Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

654 Pages « < 332 333 334 335 336 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Sa comentam ultimele oferte de SH-uri pe Autovit, Si de bune si de rele, dar mai ales de rele

djcristi
post 6 Feb 2015, 11:38
Post #9991

Membru autentic

Group: Members
From: Bucuresti / Pitesti

QUOTE(b76bgaarh @ 6 Feb 2015, 11:32)
laurentziu, sandel a scris gresit dimensiunile, fluense are 205/55/17.

oare masina lui a venit cu alte anvelope?
*

corect, la fluence janta difera , este mai ingusta 6.5Jx17 ET47 deasta se pune cu 205/55/R17 , fata de meg2 unde este 7Jx17 ET40 si se pune cu 205/50/R17.

si pe 16 este cu talon mai mare, poate a fost gandita pentru tari mai de lumea a 3-a ca RO.

This post has been edited by djcristi: 6 Feb 2015, 11:40

--------------------
Renault Megane 2.2 03/2008 Estate 1.5dci euro4 76kW FAP business - DJC
Dacia Logan euro4 1.5dci 50kW(68ps) ambition (fab oct-2007)
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Laurentziu83
post 6 Feb 2015, 11:45
Post #9992

Membru autentic

QUOTE(cj98czh @ 6 Feb 2015, 11:37)
Cred ca daca te stradui poti sa pui si de bicicleta .. sa vezi alea cum se simt smile.gif
*

Alea nu-s in civ... smile.gif 195-urile in schimb, sunt.

N-am inteles de ce, pe ultimele generatii de Megane/Fluence, in loc sa lase clasicele 195R15, 205R16, anvelope de volum pe care le gasesti la preturi decente, au pus dimensiuni exotice, ca sa se simta omu' usurat la buzunare cand isi ia anvelope noi. Oricum nu erau Megane/Fluence modele de sportivitate ca sa conteze latimea aia suplimentara.

This post has been edited by Laurentziu83: 6 Feb 2015, 11:48

--------------------
. . .
+
djcristi
post 6 Feb 2015, 11:53
Post #9993

Membru autentic

doar pe fluence sunt diferite cauciucurile fata de meg2/3.
iar jantele de fluence sunt lafel ca cele de meg3 , deci diferite de meg2.

This post has been edited by djcristi: 6 Feb 2015, 11:54

--------------------
+
b76bgaarh
post 6 Feb 2015, 11:55
Post #9994

Membru autentic

From: Bucuresti

pt ca lou cost de turcia, de aia. meganul X95 vine cu dimensiunile uzuale.

--------------------
Renault Megane sedan 04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI
Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
+
djcristi
post 6 Feb 2015, 11:57
Post #9995

Membru autentic

nu inteleg de ce nu au scos si meg3 sedan.

--------------------
+
cj98czh
post 6 Feb 2015, 12:03
Post #9996

Membru de la Cluj ...

Group: Moderatori
From: Cluj-Napoca

Din acelasi motiv pentru care si VW de exmplu a schimbat "dimensiunile" uzuale ... fiecare cu pasaricile lui ..

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
Tamango
post 6 Feb 2015, 12:05
Post #9997

Biciclist

--------------------
Suzuki Vitara 1,6 AT 2017
Confectionam fumigene direct din acordeoane ...
+
espacern
post 6 Feb 2015, 12:08
Post #9998

ART-ist

From: Mihalaya

QUOTE(djcristi @ 6 Feb 2015, 11:02)
la Opel nu se poate vedea nimic din afara smile.gif)

Serios?
Cine ti-a spus asta?

--------------------
. . . - .
RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
+
djcristi
post 6 Feb 2015, 12:10
Post #9999

Membru autentic

porcu' ca porcu' , mi se pare mie sau usa stanga spate e aiurea?

6 Feb 2015, 12:11:
QUOTE(espacern @ 6 Feb 2015, 12:08)
Serios?
Cine ti-a spus asta?
*

am umblat cu cineva care voia sa achizitioneze una SH pe la multe reprezentante si am primit acelasi raspuns, ca nu au o baza de date centrala accesibila international...

This post has been edited by djcristi: 6 Feb 2015, 12:11

--------------------
+
espacern
post 6 Feb 2015, 12:15
Post #10000

ART-ist

Si totusi se poate!

--------------------
. . . - .
+
djcristi
post 6 Feb 2015, 12:23
Post #10001

Membru autentic

p.s. am intrebat si pe cineva care lucreaza la Opel si culmea , acelasi raspuns, si cei de pe club opel sunt de aceeasi parere, dar na tu stii cel mai bine :|

This post has been edited by djcristi: 6 Feb 2015, 12:24

--------------------
+
espacern
post 6 Feb 2015, 12:32
Post #10002

ART-ist

Ce "uita" sa se specifice este ca informatia nu este accesibila GRATUIT......adica este indisponibila fara plata!
Pentru operatorul care are platit serviciul respectiv poate sa acceseze baza internationala.....nu vorbesc fara argument te asigur!

--------------------
. . . - .
+
djcristi
post 6 Feb 2015, 12:36
Post #10003

Membru autentic

asta se poate, dar uite ca reprezentantele nu prea au asa ceva, sau poate doar cele de top , habar n-am. mai citisem undeva ca dupa 2009 ar avea o baza de date comuna internationala.

ideea este ca vad ca din ce in ce mai mult lumea fuge de reprezentante si incearca sa gaseasca solutii particulare, mi se pare penibil sa te lauzi ca este reprezentanta si sa nu investesti deloc.

--------------------
+
vasilecool
post 6 Feb 2015, 12:41
Post #10004

Membru autentic

QUOTE(Tamango @ 6 Feb 2015, 12:05)

Numai cu porci bine crescuti, dar sa fie femele... radmasa.gif

--------------------
renault symbol 2005 - B-46-ANU
+
zaboss
post 6 Feb 2015, 12:58
Post #10005

Membru

QUOTE(djcristi @ 6 Feb 2015, 13:36)
ideea este ca vad ca din ce in ce mai mult lumea fuge de reprezentante si incearca sa gaseasca solutii particulare, mi se pare penibil sa te lauzi ca este reprezentanta si sa nu investesti deloc.
*

Asta pentru că stai prea mult pe forumuri ascultând gigei care și-au cumpărat mașini pe care nu și le pot permite. În general, reprezentanțele sunt pentru flote, pentru persoane pentru care economia de 50 de lei la piesele comandate pe net și montate la serviceul lui Marinică Priceputu sunt mai puțin importanți decât timpul pierdut...
Prețul la manoperă este cam la fel în orice service decent 60-80 lei/oră, diferența între piesele comandate de reprezentanță și cele găsite pe net nu este totdeauna prohibitivă, mai ales că majoritatea îți oferă și variante mai ieftine (vorbim acum de mașini ieșite din garanție). La unele serviceuri multi-marcă poți avea surpriza unor prețuri mai mici ca „pe net”, fiindcă mai au și ei discounturi de volum... (Eu la Serus am pus amortizoarele față cu 10 lei sub prețul de la AlPadrino).

--------------------
Kia Sportage 2.0 DSL AT/Laguna II 2006, 1.9 dci, 120 cp/ Latitude 2011, 2,0 dci, 175 CVA, Initiale
Light travels faster than sound. That's why most people appear brighter until you hear them speak.
+
djcristi
post 6 Feb 2015, 13:09
Post #10006

Membru autentic

Alpadrino au preturi mari, nici macar nu sunt in top10 in preferintele mele (sortate dupa pret). La Serus au preturi mici fata de Meridian sau alte reprezentante.

Si reprezentantle nu sunt numai pentru flote, sunt pentru toata lumea. Numai ca de cele mai multe ori au niste criterii varza, cu ingineri nepregatiti, cel putin asta a fost experienta mea cu ei si a altor prieteni. Si atunci prefer sa mai mesteresc eu pe la masina sau sa merg la un service de cartier unde oamenii se pricep decat sa merg la reprezentanta sa ii vad cum ridica din umeri si te taxeaza pe masura. Era sa uit, nu suport aroganta cu care iti iau masina si se ocupa de ea, de parca e masina lor smile.gif) , plus ca la unele dintre ele nici nu iti permit accesul in timpul reparatiei. Cu criteriile astea comuniste de 2 lei vor pierde clientii normali , vor ramane doar cu flotele (unde nu intereseaza pe nimeni calitatea reparatiei si ce fac la masini).

--------------------
+
zaboss
post 6 Feb 2015, 13:46
Post #10007

Membru

QUOTE(djcristi @ 6 Feb 2015, 14:09)
(unde nu intereseaza pe nimeni calitatea reparatiei si ce fac la masini).
*

Încă o dată generalizezi fără să știi despre ce este vorba. Pentru cultura ta generală, majoritatea firmelor cu flote semnificative au propriul personal de specialitate (sau externalizează serviciul unei firme specializate) care urmărește calitatea reparațiilor, costurile, tratamentul propriului personal. În orice firmă, există o presiune pe costuri, iar mașina este un bun care produce bani, așa că foarte puțini sunt indiferenți ce se întâmplă. Iar dacă în vreo firmă apar reclamații de la angajați cu privire la tratamentul lor sau al mașini în service, te asigur că nu stau cu mâinile în sân.
Exceptând vreo dugheană de cartier, toate serviceurile decente permit vizualizarea reparațiilor, mai ales că este o cerință legislativă în acest sens, fie și doar pe un ecran TV.
Dar, hai să ne întoarcem la mașinile second hand, că am luat-o rău pe arătură.

--------------------
Kia Sportage 2.0 DSL AT/Laguna II 2006, 1.9 dci, 120 cp/ Latitude 2011, 2,0 dci, 175 CVA, Initiale
Light travels faster than sound. That's why most people appear brighter until you hear them speak.
+
djcristi
post 6 Feb 2015, 14:12
Post #10008

Membru autentic

nu generalizez, dar am si exemple:

referitor la vizualizarea reparatiilor cunosc zeci de service-uri (nu numai Renault) care nu iti permit , chiar daca o fi vreo lege in sensul asta.

imi place ca tu esti cu teoria dar din experienta iti spun ca nu are nici o treaba cu practica, si vorbesc de flote mari (Petrom-Omv de exemplu) : masina se duce la service (reprezentanta) , da eroare de un senzor de FAP , solutie: "boss, ce sa mai investigam problema, schimbam FAP-ul cu totul !!!!! lasa ca e prosti aia de la OMV si nu stiu ei ce are si mai facem si noi un profit", culmea dupa schimbarea asta brusc nu mai functiona AC-ul si s-a reintors in service, verdict: "compresor defect, schimbat".
si mai am multe asfel de solutii de 2 lei, flotele sunt cele mai pagubite in general.

spuneai "urmareste calitatea reparatiilor" : da, clar, daca ai cunoaste cum sta treaba in realitate te-ai razgandi. masina se trimite in service , se lasa acolo si se ridica cand sunt sunati , nu sta nimeni sa vada cum a decurs lucrarea , daca au pus aia toate plasticele la loc, daca nu au rupt vreun clips de la vreun cablu (care apoi se poate topi daca atinge de ceva incins), sa nu mai zis ca in nici o reprezentanta nu i-am vazut cu documentatia in mana , ei trag de ele pana ies sau isi dau cu parerea, asa ca nu mai ridica in slavi reprezentantele ca nu sunt mai presus de service-urile de cartier sau independenti.

plus ca la reprezentante se fac doar chestii generale, nu au documentatie sau software necesar pentru a face chestii mai avansate, asa ca oricum faci mai multe la un service de cartier.

revin la ce spuneam mai sus, neinvestind au ajuns sa nu mai aiba clienti si nu-si mai permit ingineri cu experienta , angajeaza tineri fara experienta pe care nici nu ii trimit la training ca stiu ca peste 1 an pleaca de la ei si nu merita investitia.
Alt exemplu, cautand sa-mi rezolv o problema (la cutia automata) la Mercedes, m-am dus la Tiriac Auto Pitesti (deci reprezentanta) ca sa aflu ca ei nici nu se mai ocupa de cutii automate ca au inchis sectia respectiva.
Altul, la VAG-uri, reprezentantele nu fac chestii avansate (retrofit , etc) , se multumesc doar cu intretinere , consumabile , etc. (voiam sa fac retrofit-oficial la un Park Assist pe o Octavia 3 2014 - din flota Petrom)

This post has been edited by djcristi: 6 Feb 2015, 14:22

--------------------
+
DNT
post 6 Feb 2015, 14:39
Post #10009

Membru

QUOTE(djcristi @ 5 Feb 2015, 23:23)
xenon aftermarket :| , poti sa-l arunci la gunoi.
misto ca are cutie EDC (desi daca ti se strica nu prea gasesti pe la dezmembrari nimic, nici piese de schimb), km ar putea fi reali, se pot verifica din ABS.

nu consuma mai mult automata, dinpotriva ca nu este automata clasica cu convertor de cuplu. oricum, esti constient ca nu scoti sub 8 prin bucuresti cu nici o masina wink.gif
*

Poti detalia cum se verifica kilometrii din ABS ?

--------------------
Renault Laguna 3 2008
+
djcristi
post 6 Feb 2015, 14:54
Post #10010

Membru autentic

din ce am gasit pe net urmatoarele tin KM si in ABS:
Laguna III 2008+, Scenic 4 2009+, Megane III 2009+. Se subinteleg si Fluence si derivatele. Din cate stiu eu pe meg3 ABS/ESP-ul e ATE, deci banuiesc ca deasta pe Meg2 nu tine km (care e Bosch 8.0 ESP/8.1 ABS)

. se intra pe ABS cu clip sau DDT si are un contor acolo , daca au fost dati inapoi din Instrumente a fost pus filtru blocator CAN pentru ca nu se mai sincroniza cu ABS-ul, fara acest filtru dupa ce se dadeau inapoi din Instrumente si se montau la loc se copiau iar din ABS in Instrumente.

This post has been edited by djcristi: 6 Feb 2015, 15:07

--------------------
+
meganus_bicorpus
post 6 Feb 2015, 15:06
Post #10011

Membru autentic

From: Bucuresti si inca vreo 3 orase

QUOTE(djcristi @ 6 Feb 2015, 14:12)
nu generalizez, dar am si exemple:

referitor la vizualizarea reparatiilor cunosc zeci de service-uri (nu numai Renault) care nu iti permit , chiar daca o fi vreo lege in sensul asta.

imi place ca tu esti cu teoria dar din experienta iti spun ca nu are nici o treaba cu practica, si vorbesc de flote mari (Petrom-Omv de exemplu) : masina se duce la service (reprezentanta) , da eroare de un senzor de FAP , solutie: "boss, ce sa mai investigam problema, schimbam FAP-ul cu totul !!!!! lasa ca e prosti aia de la OMV si nu stiu ei ce are si mai facem si noi un profit", culmea dupa schimbarea asta brusc nu mai functiona AC-ul si s-a reintors in service, verdict: "compresor defect, schimbat".
si mai am multe asfel de solutii de 2 lei, flotele sunt cele mai pagubite in general.

spuneai "urmareste calitatea reparatiilor" : da, clar, daca ai cunoaste cum sta treaba in realitate te-ai razgandi. masina se trimite in service , se lasa acolo si se ridica cand sunt sunati , nu sta nimeni sa vada cum a decurs lucrarea , daca au pus aia toate plasticele la loc, daca nu au rupt vreun clips de la vreun cablu (care apoi se poate topi daca atinge de ceva incins), sa nu mai zis ca in nici o reprezentanta nu i-am vazut cu documentatia in mana , ei trag de ele pana ies sau isi dau cu parerea, asa ca nu mai ridica in slavi reprezentantele ca nu sunt mai presus de service-urile de cartier sau independenti.

plus ca la reprezentante se fac doar chestii generale, nu au documentatie sau software necesar pentru a face chestii mai avansate, asa ca oricum faci mai multe la un service de cartier.

revin la ce spuneam mai sus, neinvestind au ajuns sa nu mai aiba clienti si nu-si mai permit ingineri cu experienta , angajeaza tineri fara experienta pe care nici nu ii trimit la training ca stiu ca peste 1 an pleaca de la ei si nu merita investitia.
Alt exemplu, cautand sa-mi rezolv o problema (la cutia automata) la Mercedes, m-am dus la Tiriac Auto Pitesti (deci reprezentanta) ca sa aflu ca ei nici nu se mai ocupa de cutii automate ca au inchis sectia respectiva.
Altul, la VAG-uri, reprezentantele nu fac chestii avansate (retrofit , etc) , se multumesc doar cu intretinere , consumabile , etc. (voiam sa fac retrofit-oficial la un Park Assist pe o Octavia 3 2014 - din flota Petrom)
*

Faza cu documentatia la reprezentante mi-a placut cel mai mult...daca nici aia nu au tot ce le trebuie atunci chiar nu stiu cine sa aiba, fara asa ceva nu obtin aprobarea constructorului pentru a deveni dealer.
Sunt de acord ca nu toti satu sa citeasca manualele de reparatii dar stiu eu muuulte cazuri cand constructorul a returnat facturi catre service pentru neconcordanta diagnostic sau piese schimbate aiurea.
Nu imi amintesc sa fi deschis in cartier nici ziarul Libertatea, manual de reparatii nici atata, atuci cand am fost sa-mi schimbe anvelopele sa vada cuplu de strangere la roti, pozitia jantei la montaj pe masina, activare senzori presiune pneuri, etc...

--------------------
renault Megane Bicorp/ Laguna III 2004 Dynamique / 2015 Black Edition+ 1,5 dci
+
djcristi
post 6 Feb 2015, 15:15
Post #10012

Membru autentic

@meganus_bicorpus , m-am referit la 2 chestii:
experienta mea cu reprezentantele Renault: cand fac reparatii uzuale nu fac dupa documentatie ci dupa cap . Documentatia o au (cine nu are un amarat de Dialogys) dar nu o folosesc. Nu am spus ca la service-urile de cartier lucreaza cu documentatia, dar la reprezentante ar trebui avand in vedere ce pretentii si ce tarife au.
Si eu eram pro-reprezentanta pana sa am de aface cu ele, adica preferam sa dau un ban in plus pentru o lucrare de calitate, fiind patit cu unele service-uri de cartier care fac totul in graba si fara pricepere, dar dupa ce am vazut ca la reprezentanta e cam lafel, am gasit un service de cartier mai de calitate si prefer asta momentan (eventual ma duc eu cu documentatia pentru chestii mai avansate , dar macar stiu ce s-a facut la masina).

Si am dat si exemplul de la reprezentanta VAG, unde patronul spune ca ei nu achizitioneaza documentatie si training necesar pentru a putea face retrofit si alte chestii mai avansate ca ii costa foarte mult si nu isi scot banii.

This post has been edited by djcristi: 6 Feb 2015, 15:20

--------------------
+
betamax
post 6 Feb 2015, 15:34
Post #10013

Membru autentic

From: din lumea asta, prost făcută..

DJ, experienta ta nu e concludenta. Eu am fost pe altii care mi-au luat banii si n-au rezolvat, iar pana la urma am ajuns la reprezentanta si a fost mai scump, dar OK. Si de atunci merg (de cele mai multe ori) la reprezentanta, unde pana acum a fost bine. Dar poate nici experienta mea nu e relevanta. Sa vedem si ce spun altii.

--------------------
renault Scenic Rx4 2000, 1.998 l, 16 V, 102 kW
"... imi place sa lucrez cu intelectuali, astia pricepe repede."
"Ori traim cu totii, ori va ia dracu' !"
+
djcristi
post 6 Feb 2015, 15:50
Post #10014

Membru autentic

am povestit doar din experienta mea, nu spun ca nu poate fi si mai bine (exemplul tau) , acum depinde si de reprezentanta si de ce a fost de facut la masina.

--------------------
+
zaboss
post 6 Feb 2015, 15:52
Post #10015

Membru

QUOTE(djcristi @ 6 Feb 2015, 16:15)
Si am dat si exemplul de la reprezentanta VAG, unde patronul spune ca ei nu achizitioneaza documentatie si training necesar pentru a putea face retrofit si alte chestii mai avansate ca ii costa foarte mult si nu isi scot banii.
*

Încă o dată amesteci lucrurile și faci varză totul. Una este să nu achiziționezi o anumită documentație particulară „retrofit și alte chestii avansate” care, normal, nu se justifică economic, fiind probabil o cerere la nu știu câți ani, și alta este să nu aibă documentația specifică și oameni calificați cu training pe marca respectivă, condiție obligatorie pentru licență.

Dacă tu ai auzit de „mănării” pe flote mari, nu înseamnă că în firmele respective nu există un audit intern și la un moment dat persoanele implicate nu dispar din schemă. Corupție există și la privat, mai multă decât la stat, dar și anticorpii funcționează mai bine, de aia mai citești prin ziarele de bizniz deseori de cutărică de la firma X care „ales să exploreze alte oportunități de carieră”...

--------------------
+
SandelBS
post 6 Feb 2015, 15:55
Post #10016

Membru autentic

Dupa ce am iesit din garantie am fost la reprezentanta pt constatare iar reparatiile le-am facut in alta parte.

--------------------
Renault Koleos 2013, 2.0 dci 173 cp
+
djcristi
post 6 Feb 2015, 16:12
Post #10017

Membru autentic

QUOTE(zaboss @ 6 Feb 2015, 15:52)
Încă o dată amesteci lucrurile și faci varză totul. Una este să nu achiziționezi o anumită documentație particulară „retrofit și alte chestii avansate” care, normal, nu se justifică economic, fiind probabil o cerere la nu știu câți ani, și alta este să nu aibă documentația specifică și oameni calificați cu training pe marca respectivă, condiție obligatorie pentru licență.

Dacă tu ai auzit de „mănării” pe flote mari, nu înseamnă că în firmele respective nu există un audit intern și la un moment dat persoanele implicate nu dispar din schemă. Corupție există și la privat, mai multă decât la stat, dar și anticorpii funcționează mai bine, de aia mai citești prin ziarele de bizniz deseori de cutărică de la firma X care „ales să exploreze alte oportunități de carieră”...
*

tot incerci s-o dai cu teoria, ce audit , cum demonstrezi tu apoi ca in cazul acela nu era FAP-ul defect de exemplu?!? daca problema s-a rezolvat, masina functioneaza, nu mai intereseaza pe nimeni cat a costat, la flotele mari nu se pune problema de costuri, ci de functionare a masinii.

Repet, daca ar fi ca in afara reprezentantele (cu oameni seriosi si priceputi) nu ar mai fi asa multe service-uri de cartier, eu unul m-as duce la reprezentanta.

--------------------
+
zaboss
post 6 Feb 2015, 16:37
Post #10018

Membru

QUOTE(djcristi @ 6 Feb 2015, 17:12)
tot incerci s-o dai cu teoria, ce audit , cum demonstrezi tu apoi ca in cazul acela nu era FAP-ul defect de exemplu?!? daca problema s-a rezolvat, masina functioneaza, nu mai intereseaza pe nimeni cat a costat, la flotele mari nu se pune problema de costuri, ci de functionare a masinii.

*

laugh.gif
Peste tot se pune problema de costuri wink.gif Cu cât firma e mai mare, cu atât e mai atentă la costuri și pune presiune pe furnizori și pe angajați.

Greșeala ta - probabil ești foarte tânăr - este că pornești de la experiențe particulare irelevante și ajungi la concluzii greșite, iar uneori aduci din condei argumentele ca să-ți iasă. Deci, noi am pornit această discuție de la afirmația ta că majoritatea oamenilor evită reprezentanțele, afirmație bazată exclusiv pe experiența ta personală. Eu, și câțiva mai sus, am încercat să-ți atragem atenția că este o concluzie forțată, bazată pe experiențe irelevante la nivel statistic și profund subiective.

Realitatea este că, statistic vorbind, reprezentanțele oferă servicii mai bune și mai complete/complexe decât service-urile de cartier. Cea mai bună dovadă este dată chiar în postul lui Săndel care surpinde o practică foarte frecventă - diagnoza la reprezentanță, reparațiile în altă parte. Deci, chiar și cei care folosesc service de cartier, apelează la reprezentanțe pentru activități complexe, care necesită expertiză.

De ce avem atât de multe service-uri de cartier? Simplu. Avem un parc auto îmbătrânit, sunt aproape 6 milioane de mașini și anual se cumpără 60-70.000 mașini noi, deci o rată de înlocuire de 1-2% pe an. Asta înseamnă că vechiturile se înlocuiesc cu alte vechituri, așa că reparațiile se fac la colțul blocului, cu piese din dezmembrări nu cu piese noi. Probabil că cel puțin un sfert din mașinile înmatriculate valorează mai puțin decât nota de plată la un service decent (am avut o Fiesta pe care am dat-o cu 10.000 de lei, când i-am cumpărat cauciucuri noi i-am crescut valoarea cu 10%).

La reprezentanțe merg, de regulă, flotele și, la particulari, mașinile noi până în 4-5 ani, ca să se păstreze valoarea de revânzare. Deja achiziționată SH, mașina nu mai vede reprezentanța decât rar, pentru eventuale diagnoze mai complexe sau proprietari pentru care economia rezultată nu este semnificativă (și aici vorbim, de regulă, de mașini din clasa medie și mare, mai ales brandurile „lux”).

--------------------
+
Laurentziu83
post 6 Feb 2015, 17:41
Post #10019

Membru autentic

QUOTE(djcristi @ 6 Feb 2015, 17:12)
Repet, daca ar fi ca in afara reprezentantele (cu oameni seriosi si priceputi) nu ar mai fi asa multe service-uri de cartier, eu unul m-as duce la reprezentanta.
*

Pentru simplul motiv ca un windows original va fi intotdeauna mai scump decat unul piratat.

Documentatiile unei reprezentante COSTA, o reprezentanta nu poate reemite o cheie noua pe o masina fara sa plateasca un abonament producatorului, nu poate sa-ti ofere codul radio daca l-ai pierdut si multe altele.
In plus, nu stiu cati au vazut cum arata Dialogys-ul cu care lucreaza o reprezentanta vs Dialogys-ul de il descarci de pe net, care e o gluma neactualizata de 1000 de ani.

Referitor la flotele de masini, crede-ma ca se observa mult mai repede daca nu se rezolva problemele cu costuri mici, intrucat costul unei reparatii se multiplica cu 50-100 sau cate masini are respectiva flota. Cum scopul oricarei firme este cresterea profitului, se pun presiuni mari pentru rezolvarea problemelor cu costuri mici.
Sa zicem ca la o masina din firma suporti costul DPF-ului, dar daca pica la 50 de masini odata, atunci nu mai e vina soferilor (nu sunt toti prosti), prin urmare pui presiune pe producator, ori sa-ti repare masina fara costuri, ori sa faca o resoftare pentru ca problema sa nu mai apara. Altfel, respectivul producator stie ca risca sa nu-ti mai cumperi jucariile de la el. smile.gif
Si, contrar vorbelor din popor, la flote chiar nu pica DPF-ul, nu pica injectoarele, masinile chiar merg. La persoanele fizice insa, chiar vad multe cazuri de DPF-uri si injectoare picate.

This post has been edited by Laurentziu83: 6 Feb 2015, 17:43

--------------------
. . .
+
djcristi
post 6 Feb 2015, 18:13
Post #10020

Membru autentic

@zaboss , sustii niste prostii , nici nu stiu cum se incep.

repet: nu generalizez , doar dau exemple din experienta mea si a altora . ce importanta are varsta?!??
"experiențe particulare irelevante" , clar, conteaza multimea (prostimea) nu clientii particulari nemultumiti , pe asta se bazeaza si reprezentantele, daca si-ar da silinta sa plece fiecare client multumit de acolo cu siguranta se va intoarce.
spuneai ca doar eu evit reprezentantele, ia mai studiaza forumul asta putin ca si asa vad ca esti novice pe forum, si fa tu o statistica cati sunt multumiti si cati nu, dupa poti sa ma acuzi ca incerc sa manipulez, nu sunt doar eu nemultimit !

legat de parcul auto, sustii iar niste aberatii, hai sa cumparam anual masina noua nu? ca asa incurajam societatea de consum, deasta lucreaza ca robotii (cu gratii la geamuri sa nu se sinucida) muncitorii chinezi. care este diferenta dintre o masina noua si una veche (>5 ani) corect intretinuta cu un motor similar (1.5dci) ?!?!

si mai sunt chestii care nu sunt de competenta reprezentantelor si esti nevoit sa mergi la particulari. gen virginizare ecu/uch , chestii pe ddt2000, etc.

@Laurentziu83, colaborez cu unele reprezentante , arata identic Dialogys , iar cel care 'se gaseste pe net' e doar cu cateva luni (1-2) in urma, in fine, sa nu deschidem discutia despre piraterie. plus ca la reprezentante mai au si un program in intranet de piese, tot aceeasi mancare de peste.

referitor la flota, ti-am dat un exemplu personal concret de pe un 1.6tdi, nu ma intereseaza statistici, in cazul respectiv era de vina un contact/senzor si s-au schimbat atatea. nu am spus ca e o chestie generala, nu toate reprezentantele fac manarii , dar uite ca mai sunt si cazuri.

--------------------
+
654 Pages « < 332 333 334 335 336 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 1st May 2025 - 19:37
Dacia