane 1.2
cj98czh |
![]()
|
||
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.387 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
|
||
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|||
mahamann |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 768 Joined: 23 July 10 From: Bucuresti ![]() |
de acord in cea mai mare parte cu parerea ta, mai ales cand vine vorba despre revanzarea masinilor din VAG. am avut si eu megane I si pot spune ca cel putin din punctul de vedere al confortului (avea fotolii masina aia, nu scaune, da tendinta de intarire a sezutului e prezenta la toti producatorii) este peste meganeII, dar in celelalte privinte....totusi megane2 fate de megane1 a fost revolutionara masina din toate punctele de vedere (prima masina din clasa cu 5 stele, etc), lucru pe care nu-l poate afirma nimeni cand vine vorba de fluence-megane2. oricum am lua-o, tehnica evolueaza, de la pompa rotativa si cu presiune joasa la common rail etc. pe principiul asta ar trebui sa suflam si acum in jicloarele de la dacie si sa plecam cu "soc" iarna sau sa mergem cu faimoasele mercedes d180 d200 diesel de prin 1980 ca sigur au motoarele mai bune decat 1.9 dti-ul de pe megane. eu consider ca in stabilirea pretului trebuie sa primeze si aceasta uzura "morala" a autovehiculului, pe viitor o sa scada preturile la megane2 si mai mult pentru ca a aparut fluence, megane3 ......
|
--------------------
Megane 2.2 1.5dci
Kadjar 140 GPF
2007/2020 De 10k € imi iau un BMW seria 3 care a fost făcut o singură dată daună totală!
|
|
Axe |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.678 Joined: 24 February 08 ![]() |
Dupa mine ar fi doua aspecte esentiale atunci cand cumperi/vinzi o masina sh:
1)uzura morala(vezi an fabricatie). 2)uzura fizica-nr km. Intre un megane1 din 2000 cu 50k si un megane2 din 2010 cu 150k dar la acelasi pret eu spun ca un cumparator intelept o ia pe prima ! Daca o scarman si-n c-- pe a mea nu-i gasesc rugina, ca asta ar fi primul lucru nasol la masinile cu ceva ani de viata. Optica cumparatorului este sa nu tina cont de km si sa-ti faca capul mare ca masina are vechime, el in sinea lui stiind ca este un mare PLUS faptul ca masina nu are uzura ! ![]() |
--------------------
Renault
Megane
1.5dci, 2013, 90CP inca vii...
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.387 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
O masina imbatraneste datorita uzurii si datorita vechimii ... degeaba are 50.000 km daca are 10 ani ... cauciucul inbatraneste ... multe componente isi pierd din proprietati datorita trecerii timpului ... asa ca ce sa zic totul este cu dus si intors ...
![]() |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
b06fcn |
![]()
|
![]() DOCTOR Group: Members Posts: 5.902 Joined: 27 February 05 From: Bucuresti/Galati ![]() |
asa este, insa mai este un aspect demn de avut in vedere - calitatea de productie din ce in ce mai scazuta si generalizarea electronicii, care, la noi si din punctul meu de vedere cel putin, fac o masina de generatie mai noua mai putin atractiva decat una ceva mai veche. Cu alte cuvinte, personal voi prefera oricand un Megane 1 cu un rulaj decent unui Megane II, masina revolutionara la vremea ei, intradevar, atat pentru siguranta cat si pentru electronica imbarcata, care insa daca te lasa, nu te mai depaneaza nimeni... decat la reprezentanta si chiar si acolo...mai greu si pe bani multi.
Si cand ma refer la calitatea de productie, pot sa spun ca este invers proportionala cu evolutia tehnologica - nu cred ca un Megane 1 va rezista la fel ca un old Renault (21, 25), asa cum un Megane II va rezista in timp mai mult decat un Fluence... Problema aici era determinarea unui pret corect pentru o masina bine-determinata, pret care se stabileste in functie de mai multi factori si ma gandesc ca ar fi bine sa evitam riscul de a cadea in plasa unui versus inutil... Din punctul meu de vedere, ca si cunoscator al modelului, consider ca pretul este undeva in jurul sumei de 4000 - 4500 euro, asa cum am mai spus...iar uzura unor elemente de cauciuc se remediaza prin schimbarea acelor repere, care nu costa un capat de tara - singura problema pe care o vad, intr-adevar, este legata de airbaguri care la 10 ani trebuie schimbate si care ar putea contribui la scaderea usoara a pretului |
--------------------
Renault
21
- B 06 FCN
1.9dT, 1989 MB C 220d 4MATIC
MB GLA 200 Renault 21 Turbo Renault Megane 1.9 dCi Opel Corsa 1.3 CDTI Toyota Avensis 2.0 D4D Lada 1200 Aro 10.4 4x4 |
|
Axe |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.678 Joined: 24 February 08 ![]() |
Cum ai spus si tu, cauciucaraia este relativ ieftin de schimbat, vorbim de cateva bucsi, doua curele si eventual burdufi de planetare pt ca furtunurile de la motor cad mult mai greu desi nu-s nici alea extrem de scumpe. Am dat acum doua zile pe o bascula completa(bucsi si pivot) 244ron, piesa originala, cealalta am schimbat-o anul trecut.
Pretul corect este undeva la mijloc, presupun ca daca un vanzator prefera sa nu lase din pret inseamna ca masina aia nu are buba, daca pretul este prea mic si mai este de acord sa-l negocieze, inseamna ca ala chiar vrea sa scape de ea ca are ceva sau este stramtorat cu banii. This post has been edited by Axe: 10 Jan 2011, 15:06 |
--------------------
Renault
Megane
|
|
coco |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 165 Joined: 17 May 06 ![]() |
b06fcn ai si tu partea ta de dreptate legata de prezenta a din ce in ce mai multa electronica in componenta masinilor, dar asta nu inseamna ca trebuie sa ne fie chiar atat de frica de masinile noi si sa ramanem la dacii ca le reparam cu un ciorap si o sarma si nu ramaneam in mijlocul drumului. Pana la urma trebuie sa evoluam, si fiecare isi ia masina pe care o poate intretine. In momentul in care am luat octavia am fost de la inceput constient ca ma va costa mai mult intretinerea decat la megan si ca ma poate lasa in drum din cauza unei erori , dar totusi am vrut climatronic, tempomat , etc tot felul de jucarii electrice.
Axe - din toate posturile tale se vede ca esti foarte atasat de masina si cred ca si acest lucru iti influenteaza un pic pretul de vanzare, mai bine renunta si pastreaza masina |
--------------------
Megane 1.9 dci
Octavia 2.0 tdi
Fiesta 1.6 16V
|
|
cj98czh |
![]()
|
Cum scriam mai sus ... fiabilitatea acestei masini, pretul ok al intretinerii ei si pretul mic de revanzare m-au facut sa nu ma gandesc sa o dau ... si sa trag inca de ea ....
![]() |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
Axe |
![]()
|
Aveti dreptate, sunt indragostit de masina asta iar ideea de vanzare a venit doar din dorinta ca in bucuresti sa am una cat mai mica. De aici am zis ca cel mai bine o schimb cu o ascutitoare gen smart42, aygo, twingo etc si o las pe asta cuiva cu familie mare care merge mult afara, cara vreo rulota, remorca etc.
Personal sunt hotarat sa nu mai scad pretul sau sa o patrez ! ![]() |
--------------------
Renault
Megane
|
|
b06fcn |
![]()
|
![]() DOCTOR Group: Members Posts: 5.902 Joined: 27 February 05 From: Bucuresti/Galati ![]() |
@axe - cea mai buna decizie, in vremurile astea tulburi. Eu in oras tot cu Megane-ul combat si nu mi se pare mare deloc...
@ coco - nu ziceam sa ramanem la Dacia, daca citesti semnatura si te uiti si la jurnal de bord, vei vedea ce am prin garaj...ma refeream strict la masina lui Axe in rapot cu MII si la inutilitatea unui versus in topicul asta, respectiv la problemele electronice cunoscute ale MII... |
--------------------
Renault
21
- B 06 FCN
MB GLA 200 Renault 21 Turbo Renault Megane 1.9 dCi Opel Corsa 1.3 CDTI Toyota Avensis 2.0 D4D Lada 1200 Aro 10.4 4x4 |
|
coco |
![]()
|
b06fcn a fost o comparatie un pic fortata treaba cu dacia, desi recunosc ca de multe ori cand mai gasesc cate o bujie veche prin garaj mi se face dor de reglat un carburator
acum sa revinla subiect, o cunostinta a luat acum o luna de pe forum un megane 1.9 dci de prin 2002 la 80000 km cu Ac, geamuri electrice fata, proiectoare si airbaguri fata cu 3000 Euro, motorul se aude foarte frumos si masina este ingrijita, lucru confirmat si de 2 mecanici care au vazut-o. |
--------------------
Megane 1.9 dci
Octavia 2.0 tdi
Fiesta 1.6 16V
|
|
Axe |
![]()
|
Coco, tu ai da o masina ca cea descrisa de tine cu 3000 pt ca apoi sa te bagi la una noua cu aceleasi optionale pe care sa platesti 13-14000E ?!
Te intreb pt ca vanzatorul respectiv ori stia ca masina e bolnavioara ori avea bani suficienti ca s-o faca si cadou daca dorea acest lucru ! Ceva parca nu se leaga... ! This post has been edited by Axe: 11 Jan 2011, 14:22 |
--------------------
Renault
Megane
|
|
coco |
![]()
|
Sper ca masina respectiva sa nu aiva nici o problema si proaspatul proprietar sa se bucure de ea.
Asa cum am scris mai sus, tatal meu si-a luat alta masina si a vrut sa vanda megane-ul, caci nu avea ce sa mai faca cu el, dar cand am vazut ca mai mult de 3300 nu putea sa ia pe ea, am preferat sa o iau eu desi mai am alte masini cu care sa merg si nu im trebuia si asta, dar pur si simplu mi-a fost mila sa o dea cu 3300 cand stiam ca s-au schimbat ambreajul, caseta de directie si alte piese numai cu piese de origine in service renault. |
--------------------
Megane 1.9 dci
Octavia 2.0 tdi
Fiesta 1.6 16V
|
|
DrAg0nX |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 175 Joined: 8 November 09 From: Ploiesti / Bucuresti ![]() |
Axe si eu te sfatuiesc sa nu o mai vinzi deoarece iti spun din proprie experienta ca vei lua in jur de 3500e pe ea, intradevar un pret mic dar din pacate asta e piata. Sunt deacord ca masina face mai mult dar gasesti megane-uri ingrijite in banii astia. Si eu am zis ca peste 2 ani poate 3 cand o sa imi iau alta masina cel mai probabil nu o sa dau meganeul pentru ca o sa iau un pret de nimic pe el.
This post has been edited by DrAg0nX: 11 Jan 2011, 22:27 |
--------------------
Renault
Megane Classic
2002 1.6 16v Expression
|
|
ionutt daniel |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.139 Joined: 22 August 06 From: Giurgiu ![]() |
In fond e doar un fier de care nu trebuie sa ne atasam, ci doar sa ne folosim de ele. Atata timp cat le intretinem ok, sunt foarte bune, insa niciodata nu poti spune ca banii investiti ii recuperezi la o vanzare. Cand ii vine vremea, ori accepti pretul din piata, ori visezi la un pret pe care nu il poti lua in veci. Eu am pierdut foarte mult la vanzare(daca stau sa socotesc tot ce am investit si muncit cu drag la ea), insa ce am luat pe ea ma multumeste si cred ca este ce urmarim. In general piata scade nu doar pentru o marca, ci pentru toate, deci proportia la vanzare/cumparare la masini SH ramane aceeasi. Problema nu sta la fel la masinile noi, care pierd muuult din pret la revanzare.
|
--------------------
renault
espace
- bulgariax4
2.2
|
|
Axe |
![]()
|
Atasamentul fata de masina nu-si are locul in discutie, ala il ai sau nu-l ai e doar o problema tangenta cu discutia dar nu schimba datele problemei.
Ideea este ca in actualele conditii(traiacsa Boc), masina nu mai reprezinta o cale prin care sa arati tuturor cat esti de potent financiar. Cei care au bani garla nu intra in discutie pt ca oricum isi vor lua masini de mari fitze. Vorbind de marea majoritate, de ce sa ma bag la rate care depasesc 10000E, cu rata lunara la unii spre 400-500E/luna cand pot pastra o masina e drept mai veche, dar in care sa bag 100-200E/an ?!?!?! |
--------------------
Renault
Megane
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
pai atunci de ce te plangi ca nu poti sa o vinzi la un pret corect? c
am si eu intrebare: cat este evaluata masina la casco? jnu de alta dar daca vreti mai mult decat va da si casco pe ea, atunci inseamna ca nu e un pret corect. |
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
coco |
![]()
|
Treaba cu casco este fff subiectiva si depinde foarte mult de la o companie la alta, eu am reinoit casco acum 2 zile, o companie o evalua la 2600 euro iar alta la 3600, diferenta intre prima trimestriala fiind de 20 RON, normal ca am ales-o pe cea care asigura masina la 3600 ambele fiind companii serioase si cu decontare directa cu majoritatea service-urilor renault
This post has been edited by coco: 12 Jan 2011, 11:06 |
--------------------
Megane 1.9 dci
Octavia 2.0 tdi
Fiesta 1.6 16V
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
intrebam daca masina este noua pt ca acolo vezi exact cum a evoluta in timp pretul asigurat.
daca masina a fost de noua 12500 euro, dupa 6 ani de casco valora mai putin de jumatate. |
--------------------
Renault
Megane sedan
|
|
Axe |
![]()
|
Nu vad chiar nicio legatura cu casco, aia au normele si scopurile lor in cazul evaluarii ..., ah, si nu ma plang de nimic, o dau bine, n-o dau e tot bine !
![]() |
--------------------
Renault
Megane
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
adica tu vrei sa iei pe ea mai mult decat ti se ofera la o dauna totala si nu vezi nimic ciudat in asta? mai ales ca evaluarea casco nu prea tine cont de criza financiara?
bafta la vanzare atunci. |
--------------------
Renault
Megane sedan
|
|
cj98czh |
![]()
|
Haideti sa ramanem la scopul initial al topicului ... cat valoareaza masinile pe piata in momentul de fata ... nu cat am vrea noi pe ele ....
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
Axe |
![]()
|
Valoarea de piata ar trebui sa fie influentata mai mult de cat de lovita, zgariata, arsa cu tigarea, plastice sparte, jante strambe, geamuri ciobite, mochete patate, fete de usi jegoase/agatate, defectiuni de orice fel are masina si mai putin de anul fabricatiei.
Pentru mine aspectul, nr de km si modul cum functioneaza masina conteaza mai mult decat anul de fabricatie. Asta e valabil pentru orice masina, nu vorbesc de a mea in mod special. Offtopic : daca nu credeti, faceti-mi rost de un renault4 din '70 pana in 20000km si promit s-o dau la schimb pe a mea ! ![]() |
--------------------
Renault
Megane
|
|
cj98czh |
![]()
|
Axe am inteles opinia ta, dar hai sa revenim la subiect ... Valoarea REALA de VANZARE .... si nu cat vrem noi pe ea ...ok?
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
b06fcn |
![]()
|
Daca e sa ne luam dupa evaluarea pentru Casco, sunt ceva diferente, eu am asigurat Megane-ul din semnatura la Asirom, suma asigurata este 5577 euro iar prima de asigurare a fost 628 euro, adica undeva sub 2700 RON.
|
--------------------
Renault
21
- B 06 FCN
|
Axe |
![]()
|
|
--------------------
Renault
Megane
|
|
mahamann |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 768 Joined: 23 July 10 From: Bucuresti ![]() |
colegu axe, ti-am gasit masina!! un renault 4 din 1968 cu 19162km in perfecta stare cu 400 euro!! http://cautare.mobile.ro/vehicule/showDeta...ro&pageNumber=1
avand in vedere ca este masina de epoca (>30ani) dupa stiintele mele taxa de inmatriculare=0, deci cu transport cu tot nu treci peste 1000euro. sper sa nu se gaseasca cineva care sa o si aduca in tara si sa fii nevoit sa dai megane-ul la skimb pentru masina din anunt sau sa il vinzi cu 1300-1400 ca sa o iei. recunosc am fost un pic carcotas ![]() acum on topic, calcul valoare reala conform legii in cazul despagubii la societatile de asigurari: pret de nou megane 1 1.9dti, versiunea echipare EX 13348euro (pret conform catalog eurotaxglass - de la furnizorul renault romania s.a.) data inmatriculare 01.01.2002 valoare reala (nu valoarea in caz de dauna totala cand se scade 25% epava) stare satisfacatoare : 2135,6euro stare medie: 3470,48euro stare buna:5072,2euro ca sa se incadreze la stare medie masina trebuie sa aiba 120000km, sa nu aiba pic de rugina, pata pe tapiterie, picatura de ulei in compartimentul motor, zgarietura, infundatura (eu am pe a mea zgarieturi si e din2007, masina din 2002 fara infundatura sau zgarietura....cu mana pe inima spun ca nu exista). deci de la stare medie se pleaca cand evaluezi masina si in functie de ce am zis de nr de km, pete, rugini, zgarieturi te duci inpre stare buna sau satisfacatoare. spor la tras concluzii!!!! P.S.: confrom aceluiasi tip de calcul masina mea are o valoare cu 9790 euro in conditiile in care eu am dat 6100euro pe ea.... This post has been edited by mahamann: 12 Jan 2011, 13:16 |
--------------------
Megane 2.2 1.5dci
Kadjar 140 GPF
2007/2020 De 10k € imi iau un BMW seria 3 care a fost făcut o singură dată daună totală!
|
|
DrAg0nX |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 175 Joined: 8 November 09 From: Ploiesti / Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Renault
Megane Classic
2002 1.6 16v Expression
|
|
mahamann |
![]()
|
QUOTE(DrAg0nX @ 12 Jan 2011, 12:51) dupa faptul ca doreste schimb tot cu megane ar trebui sa insemne si ca ar putea fi proprietar si ca a intretinut masina bine si ca nu a avut probleme cu ea. parerea mea ![]() |
--------------------
Megane 2.2 1.5dci
Kadjar 140 GPF
|
|
DrAg0nX |
![]()
|
la asta m-am gandit si eu... iar pretul e super bun parerea mea...
This post has been edited by DrAg0nX: 12 Jan 2011, 13:04 |
--------------------
Renault
Megane Classic
2002 1.6 16v Expression
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th July 2025 - 18:10 |